W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 19:39   #4891
Supernovaja
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Dziewczyny musimy się postarac i machnąc 120 postów i wskoczyc już w nowy wątek.

I jeszcze jedno czy i wam w ciąży stopy tez strasznie się wysuszają?? Ja robiłam pedicure w sobotę a dziś juz mam tarke na piętach mimo iż smaruję nawilżam. Macie jakieś sprawdzone kremy może maści?? wstyd z takimi iśc do lekarza a jutro mam wizytę więc rano i depilacja i robienie stóp będzie, taka gimnastyka.
ja stosowałam z neutrogeny, bo przed ciążą używałam, ale teraz mi się nie sprawdził, stopy mam okropne, rodzić będę w skarpetkach

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Mam wieści od Gociak58
gratulujemy!!

czy tylko ja mam dzisiaj taki drażliwy dzień? zastrzeliłabym wszystko i wszystkich
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:43   #4892
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Mam wieści od Gociak58
gratulacje
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:48   #4893
cytrynka3002
Zadomowienie

Faktycznie - coraz mniej nas się robi.
Mnie wywiało na spacer, ale jakoś ciężko mi się dziś chodziło.

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
no ja mam np 158/95, 145/97 także dość wysokie
No faktycznie - trochę wysokie jest, ale może tabletki Tobie zbiją...
Ja mierzyłam przed wyjściem i miałam 102/65, także u mnie w gabinecie położnej jest ewidentnie syndrom białego fartucha.

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.
Ale my ostatnio mało piszemy. Słodkie maleństwo - też już bym chciała wstawić fotkę swojego Szkraba.

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
A ja zjadlam obiad, ktorego nawet moj maz niebylby w stanie wszamac na jeden raz, nie minela godzina a ja znow glodna... wiec zrobilam budyn! Matko musze jechac na zakupy i zrobic zapasy bo niedlugo lodowka zaswieci pustka a ja padne z glodu
Kurczę, ja dziś zrobiłam obiad i jakoś tak mnie zemdliło, że nie mogłam go zjeść z mężem. Zamiast tego płatki z orzechami i miodem
sobie zrobiłam - taką chcicę na nie miałam.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Dziewczyny co robić w takiej sytuacji? Nie chcę młodego trzymac w takich rzeczach- już nie chodzi nawet o to czy ładne czy nie,ale mega niemiłe- ten poliester to materiał sztuczny, skóra nie oddycha...nie powiem prosto z mostu ani jej ani TŻowi że tego nie użyję, bo byłaby wielka obraza majestatu, poza tym- cieszyłam się bardzo, że w końcu coś teściową ruszyło i też zaczęła myślec o wnuczku (nie tylko moja mama)...a tu taki zong!
kiepsko się czuję z tym ze tak marudzę...no ale z drugiej strony- chce żeby moje dziecko miało jak najlepiej, a ona mi pojechała po taniości i nakupiła dużo,ale kiepskich rzeczy. Eh...ponarzekałam to mi i lżej na serduchu
My też od początku dla Małego staraliśmy się zrobić pokój w stylu safari, ale po pewnym czasie sami dodaliśmy trochę innych rzeczy - np. mąż naklejki - samochodziki i samoloty na ścianie, pościel i łóżeczko z misiem etc. Także teraz jest kolorowy bardzo.
Ja nie dawałam w sumie większych wytycznych rodzince, bo nas zawsze się pytają, co się przyda, jakie motywy chcemy, ale moja teściowa też mnie załamała kupując Małemu wyprawkę w kolorze różu...ale jakoś mi już przeszło - nie muszę wcale tego zakładać Małemu, schowam do szafy, jak będzie ładna ta wyprawka, to dam koleżance, która rodzi w maju córeczkę.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Za to rzeczona bratowa- bardzo lubi motywy afrykańskie- wiec sama sie zadeklarowała uszyć "afrykańską" pościel...hehe...aż się boję, bo ona ciągle jeździ do kenii- żeby nam tylko skóry z prawdziwego lwa nie przywiozła tak w ramach "naturalnych materiałów" do owijania dziecka
Super - zazdroszczę. Ja chciałam pościel w ciapki geparda, ale nie mogłam znaleźć materiału w Toruniu - może na allegro znajdę i Mama mi uszyje.

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj od rana jakieś dziwne skurcze... Nie wiem czy to takie przedporodowe Pręży mi się cały brzuch i ten ból bym raczej porównała to skurczy łydek tylko że na brzuchu niż ból na @
Czy to są przepowiadające? Nie są regularne i nie potrafie też stwierdzić ile trwają. Czasami czuję jakbym je miała 5 min a czasami 3 s
Jak są nieregularne, to pewnie te przepowiadające...są dosyć bolesne? Spróbuj patrzeć na zegarek i liczyć sobie, co ile trwają...bo mogą stać się regularne, warto tego nie przeoczyć.

Cytat:
Mam wieści od Gociak58
No i znowu super wiadomość - gratulacje!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:48   #4894
Milacik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
a ja dzis mialam wizyte w pracy i juz sama niewiem o co biega ,bo moj pracodawca po 5 tyg placenia mi macierzynskiego teraz stwierdzil ze mi nie powinien on placic i mam oddac mu kase za te tyg co placil ,ja mu mowie ze czytalam i mi sie nalezy od niego ale teraz juz sama zglupialam a moze Ty sie orientujesz jak to jest w tym temacie ?
normalnie przed samym porodem jeszcze stresa mi takiego zafundowal ,echh

tak jest najwygodniej ale nieco wygladam jak slonica a wszystkie ciazowe spodnie mi z brzucha sie zsuwaja

a tak to mierzenie brzucha w cm w pionie ,moj ma 38 cm to tkj 38 tc i wg tego mierzenia moje dziecko bedzie wazylo 4100 kg do 40 tc ,spoko

i sie dowiedzialam ze dziecko jest glowka w dole ale chyba plecami do moich plecow co znacznie utrudni mi porod rada od poloznej to chodzenie na czworakach lub pilka ale ja nie mam takiej
i jesli do 41tc nie urodze to zrobia mi masaz szyjki aby przyspieszyc i nie podawac oxy na wywolanie ,wiec juz sie ciesze co mnie czeka
chyba zaczne wlazic na 4 konczynach po schodach ,moze pomoze

Moj TZ bierze 2 tyg tacierzynskiego
i sie wkurzyl ze mnie przestraszyli tym ulozeniem dziecka ,zobaczymy jeszcze wizyta za 2 tyg
karinaaa, u mnie to samo - brzuch 38cm/38 tydzien - wielki, ja mam raptem 162 cm wzrostu - co to za dzidzia bedzie, 4 kilowa???

i dzidzia moja tez jeszcze "back to back", ale tak naprawde to nie jest jakas komplikacja - mi kazala tv ogladac na czworakach...

Twoj pracodawca sie zachowuje bardzo dziwnie...
Pomylili sie, czy to sciema jakas?
Przeciez powinni byli wiedziec co Ci sie nalezy od razu, zasady sa proste, jednoznaczne i przejrzyste.
Przy SMP od pracodawcy, to zalezy tylko od kiedy i na jakich zasadach jestes zatrudniona - czy na umowe o prace bezposrednio, czy przez agencje, wazna jest data zatrudnienia i ile tygodniowo zarabialas (musi byc ponad 97 funtow tygodniowo).

Who is eligible for SMP?

To qualify for SMP you must have been:
  • employed by the same employer continuously for at least 26 weeks into the 15th week before the week your baby is due (the qualifying week)
  • earning on average an amount which at least equals the lower earnings limit which applies on the Saturday at the end of your qualifying week

The lower earnings limit is the amount you have to earn before you are treated as paying National Insurance contributions. This is £97 a week if the end of your qualifying week is in the 2010-11 tax year.

Przed uplywem 15 tygodni do terminu porodu (wg zaswiadczenia od GP lub Midwife) i nie pozniej niz miesiac przed odejsciem na maternity powinnas byla dac pracodawcy list powiadamiajacy o ciazy oraz o dacie odejscia na maternity.
Oni powinni w ciagu 28 dni odpowiedziec na pismie, ze przyjeli do wiadomosci i ze otrzymasz lub nie otrzymasz od nich SMP - a jesli otrzymasz SMP, to w jakiej wysokosci.

Nie martw sie na razie, kochana, napisz, jaka jest Twoja sytuacja, jesli wolisz, to na e-mail: emilia@photographypie.com

zerknij tu:
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...dren/DG_175884

jest rowniez jasno powiedziane, ze:
If your employer can't pay you SMP

If your employer can't pay you SMP they must:
  • give you form SMP1 that explains why
  • give you back your copy of the maternity certificate (MAT B1) that you will have given them
Uszy do gory, jesli to pomylka, ze Ci placili (w co watpie)
i tak dostaniesz MA a na jakiekolwiek zwroty z Twojej strony oni moga liczyc tylko na Twoich zasadach

Daj znac, kiedy zaczelas prace, ile godzin/stawka w tygodniu i z kim masz umowe (pracodawca, czy agencja) i latwo bedzie mozna sie przekonac.
Moj pracodawca tez liczyl i liczy na to, ze ja nie wiem, ale za kazdym razem jak dotad, musial sie rozczarowac

Edytowane przez Milacik
Czas edycji: 2011-01-25 o 19:50
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:49   #4895
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
lilijko wykracz mi 8 luty!
zobaczymy przed terminem
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:49   #4896
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wieści od Gociak58
GRATULACJE

a ja odebralam wyniki posiewu i jest czysciutko morfologia tez OK tylko szczawiany mi wyszly nie wiedziec czemu i za co to odpowiada
Stary 2011-01-25, 19:50   #4897
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Wera wazne, ze zaliczylas, Gratulacje
Lambria powiedz, ze poliester to silny alergen, to prawda akurat, moja corka miala alergie, nie wiedzielismy na co, okazalo sie, ze na poliester wlasnie, a prawie kazda metka, nawet bawelnianych ubran z poliestru robiona jest, pozniej pojawila sie egzema (swinstwo), ale unikamy poliestru, teraz ma wszystko bawelniane, ekstra materac itd. i poki co spokoj.
Z malenstwem wiec nie bede ryzykowac, sztucznego nie ma nic .
Madelinem slicznotke masz
Tez bym juz moja chciala sciskac, ale z drugiej strony noca niech nie wylazi, chyba ze wyrobi sie do 22, bo pozniej to ja spie
Ligotko ja tez po zapas spozywki bylam , wcielam teraz kanapki z maselkiem i rzodkiewka (ale nie przyznam sie ile ) i...poprawiam paluszkami.
A, wode to pije ciagle, czy to w dzien czy w nocy, strasznie duzo.
Karinaaa nie rozumiem jak moga Cie masazem straszyc, jak nie badaja szyjki, to niby skad wiedza, czy masaz potrzebny??
Mnie na szczescie masaz tym razem ominie, bo szyjka zgladzona
Co do sytuacji z pracodawca wspolczuje, oby wyjasnilo sie na Twoja korzysc, tutaj musi placic, czy chce czy nie.
Polozna mi mowila ze dziecko lezy plecami do moich plecow i to moze utrudnic mi porod normalnie nie mam pojecia o co biega jeszcze za 2 tyg sie wypytam
a z tym masazem to gdybym nie urodzila do 41 tc

Cytat:
Dziewczyny musimy się postarac i machnąc 120 postów i wskoczyc już w nowy wątek.

I jeszcze jedno czy i wam w ciąży stopy tez strasznie się wysuszają?? Ja robiłam pedicure w sobotę a dziś juz mam tarke na piętach mimo iż smaruję nawilżam. Macie jakieś sprawdzone kremy może maści?? wstyd z takimi iśc do lekarza a jutro mam wizytę więc rano i depilacja i robienie stóp będzie, taka gimnastyka.
tak ,mi niestety tez ,a nawet ciezko mi zrobic juz pediciure wiec pozostaje jedynie krem .ja polecam Scholla ,taki chyba z kwasami
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:51   #4898
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
czy tylko ja mam dzisiaj taki drażliwy dzień? zastrzeliłabym wszystko i wszystkich
nie tylko ty, ja też mogłabym
Stary 2011-01-25, 19:57   #4899
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Mam wieści od Gociak58
Ale super...moje gratulacje

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:01   #4900
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
A n ikt nie ma do vilay numeru może by delikatnie podpytac
Właśnie...myślę, że nie jest już w dwupaku, bo raczej się udzielała na forum...ciekawe, ciekawe.

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
a ja odebralam wyniki posiewu i jest czysciutko morfologia tez OK tylko szczawiany mi wyszly nie wiedziec czemu i za co to odpowiada
No to super, że wyniki spoko...nie wiem co prawda, co te szczawiany oznaczają, ale mam nadzieję, że nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
Polozna mi mowila ze dziecko lezy plecami do moich plecow i to moze utrudnic mi porod normalnie nie mam pojecia o co biega jeszcze za 2 tyg sie wypytam
a z tym masazem to gdybym nie urodzila do 41 tc
Moja przyjaciółka, która mieszka w Walii miała termin na 17 stycznia, pierwsze dziecko 2 tygi przenosiła i jej wywołali w szpitalu, teraz też tydzień już ma przenoszoną ciązę...wczoraj była u niej położna na masażu szyjki właśnie...na razie nic jej nie dał.

Mój Mały coś dziś miejsca znaleźć nie moze sobie - ciasno mu pewno bardzo...idę pod prysznic i lulać, bo zmęczona jestem.

Miłego wieczorku

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:04   #4901
Justine1988
Zadomowienie

Ja mykam na filmik..do jutra mamuśki...dobrej i spokojnej nocy

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:08   #4902
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

no i zostało 98 postów do napisania , jeszcze tak daleko nie byłyśmy

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

a ja mam pytanie z innej beczki: macie leżaczki bujaczki?? jeżeli tak to jakiej firmy, lub podeślijcie linka taka moja ciekawość
Stary 2011-01-25, 20:17   #4903
kma1982
Wtajemniczenie

ja już po ktg - ani jednego skurczu ja się chyba wykończę

Gociak gratulacje

Tak czytam o tych teściowych, może jakiś klub założymy? Ja swoją wysłałabym na koniec świata, nie znoszę jej, za każdym razem jak mam tam pojechac to chora jestem...zawsze jakoś głupio mi było reagowac na jej teksty, rozkazy i w ogóle na zachowanie, ale teraz tak myślę, jak będzie Julek na świecie, to nie pozwolę jej na rozkazywanie mi co mam robic a czego nie robic z dzieckiem, wciskaniu mu słodyczy, itp. tak jak to robi z pozostałymi wnukami...o nie! najwyżej mnie znienawidzi, przynajmniej nie będzie mnie odwiedzac
Stary 2011-01-25, 20:18   #4904
ligotka
Rozeznanie

lilijko nam znajomi pozyczyli taka, moj brat ja mial super sie sprawdzala, i wlasnie taka chcialam kupic malej, ale on nam pozyczyli wiec w sumie nie ma sensu juz kupowac
http://allegro.pl/hustawka-bright-st...421000449.html

kma dokladnie nie mozna sobie pozwolic zeby tesciowa weszla na glowe, a juz szczegolnie jesli chodzi o dziecko
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:18   #4905
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
W życiu was nie nadrobię
obiecałam, więc wrzucam

zdj z dziś.
absolutne śliczności!!!

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
to nie mów tylko schowaj na dno szafy a za jakiś czas wywal toto i po kłopocie a jak będzie pytała czy korzystasz albo gdzie masz to powiedz że schowałaś bo ci szkoda używać takie to ładne i trzymasz "na specjalną okazję" albo powiedz że nie pasuje na pościel która masz... że za małe sory że do kłamstwa namawiam ale jak sie nie da prosto z mostu to trzeba sposobem
dokładnie, ja bym tak właśnie zrobiła. Swoją drogą teściowa chyba Was trochę ukarała za tego Leo i za to, że śmiecie mieć swoje zdanie i wymagania, nie?
Cytat:
Mam wieści od Gociak58
Nooo, gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Vilya też musiała się chyba rozpakować bo cisza jak makiem zasiał
też coś mi się tka wydaje...

Cytat:
no i zostało 98 postów do napisania , jeszcze tak daleko nie byłyśmy

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

a ja mam pytanie z innej beczki: macie leżaczki bujaczki?? jeżeli tak to jakiej firmy, lub podeślijcie linka taka moja ciekawość
nie mam jeszcze, ale jak kupimy to Fisher Price, taki fajny widziałam na all )

Ja wróciłam już z KTG, dzisiaj skurcze mniejsze i rzadsze niż tydzień temu... 31.01 jeśli do tego czasu nie urodzę, mam się obowiązkowo stawić w szpitalu i nie ma to tamto No ale jeśli mała nie wylezie do tej pory to może mój TŻ zdąży wyzdrowieć... Te wczorajsze plamy zaczęły mu się robić jaśniejsze jakby... no i dużo więcej nowych nie ma... Nie wiem, staram się na razie o tym nie myśleć, bo oszaleję

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:19   #4906
karinaaa
Zadomowienie

Milacik otrzymalas moje pw ?
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:20   #4907
kma1982
Wtajemniczenie

lilijko my taki dostaniemy od kuzynki Tżta http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...425241294.html
Stary 2011-01-25, 20:32   #4908
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Ja wróciłam już z KTG, dzisiaj skurcze mniejsze i rzadsze niż tydzień temu... 31.01 jeśli do tego czasu nie urodzę, mam się obowiązkowo stawić w szpitalu i nie ma to tamto No ale jeśli mała nie wylezie do tej pory to może mój TŻ zdąży wyzdrowieć... Te wczorajsze plamy zaczęły mu się robić jaśniejsze jakby... no i dużo więcej nowych nie ma... Nie wiem, staram się na razie o tym nie myśleć, bo oszaleję
to dobre wieści, oby więcej się nie pojawiło

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
lilijko my taki dostaniemy od kuzynki Tżta http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...425241294.html
dokładnie ten dzisiaj oglądałam, tę samą aukcję, tylko mój to nie da na to kasy
no ale ważniejszy jest teraz wózek niestety............

teraz ja się pożalę na męża i teściową : otóż miała ona dzisiaj przyjechać w odwiedziny do nas......... a mój mąż zadzwonił do swojej mamusi i za moimi plecami powiedział (co oczywiście nie jest prawdą): że ja sobie nie życzę takich odwiedzin. Więc ona do mnie zadzwoniła i powiedziała, że nie przyjedzie.......... Normalnie tego mi jeszcze brakowało. byłam tak roztrzęsiona, że aż się popłakałam i już nie wiedziałam co zrobić temu tępakowi i on się potem dziwi, że ja mam dystans do niego itd..... sam sobie na to pracuje.

Tak więc kma popieram założyć klub wrednych mężów i teściowych
Stary 2011-01-25, 20:34   #4909
ligotka
Rozeznanie

lilijko brak mi slow... doslownie! Ale badz dzielna moze on jednak kiedys zrozumie i zmieni sie!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:36   #4910
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
lilijko brak mi slow... doslownie! Ale badz dzielna moze on jednak kiedys zrozumie i zmieni sie!
już to kiedyś napisałam TEN FACET JEST NIEREFORMOWALNY!!!
Stary 2011-01-25, 20:37   #4911
_havana_
Raczkowanie

Już sie chyba u mnie uspokoiło Pierwszy dzień w ogóle czułam takie skurcze. Nie były bardzo bolesne bo mogłam chodzić, ale zdecydowanie lepiej było jak leżałam w kuleczkę.

Gosiak gartulacje!
Chyba naprawdę zaczeło się ruszać, ja sobie jeszcze poczekam. Nie chce się wpychać

olbka trzymam kciuki za zdrowie Twojego męża
Żebyś już nie musiała się stresować
Stary 2011-01-25, 20:40   #4912
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Chyba naprawdę zaczeło się ruszać, ja sobie jeszcze poczekam. Nie chce się wpychać
eeeeeeee nic by się nie stało
Stary 2011-01-25, 20:42   #4913
szizuho
Raczkowanie

Dobra, ja uciekam bo mąż do domu wrócił.

Więc małe mizianko i lulu.

Miłej i co ważniejsze przespanej nocki życzę i do jutra.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 20:44   #4914
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Dobra, ja uciekam bo mąż do domu wrócił.

Więc małe mizianko i lulu.

Miłej i co ważniejsze przespanej nocki życzę i do jutra.
no to ja życzę stosunkowo przyjemnej nocy.....
Stary 2011-01-25, 20:45   #4915
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Mam wieści od Gociak58

jejku, moje gratulacje i same serdeczności dla Was

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

Mój Mały coś dziś miejsca znaleźć nie moze sobie - ciasno mu pewno bardzo...idę pod prysznic i lulać, bo zmęczona jestem.

Miłego wieczorku
mój to samo, jakieś ekscesy w brzuchu mi odstawia, tak się tam szarpie, nie może się ułożyć coś

Cytat:
Tak czytam o tych teściowych, może jakiś klub założymy? Ja swoją wysłałabym na koniec świata, nie znoszę jej, za każdym razem jak mam tam pojechac to chora jestem...zawsze jakoś głupio mi było reagowac na jej teksty, rozkazy i w ogóle na zachowanie, ale teraz tak myślę, jak będzie Julek na świecie, to nie pozwolę jej na rozkazywanie mi co mam robic a czego nie robic z dzieckiem, wciskaniu mu słodyczy, itp. tak jak to robi z pozostałymi wnukami...o nie! najwyżej mnie znienawidzi, przynajmniej nie będzie mnie odwiedzac
wiecie co, moja to się mnie chyba trochę boi, ja tak to odbieram, jakby bała mi się w czymkolwiek zwrócić uwagę; ale ja nie narzekam, wolę to niż miałby mi się ktokolwiek wtrącać
Stary 2011-01-25, 20:46   #4916
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Mi bardzo podobny też z Fisher price'a kupili teściowie Ale powiedzieli, że dostane dopiero jak się urodzi
Stary 2011-01-25, 20:49   #4917
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Mi bardzo podobny też z Fisher price'a kupili teściowie Ale powiedzieli, że dostane dopiero jak się urodzi
ale warunek
Stary 2011-01-25, 21:05   #4918
vilya
Zadomowienie

post mi się skasował, nie mam siły powtarzać go całego. W sobotę urodziłam dziewczynkę 3170, 52 cm długości SN ale prowokowany. Wszystko by było ok ale nie mogę siedzieć bo mi się wygięła kość ogonowa w trakcie porodu i to blokuje zupełnie moją możliwość poruszania i siedzenia, podobno może to trochę p[otrwać, jak tylko będe mogł ato opiszę co i jak. najważneijsze że córeczka zdrowa. dzięki za wsparcie.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 21:05   #4919
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
ale warunek
Nic innego mi nie pozostaje jak urodzić

A sytuacja z Twoim mężem i teściową przypomina mi mojego sylwestra.
Dostaliśmy zaproszenie do znajomych Tżta ale ja nie bardzo chcialam iść tam na domówkę bo to tacy trochę "lansiarze"... Zamówili catering i w ogóle od osoby za te domóweczkę chcieli 60zł
i że mi się to nie uśmiechało to mój Tż powiedział organizatorom, że to nie jest moje towarzystwo i źle bym się tam czuła ale on by oczywiscie chętnie poszedl....
Tak mnie urządził...
Stary 2011-01-25, 21:08   #4920
s_a_j
Rozeznanie

vilya gratuluję i dużo zdrówka życzę Wam dziewczynki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości