Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 16:12   #1231
Tynusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Witam,

pierwszy raz udzielam się w tym wątku.
Oto mój wczorajszy jadłospis U:

I śniadanie: fitella bananowa z mlekiem i wkrojonym bananem, zielona herbata
II śniadanie 2 kanapki z chleba razowego z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem, szynką i szczypiorkiem, herbata z cytryną
w międzyczasie kawałek jabłecznika i kawa rozpuszczalna
obiad: ziemniaki, sos koperkowy, szaszłyk, groszek z marchewką i surówka z pekińskiej
Deser: 2 grzebienie z ciasta francuskiego z jabłkiem i cynamonem- domowej roboty, herbata zielona
Kolacja: dwa tosty z pieczarkami i żółtym serem, czerwona herbata
Fajnie Widzę ,że na luzie wszystko także pozazdrościć. Może to fitteli jeszcze jakieś orzeszki ?

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:14   #1232
Bloody_
Rozeznanie

Utrzymanie

1. Owsianka (5 łyżek płatków błyskawicznych (wiem, wiem :P) na wodzie, jogurt naturalny 150g, średnie jabłko starte, łyżka słonecznika, cynamon)

2. Kanapka- 2 nieduże kromki chleba '7 ziaren' złożone, w środku plaster polędwicy drobiowej i plasterki ogórka

małe jabłko, 2 mandarynki

3. Ok. 80g makaronu pełnoziarnistego świderki, szpinak, ok. 50g fety półtłustej

4. Pieczone jabłko z łyżeczką miodu, łyżką rodzynek i cynamonem;
2 czekoladki toffifee do kawki (słodzonej 1 pastylką słodzika)

5. 200g serka wiejskiego, z wkrojonymi 3 ogórkami kiszonymi
Kanapka- nieduża kromka chleba '7 ziaren' z plastrem polędwicy drobiowej, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem

Może być?
Jak zwykle proszę o ocenkę.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:44   #1233
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

Plizz dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze co mam włączyć do diety, żeby odzyskać okres jem orzechy, ryby, śmietanę, masło, mleko 3,2, smażę na oleju... BMI w normie, nie wiem jak długo mam czekać... To już drugi miesiąc, a od miesiąca już jem te tłuszcze :/
Creepy Ginger Watcher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:50   #1234
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Creepy Ginger Watcher Pokaż wiadomość
Plizz dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze co mam włączyć do diety, żeby odzyskać okres jem orzechy, ryby, śmietanę, masło, mleko 3,2, smażę na oleju... BMI w normie, nie wiem jak długo mam czekać... To już drugi miesiąc, a od miesiąca już jem te tłuszcze :/
Jesteś pod kontrolą endokrynologa lub gino ?
Wiesz każdy organizm jest inny czasami trzeba dłużej poczekać ale jedz nadal NNKT a na pewno ci to posłuży ku lepszemu

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
Utrzymanie

1. Owsianka (5 łyżek płatków błyskawicznych (wiem, wiem :P) na wodzie, jogurt naturalny 150g, średnie jabłko starte, łyżka słonecznika, cynamon)

2. Kanapka- 2 nieduże kromki chleba '7 ziaren' złożone, w środku plaster polędwicy drobiowej i plasterki ogórka

małe jabłko, 2 mandarynki

3. Ok. 80g makaronu pełnoziarnistego świderki, szpinak, ok. 50g fety półtłustej

4. Pieczone jabłko z łyżeczką miodu, łyżką rodzynek i cynamonem;
2 czekoladki toffifee do kawki (słodzonej 1 pastylką słodzika)

5. 200g serka wiejskiego, z wkrojonymi 3 ogórkami kiszonymi
Kanapka- nieduża kromka chleba '7 ziaren' z plastrem polędwicy drobiowej, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem

Może być?
Jak zwykle proszę o ocenkę.
W sumie mi się podoba
A Ty dopiero zaczynasz U bo mam takie przeczucie , że wszystko jest poniekąd planowane i w ogóle (wiesz o co mi chodzi)

Stary 2011-01-24, 18:36   #1235
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

U / R

Wczoraj

sniadanie godz 12 (bo wstalam przed 12 :P) : jajecznica- 2 jajka na masle , 2 kromki chleba "zytniak" posmarowane serkiem z przyprawami + herbata bez cukru
obiad godz 15 : ziemniaki + kurczak w sosie "kociolek" (dodaje sie smietane , 12%) + buraki
wieczorem godz 18 : kasza manna smakIja light , 5 precelkow

3 szklanki soku grejpfrutowego , woda

Dziś:

sniadanie : 2 kromki chleba (niestety bialy ) z maslem ,
jedna kromka z pomidorem , druga z papryką. + herbata bez cukru

drugie sniadanie: kromka z plasterkiem szynki z indyka

obiad: talerz zupy pomidorowej z makaronem

przed 18 : garstka orzechów nerkowca

w czasie dnia woda .

MOTIVATION
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:43   #1236
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolkowa krolewna Pokaż wiadomość
U / R rozumiem, że wyjście z diety?

Wczoraj

sniadanie godz 12 (bo wstalam przed 12 :P) : jajecznica- 2 jajka na masle , 2 kromki chleba "zytniak" posmarowane serkiem z przyprawami + herbata bez cukru śniadanie okej.
obiad godz 15 : ziemniaki + kurczak w sosie "kociolek" (dodaje sie smietane , 12%) + buraki ładnie
wieczorem godz 18 : kasza manna smakIja light , 5 precelkow dlaczego stosujesz się do tego durnego mitu, że nie powinno się jeść po osiemnastej? jemy 3 godziny przed snem węgle, a godzinę przed snem białkowe kolacje. poza tym kasza manna i precelki to nie jest kolacja, a tym bardziej kolacja na zdrowe wychodzenie z diety.

mało warzyw i białka. brak NNKT.

Dziś:

jedna kromka z pomidorem , druga z papryką. + herbata bez cukru powinien dojść owoc. powinno być białko.

drugie sniadanie: kromka z plasterkiem szynki z indyka bardzo mało. kromka x2 i do tego jeszcze owoc. brak warzyw.

obiad: talerz zupy pomidorowej z makaronem mało jedzenia i mało precyzyjnie opisane. jaki makaron? razowy czy zwykły? pomidorówka zabielana? z koncentratu? a gdzie warzywa? mięso?

przed 18 : garstka orzechów nerkowca i znowu to samo - jedzenie przed osiemnastą - do tego jakie... orzechy + serek to powinien być podwieczorek, a kolacja też ma być.

w czasie dnia woda .
jw.
mało jedzenia w ogóle i to co jesz jest bardzo mało wartościowe.
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:49   #1237
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Nie jestem jeszcze pod kontrolą lekarską dopiero 27 endokrynolog(może te bóle są wynikiem braku @) aczkolwiek ten ból często u mnie gości także do lekarza rodzinnego też się udam bo chyba padnę jak mam się ciągle tak męczyć.
To marszem do lekarza!! To mogą być jakieś poważne problemy może gastryczne? Jak najszybciej udaj się do lekarza rodzinnego i niech on cię odeśle do odpowiedniego specjalisty, to na prawdę nie są żarty.
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:51   #1238
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
U / R

Wczoraj

sniadanie godz 12 (bo wstalam przed 12 :P) : jajecznica- 2 jajka na masle , 2 kromki chleba "zytniak" posmarowane serkiem z przyprawami + herbata bez cukru
obiad godz 15 : ziemniaki + kurczak w sosie "kociolek" (dodaje sie smietane , 12%) + buraki
wieczorem godz 18 : kasza manna smakIja light , 5 precelkow

Dziś:

jedna kromka z pomidorem , druga z papryką. + herbata bez cukru

drugie sniadanie: kromka z plasterkiem szynki z indyka

obiad: talerz zupy pomidorowej z makaronem

przed 18 : garstka orzechów nerkowca

w czasie dnia woda .
I wszystko jakieś takie ograniczone.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
To marszem do lekarza!! To mogą być jakieś poważne problemy może gastryczne? Jak najszybciej udaj się do lekarza rodzinnego i niech on cię odeśle do odpowiedniego specjalisty, to na prawdę nie są żarty.
Wiem w czwartek czeka mnie endokrynolog jak na razie.

Stary 2011-01-24, 19:02   #1239
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

I wkleję swoje Utrzymanie:

Śniadanie: porcja zupy (po ok. 20g amarantusa i 20g płatków owsianych) gotowane na wodzie z mleczkiem kokosowym (ok. 50ml), dużym bananem, suszonym ananasem, daktylami, wanilią dosłodzone miodkiem

całkiem długi spacer z pieskiem

Obiad: filet ze śledzia (ale nie taki mały!) z kawałkiem jabłka, ogórkiem kiszonym i łyżką j. naturalnego, sałatka z buraczków (gotowanych w mundurkach) z cebulką i olejem lnianym, ziemniaczki z koperkiem

Podwieczorek: spodek od herbaty mieszanki studenckiej (o. nerkowca, brazylijskie, migdały, włoskie, żurawina, rodzynki i chyba coś jeszcze) - ok. 1/3 paczki (czyli ok. 60g) + duża twarda, słodka i pysza gruszka

Kolacja: 2 kromki razowego chleba na zakwasie z masłem, pasztetem z fasoli, pomidorem & natką + talerzyk surówki (tarta marchew, kukurydza, czerwona papryka, natka, sok z cytryny, oliwa) + kubek herbaty malinowej z łychą konfitury malinowej

i jak to wygląda?
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:03   #1240
Ewelajna140
Zadomowienie

REDUKCJA

śniadanie
jajecznica z 2 jajek, kromka chleba żytniego maźnięta masłem roślinnym, pomidor, inka z mlekiem bez cukru

II śniadanie
serek homogenizowany naturalny, jabłko, inka z mlekiem bez cukru

obiad
makaron żytni razowy, sos pomidorowy (1/2 pomidorów w puszce, czosnek, zioła, przyprawy), herbata bez cukru

podwieczorek
3 wafle ryżowe maźnięte konfiturą czereśniową niskosłodzoną, herbata bez cukru

kolacja
sałatka (sałata, pomidor, papryka, ogórek, cebulka, pieczona pierś z kurczaka), herbata bez cukru

Stary 2011-01-24, 19:04   #1241
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
jw.
mało jedzenia w ogóle i to co jesz jest bardzo mało wartościowe.
Powiem tak chciałabym utrzymać wagę, ale nieobraziłabym się gdyby coś ubyło... Więc może podpisywać R?

Niee ja się nie stosuje do tego mitu po prostu to bylo 3 godziny po obiedzie , a poźniej juz nie bylam glodna.

Czyli na sniadanie i wieczorem powinno byc zawsze bialko?

Zupa to małoo??? Zupa z makaronem zwykłym lubella rurki, niezabielana , z marchewką startą , na skrzydelkach no i z koncentratem pomidorowym.

Czyli rozumiem ze jeszcze dzis mogę pozwolić sobie na serek wiejski ?

Postaram się stosować do Twoich rad od jutra
I może w końcu dojdę do perfekcji

Ale powiem tak , zawsze myślałam, że by schudnąć trzeba jeść mało a tutaj widzę że ja chcę schudnąć i oceniane moje jadłospisy są tak , że jem za mało i powinnam więcej

MOTIVATION
Stary 2011-01-24, 19:10   #1242
polny mak
Rozeznanie

Cytat:
Powiem tak chciałabym utrzymać wagę, ale nieobraziłabym się gdyby coś ubyło... Więc może podpisywać R?

Niee ja się nie stosuje do tego mitu po prostu to bylo 3 godziny po obiedzie , a poźniej juz nie bylam glodna.

Zupa to małoo??? Zupa z makaronem zwykłym lubella rurki, niezabielana , z marchewką startą , na skrzydelkach no i z koncentratem pomidorowym.

Ale powiem tak , zawsze myślałam, że by schudnąć trzeba jeść mało a tutaj widzę że ja chcę schudnąć i oceniane moje jadłospisy są tak , że jem za mało i powinnam więcej

masz podwieszone wątki o redukcji/utrzymaniu etc.

przeczytaj, oblicz swoje zapotrzebowanie i dopiero wtedy skomponuj swój jadłospis i tu go wklej do oceny

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:12   #1243
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
I wkleję swoje Utrzymanie:

Śniadanie: porcja zupy (po ok. 20g amarantusa i 20g płatków owsianych) gotowane na wodzie z mleczkiem kokosowym (ok. 50ml), dużym bananem, suszonym ananasem, daktylami, wanilią dosłodzone miodkiem brzmi mega smacznie

całkiem długi spacer z pieskiem

Obiad: filet ze śledzia (ale nie taki mały!) z kawałkiem jabłka, ogórkiem kiszonym i łyżką j. naturalnego, sałatka z buraczków (gotowanych w mundurkach) z cebulką i olejem lnianym, ziemniaczki z koperkiem ładnie, o ile porcja naprawdę spora

Podwieczorek: spodek od herbaty mieszanki studenckiej (o. nerkowca, brazylijskie, migdały, włoskie, żurawina, rodzynki i chyba coś jeszcze) - ok. 1/3 paczki (czyli ok. 60g) + duża twarda, słodka i pysza gruszka mógł wpaść jakiś serek do tego

Kolacja: 2 kromki razowego chleba na zakwasie z masłem, pasztetem z fasoli, pomidorem & natką + talerzyk surówki (tarta marchew, kukurydza, czerwona papryka, natka, sok z cytryny, oliwa) + kubek herbaty malinowej z łychą konfitury malinowej ładnie

i jak to wygląda?
jw.
ładnie, chociaż brak drugiego śniadania, ale rozumiem - zdarza się.

Cytat:
Napisane przez Ewelajna140 Pokaż wiadomość
REDUKCJA

śniadanie
jajecznica z 2 jajek, kromka chleba żytniego maźnięta masłem roślinnym, pomidor, inka z mlekiem bez cukru ładnie, o ile się najadłaś. kromki mogły być dwie

II śniadanie
serek homogenizowany naturalny, jabłko, inka z mlekiem bez cukru mogło wpaść jakieś warzywo albo kromka chleba.

obiad
makaron żytni razowy, sos pomidorowy (1/2 pomidorów w puszce, czosnek, zioła, przyprawy), herbata bez cukru dlaczego bez mięsa?

podwieczorek
3 wafle ryżowe maźnięte konfiturą czereśniową niskosłodzoną, herbata bez cukru wafle ryżowe nie są polecane na redukcji, bo są mocno przetworzone. tu mogłaś zjeść serek wiejski czy coś, bo nie ma białka.

kolacja
sałatka (sałata, pomidor, papryka, ogórek, cebulka, pieczona pierś z kurczaka), herbata bez cukru ładnie

jw.
trochę mało. brak NNKT.

Cytat:

Źle myślałaś
Kiedy jesz mało organizm gromadzi zapas tłuszczu na "gorsze czasy". A nawet jeżeli schudniesz to podejrzewam, że szynko nastąpi efekt jojo, już nie mówiąc o problemach zdrowotnych, których można nabawić się od głodowych porcji. Polecam przeczytać jeszcze raz 10PŻ, przykładowe jadłospisy i dobrze ocenione na NCJ jadłospisy redukcyjne
Stary 2011-01-24, 19:17   #1244
Ewelajna140
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
jw.
ładnie, chociaż brak drugiego śniadania, ale rozumiem - zdarza się.

jw.
trochę mało. brak NNKT.
hm, jak jadłam więcej to niestety nie chudłam ;/
Stary 2011-01-24, 19:21   #1245
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Ja już dawno nie pisałam ,to może dziś się zdecyduję i oto mój dzisiejszy jadłospis:

śniadanie:3kromki razowego z masłem,ok.160g półtłustego białego sera,dżem śliwkowy(2 łyżeczki),przyprawy,kawał ek papryki,1/2 pomidora,trochę sałaty

/grejfrut,jabłko,9 kiwi,serek homogenizowany naturalny,10 dużych migdałów,potem trochę :5 dużych rodzynek,5 nerkowców,5 migdałów,5 laskowych, 2*kawa rozpuszczalna z mlekiem,2*zielona herbata/

Obiad:3 miski fasoli białej zalanej czystym czerwonym barszczem z kawałkami buraków(niby zupa niby drugie ale tą trzecią porcję to już jadłam ledwo ledwo...mega pyszne mega dużo

/kiść czerwonych winogron, 2 kabanosy,potem marchewka/

kolacja:płatki owsiane górskie 4 łyż. i błyskawiczne 2 łyż. ugotowane w ok.400ml 2% mleka,kawa roz.z mlekiem

no więc jeśli chodzi o mnie to powinnam być na P,ale chyba jeszcze nie jestem (tak mi się wydaje) bo to co dziś to raczej U,jak sądzicie ???hm... i proszę o ocenę i rady ...
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:21   #1246
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polny mak Pokaż wiadomość

masz podwieszone wątki o redukcji/utrzymaniu etc.

przeczytaj, oblicz swoje zapotrzebowanie i dopiero wtedy skomponuj swój jadłospis i tu go wklej do oceny
Bez przesady...

MOTIVATION
Stary 2011-01-24, 19:32   #1247
Qunia
Raczkowanie

przepraszam, że się wtrącę, ale czy można na redukcji na kolację jeść tuńczyka z puszki w sosie własnym? ; o

może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE! }

"ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."
Qunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:50   #1248
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qunia Pokaż wiadomość
przepraszam, że się wtrącę, ale czy można na redukcji na kolację jeść tuńczyka z puszki w sosie własnym? ; o
Oczywiście, że się można.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:52   #1249
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Ja już dawno nie pisałam ,to może dziś się zdecyduję i oto mój dzisiejszy jadłospis:

śniadanie:3kromki razowego z masłem,ok.160g półtłustego białego sera,dżem śliwkowy(2 łyżeczki),przyprawy,kawał ek papryki,1/2 pomidora,trochę sałaty

/grejfrut,jabłko,9 kiwi,serek homogenizowany naturalny,10 dużych migdałów,potem trochę :5 dużych rodzynek,5 nerkowców,5 migdałów,5 laskowych, 2*kawa rozpuszczalna z mlekiem,2*zielona herbata/

Obiad:3 miski fasoli białej zalanej czystym czerwonym barszczem z kawałkami buraków(niby zupa niby drugie ale tą trzecią porcję to już jadłam ledwo ledwo...mega pyszne mega dużo

/kiść czerwonych winogron, 2 kabanosy,potem marchewka/

kolacja:płatki owsiane górskie 4 łyż. i błyskawiczne 2 łyż. ugotowane w ok.400ml 2% mleka,kawa roz.z mlekiem

no więc jeśli chodzi o mnie to powinnam być na P,ale chyba jeszcze nie jestem (tak mi się wydaje) bo to co dziś to raczej U,jak sądzicie ???hm... i proszę o ocenę i rady ...

No błagam was dziewuchy oceńcie mnie i o rady,i o jakieś inne komentarze niż tylko ''podoba mi się'' bo jeszcze na tym forum nikt mi jadła nie ocenił ,szczególnie proszę te z was które się na tym dobrze znają.
A i nie mam wagi więc nie wiem zbytnio czy tyję,jak ta się oglądam to może odrobinkę jest mnie więcej ..nie wiem może mi się tylko wydaje,ale zaczęłam jeść więcej już niecałe dwa tyg.temu no może 1,5tyg.
Stary 2011-01-24, 20:04   #1250
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

śniadanie:3kromki razowego z masłem,ok.160g półtłustego białego sera,dżem śliwkowy(2 łyżeczki),przyprawy,kawał ek papryki,1/2 pomidora,trochę sałaty Jeśli kromki były duże to ok. Dodaj jakiś owoc, banana lub coś.

/grejfrut,jabłko,9 kiwi,serek homogenizowany naturalny,10 dużych migdałów,potem trochę :5 dużych rodzynek,5 nerkowców,5 migdałów,5 laskowych, 2*kawa rozpuszczalna z mlekiem,2*zielona herbata/ Fajnie by było jakby serek był jakiś smakowy. Przydałaby się może jakaś drożówka albo buła maślana z masełkiem, albo kakao, albo jakiś batonik.

Obiad:3 miski fasoli białej zalanej czystym czerwonym barszczem z kawałkami buraków(niby zupa niby drugie ale tą trzecią porcję to już jadłam ledwo ledwo...mega pyszne mega dużo fajnie by było jakbyś zjadła tu jakieś mięcho, jeśli zupa była na im robiona.

/kiść czerwonych winogron, 2 kabanosy,potem marchewka/ Mało. Jakieś placuszki, naleśniki, omlety, budyń, kaszka manna, cokolwiek.

kolacja:płatki owsiane górskie 4 łyż. i błyskawiczne 2 łyż. ugotowane w ok.400ml 2% mleka,kawa roz.z mlekiem Owsianka na kolacje? Jaki rzadki widok. Fajnie, ale jak dla mnie owsianka musi być z owcem, ale ogólnie zjadłaś ich dziś dużo, więc nie narzekam.

Jak tyjesz to jesteś na P, jak nie to na U. Nam ciężko raczej to ocenić. Są ludzie którzy tyją na 1500kcal i są tacy, którzy utrzymują wagę na 3000kcal. Wszystko zależy od organizmu. Koniecznie dodaj podwieczorek i coś do tej sałatki owocowej. I staraj się też czasem na obiad zjeść jakieś węgle z rybą/mięsem.jajkiem i surówką/gotowanymi warzywami.
Stary 2011-01-24, 20:11   #1251
pati2404
Zakorzenienie

P :
śniadanie :bułka żytnia z masłem i pasztetem drobiowym , plastrem pomidora, 0,5 bułki sojowej z dżemem porzeczkowym
II śniadanie :pomarańcza, 180 g serka homo. czekoladowego z orzechami i rodzynkami, saszetka ( 50g) musli truskawkowego z czekoladą zalana 100 g jogurtu naturalnego
obiad: łyzka stolowa ziemniaków, 3 mega gołąbki mięsno-ryżowe w sosie pomidowrowym ( które specjalnie dla mnie beda też jutro )
podwieczorek :gorąca czekolada ( La Festa dark <3 ), duży rogal drożdżowy polany lukrem
kolacja : mega bułka łamana (105 g ) podzielona na cztery części
- 2 złożone z masłem i pasztetem,pomidorem
-1 z wędzonym tuńczykiem
-1 z nutella ( jej, jak dawno nie jadłam pyszna ! )
pomarańcza
Stary 2011-01-24, 20:11   #1252
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Morphine - 2 czy 3 strony przedtem pisałaś o homo naturalnym z kiwi. Czy kiwi było jakoś długo w tym serku zanim go zjadłaś? Bo kiwi wydziela enzymy trawiące białko w wyniku czego serek gorzknieje To mógł być powód twojego niedobrego serka

A Abigal odkąd pamiętam zawsze je 4 posiłki, tak jej po prostu pasuje

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:15   #1253
pulinaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Fajnie Widzę ,że na luzie wszystko także pozazdrościć. Może to fitteli jeszcze jakieś orzeszki ?
Może to dziwne, ale...po orzeszkach swędzi mnie podniebienie.

Dzisiejsze U:
I śniadanko: owsianka z jabłkiem i cynamonem, zielona herbata o smaku malinowym, jabłko

II śniadanko: jajecznica z dwóch jaj na masełku ze szczypiorem+ dwa tosty z ciemnego pieczywa herbata z miodem i cytryną

został jeszcze jeden grzebień od wczoraj, także go pochłonęłam

Obiad: potrawka z kurczaka, 3/4 torebki ryżu, reszta groszku z marchewką, nóżka z kuraka z rosołku

Deser: kilka kostek ptasiego mleczka, kawałek domowego ciasta "shrek'" kawka zbozowa

Kolacja (własnie skończyłam): sałatka z sera a'la feta, pomidora, ogórka, polane oliwą z oliwek i przyprawione bazylią i oregano, skibka razowca, herbata z sokiem malinowym

Edytowane przez pulinaj
Czas edycji: 2011-01-24 o 20:17
pulinaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:17   #1254
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Jak tyjesz to jesteś na P, jak nie to na U. Nam ciężko raczej to ocenić. Są ludzie którzy tyją na 1500kcal i są tacy, którzy utrzymują wagę na 3000kcal. Wszystko zależy od organizmu. Koniecznie dodaj podwieczorek i coś do tej sałatki owocowej. I staraj się też czasem na obiad zjeść jakieś węgle z rybą/mięsem.jajkiem i surówką/gotowanymi warzywami.
Z czasem zobaczę czy tyję ,muszę się poobserwować ,dziękuję za ocenę a co do podwieczorku jak zjadłam te kabanosy to mi się wydawało,że to tak dużo.Dzięki za rady,będę kombinować
Stary 2011-01-24, 20:25   #1255
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Może to dziwne, ale...po orzeszkach swędzi mnie podniebienie. zostają jeszcze pestki i ryby jako źródło NNKT

Dzisiejsze U:
I śniadanko: owsianka z jabłkiem i cynamonem, zielona herbata o smaku malinowym, jabłko owsianka z ilu łyżek? na wodzie czy mleku? jeżeli porządna porcja to okej

II śniadanko: jajecznica z dwóch jaj na masełku ze szczypiorem+ dwa tosty z ciemnego pieczywa herbata z miodem i cytryną tu mógł jeszcze wpaść owoc

został jeszcze jeden grzebień od wczoraj, także go pochłonęłam

Obiad: potrawka z kurczaka, 3/4 torebki ryżu, reszta groszku z marchewką, nóżka z kuraka z rosołku bardzo mi się podoba

Deser: kilka kostek ptasiego mleczka, kawałek domowego ciasta "shrek'" kawka zbozowa ładnie

Kolacja (własnie skończyłam): sałatka z sera a'la feta, pomidora, ogórka, polane oliwą z oliwek i przyprawione bazylią i oregano, skibka razowca, herbata z sokiem malinowym jeżeli sałatki spora porcja to okej, ale mogła wpaść jeszcze kromka
jw.
Brak NNKT i drugiego śniadania, ale ogólnie fajnie.
Stary 2011-01-24, 20:26   #1256
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
P :
śniadanie :bułka żytnia z masłem i pasztetem drobiowym , plastrem pomidora, 0,5 bułki sojowej z dżemem porzeczkowym
II śniadanie :pomarańcza, 180 g serka homo. czekoladowego z orzechami i rodzynkami, saszetka ( 50g) musli truskawkowego z czekoladą zalana 100 g jogurtu naturalnego
obiad: łyzka stolowa ziemniaków, 3 mega gołąbki mięsno-ryżowe w sosie pomidowrowym ( które specjalnie dla mnie beda też jutro )
podwieczorek :gorąca czekolada ( La Festa dark <3 ), duży rogal drożdżowy polany lukrem
kolacja : mega bułka łamana (105 g ) podzielona na cztery części
- 2 złożone z masłem i pasztetem,pomidorem
-1 z wędzonym tuńczykiem
-1 z nutella ( jej, jak dawno nie jadłam pyszna ! )
pomarańcza
ja bym dała jeszcze masło pod dżem bo z tego co wiem to tak się je . Tak czy siak mi się bardzo podoba Śliczny jadłospis Oby tak dalej

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:28   #1257
pati2404
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
ja bym dała jeszcze masło pod dżem bo z tego co wiem to tak się je . Tak czy siak mi się bardzo podoba Śliczny jadłospis Oby tak dalej

ale ja nie lubie z maslem i dżemem, wole sam dżem, ale kłade go naprawdę bardzo dużo
Stary 2011-01-24, 20:31   #1258
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
ale ja nie lubie z maslem i dżemem, wole sam dżem, ale kłade go naprawdę bardzo dużo
Mogę zapytać, ile masz wzrostu?
Stary 2011-01-24, 20:33   #1259
pati2404
Zakorzenienie

mam 167-168 cm
Stary 2011-01-24, 20:37   #1260
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

jeszcze mam dwa małe pytanka co do owsianek:
1 .spotkałam w wielu jadłospisach owsianki budyniowe czyli co ? wsypujecie do gotowej już owsianki budyń czy jak ? jak ktoś taki robił to proszę opisać co i jak?
2. tak ogólnie jak gotuję płatki owsiane zwykłe np.górskie to jak je ugotuję to zawsze muszę je odstawić by postały trochę i ''urosły'' tj.pęcznieją dlatego jem je często na kolacje bo gdybym chciała je jeść na śniadanie musiałabym gotować je poprzedniego dnia.Potem je tylko odgrzewam ,a wy jak robicie?? bo samo zalanie ciepłym mlekiem to się nie nadaje do jedzenia !! zalać mlekiem to można musli a nie płatki owsiane...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości