Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 10:31   #1051
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!

Tak, to jest młody Chłopczyk, tzn ma 17 miesięcy
On ogólnie jest taki troszkę wątłej budowy jak na buldożka francuskiego Nie ma rodowodu i wydaje mi się, że troszkę odbiega od wzoru rasy, ale i tak kocham go najbardziej na świecie A to kolejne zdjęcie mojego cudaka. Tutaj ze skórką chleba w mordce. Wygląda jakby miał sztuczną szczękę, co?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (39,7 KB, 33 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 19:09   #1052
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Tak, to jest młody Chłopczyk, tzn ma 17 miesięcy
On ogólnie jest taki troszkę wątłej budowy jak na buldożka francuskiego Nie ma rodowodu i wydaje mi się, że troszkę odbiega od wzoru rasy, ale i tak kocham go najbardziej na świecie A to kolejne zdjęcie mojego cudaka. Tutaj ze skórką chleba w mordce. Wygląda jakby miał sztuczną szczękę, co?
Śmiesznie wygląda z ta skórka w buzi . Jest jeszcze młodziutkim buldożkiem i na pewno zmężnieje . Poproszę o kolejne zdjecia Twojego ukochanego czworonoga.

A ja się pochwalę, że otrzymałam całkiem niespodziewanie zdjęcia buldoga francuskiego, którego widziałam ostatnio w 2007 roku.
Buldog francuski z Hodowli Stellanova o imieniu Kropek.
Do zdjęć zostały dołączone wiadomości o Kropku

cyt;"....przesyłam zdjęcia Kropka nazwanego w domu Rambo. Jest on wspaniałym przyjacielem rodziny zamieszkałym na Ochocie. Rambo to świetny kompan do zabawy, zawsze gotowy na pieszczoty i pierwszy do jedzenia
Już dawno temu bo na początku 2008r. ukończył z wynikiem celującym psie przedszkole. Piekielnie mądry choć często musi sie zastanowić, czy chce coś wykonać...
.... w lutym 2008 byliśmy na psim przedszkolu.
Zdjęcia Kropka/Ramba znad morza są z 2007 r, reszta z 2010.
Rambo jest cudownym psem, spełnieniem moich marzeń-czekałam na niego 15 lat a zakochana w nim jest cała rodzinka, ma również fanów wśród sąsiadów. Wiele osób zaczepia nas na spacerze i pyta o rasę, wychowanie, oprócz tego zawsze wspominam, że takie piękne okazy to tylko w stellanova...
" kn.cytatu

Takie wiadomości i zdjęcia sprawiły mi ogromną przyjemność i wielką radość . Oczywiście zawołałam do komputera całą rodzinę i oglądaliśmy wspólnie zdjęcia To są naprawdę mile chwile w życiu hodowcy .

Załączam zdjecia Kropka, które otrzymałam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kr1.jpg (40,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kr2.jpg (39,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kr3.jpg (101,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kr4.jpg (39,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kr6.jpg (47,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kr8.jpg (36,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kr9.jpg (76,1 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Stellanova
Czas edycji: 2011-01-24 o 19:11
Stellanova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 21:49   #1053
Gaabbi
Wtajemniczenie

Myślisz, że jeszcze zmężnieje? Ja obawiam się, że powodem jego wątłej budowy jest pseudohodowla, a nie Jego młody wiek
Kropek jest śliczny Jak widzę te mordki pocieszne, to normalnie się rozpływam. A napisz mi proszę, pod względem charakteru która rasa według Ciebie jest fajniejsza, mopsiki czy buldożki? Nie mam i nigdy nie miałam styczności z mopsikiem, dlatego pytam.
Stary 2011-01-24, 22:02   #1054
Gaabbi
Wtajemniczenie

