2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 08:56   #3721
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
tifio Jak żele mogą działać tylko na psychikę skoro zawierają lidokainę, środek znieczulający stosowany także dla dorosłych?
tak potwierdzam tez kupiłam a dopiero potem zaczęlam czytać ulotkę bo wystraszyłam się, że to jakieś ziołowe coś albo co gorsza homeopatyczne, ale nie lidokainka więc działać na pewno działa, tylko w takiej dawce niestetyb krótko i u nas nocka znowu kiepska

Martuszka współczuję mam nadzieję, że Pat szybko się wyrówna albo po prostu szybko zacznie chodzić

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:16   #3722
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

odpisuje hurtowo bo nie wiem jak tak moje szczęście ze spaniem...

ninaad waniliaania dra Kalex IlonaN2 Szczęśliwa tiffo hmm jakie są obiawy nie wiem hahah to co mówiła rehabilitantka to pocieranie nóg wykrzywianie stóp krzyżowanie nóg no i non stop napięte nogi jak to powiedziała "nie są plastyczne" ja laik jestem więc nie wiele powiem... a czemu się powiększa.. nie mam pojęcia.. może przez to że mimo że nie nosimy na pionowo to się tak z nim bawimy.. do dupy i tyle...

gabisun hmm wiesz jej się nie podoba to że przy tym mocnym napięciu nóg prostowaniu to krzyżuje nogi (na leżąco na siedząco, na stojoąco mało ale się zdaża) no i wykrzywia stopy tak jakby do wewnątrz.. zobaczymy będziemy masować nogi stopy przyginać do brzucha no i zero pionu..
ale ja się pocieszę tym że jak mówisz może zacznie szybko chodzić.. nie chce panikować.. hmm nie będziemy pionizować mam nadzieję że to z rehabilitacją załatwi sprawę..

abz trzymam za was kciucki!

tifio dziękuję za info o pampersach!!

u nas żel na zęby też działa... na szczęście

anilkadro gratuluje wygranej!! no i super fotka!
Stary 2011-01-25, 09:22   #3723
hagar1
Rozeznanie

hej mamusie,

dziś tylko 2 pobudki w nocy dałam jej na noc znów tylko mm 180 ml. długo zasypiała ale bez ryku. spała do 2. cycki mi prawie eksplodowały tyle w nich się przez ten czas mleka nazbierało więc jak się obudziła najadła się moim mleczkiem i spała do 5 potem zjadła i wstała przed 8

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
byliśmy na rehabilitacji jest gorzej niż ostatnio o ile napięcie w barkach maleje to w nogach wzrasta - całkowity zakaz pionizowania dziecka do 9 mce.. wszytko tylko na siedząco i leżąco - zabawy noszenie itd..
miodzioooo
kurcze nie fajnie, współczuję. u nas jak na razie wzmożonego napięcia nie stwierdzono, ale małą cały czas się tak strasznie wygina ale ostatnio w obie strony a nie tylko w jedną. co do zakazu pionizowania to nie zazdroszczę. u nas jak był rehabilitant to też mówił żeby jak mniej pionu, a my bardzo często tak nosimy, z tego co wiem to wtedy nogi powinny być tak rozkraczone i kolanka wyżej niż pupa, ale jak to osiągnąć. wystarczy jak się trzyma małą za pupkę i nóżki ma ugięte???

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
JA się za szybko cieszyłam Teraz był koncert znowu Od Tz w ogóle nie zjadł a ode mnie zjadł może 40 60 ml jakie miął Ja chyba jestem jakąś nie tego matka nie umiem go nakarmić
nie gadaj bzdur, jesteś najlepszą matką dla swojego malucha ważne aby to sobie powtarzać, choć wiem że czasem jest ciężko. ja np. mam teraz wyrzuty sumienia że małej mm na noc podaje, i myślę sobie że wyrodna ze mnie matka bo nie chce mi się w nocy często wstawać więc sztucznym mlekiem małą zapycham

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
A może Twoja córcia to straszny głodomor? W nocy pokarm jest bardziej syty niż w dzień, więc teoretycznie powinna dobrze spać skoro zjada dwa cyce i jeszcze butlą zakąsza, ale jak widać w praktyce jest bardzo różnie. Życzę jak najszybszego rozhulania mleczarenek!
no właśnie niby w nocy to mleko bardziej kaloryczne. widocznie ona potrzebuje czegoś więcej bo jak na razie po mm jest lepiej. mam tylko nadzieję że to dawanie mm na noc laktacji nie zakłóci.

mszu dodaje zdjęcie brzuszkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (76,7 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-01-25 o 10:22
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:30   #3724
gabisun
Zakorzenienie

Martucha taki rozluźniający masaż może być bardzo pomocny tylko pamiętaj żeby nie był zbyt mocny i intensywny bo będzie działać odwrotnie...no właśnie wymieniłaś najwazniejsze objawy: krzyzowanie nóg w zawieszeniu pachowym i stopy w ułożeniu baletowym. Mam nadzieję, że w miarę nabywania przez Pata nowych umiejętności i ćwiczenia pozostałych mięśni się wyrówna wszystko

Stary 2011-01-25, 09:44   #3725
martucha84
Zakorzenienie

hagar gratuluje super że tylko dwie pobudki.. oby było lepiej no nam mówiła pani żeby nosić jak na krzesełku czyli kolanka wyżej niż pupa "na siedząco" zobaczymy... no i na leżąco, ale jak najmniej w takie sposób żeby nogi były w zwisie

gabisun dziękuję za przypomnienie bo ona też mówiła coś żeby nie uciskać a lekko masować nawet lepiej będzie jak tylko będziemy głaskać niż ściskać.. ale już byłam zawieszona i nie wiedziałam o co jej chodzi to teraz wiem że to masowanie.. ehss.. ona jeszcze powiedziała że dopiero na pion możemy zacząć nosić jak będzie czworakował.. nie wiem czemu.. może żeby tego wszystkiego nie po omijał..
też mam nadzieję że to się wyrówna, w rękach jest super naprawdę nawet na basenie to zauważyliśmy że zaczął nimi machać czy leżąć na brzuchu bawić się zabawkami potrząsać obkręcać i robi to dużo bardziej precyzyjnie.. ale nogi, pani nas nie okrzyczała za te pionowe zabawy ale minę miała nietęgą no i szlaban - do 9mce ale czemu aż do 9?? a nie np do wyrównania?
Stary 2011-01-25, 10:07   #3726
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

JA się za szybko cieszyłam Teraz był koncert znowu Od Tz w ogóle nie zjadł a ode mnie zjadł może 40 60 ml jakie miął Ja chyba jestem jakąś nie tego matka nie umiem go nakarmić
Ilona, nie gadaj tak nawet. Zobacz mnieMati w ogóle nie chce jeść z butki i póki co olałam to totalnienie chce to nie, mnie sie nie chce już z nim męczyć codziennie i patrzeć jak on z szelmowską mina dziamie smoka i się śmieje spróbuje za jakiś czas, jak mi się zachce

plusem jest to,że od kilku dni rewelacyjnie je mi z piersi-nie pamietam kiedy tak jadłżadnych pierdków, podkurczania nóżek, przyssie się i ładnie ciagnie

hagar-u Ciebie dwie pobudki a u mnie 4 jak się obudził po 2 to myślałam,że będzie spał gdzieś do 6-7, bo się objadł bardzo, jadł i jadł. A tu figa z makiemobudził się jeszcze po 4 i po 6

abz - zdjęcia brzuszkowe, tzn. zdjęcia dzieci leżących na brzuszku z uniesioną główką

tifio-dzięki za news o pampkach

anilkadro - gratuluję wygranej
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:54   #3727
malwina1204
Rozeznanie

Prosze o głos na Amelke
http://**************.com/buzialoveli/galeria

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:55   #3728
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
ajpierw jabłko i marchew w jeden dzien czy w jeden dzien jabłko a w drugi marchew? Codziennie tak dawałaś ile dni a obiadek po ilu od pierwszego jabłka?
ja juz w 3 miesiaceu dalam kilka razy po lyzeczce jablka. A jak skonczyl 4 miesicae to: Jedengo dnia dalam samo jablko. Dawalam tak przez 3 dni. Potem dalam sama marchew i dalam przez 3 dni. A potem dalam jednego dnia jablko i marchew razem. A w kolejne dni to juz nowe wprowadzalam albo obiadki albo owoce
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:55   #3729
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

malwina-wygwiazdkowało Ci link przeslij może adres na prv
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:02   #3730
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas żel na zęby też działa... na szczęście
a jaki zel?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:04   #3731
malwina1204
Rozeznanie

kurcze nie da sie gwiazdki wychodzą

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2011-01-25 o 11:06
Stary 2011-01-25, 11:08   #3732
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
kurcze nie da sie gwiazdki wychodzą
malwina - wstaw spacje to wtedy bedzie wiadomo na jakiej stronie, a spacje sobie usuniemy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:12   #3733
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
malwina - wstaw spacje to wtedy bedzie wiadomo na jakiej stronie, a spacje sobie usuniemy
http://apps.facebo ok.com/buzialoveli/galeria

Wstawiłam spacje usuncie ją i zagłosujcie z góry barddddddzo dziękujemy))

Stary 2011-01-25, 11:27   #3734
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
http://apps.facebo ok.com/buzialoveli/galeria

Wstawiłam spacje usuncie ją i zagłosujcie z góry barddddddzo dziękujemy))
a który to Twój dziecieczek? bo już przestałam kojarzyć tyle tych szkrabów tutaj
Amelka z 2 strony?

Stary 2011-01-25, 11:32   #3735
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a który to Twój dziecieczek? bo już przestałam kojarzyć tyle tych szkrabów tutaj
Amelka z 2 strony?
Tak przeskoczyła na strone nr 2

Stary 2011-01-25, 12:00   #3736
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
hagar gratuluje super że tylko dwie pobudki.. oby było lepiej no nam mówiła pani żeby nosić jak na krzesełku czyli kolanka wyżej niż pupa "na siedząco" zobaczymy... no i na leżąco, ale jak najmniej w takie sposób żeby nogi były w zwisie

gabisun dziękuję za przypomnienie bo ona też mówiła coś żeby nie uciskać a lekko masować nawet lepiej będzie jak tylko będziemy głaskać niż ściskać.. ale już byłam zawieszona i nie wiedziałam o co jej chodzi to teraz wiem że to masowanie.. ehss.. ona jeszcze powiedziała że dopiero na pion możemy zacząć nosić jak będzie czworakował.. nie wiem czemu.. może żeby tego wszystkiego nie po omijał..
też mam nadzieję że to się wyrówna, w rękach jest super naprawdę nawet na basenie to zauważyliśmy że zaczął nimi machać czy leżąć na brzuchu bawić się zabawkami potrząsać obkręcać i robi to dużo bardziej precyzyjnie.. ale nogi, pani nas nie okrzyczała za te pionowe zabawy ale minę miała nietęgą no i szlaban - do 9mce ale czemu aż do 9?? a nie np do wyrównania?

wydaje mi się, że dlatego, że już wtedy dziecko przymierza shodzenia, więc ćwiczenie nóg jak najbardziej wtedy wskazane nie martw się tak bardzo tym, ważne że jest zdrowy, że to nie jakieś trwałe zmiany czy choroby do 9 to pewnie tak ogólnie powiedziała, ob Pat przecież może zacząć raczkować wcześniej

Stary 2011-01-25, 12:02   #3737
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

hagar1 dzieki!

dziewczyny któraś jeszcze do kolażu brzuszkowego sie dołacza??

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2011-01-25, 12:22   #3738
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
mszu dodaje zdjęcie brzuszkowe
słodkie, ale ma świetną czapeczkę bardzo fajnie wygląda tak dziewczęco

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a jaki zel?
my mamy bobodent i po po smarowaniu tak jeszcze z 5-10 minut max denerwuje się i jest spokój

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że dlatego, że już wtedy dziecko przymierza shodzenia, więc ćwiczenie nóg jak najbardziej wtedy wskazane nie martw się tak bardzo tym, ważne że jest zdrowy, że to nie jakieś trwałe zmiany czy choroby do 9 to pewnie tak ogólnie powiedziała, ob Pat przecież może zacząć raczkować wcześniej
no może tak, ale tym do 9 mce mnie trochę wystraszyła no nic będziemy uważać
Stary 2011-01-25, 12:30   #3739
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
hagar1 dzieki!

Ja bym chciała dać 2 fotki do wyboru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090878.jpg (104,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100002.jpg (90,6 KB, 44 załadowań)
Stary 2011-01-25, 12:42   #3740
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Tifio super że z Franka biodrami wszytko ok

Hagar
no widzisz udało się Ja tez próbuje podawać mm ale niestety pluje nim Nie miej wyrzutów Takie jest życie i czasem musimy podejmować decyzję wbrew sobie

Klaex
ja tez bym zrezygnowała bo mały jest taki zachrypnięty od darcia się przy butli Ale co ja ma zrobić ja ja muszę być na uczelni raz w tygodniu Co ona ma jeść?

Ja wróciłam z USg bioderek Franio ma super symetryczne zdrowe biodra ... i tyle dobrych wieści Dalej drze się przy butelce choć teraz zjadł 50 ml wiec est postęp Daje sobie czas do piątki jak nie załapie jadę na tydzień do mamy (oż ona go nauczy jak dłużnej z nim będzie) a jak nie to Franek będzie miął już 3 miesiące i 2 tygodnie i wprowadzę gęste kleiki i będę dawać łyżeczka Innego wyjścia nie ma

No i TZ mi się wali i t bardzo

Co mogę dać dziecku na chrypkę?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:45   #3741
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Ja! Ja! Jeszcze ja!

Wybierz proszę, które lepsze (z dwóch różnych aparatów, przy różnym nasłonecznieniu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0205.jpg (80,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4883.jpg (89,3 KB, 42 załadowań)
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:55   #3742
dash
Raczkowanie

Cytat:

mszu kochana dziękuję że i o mnie pamiętałaś!!! ja co prawda miałam nie dodawać żadnych zdjęć Mai do netu, ale te Twoje kolaże są tak piękne, że strasznie mnie korci tylko czy mogę dodać później? Bo Maja śpi a nie mam żadnego fajnego brzuszkowego...

Dziewczyny strasznie chciałabym Wam wszystkim poodpowiadać, ale jestem taka skopana. Już myślałam, że wyszłyśmy z Mają z choroby a tu nawrót i u niej i u mnie. Ja jestem na antybiotyku, nic mi się nie chce, zresztą nie mam siły... Nos zawalony, kaszel dusi i tak do dupy... Napiszę tylko, że Maja ciągle wyciąga język i gada tak "przez niego". Ślini się potwornie, ale ząbków na razie nima . AAA jeszcze chciałam napisać martucha trzymaj się, jesteśmy z Tobą i na pewno wszystko skończy się dobrze!!!!!!!!! Spadam dziewczyny idę się położyć póki śliniak śpi
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:03   #3743
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Gratulacje!
A mama już nie przypomina Dominikowi o smoczku?

Widzi że Domik nie woła wiec dała spokuj..choć jak młody sie wydziera to mruczy se pod nosem , że dałaby mu smoka i spokój by był

Niestety nie mam zbytnio czasu do Was zaglądać, bo przyjechała do nas na ferie męża chrześniaczka. Jest u nas jeden dzień, a mnie już szlag trafia Buzia jej się nie zamyka, a ma taki specyficzny głos, że ledwo to moje uszy wytrzymują...

Wiem, że coś jeszcze chciałam napisać, ale skleroza mnie dopadła
A ja mam co drugi dzien w domi 5-latka..siostrzeńca..który cały dzien na cały regulator ogląda carton network, a jak nie ogląda to bije sie z Domikiem, albo drą sie niemiłosiernie obaj..no bo mój robi to co ten starszy..dzis też jest i padam z nóg

Ilona..to super z z bioderkami ok a co sie stało z tż? ach te chłopy
A na chrypke to.moze syropek prawoślazowy ..działa on osłonowo na gardełko...

Dopiero sobie usiadłam od rana. jak siostrzenic u ans jets to uśpinie Domika graniczy z cudem, a on potrzebuje jeszcze tej południowej drzemki, bo jak nie śpi to później o 17-18 sie kładzie..no i pobudka ok 20 i hulaj dusza do północy
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:04   #3744
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Klarissa, moja droga, ja juz Natalkową fotke mam choc kiedys prosiłam Cie zebys przeslała mi jedno z kolazu kotry robilas po wyjedzie do Zakopanego

anilkadro
... dzieki!

dash
... to super ze sie zdecydowalas zaczekam za Tobą chetnie

własnie mi sie przypomnialo ze nie mam zdjecia Pascala Weroniki

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2011-01-25 o 14:09
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:34   #3745
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:

Tak przeskoczyła na strone nr 2
zagłosowane

Stary 2011-01-25, 14:35   #3746
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hagar jakie ty mm podałaś??
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:57   #3747
malwina1204
Rozeznanie

anilkadro ,klarissa-super zdjęcia

dash-kurujcie sie
MisQa-dziękuje

Ja sie marwie bo okresu nie dostałam;(nie wyobrazam sobie teraz ciąży!!!wrrr czekam dalej a brzuch boli

Stary 2011-01-25, 16:12   #3748
Binka0310
Raczkowanie

Cytat:
My jeszcze chciałybyśmy

Ja nawet nie mam kiedy Was nadrobić bo ciągle coś

Jutro postaram się być na bieżąco i odzywać się częściej

Wszystkie dzieciaczki są piękne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1887.jpg (96,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1899.jpg (105,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1903.jpg (105,2 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Binka0310
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:13
Binka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:22   #3749
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa, moja droga, ja juz Natalkową fotke mam choc kiedys prosiłam Cie zebys przeslała mi jedno z kolazu kotry robilas po wyjedzie do Zakopanego
Ups... przegapiłam, to jak już masz to nie będę siała zamętu
Stary 2011-01-25, 18:57   #3750
hagar1
Rozeznanie

witam ponownie

ja w dobrym nastroju, miałam dziś wychodne byłam na dobrym obiedzie i odpoczęłam. mała została z mężem i zrobiła mu niezły koncert, ale dali radę, zjadła moje mleko z butli i zasnęła

zapomniałam wam napisać że mojemu dziecku chyba też ząb wychodzi, trójka albo czwórka na dziąśle ma taką biała kropkę, myślałam że to pleśniawka ale to twarde jest więc chyba ząb.

ze złych informacji to mała chyba zimno dostała. co z tym robić???

Cytat:
Hagar jakie ty mm podałaś??
daje bebilon, dla dzieci ze skłonnościami do kolek i zaparć.

Cytat:
słodkie, ale ma świetną czapeczkę bardzo fajnie wygląda tak dziewczęco
dziękuję. czapeczkę zrobiła moja koleżanka

Cytat:
Ja sie marwie bo okresu nie dostałam;(nie wyobrazam sobie teraz ciąży!!!wrrr czekam dalej a brzuch boli
rozumiem co czujesz, ja co chwile świruje że znów w ciąży jestem. też sobie tego nie wyobrażam.

dziś kolejny dzień z mm. trzymajcie kciuki aby nocka była taka jak ostatnia
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości