|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
A to już z podręcznikami szkolnymi?
![]() Ja listę zrobiłam kiedyś, wyszło pół kartki w zeszycie i Tż zaczął się nabijać ze mnie, to olałam. Ale my dużo rzeczy nie będziemy kupować bo wiemy z czego korzystaliśmy a z czego wcale.
#4622 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
siasiek swietny pomysl z tymi spodniami, sama bym tak zrobila ale szyc nie umiem, ale wpadlam na pomysl ze dam mojej babci ( bede u niej 6lutego) i ona mi zrobi
![]() agus87 ja tez nie chce schudnac i nawet na to nie licze, ale tez uwazam na to co jem bo tak jak ty dostalam op**** za wage ( wciagu miesiaca 4kg)... jutro poznam wyniki na glukoze strasznie sie boje ![]()
![]() |
#4623 |
Zadomowienie
|
Muszę się trochę pożalić... Pęka mi głowa po prostu, już nie wiem, gdzie ją mam włożyć. Wzięłam Apap, bo już nie wytrzymam. Tym bardziej, że córeczka wróciła z przedszkola i już nie będę miała szans na leżenie...
Ja się cieszę z moich kilogramów na razie, bo na początku ciąży dość schudłam (stres i wymioty). Teraz jeszcze nie dobiłam wagi sprzed ciąży, ale już powoli doganiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny zjadlam pomidorowke i nadal jestem glodna!!!! ![]() ![]() mam ochote na hamburgera, kebaba, tortille albo po prostu frytki, piers z kurczka, surowka i duzo kechapu ![]() dziekuje za wszystkie komentarze ![]() ![]() sasiek czy recznie to przyszylas?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zadomowienie
|
A więc: zmodyfikowałam każdą wyprawkę jaką dziewczyny tu wklejały i dodałam pare co poradziły mi kolażanki czy położne... Nie wszystko jest do kupienia przed porodem. A bez niekórych rzeczy napewno sie obejdzie....
Do spania:
![]() Żona ![]() Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-01-25 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak masz diete na pewno cukier mocno spadl bedzie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
Aliczka moja lista podobna do Twojej, też dłuuuuuga
![]() Wiesz, ja go w śnie pytałam gdy do szpitala przyjechał ale on twierdził, że no chyba naprawdę mamy synków. No i wypisali mnie od razu po porodzie do domu, po cesarce! No i pojechaliśmy do siebie, wchodzę do mieszkania i lecę do komputera a TŻ pyta "Co, dziewczynom musisz napisać? ![]() ![]() kasia no urósł, bardzo ![]() ![]()
#4628 | |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Ja oczywiście po nieciekawej nocy ![]() ![]() ![]() Zmykam zjeśc jakies śniadanio-obiad, bo wstałam o 12:30, a potem na spacer ![]() Cytat:
![]() Śliczny brzuszek Kasieńko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie. Jak tak dalej będziecie produkować, to szybciutko wskoczymy w następną część
![]() pięknie rośnie ![]() bzyczka1 jaka piękna fotka Waszej córuni ![]() Uciekam ogarnąć łazienkę i za obiadek też trzeba się zabrać. Miłego popołudnia życzę. aaaaaaaaaaaa zapomniałabym najważniejszego, wczoraj wieczorem podczas ogładania Tv poczułam ruchu dzidziusia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Aliczko czy Ty wszystkie te rzeczy chcesz kupić?? Bo przy pielęgnacji masz wymienione 4 rodzaje kremów do pupy a nie masz tam napsane albo tak jak przy płynie oilatum, dlatego pytam. Ta samo do pępka, octanisept wystarczy po co ci coś jeszcze do pępuszka? A koszule do karmienia to policz sobie razy 2 albo i 3
![]()
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
to dobrze ze chociaz spi jak ty spisz:P bo moje niezabardzo, wstaje z okopanym jednym bokiem.. a od 3-4 dni dobiera mi sie raczkami albo glowka do mojego pepka, moja mala jeszcze nie jest powyzej (wlasnie jak wasze dzidziuski?? kopia juz nad pepkiem..?? ) moja lezy posladkowo i to chyba przez to..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie zalecenie pani diabetolog, by wykluczyc cukrzyce lub ja wykryc w 100%. moria44 dzieki ![]() najwazniejsza to ta nasza hemoglobina, u mnie tak samo inne wyniki powyzej lub ponizej normy...ale chyba tak musi byc ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() po pierwsze wyprawka do porodu, i wyprawka dla maluszka!! a ja w lesie... Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Wtajemniczenie
|
vilosia ja tam czuję małą cały czas nisko, 4cm pod pępkiem, brzuch też mam raczej nisko ale nie wiem w jakiej pozycji leży Iga.
#4634 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Wtajemniczenie
|
aliczka super lista ja też mam bardzo podobną
![]() moria świetny sen ![]() 24kasia86 piękny brzuszek gusiagatko teraz to już będzie norma i coraz mocniej będziesz odczuwała ruchy swojego maleństwa oj nie jeden raz cię skopie ![]() przyznaję cudowne uczucie ![]() bzyczka piękna fotka waszej córki
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, podczytuję Was dzisiaj, ale coś weny brak
![]() Bzyczka - cudowna buźka ![]() Lolka - wybrałabym Hipcia ![]() Kasia - śliczny masz brzuszek ![]() Siasiek - ale żeś wykombinowała! Tylko pogratulować pomysłu! ![]() U mnie z gardłem bez zmian, a może i nawet gorzej - noc porwana, spać poszłam po 4, wstałam o 9-tej. Nieprzytomna jestem ![]() Za radą Mary kupię chlorheksydynę do pędzlowania. Żeby tylko pomogła ![]() A jutro chyba w końcu zmuszę się i zrobię test obciąż. glukozą ![]() ![]() ![]() Daisy - pytałaś o skurcze, ja miałam w sobotę wieczorem - przez ok. godzinę - łagodne, bezbolesne, powtarzały się regularnie co 7-8 minut. Nie wiem jak dokładnie je opisać, ale naprawdę nie sposób ich pomylić z czymś innym. W drugiej połowie ciąży mogą się takie zdarzać, tym niemniej trzeba mieć rękę na pulsie ![]() Idę sprawdzić zapiekankę - robię ziemniaczaną + wszystko inne, co znalazłam w lodówce. Mnie pewnie i tak będzie smakować, bo przez te gardło w ogóle smaku nie czuję ![]() Aguś - ale żeś mnie zaskoczyła tym 7 m-cem! Ja byłam przekonana, że jeszcze jestem w końcówce 6 ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-25 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Wtajemniczenie
|
moria moje dziecko niestety ma położenie pośladkowe no i jest za nisko bo 5cm pod pępkiem lekarz powiedział że może w ostatniej chwili się obrócić a jak nie to będzie musiała być cesarka najprawdopodobniej
a tak z innej beczki widziałyście dzisiejszy program o hipno porodzie w dzień dobry TVN??? fajnie byłoby tak urodzić
#4639 |
Wtajemniczenie
|
violisia
moje dziecko na 3usg zrobionych do tej pory lezalo glowkowo-podloznie (ostatnie robione mialam 1grudnia) ![]() ![]() mam do was pytanie:tez macie takie jasnobrazowe/zolte pepki???
![]() |
#4640 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lekarz chyba juz chial mnie nastawic na cesarke, bo mala tak od poczatku prawie lezy, raz jej sie zdarzylo chyba w 13 tyg bc glowka na glo ale to wszystko.. a jest coraz wieksza.. Cytat:
a tak serio to ja mam bez koloru, dookola jedynie skora jak byla opalona to sie naciagnela i teraz jest troszke jaksniejsza,ale nie mam jeszcze wypukleog pepka a chyab o ten kolor potem ci chodzi.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Wtajemniczenie
|
cos wam opowiem...
moj chrzestny ozenil sie paręnaście lat temu z kobieta wdowa ktorej meza zabito ( nieciekawa hostoria, ja nigdy sie tym nie interesowalam)...no i ona ma z tym bylym corke (rok mlodsza ode mnie)... oraz razem z moim chrzestnym maja jeszcze trojke dzieci (prawie doroslych)... Odkad pamietam zawsze mieli problemy z ta najstarsza corka cioci z pierwszego malzenstwa. Uciekala im z domu, wzywala policje ze jej lodowke zamykaja i nie ma co jesc (w co u nas nikt nie uwierzyl)... az zaczela pic, brac narkotyki i sie puszczac (tak to mozna nazwac)... w koncu sie wyprowadzila i slad po niej zaginal. Odnalazla sie i sluchajcie jest w ciazy!!! jej facet siedzi w wiezieniu, ona ma kile, nie chce tego dziecka, nie dba o siebie i podobno oddaje do domu dziecka!!! no szok jakis!! moja mama bardzo wspolczuje swojemu bratu- niby to nie jego corka ale... i tak jakos mi zal jej dziecka, jesli ona jest chora ono tez sie takie urodzi ![]() ![]()
![]() |
#4642 |
Moderatoreska
|
No i jestem, normalnie padam :/
Nie dość że ogromne kolejki w skarbówce jakiś cud musiałby się zdażyć aby ktoś ciężarną przepuścił, stałam w 4 kolejkach bo tak jest w naszych urzędach, że inny druczek do innego okienka ![]() ![]() Weszłam też do sklepu Telly Well czy jak to sie tam pisze bo mieli fajne wyprzedaże i zakupiłam sweterek taki dłuższy za 20zł, a drugi inny za 35 zł, plus apaszka za 10zł ![]() ![]() ![]() Wpadłam do domku jakiś szybki obiadek, posprzatać troszkę i trzeba będzie się zbierać do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Wtajemniczenie
|
violisia
pepek mam otoczony jakby jasnobrazowym kolorem i odbiega od niego w dol i w gore jasnobrazowa kreska.... moj pepek wystrzelil juz na zewnatrz ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
ja już po drugim śniadaniu zjadłam jajecznicę i 2 bułeczki z masłem
![]() na obiad będzie rosół albo spagetti. Mój mąż właśnie pojechał na rozmowę w sprawie nowej placówki zobaczymy co tam wymota ![]()
#4645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2 sniadanie, ja juz po obiadku:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
spokojnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Kasia, koszmarna sytuacja z tą dziewczyną ![]()
![]() |
#4647 | |||
Zakorzenienie
|
ja rowniez si9e ciesze kochana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
okej kochana mimo wszystko 3mam kciuki ![]() Cytat:
ale tak wczoraj jechalam z gor ( 8 godzinna jazda myslalamo wszystkim ![]() bo przeciez 9 miesiecy musi sie skonczyc wiec tak wypada ![]() a ja wysprzatalam cale swoje pieterko od 15 ksiadz zaczyna od poczatku ulicy chodzic u nas pewnie bedzie kolo 17-18 pozniej sru na basen strasznie mnie boli tam w srodku to jest cos w stylu tej rwy kulszowej co mialam na poczatku ciazy kurcze blade, byle po basenie przeszlo ![]() ale mam ochote na paczka albo na nalesniki ![]() kiedy jest tlusty czwartek ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
WOW noooo widac Kasia postep !!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agus87 Agus, juz 7 miesiac ??? łoooooooooooo Cytat:
Trzymam kciuki za gardło !!!!!!
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty masz kochana termin na czerwiec ja na koniec kwietnia ew. 3maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |||
Zadomowienie
|
Tak ręcznie wszyłam, delikatnie wyprułam ten pas a później w jego miejsce gumę dałam.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spokojnie nie ma co się denerwować czy nastawiać. My już po obiedzie, zastanawiam się czy robić coś dobrego do kawki...?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.