Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 22:34   #1591
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

czesc
znow duzo do nadrabiania...przez ostatnie dni mialam lekkii remoncik.
zadecydowalismy,ze sie nie wyprowadzamy...wiec odnowilismy i odswiezylismy te mieszkanko.wyszlo super

mala chodzi juz na calego.smiesznie to wyglada.nadal z podziwu wyjsc nie moge.tak to smiesznie wyglada....

ANAKAZAR, LIBRA fajne i bardzo zgrabne z Was laski

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:36   #1592
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja bylam z mama na zakupach, kupilam mlodej ciastka herbatki soki i te inne duperelki
kochana a nie masz wrazenia, ze dziecku puste kalorie dajesz? a przeciez chudziną nie jest.. ja mojej juz soczkow nie daje, chrupkow tez jak najmniej, bo ona jakas pulchna taka i o pol glowy wieksza od starszej o 3 miechy kuzynki. boje sie, ze bedzie miala problemy z waga jak teraz jest duza
Stary 2011-01-24, 22:38   #1593
libra777
Zakorzenienie

Cigi bo mąka ziemniaczana ma właściwości łagodzące włąśnie różne wysypki, odparzenia , potówki itp. a spróbuj może jeszcze ją kąpać w krochmalu ( to stary babciny sposób) gotujesz krochmal i do jeszcze gorącego dolewasz szybko zimnej wody żeby go zachartować i szybko energicznie mieszasz i dolewasz to później do kąpieli , tylko nie może być za gęste , woda ma być taka lekko śliska pod palcami .
Ja mojego tak latem kąpałam potówki schodziły błyskawicznie.
A jest jeszcze takie coś kalia się nazywa takie fioletowe tableteczki tylko nie wiem czy u was to jest
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:41   #1594
mloda1989
Zakorzenienie

nam na rozne wysypki pomagala jeszcze kapiel w nadmanganinie potasu, w aptece bez recepty mozna dostac
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:42   #1595
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
to on tak luzem łazi?
Ja się kiedyś dałam namówić jak Adaś był mały na królika miniaturkę
Śmierdział , śmiecił , hałasował ,masakra jakaś , poleciał do klatki na zewnętrzny i co się okazało wyrósł wielki jak koń i na szczęście przyszedł pomór na króliki i zdechł
;
ale z Ciebie wrednota;
(wyslalam ci pw wieki temu, doszlo?)
Cytat:
A u nas chyba jest winowajca tych nieprzespanych nocy.
Na bank będą wyłazić oczne (trójki) , oczy podpuchnięte , dziąsła mało nie pękną ślina to leci ciurkiem takie ciągnące się nitki a już dawno tak się nie ślinił ,
Na razie śpi napojony ibufenem , melisy nie chciał za nic
Ciekawe co powodem u mnie, bo i przed katarem bylo srednio...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:44   #1596
libra777
Zakorzenienie

Yoonka przestań od 2 herbatników i chrupek nie będzie mieć problemów z nadwagą bez przesady , wystarczy nauczyć dziecko sportowego trybu życia , rower , wrotki, rolki nie można też tak całkiem nic nie dawac bo później są różne problemy że tego nie je czy tamtego, nasze dzieci już mają prawie rok
Agnieszka dzięki
i za chodzenie , mój też już nie źle śmiga a nawet biegać próbuje i dzisiaj nauczył się sam wstawać bez podpórki

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
nam na rozne wysypki pomagala jeszcze kapiel w nadmanganinie potasu, w aptece bez recepty mozna dostac
O! a to nie jest właśnie ta kalia , bo to chyba taka potoczna nazwa
Stary 2011-01-24, 22:47   #1597
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi bo mąka ziemniaczana ma właściwości łagodzące włąśnie różne wysypki, odparzenia , potówki itp. a spróbuj może jeszcze ją kąpać w krochmalu ( to stary babciny sposób) gotujesz krochmal i do jeszcze gorącego dolewasz szybko zimnej wody żeby go zachartować i szybko energicznie mieszasz i dolewasz to później do kąpieli , tylko nie może być za gęste , woda ma być taka lekko śliska pod palcami .
Ja mojego tak latem kąpałam potówki schodziły błyskawicznie.
A jest jeszcze takie coś kalia się nazywa takie fioletowe tableteczki tylko nie wiem czy u was to jest
to ja poprosze o przepisik dokladny na te krochmalowa kapiel; jak krochmal zrobic (ilosciowo) i na ile wody do kapieli;
i co ja w tym myje, czy mydelkiem dodatkowo?

tego cusia nie wiem czy dostane, nadmanganian potasu tez nie wiem;

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

O! a to nie jest właśnie ta kalia , bo to chyba taka potoczna nazwa
tez mi sie tak cos skojarzylo, ze wzgl na kolor...
Stary 2011-01-24, 22:47   #1598
mrowak
Zakorzenienie

PoP, jakie 85 tyś:c onfused: czyś Ty na głowę upadła, kochana Ty nasza?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:47   #1599
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

co do soków to ja nadal podaję np. 60ml soku i 100-120ml wody!!!
wychodzi ok 180ml.. i na dwa razy to ma a czasami to naraz wypija.
i nie ograniczam jej bo tam wiecej wody.. a podaje jej raczej soki nie nektary..
bo ogólnie dziecko takie jak nasze.. powinno max chyba 150albo g albo ml na dzien wypijac.. jak bedzie chciało wiecej to juz własnie trzeba z woda rozrobic... także u nas jedna butelka soku 300ml jest na 2 dni..

Ciastka... hmmmm 2-3 góa 4 biszkopty na dzien dzis były 2.

chrupki ograniczyłam jak mówiłyście i daje tylko chwila po deserku lub jak musze ja chwilę "uciszyc" bo za monco podgrzałam obaidek.. a ta juz piszczy...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:47   #1600
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Yoonka przestań od 2 herbatników i chrupek nie będzie mieć problemów z nadwagą bez przesady , wystarczy nauczyć dziecko sportowego trybu życia , rower , wrotki, rolki nie można też tak całkiem nic nie dawac bo później są różne problemy że tego nie je czy tamtego, nasze dzieci już mają prawie rok
a z drugiej strony sa i takie, ktore warzyw ani owocow nie tkna a do picia tylko soki, a woda jest zła... moja siostra tak miala (skonczylo sie jak skonczyla jakies 16 lat).
nie wiem czy naucze sportowego trybu, bo sama nauczona nie jestem, to juz chociaz jedzenie niech bedzie zdrowe
Stary 2011-01-24, 22:48   #1601
mloda1989
Zakorzenienie

tak na to chyba kalia mowia jak sie rozpusci tabletke w wodzie to barwi ja na fioletowo...
cigi moge podeslac bo nam jezcze troche ich zostalo

a co do kapieli z maka to zawsze na oko dawalam tak zeby takie delikatny kisiel sie zrobil
Stary 2011-01-24, 22:49   #1602
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

my bez dziecka do tej pory i razem sie rozliczalismy zawsze... chodx liczyłam jakby wyszło osobno i nie było róznicy wiec razem wysyłam pity.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:50   #1603
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
pop bylismy tylko u pediatry ktora stwirdzila ze to przez to ze dostawal na poczatku papke a nie od razu grudki, i zeby probowac i moze w koncu zalapie... jak mu daje takie grudki to jemu jakby one na jezyku stwaly i nie moze nic z tym zrobic i go cofa i jak mi pusci pawia to potem nic do buzi nie chce wziac... wszystko inne wpycha do buzi i to dosc gleboko i tak ani razu nie zwymiotowal tylko troche sie podkrztusil tak jakby ale bylo ok.... a jak sa grudki to jest masakra.... dzisiaj zjadl troche biszkopta tak moze z 1cm i z dwoch kawleczkow chleba z maslem to po jeszcze mnijszym kawalu i zaczal sie krztusic i to tak jakby zaraz mial sie udusic.... ehh
Ja chodzę do logopedy i karmię ją u niej tak aby mogła ocenić czy jest z nią Ok czy nie. I niby wszystko jest Ok a wymiotuje. Ale nie zawsze i pomalutku idziemy do przodu. Tylko że moje dziecko to po prostu nie lubi jeść.
JEdna uwaga: Jeżeli dziecko sie krztusi to nie powinnaś podawać jedzenia tak centralnie na język tylko na boki raz jeden a raz drugi. Takimi silikonowymi łyżeczkami fajnie się upycha na te boki bo one malutkie. I lepiej jak potrawa nie jest gęsta (bo zapycha) ale z grudkami. Ryż, kasza też zapychają i jest odruch wymiotny. Najlepsze grudki to rozgotowane warzywa.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:50   #1604
libra777
Zakorzenienie

