|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytrynko gratulacje ! Dobrze, że nie musiałaś rozcinać
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
ja bizuteri juz nie nosze jakies z 2 miesiace..ja puchne wiec by na stary poszedl i pierscionek i obraczka.Ale jak żal było mi sie rozstac z moja obraczka i pierscionkiem zareczynowym...smutne to było..ale cóz jak mus to mus...Jak chcesz przypomniec sobie smak tych szyszek..w biedronce sa duże płatki"dingo" i na sucho smakuja dokładnie jak te szyszki..polecam..i z mlekiem tez pycha..
|
|
#4833 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynko super, ze udalo sie z obraczka
, ja swoja nosze caly czas, ale mi w poprzednich ciazach nic nie puchlo, poza tym obraczka jest za luzna, wiec przytrzymuje ja mniejszy od niej pierscionek (TZ do dzis mi wypomina, ze jak szukal pierscionka zareczynowego, to jubilerzy oczy stawiali i pytali, czy to na pewno dla doroslej osoby ten rozmiar ), wiec jakby co to najpierw pierscionek bedzie uwieral.A zareczynowy zgubilam, i do dzis TZ sie nie przyznalam .Shizuho ja juz moge spokojnie rodzic, nawet jak mala by wyszla dzis, to juz w terminie, bo mamy 38 tc+1 dzien, wedlug poloznej 39 +1 ![]() Kaskup wlasnie tez sie ciesze, ze mniej wiecej wiem na czym stoje, choc chcialabym wiedziec, kiedy dokladnie sie zacznie, albo chociaz za ile mniej wiecej , no ale to by trzeba bylo jasnowidzem byc, pocieszajace jest to, ze szyjki nie ma, i ze stalo sie to teraz, a nie 2-3 tygodnie wczesniej .No i ze mala ladnie glowka w kanale rodnym siedzi ![]() Lilijko super tytul .Co do wolnego, moj TZ wezmie na ten czas co ja w szpitalu bede, ale on tez ma cos na zasadzie swojej dzialalnosci, tyle ze ma szefa, tyle ze jak pracuje to zarobi, jak nie to nie, dlatego nam zalezy, zeby jak najszybciej do pracy wrocil, na szczescie moze tez pracowac te 2-3 dni z domu, a pozniej kombinujemy, ze bedzie pracowal jak dzieciaki beda w szkole (wczesniej do szkoly je zawiezie), pozniej odbierze i znow do pracy, szef na to przystaje, wiec nie ma problemu, tak ze przez pierwszy tydzien chociaz nie bede z malenstwem biegala, chyba ze TZ wypadnie cos waznego, jakis termin, to wtedy nie bede miala wyjscia. Ale jak tylko wszystko ok z nami bedzie, to moge spokojnie po wyjsciu ze szpitala, tez z mala po dziewczynki chodzic, tu nie ma czegos takiego jak werandowanie itd., no chyba ze temperatura znacznie spadnie, wtedy nie bede ryzykowac, ze mi sie zaziebi. Justine, a Twoja siostra sama do szkoly chodzi?, czy ja zaprowadzasz? Pytam, bo ona w wieku mojej starszej corki, i moja spokojnie moglaby sama chodzic, ale nie chce , wiec po nia biegam
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Co do urlopu my planujemy ze maz po porodzie weźmie 2 tygodnie ale zalezy jeszcze kiedy Nadia sie urodzi bo luty to ciezki miesiac w pracy meza i niewiadomo jak to bedzie ale juz w pracy zapowiedzial ze bierze , ze potzrebuje wiec mam nadzieje ze bedzie ok.
Dobra wstake, zrobie jakis makijażyk bo dziś przychodza ze spóldzielni mieszkaniowej okna sparwdzic...potem biore sie za mycie naczyn i zrobie obiadek dziś spaghetti..moje ulubione danie miłego dnia.---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
to samo, tylko na bazie paracetamolu
polopiryna to salicylan a on zwiększa krwawienie, rozszerza naczynia krwionośne ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() koszulka sliczna ale niepraktyczna ![]() Najlepiej wypadła ta z bolerkiem zasłania, łatwy dostęp, nikt nic nie widzi
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
podałam tylko nazwy preparatów
Cytrynko gratuluję udanej operacji obrączka !! Co do urlopu ja nie wiem jak nam się to uda mój mąż od kilku miesięcy ma koszmarnie dużo pracy i ciągle coś nowego dochodzi
|
|
#4837 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś chałubińskiego nie brałam wogóle pod uwagę![]() jutro mam w planach odwiedzić nasze dwie gwiazdy, dostałam dwa mms-y, gabrysia jest boska Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłam w ciuchu, nakupiłam dla amelki ciuchów a ciuchów ( za 5dych zaledwie a ciuchów co niemiara), mam spokój na wiosne
|
|||
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się nic nie odchylało, może tak przy dużym biuście, ale do karmienia to ona koszmarna;-)
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom!!! make_up_istka wczoraj przez cały dzień zerkałam na forum czy już urodziłaś i trzymałam mocno kciuki. Wieczorkiem wchodzę a tu Gabrysia już na świecie Z tymi koszulkami to różnie, ja mam tę Muzzy ale taka zabudowaną i najbardziej ją lubię. Jeśli piersi są duże to faktycznie może być problem. Mi przy miseczce D nic nie wychodziło ![]() Nam Sara wczoraj wieczorem i w nocy odstawiła taki cyrk że szkoda gadać....Nie chciała jeść, spać.....nic jej nie bolało, pielucha sucha a ona te swoje "echeee" cały czas. Wiem, że tak płacze jak się nudzi albo jest głodna. Wiec ja ją do piersi a ona wścieklizny dostawała. W końcu zmęczona zasnęła, to znowu w nocy budziła się co chwilę, nie chciała spać, tylko oczy jak cebule i się śmieje, normalnie ręce mi już opadały. Nie mówiąc o kręgosłupie i nadgarstku, które od jakiegoś tygodnia tak mi nap******elają ze szok Macie też takie akcje? Ale za to nabyła nową umiejętność Trzyma sztywno główkę jak ją podciągam za rączki do pozycji siedzącej ![]() Jutro kończy 2 miesiące
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Wam dziewczyny wszystkim
Ja zamiast robić cokolwiek położyłam się na chwilkę i zasnęłam jak kamień. Także dopiero zaczynam prasowanie. Dzisiaj mimo okropnej pogody jakoś tak leci mi mi w miarę szybko dzionek...oby tak juz do porodu było .Ale szybko nam poszło .Cytat:
. Sprawdziłam - od31 stycznia są, ale i tak wejdę i zobaczę, co mają ciekawego .Mariko - właśnie wczoraj tak sobie myślałam, że Twoja Sara kończy już 2 miesiące...jak to zleciało!! Ja się trochę obawiam właśnie takich sytuacji, że Mały będzie przewinięty, najedzony, a płaczliwy - że nie będę wiedziała, jak mu pomóc...ale wszystko jest kwestią nauczenia się siebie wzajemnie, tak, jak piszesz. Ucałuj Sarkę od cioteczek .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-25 o 14:41 |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mariko ja mialam z Kamilem straszne byle nadgarstkow... lazilam po reumatologach ortopedach i skonczylo sie na rehabilitacjach(2 tury) czyli ok miesiac potem bylo coraz lepiej poszukam mojej kartki z cwiczeniami http://w3.bikepics.com/pics/2008/04/...248784-800.jpg
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2011-01-25 o 14:47 |
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a ja zabrałam się za spisanie i policzenie rzeczy dla dzidziusia
, bo jakoś nigdy mi się nie chciało.......---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- MARIKO to już dwa miesiące minęły, ale ten czas leci szybciutko całuski dla Sary
|
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
co do Biedronki to mają śliczne disneyowskie rajstopki po 8 zł chyba - chłopięce i dzewczęce
a kupował ktoś tą lampkę led? jestem ciekawa jaki efekt daje
|
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Stokrotka81 dziękuję Ci bardzo za te ćwiczenia
cytrynko, lilijko Sarę ucałuję od cioteczek właśnie się budzi wiec będzie okazja Nie mogę się Was doczekać na odchowalni
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mariko ja mialam jeszcze krioterapie, i lasery ale moze na poczatek to wystarczy
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ja całej biżuterii pozbyłam się kilka tygodni temu bo też zaczęłam się obawiać że w końcu zakończy się cięciem. Od rana trochę posprzątałam i jakoś strasznie dużo czasu straciłam na oporządzenie siebie tzn. paznokcie, golenie itp... bo jutro już dla mnie dzień sądny i rano muszę się zgłosić do szpitala... Mam takiego wielkiego "stresa", że aż czuję jak wszystko w środku się we mnie telepie ![]() Trzymajcie jutro za mnie kciuki aby mnie w ogóle przyjęli a później nie trzymali za długo tylko małego szybko za uszy wyciągnęli... |
|
|
|
#4848 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) to mi wyłazi, zobaczymy jak będzie z karmieniem, jak sie wkurze, to przerobie ją sama ![]() Cytat:
![]() ![]() a le ten czas leci ![]() bo wodniki to leniwce |
||
|
|
|
#4849 |
|
Rozeznanie
|
oj jeden napewno
z dwoma to bym chyba brzuch przy chodniku nosiła heheheheKochana nie martw się na zapas, może Kasia poczeka aż tato wydobrzeje a że tak spytam biust masz duży?? bo ja mam dwie sztuki z tego pierwszego linka i narazie wydają sie OK no fakt że jeszcze nie urodziłam ![]() a ja dziś byłam na KTG i zapis prawidłowy, nawet zaliczyłam kilka mocniejszych skurczy przepowiadających ale... mam nawrót nadciśnienia leczyłam się przed ciążą juz ładnych parę lat w ciązy ładnie mi spadło a teraz z nów skoczyło, zapisali mi leki mierzę ciśnienie i jak nie spadnie do jutra-pojutrza to sru na patologie... licze że to tylko dziś przez ta pogodę ale zobaczymy
|
|
|
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
Jessy_ będziemy wszystkie trzymać za Was kciuki!
![]() Niemożliwe jak ten czas leci... My tu ciągle z brzuchami a Sara ma już 2 miesiące Agape ja wczoraj widziałam te lampki w biedronce i mi jakoś nie przypadły do gustu. Są dość małe. Za to rajstopki i skarpetki mają super
|
#4851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No i za szybką akcję z Małym .Cytat:
Może być przez pogodę - okropna jest .
|
||
|
|
|
#4852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mariko nie wierze, że Sara juz jutro 2 miesiace kończy..to najlepszego w razie gdybym jutro zapomniała. Widac juz rodzicom pokazuje "kto w domku rzadzi "Ja zrobiłam co miałam do zrobienia...wysłałam meza na zakupy...i odpoczywam... poogladam telewizje...do wieczorka..może jeszcze zajrze. Cytrynko my do Lidla wybieramy sie w czwartek po wizycie u lekarza i moze jeszcze do pepco. Musze sie zaopatrzyc w jakaś łądną posciel, reczniki, przescieradła, bo tego w domku brakuje, mało mam. I coś Nadii napewno upatrze, jakiś ciuszek i kapciochy..
|
|
#4853 |
|
Raczkowanie
|
gabishing, cytrynka- ja wczoraj wieczorem miałam raczej wyższe cisnienie, pisze raczej bo nie mogłam oddychac, oddychałam bardzo szybko i głęboko, ja zwykle miewam niskie wiec wysokie przeważnie tak odczuwam! może faktycznie jakieś skoki są, aż z ciekawości dziś zmierzę!
Marika-niedowiary, że Twoja córa już 2 miesiące ma. Zaczełam czytać odchowalnie, i załapałam cykora strasznego, że nie poradzę sobie z maluszkiem!dziś dziewczyna z wizażu opisała mi jak wyglądała opieka dziecka po porodzie w naszym szpitalu, jestem mega przerażona, bo od początku jest się za tego maluszka odpowiedzialnym i nikt nie pomaga! odwiedziny tylko od 12do 18, masakra! |
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Marika nim się człowiek otrzęsie i obróci to zaraz za Sarą będą biegać brzdące z przedszkola
i ją podrywać
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
Marika buziole dla Sary z okazji tych 2 miesiecy
![]() Gabishing mi dzis tez ktg wyszlo prawidlowo, ale polozna powiedziala, ze to o niczym nie swiadczy, bo zmienia sie co chwila, bardziej jest to po to by sprawdzic bicie serduszka i ruchy dzidziusia ![]() Spytala tez czy jadlam sniadanie przed, to podobno wazne, powiedziala, ze jak nie zje sie sniadania, to ktg czasem wychodzi nieprawidlowo, i oni mysla, ze z dzieckiem jest cos nie tak. Ja akurat w tej ciazy, bez sniadania bym nie wytrzymala, wiec jem chcac czy nie , nawet o tak nieludzkiej porze jak 2 w nocy Ide dzieciaki na tance zaprowadzic, i tez do sklepu, po jakies owoce i inne spozywcze rzeczy. Powinnam malej przescieradelko do wozka kupic i jakos nigdy mi nie po drodze, nie mowiac, ze to wyprac trzeba i co gorsze wozek niezlozony jeszcze jest
|
|
|
|
#4856 |
|
Rozeznanie
|
no ja mam np 158/95, 145/97 także dość wysokie
|
|
|
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4858 | ||
|
Zadomowienie
|
Wrocilam...zdalam...oczyw iscie na ile? Na 3... Kazdy ma 5 albo 6 a ja 3... Wszystkie mialy proste pytania...typu jakie sa Twoje wrazenia po odbytych praktykach? Tak...byly takie banalne pytania egzaminacyjne...ja oczywiscie mialam czysta teorie, ktorej trzeba bylo sie nauczyc... Oczywiscie nie przejelam sie tym, bo wszystko umialam. Zaczelam odpowiadac, powiedzialam wszystko, nawijajalam i nawijalam...babka caly czas macha glowa ze tak...no i bierze moj indeks i mowi..."hmm...no niby wszystko wiesz...ale wg mnie nie umiesz myslec wiec masz 3, ale tylko za to, ze widac, ze sie nauczylas". No to sie pytam w sobie za co ku**a jest 5? Poza tym predzej by mi mozna bylo zarzucic ze jestem leniem, ktory sie nie uczy, ale zdaje wszystko, bo wlasnie umie umyslec. Nigdy nie siedzialam nad ksiazkami a zdawalam, bo wlasnie myslalam podczas odpowiadania na pytania, a nie cytowalam to co mam w zeszycie wypisane od myslnikow...;/ i czesto na tym duzo lepiej wychodzilam niz te kujony...
Juz mi nie chodzi wcale o to ze mam ta 3 (zreszta tylko z 2 porzedmiotow dostalam 4 i 5...), tylko o to, ze oni mnie tam teraz traktuja jak smiecia...Pozwalaja sobie do mnie rzucac teksty typu "nie myslisz", "jestes beznadziejna", etc. No sorry...ale i ja i oni jestesmy dorosli i jakis szacunek obowiazuje...ja do nich nie rzucam tekstow, ze sa niekompetentni i czesto wychodzi na jaw ze tak naprawde to oni nie mysla, tylko wykonuja rutynowo to co zawsze... I to mnie wkurza...pozwalaja sobie jakbym byla jakims zerem... A kiedy nie bylam w ciazy, to bylo zupelnie inaczej... Zawsze bylam taka osoba ktora nie pozwoli sobie wejsc na glowe (no jedynie TŻ ma u mnie takie fory:P) a teraz w ciazy, naprawde czuje sie slaba, jesli chodzi o osobowosc...i chyba to wyczuli i wykorzystuja to... Ale to juz swiadczy tylko o nich, ze doprowadzaja mnie do takiego stanu, ze przychodze do domu smutna czy zaplakana bedac w ciazy... (i tu poraz kolejny siebie nie poznaje, bo ja mialam zawsze gdzies swoje oceny i nigdy z takiego powodu sie nie poryczalam...bo szkoda lez...ale nikt tez do mnie takich tekstow nie rzucal). Ehhh...przynajmniej zapisze sie w historii szkoly, ze jako chyba jedyna dostalam z tego przedmiotu 3 na koniec i jestem ogolnie druga osoba w ciazy... Pierwsza byla jakies 10 lat temu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4859 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie przed samym porodem jeszcze stresa mi takiego zafundowal ,echh Cytat:
a wszystkie ciazowe spodnie mi z brzucha sie zsuwaja![]() Cytat:
U nas robia przez cala ciaze tylko 2 usg ,a na kazdej wizycie badaja mocz na ph lub wysylaja do lab i krew ,ale juz nie pobierali mi dzis ,cisnienie a tak to mierzenie brzucha w cm w pionie ,moj ma 38 cm to tkj 38 tc i wg tego mierzenia moje dziecko bedzie wazylo 4100 kg do 40 tc ,spoko ![]() tetno dziecka i macaja rekami polozenie dziecka ,zadnego usg ,nigdy nie badali mnie dopochwowo itp i sie dowiedzialam ze dziecko jest glowka w dole ale chyba plecami do moich plecow co znacznie utrudni mi porod i jesli do 41tc nie urodze to zrobia mi masaz szyjki aby przyspieszyc i nie podawac oxy na wywolanie ,wiec juz sie ciesze co mnie czeka chyba zaczne wlazic na 4 konczynach po schodach ,moze pomoze Moj TZ bierze 2 tyg tacierzynskiego ![]() i sie wkurzyl ze mnie przestraszyli tym ulozeniem dziecka ,zobaczymy jeszcze wizyta za 2 tyg
|
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
W życiu was nie nadrobię
![]() obiecałam, więc wrzucam zdj z dziś. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

ja bizuteri juz nie nosze jakies z 2 miesiace..ja puchne wiec by na stary poszedl i pierscionek i obraczka.Ale jak żal było mi sie rozstac z moja obraczka i pierscionkiem zareczynowym...smutne to było..ale cóz jak mus to mus...
, ja swoja nosze caly czas, ale mi w poprzednich ciazach nic nie puchlo, poza tym obraczka jest za luzna, wiec przytrzymuje ja mniejszy od niej pierscionek (TZ do dzis mi wypomina, ze jak szukal pierscionka zareczynowego, to jubilerzy oczy stawiali i pytali, czy to na pewno dla doroslej osoby ten rozmiar
), wiec jakby co to najpierw pierscionek bedzie uwieral.
.

jakoś chałubińskiego nie brałam wogóle pod uwagę