|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Mialas przeplywy robione? A opuchlizna z nog to juz mi nie chce schodzic nawet jak nogi do gory trzymam, mieszcze sie tylko w 1 buty.
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Zyrafka ale ci fajnie ze robisz sobie rzeski A ja musze jechac do swojej glupiej firmy bo mi namieszali juz z moim macierzynskim ,nawet nie wiecie co za glupia dziewczyna tam siedzi ,jejku tak mi sie nie chce tam jechac ,no ale musze ech... a pozniej do poloznej ,przelozyli mi wizyte na 1.30 a to jeszcze lepiej .choc co ja sie od niej dowiem hmm tylko tyle ile cm ma moj brzuch i ze wszystko jest swietnie .poprosze o wizyte z usg w szpitalu moze sie uda... a pozniej skocze na zakupy ,skoro mam samochod musze go wykorzystac no i opiekunke do malej wiec wszedzie pojade sama![]() dobra lece sie wybierac i milego dnia zycze i moze dzis cos nowego sie ''wykluje''
|
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Madelinem, Gratulacje
Cytat:
karinaaa Super brzucholek i naprawde sliczny kacik dl a Malenstwa ![]() Wiesz, mam tak samo jak Ty z tymi bolami - przekrecanie sie w nocy itd. wczoraj po poludniu wizyta ciazowa, potem poszlam do banku i do job centre po formularz i ledwo wrocilam do domu stopkami, podtrzymujac rekami brzuch ![]() "rzutem na tasme" zrobilam kolacje (juz na siedzaco), maz wrocil z pracy, zjedlismy i juz od stolu na sofe to ze lzami sie transportowalam. Dzis boli mniej ale nadal mocno, zrobilam mezusiowi kawke i sniadanko rano, najgorzej przy chodzeniu, plecy tez, zaraz sie chyba poloze ![]() A tak chcialabym miec dosc szybko drugie dzieciatko, tylko jak - taka "niepelnosprawna" matka ![]() Ech... Edytowane przez Milacik Czas edycji: 2011-01-25 o 09:58 Powód: blad |
|
|
|
|
#4774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale kurde nie wiem czy robil..?? oby tak ![]() ja buty nosze teraz mojej mamy bo kupila sobie szerokie kozaczki po zlamaniu nogi.. i tylko one mi wchodza na moje serdelki marze juz o moich szpileczkach..ehh:brzydal : |
|
|
|
|
#4775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje Trzymaj sie |
|
|
|
|
#4776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do sposobów zdjęcia tej obrączki już szukałam na necie...w sumie chyba nic tu już nie pomoże, ale popróbuję potem z zimną wodą i czymś tłustym. Cytat:
. Może sobie wsadzę rękę do zamrażalkiCytat:
.
|
|||
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
WOW nareszcie Was nadrobiłam.
W środę robiłam pierogi więc nie czytałam, w czwartek myłam okna więc też odpuściłam, a w piątek sprzątanie, zakupy i troszeczkę podczytywania i wreszcie udało mi się nadrobic. GRATULACJE dla świeżych mamusiek i dzieciaczków. Wera na ból krocza ja jakieś 2 tygodnie temu odkryłam seks z mężem i zaraz przechodzi, więc polecam no i na nieprzespane noce też. w niedzielę zakupiłam na all chustę córa mnie namówiła ale obawiam się trochę noszenia w niej maleństwa by mi nie wypadła. No i dzień wcześniej dokupiłam tez torbę do mojego wózka czyli do Quinny SX w tym samym kolorze i w całkiem dobrej cenie 100 zł. A na pozostałych aukcjach są po 185 zł. Już wsztsko mam mogę rodzic ale zostało mi jeszcze 20 dni. Olbka trzymaj się i wiem że to może nie poprawic Ci humoru ale dobrze że teraz TŻ choruje a nie przed staraniem się o maleństwo bo ta choroba u dorosłych mężczyzn prowadzi do bezpłodności. Mam pytanie ile bierzecie wkładek poporodowych ze sobą do szpitala?? A odnośnie brzucha to powiem wam że ostatnio byłam u stomatologa i pani robiła mi przegląd ja mówię jej że w ciąży a ona do mnie że teraz jest dobrze ale konieczne co 2-3 miesiące do końca ciąży muszę przychodzic na kontrolę ja jej że za 3 tygodnie rodzę a ona że chyba sobie z niej jaja robię ![]() Jutro mam wizytę u gina na poprzedniej wizycie nie kazał mi robic żadnych badań więc nic nie biorę ze sobą, musze poprosic go o zwolnienie ale jakoś tak mi głupio bo ogólnie dobrze się czuję. Za jakieś 15 min. na TVN będzie o gadżetach do pokoju dziecięcego i kiedy facet bedzie gotowy na drugie (kolejne) dziecko. |
|
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
ha..w końcu odnalazłam zdjęcia karinyyy.. bo czytam komentarze a nie widzialam..
