|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ja jeszcze nic nie wiem...czy chłopzyk czy dziewczynka...mam nadziję, że wstydliwe nie będzie i sie pokaże..a o której idziesz?
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Macie dzieciątko pod serduszkiem !!! I to jest najwazniejsze !! Cała reszta jakos sie ułozy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eweska, ale bedziesz dzis radosci w domku miała ![]() ![]() Dziewczynki i jeszcze znów moje pytanie z serii "głupie" Proszę powiedzcie mi ile dzidzius srednio zuzywa pampersów na dzien? Ja powiedziałam ze z 5, moj mąż że z 50 ![]() I czy cena 25zł za 43 sztuki to jest ok? Bo na allegro az 70 uzytkowników je kupiło
![]() |
#4413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ostatnio mnie to męczy a nie miałam odwagi zagadać... jak będziecie wracaly z maluszkiem ze szpitala to od razu w fotelik pakujecie?? bo ja auta nie mam tylko bede jechac z tata ew. taksówka i sie zastaanwialam czy fotelik czy nosidelko?? fotelik oczywiscie kupuję, tylko takie malutkie juz do fotelika???
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bede używać tych z lidla lub biedronki,. moje znajome bardzo polecaja. moze ewentualnie zainwestuje w jakies lepsze np na noc albo na dłuzsze wyjscia ![]()
![]() |
#4415 |
Zadomowienie
|
agnieszka ja cie rozumię doskonale,do szkoły i przedszkola mam rzut beretem ,autem jeżdzić tam nie bede,jedynie na dłuzsze wyjazdy lub zakupy.
Pewnie masz racje,jednak zawsze można dziecko wyciągnąć i szybciutko przełożyć do wózka.Na pół roku nie wydam tyle kasy co na ten fotelik bebe.Niestety najdalej do 7 miesiąca dziecko jeździ w foteliku do 13 kg,ponieważ się w nim nie mieści,no chyba że to kruszynka bedzie to trochę dłużej. My już zdecydowaliśmy
#4416 |
Zadomowienie
|
na 10:10 ale muszę dojechać prawie 80 km więc relację zdam dopiero wieczorkiem.
A TY?????
#4417 |
Zakorzenienie
|
no w foteliku wygodnie bedzie
![]() Moria proszę dopisz na pierwszej stronie że mam na imię Gosia i mam 25 lat ![]() ![]()
#4418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm nigdy nie liczylam szczerze mowiac... dobre pytanie, co do cen tez nie jestem juz w temacie, ale daisy nie przesadz z iloscia, kup jedna czy 2 paczki bo chyba nie ma sensu akurat pieluszek kupowac na zapas, tez sa przeznaczone wagowo dla dzieci, ciezko powiedziec czy akurat twoj bobasek nie bedzie uczulony na ktores i co zrobisz z tyloma paczkami? tak przynajmniej mi sie wydaje ze najlepiej zrobic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ddaaiissyy ja nie wiem ile, ale na początku raczej sporo... Doświadczone mamusie, ile Wam wychodziło pampersów dziennie?
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
Poprzednio wieźliśmy synka w gondoli od wózka i chyba nie odważyłabym się wsadzić noworodka do nosidełka, no chyba że się coś podłoży aby było jak najbardziej na leżąco.
![]() |
#4422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4423 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no masz racje, dlatego napisalam ze nie wiem czy akurat dla ciebie jest wazne to zeby sie wpinal w wozek, bo wiadomo kazdy ma inne priorytety i inne potrzeby. ja mam daleko do przedszkola, bez auta ani rusz, i jednak duzo sama bede, takze musze miec wolne rece ![]() i oczywiscie sie zgodze z tym ze jednak taki fotelik jest uzywany do 7mego miesiaca takze mam nadzieje ze jakos przepekam bez bazy a potem bedzie juz z gorki. ja bede miec ten fotelik co kupilam synkowi od 9kg do 18stu, takze jeden wydatek mniej .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
anula_81 ciesze się że zdecydowałaś sie jechac do szpitala, teraz przynajniej będa Cię mieć na oku, a ty nie będziesz się bała udać się do nich jak mocniej będzie boleć
![]() the_sania współczuje wypadku mężula, dobrze że nic mu się nie stało, drogi są teraz bardo zdradliwe Kwiatecek ![]() ![]() bassienka gdyby to bylo uczulenie to po hydorkortyzonie by sie raczej polepszylo, a ja to swedzi??? listopadowa80 dobrze prawisz na temat nerwicy, diagnoza na podstawie wykluczeń ![]() moria44 może jakieś podrażnienie śluzówki miałaś, np po stosunku i dlatego te erytrocyty ??? łykasz jakies zelazo ?? Siasiek ![]() ![]() antropia bardzo ladne "zdjęcie pogrzebowe" ![]() ![]() ddaaiissyy bravo za zakupy !!!!!! też uwielbiam mothercare a już kocham gdy ma przeceny ![]() sukienki w zarze są cuuuuuuuuuuudne ![]() ja dziś byłam poprzeglądać co Zosi kupię jak jeszcze trochę przecenia, bo teraz ciut jeszcze drogi, a pod koniec ich przecen to mają te sukienki nawet za 29zl ![]() ![]() ![]() a jesli chodzi o ubiernie takich malutkich Gabryś w sukienki to oczywiście można aczkolwiek mało to wygodne, raczej tylko na jakąs okazję i by nacieszyć oko mamy ![]() co do H&m to dla mnie te ubranka sa wieksze zawsze niż ich rozmiar, Zosia zawsze o wiele dłużej je nosiła i do tego czasem były za duże jak kupiłam na jej wiek pampersów - tak do 10 na początku to trzeba liczyc (moze nawet wiecej, zalezy od dnia i od tego jak czesto przebierasz ![]() martynka89 ja w pierwszej ciąży skurcze miałam od 16tc, ale nie były bolesny strasznie i nie skracały szyjki więc nic na nie nie dostałam i dotrwałam do końca ![]() dobra nadrobiłam ![]() zagłosowałam ! dzwoniłam do gina i wizytę mam w ŚRODĘ o 12 ![]() byłam dziś na wielkich lodach z moją koleżanką z którą kiedys mieszkałam na studiach ![]() fajnie było i lody pyyszne ![]() kupiłam cytrynowa fante bo nie moglam sie oprzec ![]() idę się wykąpać i trochę ogarnąć mieszkanie będe za chwilkę
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-24 o 20:44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-24 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czytalam dzisiaj, ze ok 8 sztuk na dobe, maluszek zuzywa takich pieluch oczywiscie moge sie mylic tak napisali w ksiazce ale wiem, ze kilkanascie razy dziennie dzidzius robi kupke na poczatku przez pierwsze dni i ponoc kilkanascie pieluszek to norma Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przeciez te malenkie foteliki 0-13 kg(przynajmniej ten ktory my zamawiamy) sa regulowane i mozna go rozlozyc odrobine, zeby dzidzia nie siedziala taka zgieta, niestety z gondola w samochodzie nie moge sie zgodzic, bezpieczenstwo najwazniejsze. ale to tylko moje zdanie ![]() sie chyba zbieram do spania, a obiecalam poczekac na mojego TZta, ale jak zwykle zastanie mnie spiaca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Wtajemniczenie
|
tez tak myślałam, tylko mnie przeraża przypięcie takiego małego szkraba tymi pasami wszystkimi... nie no w gondoli to nie...
#4430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do gondol....... teraz wchodza gondole specjalne bezpieczniejsze od fotelikow, co uwazam za ogromny plus , ale ceny zaporowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie dzieciaczki robią kupkę praktycznie po każdym karmieniu, czasem nawet częściej. A jak karmisz co 2-3 godzinki to trochę schodzi tych pieluch. Nie mówię już o siuśkach ![]() ![]() Często są promocje w marketach na pampersy. Ostatnio kupiłam w Realu paczkę 94 szt za 43 zł. Więc cena za tamte może być ale dojdzie koszt przesyłki więc lepiej kupić parę paczek od razu bo inaczej się nie opłaca.
![]() |
#4432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie wieźć dziecka na rękach albo w gondoli, nawet jeśli do domu jest tylko kawałeczek.
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Wtajemniczenie
|
andziot dziekuje za komplement
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- dzieki dziewczyny za rozwianie wszelkich wątpliwości ![]() fotelik, fotelik i jeszcze raz fotelik ![]()
#4434 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym przejrzyj sobie listę rozpakowanych mam i ich dzieciaczków z innych wątków, dzieci w rozmiarze 60 i wyżej rodzą się zdecydowanie rzadziej niż takie 53-56 ![]() Cytat:
![]() Acha, jeszcze obiecałam Wam znaleźć te crushtesty odnośnie fotelików z bazami i bez bo tam wychodziło na to, że fotelik bez bazy był lepszy niż z ale nie mogę teraz znaleźć, mam za to wycinek ze strony fotelik.info: "Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie. Ale uwaga!!! Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Nie ma generalnej reguły. Wyniki dla konkretnego modelu sprawdzaj w testach. UWAGA: Dotyczy to również baz montowanych za pomocą ISOFIX. Wyniki ostatnich testów pokazują, że era “ślepego” zaufania do ISOFIX już się skończyła. Nawet foteliki montowane z bazami ISOFIX mogą być niebezpieczne. Należy to zawsze sprawdzać w niezależnych testach."
![]() |
#4435 |
Zadomowienie
|
Teraz to już i ja mam zbudynienie.Mówie tż-towi o naszej dyskusji a on ,przecież już podjęliśmy decyzję,wachasz się ?
A do wózka też jest taka baza czy jak to tam zwał,żeby go zamontować na stelażu. Tylko ,że ja nie bardzo jestem przekonana żeby wozić dziecko w takim foteliku np kilka godzin na spacerku czy coś.I nie podoba mi się sam widok fotelika na stelażu.A że znajomi już taki zestaw mają to weźmiemy całość. Pewnie nie bede montować fotelika na wózku ale nie szkodzi. Mojego męża nie ma przez 5 dni w tyg i też bedziemy sami ,ale damy rade. Ale jak ma się szkołe czy przedszkole daleko to inna sprawa. Mimo wszystko dziękuje za opinie,jesteście niezastąpione ![]() Każda opinia jest dla mnie cenna i ważna,ja już dawno wypadłam z rytmu jeśli chodzi o takie rzeczy Moria jesteś kochana ,dzięki za info
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-01-24 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
No to my już po wizycie
![]() Dzidzia nadal jest dziewczynką ![]()
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy, Antropia gdybyście moje pytania usłyszały to dopiero nazwałybyście je "głuuuupie"
![]() ![]() Co do pampersów to wedle mojego wywiadu ok 10 sztuk dziennie schodzi, ale podobno nie ma reguły ![]() Do fotelika prosto ze szpitala noworodka to chyba bardziej odważne mamy wkładają, ja jestem panikara bardzo bałabym się, że coś dzidzi uszkodzę.. mi doradzano, że w gondoli od wózka najlepiej, bo zupełnie na płasko Ciekawe co doświadczone mamusie podpowiedzą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dokladnie to samo czytalam o tych badanich, zreszta dla mnie bezpieczenstwo zawsze najwazniejsze, sama intuicyjnei zapinam pasy od razu nawet gdy jedziemy tylko 500 m doslownie i nie rizumiem ludzi, ktorzy tego nie robia ![]() Cytat:
![]() ja juz podlogi nie szoruje na kolanach, jak pastowalam na swieta to do tej pory mam siniaka na jednym kolanie ![]() Cytat:
![]() a ty droga Pani Doktor pilnuj mnie kochana, zebym nie jadla tlusto , bede sie doradzac ile wlezie ![]() kurcze mialam isc spac a pisze z wami ![]() uciekam bo pierwszy raz od dawna TZ zastanie mnie nei w stanie glebokiego snu po powrocie z treningu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam o przypadku, w którym mężczyzna miał uszkodzoną głowę przez kartonik chusteczek higienicznych przewożonych na półce z tyłu auta ![]()
![]() |
#4440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i znów Ci podpadam hihi i sobie grabię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znac jak wykukasz jakis dobry deal ![]() Lolka1212 a w ogóle to mowi się, iż nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.