a to kolejna porcja zdjęć
pierwszy to buldożek rodziców mojego chłopaka, sancho
na drugim zdjęciu mój Chłopczyk sylwestrowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sanczo.jpg (80,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg diegosylwestrowo.jpg (57,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w trawie.jpg (141,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg diego na trawie.jpg (94,2 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-01-24, 23:17   #1055
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Myślisz, że jeszcze zmężnieje? Ja obawiam się, że powodem jego wątłej budowy jest pseudohodowla, a nie Jego młody wiek
Kropek jest śliczny Jak widzę te mordki pocieszne, to normalnie się rozpływam. A napisz mi proszę, pod względem charakteru która rasa według Ciebie jest fajniejsza, mopsiki czy buldożki? Nie mam i nigdy nie miałam styczności z mopsikiem, dlatego pytam.
Zmeznieje bo psy jak dorosle sie troche zmieniaja - glowa rosnie do ok. 2 a nieraz i 3 lat. Wiadomo, ze z drobnej kosci nie zrobi sie nagle gruba, mocna kosc. Ale pies sie rozrasta a jesli ma apetyt i otrzymuje dobre jedzonko to bedzie taka zmiana widoczna.

Wiesz zadałaś mi bardzo trudne pytanie: ktora rasa jest fajniejsza mops czy buldog francuski. Ciężko jest z określeniem która....Przez dlugie lata królowały u mnie mopsy i uważałam , ze bulwy nie są tak ciekawe, wesołe i cudowne jak mopsy. Ale styczność z nimi miałam sporadyczną - zaledwie na wystawach. Moj maz zawsze namawiał mnie na buldoga... A obietnice taka złożył w 1979 roku (o tym napisałąm na stronie hodowli http://www.stellanova.pl /buldog_powitanie.htm ) Dopiero po latach spełniło sie jego marzenie i zawitały do naszego domu buldogi francuskie. Okazały sie wrecz nieziemskimi i urzekającymi swym charakterem psami. I dzisiaj jakbym miała wybrać rase ale tylko jedna nie umiałabym tego uczynić!.
Dlatego nie jestem w stanie odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie. I myslę,że ludzie którzy maja w domu mopsa i buldoga mieliby trudności z wybraniem tylko jednego .

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
a to kolejna porcja zdjęć
pierwszy to buldożek rodziców mojego chłopaka, sancho
na drugim zdjęciu mój Chłopczyk sylwestrowo
Przystojny ten łaciatek ja co prawda mam słabość do białych w łąty buldogów. A Twój wygląda po prostu superancko w tym kapelusiku -stożku sylwestrowym. Zupełnie tak jakby juz sobie "strzelił" lampke szampana . A jaki ma charakter Twoj pupil?. W jakim wieku był jak go wzięłaś z pseudo?

Czas edycji: 2011-01-24 o 23:14
Stary 2011-01-25, 11:45   #1056
Gaabbi
Wtajemniczenie

Mój Diego jest przekochany Mogę pisać o nim w samych superlatywach. Jest taką moją przytulają Uwielbia wszelkiego typu pieszczoty, przytulanie, cmokanie, smyranie. Jest ogromnym łakomczuchem, czego po Nim nie widać. Teraz akurat zbuntował mi się na suchą karmę (jadł hil's i/d) i gotuję mu mięsko z warzywami i makaronem. Planuję jednak wrócić do suchej karmy, bo po pierwsze jest dla mnie wygodniejsze, a po drugie jest to zbilansowane jedzenie i mam pewność, że psiak dostaje wszystko czego potrzebuje.
Diego generalnie jest inny od znanych mi buldożków. Inne są żywe, dopolone, wchodzą na głowę, skaczą itd. Diego jest wesoły, ale delikatny Np. jak chce zwrócić na siebie uwagę, to nie wskakuje na głowę, a kładzie główkę na kolana Mogłabym tak pisać o Nim całymi dniami, bo jest moim Skarbem największym na świecie, ale nie będę już zanudzała.
Diego jest u nas od 21 października więc miał 8 tygodni jak go wzięliśmy z pseudohodowli.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2011-01-25 o 11:46
Stary 2011-01-25, 11:50   #1057
aksmobulka
Przyczajenie

Witam drogich miłośników
Dawno nie zaglądałam do Was a Baldurek zdazyl skonczyc 6 miesiacyJest cudownym przyjacielem,kompanem do zabawy i łasuchem-kochamy Go ponad wszystko.
ps-Macie wszyscy prze piękne pociechy kochani!
"Stellanowa" dziękuję za te ostatnie posty o karmieniu i apteczce dla psiaków,bardzo mi pomogły i zainteresowały
Oto Baldura foteczki

