Ale szok, zaczął się nasz ślubny rok! - PM 2011, cz. 29 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 16:52   #4501
cobra115
Zakorzenienie

Dot.: Ale szok, zaczął się nasz ślubny rok! - PM 2011, cz. 29

Ostatnie godziny urlopu spędzę chyba na prasowaniu
Stary 2011-01-24, 17:02   #4502
anemeon
Zakorzenienie

witam

oficjalnie się uczę na metodologię lingwistyczną ale posiedzę z Wami

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:04   #4503
morenica
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny !
Ja tak tylko na chwilę, bo mnie grypa rozłożyła. wczoraj wróciliśmy z TZ do domu z targów i od babci i tak Nas połamało. gorączka, ból mięsni, gardła... Nie mam na nic dosłownie siły Mam nadzieję, że niedługo przejdzie i że nie będzie tak źle jeszcze...

Na targach ślubnych spotkaliśmy stoisko naszej sali weselnej i dostaliśmy gratis dekorację Naszej sali ślubnej poza tym mamy ulotki fotografów, kamerzystów i dzisiaj powysyłam meile i zapytam o terminy, ceny etc...
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:05   #4504
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
my po tym weekendzie zamawiamy zaproszenia
listę już mamy u mnie w całości zamkniętą i będzie w 100% personalizowana, a u P oczywiści enie podali mi tylko kilka osób do personalizacji, resztę bedzie trzeba wypisać ręcznie czy to takie trudne podac nazwiska wszystkich tych których chce sie zaprosić
i w dodatku pytam się ile chcą zamówień na ślub a P nie wiem-to ja w końcu się zdenerwowałam i powiedziałam, ze beda musieli sobie sami zamawiac....kurde na prawdę jest ciężko policzyć ile mniej więcej jest potrzeba zaproszeń??? u nas jakoś się to udało...a u nich... na listę tez czekałam wieczność, po to, zeby otrzymać jej kawałek ehhh ale nie bede sie denerwowac....najwyżej będą sami wypisywać i domawiać jak zabraknie
ja się na szczęście listy doczekałam. Według mnie oni powinni sami kupować zaproszenia skoro mieli tyle czasu... bez przesady...

Cytat:
a ja pierwszą daję osobę, która jest powiązana ze mną w jakis sposób skoro to brat to powinien byc pierwszy a pozniej Klaudia :
czyli:
Piotra Krakowiaka i Klaudię Pietrasik
ja bym tak napisała
ja też wpisuje najpierw tą osobe którą znam dla mnie jest to oczywiste
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja wyrzucam, po co mnie takie śmiecie w domu
Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Aha, ostatnio pisałam na gg do mojego kuzyna (bo dużo pracuje i nie możemy się spotkać jak na razie) czy się nie rozmyslil i czy będzie moim świadkiem, i że wódke chcemy kupować w hurtowni i czy on chce z nami kupić swoją (bo nie wiem czy wszędzie jest taki zwyczaj że świadkowie mają swoją wódkę i też ją rozdają na stoły) i pisze mu że ogólnie to z 250 butelek potrzebujemy, ale że świadkowa D. kupi 50, rodzice też coś koło tego itp. i pytałam ile on jest w stanie kupić, bo wiem że to kupa kasy... Liczyłam że napisze że też coś kolo 30-50 butelek, a on że 100!!
i w ogóle mi tak posłodził że w życiu by się nie rozmyślił, że chce być moim świadkiem, ojcem chrzestnym moich dzieci itd i że mam go na bieżąco informować o przygotowaniach, bo chce w nich uczestniczyć
ale fajnie
Cytat:
my zapraszamy ogółem 5 dzieci
do wszystkich obojętnie ile mają lat wpisuję np Anna i Jan Kowalscy z Magdą i Marią (dla przykładu)
czyli wymieniam z imion

ja myślę realistycznie po prostu
u nas zawsze, gdy było więcej niż jedno dziecko pisało się z dziećmi, a powyżej 18 lat oddzielne z os. towarzyszącą
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Pamiętam jak było ciekawie kiedy siostra mojego ex brała ślub. On mi cały czas gadał, że będziemy się bawić na weselu (ja miałam lat 18, on 19 bodajże, "byliśmy razem" od roku) a jakoś 3 dni przed ślubem się okazało, że owszem mam zaproszenie - na poprawiny nawet do kościoła na ślub nikt mnie nie zaprosił... nie powiem - troszkę mi było przykro

Cytat:
a wybacz moje takie może mało dyskretne pytanie - dużo osób odmówiło wam?
chciałam o to samo zapytać
Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
no średnia sytuacja
to nas też tak śmiesznie zaprosili znajomi co 2 tyg temu brali ślub, napisali "TŻ z osobą toważyszącą"

a i z osobami zapraszamy wszystkich co w szkole średniej już są, a nie wiem czy nie zaprosić też kuzynki z podstawówki z osobą, bo jakiegoś chłopaka już ma
hehe takie same dostałam dwa lata temu
Cytat:
Napisane przez efonka Pokaż wiadomość
JA JA przesliczne sa

dziewczyny czy ktoras postanowila zalozyc kolorowe buty do sukni?? bo ja ciagle sie nad tym glowie.... np.te z linku bardzo mi sie podobaja, mysle tez na kolorem rózowym ale wtedy TŻ nie zgodzi sie załozyc nic różowego wiec hcyba odpadaja, jesczze mzoe czerwone ...
ja zobaczę na przymiarce czy będą pasowały do mojej suknie

A ja jaestem ciekawa jak mój TŻ dostane zaproszenie wypisane... Dwa tygodnie przed naszym ślubem mamy ślub jego sąsiada. Powiedziałam, że jak wpiszą z os. tow. to nie idę. A wiedzą napewno, że ślub bierze

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

My zamierzamy w lutym kupić zaproszenia zdjęcie już do niego zrobione i pytaliśmy się o kursy i prawdopodobnie zrobimy sobie 19-20 marca

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:10   #4505
MiciaKicia
Zakorzenienie

Laskiiiii katar mnie dopadł : i gardło

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:15   #4506
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

http://vod.onet.pl/zawody,zawody-org...1,odcinek.html
oglądam teraz o organizatorach wesel

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:27   #4507
Niesforna_88
Wtajemniczenie

a ja właśnie obliczyłam, że musimy kupić około 90 zaproszeń na wesele. Zastanawiam się czy nie zrobić tak, że na sam ślub kupimy tańsze, jakieś zwykłe zawiadomienia... jak myślicie?

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-01-24, 17:38   #4508
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
a ja właśnie obliczyłam, że musimy kupić około 90 zaproszeń na wesele. Zastanawiam się czy nie zrobić tak, że na sam ślub kupimy tańsze, jakieś zwykłe zawiadomienia... jak myślicie?
w sumie możecie tak zrobić
chociaż u mnie w ogóle nie ma zwyczaju zapraszać kogoś tylko na ślub i nawet jakby ktoś dostał zaproszenie tylko na ślub to myślałby, że na wesele też jest proszony więc u nas wszyscy dostaną zaproszenia i na ślub i na wesele
ale oczywiście nie zdecydowaliśmy się jeszcze na zaproszenia
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:47   #4509
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Cześć, opowiedz coś o Was, kiedy slubujecie, historię zaręczyn
Cytat:
szczerze mówiąc słabo cię kojarzę
Cytat:
a kto Ty jestes
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

nie bardzo Cię kojarzę :P
może opowiesz coś o Was ?

witam wszystkie nowe PM

Czesc
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:51   #4510
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
To na ile osob macie wesele?

My mamy tylko 36 zaproszeń.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 17:52   #4511
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
w sumie możecie tak zrobić
chociaż u mnie w ogóle nie ma zwyczaju zapraszać kogoś tylko na ślub i nawet jakby ktoś dostał zaproszenie tylko na ślub to myślałby, że na wesele też jest proszony więc u nas wszyscy dostaną zaproszenia i na ślub i na wesele
ale oczywiście nie zdecydowaliśmy się jeszcze na zaproszenia
u nas tez tak jest
My wysylamy jak juz to zawiadomienia, ale to tylko tym ktorzy mieszkaja bardzo daleko i na bank nie przyjada, z tego co wiem bedzie tylko jedno takie zawiadomienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 17:58   #4512
anemeon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość

witam wszystkie nowe PM
to o mnie?

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:00   #4513
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
ja też uczę sie niemieckiego, bo wyjeżdżamy w tym roku (prawdopodobnie)
na stałe?

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Laskiiiii katar mnie dopadł : i gardło

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
to o mnie?
pewnie o Pottterce

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:03   #4514
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
To na ile osob macie wesele?

My mamy tylko 36 zaproszeń.
zapraszamy około 150 osób, a ile wyjdzie ostatecznie tego nie wiem... Na pewno nie więcej.

U nas się prosi na ślub. U mnie np. koleżanki z roku proszę na ślub i mama swoje koleżanki też chce prosić

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Zawiadomienie czy zaproszenie, co za różnica? Chodzi o to, że będzie w formie pisemnej

Jako jedność :
Stary 2011-01-24, 18:04   #4515
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
to o mnie?
jak chcesz moze byc o tobie
Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
pewnie o Pottterce

nie, dawno mnie nie bylo a nie wiem czy jakas nowa PM przybyla to tak o przywitalam
Stary 2011-01-24, 18:07   #4516
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
a wybacz moje takie może mało dyskretne pytanie - dużo osób odmówiło wam?
Początkowo na liście było bodajże 75 osób. Ostateczna liczba na dziś to 59 osób - do południa było 58, a potem się okazało, że jeden wujek mojego P. jeszcze się pofatyguje na wesele. Fajnie, że wyszło to dopiero, kiedy jego mama do nich zadzwoniła... gdyby nie zadzwoniła to byłby problem pod tytułem "a ja nie mam gdzie siedzieć". Ludzie są niepoważni
Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
hm raingirl a na jakiej podstawie wam to wyliczał? mi mówił że koło 300zł - 500zł
Nie mam pojęcia - kazał sobie podać w jakim lokalu wesele i coś tam klikał w komputerze i dopiero podał sumę. DJ mi powiedział, że kwota do zapłaty jest niższa jeśli lokal sam opłaca te rzeczy.
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Ja pierwsze slysze o jakiejs oplacie za muzyke???? To kazdy musi zaplacic?
Teoretycznie każdy musi płacić. Praktycznie to DJ dziś mi powiedział przez telefon, że będę chyba pierwszą osobą od niego, która zapłaci
Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
ze sie nie spotyka to nie znaczy ze nie ma kolegow
ja tez mam taka sytuacje i zapraszam z osoba towarzyszaca, wiem jak moja kuzynka sie na jednym weselu wynudzila bo zostala zaproszona sama

miedz 17 a 18 cieniutka nitka wiec mi na jej miejscu by bylo przykro
A między 17 i 16? A 16 i 15?
Trudno - life is brutal... jakaś granica musi być. Tak to może bym jeszcze musiała przybraną córkę mojego wujka zapraszać "z chłopakiem" - a lat ma 13 bodajże - bo jeszcze by się obraziła

Gdyby ta kuzynka miała stałego chłopaka to dostałaby zaproszenie z chłopakiem - dlatego dowiadywałam się czy ma. Nie ma, więc na siłę nie będę dorzucać kolejnej osoby do stołu. A bawić się będzie miała z kim - moja rodzina w całości praktycznie mieszka w jednym miejscu i wszyscy się znają.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:09   #4517
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a co do sukni, którą koleżanka pokazała TŻ'owi.. ja bym się tym już nie przejmowała, choć rozumiem sytuację. Ale powiem tak, mój TŻ np. widział prawie moja suknię w necie (choć nie wie jakie będą zmiany w niej), ale jak bym pokazała mu teraz tę samą stronę, na ktorej było 100 sukni, to za nic w świecie nie znalazłby tej, którą ja mam mieć ;> A tym bardziej nie przewidzi jak będę w niej wyglądać. Sama suknia w katalogu to jedno, ale ta najpiękniejsza i najukochańsza kobieta na świecie z cudownym makijażem i świetną fryzurą w rewelacyjnej sukni to kompletnie co innego i żaden facet nie jest w stanie wyobrazić sobie takiego połączenia. Zawsze będzie zaskoczony.
Swiete slowa

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
miesiąc luty- już pierwsze weselne zagrały nuty

czas szybko upływa, stresów ze ślubem przybywa

to tak na szybko propozycja moja - nadal siedze w szpitalu.. wyjade chyba w śr... dzisiaj na oddziale zmarl człowiek... niekorzystnie taki pobyt wpływa na psychikę młodej osoby niestety...
Super pomysl Moze tylko odrobine zmodyfikowac poczatek, np. nadszedl luty albo zaczal sie luty.
Wspolczuje pobytu w szpitalu Dobrze, ze chociaz laptopa masz

Cytat:
Początkowo na liście było bodajże 75 osób. Ostateczna liczba na dziś to 59 osób - do południa było 58, a potem się okazało, że jeden wujek mojego P. jeszcze się pofatyguje na wesele. Fajnie, że wyszło to dopiero, kiedy jego mama do nich zadzwoniła... gdyby nie zadzwoniła to byłby problem pod tytułem "a ja nie mam gdzie siedzieć". Ludzie są niepoważni

Nie mam pojęcia - kazał sobie podać w jakim lokalu wesele i coś tam klikał w komputerze i dopiero podał sumę. DJ mi powiedział, że kwota do zapłaty jest niższa jeśli lokal sam opłaca te rzeczy.

Teoretycznie każdy musi płacić. Praktycznie to DJ dziś mi powiedział przez telefon, że będę chyba pierwszą osobą od niego, która zapłaci
To sporo osob odmowilo
A z tym wujkiem to dobre, ludzie naprawde czasami nie maja wyobrazni.

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-01-24 o 18:13
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:15   #4518
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
A między 17 i 16? A 16 i 15?
Trudno - life is brutal... jakaś granica musi być. Tak to może bym jeszcze musiała przybraną córkę mojego wujka zapraszać "z chłopakiem" - a lat ma 13 bodajże - bo jeszcze by się obraziła

Gdyby ta kuzynka miała stałego chłopaka to dostałaby zaproszenie z chłopakiem - dlatego dowiadywałam się czy ma. Nie ma, więc na siłę nie będę dorzucać kolejnej osoby do stołu. A bawić się będzie miała z kim - moja rodzina w całości praktycznie mieszka w jednym miejscu i wszyscy się znają.
ja również tak uważam. U nas tez zawsze była granica 18 jedna osobą w tą czy w tą dla mnie jest różnicą, bo i tak mały koszt tego nie jest...
Zazdroszczę Ci tych dni a można wiedzieć czy mieszkasz już z TŻ czy dopiero po ślubie?

i o co chodzi z ta opłatą?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
To sporo osob odmowilo
w sumie czy ja wiem, czy dużo... Zawsze się zdarzy, że ktoś odmówi. A my żeby zapobiec takim osobom jak wujek ran, będziemy mówić wprost, żeby się określili raz a porządnie. Jeśli podejmą decyzję zmiany już nie ma. Oczywiście będziemy tą informacje przekazywać dyskretnie

Jako jedność :
Stary 2011-01-24, 18:17   #4519
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
na stałe?
Raczej nie, ale wiesz życie pokaże...

Cytat:
Dużo odmówiłam, nawet mówiłam o tym TŻ ze dużo odmawia, a on mi nie wierzy...

Denerwujesz się?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 18:21   #4520
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
To sporo osob odmowilo
Z mojej strony nie pojawi się bodajże 6 osób no i dwie osoby zaproszone z osobą towarzyszącą przyjdą same, soro kuzynów P. nie przychodzi na wesele no i jego siostra z mężem nie przyjedzie :/
Cytat:
Zazdroszczę Ci tych dni a można wiedzieć czy mieszkasz już z TŻ czy dopiero po ślubie?

i o co chodzi z ta opłatą?
Nie mieszkamy razem - przeprowadzę się dopiero po ślubie

Opłata za muzykę dla Związku Artystów i Kompozytorów czy jakoś tak Czasami bierze tą opłątę na siebie lokal weselny, czasem zespół albo DJ. U mnie akurat w obu umowach zobowiązałam się do płacenia tego samodzielnie. Ponoć mało kto płaci. Ale w całym koszcie wesela te 150 zł za spokój uważam za niewielką sumę, zwłaszcza, że na świecie roi się od "życzliwych", którzy np. mogą do ZAIKSu zazwonić i nasłać kontrolę na wesele
Stary 2011-01-24, 18:22   #4521
lusesita23
Zakorzenienie

a u nas w rodzinie nie ma jeszcze 18latkow.albo jest jeden 14latek,albo mlodsi

w sumie dobrze

my zamowilismy 45 zapro, w tym 5 zawiadomin,aleto juz z zaokrogleniem

mnie tez cos bierze,ale polezalabym na L4 troche
Stary 2011-01-24, 18:26   #4522
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość

nie, dawno mnie nie bylo a nie wiem czy jakas nowa PM przybyla to tak o przywitalam
zapobiegawczo

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:26   #4523
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie czy ja wiem, czy dużo... Zawsze się zdarzy, że ktoś odmówi. A my żeby zapobiec takim osobom jak wujek ran, będziemy mówić wprost, żeby się określili raz a porządnie. Jeśli podejmą decyzję zmiany już nie ma. Oczywiście będziemy tą informacje przekazywać dyskretnie
Zobaczysz, że będą takie siupy Ludzie kompletnie o tym nie myślą - ja ze swojej strony np. dostałam jedynie 4 potwierdzenia przybycia a o resztę musiałam się sama upomnieć, mimo, że w zaproszeniach była informacja, że prosimy o potwierdzenie do dnia xx i numery telefonu
U koleżanki na weselu była taka sytuacja, że ktoś długo przed powiedział, że nie przyjdzie bo "coś tam" a w dzień ślubu pojawił się na weselu i szukał sobie miejsca przy stole
Cytat:
Dużo odmówiłam, nawet mówiłam o tym TŻ ze dużo odmawia, a on mi nie wierzy...

Denerwujesz się?
Obstawiałam, że mniej więcej tyle odpadnie. Nigdy tak nie jest, że wszyscy przyjdą, dlatego dobrze jest zrobić listę rezerwową i ustalić czas potwierdzenia na tyle wcześnie, żeby móc kogoś doprosić... ja bardzo żałuję, że moja rodzina takie numery zrobiła z tym przychodzeniem i nieprzychodzeniem, bo mogłaby jeszcze kilka koleżanek zaprosić, które pewnie przyszłyby z wielką radością... każdemu życzę takiej reakcji na wręczenie zaproszenia na wesele, jakie miałam od zaproszonych koleżanek - autentycznie były ucieszone

Nie denerwuję się. Tylko spać nie mogę.
Stary 2011-01-24, 18:30   #4524
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomo, ze zawsze ktos odmowi. Mysle, ze jak ze 120 zaproszonych osob, odmowi 10 to nie jest duzo, przewaznie tak mniej wiecej odmawia. Ale jak z 75- 15 to dla mnie juz sporo.

Cytat:
Obstawiałam, że mniej więcej tyle odpadnie. Nigdy tak nie jest, że wszyscy przyjdą, dlatego dobrze jest zrobić listę rezerwową i ustalić czas potwierdzenia na tyle wcześnie, żeby móc kogoś doprosić... ja bardzo żałuję, że moja rodzina takie numery zrobiła z tym przychodzeniem i nieprzychodzeniem, bo mogłaby jeszcze kilka koleżanek zaprosić, które pewnie przyszłyby z wielką radością... każdemu życzę takiej reakcji na wręczenie zaproszenia na wesele, jakie miałam od zaproszonych koleżanek - autentycznie były ucieszone

To jest wlasnie dziwne, ze czesto znajomi bardziej dopisza niz rodzina.

Moze jakies ziolka na spanie sobie wypij, bo edziesz miala cienie pod oczami

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-01-24 o 18:33
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:35   #4525
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczysz, że będą takie siupy Ludzie kompletnie o tym nie myślą - ja ze swojej strony np. dostałam jedynie 4 potwierdzenia przybycia a o resztę musiałam się sama upomnieć, mimo, że w zaproszeniach była informacja, że prosimy o potwierdzenie do dnia xx i numery telefonu
U koleżanki na weselu była taka sytuacja, że ktoś długo przed powiedział, że nie przyjdzie bo "coś tam" a w dzień ślubu pojawił się na weselu i szukał sobie miejsca przy stole

no niestety zawsze ktoś taki się znajdzieale chcemy chociaż trochę tego uniknąć. Jednak te 160 zł za osobę to wcale nie mało i nie widzi mi się płacić za kogoś kogo nie będzie

no ja planuje jedną z roku zaprosić na wesele i już widzę jej radość (jak narazie nic nie wie) ale zobaczymy jeszcze co będzie.

Jako jedność :
Stary 2011-01-24, 18:36   #4526
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
zapobiegawczo
dokladnie
Stary 2011-01-24, 18:36   #4527
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomo, ze zawsze ktos odmowi. Mysle, ze jak ze 120 zaproszonych osob, odmowi 10 to nie jest duzo, przewaznie tak mniej wiecej odmawia. Ale jak z 75- 15 to dla mnie juz sporo.
no w sumie masz rację ja policzyłam na szybko osoby i ptrzyłam pod moim względem

Jako jedność :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 18:38   #4528
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:

To jest wlasnie dziwne, ze czesto znajomi bardziej dopisza niz rodzina.

Moze jakies ziolka na spanie sobie wypij, bo edziesz miala cienie pod oczami
Te osoby, które miały przyjechać to przyjadą - mi w tym momencie najbardziej szkoda, że nie będzie siostry P. Jakoś to głupio wygląda

Mam jakieś tabletki na spanie - dzisiaj zapodam. A na cienie to dostałam na imieniny roll-on Garniera i stwierdzam, że nawet działa
Stary 2011-01-24, 18:39   #4529
sweetieSS
Zakorzenienie

Cytat:
my po tym weekendzie zamawiamy zaproszenia
listę już mamy u mnie w całości zamkniętą i będzie w 100% personalizowana, a u P oczywiści enie podali mi tylko kilka osób do personalizacji, resztę bedzie trzeba wypisać ręcznie czy to takie trudne podac nazwiska wszystkich tych których chce sie zaprosić
i w dodatku pytam się ile chcą zamówień na ślub a P nie wiem-to ja w końcu się zdenerwowałam i powiedziałam, ze beda musieli sobie sami zamawiac....kurde na prawdę jest ciężko policzyć ile mniej więcej jest potrzeba zaproszeń??? u nas jakoś się to udało...a u nich... na listę tez czekałam wieczność, po to, zeby otrzymać jej kawałek ehhh ale nie bede sie denerwowac....najwyżej będą sami wypisywać i domawiać jak zabraknie
Jeeezu, co za ludzie, nie wiedzą jak się ciocia klocia nazywa i nie mogą spisać po prostu
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

no ladny tydzien a powiedz mi dzien przed czyli w piatek macie czaskanie???
ps tak z innej beczki czemu masz kare z zaiksu?? byli u ciebie sprawdzic, ile masz kary???
co mają??
Cytat:
a ja pierwszą daję osobę, która jest powiązana ze mną w jakis sposób skoro to brat to powinien byc pierwszy a pozniej Klaudia :
czyli:
Piotra Krakowiaka i Klaudię Pietrasik
ja bym tak napisała
ja też tak, pierwszą osobę, z którą jestem związana
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:40   #4530
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie, ale wiesz życie pokaże...
a tak na razie to planujecie na ile jechac?
Cytat:

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości