|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do bazy ja przyznam jak mowie robie to z wygody i mojej nieporadnosci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() lozeczko turystyczne genialna sprawa, my tez szukamy uzywanego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Ale jak coś ZAPRASZAM ![]() Martynka, martula.... aż miałam łzy w oczach po przeczytaniu Waszych postów! Sama kiedyś przez ok 6 msc tkwiłam w chorym, toksycznym zwiazku - zdecydowanie nie tak patologicznym jak Wasze (bo to juz jest patologia moim zdaniem!), łudziłam sie, ze on sie zmieni (ja go utrzymywałam a on ostatnie oszczędnosci jakie mielismy przewalał na nowe ciuchy np w salonie pierre cardin! ) wole do teg omyslami nie wracac, ale reasumując moje nadzieje na poprawe były złudne. Dziekuje Bogu ze w końcu to on mnie zostawił. Kochane Dziewczynki, musicie teraz myslec przede wszystkim, tylko i wyłącznie o sobie i o dzieciaczku! To co czujecie i przezywacie przez te 9 miesiecy, pamietajcie że moze zostawić slad w Waszym dziecku do końca zycia!!! Jeśli Wasi partnerzy tego nie rozumieją, tzn ze nie dorosli do roli ojca. Teksty jakie do Was mówią, świadczą tylko o ich poziomie dojrzałości..... Przepraszam, ze to mowie, ale dla mnie to smiecie i totalny margines! Nie dajcie sie wiecej poniżac i pamietajcie, że jesli same o siebie nie zadbacie i nade wszystko, same nie będziecie siebie szanowac, to nikt inny Was nie będzie szanował ! Paulizia nie wkurzaj tym słonkiem hihi ![]() ![]() Strona ktora znalazłas jest suuuper !! Dziekuje ![]() ![]() Odnosnie tego isofix czy jak to sie tam zwie - sprawdziłam i zarówno ja jak i mąz mamy u siebie te systemy. To ze dany model jest produkowany np od 99r nie znaczy chyba, że autko ktore zeszło z linii produkcyjnej w 2005 czy 2001r nie jest wyposażone w tenże system. Moj samochodzik własnie klepany jest chyba od 99r, po drodze był tylko jakis lifting - rok produkcji 12.2005 i system isofix jest. matallewar; Gratuluje zdania egzaminu !!!!!!!!!! Odnosnie Twojego posta "Około 22. tygodnia ciąży wykonuje się badanie USG (tzw. połówkowe, bo to półmetek ciąży). Lekarz od kilkunastu do kilkudziesięciu minut jeździ po brzuchu głowicą aparatu ultrasonograficznego. W wielu gabinetach można nagrać to badanie na kasetę wideo lub płytę CD (zapytajcie o taką możliwość, umawiając się na wizytę). Obraz USG pozwoli ocenić rozwój płodu i zbadać większość najważniejszych organów. Na wyniku badania przeczytasz potem sporo tajemniczych skrótów - będą one określać najważniejsze wymiary płodu (np. CRL - długość od ciemienia do pupy, BPD - odległość od boku do boku główki, AC - obwód brzucha, FL - długość kości udowej, a także FHR - puls dziecka). Badania USG nie wykonuje się z czczej ciekawości. Ma ono uspokoić rodziców i poinformować lekarza prowadzącego o rozwoju dziecka. W razie jakichkolwiek komplikacji czy nieprawidłowości można zaplanować leczenie, dalsze prowadzenie ciąży i wybrać odpowiednie miejsce do porodu (bo szpitale położnicze różnią się między sobą m.in. możliwościami specjalistycznej opieki nad noworodkami)." własnie dokładnie te same magiczne skróty znalazłam na moim wyniku usg 3D/4D z tymże ja robiłam w 19tc i 3 dni Pani powiedziała, ze niektore wady jak np rozszczep podniebienia można ustalić tylko na podstawie 4D (rozszczep wargi - 3D wystarczy, ale podniebienia juz nie) Dostaliśmy 4 zdjęcia i 16 min film na DVD Wczesniej wklejałam zdj własnie z tymi wynikami o ktorych Ty piszesz. anula_81 super ze poszłas do lekarza, jesli bóle nie przestawały !! Mam nadzieje, ze jestes juz spokojniejsza ??
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-24 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Weredka ja jestem po filologii polskiej ze specjalizacją nauczycielską
![]() ![]() U mnie usg genetyczne trwało coś koło 20-25 min, a na tą wizytę zaznaczył że potrzebuje 40 min. No zobaczymy ile to będzie trwało. No i wydaje mi się że w tej cenie mamy to 3d, bo jest możliwość wydrukowania u niego zdjęcia kolorowego 3d ![]()
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Martulka i Martynko powiem Wam tylko, że znam wiele kobiet które dały wiele szans swoim BEZNADZIEJNYM facetom którzy dręczyli i zniszczyli ich psychicznie. Błagam, uciekajcie ile sił w nogach i nawet sie nie zastanawiajcie, bo czasem lepiej z czegoś wcześniej zrezygnować niż później żałować ze się tegi nie zrobiło!! Moria cudne ciuszki ![]() ![]() Coś w nocy spać nie mogłam, pies sąsiadów wył całą noc i za nic nie mogłam usnąć, zaraz zaczęło mi kołatać serce i robiło sie duszno, potem niedobrze.... Eh jakaś nerwica ![]()
![]() |
#4115 |
Wtajemniczenie
|
jestem dopiero w trakcie nadrabiania zaległości ale to co twój tż z tobą wyprawia to nie mieści mi się w głowie... to ja narzekam na swojego ze nie ma dla mnie czasu a tu prosze tego typu słowa wypływają z ust twojego
jakie zastraszanie itd wiesz co zrobiłabym na twoim miejscu??? sprowokowałabym gnojka żeby mnie uderzył i poszłabym na obdukcje każdą nawet małą sprzeczkę zgłaszałabym na policję wtedy nawet nie będzie miał o co walczyć w sądzie bo będziesz miała wyłączność do praw rodzicielskich. idę czytać dalej
#4116 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz ze tak o tobie myslalam ze pewnie pojechalas do szpitala ze cie wieczorem nie bylo? dobrze ze ci karza przyjezdzac i ze wyniki masz ok, no bo to troche za wczesniej na jakies powazne problemy. oby andziot w moim przypadku sie mylila, bylam na badaniach po 13tej sa do odbioru, procz tych 3 to przesympatyczna pani w labku mowila ze mam zrobic birlubine tez,jezu jak ja sie boje a co do baz, to jak patrzylam na allegro to u nas tez sa drgie, nawet te uzywane, i macie racje ze to jest wygoda dla nosidelka, bo np jak bede z dziecmi sama, to musze odwozic mlodego do przedszkola i malucha brac tez, wiec zapinanie pasami fotelika to ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-24 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wlasnie ty mieszkalas na tysiacleciu kolo delicji w czewie? bo ja calkiem niedaleko bo na polnocy ![]() a do ktorego ogolniaka chodzilas? ![]() ide pod prysznic i do sklepiku po jakies zdrowe jedzonko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Wtajemniczenie
|
matallewar gratuluję zdania egzaminu
moria sliczne ciuszki ja wczoraj widziałam w realu śpiochy i kaftaniki od 5 do 9 zł ale nie miałam czasu ich pooglądać i ocenić czy to nie jakis chłam. moja dzisiejsza noc wyglądała strasznie mój mąż wrócił z nową pościelą którą przywiózł z domu teściowa wyprała ale ten zapach dla mnie był tak okropny że wylądowałam na fotelu. nie wiem czy nie wypłukała tej pościeli czy co ale tak intensywny zapach który zupełnie mi nie podchodził masakra... no i mój mąż zrobił mi niespodziankę wziął wolnedo czwartku i od razu sobie pomyślałam ile będę miała zaległości na wizazu ![]() przechodzę na dietę dziewczyny skonsultowałam to ze swoją gin i powiedziała że jak najbardziej w moim przypadku jest to dozwolone nie dość że nie mam tak na prawdę żadnego ruchu to caly czas jem słodycze chrupki jasne pieczywo i stąd ten nagły skokwagi w ciągu 2 tygodni... od dziś zaczynam ![]()
#4120 |
Zakorzenienie
|
Mary, dzięki za przepis
![]() Grazain, ta Twoja szarlotka też pyszniasta i brzmi jak tarta ![]() ![]() Anulka, będzie dobrze zobaczysz ![]() Co do tej bazy to pewnie świetny wynalazek ale ja nie będę inwestować, przynajmniej na razie. Aż tak dużo nie będziemy jeździć z maleństwem i myślę, że zapinanie w pasy nie będzie zbyt uciążliwe ![]() Vanes, ale jaką dietę??? ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-24 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
mysle ze bedzie dobra ta forma
![]() ![]()
#4122 |
Wtajemniczenie
|
w ciągu 2 tygodni przytyłam 3 kg i wg mnie jak również mojej gin to zdecydowanie za dużo powiedziała że rano mam jeść płatki z mlekiem na drugie pełnoziarnistą bułkę z szynką rybką lub warzywami później jakiś jogurcik obiad jaki chcę byle nie był zbyt tłusty no i na kolację też coś lekkiego
#4123 |
Zakorzenienie
|
Weredka no ja z lic bronę miałam 2 tygodnie przed ślubem, ale nie wiedziałam co chcę dalej robić więc było postanowienie: rok przerwy na zastanowienie się i wracam na mgr. No ale tak się potoczyło że robi się kolejny rok przerwy. Ja nie mam możliwości zrobienia mgr dziennie, o lic robiłam dziennie, przez dwa lata mieszkałam w mieście gdzie jest uczelnia a na 3 roku dojeżdżałam 50km, bo zajęcia mieliśmy tylko 3 razy w tygodniu i to w takich godzinach że było to możliwe. A na mgr taką jaką bym chciała musiałabym dojeżdżać 150-200km więc dziennie odpada.
Jejku wiecie co mi się śniło dzisiaj, że na brzuchu na wysokości pępka od lewego boku do prawego porobiły mi się rozstępy ale taki miały regularny kształt jak wzorek jakiś.
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
czyli o ile zmniejszyć?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do wagi to przez weekend miałam małego doła ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-24 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wam powiem ze do poki jadlam do 20stej, i to najlepiej jogurta naturalnego(duzego danona ) i kiwi(wiem wiem dziwne polaczenie, ale nic nie moge ze mam ochote na takie miksy) to waga pieknie szla po malutku, ale jak przyjezdza tz, i sie o 22giej laduje w domu i pochlania kanapki no to wiecie..... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znałam też troszkę ludków z LO im Mickiewicza. A na Północy tez od czasu do czasu bywałam bo miałam tam troszkę znajomych (okolice ul. Starzynskiego, Witosa) Fajnie, ze masz taki komfort psychiczny, ze w razie potrzeby w kazdej chwili mozesz podejchac do szpitala
![]() |
#4128 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() ![]() ![]() Kusicie szarlotką, ah! kusicie... Ja w sobotę popołudniu sernik zrobiłam, ale znikł cały przez niedzielę ![]() A dzisiaj od rana muszę zabrać się za porządki, prasowanie, układnie.. wrrr! U was też tak jest że po weekendzie największy bajzel?? A na wieczór zostawiam sobie produkcję mojej listy wyprawkowej... ale jak wcześniej wydawło mi się to strasznie trudne, to teraz, dzięki podpowiedzią z waszych list, wydaje mi się to zadanie będzie takie przyjemne ![]() ![]() Ddaaiissyy widzę, że imię do córeczki wybrane ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-24 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewuszki.
przywitam się ![]() w piątek i sobotę nie miałam za bardzo czasu na siedzenie przy komputerze. dzień babci i dziadka ![]() no a poza tym mój mąż wracając z kolegami z pracy w piątek po 15 miał wypadek samochodowy. wpadli w poślizg (na drodze szklanka) i uderzyli w drzewo. na szczęście nikomu nic, aż tak złego się nie stało. potłuczenia, no i pasażer po stronie kierowcy ma złamaną kośc udową. w sumie mój mąż wyszedł z tego najlepiej. ma zbite udo i bark. ale co strachu się najadłam ![]() tu są zdjęcia z wypadku http://ilawa.wm.pl/34051,Powazny-wyp...aly-ranne.html mam jeszcze pytanko, do tych, które liczą już ruchy Maleństwa: w jaki sposób liczycie te ruchy i jak to zapisujecie? buziaki i lecę nadrabiać ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja tez mam postanowienie zdrowego jedzenia w kontrolowanych ilosciach, czuje sie wieeeeeelka ![]() ![]() Cytat:
Rozbawil mnie ten milion ![]() Ale fakt, 2 bazy to sporo pieniedzy, taniej wyjda 2 foteliki (zapinane pasami) i to dobre foteliki, ale niech kazdy robi co uwaza za sluszne, u mnie fotelik jest w 1 samochodzie i nie mam potrzeby wyciagania go, wiec baza i "klik" do niczego mi potrzebne nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
andziotBo fioletowy ostatnio jest ładny :P Też mi się zaczął strasznie podobać...
the_sania a od kiedy powinno się liczyć? Bo moja dzidzia rusza się bardzo nieregularnie. Wczoraj np. cały dzień ani razu, a wieczorem nie mogłam przez nią zasnąć, tak się wierciła, że aż tż skomentował: "no i jak Ty masz z tym spać?" Przemówiłam wizytę usg 3d/4d na czwartek na 17:30, więc (mam nadzieję, trzymajcie kciuki) wtedy Wam napiszę czy to Edward czy Elenka ![]() I wczoraj moja mama oglądała wyprawkę i powiedziała, że mam nic więcej nie kupować, bo mam dużo... Ale tak naprawdę to mam dużo tylko body (tych po 3,99 z 9 chyba kupiłam, wezmę do szpitala, jakby miały zginąć albo coś). Wklejam Wam, co mam - może Wy mi powiecie, czy przesadzam... body 56 - 3 body 62 - 6 koszulki z długim rękawem 56 - 3 koszulki z długim rękawem 62 - 3 spodenki cienkie 56 - 1 spodenki cienkie 62 - 2 Bluzy/sweterki 56 - 1 Bluzy/sweterki 62 - 1 spodenki ciepłe 56 - 1 pajacyki 62 - 1 skarpetki - 1 czapeczki - 1 Myślałam o dokupieniu cienkich spodenek 62, pajaców i śpiochów na 62, skarpetek, rękawiczek niedrapek i czapeczek... Co sądzicie? Bo ja już nie wiem, czy to ja przeginam, czy moja mama mówiąca, że mi się to nie przyda... Wracam do pracy, bo zanim Was nadrobiłam i odpisałam minęło trochę czasu :P
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-24 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Pomarudze na kiepski sen...kolka jakas przy każdym przewrocie na drugi bok i przy wyproście nóg mnie meczyła :/ Słuchajcie, chciałam wam ponownie zamiauczeć o podanie nazwy płyty dla nienarodzonych ![]() ![]() ![]() vanes a uważasz że wcześniej naprawdę zle sie odżywiałaś? Tłusto, bez warzyw i wo gule bez opamiętania ![]() Ja jak na razie mam + 3 kg (21 tydz)...czekam na kilogramowy bum! ![]() Strasznie mnie wczoraj sąsiadka rozbawiła opowieścią jak to po glukozie 75 poszła w nagrodę do mac donalda i wchłonęła 2 zestawy!...w nagrodę ![]() ![]() agnieszka_pe25 sprawa ze szkoła jest naprawdę indywidualna. zapisałam sie na mgr w sierpniu, we wrześniu okazało się ze jestem w ciąży. Myślę ze gdybym wiedziała to nie podeszła bym do studiów tak chętnie :/ Teraz jest ok a w czerwcu? Poród mi z egzaminami koliduje hihi Jedyne pocieszenie jest takie ze mam zjazdy raz na miesiąc. To jest administracja ale wiem ze np na ekonomii maja na mgr zjazdy co 2 tyg. Mozę pogadaj z mamą że te zjazdy to nie beda co tydzien, poza tym to będzie październik. Dzidzia nie bedzie taka malenka. No i my się wyrwiemy z domu na trochę...najwyżej maż będzie w samochodzie co 4 h koczował zeby cyca złapać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() the sania , dobrze ze nic sie powazniejszego nie stalo. ja tez zawsze drze, bo jednak tz duzo jezdzi, i zawsze mam czarne wizje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za odkrycie tajemnicy między nóżkami maleństwa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie,
nadrobiłam zaległości ale ja to chyba słaby zawodnik jestem bo nie umiem się wkęcić w Wasze tempo dyskusji więc częściej podczytuje ale zanim dokończę to mój natłok myśli już nie ogarnia komu co miałam odpisać ![]() U mnie też piękna pogoda, śnieżek i słoneczko ![]() Martulko, Martynko dziewczyny wiem co czujecie, tkwić w takim chorym związku to dramat, przeżyłam coś podobnego choć może nie w takiej ostrej wersji ale wiem jedno, nie można się oszukiwać i nie można czekać w nieskończoność z decyzją o odejściu. Nigdy nie będzie " dobrego" momentu więc nie ma na co czekać a tłumaczenie "nie teraz później nic mi jeszcze nie zrobił itp" nic nie da o ile nie doprowadzi do nieszczęścia !!!Warto załatwić sprawę jak najwcześniej , trzymam za Was kciuki ![]() A ogólnie to wszystkim mamusiom miłego dnia ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-01-24 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co, ja to nienawidze nic ze soba nie robic, mam takie adhd na punkcie dokladania sobie obowiazkow hahahaa. tak wiec, koncze licencjat, na codzien sama wychowuje 4,5 latka nadpobudliwego(nie przesadzam), robie generalny remont(aktualnie mam cegly gole zamiast scian w lazience, kuchni i kibelku), ciaza itd itp. i nie wiem jak ja zniose rok w domu ![]() mama sie boi ze nie da rady opiekowac sie jeszcze takim absorbujacym maluchem, a tz za granica. karmic piersia nie bede, takze ten problem z glowy, a sen z powiek mi spedza dojazd na mgr-ponad 100km w jedna str no nic, ja lubie miec duzo na glowie, lubie duzo robic takze na bank cos sobie wymysle, no i bede naciskac zeby tz dogral sie z weekendami i jakos sie zajal dziecmi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie! Ja ostatnio mniej sie udzielam, ale mam do roboty, ale podczytuje Was na bierzaco
![]() W sobote bylismy na zakupach i wyobrazicie sobie, ze moj maz stwierdzil zebysmy tylko poogladali, bo to jeszcze za wczesnie na kupowanie, a bylo tyle wyprzedazy chlip chlip no ale w sumie potrzebuje dla synka letnich rzeczy, a to wszystko bylo zimowe.... Wybralismy mebelki, chyba zdecydujemy sie na lozko rozwojowe, o ktorym tutaj ktoras z Was kiedys pisala ![]() http://www.alondrababy.com/it/lettin...ref=K416C-2319 Dziewczonka ale sliczne tw ciuszki, wlasnie o takie kompleciki mi chodzilo, pytajac sie Was o kaftaniki, znaczy spodzienki z taka bluzeczka rozpinana, jak ta Twoja w bialo niebieskie paseczki, myslisz ze te spodenki nie beda uciskach maluszka? bo mi sie takie komplety b.podobaja, nie wiem czy kupowac tez spioszki takie na szeleczki zapinane?? anula_81 co na zwolnieniu jestes?? no lece meza zapisac do ortopedy, bo juz od jakiegos czasu narzeka bardzo na szyje i musi zrobic sobie przeswietlenie, siebie do dentysty i do endokrynologa ![]()
#4139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja na szczescie nic nie kupuje. ale wiem ze u takiego malucha trzeba czesto ciuszki zmieniac. starsze mamy mówią mi zeby nie miec aa duzo rzeczy w ropzmiarze 56. ale nie przejmuj sie najwyzej bedziesz robic codziennie pranie ciuszków malucha ![]()
![]() |
#4140 |
Wtajemniczenie
|
the sania, dokladnie...... tz mojej znajomej jakis czas temu eh..... zostal kaleka do konca zycia ...... mowie wam, brak slow, tak mi jej szkoda , od tego czasu poprostu co godzine dzwonie zapytac jak wiem ze w trasie.
princi lozeczko bajka! piekne! wiecie jak ja sie nie moge doczekac urzadzania pokoju, marze o tym, jeszcze troche.... mam nadzieje ze za miesiac sie bedziemy juz przenosic i bedzie mozna zaczac kupowac te milsze rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.