|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
paulizia, fakt ze mi sie to nasila, ale nie swedza mnie dlonie od srodka, wiec gin chce to przez te badania wykluczyc, a ja bym wolala zeby znalazl przyczyne bo oszalec idzie. w dodatku, dzisiaj mnie jeszcze kolka w bok zlapala i ani oddechu nie moglam wziasc ani sie przekrecic, normalnie sie tak nameczylam ze szok
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Cytat:
badania zrobie jutro bo w pt nie mialam szans, tez musza byc na czczo no i wtedy bedzie wiadomo czy mozna to wykluczyc. mowil ze jak wyjda w normie to mam isc do dermatologa(wkurza mnie to ciagle odsylanie) , a jak wyjda przekroczone normy to mam natychmiast dzwonic |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
ale jak odlozylam slodkie bo gin nie kazal nic sloidkiego jesc, nawet owocow, to od 2 tygodni mam kompletny spokoj anawet mnie po oscypkach zgaga nie pali ![]() czesto przegryzam tez marchewke i pije wode mineralna i narazie odpukac mam spokoj Cytat:
![]() Cytat:
w ogole to xzasem tak jakby mnie dusi lekko i ciezko zlapac powietrze tez tak macie?>>>>??? Cytat:
Cytat:
bo reszte pozostawie bez komentarza ![]() miejmy nadzieje, ze z wiekiem ciazy twoj chlop urosnie i tego samego martynce zycze ![]() witojcie! ![]() u nas leniwa niedziela sniegu napadalo doi tego jutro wszyscy z zakopca beda wracac a my albo pojedziemy zakopianka, bo najblizej albo na bochnie tylko kurcze i tu i tu potezne korki wyjezdzamy kolo 10-11 ranio i mamy nadzieje dotrzec do 18 ![]() czuje sie okej mala kopie jak szalona, te kopniaki sa juz tak potezne, ze brzuch mi sie caly rusza ![]() ogolnie jutro kupie chyba to tantum rosa, bo mam problemy z tym kroczem caly czas kurcze blade codzien wprawialam sie w kapiel kuzynki i jej malego 4 miesiecznego synka i stwuerdzam, ze chyba dam rade ![]() hehe ![]() ok lasencje wypoczywajcie do jutra, odezwe sie jak dojedziemy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
Aga Kurcze strasznie Ci wspolczuje... czytam tak po roznych forach o tym swedzeniu skory w ciazy i... niestety lekko nie jest. Tym bardziej, ze to takie uporczywe jest
![]() Trzymam kciuki by Ci to przeszlo szybko w cholere!!!!!
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam jakies skroty GOT, GPT, fosfotaza zasadowa paulizia, no ja nawet nie biore tego pod uwage, ale cche zeby przeszlo, bo dzisiaj siedzialam na wykladach i sie drapalam jak nienormalna,bleeee agus, szerokiej drogi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
Moja ciocia tak miała w ciąży...miała podwyższony ALAT cały czas, po ciąży także, to kazali jej zrobić badania na WZW C i jak wyszło ujemne to powiedzieli że to po prostu urok wątroby w ciąży i zapisali jakieś tabletki na wątrobe typu Espumisam czy coś... przeszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!! Nie dajcie się tak traktować! Albo niech oni się ogarną, albo won i alimenty płacić. Przecież w ten sposób zamęczycie siebie i dzidzie...
![]() agnieszka_pe25 rozmawiałam dziś z tatą i przyznał mi rację ![]() ![]() aguś87 mi od jakiegoś czasu już chyba coś na przeponę uciska, bo ciężko się oddycha i często mnie zadyszka łapie, nawet jak się nie zmęczę. spice1985 a espumisan można w ciąży? Bo mi lekarz zabronił, jak poszłam w 5 tyg. upewnić się, że to ciąża (wcześniej 3 testy wykazały, że tak) i powiedział, że mi nie wolno... Jutro dzwonimy do przychodni przełożyć usg, bo mieliśmy zaplanowane na wtorek, a wtedy jest pogrzeb. Mam nadzieję, że będą jakieś terminy szybko, bo to ma być powtórzone połówkowe, a co to za połówkowe w 25 czy 26 tygodniu? ![]() Poza tym dzidzia znów nic nie kopie i zaczynam się martwić. I strasznie bym chciała już to usg, żeby zobaczyć, że wszystko w porządku... ![]() Ale jest też dobra wiadomość, jeden z egzaminów zaliczony ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-23 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
metallewar : Gratuluję zdania egz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- martynka89 :Moim skromnym zdaniem jeżeli odeszłabyś od faceta, a on potem by Ci groził lub, nie daj Boże, skrzywdził, to na pewno policja by interweniowała, a to że jest ojcem dziecka nic by nie zmieniło, bo ten fakt nie upoważnia go do znęcania się psychicznego nad Tobą. Zbierz siły i zawalcz o przyszłość swoją i swojego dziecka. Wiem że to łatwo się mówi, ale innego wyjścia nie widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no zobaczymy co to bedzie, ciekawe ile sie czeka za wynikami..... ja poprostu chce zeby mi ktos pomogl bo sie zadrapie na smierc. matal jej, jak ja bym chcilaa napisac ze mam koniec...... ehhh gratulacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Matal współczuję Wam śmierci dziadka
![]() a usg połówkowe to wiesz...tak tylko z nazwy ![]() My mamy jutro wizytę, ale po to by tż mógł iść ze mną przełożyłam wizytę z rana na wieczór. Bierzemy kamerę ze sobą by nagrać sobie to co na monitorze, bo płyta od gina dodatkowe 50zł kosztuje, a sama wizyta i usg z doplerem 250zł. Ale tż już nie marudzi jak mu się zdarzało wcześniej bo rozmawiał z kolegami i każdy mówi że nasz pan doktor sporo bierze ale jest najlepszy. Ma mnóstwo kursów ukończonych, seminaria i w ogóle, a do tego sprzęt pierwsza klasa. Za normalną wizytę bierze 100zł.
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dodatkowo dzidzia nie pokazała czy jest chłopcem, czy dziewczynką i chcemy sprawdzić, a idziemy na 3d, żeby mieć potem pamiątkę (a znalazłam za 200zł, więc megatanio jak na 3d). Tylko teraz musimy przełożyć i mam nadzieję, że uda się jeszcze w przyszłym tygodniu... agnieszka_pe25 No czekają mnie jeszcze zajęcia do końca kwietnia i pewnie prace zaliczeniowe, ale widzę już światełko w tunelu, żadnych egzaminów i ![]() bzyczka1 Ale wiesz... Powinno się między 18 a 22 tygodniem je robić. A to już będzie 25 albo później ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-23 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Napiszcie mi może jak to dopplerowskie powinno wyglądać, to sobie porównam ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to na prawde masz super, teraz mozesz sobie odpoczac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
spice1985 no właśnie nam ani żołądka ani nic z jamy brzusznej. Niby na wyniku napisała, że "narządy jamy brzusznej" są ok, ale nawet tego nie sprawdzała! Sprawdziła serce, główkę i nóżki/rączki. I to też tak na szybko...
agnieszka_pe25 no jeszcze jeden egzamin przede mną w tej sesji, ale prosty, przyjemny i całkiem na temat ciąży, bo to literatura dla dzieci i młodzieży ![]() ![]()
![]() |
#4068 |
Zadomowienie
|
matallewar - czyżby studia to filologia polska?? Tak wnioskuję po egzaminie z "krasnoludków"...:coj est:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
WeredkaNie, studiuję edytorstwo, ale nie na polonistyce
![]() Spice1985 znalazłam coś takiego: "Około 22. tygodnia ciąży wykonuje się badanie USG (tzw. połówkowe, bo to półmetek ciąży). Lekarz od kilkunastu do kilkudziesięciu minut jeździ po brzuchu głowicą aparatu ultrasonograficznego. W wielu gabinetach można nagrać to badanie na kasetę wideo lub płytę CD (zapytajcie o taką możliwość, umawiając się na wizytę). Obraz USG pozwoli ocenić rozwój płodu i zbadać większość najważniejszych organów. Na wyniku badania przeczytasz potem sporo tajemniczych skrótów - będą one określać najważniejsze wymiary płodu (np. CRL - długość od ciemienia do pupy, BPD - odległość od boku do boku główki, AC - obwód brzucha, FL - długość kości udowej, a także FHR - puls dziecka). Badania USG nie wykonuje się z czczej ciekawości. Ma ono uspokoić rodziców i poinformować lekarza prowadzącego o rozwoju dziecka. W razie jakichkolwiek komplikacji czy nieprawidłowości można zaplanować leczenie, dalsze prowadzenie ciąży i wybrać odpowiednie miejsce do porodu (bo szpitale położnicze różnią się między sobą m.in. możliwościami specjalistycznej opieki nad noworodkami)." Zaraz może jeszcze posprawdzam, co dokładnie powinno być na wyniku...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-23 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zadomowienie
|
Edytorstwo...super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Spice1985 No właśnie, jak widzę, to wszystkie dziewczyny mają sporo tych parametrów, a u nas są 3 albo 4 i opis, że wszystko w porządku, ale ona naprawdę nie oglądała tego. W gabinecie mam drugi ekran, na którym widzę, co lekarz ogląda.
A ja nie myślałam o tym wtedy, że to mało i się spytać o resztę, bo jakaś babka się przed nas wepchnęła i bałam się, że nie zdążę na egzamin, który miałam pół godziny po usg... ![]()
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobie jutro. na wzwb bylam szczepiona, ale nie robili mi badan na c. ja tez mysle ze to cos normalnego, ale chyba mnie szlag trafi do konca ciazy jak to bedzie. no ja tez stronie od wizyt u lekarzy dlatego sie tak wkurzam, a teraz po tym zwapnieniu na serduszku to juz sama nie wiem, znowu jestem podziebiona, ale z katarem leciec do lekarza? lekka przesada chyba co? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Wtajemniczenie
|
Martulko, Martynko bardzo Wam współczuję takich przeżyć, szczególnie w ciąży
![]() ![]() Martynka a Ty koniecznie poszukaj jakiejś organizacji dla kobiet, na pewno takie są w Twojej okolicy i nie będziesz wtedy sama, dowiesz się jakie masz prawa, kiedy dzwonić na policję i otrzymasz od nich pomoc, to niedopuszczalne abyś bała się zdrowie swojego dziecka ![]() agnieszka pe - w ciąży można pić wapno to zawsze pomaga na swędzenie i różne uczulenia. Ja na początku ciąży miałam okropne uczulenie po zastrzykach na brzuchu i też mnie swędziało. Pomagał sudocrem ale i tak skończyło się na maści ze sterydem. No i koniecznie zrób te próby wątrobowe i inne badania ![]() spice1985 wyniki glukozy dostałaś w dniu badania? princi super lista ![]() ![]()
#4076 |
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z Torunia z ślubu od siostry. Trasa była straszna, ale daliśmy z dzidziusiem radę
![]() A tu na forum nie było mnie parę dni i muszę was nadrobić od strony 102. Także nieźle dałyście czadu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zadomowienie
|
Pytam, bo ja miałam na polonistyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Weredka No ja w szkole nie mogę chyba nawet po moich studiach. Na razie robimy z tż różne rzeczy dla wydawnictw itp., ale co będzie po studiach, jak pójdę do pracy (a dzidzia do żłobka) - to nie wiem... A chcesz już od września? O_o A co planujesz z dzidzią?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-23 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja sie klade, jestem tak zmeczona ze szok, tz dzisiaj jechal na lotnisko o 4 nad ranem.... zycze wam dobrej nocy.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.