faktycznie karinooo ślicznie urządziłaś kąci i jakie śliczne ozdóbki!!! no i widzę że moj ulubiony (w sumie jedyny zestaw w jaki wchodze ) dłuższy sweterek i rajstopki lub legginsy a brzuszek tez mam juz nisko od dawna.. i jakos nic to nie dalo
|
|
|
|
#4779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hoho, chyba sie worek z prezentami otworzyl - dzieciaczkow przybywa i przybywa ![]() zanim nadrobie wieczorne zaleglosci w czytaniu, okaze sie, ze tylko ja nie urodzilam |
|
|
|
|
#4780 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy POLOPIRYNĘ można w ciąży brac???? nie mam ulotki, a czuje się fatalnie. pomóżcie.
|
|
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z ranka
make_up_istka pisała mi jeszcze, że jest zadowolona ze swojej położnej i że leży na patologii, bo nie ma miejsc na porodówce . Czyli pełnia, nie pełnia wszystko może się zdarzyćCytat:
A ja pozwalam mu na nienoszenie obrączki do roboty (swoją drogą nie może, bo piekarz). Mamy umowę co do obrączek, że nosimy je 50 lat i jeden dzień dłużej ![]() Cytat:
![]() cytrynko spróbuj wody z mydlinami weraa powodzenia na egzaminie Zabieram się za śniadanie i od razu za 2 śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Tylko paracetamol |
|||
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
szizuho na 100% apap i paracetamol
|
|
#4783 |
|
Rozeznanie
|
lilijko ja mojemu od razu na drugi dzien poszlam ja zaniesc do jubilera zeby zmniejszyl! No bo nie wspomnialam ze w koncu po 4 godzinach szukania na polach marsowych - kto byl w chorzowskim parku wie jakie sa duze! Udalo ja sie znalezc ale sie wtedy poryczalam, to chyba z nerwow. A jubiler powiedzial ze slabo go zywie
![]() Życze smacznego, ja wlasnie wcinam reszte mamusinego ciasta A sniadanie poszlo juz dawno w zapomnienie....
|
|
|
|
#4784 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam ani apapu ani samego paracetamolu w domu a dupsko ciężkie i nie chce mi sie do apteki ruszyc. Nie kuś LILIJKO pączkami, jagodziankami bo u mnie echo nie ma ani pieczywa ani nic co może je zastąpic, moje lenistwo.
Boszszsz to nie jest fajnie u Natalki, jak na patologi musi leżec. Ona rodzi w tym szpitalu w którym ja będę rodziła i przeraża mnie fakt leżenia na patologi a maleństwo gdzie?????? Ja chcę jeśc, i cos na ból głowy i w ogóle coś na poprawę samopoczucia. Strzelcie mnie mocno w łeb. |
|
|
|
#4785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wolno polopiryny albo aspiryny - z tego co mi mowiono dziala napotnie, moze podniesc u ciezarnej cisnienie i zmienic krzepliwosc krwi!!! Mozesz brac wszystko, co jest z paracetamolu robione ale bez kofeiny czy efedryny
|
|
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mieliśmy zrobione, a przed cywilnym stwierdziłam, że mam bardzo na styk więc powiększyłam. Potem schudłam więc mi lata, a teraz jest w sam razCytat:
![]() chyba będziesz musiała kogoś poprosić o pójście do tej apteki i kupienie zwykłego paracetamolu..... ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- warto poczytać http://interia360.pl/moim-zdaniem/ar...podwyzki,42645 ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- http://polskalokalna.pl/wiadomosci/w...j,1587194,4728 |
||
|
|
|
#4787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i przez Ciebie ruszam tyłek i idę po bułki i do tej apteki. Nie mam nikogo kto by za mnie się gdzieś ruszył a później jeszcze do szkoły po młodą. Buuu ale mam lenia |
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
U nas wciąż jest problem z imieniem dla córki, przewinęły się Michalina, Nadia, Liwia, Zuzia i mam pytanie czy znacie imię Tasza?? Czy jest szansa by w USC nadali dziecku takie imię??
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W sumie teraz można już nadawać te dziwnie brzmiące, albo zagraniczne. Niżej zamieszczam regulamin USC ad. nadawania imion - w sumie pisownia tego imienia chyba będzie musiała być spolszczona, poza tym nie dopatrzyłam się przeciwwskazań, ale na szybko czytałam."W kwestii wyboru imion dla dziecka ustawa Prawo o aktach stanu cywilnego przewiduje pewne ograniczenia. Nie można nadawać dziecku więcej niż dwóch imion, ponadto imion ośmieszających, nieprzyzwoitych, w formie zdrobniałej, jak również imienia które nie pozwala na odróżnienie płci dziecka. W takich przypadkach kierownik USC odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze imienia. Możliwa jest kontrola sądowa takiej odmowy, w toku której rozpatrywane jest czy imię spełnia określone prawem wymogi. Na przykład w toku postępowania przed Naczelnym Sądem Administracyjnym stwierdzono, że imię "Aramis" (tak jak jeden z bohaterów "Trzech muszkieterów" Aleksandra Dumas) byłoby imieniem ośmieszającym dla dziecka. Możliwe jest nadawanie imion pochodzących z języków obcych o ile nie mają odpowiednika w języku polskim. Nie jest możliwe jednak stosowanie zagranicznej pisowni, np. Max lub Karl. Gdy rodzicami są cudzoziemcy mogą nadać dziecku również imię w formie występującej w ich języku ojczystym, nawet jeśli ma ono polski odpowiednik. Jeżeli rodzice są przedstawicielami mniejszości narodowych w Polsce, stosuje się odrębne uregulowania zawarte w ustawie o mniejszościach narodowych i etnicznych oraz o języku regionalnym. Podstawa prawna:
|
|
|
|
|
#4792 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak to Natalka na patologii leży?? nie ma miejsc na poporodowym?? kurde, ja się uparlam na Kamieńskiego, ale od jakiegoś czasu mam wątpliwości, czy aby to był dobry wybór. Jak coś, to zastanawiam się nad klinikami jeszcze, tam przynajmniej dostajesz zzo... ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że będę musiała ją przecinać, tym bardziej, że za kilka dni mamy rocznicę ślubu . Co zrobić, teraz trochę pomoczę palca w zimnej wodzie, zobaczymy, moze coś się ruszy.
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie Bożenko, nie martw się ja nie chce nazwac tak córki ale wczoraj gdzies takie imie słyszałam dlatego tez was pytam U nas na 99% zostaje Zuzia.A któraś z dziewczyn pisała teraz nie chce skłamac która że Natalia leży na patologi bo nie ma miejsc. |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
cytrynkoo kurczątko to kiepsko z tą obrączką
![]() a moczyłaś rączkę w lodowatej wodzie? żeby jakoś może ta opuchlizna zeszła lekko i dopiero smarować czymś tłustym... ech :glaszcze: szizuho nie mam pojecia jak to jest z dawaniem imion, Tasza to spotkałam się ale tylko...u weterynarza więc to imię nie kojarzy mi się raczej z imieniem dla dziewczynki, no ale każdy ma inne poglądy i upodobania. Nie powiem żeby to było brzydkie ale jest wiele ładnych imion. Zuzia to fajne imie ![]() ja czasem siedze i mysle ze cos nie tak ze bezproblemowo zdecydowalismy sie na to imie i przy nim trwamy jak slysze ile kazdy ma dylematow ![]() przy dziewczynce tez jakos dylematu nie mialabym zbyt wielkiego : Pola (chociaż Klara, Klarysa mi się podoba też :wstyd: )
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2011-01-25 o 11:17 |
|
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez jakos stanelo na jednym i koniec, probowalam meza podpuszczac zeby zmienic, nawet ostatnio lekarz mowil ze jemu to na Zuzie wyglada
ale maz nie odpuszcza... z chlopcem byl wiekszy problem bo mnie sie podoba bardziej Piotrek a mezowi Pawel.. na szczescie nie ma tego dylematu
|
|
|
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aha, to dobrze bo ludzie niektórzy mają wyobraźnię przy nadawaniu imion swoim dzieciom![]() patrzę na Chałubińskiego, ale cholerka, nie mają strony internetowej, albo ja źle szukam. Wiesz, że ostatnio nie miałam usg robionego, po ponoć sprzęt jest w naprawie? Ciekawe, czy Tobie zrobi
|
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMA
ja to nie mam nawet czasu na foru zaglądać, chyba jeszcze tego wszytkiego nie garnełam do końca, mam nadzieje że się to szybko zmieni ![]() a dziewczyny jeszcze wam napisze co d piżam, te kszule http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...409663452.html niby fajne ale feler jest jeden ten materiał który zasłania dekold jest go po bokach tak mało że cycki wystają, tak że troche kicha a szczególnie do szpitala. Koszule z muzzy też nie są rewelacycjne dla mnie ta była njlepsza http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...417336243.html materiał się nie rozłaził na boki, bo znowu te http://moda.allegro.pl/muzzy-koszula...411470179.html materiał się strasznie ciągnie na boki i też wszytko z nich się wylewa. Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2011-01-25 o 11:32 |
|
|
|
#4800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez ciekawa jestem bo jutro mam wizytę czy mi zrobi czy nie?! Ja ostatnie miałam robione u niego w 30 tygodniu, później miałam jeszcze na Dyrekcyjnej usg genetyczne robione ale teraz nie wiem co z młodą sie dzieje. Znalazłam strone ale cos nie chche działac www.spsk1.am.wroc.pl |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

nawet jak nogi do gory trzymam, mieszcze sie tylko w 1 buty.

. Próbowaliśmy teraz z mężem lodu i oliwki, ale d***. Nie wiem, chyba po jego pracy będę musiała jechać do Jubilera na przecięcie.
.
. Nie życzę Tobie oczywiście, żebyś przenosiła Kasię te półtora tygodnia, no chyba, że Ty sama tak chcesz. Ja nie wiem, co już bym wolała...Smutno mi, bofaktycznie tyle przeszliście, a na koniec taki niefart losu. Kurczę, no faktycznie - jak pech, to pech na całego.
no i opiekunke do malej wiec wszedzie pojade sama
a stanik calkiem calkiem choc ma mega grube ramionka
- taka "niepelnosprawna" matka