Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 20:37   #4081
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

agnieszka_pe25 rozmawiałam dziś z tatą i przyznał mi rację i kupujemy ten z systemem szybkiego montowania powyżej 10 kg
a ja Ci powiem, ze szybkie montowanie jest przydatne tylko w przypadku pierwszego fotelika (= nosidla), jak juz przesadzisz dzidziusia do drugiego, (9-18kg) to do niczego Ci sie to nie przyda, bo zwyczajnie fotelika juz z samochodu nie wypinasz. Isofix wowczas ma znaczenie jedynie pod wzgledem bezpieczenstwa, ale wygody z tego juz zadnej nie ma.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 20:41   #4082
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
a ja Ci powiem, ze szybkie montowanie jest przydatne tylko w przypadku pierwszego fotelika (= nosidla), jak juz przesadzisz dzidziusia do drugiego, (9-18kg) to do niczego Ci sie to nie przyda, bo zwyczajnie fotelika juz z samochodu nie wypinasz. Isofix wowczas ma znaczenie jedynie pod wzgledem bezpieczenstwa, ale wygody z tego juz zadnej nie ma.
Ja myślałam raczej o tym, że u nas będzie jedna baza do wpinania, a u moich rodziców druga. Bo podejrzewam, że często będziemy z moim tatą jeździć, jak np. tż będzie brał auto

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 20:41   #4083
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...) znowu jestem podziebiona, ale z katarem leciec do lekarza? lekka przesada chyba co?
aga lekarz nie zapisze Ci nic czego nie możesz kupić sama w aptece. Jeśli to zwykłe przeziębienie, nie masz gorączki to myślę, że spokojnie możesz się sama leczyć
Kup sobie ten syrop Prenalen, mi b. pomógł i wbrew pozorom nie jest tylko na kaszel a właśnie na przeziębienie.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
(...) I nie trwało to badanie tak jak piszesz od kilkunastu do kilkudziesięciu minut, tylko też z 10 min góra.
U mnie było podobnie
Pierwsze genetyczne w 12t: 10 minut
Drugie genetyczne (połówkowe) w 20t: 15 minut

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 20:43   #4084
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Weredka No ja w szkole nie mogę chyba nawet po moich studiach. Na razie robimy z tż różne rzeczy dla wydawnictw itp., ale co będzie po studiach, jak pójdę do pracy (a dzidzia do żłobka) - to nie wiem...
A chcesz już od września? O_o A co planujesz z dzidzią?
Jeśli dostanę pracę w szkole dzidzia zostanie z babcią, jeśli nie w szkole, to będę szukać czegoś na pół etatu lub dorywczo i wtedy też zostanie z babcią. System się sprawdził przy pierwszym dziecku, choć wtedy studiowałam Babcie na szczęście są blisko i są chętne
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 20:45   #4085
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Martulko, Martynko bardzo Wam współczuję takich przeżyć, szczególnie w ciąży Dziewczyny już wszystko napisały a ja się tylko pod tym podpiszę. Musicie wziąć sprawy w swoje ręce i uciekać od takich ludzi jak Wasi faceci

Martynka
a Ty koniecznie poszukaj jakiejś organizacji dla kobiet, na pewno takie są w Twojej okolicy i nie będziesz wtedy sama, dowiesz się jakie masz prawa, kiedy dzwonić na policję i otrzymasz od nich pomoc, to niedopuszczalne abyś bała się zdrowie swojego dziecka a najbezpieczniejsze jest teraz w brzuszku u mamy, gdy już przyjdzie na świat na pewno nie będzie łatwiej uciec lub też podjąć jakieś inne kroki.

agnieszka pe - w ciąży można pić wapno to zawsze pomaga na swędzenie i różne uczulenia. Ja na początku ciąży miałam okropne uczulenie po zastrzykach na brzuchu i też mnie swędziało. Pomagał sudocrem ale i tak skończyło się na maści ze sterydem.
No i koniecznie zrób te próby wątrobowe i inne badania

spice1985 wyniki glukozy dostałaś w dniu badania?

princi super lista dzięki! Już uzupełniłam swoją o kilka rzeczy
Tak, po paru godzinach, bo robiłam w przychodni gdzie mają swój szpital i laboratorium, więc było szybko.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Ok, ja lecę spać, bo mnie TŻ od 20 min woła To do jutra dziewczynki!

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 20:47   #4086
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam raczej o tym, że u nas będzie jedna baza do wpinania, a u moich rodziców druga. Bo podejrzewam, że często będziemy z moim tatą jeździć, jak np. tż będzie brał auto
Juz rozumiem o co Ci chodzi, ale nie jestem pewna jak to jest z bazami w tych fotelikach, tzn. czy w ogole sa Nie zwracalam na to uwagi prawde mowiac, bo baza jako taka nie byla mi potrzebna.

Stary 2011-01-23, 20:49   #4087
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Juz rozumiem o co Ci chodzi, ale nie jestem pewna jak to jest z bazami w tych fotelikach, tzn. czy w ogole sa Nie zwracalam na to uwagi prawde mowiac, bo baza jako taka nie byla mi potrzebna.
Któraś dziewczyna pisała, że jest... Ja się jeszcze nie orientowałam. No grunt, żeby dało się wypiąć szybko fotelik i hop siup do drugiego auta

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 20:56   #4088
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Któraś dziewczyna pisała, że jest... Ja się jeszcze nie orientowałam. No grunt, żeby dało się wypiąć szybko fotelik i hop siup do drugiego auta
Widzę dziewczyny, że piszecie o bazach do fotelików, z tego co wiem to jest rewelacyjna sprawa - szybko wypina się fotelik i np. montuje na stelazu wózka. Raz kupiona baza podobno pasuje do każdego następnego fotelika (dla kolejnej grupy wiekowej) danej marki. Niestety minusem jest cena takiej bazy bo kosztuje więcej niż fotelik.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:07   #4089
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, to ja wrzucę Wam jeszcze moje dzisiejsze nabytki dla córci i uciekam spać
Buciki są w rozmiarze 16/17 więc nie wiem na jaki wiek dzidzi
Dziewczonka spokojnej nocy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (70,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (72,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (58,5 KB, 36 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:10   #4090
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Widzę dziewczyny, że piszecie o bazach do fotelików, z tego co wiem to jest rewelacyjna sprawa - szybko wypina się fotelik i np. montuje na stelazu wózka. Raz kupiona baza podobno pasuje do każdego następnego fotelika (dla kolejnej grupy wiekowej) danej marki. Niestety minusem jest cena takiej bazy bo kosztuje więcej niż fotelik.
No u mnie w uzyciu beda na pewno 3 samochody, musialabym wiec miec 3 bazy, co jest bez sensu. Bede miala jeden fotelik zapinany w pasy i pasujacy do stelaza od wozka. Ale na pewno dla kogos, kto bedzie jezdzil jednym samochodem jest to wygodne bo nie trzeba majstrowac z pasami (chociaz podobno to tez jest rach ciach i gotowe).
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:13   #4091
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki, to ja wrzucę Wam jeszcze moje dzisiejsze nabytki dla córci i uciekam spać
Śliczności! Ja już też mam co nieco, ale sama nie kupuję dopóki nie poznam płci dziecka i nie przejrzę rzeczy po córeczce. Bo dużo już na pewno mam.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 21:18   #4092
mamaoptymistka
Zadomowienie

Martynka i Martulka bardzo smutne jest to co piszecie
Dziewczyny po urodzeniu się dziecka wcale lepiej nie będzie, dojdzie jeszcze większe zmęczenie, jeszcze większy strach o siebie i o dziecko. Warto przed porodem spróbować zmienić tą sytuację, bo znacznie trudniej będzie to zrobić z noworodkiem na ręce. Wierzę że będziecie jeszcze szczęśliwe z facetem niekoniecznie z obecnym , powodzenia.

Moria44 ubranka cudowne

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-01-23 o 21:26
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:41   #4093
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne rzeczy . Dziękuję Ci kochana, oby Twoje słowa były prorocze
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:43   #4094
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
No u mnie w uzyciu beda na pewno 3 samochody, musialabym wiec miec 3 bazy, co jest bez sensu. Bede miala jeden fotelik zapinany w pasy i pasujacy do stelaza od wozka. Ale na pewno dla kogos, kto bedzie jezdzil jednym samochodem jest to wygodne bo nie trzeba majstrowac z pasami (chociaz podobno to tez jest rach ciach i gotowe).
Przy pierwszym foteliku czasami mialam dosc pasow, ale wtedy tez czesto fotelik byl wyjmowany bo sluzyl jako nosidlo, wiec zdarzalo mi sie byc wsciekla na pasy, ale teraz nie ma to dla mnie znaczenia, tylko ze nie zmieniam samochodu, choc przez chwile zmienialam i mialam 2 foteliki (oba zapinane na pasy). Montuje sie szybko, za 2-3 razem niemal z zamknietymi oczami, sporo zalezy ile chcecie zaplacic za foteliki, a moze bardziej bazy.

Stary 2011-01-23, 21:44   #4095
andziot
Zakorzenienie

mazianka81 zdrówk życzę dla córeczki
pierwszę słysze o nacieraniu smalcem

martynka89 w skrócie - faceci bardzo szybko przyzwyczajają się do luksusu i przestają go dodeceniać, więc przestan koło niego chodzić !!! nie masz takeigo obowiązku !!!

caffelate05 robię dokładnie tak samo - jedna poduszka pod biodro, druga miedzy nogi i jest gicior

principessina ja nie lubiłam kaftaników , bodziaki są najlepsze !!!

Martulka000 o matko dziewczyno !!!!!!! pewnie to po pijaku było, choć to go tez nie usprawideliwia
dziewczyny strasznie Wam współczuję, bo ciężko w takim związku żyć ale wiem też że cięzko to wszystko tak zostawić i iść sobie w siną dal z malenkim dzieckiem (choć to najlepsze wyjście jak dla mnie)

nie krzywdzcie swoich nienarodzonych jeszcze dzieci dziewczyny !!!

agnieszka_pe25 marsz do lekarza !!!! objawy choelstazy jak znalazł !!!

matallewar za zdany egzamin

my już w domku swoim,
droga nawet czysta i pusta dość
przejrzałam ciuszki po Zosi u dziadków i przywiozłam ze sobą 5 reklamówek
teraz po trochu będe je segregować i podziwiać (są takie malutkie, aż wierzyć mi się nie chcę że Zosia taka mała była )

buziaki dla Was i dobranoc !

ps Dziewczonka - ten aspargin rzeczywiscie moze powodować przez tenj potas zaburzenia rytmu serca, sprobuj odstawić na kilka dni i zobaczysz co będzie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 22:50   #4096
gusiagatko
Zakorzenienie

Martulka000 martynka89 Kochane strasznie mi przykro, że spotkało Was coś takiego. Aż mi serce ściskało, jak czytałam co napisałyście:prz ytul: Nie wyobrażam sobie, że jakikolwiek facet może traktować tak matkę swojego przyszłego dziecka.

Cytat:
Ale jest też dobra wiadomość, jeden z egzaminów zaliczony Czyli czekam jeszcze na wyniki dwóch i jeden przede mną i de facto KONIEC STUDIÓW (no, zostaje jeszcze obrona, ale to już jak dzidzia będzie mieć z pół roku, to dopiero planuję).
Gratulacje

Cytat:
Jakie piękne Szczególnie buciczki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 06:22   #4097
andziot
Zakorzenienie

witam się w kolejny zwykły poniedziałek ( no moze nie taki zwykły bo moja dzidzia jest znów o dzień starsza )

no i dziś dzwonię do gina spytac się czy już wyzdrowiał (oby) i kiedy mogę przyjść podejrzeć moje maleństwo ...

jednak nie ma to jak swoje łóżko
dziś żadne biodro mnie nie bolało i spałam jak Zosia
jem właśnie śniadanko z teścia chlebka (mniam) - dostała nam się połowa wypieku
jeszcze nie wyjrzałam za okno więc nawet nie wiem jaka pogoda

miłego dnia dziewczynki (lubie fioletowy ostatnio )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 06:33   #4098
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

czesc
ja tez sie wlasnie zbieram z mlodym do przedszkola a potem na badania

Cytat:
Cytat:

no ja jakos nie moge sobie wyobrazic takiego duzego fotelika w bazie nie jestem tez przekonana czy sa, w kazdym badz razie, wieksze foteliki sa ciezkie wiec przenoszenie go z auta do auta to nie jest nic przyjemnego(w odroznieniu od nosidelka). ja problem rozwiazalam tak, ze do naszego samochodu kupilam taki wypas jaki chcialam, a rodzice i tescie kupili swoje zeby wozic wnuka. i tak to u nas wyglada.

chociaz przekladanie tego wiekszego jest duzo prostrze niz nosidelka

moria sliczne ciuszki
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:02   #4099
MoniaK
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja też właśnie pożarłam śniadanko i dopijam kawę. Na dworze śnieg i pogoda kiepska, że aż się nie chce nawet do sklepu wyjść

Moria, ciuszki jak zwykle świetne
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:11   #4100
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ależ mam nadrabiania, ale to potem, teraz przejrzałam ostatnie dwie strony

Na początek chciałam się pochwalić, że przed weekendem przeżyłam glukozę - na czczo 70, po godzinie 114 Zmuliło mnie po tym konkretnie, do 16 nic zjeść nie dałam rady

Matallewar, przykro mi z powodu dziadka TŻ

Moria, śliczne ciuszki!

Martynko, Martulko, bardzo Wam współczuję sytuacji. Podobnie, jak dziewczyny uważam, że czas na działanie jest teraz. Domyślam się, że trzeba siły i odwagi na taki definitywny krok, ale... zdecydowanie lepsze to, niż tkwić w związku, gdzie jest brak szacunku i panuje atmosfera strachu. To niedopuszczalne.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Moniu, hej! Mnie też się nie chce zebrać po zakupy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:12   #4101
caffelate05
Rozeznanie

cześć dziewczyny, ja dziś też już "na nogach"
miłego dnia, zmykam na śniadanie

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:24   #4102
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Martynko i Martusiu.... dziewczyny aż ciężko sobie wyobrazić wasza sytuacje, ednak na pewno czesto sie takie zdazaja tylko o tym nie wiemy. wspólczuje współczuje i jeszcze raz wspólczuje. ze nie macie wsparcia, opieki, pomocy i ciepła.... z każdego faceta wychodzi czasem kawał drania, ale jak jest cały czas taki to tragedia....

uciekajcie gdzie pieoprz rośnie.

Moria te buciki są prze urocze
rzeczy dla maluchów są kochane

juz w pracy siedze i odliczam dbni do konca jeszcze 9 oprocz tyego
zimno mi jak fiks. i w ogole chce do domu.

wczoraj upiekłam pycha szarlotkę i własnie ją wcinam do kawusi
Stary 2011-01-24, 07:27   #4103
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Grazin!

Ja dziś piekę szarlotkę, bardziej taki jabłecznik, zobaczymy, co wyjdzie Masz jakiś fajny przepis? Ja mam na taką z kruszonką i sporą ilością jabłek, całkiem smacznie brzmi, ale zobaczymy, co wyjdzie

vege!
Stary 2011-01-24, 07:30   #4104
anula_81
Zakorzenienie

ja juz dzisiaj na nogach, wczoraj jednak pojechalismy do lekarza, bo mnie TZ zmusil bo mialam twardy brzuch wieczorem juz bez przerwy i zadzwonilam do spzitala i kazali mi koniecznie przyjechac, znowu mnie przebadali na kazda mozliwa strone, zrobili mi USG nerek, jamy brzusznej itp, ale wyniki badan dobre, bilitubina i wszystkie te watrobowe wyniki dobre, ale lekarka stwierdzila, ze ewidentnie mala naciska mi na woreczek i tu szacunek do Andziot kochanej, bo powiedziala, ze prawdopodobnie stad ten bol i moze byc on bardzo mocny i na razie nic sie nie dzieje, ale poniewaz chorowalam na zapalenie trzustki to musze byc ostrozna, bo jak dziecko naciska to mam utrudniona produkcje czy cos tam z zolca? i jak bedzie bardzo bolec to mam przyjezdzac, bo moga mi sie jak bedzie tak naciskac robic kamienie na woreczku , mam jesc lekko a czesto i zobaczyc czy jest roznica, czy mnie boli mniej itp i kazali przyjezdzac jak do spinania brzucha dojda bole, bo pani doktow powiedziala, ze mogl sie tak spinac brzuszek gdyz bolalo mnie tam z prawej strony i cialo od razu reaguje skurczem, ogolnie strasznie mili i kazali przyjezdzac koniecznie jak bedzie cos bolalo bo z ciaza nie ma zartow. na szczescie szyjka ciagle zamknieta i dluga 4,7 cm albo mm? nie znam sie
ale wczoraj na kolacje nic nie jadlam, i rzeczyiwsice w nocy klulo mnie duzo mniej i juz bylam tak zmeczona po weekendowych wydarzeniach, ze przespalam cala nocke. dzisiaj zrobilam sobie mimo wszystko wolne w pracy lekarka mowila, zeby sobie odpoczac i odespac wiec odpoczywam , na obiad zupka-rosolek, wracam do dietki jaka mialam jak chorowalam na trzustke,nie ma lekko
ufff jakie wypracowanie stworzylam

Cytat:
czesc

no ja jakos nie moge sobie wyobrazic takiego duzego fotelika w bazie nie jestem tez przekonana czy sa, w kazdym badz razie, wieksze foteliki sa ciezkie wiec przenoszenie go z auta do auta to nie jest nic przyjemnego(w odroznieniu od nosidelka). ja problem rozwiazalam tak, ze do naszego samochodu kupilam taki wypas jaki chcialam, a rodzice i tescie kupili swoje zeby wozic wnuka. i tak to u nas wyglada.

chociaz przekladanie tego wiekszego jest duzo prostrze niz nosidelka

moria sliczne ciuszki
wiesz co Akurat w MAXI COSI jak kupujesz baze famili fix to pasuje do duzych imalych fotelikow, wiec to jest jeden tylko wydatek, moi znajomi mieli i polecali, szczegolnie jak duzo podrozuja z dzieckiem autem bylo po prostu wygodniej, taa baze potem (przynajmniej u nas) jest latwo sprzedac, wiec mysle, ze jest to przeyslany wydatek.
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
witam się w kolejny zwykły poniedziałek ( no moze nie taki zwykły bo moja dzidzia jest znów o dzień starsza )

no i dziś dzwonię do gina spytac się czy już wyzdrowiał (oby) i kiedy mogę przyjść podejrzeć moje maleństwo ...

jednak nie ma to jak swoje łóżko
dziś żadne biodro mnie nie bolało i spałam jak Zosia
jem właśnie śniadanko z teścia chlebka (mniam) - dostała nam się połowa wypieku
jeszcze nie wyjrzałam za okno więc nawet nie wiem jaka pogoda

miłego dnia dziewczynki (lubie fioletowy ostatnio )
Dziekujemy, I rowniez MILEGO DNIA jeju jak bym zjadla takiego chlebka.... ale dzisiaj sniadanko leciutkie, chlebek z maselkiem i szyneczka, potem do sklepiku po jogurcik i jakies wazrywka, coby ugotowac jutro nowa zupke, moze pomidorowke, pani doktor dobra dietka?
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Śliczne rzeczy . Dziękuję Ci kochana, oby Twoje słowa były prorocze
kochana no wlasnie? a Tobie jak sie spalo? bo mnie duuuzo lepiej dzisiaj, dzidzia w ogole po tych badaniach jak ja pani doktor wygniotla sie troche przesunela bo normalnie od rana kopie po zebrach
mam nadzieje z ei ty czujesz sie lepiej
Cytat:
jakie sliczne ubranka i popieram ze nie sa tylko rozowe buciki genialne, ja tez mam tylko jedne na 18/17 i zielonego pojecia nie mam jaki to rozmiar

Cytat:
no zobaczymy co to bedzie, ciekawe ile sie czeka za wynikami.....

ja poprostu chce zeby mi ktos pomogl bo sie zadrapie na smierc.
ja tez sie drapie po rekach ze az mam takie czerwone przeczosy, pani doktor od razu zwrocila uwage, ale wyniki krwi dobre, mam nadzieje, ze twoje tez trzymam kciuki
Cytat:
princi super lista dzięki! Już uzupełniłam swoją o kilka rzeczy
ja tez uzupelniam swoja
ale najlepsze pisalam wam juz, ze tu w szpitalu wszystko daja, ubranka dla dzidzi na czas pobytu, pizamke dla karmiacej matki podpaski, podklady, pieluszki dla dziecka itp, wiec troche musze wykeslic z wyprawki szpitalnej..
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też właśnie pożarłam śniadanko i dopijam kawę. Na dworze śnieg i pogoda kiepska, że aż się nie chce nawet do sklepu wyjść

Moria, ciuszki jak zwykle świetne
witam z rana

a i zapomnialabym
Martulko, Martynko kochane, blagam zadbajcie o siebie i swoje malenstwa! nie dajcie sie takim facetom, zaslugujecie na cos wiecej, wasz los w waszych rekach, na pewno znajda sie ludzie, ktorzy wam pomoga

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2011-01-24 o 07:31
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:48   #4105
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, cieszę się, że wszystko dobrze! A taka dieta, to nie zaszkodzi na pewno. Dbaj o siebie i SUPER, że masz wolne! Odpoczywaj

Odnośnie baz isofix, to faktycznie lepiej taką family fix kupić, ale i tak ciągle się zastanawiam, bo jak pisała Ewa, potem się już fotelika nie wyjmuje często No i zastanawiam się. U nas pewnie i tak dwa foteliki będą potrzebne, do tego bazy więc MILION DOLARÓW

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
jeju jak bym zjadla takiego chlebka.... ale dzisiaj sniadanko leciutkie, chlebek z maselkiem i szyneczka, potem do sklepiku po jogurcik i jakies wazrywka, coby ugotowac jutro nowa zupke, moze pomidorowke, pani doktor dobra dietka?
Anula, pobiłaś rekord zdrobnień w jednym zdaniu

vege!
Stary 2011-01-24, 07:50   #4106
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć, Grazin!

