|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!
On ogólnie jest taki troszkę wątłej budowy jak na buldożka francuskiego Nie ma rodowodu i wydaje mi się, że troszkę odbiega od wzoru rasy, ale i tak kocham go najbardziej na świecie
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Poproszę o kolejne zdjecia Twojego ukochanego czworonoga.A ja się pochwalę, że otrzymałam całkiem niespodziewanie zdjęcia buldoga francuskiego, którego widziałam ostatnio w 2007 roku. Buldog francuski z Hodowli Stellanova o imieniu Kropek. Do zdjęć zostały dołączone wiadomości o Kropku ![]() cyt;"....przesyłam zdjęcia Kropka nazwanego w domu Rambo. Jest on wspaniałym przyjacielem rodziny zamieszkałym na Ochocie. Rambo to świetny kompan do zabawy, zawsze gotowy na pieszczoty i pierwszy do jedzenia Już dawno temu bo na początku 2008r. ukończył z wynikiem celującym psie przedszkole. Piekielnie mądry choć często musi sie zastanowić, czy chce coś wykonać... .... w lutym 2008 byliśmy na psim przedszkolu. Zdjęcia Kropka/Ramba znad morza są z 2007 r, reszta z 2010. Rambo jest cudownym psem, spełnieniem moich marzeń-czekałam na niego 15 lat a zakochana w nim jest cała rodzinka, ma również fanów wśród sąsiadów. Wiele osób zaczepia nas na spacerze i pyta o rasę, wychowanie, oprócz tego zawsze wspominam, że takie piękne okazy to tylko w stellanova..." kn.cytatu Takie wiadomości i zdjęcia sprawiły mi ogromną przyjemność i wielką radość To są naprawdę mile chwile w życiu hodowcy Załączam zdjecia Kropka, które otrzymałam: Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-01-24 o 19:11 |
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślisz, że jeszcze zmężnieje? Ja obawiam się, że powodem jego wątłej budowy jest pseudohodowla, a nie Jego młody wiek
Kropek jest śliczny Nie mam i nigdy nie miałam styczności z mopsikiem, dlatego pytam.
|
|
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
a to kolejna porcja zdjęć
![]() pierwszy to buldożek rodziców mojego chłopaka, sancho ![]() na drugim zdjęciu mój Chłopczyk sylwestrowo
|
|
|
|
|
#1055 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz zadałaś mi bardzo trudne pytanie: ktora rasa jest fajniejsza mops czy buldog francuski. Ciężko jest z określeniem która....Przez dlugie lata królowały u mnie mopsy i uważałam , ze bulwy nie są tak ciekawe, wesołe i cudowne jak mopsy. Ale styczność z nimi miałam sporadyczną - zaledwie na wystawach. Moj maz zawsze namawiał mnie na buldoga... A obietnice taka złożył Dlatego nie jestem w stanie odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie. I myslę,że ludzie którzy maja w domu mopsa i buldoga mieliby trudności z wybraniem tylko jednego .---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-01-24 o 23:14 |
||
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Diego jest przekochany
Uwielbia wszelkiego typu pieszczoty, przytulanie, cmokanie, smyranie. Jest ogromnym łakomczuchem, czego po Nim nie widać. Teraz akurat zbuntował mi się na suchą karmę (jadł hil's i/d) i gotuję mu mięsko z warzywami i makaronem. Planuję jednak wrócić do suchej karmy, bo po pierwsze jest dla mnie wygodniejsze, a po drugie jest to zbilansowane jedzenie i mam pewność, że psiak dostaje wszystko czego potrzebuje. Diego generalnie jest inny od znanych mi buldożków. Inne są żywe, dopolone, wchodzą na głowę, skaczą itd. Diego jest wesoły, ale delikatny Np. jak chce zwrócić na siebie uwagę, to nie wskakuje na głowę, a kładzie główkę na kolana Diego jest u nas od 21 października więc miał 8 tygodni jak go wzięliśmy z pseudohodowli. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2011-01-25 o 11:46 |
|
|
|
|
#1057 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogich miłośników
![]() Dawno nie zaglądałam do Was a Baldurek zdazyl skonczyc 6 miesiacy Jest cudownym przyjacielem,kompanem do zabawy i łasuchem-kochamy Go ponad wszystko.ps-Macie wszyscy prze piękne pociechy kochani! "Stellanowa" dziękuję za te ostatnie posty o karmieniu i apteczce dla psiaków,bardzo mi pomogły i zainteresowały ![]() Oto Baldura foteczki ![]() Na 1 fotce ze swoim przyjacielem bokserkiem o imieniu Baksik
Edytowane przez aksmobulka Czas edycji: 2011-01-25 o 11:56 |
|
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
jaaaaaaaa, ale super psiaki
to zdjęcie mordka przy mordce wymiata Fajnie, że znowu do nas zaglądasz Dziewczyny, mam do sprzedania dwa ubranka dla pieska, wiecie może czy na wizażu jest wątek z tym związany? |
|
|
|
|
#1059 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję "Gaabbi"są naprawdę kochane obydwa smyki
Twój Diego jest także śliczniutki![]() Mam pytanko do "Stellanova"-mianowicie jak często kąpiesz swoje pupile?Pozdrawiam Was gorąco! |
|
|
|
|
#1060 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
na cos sie przydały ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Baldurek świetnie wygląda w tym ubranku z futrzanym kołnierzykiem . Co do kąpieli: jesli jeździmy co tydzien na wystawy to kapiemy co tydzien. A inne kapiemy wtedy kiedy nam coś nie pasuje: czyli jak sa brudne czy wydzielają jakiś zapaszek . Praktycznie psa można kąpać dość często tylko oczywiście z zachowaniem ostrożności o czym pisałam. Pytanie tylko czy na pewno to potrzebne. Bo psiaki nie maja gruczołów potowych a wiec nie wydzielają nieprzyjemnego zapachu . Dlatego mysle, że kąpiel można stosować w zależności od potrzeb ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1061 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za rady bardzo serdecznie StellanovA
![]() dodatkowe fotki mojego słonka-Baldurka
|
|
|
|
|
#1062 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Przyczajenie
|
zdjęcie kochani z porannej wycieczki z Baldurkiem
![]() Tak zwariowanego malucha jak on to w życiu jeszcze nie widziałam,pozdrawiam wszystkich i miłego dzionka życzę
|
|
|
|
|
#1064 |
|
BAN stały
|
Super to poranne zdjęcie
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Stella, teraz zauważyłam, że na stronie swojej hodowli polecasz do kąpieli piesków szampon Johnson & Johnson, a czy wiesz, że są to kosmetyki testowane na zwierzętach? ... |
|
|
|
|
#1066 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Witaj "Gaabi" - mam na imię Beata a nick "stellanova" Moja córka Stella na żadne fora nie wchodzi a co za tym idzie nie czyta i nie pisuje ![]() Jeśli chodzi o szampon to muszę Tobie powiedzieć, że myje tym szamponem włosy mojemu wnusiowi. Pozdrawiam, Beata Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-02-05 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam "Stella" aby zdrobnić, skrócić Twój nick. Jeśli Cię to uraziło, to przepraszam.
Jeśli myjesz swojemu wnusiowi włosy tym szamponem, to jest Twoja sprawa. Ja tylko zwróciłam Ci uwagę na to, że na stronie swojej hodowli polecasz ten szampon do kąpania piesków, a jest to szampon testowany na zwierzętach. Nie chodzi o to, że fakt testowania na zwierzętach w jakikolwiek sposób zagraża zdrowiu komuś, kto używa owego kosmetyku, ale chodzi o to, że niejako dajesz przyzwolenie na krzywdzenie tych zwierzątek, które przez te testy muszą przejść. Pragnę Cię również poinformować, że o ile testowanie na zwierzętach kosmetyków J & J nie wpływa na zdrowie stosującego, o tyle składniki tych kosmetyków już pozostawiają wiele do życzenia. Ja ze względu na jeden i drugi fakt tych kosmetyków nie polecam. Mój poprzedni post miał charakter informacyjny i nie ukrywam, że chciałabym zwiększyć świadomość ludzi na temat tego czego używają, co jedzą itd. Im więcej osób nie będzie kupowało kosmetyków producentów, którzy znęcają się nad zwierzętami, tym większe są szanse na to, aby zmienić ich podejście. Producenci mogą używać innych sposobów testowania kosmetyków, ale oczywiście droższych czyt. dla nich nieopłacalnych. Ps. jakoś kłóci mi się obraz miłośnika zwierząt (hodowcy psów) z nie zwracaniem uwagi na cierpienie zwierząt podczas testowania kosmetyków (m.in. psów)
|
|
|
|
|
#1068 |
|
BAN stały
|
Nie nie uraziło mnie absolutnie
Co do testowania kosmetyków na zwierzetach - wiem, że tutaj na forum jest temat o tym. Jednak wybacz na ten temat nie będę się wypowiadać ale zadam Tobie pytania: *czy używasz leków albo antybiotyków? *czy jesz mięso albo swojemu psu dajesz mięso czy karmę z mięsem? * czy nosisz skórzane buty, rękawiczki itp? * czy najbliższej osobie, która będzie chora na raka powiesz: ,,wyzdrowiej, ale bez leków bo są testowane na zwierzętach" ? Ps. Ponieważ jest już temat o testowaniu kosmetyków na zwierzętach myślę, że nie ma co tutaj go powielać. Jeśli interesujesz się losem psów czemu nie wypowiedziałaś się na temat mordu psów dla atrakcji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505687 Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-02-07 o 18:40 |
|
|
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że najlepszą obroną jest atak, ale nie tędy droga.
Tak jak napisałam wcześniej, to był post informacyjny z mojej strony, a co z tym zrobisz, to już Twoja sprawa. Jeśli chodzi o Twoje pytania do mnie to chętnie odpowiem. 1 i 4. Leki zażywam baaaardzo sporadycznie. Antybiotyk ostatni raz brałam może z 6 lat temu. Nie wiem dlaczego porównujesz używania kosmetyków testowanych na zwierzętach z lekarstwami na raka. Najwidoczniej nie zdajesz sobie sprawy, że jedno ratuje życie, a drugie jest tylko i wyłącznie naszym wyborem. Zniżając się do takiego poziomu, na jakim jest to pytanie, napiszę- gdybym miała do wyboru lek testowany na zwierzętach i równie dobry nie testowany na zwierzętach, wybrałabym na pewno ten drugi. 2. Tak, jem mięso. I znowu napiszę banał, ale jakże słuszny. Znacznie trudniej jest zostać wegetarianką niż wziąć z półki w sklepie np. szampon nie testowany na zwierzętach. 3. Nie, nie noszę nic co jest skórzane. Nie rozumiem zupełnie dlaczego tak podeszłaś do tego tematu. Ja zakładałam, że po prostu jesteś nieświadoma tego, że J&J testuje na zwierzątkach swoje kosmetyki i chciałam Cię o tym poinformować. Wynika jednak z Twoich wypowiedzi, że doskonale sobie z tego zdajesz sprawę i nie masz zamiaru tego zmieniać. Szczerze współczuję zwierzaczkom, które są w Twoim posiadaniu. Wiedziałam, że ze stellanova jest coś nie tak... Potwierdziłaś moje przypuszczenia. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
Gaabi, szkoda czasu, na dyskusje z byłą panią hodowcą, bo itak niewygodne pytania zmieni tak, by jej pasowało, zresztą cóż się spodziewać, po osobie, której suczka jest wystarczająco dorosła by rodzić, a za mało by ją przebadać na serce, no i która propaguje psy jako zabawki dla dzieci, pokazuje zdjęcia psa trzymanego w wózku, jak jakaś lalka,
lepiej popisz trochę o swoim piesku, bo to dość ciekawa rasa, znajomy ma, mądrala i klejący duży stworek, który jak charczy, to się niektórzy boją, ale bardzo towarzyski i śmieszny, a jakie sztuczki wykonuje, pyszczkiem piłkę odbija, ogólnie on i jego właściciel to osiedlowe gwiazdy, dzieci chcą jego zdjęcia i co chwile podbiegają |
|
|
|
|
#1071 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Napisałam tak jak to odebrałam i czułam. Nie wiedziałam ze akurat ten szampon jest testowany na zwierzętach. Czy lepiej być hipokrytą i pisać to co ludzie wolą czytać czy prawdę to co się czuje?. Przecież ogólnie wiadomo dlaczego większość woli się nie wypowiadać - po prostu nie chcą być atakowani ot co. To już sie zrobiła zmora for: wzajemne szczucie i ataki a szkoda. Bo ludzie inteligentni potrafią rozmawiać, wymieniać myśli itd.Pozdrawiam również, Beata Ps. Na temat zabitych psów ( https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505687 ) nawet nie potrafisz się wypowiedzieć czyżby to Ciebie nie interesowało? A tylko zaczepianie innych ? Również napiszę, ze potwierdziłaś tylko moje przypuszczenia... Bardzo przykre ale prawdziwe. Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-02-08 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
co to za odwracanie kota ogonem, J&J testuje na zwierzetach a stellanova ma to gdzies i tyle, porownujac szampon do wlosów do leczenia nowotworu
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Diego ostatnio jakiś taki osowiały jest. Chyba ma jakieś złe dni ![]() Diego też jest ulubieńcem moich znajomych i sąsiadów. Zresztą, Jego nie da się nie lubić Jest przytulaja straszna i do tego grzeczna. Można do Niego mówić jak do człowieka, a On doskonale rozumie co od niego się chce. Często też widzę uśmiech u przechodniów jak patrzą na mojego cudaka, bo to taki dziwny, śmieszny, a jednocześnie piękny psiak ![]() Oby więcej fajnych ludzi w tym temacie, bo już nie chcę dostawać ostrzeżeń od modka za off topik a przy niektórych osobach się nie da...
|
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
no Gaabbi, u nas będzie jutro na egzaminie ten buldożek i się znajoma śmiała, że dodatkowe utrudnienie, bo jego charczenia psy się nieraz boją, to się druga znajoma śmiała,że on tak przyjaźnie charczy,
bo będzie wykorzystany jako obcy pies, do kontaktu z innymi, a on jest bardzo przyjazny,to się nadaje, choć jak jakiś pies go nie poznał, to się obawia tego specyficznego odgłosu, a Twój pies jak znosi podróż, bo słyszałam,że buldożki mają kłopoty z wymiotowaniem? |
|
|
|
|
#1075 |
|
BAN stały
|
![]() Trzeba go poobserwować i ewentualnie (gdyby sie sytuacja przedłużała) wykonać badania bo może okazać się , ze jest chory. Buldożki na ogół sa ulubieńcami wszystkich ludzi , którzy kochają psy ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Bardzo rzadko się spotykam z taka opinią i na podstawie doswiadczeń swoich oraz zaprzyjaźnionych hodowli .
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-02-08 o 18:28 |
|
|
|
|
#1076 |
|
BAN stały
|
Buldożki francuskie w kolorze szaty białej w łatki są bardzo ładne i chyba najczęściej spotykane
|
|
|
|
|
#1077 |
|
BAN stały
|
... i jeszcze trochę zdjęć łaciatych, rasowych=rodowodowych bulwek
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie znam, ale chyba piesek ze źle pigmentowanym noskiem, czyli nie czarnym, nie może dostać rodowodu. Prawda to? Jeśli tak, to w powyższym przykładzie chyba nie bardzo rasowy=rodowodowy
![]() Fajną stronę dzisiaj znalazłam o buldożkach francuskich ![]() http://www.buldogfrancuski.com.pl Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2011-02-09 o 00:10 |
|
|
|
|
#1079 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jesli chodzi o rodowód dla szczeniaka buldoga francuskiego jego rodzice muszą być rodowodowi, zarejestrowani w Związku Kynologicznym oraz spełniać dodatkowe wymogi takie jak: *Pies - ojciec musi mieć stempel hodowlany wpisane do rodowodu "pies reproduktor", który uzyskuje na podstawie wystaw. *Suka - matka musi mieć stempel hodowlany wpisane do rodowodu "suka hodowlana", który uzyskuje na podstawie wystaw. * Należy wykupić kartę krycia i z nią jechać do reproduktora na krycie, aby ja stosownie wypełnić. * Po narodzinach miotu należy ten fakt pisemnie zgłosić do oddziału Związku Kynologicznego. * Trzeba wykupić i wypełnić kartę miotu, aby następnie wypełnić i złożyć razem z wypełnioną kartą krycia i wtedy otrzymuje się numery tatuażu dla szczeniąt. * Następnie tatuuje sie szczenięta i składa sie rewers tatuażu. Po przeglądzie miotu otrzymujemy również protokół przeglądu kontroli miotu, który również składamy do Związku. * Jeśli wszystko sie zgadza to wtedy hodowca otrzymuje metryki dla swoich szczeniąt aby oddać szczenię nabywcy wraz z metryką urodzenia. Nabywca do otrzymanej metryki wpisuje swoje dane a następnie może metrykę schować do szuflady albo złożyć ją w oddziale Związku Kynologicznego celem otrzymania rodowodu dla danego psa. Na rodowód czeka się do 3 miesięcy - dostaje się zawiadomienie do domu o tym, ze już jest gotowy. W rodowodzie widnieją dane hodowcy oraz właściciela.
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-02-09 o 00:33 |
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozpisałam się, ale po ochłonięciu znowu do mnie dotarło, że nie warto zniżać się do poziomu kogoś, kto kompletnie nie zasługuje na uwagę kogokolwiek.
Pani Beato, nie jest Pani właścicielką hodowli Stellanova, nie posiada Pani swojej hodowli więc niech Pani przestanie okłamywać ludzi. Ponieważ wątek jak na razie upadł, bo nie widzę nikogo z kim można by tutaj porozmawiać o naszych psiakach, to ja też się izoluję . Będę obserwowała temat i czekała na kogoś, z kim można by pogadać o miłości do psiaków Jak się ktoś fajny i mądry znowu zaangażuje w ten temat, to z chęcią powrócę i popisze o moim Cudaczku ![]() Pozdrawiam wszystkich (no może nie wszystkich) gorąco. Buziaki. Ps. Jeśli byłby ktoś zainteresowany, to mogę na pw przesłać link do ciekawego forum dotyczącego Pani Beaty i hodowli Stellanova, zapraszam
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2011-02-09 o 09:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

Nie ma rodowodu i wydaje mi się, że troszkę odbiega od wzoru rasy, ale i tak kocham go najbardziej na świecie 

. Co do kąpieli: jesli jeździmy co tydzien na wystawy to kapiemy co tydzien. A inne kapiemy wtedy kiedy nam coś nie pasuje: czyli jak sa brudne czy wydzielają jakiś zapaszek
. Dlatego mysle, że kąpiel można stosować w zależności od potrzeb 

zębole