Cigi nic nie doszło
Krochmal no nie wiem ja tak na oko , tak powiedzmy z pół litra wody i na to ze 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kisiel robisz jak Ci wyjdzie za bardzo kit to daj mniej tej mąki i od razu po ugotowaniu zalewasz wodą z kranu cały czas mieszając i zrobi się rzadszy i taki lejący i to wlejesz do wanienki , zależy ile wody będziesz miała nie wlewaj wszystkiego od razu tylko po trochę i wymieszaj i sprawdź czy woda taka śliska jest pod palcami nie wiem jak to bardziej wytłumaczyć
Stary 2011-01-24, 22:56   #1605
mloda1989
Zakorzenienie

mrowak ja nie mam takich dochodow a jak pisalam wyzej oplacaloby sie wspolne rozliczenie. podniesli prog podatkowy i teraz dopiero od 85 tys jest wyzszy podatek i niby dlatego tym ludziom sie to bardziej oplaca, bo wczesniej bylo cos kolo 40tys i przy rozbiciu na 2 osoby placilo sie mniejszy podatek teraz niby nie ma potrzeby tego rozbijac

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja chodzę do logopedy i karmię ją u niej tak aby mogła ocenić czy jest z nią Ok czy nie. I niby wszystko jest Ok a wymiotuje. Ale nie zawsze i pomalutku idziemy do przodu. Tylko że moje dziecko to po prostu nie lubi jeść.
JEdna uwaga: Jeżeli dziecko sie krztusi to nie powinnaś podawać jedzenia tak centralnie na język tylko na boki raz jeden a raz drugi. Takimi silikonowymi łyżeczkami fajnie się upycha na te boki bo one malutkie. I lepiej jak potrawa nie jest gęsta (bo zapycha) ale z grudkami. Ryż, kasza też zapychają i jest odruch wymiotny. Najlepsze grudki to rozgotowane warzywa.
hmm najczesciej uzywam tej lyzeczki tommee tippee ona taka gietka jest, tylko jest problem zeby mu jac dac gdzies na bok bo szybko buzke zamyka... ogolnie je, chetnie je jakas kaszke, jogurt czy sinlac...mleko tez chetnie pije ale nie wiecej niz 150ml na raz..... problem jest wlasnie z obiadkami....ostatnio mialam taka fajna zupke z kluzeczkami takie male kuleczki duzo mniejsze niz groszek i zjadl 2 lyczeki a pozniej zwymiotowal bo zaczal sie krztusic i mu zmiksowalam....
moze rzeczywiscie lepiej sie udac z nim do logopedy...

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

od jutra dieta darusiowa bo dopiero wage zalatwilam mam nadzieje ze dam rade...dziewczyny a co pilyscie??
Stary 2011-01-24, 22:58   #1606
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
bo ogólnie dziecko takie jak nasze.. powinno max chyba 150albo g albo ml na dzien wypijac.. jak bedzie chciało wiecej to juz własnie trzeba z woda rozrobic... także u nas jedna butelka soku 300ml jest na 2 dni..
dzieci takie jak nasze powinny wypijać dziennie ok. 1 litra płynów
Ja też rozrabiam soki z wodą
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a z drugiej strony sa i takie, ktore warzyw ani owocow nie tkna a do picia tylko soki, a woda jest zła... moja siostra tak miala (skonczylo sie jak skonczyla jakies 16 lat).
nie wiem czy naucze sportowego trybu, bo sama nauczona nie jestem, to juz chociaz jedzenie niech bedzie zdrowe
no u nas w domu nie kupujemy w ogóle kolorowego picia tylko żywiec niegazowany bezsmakowy
Może się nauczysz przy małej za dziećmi trzeba pobiegać

Młoda tak to to co na fioletowo barwi

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:

od jutra dieta darusiowa bo dopiero wage zalatwilam mam nadzieje ze dam rade...dziewczyny a co pilyscie??
ja piłam głównie wodę , herbatę piję bez cukru i kawę też piłam też nie słodzę ale za to z mlekiem ale jak widać nie zaszkodziło.
Ale można też chyba cole 0 kalorii jak ktoś lubi
Stary 2011-01-24, 23:01   #1607
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ania uwierz ze strona ladujaca sie minute to EXTRA!

przyjaciolka mieszka 3 domy za mna, ma bluconnecta i jej strona sie albo nie laduje albo laduje ok 8 minut.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

libra ja wlasnie tez nie znosze sf i awet nie chetnie zaczelam ogladac ale po filmie sie czulam jak w jakiejs bajce extra!

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

ja tez mialam miniaturkę, jak zaszlam w ciaze nic mnie wczesniej tak nie wkurzalo jak ten krolik, denerwowal mnie jak sie na mnie patrzyl!!!!

Wydalam go.
a jej komp jeszcze jesy cały bo ja po tej minucie miałam ochotę swój rozwalić .

Cigi - ten bezprzewodowy to taki co masz taki mały modem z kartą sim ( jak do komórki ta karta ) i to wpinasz w kompa korzystasz tam gdzie chcesz nie tylko w domu ale zasiędi są słabe w dużych miastach jest cacy gdzie indziej bywa różnie jedni mają super , inni masakre .
Ja mam z kabla przez normalną linie telefoniczną z sieci orange jak ktoś używa w domu taki bedzie najlepszy , lub jakiś z TV kablowej

Cytat:
libra przestan juz!!!! kurcze jest jeszcze w kinach???? zaraz wejde na strone i lukne:P

ja chce na avatara 3d! tez sie obudzilam;/
żałuj ja też byłam , już nie grają chyba raczej

Cytat:
Byłam dzisiaj pytać o szczepionkę na meningokoki u nas jest po 150, jestem zdecydowana na 100% szczepić
U mnie też 150

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ta po tej kwocie się przekracza zakichany próg podatkowy i tak dobrze ze podnieśli bo było mniej . 85 rocznie oczywiście . nie miesięcznie
Stary 2011-01-24, 23:03   #1608
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Łba to sobie jeszcze nie obiłam.

Idę spać bo mnie głowa boli - może jednak upadłam .

JA też daję soczek rozrobiony z wodą (1/3 soczku reszta wody). Ze słodyczy to tylko biszkopty i jak zje z 1/4 biszkopta w ciągu całego dnia to jest sukces. Deserki owocowe to tak 1/2 słoiczka. Jogurtów nie dają bo ma skazę. Kaszki też niewiele zjada bo ja dodaję tak ze 2 łyżeczki do mleka (150ml).

Stary 2011-01-24, 23:04   #1609
ania p
Zakorzenienie

Ja daje dzieciakom soki z woda 1/3 sokiu reszta woda , sztmek też tak pił a jak pić mu sie chce to i sama wode wypije bez problemu , no ale to dziwny typ .. dziś TZ dał mu czekoladke ugryzł dwa razy i oddał . Olka jakby dorwała to by wióry szły tylko raz dorwała kawałek pierniczka który on własnie tak ugryzł i porzucił . ale się zajadała
Herbatek nie daje bo tam główny składnik to cukiet raz było w TV nawet gdzies że sypiąc dwie łyżeczki tej herbatki sypiemy dwie cukru więc bez sensu to dawać . wole zaparzyć rumienek czy owocowa i to dac .
Stary 2011-01-24, 23:05   #1610
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ciastka... hmmmm 2-3 góa 4 biszkopty na dzien dzis były 2.

chrupki ograniczyłam jak mówiłyście i daje tylko chwila po deserku lub jak musze ja chwilę "uciszyc" bo za monco podgrzałam obaidek.. a ta juz piszczy...
Wg mnie to raczej biszkopty powinnas ograniczyc, bo to slodkie i zapycha tez, a nie chrupki.
Ja mojej zadnych ciastek nie daje; jak zaczne jej dawac slodycze to domowe wypieki; no chyba ze sama bede wcinac i bedzie sie patrzyla;
ale na razie nic; chrupek dostaje max 4, wlasnie jak bardzo marudzi, albo czeka na jedzonko;
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ja jestem za ograniczaniem slodkosci i uwazam, ze jak juz dasz deserek owocowy, czy np kisiel, czy soczek to zadnych biszkopcikow nie potrzeba, po co? Tak dziecko bedzie nauczone, ze slodkosci to owocki; Ale soczek jakis czy deserek powinno sie jednak dac, zeby dziecko tez mialo troche przyjemnosci; na cos te kubki smakowe slodkie ma;..
A i tak nauczy sie jesc swinstw w szkole od dzieciakow, ale im mniej przyzwyczajone, tym mniejsza moze bedzie mialo ochote;
Cytat:
tak na to chyba kalia mowia jak sie rozpusci tabletke w wodzie to barwi ja na fioletowo...
cigi moge podeslac bo nam jezcze troche ich zostalo

a co do kapieli z maka to zawsze na oko dawalam tak zeby takie delikatny kisiel sie zrobil
Misiu, ale wiesz, ze to do Francji by trzeba bylo? (w sumie takie tableteczki to w zwyklym lisciku by poszly, priorytetowym); dziekuje , na razie jeszcze sprobuje z ta maka, a jak nie, to w piatek mam pediatre i jak nie pomoze to bede myslec, moze wtedy sie zglosze
Stary 2011-01-24, 23:06   #1611
P0P70
Zakorzenienie

A jeżeli chodzi o łeb. to jak powiem mojemu dziecku "weź młoteczek i walnij się w głowę" to ona to robi. MA taki plastikowy młotek i nim wali sobie po głowie. Przynajmniej wie gdzie ma głowę.

Stary 2011-01-24, 23:14   #1612
mloda1989
Zakorzenienie

spoko spoko nie ma problemu tylko mam nadzieje ze jak cos to nie zatrzymaja ich
Stary 2011-01-24, 23:14   #1613
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi nic nie doszło
Krochmal no nie wiem ja tak na oko , tak powiedzmy z pół litra wody i na to ze 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kisiel robisz jak Ci wyjdzie za bardzo kit to daj mniej tej mąki i od razu po ugotowaniu zalewasz wodą z kranu cały czas mieszając i zrobi się rzadszy i taki lejący i to wlejesz do wanienki , zależy ile wody będziesz miała nie wlewaj wszystkiego od razu tylko po trochę i wymieszaj i sprawdź czy woda taka śliska jest pod palcami nie wiem jak to bardziej wytłumaczyć
no jak to nie?
ale to tylko w tym myc, juz bez mydla?
Cytat:
dzieci takie jak nasze powinny wypijać dziennie ok. 1 litra płynów
ale madziwnia cyca daje, a cyckowe moga mniej pic; moja niemal w ogole nie pije...
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Cigi - ten bezprzewodowy to taki co masz taki mały modem z kartą sim ( jak do komórki ta karta ) i to wpinasz w kompa korzystasz tam gdzie chcesz nie tylko w domu ale zasiędi są słabe w dużych miastach jest cacy gdzie indziej bywa różnie jedni mają super , inni masakre .
Ja mam z kabla przez normalną linie telefoniczną z sieci orange jak ktoś używa w domu taki bedzie najlepszy , lub jakiś z TV kablowej
a ile placisz?
kurka, mnie taki telefon nie potrzebny, tv nie potrzebne, ja bym chciala internet ew z jakimis podst programami tv na kompie, i tel kom. (moze livebox, tak jak tutaj mam)
A tak, bezprzewodowe kiszkowate sa....
Stary 2011-01-24, 23:16   #1614
mloda1989
Zakorzenienie

oo a w ktorej czesci francji mieszkacie wiem ze kiedy pisalas ale kurcze nie kojarze...
Stary 2011-01-24, 23:20   #1615
libra777
Zakorzenienie

Cigi takie biszkopty też możesz sama upiec skoro nie chcesz kupnychhttp://mojewypieki.blox.pl/2011/01/L...y-idealne.html
Oby Ci się tak udało z tym jedzeniem nauczyć Baśkę jak zamierzasz.
Ja przez 13 lat nie mogę nauczyć jeść mojego syna surówek , a często są świeże lub też ze słoika , nie lubi i koniec jak nakrzycze, zagroże czymś to zje.
Stary 2011-01-24, 23:20   #1616
cigi
Rozeznanie

Cytat:
spoko spoko nie ma problemu tylko mam nadzieje ze jak cos to nie zatrzymaja ich
no moze nie ;
w prowansji;
Stary 2011-01-24, 23:22   #1617
libra777
Zakorzenienie

Cigi mydło raczej wysusza to może spróbuj bez
Ja bym dopajała ,zresztą swojego dopajałam właśnie po to żeby go nauczyć pić , całe życie nie będziesz cyckiem karmić
Stary 2011-01-24, 23:23   #1618
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi takie biszkopty też możesz sama upiec skoro nie chcesz kupnychhttp://mojewypieki.blox.pl/2011/01/L...y-idealne.html
Oby Ci się tak udało z tym jedzeniem nauczyć Baśkę jak zamierzasz.
Ja przez 13 lat nie mogę nauczyć jeść mojego syna surówek , a często są świeże lub też ze słoika , nie lubi i koniec jak nakrzycze, zagroże czymś to zje.
ee, wiem, ze latwo nie bedzie, ale poprobuje;
tylko ze sama bede musiala sie lepiej odzywiac (motywacja), o tzcie nie wspomne (nie zaiteresowany), wiec... nie wiem co z tego wyjdzie; zajrze na biszkopciki
Stary 2011-01-24, 23:23   #1619
ania p
Zakorzenienie

cigi - 58 zl płace za neta . są i droższe zalezy od szybkości i chyba jeden tańszy też jakiś był
Stary 2011-01-24, 23:24   #1620
libra777
Zakorzenienie

Tabletek nie zatrzymają ale mogą sprawdzić , mi mama kiedyś do niemiec wysyłała tabletki i były sprawdzane , naklejona była taśma zoll kontrol czy jakoś tak , ale to chyba wyrywkowo sprawdzają.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości