|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
U mnie raczej sie nie zmieni bo facet jest totalnym egoista. Ja pracuje tylko 5 godzin tygodniowo mniej niz on, do tego gotowanie i sprzatanie na mojej glowie. Wracam z pracy a moj facet sobie siedzi przed komputerem, nie mam nawet czasu odpoczac bo trzeba zrobic sniadanie zanim on do pracy wyjdzie, oczywiscie ja to sniadanie robie. Po sniadaniu mycie naczyn, gotowanie obiadu, sprzatanie czyli conajmniej 3 godziny mi schodza a jest mi coraz ciezej. Pomocy zadnej. On nie rozumie, ze jestem w ciazy, ze przez to jestem senna i zmeczona, nie mozna na niego liczyc i tyle! Nawet jak robi sobie herbate to sie mnie nie zapyta czy mi zrobic, robi tylko sobie. I tak jest ZAWSZE. Do tego pieniadze wydaje lekka reka bo to przeciez jego pieniadze, tylko ze on wydaje na kompletne glupoty a pozniej np rachunek za prad przychodzi i ja musze go zaplacic bo jak nie zaplace to prad odetna. To samo z kupnem jedzenia, on sie tym nie interesuje, nie dosc, ze za moja kase to w dodatku sama dzwigam zakupy. Moglabym nie kupowac, ale co mi to da? Przeciez musze cos jesc a jak kupie, to on sie naje przy okazji. Szkoda gadac. Gdyby nie dziecko, to juz dawno bym go kopnela w cztery litery, z reszta mysle, ze ten zwiazek tak czy inaczej juz dlugo nie wytrzyma.
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
cisza tu dzisiaj...
Ja widziałam akurat jak Małysz upadał...zdarza się każdemu. Ja już od dawna uważam że za duża presja na nim spoczywa przez ludzi..wszyscy mówią że Adam to, Adam mistrz, a on już swoje najlepsze lata ma za sobą. Nie można być zawsze najlepszym. Ja leżę na plecach ale tylko do pewnego momentu, jak już nie mogę wytrzymać na żadnym z boków, na lewym boli mnie bark i to już od jakiś 3 lat, na prawym drętwieją mi i ręce i nogi a do tego bolą mnie biodra, no to kładę się na plecy ale po jakiejś godzinie muszę się przewrócić na bok albo tak na pół boku tzn podkładam sobie pod plecy drugą kołdrę i tak leżę częściowo na boku, częściowo na plecach.
|
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to jest jakiś sposób... Choć na tych chłopów to by się czasami przydał
|
|
|
|
|
#3994 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to tylko moje gdybania, skonsultowałabym to z ginem
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczynki
![]() Cytat:
sytuacja dla mnie jest niewyobrazalna a zwiazek kompletnie bez szans, facet w ogole nie powinien byc w zwiazku, a jeszcze do tego dziecko...Mam nadzieje, ze albo go "oswieci", albo Ty ulozysz sobie zycie znacznie lepiej. |
|
|
|
|
#3996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynka musisz z tym skonczyc. nauczylas go, ze Ty wszysto zaplacisz, posprzatasz, ugotujesz... ma raczki? Niech sie teraz sam zajmie soba!!! Dziewczyno Ty masz swoje dziecko w brzuchu i to o nim masz myslec, a nie probowac brac tego wyrosnietego dzieciaka na litosc. Nie mozna tak, bo on sie nie zmieni jesli nadal bedziesz robic tak jak dotychczas. Przestan po nim sprzatac, gotowac, a pieniadze jak on ma swoje to Ty masz swoje wiec wydatki wszystkie na pol. Prad, gaz,czynsz. Facet potrzebuje lekkiego wstrzasu by dorosnac emocjonalnie. A Ty sie nie denerwuj, bo to Ty jestes super wazna i ta istotka co mieszka w Twoim brzuszku i o niej masz myslec i dla niej byc silna!
Mieszkasz w Anglii?
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia u mnie dzis slonko
Dziewczyny znalazlam taka stronke, moze sie Wam przyda, oczywiscie liste kazda moze zmodyfikowac wg wlasnych potrzeb i dzidziusia, ale uwazam ze jest fajnie zrobiona, ja dzis sobie wypisze co mi jest potrzebne, co moge kupic na allegro a za czym sie rozgladac po sklepach ![]() http://forum.dziecko-info.com/archiv.../t-113319.html
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj Maly chyba uwielbia kapusniak
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Princi ![]() Super ta wyprawka. Tylko ja szukam jeszcze czegos z produktami angielskimi zebym nie musiala wszystkiego z PL ciagnac. Musze obszukac czy jest watek angielskich mam na wizazu
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
principessina ooo kochana, taka lista to skarb
|
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
principessina dzięki za link do listy, takiej dłuuugiej jeszcze nie widziałam
muszę ją sobie na spokojnie przeczytać i przeanalizować
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
ja te wszystkie listy trzymam ...pewnego dnia wyciągnę kwintesencje
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie ma za co, jak czasem przysiade do netu poczytac to same wiecie pol dnia schodzi
![]() Zastanawiam sie czy beda mi potrzebne kaftaniki jak myslicie? czy wstarcza bodziaki i spiochy i te kompleciki bluzeczka plus spodzienki?
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Princi
ja mialam tylko bodziaki, pajace i ewentualnie komplety - nigdy nie zalowalam, ze nie mam kaftanika. |
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
jak któreś z nas urodzi się takie "maleństwo" to wyprawka pójdzie dla lalek chyba
![]() http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostk...wiadomosc.html
|
|
#4008 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to nie mialo tak zabrzmiec ze jestem od niego uzalezniona. Po prostu nie narzekam i oby tak dalej![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
anula oby dzidzius juz nie uciskal cie i zeby nie klulo... mi sie ciezko oddycha, mi uciska chyba pluca...normalnie ide sie polozyc ![]() ogladalismy z Tż skoki, K.Stoch pierwszy- cieszy mnie to! dobrze ze Malysz caly ![]() pozdrowki ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
dobrze ze cale i zdrowe...czytalam czytalam bo myslalam ze miala cukrzyce, a tu nic o tym. Szok
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
ale gigant noworodek, mam nadzieje ze urodzony przez CC
![]() Eve1603 te kompeciki to masz na mysli wlasnie spodenki (polspioszki) z bluzeczka wkladana przez glowke??
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Weredka mowilam i to nie raz a pozniej zalowalam, ze mowilam bo albo sie awanturowal, ze to babska robota albo z laski swej ruszyl swoja szanowna i cos pomogl a pozniej mi wypominal, ze to on wszystko robi i ze nawet sprzatac musi bo ja nic nie robie.
Eve1603 niestety tego faceta juz nie oswieci niestety. Taki juz pozostanie. spice1985 na szcescie nie mamy slubu a dziecko nie planowane. Paulizia mieszkam w irlandii. To nie tak, ze ja robie to wszystko dla jego wygody tylko robie bo nie wyobrazam sobie siedziec w brudzie i bez jedzenia. W dodatku za glupi brak obiadu jak mu odbije to robi taka awanture, ze dostaje atakow nerwicy i mam objawy, ktore moga zagrazac dziecku, wiec wole zrobic i miec swiety spokoj. Dziewczyny uwierzcie mi, ze gdyby to bylo takie proste to bym poprostu sie stad wyprowadzila nawet w tej chwili, ale wtedy musialabym wrocic do Polski a tam nie utrzymam sama dziecka bo mieszkam w regionie gdzie nie ma pracy. Przed wyjazdem za granice szukalam pracy bardzo dlugo i nic nie znalazlam a w inny region nie moge sie wyprowadzic bo nie bedzie mnie stac na wynajecie samej mieszkania a z malenkim dzieckiem na pokoj przeciez nie pojde. Do tego zostalabym bez niczego bo nawet jak bym jakims cudem znalazla prace to urlopu macierzynskiego nie dalabym rady wypracowac bo juz za pozno i nie mialabym za co zyc. A tu gdzie mieszkam pracuje tak dlugo, ze mam prawo do zasilkow i urlopu macierzynskiego. |
|
|
|
#4011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty Martynko się nie przejmuj. Będzie wszystko dobrze. Musimy zbierać energię i siłę dla naszych Maluszków. Nasze dzieci będą nas potrzebować jak nikt inny na świecie. Nie warto przez jakiś debili psuć se humoru.
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Princi
tak, spioszki-spodenki i gora najczesciej przez glowke, czasami rozpinana. Ale takie komplety na poczatku zakladalam tylko na wyjscia, w domu albo byl bodziak + polspiochy albo pajac - im mniej i latwiej do zdejmowania, tym lepiej, zwlaszcza, ze na poczatku to i pieluche czesto sie zmienia i po jedzeniu moze ulac i takie tam ![]() |
|
|
|
#4013 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a mojej przyjaciółki synuś( wczesniak) ma 1665g i juz "taki duzy" sie cieszymy )ale róznica musi byc co do kaftaników,to mozesz na próbe ze 2 kupic,ale nie ma jak bodziaki !!! przynajmniej my ich używalismy dopóki julka pieluchy nosila. kaftaniki czy koszulki to tak jakos sie podwijały ,albo wyłaziły
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Aha !! I co powiedział jeszcze ?? Że jestem bezużyteczna dla niego. Bo nic nie robię... Jestem nikim itp
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Ta niedziela jakaś senna taka
![]() Martynka, bardzo współczuję Ci tej sytuacji i takiego faceta Z jednej strony rozumiem, że nie wrócisz i nawet to lepiej, jeśli tam masz perspektywy na pracę i kasę. Z drugiej strony czy nie masz możliwości wyprowadzić się do jakiś znajomych, albo sama coś wynająć? Z tego co piszesz (i pisałaś kiedyś) facet jest trochę niezrównoważony i kompletnie nieprzystosowany do związku a tym bardziej do dziecka Martulka, ja pierniczę u Ciebie też koszmarna sytuacja skąd się biorą tacy faceci
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-23 o 18:08 |
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co mi powiedzial? Ze to moja wina, ze on przepil pieniadze bo go zdenerwowalam i ponioslam kare w postaci zaplaty czynszu. Uwierz mi, ze po tym jak to powiedzial mialam ochote go zabic. MoniaK moglabym isc do znajomych, ale wlasnie dlatego, ze facet ma zle w glowie poprostu sie tego boje. On albo by mnie u tych znajomych znalazl (a nie chce zeby robil im awantury po pijaku, bo kiedys sie wyprowadzilam na tydzien i caly czas chlal) a jak bym wynajela pokoj u obcych ludzi to on by mnie dopadl jak bym z pracy wyszla bo wie gdzie pracuje i w jakich godzinach. Gdyby nie dziecko byloby inaczej ale teraz jest powazny problem bo gdybym mogla odebrac mu prawa rodzicielskie to dalabym sobie rade bo zalatwilabym zakaz zblizania sie do mnie i dziecka a ja nie mam mozliwosci odebrac mu praw bo na jakiej podstawie? Sad by mu przyznal widzenia a ja bym siedziala w strachu czy facet sie nie nachlal i nie zrobil dziecku krzywdy. A teraz jestem w kropce, pracy zmienic nie moge bo macierzynskiego nie dostane i takie bledne kolo.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-01-23 o 18:17 |
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka
i Martulka wierzyc mi sie nie chce Martynko w Irlandii jako samotna matka mozesz liczyc na spora pomoc. A gdzie mieszkasz ? |
|
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W głowie mi się to nie mieści, aczkolwiek wiem że tacy faceci są na świecie i jeżeli w porę kobieta nie zauważy co to za typ człowieka, to niestety zdarza się tak że już jest się w jakiś sposób związanym z tą osobą... Jedno mnie dziwi: jak dałyście sobie tak wejść na głowę Ja wiem że tacy faceci to doskonali manipulatorzy i potrafią tak wymaltretować psychicznie, że słaba kobieta nie ma po prostu siły odejść,ale nie widziałyście wcześniej że to nie jest dobry materiał na męża? Pewnie w tej chwili to już tak jesteście tym zmęczone i przestraszone że będzie kolejna awantura że nawet boicie się im mówić co Was boli. Ale takie związki niestety nie mają przyszłości, więc albo nastąpi cud i Wasi faceci się zmienią, bo zachowują się kompletnie po gówniarsku i beznadziejnie, albo ułożycie sobie życie bez nich. I nawet nie chcę tu przeczytać, że po prostu sytuacja ich przerosła i że potrzebują czasu...Normalny człowiek się tak nie zachowuje i już. Jeżeli nie ma szacunku do partnera to tłumaczenie że kogoś zaskoczyła sytuacja z dzieckiem i dlatego się tak zachowuje jak to parę razy tu ba forum padało, jest dla mnie nie do przyjęcia. Mężczyzna powinien być dla kobiety oparciem, a nie oprawcą.
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka
z tego co piszesz, to i tak Ty za wszystko placisz, wiec dasz rade sama sie utrzymac, dostaniesz zasilki i z pewnoscia bedzie Ci lepiej bez takiego gnoja, a zycie zdazysz sobie jeszcze poukladac. |
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
caffelate05 no ja mam kołdrę drugą zwiniętą którą wsadzam sobie między nogi i jeszcze się na niej kładę głową...spróbuję tak jak mówisz wsadzić sobie jeszcze poduchę pod biodro.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

tzn podkładam sobie pod plecy drugą kołdrę i tak leżę częściowo na boku, częściowo na plecach.

sytuacja dla mnie jest niewyobrazalna a zwiazek kompletnie bez szans, facet w ogole nie powinien byc w zwiazku, a jeszcze do tego dziecko...
Czekamy na Ciebie fasolko

tak angazuje sie w moja ciaze... 
02.08.2014