Ja dziś piekę szarlotkę, bardziej taki jabłecznik, zobaczymy, co wyjdzie Masz jakiś fajny przepis? Ja mam na taką z kruszonką i sporą ilością jabłek, całkiem smacznie brzmi, ale zobaczymy, co wyjdzie
dawaj przepis
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:52   #4107
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Anula, cieszę się, że wszystko dobrze! A taka dieta, to nie zaszkodzi na pewno. Dbaj o siebie i SUPER, że masz wolne! Odpoczywaj

Odnośnie baz isofix, to faktycznie lepiej taką family fix kupić, ale i tak ciągle się zastanawiam, bo jak pisała Ewa, potem się już fotelika nie wyjmuje często No i zastanawiam się. U nas pewnie i tak dwa foteliki będą potrzebne, do tego bazy więc MILION DOLARÓW

Anula, pobiłaś rekord zdrobnień w jednym zdaniu

faktycznie!!!)) to tylko potwierdza jaki mam wreszcie dobry humor, a niestety do sniadanek malutkich i leciutkich musze sie powoli przyzwyczajac

co do bazy tak jak mowie, to chodliwy towar u nas wiec ja pozniej sprzedam, zreszta ja jestem sierota i juz wiem, ile nerwow kosztowaloby mnie montowanie jej tylko pasami, znam swoje zdolnosci manualne

wiec ide na ....sniadanko....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:55   #4108
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniu, bardzo proszę

http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...0187,9495.html

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Anula, bardzo mnie cieszy Twój dobry humor! Smacznego

Te bazy to ciągle temat dyskusji, więc jeszcze nie wiem, co my zdecydujemy. Chociaż przypięcie i odpięcie fotelika jednym klik, jest kuszące piekielnie!

vege!
Stary 2011-01-24, 07:56   #4109
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Cześć, Grazin!

ja mam bardzo prosty przepis dosłownie robiłam to wszystko chyab 20 minut
co do jabłek kupuje takie gotowe w słoiku np z lidla sa bardzo dobre i nie trzeba sie meczyc i mi nigdy takie jabłka nie wychodza jak z tego słoika;P
4 szklanki mąki
2 szkalnki cyukru
kostka margaryny
łyzeczka proszku do peiczenia
2 jajka
ewentualnie śmietana

2/3 margaryny kroimy nożem z 2 szklankami mąki potem dosypujemy szklankę cukru, łyżeczkę proszku do pieczenia i wyrabiamy ciasto. jak bedzie za suche to dodajemy troszke śmietany. dajemy 2 zółtka i utrzepane na paine białka.
ciasto schładzamy w lodówce 1 godz
potem rozkładamy na blaszce i całe nakłuwammy widelce. pieczemy 10 minut w temp 175stopni, wyjmujemy i jabłka ze słoika z cynamonem i 3 łyżeczkami cukru rozkładamy równomiernie na to dajemy kruszonke.
kruszonka: 2 szklanki mąki szklanka cukru i 1/3 margaryuny ucieramy na kruszonke i posypujemy nią ciasto i pieczemy jeszcze 40 minut
po wycioagnieciu posypujemy cukrem pudrem i płaszujemy
Stary 2011-01-24, 08:02   #4110
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam w poniedziałek
za oknem biało i wciąż pada śnieg,dzieci się cieszą

Martynko,Martulko bądźcie silne dla Waszych dzieciątek,podejmijcie słuszne decyzje a wszystko bedzie dobrze.Bardzo mi przykro,że coś takiego Wam się przytrafiło

Moria śliczności ubranka,buciki przeurocze.

W sobote dostałam od teściówki okrycie kąpielowe i kaftaniki ze śpioszkami
Teraz już nic rózowego nie kupuje ,bo jak Martynce niespodziewanie wyrośnie coś miedzy nogami to dopiero bedzie klops
Stawiam na biel,zieleń,żółty.
Wkleje kilka fotek z ciuszkami.Ostatnia fotka coś ostrość straciła
Aaaa wczoraj dostałam od koleżanki łóżeczko turystyczne po jej córeczce ,właśnie biorę się za czyszczenie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0418.jpg (50,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0396.jpg (60,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0399.jpg (49,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0401.jpg (40,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0402.jpg (40,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0403.jpg (43,1 KB, 24 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości