|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kup sobie ten syrop Prenalen, mi b. pomógł i wbrew pozorom nie jest tylko na kaszel a właśnie na przeziębienie. Cytat:
![]() Pierwsze genetyczne w 12t: 10 minut Drugie genetyczne (połówkowe) w 20t: 15 minut
![]() |
#4084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Ok, ja lecę spać, bo mnie TŻ od 20 min woła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, to ja wrzucę Wam jeszcze moje dzisiejsze nabytki dla córci i uciekam spać
![]() Buciki są w rozmiarze 16/17 więc nie wiem na jaki wiek dzidzi ![]() Dziewczonka spokojnej nocy ![]()
#4090 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zadomowienie
|
Śliczności! Ja już też mam co nieco, ale sama nie kupuję dopóki nie poznam płci dziecka i nie przejrzę rzeczy po córeczce. Bo dużo już na pewno mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zadomowienie
|
Martynka i Martulka bardzo smutne jest to co piszecie
![]() Dziewczyny po urodzeniu się dziecka wcale lepiej nie będzie, dojdzie jeszcze większe zmęczenie, jeszcze większy strach o siebie i o dziecko. Warto przed porodem spróbować zmienić tą sytuację, bo znacznie trudniej będzie to zrobić z noworodkiem na ręce. Wierzę że będziecie jeszcze szczęśliwe z facetem niekoniecznie z obecnym , powodzenia. Moria44 ubranka cudowne
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-23 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
mazianka81 zdrówk życzę dla córeczki
![]() pierwszę słysze o nacieraniu smalcem ![]() martynka89 w skrócie - faceci bardzo szybko przyzwyczajają się do luksusu i przestają go dodeceniać, więc przestan koło niego chodzić !!! nie masz takeigo obowiązku !!! caffelate05 robię dokładnie tak samo - jedna poduszka pod biodro, druga miedzy nogi i jest gicior ![]() principessina ja nie lubiłam kaftaników ![]() Martulka000 o matko dziewczyno !!!!!!! pewnie to po pijaku było, choć to go tez nie usprawideliwia ![]() dziewczyny strasznie Wam współczuję, bo ciężko w takim związku żyć ale wiem też że cięzko to wszystko tak zostawić i iść sobie w siną dal z malenkim dzieckiem ![]() nie krzywdzcie swoich nienarodzonych jeszcze dzieci dziewczyny !!! agnieszka_pe25 marsz do lekarza !!!! objawy choelstazy jak znalazł !!! matallewar ![]() ![]() my już w domku swoim, droga nawet czysta i pusta dość przejrzałam ciuszki po Zosi u dziadków i przywiozłam ze sobą 5 reklamówek ![]() teraz po trochu będe je segregować i podziwiać ![]() ![]() buziaki dla Was i dobranoc ! ps Dziewczonka - ten aspargin rzeczywiscie moze powodować przez tenj potas zaburzenia rytmu serca, sprobuj odstawić na kilka dni i zobaczysz co będzie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | ||
Zakorzenienie
|
Martulka000 martynka89 Kochane strasznie mi przykro, że spotkało Was coś takiego. Aż mi serce ściskało, jak czytałam co napisałyście
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
witam się w kolejny zwykły poniedziałek ( no moze nie taki zwykły bo moja dzidzia jest znów o dzień starsza
![]() no i dziś dzwonię do gina spytac się czy już wyzdrowiał ![]() jednak nie ma to jak swoje łóżko ![]() dziś żadne biodro mnie nie bolało i spałam jak Zosia ![]() jem właśnie śniadanko z teścia chlebka (mniam) - dostała nam się połowa wypieku ![]() jeszcze nie wyjrzałam za okno więc nawet nie wiem jaka pogoda miłego dnia dziewczynki (lubie fioletowy ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | ||
Wtajemniczenie
|
czesc
ja tez sie wlasnie zbieram z mlodym do przedszkola a potem na badania Cytat:
Cytat:
no ja jakos nie moge sobie wyobrazic takiego duzego fotelika w bazie ![]() ![]() chociaz przekladanie tego wiekszego jest duzo prostrze niz nosidelka moria sliczne ciuszki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja też właśnie pożarłam śniadanko i dopijam kawę. Na dworze śnieg i pogoda kiepska, że aż się nie chce nawet do sklepu wyjść ![]() Moria, ciuszki jak zwykle świetne ![]()
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ależ mam nadrabiania, ale to potem, teraz przejrzałam ostatnie dwie strony ![]() Na początek chciałam się pochwalić, że przed weekendem przeżyłam glukozę - na czczo 70, po godzinie 114 ![]() ![]() Matallewar, przykro mi z powodu dziadka TŻ ![]() Moria, śliczne ciuszki! ![]() Martynko, Martulko, bardzo Wam współczuję sytuacji. Podobnie, jak dziewczyny uważam, że czas na działanie jest teraz. Domyślam się, że trzeba siły i odwagi na taki definitywny krok, ale... zdecydowanie lepsze to, niż tkwić w związku, gdzie jest brak szacunku i panuje atmosfera strachu. To niedopuszczalne. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Moniu, hej! Mnie też się nie chce zebrać po zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, ja dziś też już "na nogach"
![]() miłego dnia, zmykam na śniadanie ![]()
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
Martynko i Martusiu.... dziewczyny aż ciężko sobie wyobrazić wasza sytuacje, ednak na pewno czesto sie takie zdazaja tylko o tym nie wiemy. wspólczuje współczuje i jeszcze raz wspólczuje. ze nie macie wsparcia, opieki, pomocy i ciepła.... z każdego faceta wychodzi czasem kawał drania, ale jak jest cały czas taki to tragedia....
uciekajcie gdzie pieoprz rośnie. Moria te buciki są prze urocze ![]() rzeczy dla maluchów są kochane ![]() juz w pracy siedze i odliczam dbni do konca ![]() ![]() zimno mi jak fiks. i w ogole chce do domu. wczoraj upiekłam pycha szarlotkę i własnie ją wcinam do kawusi ![]()
#4103 |
Zakorzenienie
|
Cześć, Grazin!
Ja dziś piekę szarlotkę, bardziej taki jabłecznik, zobaczymy, co wyjdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | ||||||
Zakorzenienie
|
ja juz dzisiaj na nogach, wczoraj jednak pojechalismy do lekarza, bo mnie TZ zmusil bo mialam twardy brzuch wieczorem juz bez przerwy i zadzwonilam do spzitala i kazali mi koniecznie przyjechac, znowu mnie przebadali na kazda mozliwa strone, zrobili mi USG nerek, jamy brzusznej itp, ale wyniki badan dobre, bilitubina i wszystkie te watrobowe wyniki dobre, ale lekarka stwierdzila, ze ewidentnie mala naciska mi na woreczek i tu szacunek do Andziot kochanej, bo powiedziala, ze prawdopodobnie stad ten bol i moze byc on bardzo mocny i na razie nic sie nie dzieje, ale poniewaz chorowalam na zapalenie trzustki to musze byc ostrozna, bo jak dziecko naciska to mam utrudniona produkcje czy cos tam z zolca? i jak bedzie bardzo bolec to mam przyjezdzac, bo moga mi sie jak bedzie tak naciskac robic kamienie na woreczku , mam jesc lekko a czesto i zobaczyc czy jest roznica, czy mnie boli mniej itp i kazali przyjezdzac jak do spinania brzucha dojda bole, bo pani doktow powiedziala, ze mogl sie tak spinac brzuszek gdyz bolalo mnie tam z prawej strony i cialo od razu reaguje skurczem, ogolnie strasznie mili i kazali przyjezdzac koniecznie jak bedzie cos bolalo bo z ciaza nie ma zartow. na szczescie szyjka ciagle zamknieta i dluga 4,7 cm
![]() ale wczoraj na kolacje nic nie jadlam, i rzeczyiwsice w nocy klulo mnie duzo mniej i juz bylam tak zmeczona po weekendowych wydarzeniach, ze przespalam cala nocke. dzisiaj zrobilam sobie mimo wszystko wolne w pracy lekarka mowila, zeby sobie odpoczac i odespac ![]() ![]() ufff jakie wypracowanie stworzylam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje z ei ty czujesz sie lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez uzupelniam swoja ![]() ale najlepsze pisalam wam juz, ze tu w szpitalu wszystko daja, ubranka dla dzidzi na czas pobytu, pizamke dla karmiacej matki podpaski, podklady, pieluszki dla dziecka itp, wiec troche musze wykeslic z wyprawki szpitalnej.. Cytat:
![]() a i zapomnialabym Martulko, Martynko kochane, blagam zadbajcie o siebie i swoje malenstwa! nie dajcie sie takim facetom, zaslugujecie na cos wiecej, wasz los w waszych rekach, na pewno znajda sie ludzie, ktorzy wam pomoga ![]() Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-01-24 o 07:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Anula, cieszę się, że wszystko dobrze! A taka dieta, to nie zaszkodzi na pewno. Dbaj o siebie i SUPER, że masz wolne! Odpoczywaj
![]() Odnośnie baz isofix, to faktycznie lepiej taką family fix kupić, ale i tak ciągle się zastanawiam, bo jak pisała Ewa, potem się już fotelika nie wyjmuje często ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie!!! ![]() ![]() co do bazy tak jak mowie, to chodliwy towar u nas wiec ja pozniej sprzedam, zreszta ja jestem sierota i juz wiem, ile nerwow kosztowaloby mnie montowanie jej tylko pasami, znam swoje zdolnosci manualne ![]() wiec ide na ....sniadanko.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Moniu, bardzo proszę
![]() http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...0187,9495.html ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Anula, bardzo mnie cieszy Twój dobry humor! ![]() ![]() Te bazy to ciągle temat dyskusji, więc jeszcze nie wiem, co my zdecydujemy. Chociaż przypięcie i odpięcie fotelika jednym klik, jest kuszące piekielnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do jabłek kupuje takie gotowe w słoiku np z lidla sa bardzo dobre i nie trzeba sie meczyc i mi nigdy takie jabłka nie wychodza jak z tego słoika;P 4 szklanki mąki 2 szkalnki cyukru kostka margaryny łyzeczka proszku do peiczenia 2 jajka ewentualnie śmietana 2/3 margaryny kroimy nożem z 2 szklankami mąki potem dosypujemy szklankę cukru, łyżeczkę proszku do pieczenia i wyrabiamy ciasto. jak bedzie za suche to dodajemy troszke śmietany. dajemy 2 zółtka i utrzepane na paine białka. ciasto schładzamy w lodówce 1 godz potem rozkładamy na blaszce i całe nakłuwammy widelce. pieczemy 10 minut w temp 175stopni, wyjmujemy i jabłka ze słoika z cynamonem i 3 łyżeczkami cukru rozkładamy równomiernie na to dajemy kruszonke. kruszonka: 2 szklanki mąki szklanka cukru i 1/3 margaryuny ucieramy na kruszonke i posypujemy nią ciasto i pieczemy jeszcze 40 minut ![]() po wycioagnieciu posypujemy cukrem pudrem i płaszujemy ![]()
![]() |
#4110 |
Zadomowienie
|
Witam w poniedziałek
za oknem biało i wciąż pada śnieg,dzieci się cieszą Martynko,Martulko bądźcie silne dla Waszych dzieciątek,podejmijcie słuszne decyzje a wszystko bedzie dobrze.Bardzo mi przykro,że coś takiego Wam się przytrafiło Moria śliczności ubranka,buciki przeurocze. W sobote dostałam od teściówki okrycie kąpielowe i kaftaniki ze śpioszkami ![]() Teraz już nic rózowego nie kupuje ,bo jak Martynce niespodziewanie wyrośnie coś miedzy nogami ![]() ![]() Stawiam na biel,zieleń,żółty. Wkleje kilka fotek z ciuszkami.Ostatnia fotka coś ostrość straciła ![]() Aaaa wczoraj dostałam od koleżanki łóżeczko turystyczne po jej córeczce ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.