Na 1 fotce ze swoim przyjacielem bokserkiem o imieniu Baksik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (118,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03200.jpg (34,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07899.jpg (236,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08018.jpg (53,4 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez aksmobulka
Czas edycji: 2011-01-25 o 11:56
aksmobulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 13:34   #1058
Gaabbi
Wtajemniczenie

jaaaaaaaa, ale super psiaki to zdjęcie mordka przy mordce wymiata
Fajnie, że znowu do nas zaglądasz

Dziewczyny, mam do sprzedania dwa ubranka dla pieska, wiecie może czy na wizażu jest wątek z tym związany?
Stary 2011-01-25, 15:07   #1059
aksmobulka
Przyczajenie

dziękuję "Gaabbi"są naprawdę kochane obydwa smyki Twój Diego jest także śliczniutki
Mam pytanko do "Stellanova"-mianowicie jak często kąpiesz swoje pupile?Pozdrawiam Was gorąco!
Stary 2011-01-25, 17:13   #1060
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aksmobulka Pokaż wiadomość
...
"Stellanova" dziękuję za te ostatnie posty o karmieniu i apteczce dla psiaków,bardzo mi pomogły i zainteresowały...
Witam bardzo sie cieszę, że jednak moje "wypociny" na cos sie przydały .

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
dziękuję "Gaabbi"są naprawdę kochane obydwa smyki Twój Diego jest także śliczniutki
Mam pytanko do "Stellanova"-mianowicie jak często kąpiesz swoje pupile?Pozdrawiam Was gorąco!

Baldurek świetnie wygląda w tym ubranku z futrzanym kołnierzykiem . Co do kąpieli: jesli jeździmy co tydzien na wystawy to kapiemy co tydzien. A inne kapiemy wtedy kiedy nam coś nie pasuje: czyli jak sa brudne czy wydzielają jakiś zapaszek . Praktycznie psa można kąpać dość często tylko oczywiście z zachowaniem ostrożności o czym pisałam. Pytanie tylko czy na pewno to potrzebne. Bo psiaki nie maja gruczołów potowych a wiec nie wydzielają nieprzyjemnego zapachu . Dlatego mysle, że kąpiel można stosować w zależności od potrzeb

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
j...

Dziewczyny, mam do sprzedania dwa ubranka dla pieska, wiecie może czy na wizażu jest wątek z tym związany?
jest na wizazu "forum ogłoszenia" ..może tutaj: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=70 wiem ze jest tez ewentualna wymiana
Stary 2011-01-25, 21:44   #1061
aksmobulka
Przyczajenie

Dziękuję za rady bardzo serdecznie StellanovA
dodatkowe fotki mojego słonka-Baldurka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03245.jpg (62,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03193.jpg (37,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07892.jpg (100,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08038.jpg (47,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09323.jpg (51,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09335.jpg (160,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09374.jpg (95,8 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-01-27, 16:42   #1062
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Dziękuję za rady bardzo serdecznie StellanovA
dodatkowe fotki mojego słonka-Baldurka
Fajne zdjeciua i szczególnie miło, ze mozemy zobaczyć nie tylko Baldurka ale równeiż jego włascicieli Wspaniale wyglądacie
Stary 2011-01-28, 11:26   #1063
aksmobulka
Przyczajenie

zdjęcie kochani z porannej wycieczki z Baldurkiem
Tak zwariowanego malucha jak on to w życiu jeszcze nie widziałam,pozdrawiam wszystkich i miłego dzionka życzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08072.jpg (44,6 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-01-28, 14:38   #1064
Stellanova
BAN stały

Super to poranne zdjęcie
Stary 2011-02-05, 22:09   #1065
Gaabbi
Wtajemniczenie

Hej.
Stella, teraz zauważyłam, że na stronie swojej hodowli polecasz do kąpieli piesków szampon Johnson & Johnson, a czy wiesz, że są to kosmetyki testowane na zwierzętach? ...
Stary 2011-02-05, 23:27   #1066
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Hej.
Stella, teraz zauważyłam, że na stronie swojej hodowli polecasz do kąpieli piesków szampon Johnson & Johnson, a czy wiesz, że są to kosmetyki testowane na zwierzętach? ...
Hej,
Witaj "Gaabi" - mam na imię Beata a nick "stellanova" .
Moja córka Stella na żadne fora nie wchodzi a co za tym idzie nie czyta i nie pisuje
Jeśli chodzi o szampon to muszę Tobie powiedzieć, że myje tym szamponem włosy mojemu wnusiowi.
Pozdrawiam,
Beata

Czas edycji: 2011-02-05 o 23:33
Stary 2011-02-07, 13:44   #1067
Gaabbi
Wtajemniczenie

Napisałam "Stella" aby zdrobnić, skrócić Twój nick. Jeśli Cię to uraziło, to przepraszam.
Jeśli myjesz swojemu wnusiowi włosy tym szamponem, to jest Twoja sprawa. Ja tylko zwróciłam Ci uwagę na to, że na stronie swojej hodowli polecasz ten szampon do kąpania piesków, a jest to szampon testowany na zwierzętach. Nie chodzi o to, że fakt testowania na zwierzętach w jakikolwiek sposób zagraża zdrowiu komuś, kto używa owego kosmetyku, ale chodzi o to, że niejako dajesz przyzwolenie na krzywdzenie tych zwierzątek, które przez te testy muszą przejść. Pragnę Cię również poinformować, że o ile testowanie na zwierzętach kosmetyków J & J nie wpływa na zdrowie stosującego, o tyle składniki tych kosmetyków już pozostawiają wiele do życzenia. Ja ze względu na jeden i drugi fakt tych kosmetyków nie polecam.
Mój poprzedni post miał charakter informacyjny i nie ukrywam, że chciałabym zwiększyć świadomość ludzi na temat tego czego używają, co jedzą itd. Im więcej osób nie będzie kupowało kosmetyków producentów, którzy znęcają się nad zwierzętami, tym większe są szanse na to, aby zmienić ich podejście. Producenci mogą używać innych sposobów testowania kosmetyków, ale oczywiście droższych czyt. dla nich nieopłacalnych.

Ps. jakoś kłóci mi się obraz miłośnika zwierząt (hodowcy psów) z nie zwracaniem uwagi na cierpienie zwierząt podczas testowania kosmetyków (m.in. psów)
Stary 2011-02-07, 18:35   #1068
Stellanova
BAN stały

Nie nie uraziło mnie absolutnie - tylko pomyślałam, że po prostu maiłaś na myśli moja córke.

Co do testowania kosmetyków na zwierzetach - wiem, że tutaj na forum jest temat o tym. Jednak wybacz na ten temat nie będę się wypowiadać ale zadam Tobie pytania:
*czy używasz leków albo antybiotyków?
*czy jesz mięso albo swojemu psu dajesz mięso czy karmę z mięsem?
* czy nosisz skórzane buty, rękawiczki itp?
* czy najbliższej osobie, która będzie chora na raka powiesz: ,,wyzdrowiej, ale bez leków bo są testowane na zwierzętach" ?

Ps.
Ponieważ jest już temat o testowaniu kosmetyków na zwierzętach myślę, że nie ma co tutaj go powielać.
Jeśli interesujesz się losem psów czemu nie wypowiedziałaś się na temat mordu psów dla atrakcji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505687

Czas edycji: 2011-02-07 o 18:40
Stary 2011-02-08, 10:38   #1069
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja wiem, że najlepszą obroną jest atak, ale nie tędy droga.
Tak jak napisałam wcześniej, to był post informacyjny z mojej strony, a co z tym zrobisz, to już Twoja sprawa.
Jeśli chodzi o Twoje pytania do mnie to chętnie odpowiem.
1 i 4. Leki zażywam baaaardzo sporadycznie. Antybiotyk ostatni raz brałam może z 6 lat temu. Nie wiem dlaczego porównujesz używania kosmetyków testowanych na zwierzętach z lekarstwami na raka. Najwidoczniej nie zdajesz sobie sprawy, że jedno ratuje życie, a drugie jest tylko i wyłącznie naszym wyborem. Zniżając się do takiego poziomu, na jakim jest to pytanie, napiszę- gdybym miała do wyboru lek testowany na zwierzętach i równie dobry nie testowany na zwierzętach, wybrałabym na pewno ten drugi.
2. Tak, jem mięso. I znowu napiszę banał, ale jakże słuszny. Znacznie trudniej jest zostać wegetarianką niż wziąć z półki w sklepie np. szampon nie testowany na zwierzętach.
3. Nie, nie noszę nic co jest skórzane.

Nie rozumiem zupełnie dlaczego tak podeszłaś do tego tematu. Ja zakładałam, że po prostu jesteś nieświadoma tego, że J&J testuje na zwierzątkach swoje kosmetyki i chciałam Cię o tym poinformować. Wynika jednak z Twoich wypowiedzi, że doskonale sobie z tego zdajesz sprawę i nie masz zamiaru tego zmieniać. Szczerze współczuję zwierzaczkom, które są w Twoim posiadaniu. Wiedziałam, że ze stellanova jest coś nie tak... Potwierdziłaś moje przypuszczenia.

Pozdrawiam
Stary 2011-02-08, 11:51   #1070
milkanika
Rozeznanie

Gaabi, szkoda czasu, na dyskusje z byłą panią hodowcą, bo itak niewygodne pytania zmieni tak, by jej pasowało, zresztą cóż się spodziewać, po osobie, której suczka jest wystarczająco dorosła by rodzić, a za mało by ją przebadać na serce, no i która propaguje psy jako zabawki dla dzieci, pokazuje zdjęcia psa trzymanego w wózku, jak jakaś lalka,

lepiej popisz trochę o swoim piesku, bo to dość ciekawa rasa, znajomy ma, mądrala i klejący duży stworek, który jak charczy, to się niektórzy boją, ale bardzo towarzyski i śmieszny, a jakie sztuczki wykonuje, pyszczkiem piłkę odbija, ogólnie on i jego właściciel to osiedlowe gwiazdy, dzieci chcą jego zdjęcia i co chwile podbiegają
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 12:06   #1071
Stellanova
BAN stały

Cytat:
... Leki zażywam baaaardzo sporadycznie....

... Tak, jem mięso....

....Nie, nie noszę nic co jest skórzane....
Rozumiem i to mi wystarczy. Ta odpowiedz o mięsie...hmm dobre!

Cytat:
...Nie rozumiem zupełnie dlaczego tak podeszłaś do tego tematu. ....
Napisałam tak jak to odebrałam i czułam. Nie wiedziałam ze akurat ten szampon jest testowany na zwierzętach. Czy lepiej być hipokrytą i pisać to co ludzie wolą czytać czy prawdę to co się czuje?. Przecież ogólnie wiadomo dlaczego większość woli się nie wypowiadać - po prostu nie chcą być atakowani ot co. To już sie zrobiła zmora for: wzajemne szczucie i ataki a szkoda. Bo ludzie inteligentni potrafią rozmawiać, wymieniać myśli itd.

Pozdrawiam również,
Beata

Ps.

Na temat zabitych psów ( https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505687 ) nawet nie potrafisz się wypowiedzieć czyżby to Ciebie nie interesowało? A tylko zaczepianie innych ?
Również napiszę, ze potwierdziłaś tylko moje przypuszczenia...

Bardzo przykre ale prawdziwe.

Czas edycji: 2011-02-08 o 12:20
Stary 2011-02-08, 12:36   #1072
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

co to za odwracanie kota ogonem, J&J testuje na zwierzetach a stellanova ma to gdzies i tyle, porownujac szampon do wlosów do leczenia nowotworu

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 17:19   #1073
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stellanova Pokaż wiadomość
Rozumiem i to mi wystarczy. Ta odpowiedz o mięsie...hmm dobre!

Napisałam tak jak to odebrałam i czułam. Nie wiedziałam ze akurat ten szampon jest testowany na zwierzętach. Czy lepiej być hipokrytą i pisać to co ludzie wolą czytać czy prawdę to co się czuje?. Przecież ogólnie wiadomo dlaczego większość woli się nie wypowiadać - po prostu nie chcą być atakowani ot co. To już sie zrobiła zmora for: wzajemne szczucie i ataki a szkoda. Bo ludzie inteligentni potrafią rozmawiać, wymieniać myśli itd.

Pozdrawiam również,
Beata

Ps.

Na temat zabitych psów ( https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505687 ) nawet nie potrafisz się wypowiedzieć czyżby to Ciebie nie interesowało? A tylko zaczepianie innych ?
Również napiszę, ze potwierdziłaś tylko moje przypuszczenia...

Bardzo przykre ale prawdziwe.
Koniec polemiki w tym temacie z kimś, kto nie zasługuje na jakąkolwiek uwagę z mojej strony. Śmieszna jesteś i tyle Pani były hodowco.

Mój Diego ostatnio jakiś taki osowiały jest. Chyba ma jakieś złe dni
Diego też jest ulubieńcem moich znajomych i sąsiadów. Zresztą, Jego nie da się nie lubić Jest przytulaja straszna i do tego grzeczna. Można do Niego mówić jak do człowieka, a On doskonale rozumie co od niego się chce. Często też widzę uśmiech u przechodniów jak patrzą na mojego cudaka, bo to taki dziwny, śmieszny, a jednocześnie piękny psiak

Oby więcej fajnych ludzi w tym temacie, bo już nie chcę dostawać ostrzeżeń od modka za off topik a przy niektórych osobach się nie da...
Stary 2011-02-08, 18:18   #1074
milkanika
Rozeznanie

no Gaabbi, u nas będzie jutro na egzaminie ten buldożek i się znajoma śmiała, że dodatkowe utrudnienie, bo jego charczenia psy się nieraz boją, to się druga znajoma śmiała,że on tak przyjaźnie charczy,
bo będzie wykorzystany jako obcy pies, do kontaktu z innymi, a on jest bardzo przyjazny,to się nadaje, choć jak jakiś pies go nie poznał, to się obawia tego specyficznego odgłosu,
a Twój pies jak znosi podróż, bo słyszałam,że buldożki mają kłopoty z wymiotowaniem?
milkanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 18:31   #1075
Stellanova
BAN stały

Cytat:
...Śmieszna jesteś i tyle Pani były hodowco. ...

Cytat:
...Mój Diego ostatnio jakiś taki osowiały jest. ...
Trzeba go poobserwować i ewentualnie (gdyby sie sytuacja przedłużała) wykonać badania bo może okazać się , ze jest chory.

Cytat:
...Diego też jest ulubieńcem moich znajomych i sąsiadów. ...
Buldożki na ogół sa ulubieńcami wszystkich ludzi , którzy kochają psy . Ich nie da się "nie kochać"

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez milkanika Pokaż wiadomość
...słyszałam,że buldożki mają kłopoty z wymiotowaniem?
Bardzo rzadko się spotykam z taka opinią i na podstawie doswiadczeń swoich oraz zaprzyjaźnionych hodowli .

Czas edycji: 2011-02-08 o 18:28
Stary 2011-02-08, 23:35   #1076
Stellanova
BAN stały

Buldożki francuskie w kolorze szaty białej w łatki są bardzo ładne i chyba najczęściej spotykane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24vv437.jpg (31,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mlngpg.jpg (34,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 105pgdc.jpg (58,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 122hrpz.jpg (46,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2udvxqc.jpg (47,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg apb9yu.jpg (48,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cad1.jpg (33,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cad2.jpg (35,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cad5.jpg (35,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cad6.jpg (34,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-02-08, 23:41   #1077
Stellanova
BAN stały

... i jeszcze trochę zdjęć łaciatych, rasowych=rodowodowych bulwek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w18fbn.jpg (31,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w1phls.jpg (29,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k2dyes.jpg (31,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2chxpio.jpg (27,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2evaogl.jpg (45,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2l8kbon.jpg (33,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2qce4uh.jpg (35,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2ymao86.jpg (26,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2v12i9u.jpg (37,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dqjhj.jpg (23,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-02-09, 00:03   #1078
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja się nie znam, ale chyba piesek ze źle pigmentowanym noskiem, czyli nie czarnym, nie może dostać rodowodu. Prawda to? Jeśli tak, to w powyższym przykładzie chyba nie bardzo rasowy=rodowodowy

Fajną stronę dzisiaj znalazłam o buldożkach francuskich
http://www.buldogfrancuski.com.pl

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2011-02-09 o 00:10
Stary 2011-02-09, 00:29   #1079
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Ja się nie znam, ale chyba piesek ze źle pigmentowanym noskiem, czyli nie czarnym, nie może dostać rodowodu. Prawda to? Jeśli tak, to w powyższym przykładzie chyba nie bardzo rasowy=rodowodowy ...
Rzeczywiście się nie znasz Szczeniaki rodzą się z noskami niewybarwionymi i przez cały czas ich rozwoju nosy i nie tylko się "wybarwiają" . Rozumiesz, że masz zal i złosc do buldozków rasowych ponieważ sama posiadasz psa z pseudo. No ale to nei powód aby te rasowe dyskryminować albo wyśmiewać.

Jesli chodzi o rodowód dla szczeniaka buldoga francuskiego jego rodzice muszą być rodowodowi, zarejestrowani w Związku Kynologicznym oraz spełniać dodatkowe wymogi takie jak:
*Pies - ojciec musi mieć stempel hodowlany wpisane do rodowodu "pies reproduktor", który uzyskuje na podstawie wystaw.
*Suka - matka musi mieć stempel hodowlany wpisane do rodowodu "suka hodowlana", który uzyskuje na podstawie wystaw.
* Należy wykupić kartę krycia i z nią jechać do reproduktora na krycie, aby ja stosownie wypełnić.
* Po narodzinach miotu należy ten fakt pisemnie zgłosić do oddziału Związku Kynologicznego.
* Trzeba wykupić i wypełnić kartę miotu, aby następnie wypełnić i złożyć razem z wypełnioną kartą krycia i wtedy otrzymuje się numery tatuażu dla szczeniąt.
* Następnie tatuuje sie szczenięta i składa sie rewers tatuażu. Po przeglądzie miotu otrzymujemy również protokół przeglądu kontroli miotu, który również składamy do Związku.
* Jeśli wszystko sie zgadza to wtedy hodowca otrzymuje metryki dla swoich szczeniąt aby oddać szczenię nabywcy wraz z metryką urodzenia.
Nabywca do otrzymanej metryki wpisuje swoje dane a następnie może metrykę schować do szuflady albo złożyć ją w oddziale Związku Kynologicznego celem otrzymania rodowodu dla danego psa. Na rodowód czeka się do 3 miesięcy - dostaje się zawiadomienie do domu o tym, ze już jest gotowy. W rodowodzie widnieją dane hodowcy oraz właściciela.

Jeśli chciałabyś dokładniej zapoznać sie ze wzorcem czy historią rasy zapraszam na stronę poświęconą buldogom francuskim: http://www.stellanova.pl/buldog_o_rasie.htm

Czas edycji: 2011-02-09 o 00:33
Stary 2011-02-09, 08:18   #1080
Gaabbi
Wtajemniczenie

Rozpisałam się, ale po ochłonięciu znowu do mnie dotarło, że nie warto zniżać się do poziomu kogoś, kto kompletnie nie zasługuje na uwagę kogokolwiek.

Pani Beato, nie jest Pani właścicielką hodowli Stellanova, nie posiada Pani swojej hodowli więc niech Pani przestanie okłamywać ludzi.

Ponieważ wątek jak na razie upadł, bo nie widzę nikogo z kim można by tutaj porozmawiać o naszych psiakach, to ja też się izoluję . Będę obserwowała temat i czekała na kogoś, z kim można by pogadać o miłości do psiaków Jak się ktoś fajny i mądry znowu zaangażuje w ten temat, to z chęcią powrócę i popisze o moim Cudaczku

Pozdrawiam wszystkich (no może nie wszystkich) gorąco.
Buziaki.

Ps. Jeśli byłby ktoś zainteresowany, to mogę na pw przesłać link do ciekawego forum dotyczącego Pani Beaty i hodowli Stellanova, zapraszam

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2011-02-09 o 09:41
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości