Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 08:56   #4561
sandrunia1511
Raczkowanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Aguś, no widzisz a tak się stresowałaś

Ciekawe ile mi przybyło ważę się co trzy tygodnie u gina i co tydzień u mamy ale każda waga pokazuje co innego
ja też co 3 tyg na wizycie się ważę i co tam idę to prawie 2kg więcej .. ;p
więc w sumie razem mam już 8kg na plusie ..
Stary 2011-01-25, 08:56   #4562
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Moniu, dziękuję Komplecik za 14,99

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:02   #4563
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moniu, dziękuję Komplecik za 14,99
bardzo fajny a można krem z wit c w ciąży? Od dawna kusi mnie właśnie ten krem body shop
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:06   #4564
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Ale się rozpisalyscie wieczorową porą

Ja zaraz się szykuję i muszę zmykać do księgowej i do skarbówki, choć nie powiem żeby mi się chciało, synal idzie ze mną, śnieg sypie, pewnie zimno jest na dworze.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:14   #4565
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
bardzo fajny a można krem z wit c w ciąży? Od dawna kusi mnie właśnie ten krem body shop
wiem ze trzeba na witamine A uważać w ciazy o c mi nic nie wiadomo

a tak na marginesie tej wagi w ciazy to mi sie wydaje ze ja przytyje wiecej niz 12 kg (tak jak chciałam) bo jak do tej pory przytyłam 8 a najciekawsze jeszcze oprzede mna... mysle ze moj brzuch bedzie jeszcze raz wiekszy...
niech mi ktos obliczy czy ja nie za szybko tyje.
waga wyjsciowa 60
obecna 68
wzrost 169
25 tc

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-01-25 o 09:20
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:19   #4566
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Tutaj wrzucam fotę brzucha, bo w albumie godzinę się zapisuje jakoś
Malusi brzuszek

Aguś widzisz dało się nie przytyć Ja ostatnio przez cały dzień mogę nie jeść, tzn zjem śniadanie jakiś obiad ale głodna nie jestem ale za to wieczorem włącza mi się ssanie i nie mogę ogarnąć tego głodu.

Hej, hej późno dzisiaj wstaliśmy
Za chwilę muszę do sklepu iść a tak zimno...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:21   #4567
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Bzyczka śliczna buźka córeczki.
Lolka mi najbardziej podoba się komplet pościeli z hipciem.

Nadrabiam cały czas i odpisuje ,bo zapomnę
jeśli chodzi oodbiór dziecka ze szpitala ,to już indywidualna sprawa placówki,czy w foteliku czy w gondolce.
W mojej klinice 5 lat temu nie mieli sztywnych ram,ze tylko fotelik.Widziałam rodziców wynoszących dzieci w takich usztywnianych gondolkach z wózków spacerowych,wiecie o co chodzi?
My dzieci wkładaliśmy do fotelika i do domku.A co do gondoli to nie każdą można przypinać pasami w aucie,nie pamiętam firmy które takie produkują,jednak takie gondole są bardzo małe.
Po za tym przez kilkanaście minut jak dzidzia bedzie jechała w foteliku to nic jej nie bedzie,wyobraźcie sobie pozycję embrionalną,tam nie ma idealnie prostego kręgosłupa jest wygięty w taki łuczek.
Same zdecydujecie co zrobić.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 09:28   #4568
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a ja mam straszny apetyt ostatnio własnie pałaszujemy z kolezanka kromeczki z pieczonego przez nia chlebka z ziarnami i pasta rybną tez jej roboty ależ ona o mnie dba:P
a Tż codziennie obiadek jakich pycha w domku robi bo on wczesniej z pracy jest niz ja i jak tu nie jeść.

aha
a jak ja mam straszny apetyt na słodycze (zawsze tak mialam, i m,oj organizm sie chyba przyzwyczaił bo codziennie jem 1-2 batonów i nie tyłam o tego przed ciążą. to czy moje dziecko urodzi j=sie jakies wielke??
Stary 2011-01-25, 09:28   #4569
Aliczka88
Zadomowienie

Hej dziewczynki
To mamy dziś klepać posty tak? I znowu założymy wątek w nocy... hhihi.

Ja dziś spałam do 9:15 ale jak mi sie sie spało mmmmm byle tak zawsze!
Zjadłam serka białego z pomidorem i szczypiorkiem i cebulką

A wczoraj miałam telefon od koleżanki co niedawno urodziła i pytała czy nie chce jej pekińczyka 4 letniego bo okazało sie ze mała ma uczulenie na sierść a maja małe mieszkanko i pies jest praktycznie caly czas w domu. Rodzina mieszka za daleko i nie chcą tego psa. Powiem Wam ze dla mnie to tragiczna sytuacja! Mam dwa koty i jeśli by się mi coś takiego przydarzyło to w życiu bym ich nie oddała! No nie wiem... W piewnicy by zamieszkały i nie miały wstępu do nas na góre , ale żeby oddać swojego pupila po paru latach w obce ręce dla mnie koszmar!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:39   #4570
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a ja mam straszny apetyt ostatnio własnie pałaszujemy z kolezanka kromeczki z pieczonego przez nia chlebka z ziarnami i pasta rybną tez jej roboty ależ ona o mnie dba:P
a Tż codziennie obiadek jakich pycha w domku robi bo on wczesniej z pracy jest niz ja i jak tu nie jeść.

aha
a jak ja mam straszny apetyt na słodycze (zawsze tak mialam, i m,oj organizm sie chyba przyzwyczaił bo codziennie jem 1-2 batonów i nie tyłam o tego przed ciążą. to czy moje dziecko urodzi j=sie jakies wielke??
To tylko się cieszyć, że Ci wszystko tak smakuje. A do słodyczy to przecież nikt Ci nie powie już teraz jakie dzidzi będzie. Mam koleżankę co 20kg przytyła a dziecko przez ostatnie dwa miesiące nie przybierało na wadzę, nie wiadomo czemu. Maluszek niecałe 2 kg się urodził.
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
To mamy dziś klepać posty tak? I znowu założymy wątek w nocy... hhihi.

Ja dziś spałam do 9:15 ale jak mi sie sie spało mmmmm byle tak zawsze!
Zjadłam serka białego z pomidorem i szczypiorkiem i cebulką

A wczoraj miałam telefon od koleżanki co niedawno urodziła i pytała czy nie chce jej pekińczyka 4 letniego bo okazało sie ze mała ma uczulenie na sierść a maja małe mieszkanko i pies jest praktycznie caly czas w domu. Rodzina mieszka za daleko i nie chcą tego psa. Powiem Wam ze dla mnie to tragiczna sytuacja! Mam dwa koty i jeśli by się mi coś takiego przydarzyło to w życiu bym ich nie oddała! No nie wiem... W piewnicy by zamieszkały i nie miały wstępu do nas na góre , ale żeby oddać swojego pupila po paru latach w obce ręce dla mnie koszmar!
Dla niej na pewno też nie jest to łatwe ale co ma zrobić? dziecko oddać?

Rozumiem, że można kochać zwierze jak członka rodziny ale jeśli ma się dziecku coś dziać? zdrowie Twojego dziecka będzie dla Ciebie najważniejsze na świecie, sama zobaczysz.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-25 o 09:42
Stary 2011-01-25, 09:46   #4571
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dla niej na pewno też nie jest to łatwe ale co ma zrobić? dziecko oddać?

Rozumiem, że można kochać zwierze jak członka rodziny ale jeśli ma się dziecku coś dziać? zdrowie Twojego dziecka będzie dla Ciebie najważniejsze na świecie, sama zobaczysz.
Ich decyzje całkowicie rozumie bo mają mieszkanko maleńkie a rodzina jest daleko. Chodzi mi o to ze to chyba piekielnie przykre....
Moria oddała byś tą Twoją sunie co jej gruszki i jabłka kupujesz??

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 09:56   #4572
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Ich decyzje całkowicie rozumie bo mają mieszkanko maleńkie a rodzina jest daleko. Chodzi mi o to ze to chyba piekielnie przykre....
Moria oddała byś tą Twoją sunie co jej gruszki i jabłka kupujesz??
Z pewnością przykre bo żyli z nim 4 lata. Starali się znaleźć inne rozwiązanie z tego co mówisz, a alergia może być czasem ostra i wyjścia nie mają. Mój brat reagował dusznościami, kaszlem i katarem. Ile to dziecko przeszło od małego, testy, igły w takiego brzdąca, to jest dopiero straszne.

It's not about anger
Stary 2011-01-25, 10:02   #4573
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Z pewnością przykre bo żyli z nim 4 lata. Starali się znaleźć inne rozwiązanie z tego co mówisz, a alergia może być czasem ostra i wyjścia nie mają. Mój brat reagował dusznościami, kaszlem i katarem. Ile to dziecko przeszło od małego, testy, igły w takiego brzdąca, to jest dopiero straszne.
Eh (puk puk) odpukać w niemalowane żeby nas i dzidziusie omijały jakiekolwiek problemy w ciąży i po ciąży i choroby i alergie!! A sio

Robie liste wyprawkową

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-25, 10:10   #4574
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziecko przecież ważniejsze niż pies no ale wiadomo po tylu latach to szkoda tego pieska.

kurcze ja też mam nadzieję że dzięki tej diecie nie przytyję za dużo. muszę się pilnować bo na prawdę później nie będzie ciekawie i zapewne nie będzie nawet zbyt wiele czasu na dietę i ćwiczenia

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Eh (puk puk) odpukać w niemalowane żeby nas i dzidziusie omijały jakiekolwiek problemy w ciąży i po ciąży i choroby i alergie!! A sio

Robie liste wyprawkową
jak skończysz to pokarz co tam naskrobałaś

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:10   #4575
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Szłam sobie grzecznie, aż nagle usłyszałam piskliwy, zabiedzony, smutny głosik dochodzący z The Body Shop. Okazało się, że to kosmetyki mnie wołały... Biedne, stały w ciasnocie, tym sztucznym oświetleniu. A ja teraz taka wrażliwa i czuła na krzywdę, więc weszłam i kupiłam kilka biedactw, żeby się już nie męczyły. Mgiełkę z wit. E, krem z filtrem i wit. C, oraz szampon+odżywka bananowa

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Eve1603 ja bez fridy bym nie przeżyła ( a raczej Zośka)
odkąd poszła do żłobka to był nasz nieodzowny sprzęt domowy, leżał na specjalnym miesjcu wydzielonym, łatwo dostępnym
naszczęście już teraz jest ok
Ja nawet teraz uzywam dla Julki fridy,bo nie ma często siły dobrze wysmarkac noska) jak dla mnie to jest to jedno z genialniejszych urządzen,a tez raczej nie szalałam z ilością.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Do zakupów zaś, to mnie strasznie mierzi, jak mamy z takimi szkrabami co centrów handlowych chodzą zamiast na spacer :/ Sama mam nadzieję uniknąć zabierania dzidzi do sklepu... Albo tata będzie jeździł albo ja sama. Ale raczej wolałabym uniknąć dokupowania w ostatniej chwili, chyba, że bym wiedziała, że tż sobie z tym poradzi (czyli, że wiem dokładnie co, jakiej firmy i gdzie to znaleźć, bo inaczej się może pogubić :P)
Ja np od ur Julki do ost listopada sama z nia byłam( tż za granicą miesiącami) i musiałam wszędzie z nią chodzic,ale jakos dawałam rade,cóz zycie weryfikuje nasze plany często.
a teraz ma juz 3 latka skonczone i ja nadall nie lubie jej zostawiac

Cytat:
Eve1603 twój Oluś dużo mówi ????????
bo moja jakoś nie chce, strasznie wolno jej to gadanie idzie
Andziotku moja Jula do równo 2 lat mówila jak Zosia ,a po tym czasie jak zaczeła całymi zdaniami to jej sie teraz buzka nie zamyk,ona nawet na basenie pływa i gada hihi aaa i śpiewa hihi

Cytat:
zobaczymy !!!
jak tak posiedzisz z miesiąc z dzieckiem non stop w domu, to sama sobie liste zrobisz i pojedziesz czem prędzej na zakupy, żeby tylko się z domu wyrwać
ja łaziłam po miescie z wózkiem bez celu nieraz ze 2-3 h zeby tylko w domu nie siedziec hihi.

Cytat:
spacer spacerem, ale jednak czasem będziesz chciała pobyć sama bez dziecka ....

pojawia się jeszcze coś takiego jak wyrzut sumienia że zostawiasz dziecko
ja mam tak do tej pory

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a tu niecaly kilogram na plusie
w ciazy 15 dni
boze jak sie ciesze
agus a mozesz mi słonce napisac co Ci lekarz powiedzial na temat tego,ze Twój organizm pobiera wiecej z cukru niz z innych elementów?
Bo czytałam wczesniej i jakos nie mogłam Cie złapać)
a jaki miałas wynik po glukozie??
Ja miałam 65 po i 71 przed i obawiam sie hipoglikemii,mam jeszcze kilka objawów .dzisiaj ide do gina i zobacze.
boje sie diety masakra przy hipo jest taka jak przy cukrzyce

prosze napisz co Ci mówił gin??

Cytat:
O kurde! Aguś! No to wg pierwszego terminu jeszcze kończę 6 miesiąc, ale wg najnowszych doniesień 28.04, to leci mi 7 miesiąc!
Ja tez juz w 7 jestem

Kurcze nareszcie nadrobiłam was do konca ,ale pewnie jak pojade do gina to po powrocie znowu bedzie 10 str

a apropos snów to ja dzisiaj miałam koszmar,ze mój Tz z Julanką wsiadli do pociągu w ziel.gorze a ja nie zdazyła i zostalam sama na dworcu bez tel i dokumentów,mialam 5zl i nie wiedziałam co zrobic,dworzec juz zamykali i autobusów nie było,a ja sie strasznie boje w nocy wychodzic masakra tak sie tzrąsłam az sie obudziłam aaa no i oczywiscie byłam w ciązy normalnie,mówie Wam koszmar.

Jula juz dzisiaj lepiej,aaaa Andziotku ja smalcem ją zawsze smaruje jak jest pzreziebiona,raczej nie łaze z nia po lekarzach.
Kupuje kostke smalcu,pzrecinam papier z niego na 2 czesci ,smaruje cienka warstwa obydwa kawałki i kłade pod pizamke jeden na piersiach,a drugi na pleckach i grubo ubieram i do spania .po 2-3 h jest mokrusienka ,wycieram i pzrebieram w suche i dale spac.

zwykle po 1 razie jest duzo lepiej,czasem 2 nocki pod rząd tak robie,ona juz przyzwyczajona do papierka hihi.
Ja wogóle lubie takie naturalne- starodawne sposoby) świetne na gorączke .!!!!
jak narazie żadnych antybiotyków.!!!

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:15   #4576
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

smalcem??? o kurde pierwsze słysze. ale zapach chyab pozostawia duzo do zyczenia fajnie ze działa ale jakoś na sama myśl mam gęsią skórkę
a w jaki to sposob działa?
Stary 2011-01-25, 10:15   #4577
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Malusi brzuszek

Aguś widzisz dało się nie przytyć Ja ostatnio przez cały dzień mogę nie jeść, tzn zjem śniadanie jakiś obiad ale głodna nie jestem ale za to wieczorem włącza mi się ssanie i nie mogę ogarnąć tego głodu.

Hej, hej późno dzisiaj wstaliśmy
Za chwilę muszę do sklepu iść a tak zimno...
kochana ja tez moge pol dnia nie jesc
ale wieczorem to czasem cierpie
no ale jakos musze wytrzymac
a juz jest najgporzej jak mnie najdzie ochota na drozdzowke albo na cos slodkiego np kawalek placka albo nalesniki
ale nie moge
Stary 2011-01-25, 10:17   #4578
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

nigdy wcześniej nie słyszałam o tym smalcu i co na prawdę działa??

Stary 2011-01-25, 10:19   #4579
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Jula juz dzisiaj lepiej,aaaa Andziotku ja smalcem ją zawsze smaruje jak jest pzreziebiona,raczej nie łaze z nia po lekarzach.
Kupuje kostke smalcu,pzrecinam papier z niego na 2 czesci ,smaruje cienka warstwa obydwa kawałki i kłade pod pizamke jeden na piersiach,a drugi na pleckach i grubo ubieram i do spania .po 2-3 h jest mokrusienka ,wycieram i pzrebieram w suche i dale spac.

zwykle po 1 razie jest duzo lepiej,czasem 2 nocki pod rząd tak robie,ona juz przyzwyczajona do papierka hihi.
Ja wogóle lubie takie naturalne- starodawne sposoby) świetne na gorączke .!!!!
jak narazie żadnych antybiotyków.!!!
I mówisz, że działa? Za pierwszym razem jak usłyszałam o smalcu byłam aż poruszona, że to jakieś dziwne praktyki
Dostaliśmy słoik smalcu z gęsi do smarowania młodego ale jeszcze nigdy się na to nie odważyłam...

It's not about anger
Stary 2011-01-25, 10:22   #4580
dorkabl
Zadomowienie

hej dziewczyny Maliny

agnieszka_pe25 super stronka, wyczytałam ze moga mnie teraz boleć oczy...a ja myślałam ze to od siedzenia przed kompem :P hihih

Weszłam dzis na wagę i przytyłam pół kilo, czyli mam +3,5. Przy 20 tyg to chyba juz najwyższa pora na przybieranie na wadze

Co do organizowania czasu na zakupy, załatwiania ważnych spraw itp kiedy dziecko już będzie...słyszałam ze pracodawcy coraz częściej twierdzą ze lepszych logistyków od matek to nie ma!!

Jutro śmigam na glukozę. Tak sie naczytałam ze juz nie wiem czy sie bać czy nie ihih
Ide do sklepu. Grochówe dziś zrobię! a co!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
I mówisz, że działa? Za pierwszym razem jak usłyszałam o smalcu byłam aż poruszona, że to jakieś dziwne praktyki
Dostaliśmy słoik smalcu z gęsi do smarowania młodego ale jeszcze nigdy się na to nie odważyłam...

...chyba bym przy tym zwymiotowała...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:23   #4581
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

czyli nie tylko ja jestem w szoku odnośnie smalcu
Stary 2011-01-25, 10:25   #4582
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
smalcem??? o kurde pierwsze słysze. ale zapach chyab pozostawia duzo do zyczenia fajnie ze działa ale jakoś na sama myśl mam gęsią skórkę
A mi mama załatwiła gdzieś smalec Borsuczy i jak byłam chora to rewelacyjnie działał bezzapachowy - no może lekko go czuć ale nie ma masakry

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-01-25 o 10:26
Stary 2011-01-25, 10:26   #4583
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
czyli nie tylko ja jestem w szoku odnośnie smalcu
jak widać nie ty jedna ale lepszy może taki smalec niż antybiotyki dla takiego dziecka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 10:30   #4584
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
nigdy wcześniej nie słyszałam o tym smalcu i co na prawdę działa??
Cytat:

Dziewuszki smalec poprostu rozgrzewa i właśnie najlepszy jest taki łój gęsi ,ale ja nie miałam okazji jeszcze spróbowac,tylko taki sklepowy,a on nie ma zbytniego zapachu.aaa i do picia prawdziwy sok z malin mojej mamy-tez rozgrzewa.
ja wogóle mało jej zbijam gorączke,staram sie ja pzretrzymywac ,wtedy sie uodparnia organizm,jedynie 1 na noc jej daje co s od gorączki,a poza tym syrop z cebuli,flegaminka i krople do noska.to nasz stały zestaw.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:33   #4585
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Ddaaiissyy, zapewniam, że z przodu brzuch wydaje się pokaźniejszy, no i żałuję, że nie zrobiłam sobie zdjęcia porównawczego sprzed 7 kg

Kochana, jeśli chodzi o kremy przeciwzmarszczkowe, to nie stosowałam, jednak w tej dziedzinie jestem za kosmetykami aptecznymi [La Roche Posay, Avene, Galenic, Nuxe].

Kupiłam sobie TBS z wit. C do codziennej pielęgnacji. Postosuję, to zdam relację, jak tam jego działanie Zresztą jestem fanką kosmetyków z wit. C. Na pewno mocno polecam Active C pod oczy z LRP, ten do twarzy też świetny, ale chyba moja skóra się trochę przyzwyczaiła. No i mój faworyt od dawna, mimo że bez wit. C - Nuxe Nirvanesque, wart swojej ceny.

Wszystko zależy od cery

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

O kurde! Aguś! No to wg pierwszego terminu jeszcze kończę 6 miesiąc, ale wg najnowszych doniesień 28.04, to leci mi 7 miesiąc!
Ja tez jestem tylko za aptecznymi., nawet toniki, mleczka - wszystko kupuje z apteki.
Bioderma takze jest apteczna
Daj znac jakie wrazenia z TBS

Cytat:
mnie czasami boli brzuch tak jakby przy okresie, największe nasilenie miałam jakieś dwa tygodnie temu czyli w 21-22 tc., czasami też mnie coś zakłuje z boku, różnie
aha czyli jest to ból do wytrzymania ?

dorkabl takie przybranie na wadze to jak zadne

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:34   #4586
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

no na pewno dlatego jestem bardzo ainteresowana na czym to polega bo nie słyszłam.
moja mam kiedys przytargła do domu jakieś sadło... cokolwiek to jest. ale wiem ze jak to piła chyba sobie do rosołu dodawała to wyciagneło ja z takiego zapalenia oskrzeli na ktore nic nie dizałałó. ale nie wiem co to jest sadło i chyba nie chce wiedziec...
Stary 2011-01-25, 10:37   #4587
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

agnieszka_pe25
twoj maz naprawde musial byc przemeczony ze usnal przy dziecku, na pewno specjalnie by tego nie zrobil moj wczoraj wrocil do domu o 22 (od 6rano w pracy) i padl jak kawka zarabia na naszego dzidziusia

moria44
hemoglobinke mam taka sama tez 10,9... i ogolnie HTC tez ponizej normy jak u ciebie- to swiadczy o niedokrwistosci, czeka nas zelazo w moczu erytrocyty pojedyncze wiec nie wiem co to znaczy... za tydzien wizyta u gina...wiec poczekam.
co do tytulow to nie zaden talent

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Cześć kobietki,
Super wszystkie trzy tytuły na nową część ale drugi rządzi. Zaglądam tu tak rzadko i nie mam czasu nadrobić że czasem wydaje mi się że mocno odstaje i ciężko się wbić. Basienka miała rację, A ja chyba jakiegoś dołka mam.
dziekuje ze ci sie podoba

agus87
tak wlasnie jem malo a czesto, dlatego jestem stale glodna

bzyczka1
ale dokladnie buzke widac jest dziewczeca sliczna

Eve1603
mam nadzieje ze nie bede panikowac przy dziecku, chce mu/jej dac duzo milosci i mam nadzieje ze to wystarczy ja chwilowo za duzo nie kupilam maluszkowi i strasznie jestem ciekawa twojej wyprawki do porodu???
u mnie tak samo, w Łodzi nie mam nikogo i pewnie niejedne zakupy dzidzius spedzi z nami, albo Tż sam pojedzie...chociaz jestem za tym zeby byc w trojeczke Tż duzo pracuje i chce zeby spedzal pozniej z nami jak najwiecej czasu- trudno jezeli ma byc to na zakupach...
W sklepach handlowych rzadko bywam, wole bazary, rynki zawsze taniej i szybciej... galerie itp mnie nie bawia

agus87
to ja cie pobije... 5stycznia u gin 62 kg, 21stycznia w poradni diabetologicznej 61,85kg... dieta swoje robi, a brzuszek rosnie i to jest frajda warzywa, kasze, ryz, owoce (mozna jesc ale w malych ilosciach i zawsze przy posilku)miesko chude pieczone lub gotowane- swoje robia

mary poziomkowa
sliczny brzucholek i jaka koszulka no no

ja tez wam wrzuce zdjatko mojego 7miesiecznego juz brzuchola, chcecie?

i tez musze ponarzekac- wczoraj bolaly mnie wszystkie zeby jak jeden maz myslalam ze umre z bolu- powod byl taki ze zjadlam jednego mentosa owocowego
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 10:41   #4588
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

wklejaj brzysio
Stary 2011-01-25, 10:42   #4589
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

stanik mnie cisnie, juz wszystkie sa za male... piersi urosly ale nie tak duzo... ale ledwo sie zapinam

musze kupic kurtke, jakies ciazowe spodnie i stanik!!!! najblizszy cel!!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:48   #4590
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ddaaiissyy, prawda? Sama się sobie dziwię, że aż tak jestem dobroduszna i wrażliwa Właśnie zaraz idę nakarmić włosy bananami z TBS

Drugie usprawiedliwienie miałabym takie, że to zachcianka ciążowa

Tutaj wrzucam fotę brzucha, bo w albumie godzinę się zapisuje jakoś

ale fajniusi, ja przy tobie wygladam jak TIR haahahaa

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziekuje kochane
nie przesadzam
jem poprostu duzo zdrowiej
akle musze powiedziec ze i tak jestem w szoku, bo skusilam sie na jeden kawalek pizzy w zeszlym tygodniu, na lody ale bez smietany oczywiscie bo mialam imieniny i mc flury z okazji studniowki
ulala
u mnie ok -2

aha a tak apropos kobitki bedace w 27 tygodniu ciazy
zaczelysmy 7 miesiac

27-31 7
32-36 8
37-40 (41) 9
aaaaaaaaa
agus czy ty czytasz w moich myslach? wiesz ze mialam dzisiaj pytac jak sie przelicza tyg na miesiace? bo kazdy pyta o miesiac a ja nie wiem jak to przeliczyc i dzisiaj mialam sie was pytac

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Bzyczka śliczna buźka córeczki.
Lolka mi najbardziej podoba się komplet pościeli z hipciem.

Nadrabiam cały czas i odpisuje ,bo zapomnę
jeśli chodzi oodbiór dziecka ze szpitala ,to już indywidualna sprawa placówki,czy w foteliku czy w gondolce.
W mojej klinice 5 lat temu nie mieli sztywnych ram,ze tylko fotelik.Widziałam rodziców wynoszących dzieci w takich usztywnianych gondolkach z wózków spacerowych,wiecie o co chodzi?
My dzieci wkładaliśmy do fotelika i do domku.A co do gondoli to nie każdą można przypinać pasami w aucie,nie pamiętam firmy które takie produkują,jednak takie gondole są bardzo małe.
Po za tym przez kilkanaście minut jak dzidzia bedzie jechała w foteliku to nic jej nie bedzie,wyobraźcie sobie pozycję embrionalną,tam nie ma idealnie prostego kręgosłupa jest wygięty w taki łuczek.
Same zdecydujecie co zrobić.
kasia teraz jest nowa generacja foteliko gondol, eweska mowila ze kupi jane matrix, sa tez z firmy nurse, nawet mutsy ma, britax etc, super rozwiazanie, poprostu rewelacja, bo te foteliki po wyciagnieciu z samochodu i wlozeniu do wozka rozkladasz na plasko. dla mnie bomba i goraco o tym myslalam szczegolnie o britaxie ale ceny kosmos, nic by mnie taniej nie wyszlo, a myslalam ze pozbylabym sie problemu kupna gondolki. masz racje ze nie kazda da sie przewozic w samochodzie , mojej gondolki nie ma ma lekki stelaz i jak sie jej nie uzywa to idzie ja zlozyc na plasko

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
hej dziewczyny Maliny

agnieszka_pe25 super stronka, wyczytałam ze moga mnie teraz boleć oczy...a ja myślałam ze to od siedzenia przed kompem :P hihih

Weszłam dzis na wagę i przytyłam pół kilo, czyli mam +3,5. Przy 20 tyg to chyba juz najwyższa pora na przybieranie na wadze

Co do organizowania czasu na zakupy, załatwiania ważnych spraw itp kiedy dziecko już będzie...słyszałam ze pracodawcy coraz częściej twierdzą ze lepszych logistyków od matek to nie ma!!

Jutro śmigam na glukozę. Tak sie naczytałam ze juz nie wiem czy sie bać czy nie ihih
Ide do sklepu. Grochówe dziś zrobię! a co!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

...chyba bym przy tym zwymiotowała...

eh dorkabl, gratuluje takiej wagi, jej, mi sie wydaje ze po kazdej kawie mam pol kilo wiecej

KOCHANE USWIADOMCIE MNIE!!! POWIEDZCIE MI JAK SIE SZUKA W ALLEGRO SPRZEDAWCY? BO DZISIAJ BYLAM W TYM SKLEPIE I PYTALAM JAKIEGO NICKA MAJA, I CHCIALABYM ZNALEZC PO NICKU ALE NIE WIEM JAK SIE TEGO SZUKA
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości