Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 11:44   #4621
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Jestem przy połowie dopiero i to bez ciuszków
A to już z podręcznikami szkolnymi?
Ja listę zrobiłam kiedyś, wyszło pół kartki w zeszycie i Tż zaczął się nabijać ze mnie, to olałam. Ale my dużo rzeczy nie będziemy kupować bo wiemy z czego korzystaliśmy a z czego wcale.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:56   #4622
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

siasiek swietny pomysl z tymi spodniami, sama bym tak zrobila ale szyc nie umiem, ale wpadlam na pomysl ze dam mojej babci ( bede u niej 6lutego) i ona mi zrobi

agus87 ja tez nie chce schudnac i nawet na to nie licze, ale tez uwazam na to co jem bo tak jak ty dostalam op**** za wage ( wciagu miesiaca 4kg)... jutro poznam wyniki na glukoze strasznie sie boje
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:57   #4623
Weredka
Zadomowienie

Muszę się trochę pożalić... Pęka mi głowa po prostu, już nie wiem, gdzie ją mam włożyć. Wzięłam Apap, bo już nie wytrzymam. Tym bardziej, że córeczka wróciła z przedszkola i już nie będę miała szans na leżenie...

Ja się cieszę z moich kilogramów na razie, bo na początku ciąży dość schudłam (stres i wymioty). Teraz jeszcze nie dobiłam wagi sprzed ciąży, ale już powoli doganiam.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:10   #4624
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Muszę się trochę pożalić... Pęka mi głowa po prostu, już nie wiem, gdzie ją mam włożyć. Wzięłam Apap, bo już nie wytrzymam. Tym bardziej, że córeczka wróciła z przedszkola i już nie będę miała szans na leżenie...

Ja się cieszę z moich kilogramów na razie, bo na początku ciąży dość schudłam (stres i wymioty). Teraz jeszcze nie dobiłam wagi sprzed ciąży, ale już powoli doganiam.
mnie tak bolala przez pierwsze 3-4miesiace i wtedy tez bralam apap choc staralam sie go unikac... a teraz odkad biore magnez nie pamietam co to bol glowy... ale moze tez samo z siebie wyszlo...wraz z bolem glowy skonczyly sie wymioty (oj jak dawno to bylo )

dziewczyny zjadlam pomidorowke i nadal jestem glodna!!!! nastepny posilek planuje ok.15-15.30 i nie wiem czy wytrzymam
mam ochote na hamburgera, kebaba, tortille albo po prostu frytki, piers z kurczka, surowka i duzo kechapu

dziekuje za wszystkie komentarze moj brzuszek juz widza osoby ktore nie znam...babki w tramwaju ustepuja miejsca, w sklepie kupuje bez kojelki... ehhhhh jeszcze 3miesiace

sasiek czy recznie to przyszylas??
Nikosia

Stary 2011-01-25, 12:12   #4625
Aliczka88
Zadomowienie

A więc: zmodyfikowałam każdą wyprawkę jaką dziewczyny tu wklejały i dodałam pare co poradziły mi kolażanki czy położne... Nie wszystko jest do kupienia przed porodem. A bez niekórych rzeczy napewno sie obejdzie....

Do spania:

1. Łóżeczko - w spadku
  2. Materac - gryka, pianka, kokos - 60zł
  3. 2x prześcieradło z gumką
  4. Podkłady lub caratka
  5. Pościel Feretti
  • wypełnienie
  • pościel
  • ochraniacz
  • rożek
  • śpiworek
  • przybornik
  • druga para pościeli - około 500zł
Do kąpania

1. Wanienka - 20zł
  2. Gąbka na spód wanienki - 10zł
  3. Termometr 10zł
  4. Gąbka lub rękawica Frotte - 10zł
  5. Okrycie kąpielowe - 25zł
  6. kosmetyki
  • Emoilum 500ml - 27zł
  • lub Oilatum 500ml - 43zł
  • Nivea Nutri do włosów i ciała - 13zł
Do jedzenia

1. Butelka Avent lub TT 150 ml - 11zł
  2. Podgrzewacz TT - 90zł
  3. Laktator ręczny 75zł
  4. Termoopakowanie 13zł
  5. Smoczek
Do pielęgnacji

1. Octenisept + prep w sprayu do dezynfekcji pępka
  2. Gaziki jałowe 5x5 - 10zł
  3. Frida do nosa - 23zł
  4. Szczoteczka i grzebyk TT- 9zł
  5. Nożyczki do paznokci - 6zł
  6. Mokre chusteczki
  7. Pieluchy tetrowe
  8. Pieluchy pampers
  9. sól fizjologiczna
  10. Patyczki higieniczne
  11. Nivea puder w razie W.
  12. Masci
  • Bepanthen
  • Alantan plus
  • Sudocream
  • Linomag
I inne

1. Wózek XLander 1600zł
  2. Leżaczek Fisher Price ok 150zł
  3. Pokrowiec na przewijak - 10zł
  4. Otulaczek
  5. Chusta - 50zł
  6. Karuzela do łóżeczka
  7. Koszula nocna do karmiania
  8. Biustonosze do karmienia
  9. Bapanten na sutki
  10. poporodowe majtki jednorazowe 10szt - 12zł
  11. Podkłady do przewijania 20szt - 8zł
  12. Wkładki laktacyjne 50szt - 13zł
  13. Duże podpaski
  14. Nakładki na sutki

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-01-25 o 12:20
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:22   #4626
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
siasiek swietny pomysl z tymi spodniami, sama bym tak zrobila ale szyc nie umiem, ale wpadlam na pomysl ze dam mojej babci ( bede u niej 6lutego) i ona mi zrobi

agus87 ja tez nie chce schudnac i nawet na to nie licze, ale tez uwazam na to co jem bo tak jak ty dostalam op**** za wage ( wciagu miesiaca 4kg)... jutro poznam wyniki na glukoze strasznie sie boje
Cytat:
mnie tak bolala przez pierwsze 3-4miesiace i wtedy tez bralam apap choc staralam sie go unikac... a teraz odkad biore magnez nie pamietam co to bol glowy... ale moze tez samo z siebie wyszlo...wraz z bolem glowy skonczyly sie wymioty (oj jak dawno to bylo )

dziewczyny zjadlam pomidorowke i nadal jestem glodna!!!! nastepny posilek planuje ok.15-15.30 i nie wiem czy wytrzymam
mam ochote na hamburgera, kebaba, tortille albo po prostu frytki, piers z kurczka, surowka i duzo kechapu

dziekuje za wszystkie komentarze moj brzuszek juz widza osoby ktore nie znam...babki w tramwaju ustepuja miejsca, w sklepie kupuje bez kojelki... ehhhhh jeszcze 3miesiace

e kochana nie boj sie
jak masz diete na pewno cukier mocno spadl
bedzie dobrze
Stary 2011-01-25, 12:22   #4627
moria44
Wtajemniczenie

Aliczka moja lista podobna do Twojej, też dłuuuuuga

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moria, boski sen a TŻ nie był w szoku na Twoje pytanie?
Wiesz, ja go w śnie pytałam gdy do szpitala przyjechał ale on twierdził, że no chyba naprawdę mamy synków. No i wypisali mnie od razu po porodzie do domu, po cesarce! No i pojechaliśmy do siebie, wchodzę do mieszkania i lecę do komputera a TŻ pyta "Co, dziewczynom musisz napisać? " a ja "noooo" i w tym momencie mnie olśniło i mówię "TŻcik to jest chyba jednak sen, bo po cesarce to się leży plackiem przez 12 godzin a nie" no i się obudziłam

Cytat:
teraz dopiero widze jak on urósł
kasia no urósł, bardzo Śliczna piłka

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 12:39   #4628
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamusie
Ja oczywiście po nieciekawej nocy , zasnęłam o 5 rano po wzięciu relanium, ale cieszę się, że powoli potrafię zapanaowac nad tym niepokojem, który mnie dopada . Mam nadzieję, że jeszcze kilka dni i wszystko wróci do normy
Zmykam zjeśc jakies śniadanio-obiad, bo wstałam o 12:30, a potem na spacer

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
15 dni pisalam wam, ze nie moge w tym miesiacu duzo przytyc, wiecie czemu (gin)
no i tak dietkowalam, uwazalam
ale wiadomo, zew w gorach u rodziny ktora je duzo i czesto nie da sie tak do konca byc na diec ie
to sie skubnie teog to tego, symbolicznie, by sie nie obrazili
rano wchodze na wage
a tu niecaly kilogram na plusie
w ciazy 15 dni
boze jak sie ciesze
Super Aguś, strasznie się cieszę

Cytat:
Śliczny brzuszek Kasieńko
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:40   #4629
gusiagatko
Zakorzenienie

Hej Mamusie. Jak tak dalej będziecie produkować, to szybciutko wskoczymy w następną część Wczoraj wcześniej uciekłam i dopiero koło południa zaczęłam nadrabiać. I normalnie aż mnie dupcia boli od siedzenia hehehe

Cytat:
Cytat:
dla porownania 16tc i 22tc ciazy- ale sie zmienil widzicie to? szok
pięknie rośnie

bzyczka1 jaka piękna fotka Waszej córuni

Uciekam ogarnąć łazienkę i za obiadek też trzeba się zabrać. Miłego popołudnia życzę.

aaaaaaaaaaaa zapomniałabym najważniejszego, wczoraj wieczorem podczas ogładania Tv poczułam ruchu dzidziusia pierwszy raz. Cieszyłam się jak wariatka, ale chyba na chwilkę zwariowałam ze szczęścia

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:40   #4630
bzyczka1
Zakorzenienie

Aliczko czy Ty wszystkie te rzeczy chcesz kupić?? Bo przy pielęgnacji masz wymienione 4 rodzaje kremów do pupy a nie masz tam napsane albo tak jak przy płynie oilatum, dlatego pytam. Ta samo do pępka, octanisept wystarczy po co ci coś jeszcze do pępuszka? A koszule do karmienia to policz sobie razy 2 albo i 3

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 12:44   #4631
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja otwieram oczy i po pięciu minutach moje dziecko też nie śpi. Naparza mnie od rańca. Teraz czuję jak mi wbija ręce albo nogi w bok, chyba się przewraca bo jeszcze przed chwilą czułam kopniaki u góry.
to dobrze ze chociaz spi jak ty spisz:P bo moje niezabardzo, wstaje z okopanym jednym bokiem.. a od 3-4 dni dobiera mi sie raczkami albo glowka do mojego pepka, moja mala jeszcze nie jest powyzej (wlasnie jak wasze dzidziuski?? kopia juz nad pepkiem..?? ) moja lezy posladkowo i to chyba przez to..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 13:00   #4632
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
e kochana nie boj sie
jak masz diete na pewno cukier mocno spadl
bedzie dobrze
misia ale ja mialam powtornie robione badanie na obciazenie glukoza, 3 dni przed jadlam normalnie, ciasteczko, placki ziemniaczane itp zeby wynikow nie sfalszowac...
takie zalecenie pani diabetolog, by wykluczyc cukrzyce lub ja wykryc w 100%.

moria44 dzieki
najwazniejsza to ta nasza hemoglobina, u mnie tak samo inne wyniki powyzej lub ponizej normy...ale chyba tak musi byc

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaa zapomniałabym najważniejszego, wczoraj wieczorem podczas ogładania Tv poczułam ruchu dzidziusia pierwszy raz. Cieszyłam się jak wariatka, ale chyba na chwilkę zwariowałam ze szczęścia
gratuluje!!!

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aliczko czy Ty wszystkie te rzeczy chcesz kupić?? Bo przy pielęgnacji masz wymienione 4 rodzaje kremów do pupy a nie masz tam napsane albo tak jak przy płynie oilatum, dlatego pytam. Ta samo do pępka, octanisept wystarczy po co ci coś jeszcze do pępuszka? A koszule do karmienia to policz sobie razy 2 albo i 3
no wlasnie, przez was ja juz nie wiem co mam kupic i ile???
po pierwsze wyprawka do porodu, i wyprawka dla maluszka!! a ja w lesie...

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
to dobrze ze chociaz spi jak ty spisz:P bo moje niezabardzo, wstaje z okopanym jednym bokiem.. a od 3-4 dni dobiera mi sie raczkami albo glowka do mojego pepka, moja mala jeszcze nie jest powyzej (wlasnie jak wasze dzidziuski?? kopia juz nad pepkiem..?? ) moja lezy posladkowo i to chyba przez to..
tak, moje ewidentnie kopie, rusza sie nad pepkiem jakies od 2 do 5cm szczegolnie uwielbia lewa strone jak wstaje czuje je na dole- jakby opadalo
Nikosia

Stary 2011-01-25, 13:02   #4633
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)od 3-4 dni dobiera mi sie raczkami albo glowka do mojego pepka, moja mala jeszcze nie jest powyzej (wlasnie jak wasze dzidziuski?? kopia juz nad pepkiem..?? ) moja lezy posladkowo i to chyba przez to..
vilosia ja tam czuję małą cały czas nisko, 4cm pod pępkiem, brzuch też mam raczej nisko ale nie wiem w jakiej pozycji leży Iga.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:04   #4634
violisia
Zadomowienie

Cytat:
misia ale ja mialam powtornie robione badanie na obciazenie glukoza, 3 dni przed jadlam normalnie, ciasteczko, placki ziemniaczane itp zeby wynikow nie sfalszowac...

moria44 dzieki
najwazniejsza to ta nasza hemoglobina, u mnie tak samo inne wyniki powyzej lub ponizej normy...ale chyba tak musi byc

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

gratuluje!!!

no wlasnie, przez was ja juz nie wiem co mam kupic i ile???
po pierwsze wyprawka do porodu, i wyprawka dla maluszka!! a ja w lesie...

tak, moje ewidentnie kopie, rusza sie nad pepkiem jakies od 2 do 5cm szczegolnie uwielbia lewa strone jak wstaje czuje je na dole- jakby opadalo
to tylko mojleniuszek rozbrykany jest ponizej pepka heheh

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
vilosia ja tam czuję małą cały czas nisko, 4cm pod pępkiem, brzuch też mam raczej nisko ale nie wiem w jakiej pozycji leży Iga.
czyli nie tylko moj leniuszek jednak
Stary 2011-01-25, 13:05   #4635
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

aliczka super lista ja też mam bardzo podobną
moria świetny sen
24kasia86 piękny brzuszek
gusiagatko teraz to już będzie norma i coraz mocniej będziesz odczuwała ruchy swojego maleństwa oj nie jeden raz cię skopie
przyznaję cudowne uczucie

bzyczka piękna fotka waszej córki

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 13:06   #4636
listopadowa80
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, podczytuję Was dzisiaj, ale coś weny brak

Bzyczka - cudowna buźka
Lolka - wybrałabym Hipcia

Kasia - śliczny masz brzuszek

Siasiek - ale żeś wykombinowała! Tylko pogratulować pomysłu!

U mnie z gardłem bez zmian, a może i nawet gorzej - noc porwana, spać poszłam po 4, wstałam o 9-tej. Nieprzytomna jestem
Za radą Mary kupię chlorheksydynę do pędzlowania. Żeby tylko pomogła

A jutro chyba w końcu zmuszę się i zrobię test obciąż. glukozą. Na samą myśl o wypiciu 75g glukozy robi mi się słabo. No ale jak inne kobitki dają radę to ja też muszę. Choć łatwo z pewnością nie będzie.

Daisy - pytałaś o skurcze, ja miałam w sobotę wieczorem - przez ok. godzinę - łagodne, bezbolesne, powtarzały się regularnie co 7-8 minut. Nie wiem jak dokładnie je opisać, ale naprawdę nie sposób ich pomylić z czymś innym. W drugiej połowie ciąży mogą się takie zdarzać, tym niemniej trzeba mieć rękę na pulsie. Od tamtej pory już się nie powtórzyły.

Idę sprawdzić zapiekankę - robię ziemniaczaną + wszystko inne, co znalazłam w lodówce. Mnie pewnie i tak będzie smakować, bo przez te gardło w ogóle smaku nie czuję

Aguś - ale żeś mnie zaskoczyła tym 7 m-cem! Ja byłam przekonana, że jeszcze jestem w końcówce 6 A tu ostatni trymestr - niesamowite! A dopiero co dowiedziałam się, że po raz kolejny zostanę mamą !

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-01-25 o 13:08
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:07   #4637
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja niunka praktycznie też cały czas kopie pod pępkiem, kilka razy zdarzyło mi się ją poczuc nad, a nawet przy żebrze - ale to chyba musiała nogę za głowę wsadzic bo ułożona jest miednicowo
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:10   #4638
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

moria moje dziecko niestety ma położenie pośladkowe no i jest za nisko bo 5cm pod pępkiem lekarz powiedział że może w ostatniej chwili się obrócić a jak nie to będzie musiała być cesarka najprawdopodobniej

a tak z innej beczki widziałyście dzisiejszy program o hipno porodzie w dzień dobry TVN??? fajnie byłoby tak urodzić

Stary 2011-01-25, 13:18   #4639
24kasia86
Wtajemniczenie

violisia
moje dziecko na 3usg zrobionych do tej pory lezalo glowkowo-podloznie (ostatnie robione mialam 1grudnia) czyli by sie w sumie zgadzalo...glowka mi opada jak wstaje- ide siusiu hehe a nozkami kopie u gory, przy czym w okolicach pepka chyba bawi sie pepowina

mam do was pytanie:tez macie takie jasnobrazowe/zolte pepki???
Nikosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 13:27   #4640
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Moja niunka praktycznie też cały czas kopie pod pępkiem, kilka razy zdarzyło mi się ją poczuc nad, a nawet przy żebrze - ale to chyba musiała nogę za głowę wsadzic bo ułożona jest miednicowo
dzieki wszystkim za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
moria moje dziecko niestety ma położenie pośladkowe no i jest za nisko bo 5cm pod pępkiem lekarz powiedział że może w ostatniej chwili się obrócić a jak nie to będzie musiała być cesarka najprawdopodobniej

a tak z innej beczki widziałyście dzisiejszy program o hipno porodzie w dzień dobry TVN??? fajnie byłoby tak urodzić
dokladnie, moja mala tak samo pisalam niedawno nawet o moim dolku cesarkowym..:/

lekarz chyba juz chial mnie nastawic na cesarke, bo mala tak od poczatku prawie lezy, raz jej sie zdarzylo chyba w 13 tyg bc glowka na glo ale to wszystko.. a jest coraz wieksza..

Cytat:
violisia
moje dziecko na 3usg zrobionych do tej pory lezalo glowkowo-podloznie (ostatnie robione mialam 1grudnia) czyli by sie w sumie zgadzalo...glowka mi opada jak wstaje- ide siusiu hehe a nozkami kopie u gory, przy czym w okolicach pepka chyba bawi sie pepowina

mam do was pytanie:tez macie takie jasnobrazowe/zolte pepki???
moj jak narazie jest taki jak przed ciaza, smialam sie nawet ostatnio z mam ze moze mam pepek do krzyża przyrośniety:P i dlatego mala kopie pod:P..

a tak serio to ja mam bez koloru, dookola jedynie skora jak byla opalona to sie naciagnela i teraz jest troszke jaksniejsza,ale nie mam jeszcze wypukleog pepka a chyab o ten kolor potem ci chodzi..
Stary 2011-01-25, 13:32   #4641
24kasia86
Wtajemniczenie

cos wam opowiem...
moj chrzestny ozenil sie paręnaście lat temu z kobieta wdowa ktorej meza zabito ( nieciekawa hostoria, ja nigdy sie tym nie interesowalam)...no i ona ma z tym bylym corke (rok mlodsza ode mnie)... oraz razem z moim chrzestnym maja jeszcze trojke dzieci (prawie doroslych)... Odkad pamietam zawsze mieli problemy z ta najstarsza corka cioci z pierwszego malzenstwa. Uciekala im z domu, wzywala policje ze jej lodowke zamykaja i nie ma co jesc (w co u nas nikt nie uwierzyl)... az zaczela pic, brac narkotyki i sie puszczac (tak to mozna nazwac)... w koncu sie wyprowadzila i slad po niej zaginal.

Odnalazla sie i sluchajcie jest w ciazy!!! jej facet siedzi w wiezieniu, ona ma kile, nie chce tego dziecka, nie dba o siebie i podobno oddaje do domu dziecka!!! no szok jakis!! moja mama bardzo wspolczuje swojemu bratu- niby to nie jego corka ale...

i tak jakos mi zal jej dziecka, jesli ona jest chora ono tez sie takie urodzi i jeszcze chce je oddac...niby nie jest moja kuzynka ale sie tym przejelam strasznie. Podobno ma rodzic na poczatku marca w ogole patologia!!!
Nikosia

Stary 2011-01-25, 13:33   #4642
eweska
Moderatoreska

No i jestem, normalnie padam :/
Nie dość że ogromne kolejki w skarbówce jakiś cud musiałby się zdażyć aby ktoś ciężarną przepuścił, stałam w 4 kolejkach bo tak jest w naszych urzędach, że inny druczek do innego okienka A styczen to sezon rozliczen rocznych i ja byłam złożyć rozliczenie roczne z działalności gospodarczej plus dodatkowo miesięczne rozliczenia

Weszłam też do sklepu Telly Well czy jak to sie tam pisze bo mieli fajne wyprzedaże i zakupiłam sweterek taki dłuższy za 20zł, a drugi inny za 35 zł, plus apaszka za 10zł Weszłam też do Inglota i nie wyszłam z pustymi rękoma, no i na wyprzedaży też zakupiłam sobie botki takie na płaskim obcasie za 35zł Może w nich nie będę się ślizgać

Wpadłam do domku jakiś szybki obiadek, posprzatać troszkę i trzeba będzie się zbierać do lekarza
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:44   #4643
24kasia86
Wtajemniczenie

violisia
pepek mam otoczony jakby jasnobrazowym kolorem i odbiega od niego w dol i w gore jasnobrazowa kreska.... moj pepek wystrzelil juz na zewnatrz

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No i jestem, normalnie padam :/
Nie dość że ogromne kolejki w skarbówce jakiś cud musiałby się zdażyć aby ktoś ciężarną przepuścił, stałam w 4 kolejkach bo tak jest w naszych urzędach, że inny druczek do innego okienka A styczen to sezon rozliczen rocznych i ja byłam złożyć rozliczenie roczne z działalności gospodarczej plus dodatkowo miesięczne rozliczenia

Weszłam też do sklepu Telly Well czy jak to sie tam pisze bo mieli fajne wyprzedaże i zakupiłam sweterek taki dłuższy za 20zł, a drugi inny za 35 zł, plus apaszka za 10zł Weszłam też do Inglota i nie wyszłam z pustymi rękoma, no i na wyprzedaży też zakupiłam sobie botki takie na płaskim obcasie za 35zł Może w nich nie będę się ślizgać

Wpadłam do domku jakiś szybki obiadek, posprzatać troszkę i trzeba będzie się zbierać do lekarza
zycze powodzenia mnie tez czeka zalatwianie w urzedach bo zmienilam nazwisko i zameldowanie... oj jak ja tego nie lubie
Nikosia

Stary 2011-01-25, 13:46   #4644
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja już po drugim śniadaniu zjadłam jajecznicę i 2 bułeczki z masłem
na obiad będzie rosół albo spagetti.
Mój mąż właśnie pojechał na rozmowę w sprawie nowej placówki zobaczymy co tam wymota

Stary 2011-01-25, 13:53   #4645
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisia
pepek mam otoczony jakby jasnobrazowym kolorem i odbiega od niego w dol i w gore jasnobrazowa kreska.... moj pepek wystrzelil juz na zewnatrz

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

zycze powodzenia mnie tez czeka zalatwianie w urzedach bo zmienilam nazwisko i zameldowanie... oj jak ja tego nie lubie
no widze widze ze u ciebei juz wypukly

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ja już po drugim śniadaniu zjadłam jajecznicę i 2 bułeczki z masłem
na obiad będzie rosół albo spagetti.
Mój mąż właśnie pojechał na rozmowę w sprawie nowej placówki zobaczymy co tam wymota
2 sniadanie, ja juz po obiadku:P
Stary 2011-01-25, 13:54   #4646
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
aha czyli jest to ból do wytrzymania ?
spokojnie tylko zaznaczam że ja nie jestem pewna czy to były jakieś skurcze

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moniu, wit. C można jeśli o mnie chodzi, to omijam tylko wit. A w kremach, no i darowałam sobie kurację Glyco A, ale nie dlatego, że zabronione, tylko dlatego, że cera mi się zmieniła w ciąży i trochę ma inne potrzeby, za wrażliwa na kwaszenie
dzięki

Kasia, koszmarna sytuacja z tą dziewczyną
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:58   #4647
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

Super Aguś, strasznie się cieszę
ja rowniez si9e ciesze kochana
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

no to gratulacje
Cytat:
.:
aha
okej kochana mimo wszystko 3mam kciuki

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Aguś - ale żeś mnie zaskoczyła tym 7 m-cem! Ja byłam przekonana, że jeszcze jestem w końcówce 6 A tu ostatni trymestr - niesamowite! A dopiero co dowiedziałam się, że po raz kolejny zostanę mamą !
no kochana sama jestem w szoku
ale tak wczoraj jechalam z gor ( 8 godzinna jazda myslalamo wszystkim ) no i tak mnie ocknelo
bo przeciez 9 miesiecy musi sie skonczyc
wiec tak wypada

a ja wysprzatalam cale swoje pieterko
od 15 ksiadz zaczyna od poczatku ulicy chodzic
u nas pewnie bedzie kolo 17-18
pozniej sru na basen

strasznie mnie boli tam w srodku
to jest cos w stylu tej rwy kulszowej co mialam na poczatku ciazy
kurcze blade, byle po basenie przeszlo

ale mam ochote na paczka
albo na nalesniki

kiedy jest tlusty czwartek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 14:14   #4648
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
dla porownania 16tc i 22tc ciazy- ale sie zmienil widzicie to? szok
WOW noooo widac Kasia postep !! Widac wreszcie, ze jestes w ciazy

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Cześć,

Grrrr.... nadrabiałam masę czasu, aż mnie wylogowało i straciłam wszystkie cytaty A zaraz muszę uciekać...

Daisy powracając do tematu figury to chyba miałyśmy bardzo podobne, teraz obie dużo tyjemy i mamy niemalże identyczny termin porodu. Suknie ślubne też miałyśmy prawie te same.
Mango08, A ile masz juz na plusie? Ja sie boje stanac na wage ale mysle ze z 10 Co my potem zrobimy ? masz jakis plan ??

agus87 Agus, juz 7 miesiac ??? łoooooooooooo

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Daisy - pytałaś o skurcze, ja miałam w sobotę wieczorem - przez ok. godzinę - łagodne, bezbolesne, powtarzały się regularnie co 7-8 minut. Nie wiem jak dokładnie je opisać, ale naprawdę nie sposób ich pomylić z czymś innym. W drugiej połowie ciąży mogą się takie zdarzać, tym niemniej trzeba mieć rękę na pulsie. Od tamtej pory już się nie powtórzyły.
listopadowa80, ale to sie czuje w brzuchu czy gdzies w okolicy naszej bronchildy ?? Sorrki ze tak dopytuję,. ale czarna to magia dla mnie
Trzymam kciuki za gardło !!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:21   #4649
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
WOW noooo widac Kasia postep !! Widac wreszcie, ze jestes w ciazy

Mango08, A ile masz juz na plusie? Ja sie boje stanac na wage ale mysle ze z 10 Co my potem zrobimy ? masz jakis plan ??

agus87 Agus, juz 7 miesiac ??? łoooooooooooo

listopadowa80, ale to sie czuje w brzuchu czy gdzies w okolicy naszej bronchildy ?? Sorrki ze tak dopytuję,. ale czarna to magia dla mnie
Trzymam kciuki za gardło !!!!!!
no tak tak
ty masz kochana termin na czerwiec
ja na koniec kwietnia ew. 3maja
Stary 2011-01-25, 14:26   #4650
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Tak ręcznie wszyłam, delikatnie wyprułam ten pas a później w jego miejsce gumę dałam.
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A więc: zmodyfikowałam każdą wyprawkę jaką dziewczyny tu wklejały i dodałam pare co poradziły mi kolażanki czy położne... Nie wszystko jest do kupienia przed porodem. A bez niekórych rzeczy napewno sie obejdzie....
Lista fajniusia dłuuuga.
Cytat:
Tak, mój kopie już nad pępkiem, już dłuższy czas mam macice wysoko.
Cytat:

dokladnie, moja mala tak samo pisalam niedawno nawet o moim dolku cesarkowym..:/

lekarz chyba juz chial mnie nastawic na cesarke, bo mala tak od poczatku prawie lezy, raz jej sie zdarzylo chyba w 13 tyg bc glowka na glo ale to wszystko.. a jest coraz wieksza..
Ale to, że dzieci leżą główką do góry nie oznacza, że się nie obrócą. Jeszcze mają na to tyle czasu i miejsca, że spokojnie fikoły mogą robić.
Spokojnie nie ma co się denerwować czy nastawiać.

My już po obiedzie, zastanawiam się czy robić coś dobrego do kawki...?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości