W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 13:08   #4831
_havana_
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytrynko gratulacje ! Dobrze, że nie musiałaś rozcinać
Stary 2011-01-25, 13:16   #4832
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dało radę. Namęczyłam się, jak głupia, bolało, jak nie wiem, ale obrączka uratowana, a mój palec wolny.

Najpierw pomoczyłam palec w mydlinach, potem w lodowatej wodzie, a na końcu wysmarowałam go porządnie żelem pod prysznic i zaczęłam się męczyć...do połowy palca jakoś poszło, schody zaczęły się na kości - paluch aż fioletowy się zrobił, ale nie patrzyłam na niego, tylko w okno i dalej ciągnęłam obrączkę...w kocu poszło! Ufff...obrączkę schowałam, do porodu nie noszę biżuterii!!

Mój zaplanował, że weźmie około 2 - 2,5 tygodnia (okolicznościowy, tacierzyński i wypoczynkowy chyba - on jakoś tam z szefem wykombinował, żeby najkorzystniej wyszło). Cały miesiąc byłoby mu ciężko, bo teraz dali mu serwisanta do przyuczenia, więc cieszę się, że w ogóle sobie te dwa tygodnie załatwił.
Resztę urlopu wykorzysta jakoś później, może w maju, albo w wakacje.

Dobra, mi ulżyło, teraz idę sobie poleniuchować trochę przed tv, potem pewnie jakieś prasowanko zrobię.
Miłego dnia!

p.s. Justine - też takie szyszki lubię, ale u mnie nigdzie ich nie widziałam...wiem, że można samemu je zrobić z ryżu preparowanego (czy jak on się tam nazywa) i chyba rozpuszczonych krówek...
Brawo!!!!Sukces ja bizuteri juz nie nosze jakies z 2 miesiace..ja puchne wiec by na stary poszedl i pierscionek i obraczka.Ale jak żal było mi sie rozstac z moja obraczka i pierscionkiem zareczynowym...smutne to było..ale cóz jak mus to mus...

Jak chcesz przypomniec sobie smak tych szyszek..w biedronce sa duże płatki"dingo" i na sucho smakuja dokładnie jak te szyszki..polecam..i z mlekiem tez pycha..

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:25   #4833
marleen32
Rozeznanie

Cytrynko super, ze udalo sie z obraczka , ja swoja nosze caly czas, ale mi w poprzednich ciazach nic nie puchlo, poza tym obraczka jest za luzna, wiec przytrzymuje ja mniejszy od niej pierscionek (TZ do dzis mi wypomina, ze jak szukal pierscionka zareczynowego, to jubilerzy oczy stawiali i pytali, czy to na pewno dla doroslej osoby ten rozmiar ), wiec jakby co to najpierw pierscionek bedzie uwieral.
A zareczynowy zgubilam, i do dzis TZ sie nie przyznalam .
Shizuho ja juz moge spokojnie rodzic, nawet jak mala by wyszla dzis, to juz w terminie, bo mamy 38 tc+1 dzien, wedlug poloznej 39 +1
Kaskup wlasnie tez sie ciesze, ze mniej wiecej wiem na czym stoje, choc chcialabym wiedziec, kiedy dokladnie sie zacznie, albo chociaz za ile mniej wiecej , no ale to by trzeba bylo jasnowidzem byc, pocieszajace jest to, ze szyjki nie ma, i ze stalo sie to teraz, a nie 2-3 tygodnie wczesniej .
No i ze mala ladnie glowka w kanale rodnym siedzi
Lilijko super tytul .

Co do wolnego, moj TZ wezmie na ten czas co ja w szpitalu bede, ale on tez ma cos na zasadzie swojej dzialalnosci, tyle ze ma szefa, tyle ze jak pracuje to zarobi, jak nie to nie, dlatego nam zalezy, zeby jak najszybciej do pracy wrocil, na szczescie moze tez pracowac te 2-3 dni z domu, a pozniej kombinujemy, ze bedzie pracowal jak dzieciaki beda w szkole (wczesniej do szkoly je zawiezie), pozniej odbierze i znow do pracy, szef na to przystaje, wiec nie ma problemu, tak ze przez pierwszy tydzien chociaz nie bede z malenstwem biegala, chyba ze TZ wypadnie cos waznego, jakis termin, to wtedy nie bede miala wyjscia.
Ale jak tylko wszystko ok z nami bedzie, to moge spokojnie po wyjsciu ze szpitala, tez z mala po dziewczynki chodzic, tu nie ma czegos takiego jak werandowanie itd., no chyba ze temperatura znacznie spadnie, wtedy nie bede ryzykowac, ze mi sie zaziebi.
Justine, a Twoja siostra sama do szkoly chodzi?, czy ja zaprowadzasz?
Pytam, bo ona w wieku mojej starszej corki, i moja spokojnie moglaby sama chodzic, ale nie chce , wiec po nia biegam
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:27   #4834
Justine1988
Zadomowienie

Co do urlopu my planujemy ze maz po porodzie weźmie 2 tygodnie ale zalezy jeszcze kiedy Nadia sie urodzi bo luty to ciezki miesiac w pracy meza i niewiadomo jak to bedzie ale juz w pracy zapowiedzial ze bierze , ze potzrebuje wiec mam nadzieje ze bedzie ok.

Dobra wstake, zrobie jakis makijażyk bo dziś przychodza ze spóldzielni mieszkaniowej okna sparwdzic...potem biore sie za mycie naczyn i zrobie obiadek dziś spaghetti..moje ulubione danie i pewnie potym wszystkim walne sie do wyrka i juz nie rusze caly dzien..to nielada wyczyn dla mnie..naczynia i obiad...miłego dnia.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Cytrynko super, ze udalo sie z obraczka , ja swoja nosze caly czas, ale mi w poprzednich ciazach nic nie puchlo, poza tym obraczka jest za luzna, wiec przytrzymuje ja mniejszy od niej pierscionek (TZ do dzis mi wypomina, ze jak szukal pierscionka zareczynowego, to jubilerzy oczy stawiali i pytali, czy to na pewno dla doroslej osoby ten rozmiar ), wiec jakby co to najpierw pierscionek bedzie uwieral.
A zareczynowy zgubilam, i do dzis TZ sie nie przyznalam .
Shizuho ja juz moge spokojnie rodzic, nawet jak mala by wyszla dzis, to juz w terminie, bo mamy 38 tc+1 dzien, wedlug poloznej 39 +1
Kaskup wlasnie tez sie ciesze, ze mniej wiecej wiem na czym stoje, choc chcialabym wiedziec, kiedy dokladnie sie zacznie, albo chociaz za ile mniej wiecej , no ale to by trzeba bylo jasnowidzem byc, pocieszajace jest to, ze szyjki nie ma, i ze stalo sie to teraz, a nie 2-3 tygodnie wczesniej .
No i ze mala ladnie glowka w kanale rodnym siedzi
Lilijko super tytul .

Co do wolnego, moj TZ wezmie na ten czas co ja w szpitalu bede, ale on tez ma cos na zasadzie swojej dzialalnosci, tyle ze ma szefa, tyle ze jak pracuje to zarobi, jak nie to nie, dlatego nam zalezy, zeby jak najszybciej do pracy wrocil, na szczescie moze tez pracowac te 2-3 dni z domu, a pozniej kombinujemy, ze bedzie pracowal jak dzieciaki beda w szkole (wczesniej do szkoly je zawiezie), pozniej odbierze i znow do pracy, szef na to przystaje, wiec nie ma problemu, tak ze przez pierwszy tydzien chociaz nie bede z malenstwem biegala, chyba ze TZ wypadnie cos waznego, jakis termin, to wtedy nie bede miala wyjscia.
Ale jak tylko wszystko ok z nami bedzie, to moge spokojnie po wyjsciu ze szpitala, tez z mala po dziewczynki chodzic, tu nie ma czegos takiego jak werandowanie itd., no chyba ze temperatura znacznie spadnie, wtedy nie bede ryzykowac, ze mi sie zaziebi.
Justine, a Twoja siostra sama do szkoly chodzi?, czy ja zaprowadzasz?
Pytam, bo ona w wieku mojej starszej corki, i moja spokojnie moglaby sama chodzic, ale nie chce , wiec po nia biegam
Tak, ja mam dobrze ona sama chodzi, ma niedaleko, droga do szkoly bezpieczna a ona bardzo samodzielna jest i juz 9 lat ma duza dziewczynka..

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-25, 13:29   #4835
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
szizuho na 100% apap i paracetamol
to samo, tylko na bazie paracetamolu

polopiryna to salicylan a on zwiększa krwawienie, rozszerza naczynia krwionośne

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMA
ja to nie mam nawet czasu na foru zaglądać, chyba jeszcze tego wszytkiego nie garnełam do końca, mam nadzieje że się to szybko zmieni

a dziewczyny jeszcze wam napisze co d piżam, te kszule http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...409663452.html niby fajne ale feler jest jeden ten materiał który zasłania dekold jest go po bokach tak mało że cycki wystają, tak że troche kicha a szczególnie do szpitala. Koszule z muzzy też nie są rewelacycjne dla mnie ta była njlepsza http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...417336243.html materiał się nie rozłaził na boki, bo znowu te http://moda.allegro.pl/muzzy-koszula...411470179.html materiał się strasznie ciągnie na boki i też wszytko z nich się wylewa.
też to pisałam
koszulka sliczna ale niepraktyczna

Najlepiej wypadła ta z bolerkiemzasłania, łatwy dostęp, nikt nic nie widzi

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 13:43   #4836
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
to samo, tylko na bazie paracetamolu
podałam tylko nazwy preparatów

Cytrynko gratuluję udanej operacji obrączka !!

Co do urlopu ja nie wiem jak nam się to uda mój mąż od kilku miesięcy ma koszmarnie dużo pracy i ciągle coś nowego dochodzi
Stary 2011-01-25, 14:09   #4837
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Kochana Aniu, nie rób krzywdy dziecku

Jak to Natalka na patologii leży?? nie ma miejsc na poporodowym??
kurde, ja się uparlam na Kamieńskiego, ale od jakiegoś czasu mam wątpliwości, czy aby to był dobry wybór. Jak coś, to zastanawiam się nad klinikami jeszcze, tam przynajmniej dostajesz zzo...
ponoć mega sajgon wczoraj na kamieńskiego ( no tak, dziewczyny po weekendzie przetrzymane+poniedziałko we, zrobił się tłok), ja nie wiem wkoncu jak to bedzie, bo mąż z małą chcą być codziennie u nas a kamieńskiego mamy rzut beretem, z kolei ta trzebnica coraz bardziej do mnie przemawia jakoś chałubińskiego nie brałam wogóle pod uwagę

jutro mam w planach odwiedzić nasze dwie gwiazdy, dostałam dwa mms-y, gabrysia jest boska zresztą, same zobaczycie, jak natalia wróci

Cytat:
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMA
ja to nie mam nawet czasu na foru zaglądać, chyba jeszcze tego wszytkiego nie garnełam do końca, mam nadzieje że się to szybko zmieni

a dziewczyny jeszcze wam napisze co d piżam, te kszule http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...409663452.html niby fajne ale feler jest jeden ten materiał który zasłania dekold jest go po bokach tak mało że cycki wystają, tak że troche kicha a szczególnie do szpitala. Koszule z muzzy też nie są rewelacycjne dla mnie ta była njlepsza http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...417336243.html materiał się nie rozłaził na boki, bo znowu te http://moda.allegro.pl/muzzy-koszula...411470179.html materiał się strasznie ciągnie na boki i też wszytko z nich się wylewa.
tą pierwszą kupiłam i też nie jestem zadowolona, kiedys gdzieś jechaliśmy i w niej spałam, wszystko na wierzchu

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
cytrynka+ dobrze, że udało się obrączkę zdjąć, ja bym sie popłakała z takiej straty- strasznie jestem do takich rzeczy przywiązana- pierścionek zareczynowy, obrączka (do tego była strasznie droga)

a co do szyszek, mój ulubiony przysmak z podstawówki!
ostatnio za mną łazi, bo brat jadł gdzieś i mi przypomniał o nich. a ja ostatnio jadłam w Zakopanem w sierpniu!

co do urlopu u mnie jest o tyle lipa, że TŻ ma własną firmę i sam moze sobie wyznaczyć urlop, ale niestety on wiąże się z brakiem przychodów. wiec ustaliliśmy tak, że będzie ze mną jak wyjde ze szpitala- oczywiscie prace zabierze do domu i w wolnych chwilach będzie pracował! na szczęście mam mamę pod ręką i jakby co to mi pomoże!

Załączam zdjęcie z innego profilu, tu brzuszek wyglada na większy!

liljko- ale Tobie ten urlop się należy jak koniowi owies a dla niej to lepiej, żebyś nie rozwalała im pracy i wzieła go po macierzyńskim, bo tak to sobie kogoś zatrudnia na zastępstwo, ajak będziesz chodziła w kratkę to mega lipa będzie!
mika podziwiam za obrączke, ja nie noszę od ponad miesiąca, łapy mam spuchniete po całej nocy, że w życiu bym nie ściągnęła

byłam w ciuchu, nakupiłam dla amelki ciuchów a ciuchów ( za 5dych zaledwie a ciuchów co niemiara), mam spokój na wiosne
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:15   #4838
muron
Zakorzenienie

mnie się nic nie odchylało, może tak przy dużym biuście, ale do karmienia to ona koszmarna;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:29   #4839
MARIKA.S
Zadomowienie

Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom!!!

make_up_istka wczoraj przez cały dzień zerkałam na forum czy już urodziłaś i trzymałam mocno kciuki. Wieczorkiem wchodzę a tu Gabrysia już na świecie Na pewno jesteś przeszczęśliwa Rodziłaś w końcu w wodzie? Jestem bardzo ciekawa

Z tymi koszulkami to różnie, ja mam tę Muzzy ale taka zabudowaną i najbardziej ją lubię. Jeśli piersi są duże to faktycznie może być problem. Mi przy miseczce D nic nie wychodziło

Nam Sara wczoraj wieczorem i w nocy odstawiła taki cyrk że szkoda gadać....Nie chciała jeść, spać.....nic jej nie bolało, pielucha sucha a ona te swoje "echeee" cały czas. Wiem, że tak płacze jak się nudzi albo jest głodna. Wiec ja ją do piersi a ona wścieklizny dostawała. W końcu zmęczona zasnęła, to znowu w nocy budziła się co chwilę, nie chciała spać, tylko oczy jak cebule i się śmieje, normalnie ręce mi już opadały.
Nie mówiąc o kręgosłupie i nadgarstku, które od jakiegoś tygodnia tak mi nap******elają ze szok
Macie też takie akcje?

Ale za to nabyła nową umiejętność Trzyma sztywno główkę jak ją podciągam za rączki do pozycji siedzącej
Jutro kończy 2 miesiące Jej jak ten czas szybko leci.....
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:31   #4840
cytrynka3002
Zadomowienie

Dzieki Wam dziewczyny wszystkim! Też się ucieszyłam się się udało, bo martwiłam się i palcem, że stracę czucie i obrączką, że trzeba będzie przeciąć...ale nerwów się najadłam, ze hej!

Ja zamiast robić cokolwiek położyłam się na chwilkę i zasnęłam jak kamień. Także dopiero zaczynam prasowanie. Dzisiaj mimo okropnej pogody jakoś tak leci mi mi w miarę szybko dzionek...oby tak juz do porodu było.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

no babeczki za chwilę zakładamy nową część naszego wątku
Ale szybko nam poszło. Jakoś tak nawet się nie obejrzałam, a tu już tyle postów naskrobałyśmy. Ciekawe, ile z nas rozpakuje się w nowym wątku.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Jak chcesz przypomniec sobie smak tych szyszek..w biedronce sa duże płatki"dingo" i na sucho smakuja dokładnie jak te szyszki..polecam..i z mlekiem tez pycha..
Dzięki za info - może popołudniu podjadę z mężem do biedronki i od razu do Lidla przy okazji - bo chyba te promocje już się zaczęły. Sprawdziłam - od31 stycznia są, ale i tak wejdę i zobaczę, co mają ciekawego .

Mariko - właśnie wczoraj tak sobie myślałam, że Twoja Sara kończy już 2 miesiące...jak to zleciało!!
Ja się trochę obawiam właśnie takich sytuacji, że Mały będzie przewinięty, najedzony, a płaczliwy - że nie będę wiedziała, jak mu pomóc...ale wszystko jest kwestią nauczenia się siebie wzajemnie, tak, jak piszesz. Ucałuj Sarkę od cioteczek .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-25 o 14:41
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:40   #4841
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

make_up_istka wczoraj przez cały dzień zerkałam na forum czy już urodziłaś i trzymałam mocno kciuki. Wieczorkiem wchodzę a tu Gabrysia już na świecie Na pewno jesteś przeszczęśliwa Rodziłaś w końcu w wodzie? Jestem bardzo ciekawa

Z tymi koszulkami to różnie, ja mam tę Muzzy ale taka zabudowaną i najbardziej ją lubię. Jeśli piersi są duże to faktycznie może być problem. Mi przy miseczce D nic nie wychodziło

Nam Sara wczoraj wieczorem i w nocy odstawiła taki cyrk że szkoda gadać....Nie chciała jeść, spać.....nic jej nie bolało, pielucha sucha a ona te swoje "echeee" cały czas. Wiem, że tak płacze jak się nudzi albo jest głodna. Wiec ja ją do piersi a ona wścieklizny dostawała. W końcu zmęczona zasnęła, to znowu w nocy budziła się co chwilę, nie chciała spać, tylko oczy jak cebule i się śmieje, normalnie ręce mi już opadały.
Nie mówiąc o kręgosłupie i nadgarstku, które od jakiegoś tygodnia tak mi nap******elają ze szok
Macie też takie akcje?

Ale za to nabyła nową umiejętność Trzyma sztywno główkę jak ją podciągam za rączki do pozycji siedzącej

Mariko ja mialam z Kamilem straszne byle nadgarstkow... lazilam po reumatologach ortopedach i skonczylo sie na rehabilitacjach(2 tury) czyli ok miesiac potem bylo coraz lepiej

poszukam mojej kartki z cwiczeniami

http://w3.bikepics.com/pics/2008/04/...248784-800.jpg

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-01-25 o 14:47
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:52   #4842
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

hehe a ja zabrałam się za spisanie i policzenie rzeczy dla dzidziusia , bo jakoś nigdy mi się nie chciało.......

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

MARIKO to już dwa miesiące minęły, ale ten czas leci szybciutko całuski dla Sary
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:55   #4843
agape
Zadomowienie

co do Biedronki to mają śliczne disneyowskie rajstopki po 8 zł chyba - chłopięce i dzewczęce a kupował ktoś tą lampkę led? jestem ciekawa jaki efekt daje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02_b.jpg (26,2 KB, 23 załadowań)

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:56   #4844
MARIKA.S
Zadomowienie

Stokrotka81 dziękuję Ci bardzo za te ćwiczenia

cytrynko, lilijko Sarę ucałuję od cioteczek właśnie się budzi wiec będzie okazja

Nie mogę się Was doczekać na odchowalni
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:01   #4845
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
taaaaaaa coś obijamy się
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:05   #4846
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Stokrotka81 dziękuję Ci bardzo za te ćwiczenia

cytrynko, lilijko Sarę ucałuję od cioteczek właśnie się budzi wiec będzie okazja

Mariko ja mialam jeszcze krioterapie, i lasery ale moze na poczatek to wystarczy
Stary 2011-01-25, 15:15   #4847
Jessy_
Raczkowanie

Witam!
Ja całej biżuterii pozbyłam się kilka tygodni temu bo też zaczęłam się obawiać że w końcu zakończy się cięciem.

Od rana trochę posprzątałam i jakoś strasznie dużo czasu straciłam na oporządzenie siebie tzn. paznokcie, golenie itp... bo jutro już dla mnie dzień sądny i rano muszę się zgłosić do szpitala...
Mam takiego wielkiego "stresa", że aż czuję jak wszystko w środku się we mnie telepie
Trzymajcie jutro za mnie kciuki aby mnie w ogóle przyjęli a później nie trzymali za długo tylko małego szybko za uszy wyciągnęli...
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:23   #4848
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
mnie się nic nie odchylało, może tak przy dużym biuście, ale do karmienia to ona koszmarna;-)
no mnie właśnie się wysuwają, ale że biust już teraz mam prawie 3 rozmiary większe ( masakra jakaś ) to mi wyłazi, zobaczymy jak będzie z karmieniem, jak sie wkurze, to przerobie ją sama

Cytat:

Macie też takie akcje?

dwa miesiące a le ten czas leci

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
taaaaaaa coś obijamy się
bo wodniki to leniwce
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:25   #4849
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
oj biedna a na pewno jeden Ludzik teraz?
oj jeden napewno z dwoma to bym chyba brzuch przy chodniku nosiła hehehehe

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja się chyba zastrzelę, normalnie pochlastam
Kochana nie martw się na zapas, może Kasia poczeka aż tato wydobrzeje

Cytat:
a dziewczyny jeszcze wam napisze co d piżam, te kszule
a że tak spytam biust masz duży?? bo ja mam dwie sztuki z tego pierwszego linka i narazie wydają sie OK no fakt że jeszcze nie urodziłam

a ja dziś byłam na KTG i zapis prawidłowy, nawet zaliczyłam kilka mocniejszych skurczy przepowiadających ale... mam nawrót nadciśnienia leczyłam się przed ciążą juz ładnych parę lat w ciązy ładnie mi spadło a teraz z nów skoczyło, zapisali mi leki mierzę ciśnienie i jak nie spadnie do jutra-pojutrza to sru na patologie... licze że to tylko dziś przez ta pogodę ale zobaczymy
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:27   #4850
_havana_
Raczkowanie

Jessy_ będziemy wszystkie trzymać za Was kciuki!

Niemożliwe jak ten czas leci... My tu ciągle z brzuchami a Sara ma już 2 miesiące

Agape ja wczoraj widziałam te lampki w biedronce i mi jakoś nie przypadły do gustu. Są dość małe. Za to rajstopki i skarpetki mają super i bodziaki gładkie na długi rękaw po 3 zł były
Stary 2011-01-25, 15:46   #4851
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Trzymajcie jutro za mnie kciuki aby mnie w ogóle przyjęli a później nie trzymali za długo tylko małego szybko za uszy wyciągnęli...
Kciuki będą trzymane. No i za szybką akcję z Małym .

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
a ja dziś byłam na KTG i zapis prawidłowy, nawet zaliczyłam kilka mocniejszych skurczy przepowiadających ale... mam nawrót nadciśnienia leczyłam się przed ciążą juz ładnych parę lat w ciązy ładnie mi spadło a teraz z nów skoczyło, zapisali mi leki mierzę ciśnienie i jak nie spadnie do jutra-pojutrza to sru na patologie... licze że to tylko dziś przez ta pogodę ale zobaczymy
A duże to nadciśnienie? Mi w poniedziałek też podskoczyło znowu, ale mam sobie mierzyć w domu, w czwartek znowu wizyta, więc zobaczę...
Może być przez pogodę - okropna jest.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 15:57   #4852
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Witam!
Ja całej biżuterii pozbyłam się kilka tygodni temu bo też zaczęłam się obawiać że w końcu zakończy się cięciem.

Od rana trochę posprzątałam i jakoś strasznie dużo czasu straciłam na oporządzenie siebie tzn. paznokcie, golenie itp... bo jutro już dla mnie dzień sądny i rano muszę się zgłosić do szpitala...
Mam takiego wielkiego "stresa", że aż czuję jak wszystko w środku się we mnie telepie
W takim razie, ja bede mocno trzymała za Ciebie kciuki powodzenia...

Mariko nie wierze, że Sara juz jutro 2 miesiace kończy..to najlepszego w razie gdybym jutro zapomniała.
Widac juz rodzicom pokazuje "kto w domku rzadzi"

Ja zrobiłam co miałam do zrobienia...wysłałam meza na zakupy...i odpoczywam... poogladam telewizje...do wieczorka..może jeszcze zajrze.

Cytrynko my do Lidla wybieramy sie w czwartek po wizycie u lekarza i moze jeszcze do pepco. Musze sie zaopatrzyc w jakaś łądną posciel, reczniki, przescieradła, bo tego w domku brakuje, mało mam. I coś Nadii napewno upatrze, jakiś ciuszek i kapciochy..

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-25, 15:58   #4853
mika_am
Raczkowanie

gabishing, cytrynka- ja wczoraj wieczorem miałam raczej wyższe cisnienie, pisze raczej bo nie mogłam oddychac, oddychałam bardzo szybko i głęboko, ja zwykle miewam niskie wiec wysokie przeważnie tak odczuwam! może faktycznie jakieś skoki są, aż z ciekawości dziś zmierzę!
Marika-niedowiary, że Twoja córa już 2 miesiące ma. Zaczełam czytać odchowalnie, i załapałam cykora strasznego, że nie poradzę sobie z maluszkiem!dziś dziewczyna z wizażu opisała mi jak wyglądała opieka dziecka po porodzie w naszym szpitalu, jestem mega przerażona, bo od początku jest się za tego maluszka odpowiedzialnym i nikt nie pomaga! odwiedziny tylko od 12do 18, masakra!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:03   #4854
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Marika nim się człowiek otrzęsie i obróci to zaraz za Sarą będą biegać brzdące z przedszkola i ją podrywać
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:23   #4855
marleen32
Rozeznanie

Marika buziole dla Sary z okazji tych 2 miesiecy
Gabishing mi dzis tez ktg wyszlo prawidlowo, ale polozna powiedziala, ze to o niczym nie swiadczy, bo zmienia sie co chwila, bardziej jest to po to by sprawdzic bicie serduszka i ruchy dzidziusia
Spytala tez czy jadlam sniadanie przed, to podobno wazne, powiedziala, ze jak nie zje sie sniadania, to ktg czasem wychodzi nieprawidlowo, i oni mysla, ze z dzieckiem jest cos nie tak.
Ja akurat w tej ciazy, bez sniadania bym nie wytrzymala, wiec jem chcac czy nie , nawet o tak nieludzkiej porze jak 2 w nocy .
Ide dzieciaki na tance zaprowadzic, i tez do sklepu, po jakies owoce i inne spozywcze rzeczy.
Powinnam malej przescieradelko do wozka kupic i jakos nigdy mi nie po drodze, nie mowiac, ze to wyprac trzeba i co gorsze wozek niezlozony jeszcze jest
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:40   #4856
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A duże to nadciśnienie? Mi w poniedziałek też podskoczyło znowu, ale mam sobie mierzyć w domu, w czwartek znowu wizyta, więc zobaczę...
Może być przez pogodę - okropna jest.
no ja mam np 158/95, 145/97 także dość wysokie
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:45   #4857
Milacik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
no ja mam np 158/95, 145/97 także dość wysokie
Faktycznie, dosc wysokie
Ja mam 100/70 , jak kawy troszke do mleka doleje to 110/70
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:48   #4858
weraa11
Zadomowienie

Wrocilam...zdalam...oczyw iscie na ile? Na 3... Kazdy ma 5 albo 6 a ja 3... Wszystkie mialy proste pytania...typu jakie sa Twoje wrazenia po odbytych praktykach? Tak...byly takie banalne pytania egzaminacyjne...ja oczywiscie mialam czysta teorie, ktorej trzeba bylo sie nauczyc... Oczywiscie nie przejelam sie tym, bo wszystko umialam. Zaczelam odpowiadac, powiedzialam wszystko, nawijajalam i nawijalam...babka caly czas macha glowa ze tak...no i bierze moj indeks i mowi..."hmm...no niby wszystko wiesz...ale wg mnie nie umiesz myslec wiec masz 3, ale tylko za to, ze widac, ze sie nauczylas". No to sie pytam w sobie za co ku**a jest 5? Poza tym predzej by mi mozna bylo zarzucic ze jestem leniem, ktory sie nie uczy, ale zdaje wszystko, bo wlasnie umie umyslec. Nigdy nie siedzialam nad ksiazkami a zdawalam, bo wlasnie myslalam podczas odpowiadania na pytania, a nie cytowalam to co mam w zeszycie wypisane od myslnikow...;/ i czesto na tym duzo lepiej wychodzilam niz te kujony...
Juz mi nie chodzi wcale o to ze mam ta 3 (zreszta tylko z 2 porzedmiotow dostalam 4 i 5...), tylko o to, ze oni mnie tam teraz traktuja jak smiecia...Pozwalaja sobie do mnie rzucac teksty typu "nie myslisz", "jestes beznadziejna", etc. No sorry...ale i ja i oni jestesmy dorosli i jakis szacunek obowiazuje...ja do nich nie rzucam tekstow, ze sa niekompetentni i czesto wychodzi na jaw ze tak naprawde to oni nie mysla, tylko wykonuja rutynowo to co zawsze... I to mnie wkurza...pozwalaja sobie jakbym byla jakims zerem... A kiedy nie bylam w ciazy, to bylo zupelnie inaczej... Zawsze bylam taka osoba ktora nie pozwoli sobie wejsc na glowe (no jedynie TŻ ma u mnie takie fory:P) a teraz w ciazy, naprawde czuje sie slaba, jesli chodzi o osobowosc...i chyba to wyczuli i wykorzystuja to... Ale to juz swiadczy tylko o nich, ze doprowadzaja mnie do takiego stanu, ze przychodze do domu smutna czy zaplakana bedac w ciazy... (i tu poraz kolejny siebie nie poznaje, bo ja mialam zawsze gdzies swoje oceny i nigdy z takiego powodu sie nie poryczalam...bo szkoda lez...ale nikt tez do mnie takich tekstow nie rzucal).
Ehhh...przynajmniej zapisze sie w historii szkoly, ze jako chyba jedyna dostalam z tego przedmiotu 3 na koniec i jestem ogolnie druga osoba w ciazy... Pierwsza byla jakies 10 lat temu

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Jejku jak wam zazdroszczę że wasi mężowie mogą pozwolic sobie na tyle wolnego. Mój przez to że sam u siebie pracuje to może 2 lub 3 dni wolnego weźmie bo inaczej pracownicy nic nie będą robic. Oczywiście w trakcie może wyskoczyc i podjechac do domu ale nie ma opcji na 2 lub 3 tygodnie jak wasi TŻ
Moj niby nie na swoim, a tez raczej nie licze na to,ze bedzie dlugo ze mna siedziec po porodzie... Bo oczywiscie moze ile chce, ale wtedy tez nie zarobi za duzo... A teraz $ jst nam bardzo potrzebna... Ale ja i tak nie chce od niego wymagac zeby ze mna siedzial... Bo jak juz dojde do siebie, to i tak pewnie bede chciala wszystko sama a po poludniu to on juz bedzie i moi rodzice, wiec te pol dnia sie przemecze sama

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Jak chcesz rodzić w miejskim to dla maluszka nic nie musisz brać. Tyle co na wyjście. Chyba, że chcesz to możesz używać swoich ubranek i kosmetyków, ale mówiły ze wszystko jest ogólnodostępne. A co dla siebie to wiadomo Ulotkę o oddziale też dostałam.
Ja o Markwarcie też słyszałam same dobre opinię Podobno jest tam dużo personelu właśnie ze szpitala miejskiego. Ja mam po prostu bliżej do miejskiego i dlatego go wybieram, ale jakbym miała wybierać pomiędzy bizielem a markwartem to wybrała bym markwarta
No to musze sie w tym tyg wybrac i tez pogadac co i jak. Ja mieszkam w takim miejscu, ze najblizej mam do Biziela a do miejskiego i na Markwarta chyba taka sama droga...ale Markwart jest w centrum wiec jakbym w korek wjechala, to moglabym w samochodzie nawet urodzic

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 16:50   #4859
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milacik Pokaż wiadomość
Madelinem, Gratulacje

karinaaa Super brzucholek i naprawde sliczny kacik dl a Malenstwa

Wiesz, mam tak samo jak Ty z tymi bolami - przekrecanie sie w nocy itd.
wczoraj po poludniu wizyta ciazowa, potem poszlam do banku i do job centre po formularz i ledwo wrocilam do domu stopkami, podtrzymujac rekami brzuch

"rzutem na tasme" zrobilam kolacje (juz na siedzaco), maz wrocil z pracy, zjedlismy i juz od stolu na sofe to ze lzami sie transportowalam.

Dzis boli mniej ale nadal mocno, zrobilam mezusiowi kawke i sniadanko rano, najgorzej przy chodzeniu, plecy tez, zaraz sie chyba poloze

A tak chcialabym miec dosc szybko drugie dzieciatko, tylko jak - taka "niepelnosprawna" matka

Ech...
a ja dzis mialam wizyte w pracy i juz sama niewiem o co biega ,bo moj pracodawca po 5 tyg placenia mi macierzynskiego teraz stwierdzil ze mi nie powinien on placic i mam oddac mu kase za te tyg co placil ,ja mu mowie ze czytalam i mi sie nalezy od niego ale teraz juz sama zglupialam a moze Ty sie orientujesz jak to jest w tym temacie ?
normalnie przed samym porodem jeszcze stresa mi takiego zafundowal ,echh

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
ha..w końcu odnalazłam zdjęcia karinyyy.. bo czytam komentarze a nie widzialam..
faktycznie karinooo ślicznie urządziłaś kąci i jakie śliczne ozdóbki!!!
no i widzę że moj ulubiony (w sumie jedyny zestaw w jaki wchodze ) dłuższy sweterek i rajstopki lub legginsy
a brzuszek tez mam juz nisko od dawna.. i jakos nic to nie dalo
tak jest najwygodniej ale nieco wygladam jak slonica a wszystkie ciazowe spodnie mi z brzucha sie zsuwaja

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie
Polozna powiedziala, ze jest duza szansa, ze tym razem nie przenosze, bo szyjki nie ma juz calkowicie, rozwarcie jest jak bylo, glowka bardzo nisko, i jak teraz przyjda bole, to powiedziala, ze to beda te, bo szyjka zgladzona, wiec tylko rozwarcie musi sie powiekszyc .
Karinaaa to co ta polozna bada u Was?
U mnie robi ktg, pobiera krew na sprawdzenie zelaza,wazy, i bada szyjke macicy tak jak lekarz
Do tego wszystko dokladnie wyjasnia, naprawde sympatyczna profesjonalna babka, ja wole ja jaka moja lekarke.
I delikatna przy tym.
Dzis dotknela glowke przy badaniu, i szybko odskoczyla, sprawdzac ktory to tydzien .
Ciekawa jestem czy pochodze do lutego czy nie, ale dala mi nadzieje, ze mala wyjdzie przed terminem, oby
Poza tym wyrabalam sie na chodniku, ale amortyzowalam kolanem i rekoma.
Ludziska pewno mieli ubaw, widzac tyle kilo w powietrzu
Musze obiad wymyslec, a chce mi sie jak nie wiem co..

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

shizuho ja tez nie znam tego imienia, ale tu chyba takiego nie nadaja dzieciom, to Tasche-znaczy torba , wiec pewno chocby dlatego..
Dopiero dzis otrzymalam szczegolowe wyniki badan nawet te robione w sierpniu ,spoko
U nas robia przez cala ciaze tylko 2 usg ,a na kazdej wizycie badaja mocz na ph lub wysylaja do lab i krew ,ale juz nie pobierali mi dzis ,cisnienie
a tak to mierzenie brzucha w cm w pionie ,moj ma 38 cm to tkj 38 tc i wg tego mierzenia moje dziecko bedzie wazylo 4100 kg do 40 tc ,spoko
tetno dziecka i macaja rekami polozenie dziecka ,zadnego usg ,nigdy nie badali mnie dopochwowo itp
i sie dowiedzialam ze dziecko jest glowka w dole ale chyba plecami do moich plecow co znacznie utrudni mi porod rada od poloznej to chodzenie na czworakach lub pilka ale ja nie mam takiej
i jesli do 41tc nie urodze to zrobia mi masaz szyjki aby przyspieszyc i nie podawac oxy na wywolanie ,wiec juz sie ciesze co mnie czeka
chyba zaczne wlazic na 4 konczynach po schodach ,moze pomoze

Moj TZ bierze 2 tyg tacierzynskiego
i sie wkurzyl ze mnie przestraszyli tym ulozeniem dziecka ,zobaczymy jeszcze wizyta za 2 tyg
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:02   #4860
madelinem
Zadomowienie

W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1250172.jpg (86,6 KB, 69 załadowań)
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości