W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 20:08   #4741
mika_am
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

mika i Ty jestes w 9 msc piekny okragly brzuszek[/QUOTE]

karinaaa wczoraj zobaczyła mnie znajoma rodziców TŻ- mineliśmy się w drzwiach, nie wiedziała o mojej ciąży, teściowa się bała pochwalić po poprzednim niepowodzeniu, zobaczyła brzuszek i nie mogła uwierzyć że dzidziuś na wylocie myślała, że to początki
miłe reakcje! ale taa pupa, ehhh po porodzie walczymy z kg oto przepis
http://toaleta-publiczna.blog.onet.p...,ID419953435,n

Edytowane przez mika_am
Czas edycji: 2011-01-24 o 20:09
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:11   #4742
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość

to i ja pokaze jak wyglada kacik dla naszego bobaska
i moj wielki brzuchol
uroczy kącik A brzucholek rewelacja, lubię takie pokaźne brzuszki, są fantastyczne

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy Gabrysie na świecie

urodziła się o godz. 16.10, 10pkt, waży 2950 i ma 52 cm

Natalka ma się dobrze, jest zmęczona, ale szczęśliwa, stara się karmić małą WIELKIE GRATULACJE DLA ŚWIEŻO UPIECZONYCH RODZICÓW !!
Noooooo dziewczyny, teraz to już pójdzie
Gratulacje dla Was i Waszych pociech
Stary 2011-01-24, 20:13   #4743
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Gratulacje dla Natalii i Gabrysi!

Wszystkiego Dobrego Wam życzę Dziewczynki!

...tak coś czułam, że jak teraz zajrzę to zobaczę informację, że Gabrysia już na Świecie!

A mnie w podbrzuszu kuje, ale czytałam, że to normalne i mam nadzieję, że faktycznie nie mam się czym martwić

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:22   #4744
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Natalii i Gabrysi!

Wszystkiego Dobrego Wam życzę Dziewczynki!

...tak coś czułam, że jak teraz zajrzę to zobaczę informację, że Gabrysia już na Świecie!

A mnie w podbrzuszu kuje, ale czytałam, że to normalne i mam nadzieję, że faktycznie nie mam się czym martwić
Tez tak mialam i to jakies 2-3 dni i minelo

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:34   #4745
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Lilijka aż taki hardcore?
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:50   #4746
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Lilijka aż taki hardcore?
no ba, jak pić to porządnie zawsze możemy zrobić wiśnióweczkę lub cytrynóweczkę

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

agape zapomniałam się spytać na spotkanku, czy dowiedziałaś się czegoś o tych lekarzach z Mickiewicza??
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:55   #4747
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

agape zapomniałam się spytać na spotkanku, czy dowiedziałaś się czegoś o tych lekarzach z Mickiewicza??
ale bym sie napiła takiej cytrynówki
Stary 2011-01-24, 20:58   #4748
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

a ja jakiegos likieru jajecznego
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:58   #4749
ligotka
Rozeznanie

a ja wisniowki z cola! ale lilijko smaka narobilas! najgorsze ze nie do zaspokojenia
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:05   #4750
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dostałam sms-a od make_up_istki:

"Dziewczynki. Słyszałam od Supernovaji że trzymałyście kciuki - bardzo Wam dziękuję! było to ciężkie 13h, najpierw brak postępu, a potem 2h parcia ale opłacało się (cudem uniknęłam oxy - znikoma dawka na koniec). Mała jest boska! Ani czerwona, ani płaczliwa-sama słodycz. Ale bez TŻ-a nie dałabym rady"

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
a ja wisniowki z cola! ale lilijko smaka narobilas! najgorsze ze nie do zaspokojenia
spokojnie, spokojnie, przyjdzie czas na wszystko
Stary 2011-01-24, 21:16   #4751
olbka
Zadomowienie

dziewczyny, ja się chyba zastrzelę, normalnie pochlastam
Mojemu TŻtowi wyskoczyły jakieś wypryski, okazało się, że to... Półpasiec!!!:mu r: w tej sytuacji jest zupełnie wyłączony z porodu i z pierwszych dni małej chyba że Kasia urodzi się najwcześniej za jakieś półtora tygodnia, bo najwcześniej za tyle zacznie mu to wszystko znikać. Już potwierdzone, byliśmy u dermatologa, dostał jakąś końską dawkę leków, zwolnienie... ale co z tego, ja sobie nie wyobrażam rodzić bez niego, no normalnie nie wyobrażam sobie tego

No dziewczyny, przecież to jest już szczyt, tak strasznie czekaliśmy, a tutaj taki numer, jak mała urodzi się przed tym, jak on sie wyleczy, to będziemy musiały jechać mieszkać do moich rodziców ja sobie tego wszystkiego nie wyobrażam normalnie

mało mi było, najpierw 2 nieudane ciąże, potem ta trzecia zagrożona, szpital, choroba i śmierć Babci a teraz to ile ja jeszcze moge znieść??

Musiałam się wypłakać

Makeupistka, gratulacje!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:20   #4752
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Mojemu TŻtowi wyskoczyły jakieś wypryski, okazało się, że to... Półpasiec!!!:mu r: w tej sytuacji jest zupełnie wyłączony z porodu i z pierwszych dni małej chyba że Kasia urodzi się najwcześniej za jakieś półtora tygodnia, bo najwcześniej za tyle zacznie mu to wszystko znikać. Już potwierdzone, byliśmy u dermatologa, dostał jakąś końską dawkę leków, zwolnienie... ale co z tego, ja sobie nie wyobrażam rodzić bez niego, no normalnie nie wyobrażam sobie tego

No dziewczyny, przecież to jest już szczyt, tak strasznie czekaliśmy, a tutaj taki numer, jak mała urodzi się przed tym, jak on sie wyleczy, to będziemy musiały jechać mieszkać do moich rodziców ja sobie tego wszystkiego nie wyobrażam normalnie

mało mi było, najpierw 2 nieudane ciąże, potem ta trzecia zagrożona, szpital, choroba i śmierć Babci a teraz to ile ja jeszcze moge znieść??

Musiałam się wypłakać

Makeupistka, gratulacje!
będzie dobrze
Stary 2011-01-24, 21:28   #4753
mika_am
Raczkowanie

Cytat:

Musiałam się wypłakać

Makeupistka, gratulacje!
kochana poradzisz sobie!zobaczysz czas szybko zleci i będziecie razem mogli cieszyć się z maleństwa! dla pocieszenia ja też rodzę sama!
Stary 2011-01-24, 21:30   #4754
ligotka
Rozeznanie

olbka wspolczuje! Ale bedzie dobrze!!!
Stary 2011-01-24, 21:36   #4755
Patrilla
Zakorzenienie

olbka trzymaj się pólpasiec to "dorosła" ostra odmiana ospy czyli czyba jak już ma wykwity skórne to nie zaraża ??
najwaniejsze żebyście z maleństwem były zdrowe

miło, że mnie poprawiłyście (coś mi się nie zgadzało) a odmóżdżona po tym szpitalu jestem kompletnie idę spać
Stary 2011-01-24, 21:48   #4756
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
szkoda przerabiac, na cytrynóweczkę zapraszam do siebie (mam też malinówkę oraz nalewkę ze śliwek i z aronii) - póki co nie ma komu pic...

Cytat:

Musiałam się wypłakać
oj, biedactwo może mała poczeka troszkę i Tż będzie przy porodzie....nie stresuj się i dużo wypoczywaj....zdrówka dla Tżta życzę
Stary 2011-01-24, 22:00   #4757
weraa11
Zadomowienie

olbka odpoczywaj duzo, to na pewno tez jakos moze opoznic porod. Poza tym masz jeszcze troszke czasu do terminu, a jak sama widzisz u nas jest tendencja do przeterminowania A skoro juz wiecie co dolega TŻowi, to teraz juz tylko z gorki. A moze szybciej wyzdrowieje? Lekarze tez naciagaja troche te daty, przez ktore niby mozna zarazac, bo jakby powiedzieli, ze za 3 dni mu przejdzie, a przeszloby za 4 to wola powiedziec zeby tydzien unikal kontaktu z innymi... Wiec sie nie martw, zdazy wyzdrowiec
Jezeli Cie to pocieszy, to ja tez nie wyobrazam sobie bez TŻa rodzic...ale z racji, ze mam tak kopniety termin, to nie wezmie sobie wolnego na caly miesiac, wiec bardzo mozliwe, ze jak bede rodzic, to on w tym czasie bedzie na drugim koncu Polski... Niestety taka praca... No chyba, ze mi powiedza na 100%, ze przychodze tego dnia i bede rodzic...to wtedy moge miec duza pewnosc ze bedzie ze mna...
Zobaczysz, ze wszystko sie u Ciebie ulozy i niepotrzebnie sie tylko teraz stresujesz

Stary 2011-01-24, 23:36   #4758
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
Ale fajnie ze u makeupistki juz sie zaczelo ,oby juz bylo po

I gratulacje swiezo upieczonym mamusiom ,dzieciaczki urocze

Wera co do bolu krocza ja tak mam juz od 6 miesiaca i wiem ze to na poczatku byl okropny bol ale mowili mi ze to normalne bo kosci mi sie rozchodza no i mam tak do teraz ,a najgorzej jest w nocy wstac z lozka lub sie przekrecic

do nas juz przyjechala tesciowa i moja cora jest zachwycona obecnoscia babci mama poszla calkowicie w odstawke

dostalam swoje zamawiane rzeczy z allegro i szczerze to nie mialam pojecia ze ten top do karmienia z Alles bedzie taki duuuzy a mam rozmiar 85 D a stanik calkiem calkiem choc ma mega grube ramionka

a moj brzuszek ciagle sie napina ,jest twardy i ciezki kiedy wstaje a dziecko mniej aktywne choc jak zacznie to tak sie bolesnie rozpycha ,jakby mial mi brzuch sie za moment rozerwac
ja juz mam dosc ,ech
przytylam ostatnio jakos mocno ,jak rownam zjecia ze swiat to szok jaki mam wielki brzuchol

to i ja pokaze jak wyglada kacik dla naszego bobaska
i moj wielki brzuchol
a co to za urządzenie zamontowane na łóżeczku?
Nastawiłam budzik na jedzenie, a ta spi, nie budzę, potem na następne wstanie póżniej, butla w torbie termicznej, czekam 15 min i pobudka;-)

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość
I urodziłam w nocy z piatku na sobote przez cc... te bole krzyzowe to byly bolami porodowymi nie wykrywanymi przez ktg. Minelo 48h i jestem juz w domu, czuje sie dobrze sama karmie i bez problemu opiekuje sie Stasiem, chociaz moj maz bardzo sie angazuje i pomaga lykam sobie tylko po 2panadole co 6h i jest super POZDRAWIAM
zazdroszczę Ja to miałam masakrę po cc....

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 23:41   #4759
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a co to za urządzenie zamontowane na łóżeczku?
Nastawiłam budzik na jedzenie, a ta spi, nie budzę, potem na następne wstanie póżniej, butla w torbie termicznej, czekam 15 min i pobudka;-)

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

zazdroszczę Ja to miałam masakrę po cc....
ten slimaczek to taka pozytywka
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 00:12   #4760
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Gratuluje kolejnym mamusiom

Natalko wkoncu sie doczekałas

Olbka przykro mi z powodu choroby Tż, aby dzidzius nie chcial wyjsc i czekał cierpliwie na tatusia

ja tez dzis bylam na anazlizach, i po raz pierwszy przepuszczono mnie w kolejce choc ogolnie bylam niby trzecia... wiec nawet wrazie kolejek nie bylo by zle

a jutro odbieram wyniki posiewu... mam nadzieje ze nic mi tam nie znajda

apropo tesciow walnelam sobie na gg opis : fajnie mieć fajnych dziadków...

i tesciowa chyba widziala, bo dzwonila i mi sie tlumaczyla ze slisko, pogoda brzydka ii ze ona przyjedzie jak bedzie mogla...

tylko niech sie wali... bo ja juz nic palcem nie kiwne, zadnego torta placka- nawet gotowego nie kupie... na obiad co najwyzej spagetti z proszku jej podam o taka złosliwa bede

Muron ja wode na MM trzymalam w termosie, a w rzie jak za goraca, to byla tez i zimna przegotowana, mi sie to sprawdzilo

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-01-25 o 00:14
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 00:23   #4761
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Gratuluje kolejnym mamusiom

Natalko wkoncu sie doczekałas

Olbka przykro mi z powodu choroby Tż, aby dzidzius nie chcial wyjsc i czekał cierpliwie na tatusia

ja tez dzis bylam na anazlizach, i po raz pierwszy przepuszczono mnie w kolejce choc ogolnie bylam niby trzecia... wiec nawet wrazie kolejek nie bylo by zle

a jutro odbieram wyniki posiewu... mam nadzieje ze nic mi tam nie znajda

apropo tesciow walnelam sobie na gg opis : fajnie mieć fajnych dziadków...

i tesciowa chyba widziala, bo dzwonila i mi sie tlumaczyla ze slisko, pogoda brzydka ii ze ona przyjedzie jak bedzie mogla...

tylko niech sie wali... bo ja juz nic palcem nie kiwne, zadnego torta placka- nawet gotowego nie kupie... na obiad co najwyzej spagetti z proszku jej podam o taka złosliwa bede

Muron ja wode na MM trzymalam w termosie, a w rzie jak za goraca, to byla tez i zimna przegotowana, mi sie to sprawdzilo
no a ja za każdym razem zagotowuję, bo z tego co wiem nie powinno się trzymać- takie przeciwdziałanie zalęganiu się bakterii. Myslę, że jak skonczy 2 miechy to tez przejdę na termos;-) Na razie dzbanek z przegotowaną, wlewam do garnuszka ile mi potrzeba i zagotowuję, żeby zawrzało i studzę, przez to trwa to ok 10 min

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 03:22   #4762
zyrafa5
Raczkowanie

Widzę, że tylko chyba u mnie dzisiaj noc bezsenna :-(

Olbko trzymaj się i staraj się nie panikować. Jest duża szansa że jednak będziecie rodzić razem.
Staraj się tylko być spokojna żeby mała się nie spieszyła i wszystko dobrze się skończyło. Trzymam kciuki żeby się udało.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 07:26   #4763
marleen32
Rozeznanie

Witam przed wizyta u poloznej, na ktora srednia mam ochote.
Wstalam z bolem glowy i jakas nie w humorze, nawet do szkoly nie chce mi sie dzieci zaprowadzic, ale wyjscia nie mam...
Olbka tu na polpasiec rzeczywiscie 4 dni lecza, nie martw sie, maz wezmie antybiotyk zadziala to, i paskudztwo sobie wyjdzie, a malutka jak to dziewczynka poczeka, one lubia sie przeterminowywac
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 07:32   #4764
cytrynka3002
Zadomowienie

Dziewczyny witam z rana!
Mi w nocy tak spuchł palec, na którym mam obrączkę, że nie mogę jej zdjąć. Próbowaliśmy teraz z mężem lodu i oliwki, ale d***. Nie wiem, chyba po jego pracy będę musiała jechać do Jubilera na przecięcie.
Jestem taka zła na siebie, że nie macie pojęcia! Nie noszę obrączki już ze 2 tygodnie, a wczoraj sobie ją założyłam do ginekologa na wizytę...
Trzeba będzie ją przeciąć.
Teraz tylko liczę na to, że już bardziej mi nie spuchnie, po tych domowych sposobach. Później może spróbuję jeszcze sama zdjąć jakoś, ale nie wierzę, ze dam radę - do pewnego momentu schodzi, ale blokuje się na kości i jest lipa.

Sorka, że z rana takie głupoty piszę, idę się dalej położyć, może trochę zejdzie ta opuchlizna.

Cytat:
dostałam sms-a od make_up_istki:

"Dziewczynki. Słyszałam od Supernovaji że trzymałyście kciuki - bardzo Wam dziękuję! było to ciężkie 13h, najpierw brak postępu, a potem 2h parcia ale opłacało się (cudem uniknęłam oxy - znikoma dawka na koniec). Mała jest boska! Ani czerwona, ani płaczliwa-sama słodycz. Ale bez TŻ-a nie dałabym rady"
Silne dziewczyny -dały radę! I to po ilu dniach starań! Super, że wszystko dobrze z Natalią i Gabi.

Cytat:

Musiałam się wypłakać
Bidulko. Bardzo mi przykro, że mąż zachorował, nawet sobie nie chcę wyobrażać, co musisz czuć...i to na kilka dni przed terminem. Nie życzę Tobie oczywiście, żebyś przenosiła Kasię te półtora tygodnia, no chyba, że Ty sama tak chcesz. Ja nie wiem, co już bym wolała...Smutno mi, bofaktycznie tyle przeszliście, a na koniec taki niefart losu. Kurczę, no faktycznie - jak pech, to pech na całego.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 07:56   #4765
weraa11
Zadomowienie

Aaaa!! Ja za moment wychodze na egzamin.... Nie wiem czy zdam...zalezy jakie pytanie mi sie trafi... Znowu sie nipotrzebnie stresje no ale trudno...bedzie co ma byc... Ale bedzie mi przykro, ze wszystko zaliczylam, a tego jednego nie... Poza tym jestem pod mala presja, bo co roku z tego egzaminu ludzie dostaja zawsze 5...i nawet jak dostane ta 3 to bede sie dziwnie czuc...ze zapisze sie w historii jako ta ktora dostala najnizsza ocene...;/ no ale co ja marudze....3 tez bedzie dobre...byle do przodu, zeby skonczyc te #@$!#@ studia i moc sie skupic na wazniejszych sprawach

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam z rana!
Mi w nocy tak spuchł palec, na którym mam obrączkę, że nie mogę jej zdjąć. Próbowaliśmy teraz z mężem lodu i oliwki, ale d***. Nie wiem, chyba po jego pracy będę musiała jechać do Jubilera na przecięcie.
Jestem taka zła na siebie, że nie macie pojęcia! Nie noszę obrączki już ze 2 tygodnie, a wczoraj sobie ją założyłam do ginekologa na wizytę...
Trzeba będzie ją przeciąć.
Teraz tylko liczę na to, że już bardziej mi nie spuchnie, po tych domowych sposobach. Później może spróbuję jeszcze sama zdjąć jakoś, ale nie wierzę, ze dam radę - do pewnego momentu schodzi, ale blokuje się na kości i jest lipa.
Ja tez juz zdjelam nasz pierscionek zareczynowy, chociaz mnie kusi zeby czasem go zalozyc, to rezygnuje, bo sie boje, ze nie zdejme ;/ a moze za jakis czas opuchlizna przejdzie i dasz rade? Ja mam czasem takie dni, ze az czuje ze mam z dloni dosownie takie buleczki napuchniete ale za kilka dni jest znowu ok moze na zejscie opuchniecia trzeba wsadzic reke do zimnej wody, a potem mydlo, olej, etc. zeby to jakos zdjac... Moze w necie sa jakies cud rady?

Stary 2011-01-25, 08:00   #4766
Louboutinka
Raczkowanie

WIELKIE GRATULACJE NATALIO !!!!!!!
TO TERAZ CZEKAMY NA ZDJĘCIA GABI!!

oczywiście równie wielkie GRATULACJE DLA ANN84 !!!!!!!!!!!!!
--------------------------------------------------

olbka
będzie dobrze..życzę przeciągnięcia się terminu rozwiązania w takim razie..
--------------------------------------------------
wczoraj bylam u gina i tak jestem pocieszona pol na pol..
no niby z malym wszystko spoko niepokoi mnie łozysko dojzale na III ale to wiadomo ze raczej norma na koniec ciazy tylko nie wiem ile maly zechce tam siedziec.. i czy tydzien to łożysko wytrzyma.. podobno tak ale jakos sie tym stresuje..
maly nie jest za duzy bo z pomiarow brzucha i usg wychodzi na 38-39 tydz niecałe 3200 wiec nie jest zle bo sie balam ze przez ten przeciągający sie termin bedzie na koniec z 5kg a wtedy chyba bym uciekła z fotela porodowego jakbym miala rodzic sn wiadomo ze ten wynik moze zawierac bład i jest tylko przyblizony ale nie zapowiada sie ze ewentualnie za tydzien bedzie wiecej niz 4kg wiec spoko..

no a dzisiaj zabieram sie za szukanie kalendarza z tamtego roku i sprzed ciazy czyli takze z 2009 i bede obliczac dokladnie termin porodu zawzięłam sie bo męczy mnie ten temat.. i będe przynajmniej wiedzial i le srednio moje cykle wynosily bo to moze byc powod przedłużania się terminu i tych rozbieżności w wyliczeniach mojego terminu porodu..
w sumie znam termin nawet poczecia to niby prosto powinno byc i wypadac na 21 stycznia jak bylo na poczatku ..
ale podobno duzo cykle miesieczne moga namieszać ale trzeba miec srednia z co najmniej pol roku ..wiec bede szukac i liczyc bo faktycznie ostatnia miesiaczka przed ciaza mogla mi wszystko zafałszować..bo byla w dziwnym dla mnie terminie..zobaczymy co wyjdzie i kiedy sie naprawdę urodzi nie chodzi mi by wiedziec kiedy mam siedzieć na walizkach do szpitala ale wole to wiedzieć by miec pewnosc ze malego za dlugo nie przenoszę..to mnie stresuje..

--------------------------------------

weraa11 będę trzymać kciuki za 5 ale 3 przecież też bedzie ok? są wazniejsze rzeczy niż piątki w indeksie a ważne że bedzie do przodu..ale i tak kciuki będą zacisinięte za ocenę bdb

--------------------------------------

co do puchniecia to tez często puchnę a stopy a wręcz nogi do polowy łydek mam spuchniete od grudnia..
jak nie mogę zciągnąc pierscionka to mocze rękę w zimnej wodzie ale nie lodowatej tylko trzeba cala dlon az z nadgarstkiem (a nawet wyzej) i nie ciagnac od razu za pierscionek/obraczke tylko poczekac az zacznie schodzic opuchlizna i dopiero dzialać..
a takze mozna trochę pospacerować w cienkich rekawiczkach lub bez bo pogoda sprzyja by opuchlizna zeszla

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2011-01-25 o 08:07
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:05   #4767
agape
Zadomowienie

Makupistka no nareszcie gratulacje

Ann84 również gratuluje

Justine śniło mi się dzisiaj że wieczorem napisałaś że odeszły Ci wody a po 2 godzinach dostałyśmy smsa że Nadia jest już na świecie oby te nasze porody były takie szybkie

Karina kącik świetny a brzusio już bardzo nisko

Mika_am jaki maleńki masz brzuszek, rzeczywiście nie wygląda na 9 mc

lilijko niestety nie w poczekalni zrobiła się awantura o to kto ma pierwszy wejść i zapomniałam gdybyście widziały tą walkę- sami emeryci a tak jakby im się gdzie śpieszyło nawet od głupich się zaczeli wyzywać a lekarka i tak woła wg kolejności kartoteka ich miny jak to ja weszłam na początku choć pierwsza nie przyszłam- bezcenne

olbka zaciskaj nóżki, może się uda i szybkiego powrotu do zdrówka dla TŻta

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:27   #4768
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Natalia, wielkie gratulacje dla Ciebie, Gabrysi i Tż-a , że Was wspierał
super, że Gabi jest już z Wami!!!klas ki:

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:30   #4769
ligotka
Rozeznanie

Witam sie z rana, kolejna dobrze przespana noc, az dziwne....

cytrynko przykro mi, ale spokojnie moze sie uda, tak jak pisaly dziewczynki do zimnej wody! Przejdz sie jeszcze na spacer, mnie na mrozie wszystko spada, teraz juz wiem czemu gin na kazdej wizycie sie dziwi czemu obraczke jeszcze nosze, ja mu mowie ze nie mam problemu z puchnieciem, ale moze jak ten jeden raz zaloze to juz nie sciagne .... dla pocieszenia powiem ze moj maz zgubil swoja obraczke tydzien po slubie, matko ale bylam wkurzona!
wera Powodzenia! Ale nie martw sie 3, potem w indeks nikt nie zaglada
Loubouitanka ja tez znam date poczecia i nie bede chciala sobie dac wmowic ze mam inna date! A mnie nigdy gin nie mowil jakie mam lozysko nie wiem czy to dobrze
Milego dzionka, ciekawe czy przyniesie nam nowe mamy
Stary 2011-01-25, 09:23   #4770
zyrafa5
Raczkowanie

A ja dzisiaj jak wstałam o 1.40 na siusiu to już nie mogłam usnąć. Właściwie to chciało mi się spać tak koło 7 ale musiałam małą do szkoły wyszykować więc nic z tego.
Posprzątałam troszkę, pierze się 3 pralka i zaraz biorę się za drugie śniadanko.

Postanowiłam się troszkę przed porodem upiększyć i dzisiaj jestem umówiona na zabieg przedłużania rzęsek . Mam nadzieję że dzięki temu ten dzień nie będzie jednak taki zły.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości