![]() |
#4741 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Marsi89, naiwnie__, parala - łał, dziękuję ![]() ![]() ______________
'Przyjechałeś za późno o erę mojej dziewczęcości, kobiecości i starości. Słowem: za późno, abym mogła wszystko Ci wybaczyć. Pytasz co to jest wszystko? To są poranki, kiedy nie chce Ci się wstać do życia. Leżysz i szukasz na pustej kołdrze dobrze znanych dłoni. To są filmy z Woody'm Allen'em, których nie widziało się razem. To są nieprzeczytane wspólnie książki i nierozwiązane krzyżówki, pies, którego się kupiło, sukienki, które nie poszły na bal i nigdy nierozpakowywane prezenty pod choinką. Na wypadek, gdybyś zechciał wpaść z wizytą, leżały pod nią kilka lat po Twojej ucieczce, ale jakby tego było mało, są jeszcze mężczyźni w moim albumie albo w moim łóżku. Ci, co pozostają w jakimś ułamku wspomnieniami niczym sen nocy letniej i ci, z którymi chciałoby się spać na jednym tapczanie w następnym życiu. Kiedyś tak myślałam o Tobie, a dzisiaj? No cóż... Twoje serce jest żywe, słuchaj dalej co Ci powie. Codziennie inna, zawsze taka sama. Może dobrze, może źle, może tak, a może nie. Może z kimś, a może bez, może nie ma, może jest'
Czasami trzeba zrobić to, co trzeba. Edytowane przez marikab Czas edycji: 2011-01-24 o 12:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
![]() i wiesz, czasem to wszystko już mnie przerasta,
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wam się każdej z osobna, należy wielki pokłon!
![]() Nie pomyślałeś, że po prostu nie chce mi się tłumaczyć, dlaczego się nie uśmiecham?
Stars shine on us. // Gwiazdy świecą pod nami. follow me to hell. // pójdź za mną do piekła. nie nauczono mnie żyć. Czas nie leczy ran, tylko przyzwyczaja do bólu, kotku. I like to escape into a land of dreams where you're not! // Lubię uciekać w krainę snów, gdzie ciebie nie ma! Jeśli by ci zależało, to złapałbyś dla mnie wiatr, dotknął księżyca i podarował mi gwiazdkę z nieba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
Dzieli nas tylko czarne espresso.
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
‘pamiętaj, że nie zawsze możesz na wszyskich polegać pamiętaj, że ludzie zawodzą mała kiedy przychodzi ten moment? kiedy woda w oczach się kończy? i wydech i wdech krzyczę w głośnik kocham cię i wydech i wdech w żyłach twoich stalowa krew serce więzione w przyciasnej klatce żeber. będzie lepiej. Czasem myślę, że musiałabym udawać idiotkę by dogadać się z połową ludzi na tym świecie Zaślepieni tym żeby co dzień biec Mamy sterty kamieni zamiast serc.’ Z tego powodu iż to jest mój 1000 post
chciałabym wymienić te Perełki które mnie zachwyciły od początku mojego pobytu tutaj. Jesteście niesamowite i jedyne w swoim rodzaju, a wasza twórczość wypełnia po brzegi mój notatnik. Jesteście niezastąpione. Kocham was ![]() ![]() ciiri, NieidealnaJa, RozowaSkeyterka, absorbeed, limitowanaa ![]() beautiful_lie, agrr, cornflower_, boundlessly, inquiring, Siatkarka18, myCh, kamisha, kreskowa, Naughty_ ![]() affen, katrin_love, notcool, marikab ![]() otojest, czochrajb, Kaaate90, ZakreconaNaMaxa, Paralogiczna, minimum4znaki, Marsi89 ![]() me9so3horny, chcialam byc, Sharmila, hottie, papergirl, dontgivemenames, Primadonna, latin ![]() _mandarynka, parala, Drift, matematyczkaoo, GuzikixD, rumuneczkaxd, naiwnie__ ![]() bajkowa, Panna_Miodowa, happyend, LoveYourEyes, Missi_16, Pistolecik, Extremalna, unpredictablegirl, RobCoChcesz, BananowaDelma, TajemniczPanna, CaMa, always be yourself, daciaaaa, Mrs Unfabulous, patrysiowa_, ruda wiewióra
żegnaj przyjacielu. Malina 19.01.1994 - 24.09.2012 [*] Edytowane przez SparklyAngel Czas edycji: 2011-01-24 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
Wole nie być niż być całe życie nieszczęśliwa.
Ty nigdy nie zrozumiesz mojego świata. Gdybym mogła - zemdlałabym na twój widok. Dosłownie. Wojna trojańska w miłości. Nieporozumienie dwóch różniących się światów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Nie wszyscy, których kochasz muszą odejść, uwierz"
"To trochę smutne, że ktoś potrafi ranić tak łatwo, bez skrupułów kłamiąc mimo to i ponadto. " "moje serce jest pełne miłości, bo ciągle Ty w nim gościsz" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Gość
|
SparklyAngel - Dziękuję nie spodziawałam się myślałam że mnie tutaj nikt nie zauważa.
Byłeś tylko przez chwile, zniknąłeś szybciej niż się pojawiłeś.
Nie będę już dla Ciebie słoneczkiem, nie chcę Cię już widzieć. Wokół tyle fałszywych twarzy, ale ja dalej trzymam fason i idę swoją drogą Nie przeszkadza mi to co mówisz, ale lepiej zamilcz jeżeli chcesz żyć.. Brakowało mi Ciebie.. |
![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za każde wyróżnienie. Obiecałam sobie samej w duchu, że ograniczę swoją obecność na wizażu, bo dopadło mnie niestety niszczące uzależnienie. Udało mi się
![]() To tak wstępnie. _________ ' [...] jesteśmy pod tym samym niebem pod tym samym słońcem, więc dlaczego czuję się samotny?' Znam jedną parę dłoni jedną parę oczu jedno serce to wszystko sprawia, że mam taką miłość Ukrywamy swoje daty w kalendarzach tak, by nikt nie wyrwał kartek naszych dni w połowie drogi Znasz wartość człowieka którego dłonie oplatają Ciebie całą i jesteś bezpiecza dzięki Jego życiu? Kiedy tylko uniosłam wzrok jego oczy wtopiły się w moje i tkwiły tak w nich dopóki nie zamarzła w nas krew Żaden Bóg nie wie, ile jest cierpienia w człowieku najmniejszym ile taki człowiek unieść potrafi na plecach Żaden Bóg nie pozwoliłby na milion zbędnych łez Zawsze był obok, kiedy stawiałam kolejne kroki. zawisłam na Jego ramieniu, gdy usiłował sprowadzić mnie na dół. nie umiałam puścić Jego dłoni, kiedy chciał bym spróbowała dalej iść sama. Dlaczego nie chcesz uwierzyć? Bylibyśmy idealnym przeciwieństwem.
Oleńka. www.departs.pl "Zapłacisz tyle, ile ona jest dla Ciebie warta." "kiedyś" to takie małe nigdy. Zrób co masz zrobić. TERAZ! Edytowane przez Toogether93 Czas edycji: 2011-01-24 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ''
to taki moment w którym siadasz i wiesz, że nic się nie wydarzy, gdy budzisz się i zasypiasz z dziwnym spokojem. Nie szukałam cię, ale znalazłam Nie byłam gotowa, ale i tak mnie zdobyłeś Nie patrzyłam, ale musiałam a teraz nie potrafię odwrócić wzroku. Usiądź obok, ludzie mówią, że bez miłości nie da się żyć,wsłuchaj się w bicie mojego serca i trwaj tak na zawsze. osobiście uważam, że tlen jest ważniejszy. gubię się, gdzieś między miłością a tęsknotą . '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Przyczajenie
|
Czasem za mało odwagi by powiedzieć to wprost...
Upijam się myślą o Tobie a narkotykiem są usta Twe Marzeniami zdobędę Przyjaciół, Ciebie, Miłość, Świat Rozgrzewasz mnie od wewnątrz
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
huuhaajs- oczywiście, że tak
![]() marikab- miło ![]() Błagam, nie wykorzystuj Mojej wrażliwości I łatwowierności. Opowiedzieć Ci o Nim? Nie rozumiem jak można czuć się samotną, Gdy w okół tak wielu ludzi. Zakochałam się w tym, Który przy mnie był czułym, Romantycznym Człowiekiem, A nie w tym cwaniaku, którego zgrywasz przy kolegach. Dlaczego narzekam na to czego mi brak, Zamiast cieszyć się z tego co mam? "Bardzo mocno wierzę, Że nie każdy człowiek Dla drugiego musi Być jak zwierzę." Ja po prostu robię to co kocham nad życie. Możesz zabronić mi wszystkiego Tylko nie tańca. "Bądź prawdziwy, doceń prostotę" Podjąć złą decyzję jest łatwo, Trudniej jest ponieść jej konsekwencję. Ciągle tylko Ty i Ty. Mógłbyś choć raz pomyśleć o mnie. Ranisz. Może robisz to nieświadomie, nieważne. Zastanawiało Cię kiedykolwiek, dlaczego ludzie zawsze Gdy potrzebujesz pomocy nagle mają inne sprawy? Bo ja tak, codziennie.. Każdego dnia myślę o tym. Jedyne sensowne rozwiązanie, Które przychodzi mi do głowy, To to, że ludzie się boją... Boją się tego, że pomagając Nam, zobowiązują się do bycia przy Nas, Do kochania i wspierania. Ludzie zniszczą Ci życie. Zrobią to, bo tym się właśnie karmią, Tą satysfakcją, że wasze życie stanie się tak samo zasrane jak i ich.
#4753 |
Raczkowanie
|
przepraszam że mnie nie było tak długo.
SparklyAngel dzieki za wyróżnienie i pamięć. najprościej byłoby zapomnieć, że człowiek jest stworzony do kochania,. zapomnieć i wymazać z pamięci.
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
parala naiwnie__ marikab SparklyAngel dziękuje ! uwielbiam uwielbiam ♥♥
nie mam siły się usmiechać więc jestem smutna, proste. Chcę szepnąć Ci ' jestem ' do uszka. być drugą połową Twojego serduszka. ![]() " Nic mi nie jest - zaprotestowałam. tak słabo, że sama w to nie uwierzyłam. chciałabym, żebyś przestał być nim. obcym dla mnie człowiekiem, którego nie mogę nawet przytulić. " |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Rozeznanie
|
SparklyAngel, Toogether93, parala, _changime - dzięki ♥ caroline060, ameel - boskie ♥ Upadłam na kolana i szybko zasnęłam I tam dryfuję - do słońca Popatrz na mnie, jestem zaplątaną marionetką Zaczęłam wierzyć, że spadłam z malutkiej kropli deszczu która tylko zgubiła drogę Podaj mi swoje oczy, umieszczę je przed swoimi Będziesz widzieć trochę lepiej gdzie jestem teraz 16 lat mojego życia i ciągle próbuję dostać się na to wspaniałe, wielkie wzgórze nadziei, aby zbadać przeznaczenie. Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-01-25 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Rozeznanie
|
; - )
we do not remember days, we remember moments nie pamiętamy dni, pamiętamy momenty do you want to come over and watch disney films? chciałbyś wpaść i pooglądać filmy disneya? it's not the goodbye that hurts, but the flashbacks that follow to nie "dowidzenia" tak boli, tylko wspomniania, które za nami podążają
#4757 |
Zakorzenienie
|
To i ja się dołączę i podam swoje ulubione opisy
![]() *Work like you don’t need money, love like you’ve never been hurt, and dance like no one’s watching... (Pracuj jakbyś nie potrzebował pieniędzy, kochaj jakbyś nigdy nie został skrzywdzony i tańcz kiedy nikt nie patrzy) *The secret of a happy marriage remains a secret...(Tajemnica szczęśliwego małżeństwa pozostanie tajemnicą...) *I never think of the future - it comes soon enough...(Nigdy nie myślę o przyszłości - przychodzi wystarczająco szybko...) *Życie jest za krótkie, żeby tracić je na dyskusje o życiu. Lepiej je przeżyć. *Wspaniale jest być blondynką. Tak łatwo zaskoczyć ludzi inteligencją. *Starzenie się nie jest śmieszne i wcale mnie to nie bawi. Edytowane przez lentilka Czas edycji: 2011-01-24 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Raczkowanie
|
![]() Pewnego roku, dnia 32, miesiące 13, dnia tygodnia 8, o godzinie 25.62 spotkam mężczyznę swojego życia... Odszedłeś, a ja nadal potrafię oddychać. Dziwne... Policzę do trzech i możesz odejść. Jeden, dwa, dwa, dwa, dwa... Kocham Pana i radzę Panu przyjąć to do wiadomości.
Paranoją jest fakt, że po Ziemi stąpa sześć miliardów ludzi, a ja wciąż czuję się samotna. wizaz Edytowane przez One for all Czas edycji: 2011-01-24 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Rozeznanie
|
![]() Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które budzi w innych. Widzę Twoją twarz we śnie. To dlatego codziennie budzę się z krzykiem. Tylko Go lubię. Nie zakochałam się jeszcze w Nim, wciąż mogę powiedzieć mu "żegnaj", ale lubię Go. Naprawdę Go lubię i na razie to mi wystarcza.
#4760 |
Wtajemniczenie
|
Naughty_, parala, naiwnie__ (jestem jestem
![]() ![]() __________________ "
Słyszysz? No właśnie... Cisza... Pozostała ona po tym co było, po tym co już nigdy nie wróci. Leżę na łóżku, patrze w sufit i słucham naszej piosenki. I wiesz? Nawet płakać mi się nie chce. Po prostu mam niesamowitą ochotę przytulic się do twojego serduszka wybaczając każdy cios który wykonałeś w moją stronę i znów popełnić ten pieprzony błąd. Nie czuję do niego żalu, nienawiści. W moim sercu nadal są resztki tej bezsensownej miłości i jakoś najbardziej pragnę jego szczęścia. Niech będzie szczęśliwy, tak cholernie.. najszczęśliwszy. "
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zabieram. ![]() ______ chcesz znać jedno z moich marzeń? '.. godzinami słuchać bicia Jego serca ' ♥ mężczyzna to dziwna istota - sprawia, że na twarzy pojawia się uśmiech lecz potrafi tak zranić, że odbiera Ci czasem dalszą ochotę do życia. oto Ja. najcholerniejsza rzecz jaka mogła Cię w życiu spotkać. ![]()
![]() |
#4762 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ __ dotykam Cię, Twojego policzka. odpływam w zapomnienie. był początkiem, który właśnie się kończył. spadam w dół i nie mam zamiaru się ponosić. i jak masz już tego kogoś. to sobie myślisz, że ten drugi Cię teraz pragnie.
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() od dawna tutaj zaglądam i stwierdzam, że jesteście świetne ![]() dodam coś od siebie: - Ty też uważasz, że marzenia są złe ? - A co w nich złego ? - To, że kiedy przestajemy marzyć musimy rozczarować się rzeczywistością. - Ale celem życie jest właśnie to, żeby przestać marzyć i się nie rozczarować. ![]() - Czemu on tak dziwnie na mnie patrzy ? - zapytała. - Przeszywa cię wzrokiem. Pewnie chce wiedzieć jak wyglądasz nago. - powiedziała koleżanka. - Nie, ja po prostu chcę wiedzieć jak wygląda zamek do twojego serca. - odpowiedział z uśmiechem, bo podsłuchiwał dyskretnie naszą rozmowę. - Jesteś stuknięty, nieprzewidywalny i nigdy nie gasisz za sobą światła! - To źle ? - Nie, bo właśnie za to cię kocham. < 3 może dziwne, ale starałam się starać ![]()
![]() |
#4764 |
Zadomowienie
|
"
Patrzę w sufit i delikatnie się uśmiecham. Nic nie odpowiadam. Raz gorąco, raz zimno. (...)Potargana. Lekko złośliwy, drapieżny uśmiech. Ładnie zarysowane kości obojczyka. Dystans i zimno połączone z czymś ciepłym i przyciągającym. "
#4765 |
Rozeznanie
|
♥
changime, persefona, marikab- cieszę się, że coś się przydało ![]() ![]() SparklyAngel- dziękuję za wyróżnienie ![]() _____ 'Bywa, że pierwszej miłości się nie zapomina, ale ona zawsze się kończy. marzenia. bo gdy człowiek zamyka się w sobie, gdy nikt nie pyta o jego sprawy, a on oducza się nimi dzielić - czuje się obrzydliwie samotny. niezrozumiany. i właśnie wtedy, mimo iż otacza go pełno ludzi, nie dostrzega nikogo, kto mógłby dać mu więcej, niż dotychczas dostał. o ironio. zaczyna wątpić, gubić się w ogromnym świecie. nie wiedząc gdzie szukać pomocy, zatracać się i spadać w dół szczęście, razem z definicją własnej siebie, odnalazłam w Tobie, i mimo, że nie lubisz własnego imienia, to te sześć liter, to dla mnie najcudowniejsze siedem liter pod słońcem, wiesz ? tyle naszych niespełnionych marzeń Jeszcze wczoraj myślałam, ze jesteś niezastąpiony. nie księżniczko nie jesteś aż taką jaką sobie wyobrażasz siedząc na parapecie myślała czy chociaż raz dziś o niej pomyślał Będąc przyjacielem staje się dla innych osobą ,na której można polegać. Przyjaciel pozostaje przyjacielem nawet w chwili klęski i nawet wtedy , gdy wina jest po mojej stronie. Nie puszczaj mojej dłoni i nie pozwól, bym ja puściła Twoją tylko ten kto kocha , widzi co jest prawdziwe w człowieku . Znasz to uczucie, kiedy jakaś osoba, staje się częścią Twojego życia i zaczynasz zastanawiać się, dlaczego nie znaliście się wcześniej? Wtedy,potrafisz zmienić się tylko dla niej (...) Znasz to uczucie? Gdy ludzie spotykają się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie? kocham cię. nie wiem dlaczego, nie wiem po co. po prostu gdy cie widzę moje serce bije mocniej ja wezmę klej i posklejam serce, ty weź kredki i dorysuj mi uśmiech.'
TRUDNO NIE WIERZYĆ W NIC Edytowane przez ratatamm Czas edycji: 2011-01-24 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Raczkowanie
|
Dot.: ♥
ratatamm, Coold - okradłam.
![]() problem tkwi w tym, że ja nigdy nie chciałam być jedną z wielu.
. w sumie, to wolałam jak z twoją osobą kojarzyły mi się piosenki o szczęśliwej miłości, a nie o tej dobijającej samotności. to jeszcze w książce kucharskiej poszukam przepisu na twoją miłość. jak tam tego nie będzie, to już się chyba poddam. i mimo że to z nim teraz jestem, cały czas czuję się tak, jakbym cię zdradzała. to chore. puszczę się z pierwszym lepszym, żeby w końcu to, co o mnie rozpowiadasz było prawdziwe.
#4767 |
Raczkowanie
|
'' Kiedy rozum każe zwolnić.Szkoda,że facetów nie można zabić przez polanie Domestosem, jak bakterii.. Butelka wódki,Twoje zdjęcie,pusty pokój,i przerażająca cisza. -Co jest Twym marzeniem ? -Pocałunek podczas ogromnej ulewy, a Twoim ? -By właśnie zaczęła się ta "ogromna ulewa" , bym mógł Cię pocałować. marzenia w kształcie czerwonego serca. ''
_________ ...nocnym pociągiem aż do końca świata. wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
dream big
|
*Wybacz mi, że wzywam Cię w tym momencie ale potrzebowałam ponownie posłuchać choćby przez chwilę Twojego oddechu. *Popołudnia są labiryntem. *Żyjesz swoimi fantazjami.
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
_changime, blackinblack, Siatkara18
- amazing! ![]() no i co z tego, że się do niego uśmiechnęłam, jak Ty się z nią całowałeś.. nic nie powiedziałam, zapomniałeś? gdzieś między snem a jawą, gdzieś, gdzie życie jest łatwiejszą sprawą.. senne szare dni przytłaczają mnie coraz bardziej. może mam swoją dumę, ale potrafię przepraszać. byłeś moją ostatnią deską ratunku - dziękuję, omal się nie utopiłam. choć resztki mego uczucia wypalają się - zostanę. pokaż mi jak stąpać po chmurach. blondii - gdzie jesteś?! ![]() .. albo ja nieuważnie czytam?
* nie obgryzam paznokci * mniej się denerwuję. .. mogę Cię przytulać bez końca, wiesz? eR. ♥ Edytowane przez persefona_ Czas edycji: 2011-01-24 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
dziękuję. <3
'nikomu niechcący nie powiedziałam, że go kocham, nie wierząc w to.' znalazłam Cię po to, by Cię stracić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.