2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 11:56   #3661
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Apropo rozszerzania diety- od jakiego mięska będziecie zaczynały? Chcę się rozejrzeć za jakimś mięsem prosto ze wsi- mama ma załatwiać, bo nie chcę małej podawać takiego sklepowego. No a że mięsko wejdzie za ok miesiąc to pora myśleć i mrozić. Co na początek? Królik, indyk, cielęcina???[/B]
ja gdzies czytalam za na poczatek najlepszy jest -krolik, indyk i kurczak
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:01   #3662
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

jestem

wpadam Was zapytac czy są tu jeszcze jakies chetne mamy do kolazu brzuszkowego?
z tego co wiem na pewno nie mam zdjec "brzuszkowych" od
hagar1,
czekajaca na fasolke26,
waniliaania2009
,
anilkadro,
MisQa
,
abz,
aaannnnnnaaa,
dash
jakby cos to czekam na zdjecia od Was bo chcialabym zamknac ten projekt

aaneczka
... take it easy... moze przestalam tu pisac, ale zdjecia maluchow sledze na bieżąco, i podobaja mi sie zwłaszcza Twoje, widac, ze sa robione przemyslanie, zawsze ładnie oswietlone i przewaznie ostre... tylko chwalic... brawo

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2011-01-24, 12:34   #3663
aaneczka1984
Zadomowienie

mszu..dziękuję..aż sie zarumieniłam..prawda jest taka że musze zrobić z 15 zdiec moją skromną cyfróweczką znim wyjdzie jakotakie zdięcie
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:35   #3664
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Czy juz ogladacie sie po malu za fotelikami do jedzenia? jakie sa fajne?
moja koleżanka polecała mi ten http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...347686214.html
używa i jest bardzo zadowolona. krzesełko ma specjalną wkładkę tak aby mniejsze niemowlaki mogły w nim wygodnie siadać

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Hagar ja już zaczynam się zastanawiać czy to nie jakiś skok, bo kolejny objawia się właśnie problemami ze spaniem, może to jest to tylko jakoś trochę za wcześnie, pomysłów mi już brak trwa to już dobre parę dni a raczej nocy, bo w dzień to jest aniołek
ja już sama nie wiem czy w te skoki wierzyć, u mnie by wychodziła że mała co drugi tydzień ma skok

dziewczyny ja w następnym tyg wybieram się z mężem do niemiec, on tam jeździ na delegacje i teraz z nim jedziemy na 2 tyg. tylko że nie mam dla małej paszportu ani dowodu tymczasowego. właśnie się dowiadywałam że na wyrobienie to ok miesiąca się czeka. niby można prosić o przyśpieszenie ale w tydzień raczej nie wyrobią. kurcze.... mam nadzieję że nas gdzieś na granicy nie zatrzymają bo może być problem

mszu rozumie z djęcie wystarczy jak na wizaz wrzucę?

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-01-24 o 12:37
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:40   #3665
martucha84
Zakorzenienie

bordowa trzymam kciuki za Asie...

aaneczka śliczne fotki...
Stary 2011-01-24, 12:44   #3666
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
mszu..dziękuję..aż sie zarumieniłam..prawda jest taka że musze zrobić z 15 zdiec moją skromną cyfróweczką znim wyjdzie jakotakie zdięcie

ja musze czasem pstryknac 30 moja lustrzanka, zeby wybrac jedno, albo wcale takze nie jest zle

hagar1... pewnie ze mozesz zalaczyc tutaj

Stary 2011-01-24, 12:59   #3667
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a jeszcze odnośnie tych krzesełek to czytałam ostatnio na forum półroczniaków, że którejś lasce dziecko wyrwało sobie ząbka na plastikowej tacce właśnie krzesełka do karmienia, więc kupując przydałoby się też zwrócić uwagę czy może sobie dziecko właśnie takie coś zrobić... choć pewnie wszystkie mają jakieś niebezpieczne elementy...
No ale nie wolno przecież zostawiać dziecka w krzesełku bez opieki! A jakoś nie chce mi się wierzyć, że matka opiekowała się dzieckiem i nie zauważyła, że to sobie zęba wyrywa o tackę...

Cytat:
a mozna w szklanych sloiczkach mrozic? Bo Klasrissa pisze ze kupila 4 ry aby miec potem w czym przygotowywac. To mozna te sloiczki potem mrozic (oczewiscie z inna zawartoscia)?

Ja kupilam wczoraj specjalne pudeleczka ale tylko 4 ry bo troche drogie byly.Ale rzeczewiscie przeciez jeszcze mam pojemniczki z mleka
Ze szklanymi jest tylko taka obawa, że może je rozsadzić w zamrażalce a poza tym to op umyciu nie widzę przeciwwskazań. Ja mam też zestaw takich małych, plastikowych pudełeczek w razie czego.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa;24577660.A ja się nie zgodzę z dziewczynami :D
[B
Można na przednim siedzeniu* przewozić dzieci tyłem do kierunku jazdy, jeżeli pojazd nie jest wyposażony w poduszkę powietrzną dla pasażera.[/B] lub gdy poduszkę można wyłączyć.
Dokładnie tak.

Chociaż ja wożę córkę z tyłu, za pasażerem - po pierwsze, że nie umiem wyłączyć poduszki powietrznej z przodu, po drugie że w czasie jazdy potrzebuję się skupić i zaczepiające mnie dziecko by mi przeszkadzało, po trzecie po to aby przyzwyczaić małą, że jej miejsce w samochodzie jest z tyłu, i po czwarte dlatego, że miejsce za pasażerem z tyłu to najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie (to jest potwierdzone jakimiś testami) i w razie wypadku moje dziecko ma większe szanse na minimalizację obrażeń niż gdyby było z przodu.

Co do ulania się to mała w foteliku jest w takiej pozycji, że najwyżej się pobrudzi i nic więcej się nie stanie, a odbijanie dziecka w trakcie jazdy w dodatku wpiętego w fotelik i tak nie jest możliwe, więc siedzenie obok nic by mi nie dało. No a smoka nie poprawiam, w trakcie jazdy młoda śpi, a w korku ryczy, ale to już nic jej nie poradzę, wtedy smoczek też nie działa. Po prostu nie lubi stać.

Co do mięska to nie mam pojęcia.
Dzisiaj dałam 2 łyżeczki do herbaty jabłuszka tzn. Natalka ma mniejszą łyżeczkę do jedzenia, ale tyle nałożyłam do talerzyka. Pierwsza mina wyglądała jakby chciała powiedzieć "co mi za gówno dajesz" (sorry ale na prawdę tak wyglądała), ale potem w miarę jedzenia szło coraz lepiej ale do mięska to u nas jeszcze baaaaardzo daleka droga jest. My dopiero w przyszłym tygodniu będziemy jeść jabłko + marchew

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2011-01-24 o 13:00
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:05   #3668
waniliaania2009
Wtajemniczenie

mszu moga byc takie?
A wogole to jak tam twoja Nadia, czytalam na Fb ze ma ten kolnierz czy jak sie to nazywa ;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3000.....jpg (81,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3039.....jpg (77,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3030.....jpg (79,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-01-24, 13:21   #3669
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
mszu moga byc takie?
A wogole to jak tam twoja Nadia, czytalam na Fb ze ma ten kolnierz czy jak sie to nazywa ;(

pierwsze fajne, ciutke nieostre, no ale trudno

a Nadia niestety, ma dysplazje prawego stawu biodrowego, musi nosic poduszke Frejki nazywaną tez pielucha oropedyczna... do ósmego miesiąca zycia..
z pozytwniejszych njusow u nas... Nadii wybił sie pierwszy ząbek , dolna prawa czwórka (!)

Stary 2011-01-24, 13:28   #3670
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
a Nadia niestety, ma dysplazje prawego stawu biodrowego, musi nosic poduszke Frejki nazywaną tez pielucha oropedyczna... do ósmego miesiąca zycia..
z pozytwniejszych njusow u nas... Nadii wybił sie pierwszy ząbek , dolna prawa czwórka (!)
Gratulujemy zabka

Oj biedna jest w tej pielusze ;( kurde do 8-mego..... dlugo

[

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-24 o 13:52
Stary 2011-01-24, 13:36   #3671
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Czy juz ogladacie sie po malu za fotelikami do jedzenia? jakie sa fajne?
My mamy takie http://allegro.pl/chicco-polly-magic...411593005.html

Dziewczyny czy podajecie maluchom surowe tarte jabłko czy jakoś je prażycie?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:39   #3672
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze fajne, ciutke nieostre, no ale trudno

łosszzzz kurcze ząb? to może u mnie też już cosik się święci
a z dysplazją współczuję...wcześniej lekarz nie zauważyl?

Nasze objawy to:
wstawanie w nocy co chwilę
nie chce pić herbatki z butelki
wszystko gryzie
w miesjcu gdzie będą dolne jedynki są dwa bąble mniejszy i większy

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:39   #3673
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No to super, wydaje się, że problem został zażegnany a może masz ochotę nas odwiedzić skoro i Franek i Natalka nie mają już kataru?
Bardzo chętnie tyle że jutro mamy USG bioderek w środę mamy szczepienie, w czwartek ja mam dentyste a w piątek ma ginekologa Więc ja Tobie pasuje przyszły tydzień to ja jestem chętna

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
hej mamusie,
wczoraj na noc dałam tylko mm, mała zjadła 150 ml. niestety po zjedzeniu dużo ulewała - to wina mleka czy tego że nałykała się dużo powietrze przy jedzeniu???

Może chodzi o nauk jedzenia butelką ??

mała ładnie zasnęła o 20.30 bez ryku, po 40 min się obudziła ale tylko na 5 min. trzeba było ją przytulić i spała dalej do 24 potem pobudki o 1.40, 4.15 i 6.20 więc nie najgorzej.

dziś na noc spróbuje dać jej mojego mleka ale z buli, tak żebym widziała ile zje i zobaczę ile prześpi. jedno jest pewne ona przed zasypianiem płakała z głodu, odkąd ją dokarmiam zasypia spokojniej, czasem troszkę popłacze ale nie ma afery. a to że tak się budzi często to chyba tak ma. i to chyba z głodu bo je jakby rok nie widziała cyca, może jak bym jej w nocy też mm dawała to by spała ładniej ale w nocy wolała bym cyca dawać, wygodniejsze to niż butla no i boje się że jak w noc nie będzie jadła to mi laktacja zupełnie się rozwali.
No to fajnie że po mm jest lepiej JA tez niedługo zaczynam je podawać żeby się mały przyzwyczajał O ile będzie chciał bo pierwsza próba była i pluł jak cholera

Cytat:
A ja się nie zgodzę z dziewczynami
Można na przednim siedzeniu* przewozić dzieci tyłem do kierunku jazdy, jeżeli pojazd nie jest wyposażony w poduszkę powietrzną dla pasażera. lub gdy poduszkę można wyłączyć.
Ja wożę na przednim tyłem do kierunku jazdy i nic złego się nie dziej Nie ma poduszki i jest to zgodne z przepisami tak jak piszesz

Byłam na uczelni I mama mu podała znowu butle na początku był mały opór ale się zassał i zjadł 120 ml poszedł spać i było ok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 13:45   #3674
gabisun
Zakorzenienie

aaaa...i Mszu sądząc po fotkach twoje dziecię zainteresowało się już zabawkami a jeszcze z związku z tym zębem... on już wylazł tak całkiem? były jakieś objawy czy wylazł tak znienacka?

Stary 2011-01-24, 13:50   #3675
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
gratulację a ile twoja córcia ma miesięcy?
ps. zazdroszczę tak pięknych zdjęć. odkąd mam córkę coraz częściej myślę o kupieniu porządnego aparatu ale do tego dochodzi jeszcze nauka obsługi a jak mam do wszystkiego słomiany zapał

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-01-24 o 14:04
Stary 2011-01-24, 13:51   #3676
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
ze sloiczkow jest gotowane, ale ja daje mu tez surowe np w postaci soku, lub tarte

A krzeselko fajoskie.... ja szukam niestety takiego do 200 zl max. A to troszke drogie ;(

Co do fotelikow do karmienia: Najbardziej podoba mi sie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...409204953.html ale jest dla dzieci do 15 kg, a drugie znoawu http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...347686214.html jest od 18-25 kg...... hm i mam dylemat.

Czas edycji: 2011-01-24 o 13:53
Stary 2011-01-24, 13:53   #3677
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy takie http://allegro.pl/chicco-polly-magic...411593005.html

ja podaję prażone a surowe ponoć dobre na zaparcia

Stary 2011-01-24, 14:01   #3678
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

hagar... Nadia urodziła sie18 wrzesnia 2010, wiec niedawno skonczyla 4 mce

gabisun...wina jest nasza... zaniebalismy to... wlasciwie to ja liczylam na meza, ze on cos zdziala, ale sie nie doczekalam i w koncu sama ja zapisalam... no i niestety dysplazja jak malowana...
a zabkowanie u nas pełna pare idzie, Nadia gryzie nas po rekach, (gryzaki kotre ma jej nie podpasiły), własciwie codziennie dostaje paracetamol w czopku bo mozna przy niej osiwiec... no i smarujemy dentinoxem po dziaselkach... ale smarowalismy jej dziasełka sprzodu bo spodziewalismy sie dolnych jedynek... dopiero maz wczoraj wymacal dolna czwórke
a no nie wylazl calkiem, ale tylko czubek widac, a przy tym kawałek oderwanego dziąsła...

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2011-01-24 o 14:03
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 14:04   #3679
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
ja podaję prażone a surowe ponoć dobre na zaparcia
a jak prazysz? bo ja narazie dawalam sloiczkowe i surowe tylko ;(

U nas chyba tez beda zeby szly bo Dawidek jakis dziwny ostatnio ;(

A co do jedzenia nowosci (ktorych moj maly nie lubi). Dzis dalam mu jabluszko z dynia i...... samkuje ma ta dynia chyba najbardziej

Czas edycji: 2011-01-24 o 14:07
Stary 2011-01-24, 14:09   #3680
dra
Zakorzenienie

witam
hagar to dobrze,ze lepiej usypia JA też w skoki nie wierze,bo ja bym musiała powiedzieć,że ma mój codziennie skok.A my dziś od 22 do 3 się męczyliśmy nie mógł zasnąć.

Co do przewożenia dziecka,ja sobie nie wyobrażam,że jadąc sama mam go z tyłu-no chyba,że nie ma się wyjścia.Ja mam wyłączaną poduszkę.

Dziś znów próba podania jabłuszka,wtedy nie chciał tydz już minął ki zobaczymy czy teraz coś zje czy nie.
Stary 2011-01-24, 14:12   #3681
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

gabisun...wina jest nasza... zaniebalismy to... wlasciwie to ja liczylam na meza, ze on cos zdziala, ale sie nie doczekalam i w koncu sama ja zapisalam... no i niestety dysplazja jak malowana...
a zabkowanie u nas pełna pare idzie, Nadia gryzie nas po rekach, (gryzaki kotre ma jej nie podpasiły), własciwie codziennie dostaje paracetamol w czopku bo mozna przy niej osiwiec... no i smarujemy dentinoxem po dziaselkach... ale smarowalismy jej dziasełka sprzodu bo spodziewalismy sie dolnych jedynek... dopiero maz wczoraj wymacal dolna czwórke
a no nie wylazl calkiem, ale tylko czubek widac, a przy tym kawałek oderwanego dziąsła...
a wcześniej pediatra nie oceniała na szczepieniach bioderek? dzieci mają przeważnie robione usg po urodzeniu i na szczepieniach badany rozstaw, tzn. tak rozkłada nóżki na żabkę i jeśli wtedy jest ok to nie ma nawet potrzeby śmigać do ortopedy...u was pediatra nic nie mówił, że może być coś nie tak?
a z tym zębem to nieźle

Cytat:
a jak prazysz? bo ja narazie dawalam sloiczkowe i surowe tylko ;(
obierasz jabłka , wycinasz nasionka i wrzucasz do garnka na mały ogień no i się prażą no i zaleźnie od tego jaką chcesz konsystencje to czekasz aż woda wyparuje, no i jak są miękkie to już gotowe, tylko trochę zmiksować, chyba, że jabłka były miekkie to papka sama się robi
ja w ten sam sposób robię jabłka do szarlotki nawet mam w piwnicy zapas w słoikach ale niestety z cukrem, więc dla małej się nie nadają

Stary 2011-01-24, 14:16   #3682
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
obierasz jabłka , wycinasz nasionka i wrzucasz do garnka na mały ogień no i się prażą no i zaleźnie od tego jaką chcesz konsystencje to czekasz aż woda wyparuje, no i jak są miękkie to już gotowe, tylko trochę zmiksować, chyba, że jabłka były miekkie to papka sama się robi
ja w ten sam sposób robię jabłka do szarlotki nawet mam w piwnicy zapas w słoikach ale niestety z cukrem, więc dla małej się nie nadają
ja cie chyba zamecze ale mam pytanie jeszcze tak w garnku bez wody to prazysz? i jak juz gotowe i zmiksowane to czy tez zamrazasz czy jabluszka juz nie?
Sory za glupie pytania ale ja jestem beztalencie kuinarne hehehe
Stary 2011-01-24, 14:19   #3683
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ja cie chyba zamecze ale mam pytanie jeszcze tak w garnku bez wody to prazysz? i jak juz gotowe i zmiksowane to czy tez zamrazasz czy jabluszka juz nie?
Sory za glupie pytania ale ja jestem beztalencie kuinarne hehehe
możesz mnie męczyć gotuje bez wody i dlatego na małym ogniu, po paru minutach i tak jabłka puszczają sok no chyba, że się boisz to możesz wlać troszkę wody. Jabłka też mroże, bo ja jak już robię to tak więcej na zapas

Stary 2011-01-24, 14:26   #3684
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Jabłka też mroże, bo ja jak już robię to tak więcej na zapas
a co jeszcze robisz (i jak) i mrozisz? ja planuje jutro marchewke zrobic i jabluszko wg twojego przepisu
Stary 2011-01-24, 14:29   #3685
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
a co jeszcze robisz (i jak) i mrozisz? ja planuje jutro marchewke zrobic i jabluszko wg twojego przepisu
jeszcze robiłam brokuły ale to z mrożonki bo poza sezonem to strach kupować świeże, no i normalnie gotowałam i miksowałam. Będe jeszcze robić kurę bo mam od babci, na razie czeka poporcjowana w zamrażalce

jeszcze mam w planach ziemniaka i buraczki ,ale n a razie czekam na dostawę od babci

Stary 2011-01-24, 14:34   #3686
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun... nie nic pediatra (kotra badala Nadie przed szczepieniami) nie mowila, a neonatolog w szpitalu wrecz mowila ze wszytsko bardzo ładnie wiec jakos nie przeszło mi przez mysl ze moze byc zle... no mowi sie trudno, tylko tak mi jej szkoda, bo niedawno cwaniara mala nauczyla sie przerwacac z plecow na brzuch a teraz musi lezec na plecach i liczyc na moja łaske

Stary 2011-01-24, 14:41   #3687
waniliaania2009
Wtajemniczenie

gabisun troche mnie zmobilizowalas Bo ja narazie daje same sloiczki. Ja leniem jestem wiec chyba dlatego. A owoce i warzywa mam skad brac bo moi rodzice sadza....i pelna piwnica jest zapasow wiec chyba zaczne pichcic cos. Bo jak mozna zamrazac a nie codziennie gotowac to co innego Musze mamie powiedziec aby cos przywiozla

Czas edycji: 2011-01-24 o 14:43
Stary 2011-01-24, 15:01   #3688
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
ja gdzies czytalam za na poczatek najlepszy jest -krolik, indyk i kurczak
No właśnie jak to jest z tym kurczakiem? Moi rodzice mówią, że kiedyś się raczej nie podawało. Muszę poczytać trochę na ten temat.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Chociaż ja wożę córkę z tyłu, za pasażerem

ale do mięska to u nas jeszcze baaaaardzo daleka droga jest. My dopiero w przyszłym tygodniu będziemy jeść jabłko + marchew
My też wozimy praktycznie zawsze z tyłu za kierowcą, bo zazwyczaj wszędzie jedziemy razem i jedno z nas siedzi obok dziecka. I bez wątpienia jest to najbezpieczniejsza pozycja.

Do tej pory 2 razy mała siedziała z przodu, no i ja jednak jestem panikara i muszę dziecko widzieć, dlatego też jeśli jestem zmuszona jechać sama to wyłączam poduszkę powietrzną i fotelik mocuję z przodu.
Całe szczęście już niedługo zmiana fotelika (myślę, że na wakacje jeśli mała osiągnie 9 kg) i będę widziała ją nawet jak siedzi za kierowcą (mamy dodatkowe lusterko).

A co do jedzona to my też dopiero wprowadziliśmy jabłuszko i do mieska kawał drogi, jednak robię rozeznanie bo załatwienie swojskiego królika czy indyka może trochę potrwać.

Cytat:
U nas lekarz zaleca surowe, ale ja zaczęłam od słoiczkowego bo nie chce mi się iść poszukać jakiś dobrych "eko" jabłek.

Cytat:
ł
w miesjcu gdzie będą dolne jedynki są dwa bąble mniejszy i większy
ooo to pewnie ząbki

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

Dziś znów próba podania jabłuszka,wtedy nie chciał tydz już minął ki zobaczymy czy teraz coś zje czy nie.
Może zasmakuje

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 15:19   #3689
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
4 miesiące i już macie jednego zęba

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witam
hagar to dobrze,ze lepiej usypia JA też w skoki nie wierze,bo ja bym musiała powiedzieć,że ma mój codziennie skok.A my dziś od 22 do 3 się męczyliśmy nie mógł zasnąć.
współczuję, wiem jak to męczarnia, mi w takich sytuacjach nerwy puszczają.

dziewczyny muszę wam powiedzieć że mój brzuch mnie przeraża. ogólnie doszłam do figury z przed ciąży, waga też w miarę (muszę jeszcze 1kg zrzucić) ale brzuch to istna masakra. muszę się zabrać za ćwiczenia ale taaaaaaaak mi się nie chce.

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-01-24 o 15:24
Stary 2011-01-24, 15:37   #3690
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
My też wozimy praktycznie zawsze z tyłu za kierowcą, bo zazwyczaj wszędzie jedziemy razem i jedno z nas siedzi obok dziecka. I bez wątpienia jest to najbezpieczniejsza pozycja.

Do tej pory 2 razy mała siedziała z przodu, no i ja jednak jestem panikara i muszę dziecko widzieć, dlatego też jeśli jestem zmuszona jechać sama to wyłączam poduszkę powietrzną i fotelik mocuję z przodu.
Całe szczęście już niedługo zmiana fotelika (myślę, że na wakacje jeśli mała osiągnie 9 kg) i będę widziała ją nawet jak siedzi za kierowcą (mamy dodatkowe lusterko).
A no to właśnie jak jadę z TZ to ja z tyłu z małym Ale jak jadę sama to mały koło mnie Tu można poczytać http://fotelik.info/pl/faq/

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2011-01-24 o 15:40
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości