Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 21:48   #4801
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zajrzałam na wątek
ale nic grzecznie nie pisałam ...
choć kusi

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

zobaczcie TO
oj racja kusi kusi

hehe ale słodkie zdjęcie

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 21:50   #4802
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
zajrzałam na wątek
choć kusi

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

zobaczcie TO
O klub chodziło??

Młody też lubi arbuzy ale musi mieć wykrojony i pestki wyciągnięte...

Dobra już wiem...ja to chyba śpię już.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 21:56   #4803
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Młody też lubi arbuzy ale musi mieć wykrojony i pestki wyciągnięte...
wyciągasz mu wszystkie pestki ??????????
dobra z Ciebie mamuśka

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 21:58   #4804
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
dobra z Ciebie mamuśka
patrzcie patrzcie jak się stara ciekawe co by było gdyby musiała wyciągać pestki z kiwi

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:01   #4805
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
dobra z Ciebie mamuśka
Inaczej nie zje więc muszę. Ale arbuzy tylko w sezonie to nie ma tak źle

It's not about anger
Stary 2011-01-25, 22:02   #4806
andziot
Zakorzenienie

znalazłam cos gorszego

oooo

Stary 2011-01-25, 22:02   #4807
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
patrzcie patrzcie jak się stara ciekawe co by było gdyby musiała wyciągać pestki z kiwi
Z kiwi wytłumaczyłam tak, że te czarne punkciki to witaminki

It's not about anger
Stary 2011-01-25, 22:24   #4808
andziot
Zakorzenienie

siasiek genialne !!!

Stary 2011-01-25, 22:27   #4809
violisia
Zadomowienie

i jestem znowu ja

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wpadłam Wam się pożalić co też dziś zrobiłam za numer na obciążeniu glukozą.
Wszystko było fajnie na poczatku, Pani zrobiła mi roztwór do picia, wcisnęła cytrynę (u nas w Medicoverze pozwalają) wypiłam, stwierdziłam, że nawet smaczne, taka przesłodzona lemoniadka.
Potem sobie siedzieliśmy z Tżtem na kanapie, rozmawialiśmy. Było ok. przez 30 minut. I się zaczęło. Spociłam się cała, czułam się jak z waty, ciemność przed oczami, mdłości, mega osłabienie. Myślałam, że zemdleję. Tż mnie uspokajał, oddychałam sobie spokojnie a on mnie bajerował opowieściami. Przeszło. Potem jeszcze 2x powtórzyło się to samo.
Minęła prawie godzina. Już siedziałam pod gabinetem czekając aż wyjdzie pacjent. I zrobiło mi się tak niedobrze, że ledwo zdążyłam dobiec do wc. Zwymiotowałam wszystko
Krew niby mi pobrali, ale pielęgniarka dzwoniła do laboratorium i tam dwie osoby jej powiedziały, że z badania nici i ta próbka do niczego się nie nada. Potem jeszcze konsultacja z położną (w medicoverze jest taki dyżurujący zespół ginekologiczny) i ona powiedziała to samo Mają jeszcze skonsultować z moim lekarzem i on podejmie decyzję co dalej.
A Julek wariował po tej glukozie niesamowicie i kopał gdzie tylko się dało - chyba mu też się nie podobało.
bidulka, mnie to czeka w przyszlym tygodniu ta glukoza, jutro ide na ponowny wynik moczu ehh mam nadzieje ze te bakterie to tylko byly spowodowane zlym pobraniem probki i juz wszystko ok..

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A co do porodu to ja też sie narazie nie boje i myśle, że jak zaczną się skurcze to na spokojnie przetrzymam i zdążę wziąć kąpiel i sie przygotować..... Tak mi sie wydaje
A wyglądac to pewnie bedzie inaczej hahaha Pierwszy surcz a ja już z torbą na kolanach w samochodzie
taaaaa, ja tez sie nie oje porodu, boje sie raczej tych dni po..

a jak sie skurcze zaczna to z torba w samochod, nie nie, ja juz pewnie bede spala w samochodzie:P hehe ze strachu:P

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
co do pępka to ja już od daaawna mam wypukły na maksa... i tak jakby jego obwódka jest ciemniejsza.
Niestety Kasia,czekają nas załatwienia związane ze zmianą nazwiska itd:/ ja aktualnie czekam na odbiór dowodu osobistego bo narazie tylko tyle zmieniłam. Kiedys bedzie trzeba wymienić prawko i musze iść do banku żeby mi nazwisko zmienili.
ehhh a ja sie mega wkurzam ze w urzdach itp nie ma kasy dla ciezarnych..

i szlag mnie trafia jak w marketach sa kasy dla ciezarnych,a tam w kolejce 4 chlopow z zakupami, nigdy przed ciaza nie wchodzilam w te punkty, bo to tak jak stanac na parkingu w miejscu dla inwalidow.. jak cos jest oznaczone to tez temu ma sluzyc.., w rezultacie wybieram teraz kasy gdzie najmniej jest ludzi, bo w tych dzieciowych to zawsze full..

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Catia - oj 13 maja to i ja nie chciałabym urodzić. Niby w pecha nie wierzę, ale kto to wie. Zresztą w każdy piątek 13-tego czuję się lekko nieswojo
a ja mam termin na 12 maja, chcialabym rodzic 13maja dla mnie 13 zawsze sa mega szczesliwe

ale sadze ze rozpakuje sie na poczatku maja

Lolka1212- dokladnie ja ostatnio chcialam w tesco kupic cudna kurteczke byla posezonowa wyprzedaż za 17zl, ciepla na jesien, nawet na zime, od srodka ocieplana polarem, ale zaluje teraz ze nie kupilam ale mialam chwilowe zacmienie, i nie wzielam.. BO PRZECIEZ KIEDY TAM BEDZIE JESIEN..jakbym przekonana byla ze dziecko mi bedzie w body chodzilo w zime:P

eweska chlopaczki masz duze juz, teraz sie oszczedzaj kochana i widzisz cien nadzieji jest na core

Kwiatecek nie martw sie, ja mialam brzusio juz od 3 miesiaca jak pileczka, a kumpela teraz ma taki w 5 miesiacu jak ja w 3
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
a mam do was pytanie z serii głupich no ale musicie mi to wybczyć
czy wy też macie taką jakby dziurę między żebrami na ok1,5cm?? dziś dopiero to zauważyłam i nie wiem co o tym myśleć
nie wiem o co chodzi.. ?? z ta dziorka miedzy zebrami

A ja poluje na lozeczko, chce taki: widzialm na zywo i bardzo fajne, a teraz chce poszukac drugie jakie mi sie podobalo:

http://allegro.pl/promocja-lozeczko-...412648412.html
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:37   #4810
andziot
Zakorzenienie

violisia bardzo ładne łóżeczko takie delikatne przez te zdobienia

zauważyłyście że żadna nie mówi, że urodzi po terminie
wszystkie mówią że wcześniej się rozpakują
heheh
zobaczymy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

sama mam nastukać tych 200 postów ????????????????
się pytam !!!
wracać !!

Stary 2011-01-25, 22:40   #4811
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

heheh
zobaczymy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

się pytam !!!
wracać !!
Dokładnie to samo miałam napisać, że wszystkie takie pewne a jak przyjdzie co do czego to będą czekać na ten dzień bo nie będzie wiadomo kiedy
Ja się nie odzywam bo już raz było po... teraz mi tak Tż wmawia, że mogę przed świętami urodzić. Chodzę do takiego lekarza który na ostatniej wizycie dobrze się stara by była faktycznie ostatnia

Ale na młodego nie było siły po (nie pamiętam dokładnie) 4-5 dniach w szpitalu urodziłam.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-25 o 22:41
Stary 2011-01-25, 22:40   #4812
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

Eve1603
mam nadzieje ze nie bede panikowac przy dziecku, chce mu/jej dac duzo milosci i mam nadzieje ze to wystarczy ja chwilowo za duzo nie kupilam maluszkowi i strasznie jestem ciekawa twojej wyprawki do porodu???
u mnie tak samo, w Łodzi nie mam nikogo i pewnie niejedne zakupy dzidzius spedzi z nami, albo Tż sam pojedzie...chociaz jestem za tym zeby byc w trojeczke Tż duzo pracuje i chce zeby spedzal pozniej z nami jak najwiecej czasu- trudno jezeli ma byc to na zakupach...
W sklepach handlowych rzadko bywam, wole bazary, rynki zawsze taniej i szybciej... galerie itp mnie nie bawia
Ja wyprawki nie planuje bo mam wszystko czego mi potrzeba, tzn. musze kupic drugie lozeczko i nowy wozek, no i jesli sie potwierdzi dziewczynka, to kilka dziewczynkowych ubranek i pieluszki newborn, a reszta jest w domu.

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście może o wózkach firmy Quinny, wczoraj przelotem minęłam taki i wyglądał całkiem fajnie, ale nigdy wcześniej nie spotkałam się z opiniami na jego temat.
Bardzo popularne na wyspach, mamy tu jeszcze icandy - chyba najwyzsza polka wozkowa.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Jeszcze w sprawie tych wszelkich Emolium i Oilatum. Wiem, że i tak zrobicie, jak uważacie, natomiast napiszę moje zdanie i NOŁ OFĘS, ok?

Uważam, że nie ma potrzeby od razu stosować do kąpieli tych kosmetyków. I tak zamierzamy używać czegoś do mycia, jakieś Nivea, Babydream etc., a one nie mają aż takich właściwości wysuszających, potem na to balsam/oliwka, na pupę Linomag/Alantan, więc skóra będzie nawilżona i odżywiona. Nie ma co przyzwyczajać jej do mocniejszych preparatów.

Moim zdaniem Oilatum, Emolium, Oillan powinno się stosować dopiero w razie jakichś wysypek, wysuszenia, AZS, a tak nie ma potrzeby.

Ale to moje zdanie i tak, o.
popieram i podpisuje sie pod tym

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczynki a jak cos slicznego jest np w promocji, ale rozmiar jest powiedzmy 74 czy 82... to kupujecie ?? Czy poki co tylko 56 i 62 ?
teraz jeszcz nie kupuje bo plec nie jest pewna, ale z Olkiem kupowalam na zapas, ledwo sie urodzil, a juz mial pelna szafe na 3 lata Jeszcze w ciazy (w grudniu) kupilam mu boski kozuszek na nastepna zime

Cos dzisiaj nie mam weny, wpadlam tylko na momencik i juz mnie nie ma

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:41   #4813
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

Eweska kochana jak Twoje maluszki taakie juz duze,to mój jest taaaki maciupki???
Kurcze nie za mały??
teraz mam doła
Ale ciesze sie,ze Twoje dzieciaczki zdrowiutkie i moze faktycznie tam jest dziewuszka ???
Mazianka super, że po wizycie , a waga maluszka się nie przejmuj, dzieciaczki różnie rosną, ostatnio któraś z dziewczyn dawała fajną rozpiskę jakie są rozbieżności . A ta szyjka jeżeli jest to długośc wybadana palcami na samolocie to 2,5 cm to wcale nie mało, no chyba, że to łącznie z tą widzianą na usg

Ja jutro jadę na standardowe badania mocz, morfologia, CRP no i niestety nieszczęsna glukoza , tak się boję tego badania po waszych opowieściach, że aż
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:45   #4814
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
zajrzałam na wątek
choć kusi

zobaczcie TO

ja kce arbuzaaa
Stary 2011-01-25, 22:51   #4815
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ja wyprawki nie planuje bo mam wszystko czego mi potrzeba, tzn. musze kupic drugie lozeczko i nowy wozek, no i jesli sie potwierdzi dziewczynka, to kilka dziewczynkowych ubranek i pieluszki newborn, a reszta jest w domu.

też jakoś wyprawki nie planuje,
tylko łóżeczko dla Zosi ( to chyba najdroższe)
no i parę rzeczy do szpitala
reszta jest ...

trochę może ciuszków po promocyjnych cenach
jak zajmę się przeglądaniem tego po Zośce to wkleję Wam fotki co fajniejszych rzeczy, bo ja sama w szoku byłam jak niektóre zobaczyłam, bo nawet nie pamiętałam że coś takiego miała

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

Ja jutro jadę na standardowe badania mocz, morfologia, CRP no i niestety nieszczęsna glukoza , tak się boję tego badania po waszych opowieściach, że aż
będzie dobrze, tylko się nie nakręcaj juz

Stary 2011-01-25, 22:52   #4816
violisia
Zadomowienie

Cytat:

heheh
zobaczymy

się pytam !!!
wracać !!
dokladnie pustki tuu..

ja tam raczej nie chce poterminowego czekania:P
Cytat:
Dokładnie to samo miałam napisać, że wszystkie takie pewne a jak przyjdzie co do czego to będą czekać na ten dzień bo nie będzie wiadomo kiedy
Ja się nie odzywam bo już raz było po... teraz mi tak Tż wmawia, że mogę przed świętami urodzić. Chodzę do takiego lekarza który na ostatniej wizycie dobrze się stara by była faktycznie ostatnia

Ale na młodego nie było siły po (nie pamiętam dokładnie) 4-5 dniach w szpitalu urodziłam.
tzn???????????
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:55   #4817
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Staram się kochana jak mogę tylko nie bij, psychicznie już leże, to fizycznie mnie oszczędź
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 22:58   #4818
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Staram się kochana jak mogę tylko nie bij, psychicznie już leże, to fizycznie mnie oszczędź
to było z miłości

Stary 2011-01-25, 23:02   #4819
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
też jakoś wyprawki nie planuje,
tylko łóżeczko dla Zosi ( to chyba najdroższe)
no i parę rzeczy do szpitala
reszta jest ...

trochę może ciuszków po promocyjnych cenach
jak zajmę się przeglądaniem tego po Zośce to wkleję Wam fotki co fajniejszych rzeczy, bo ja sama w szoku byłam jak niektóre zobaczyłam, bo nawet nie pamiętałam że coś takiego miała

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja kompletnie zeswirowalam z kupowaniem ubran dla Olka, w ktorym s momencie sie okazalo, ze ma ok. 40 bodziakow z dlugim rekawem w tym samym rozmiarze a t-shirtow mial taka mase, ze bralam z szafy, pozniej wedrowalo to do prania i na sterte do prasowania, sterta rosla, w szafie powoli robilo sie pusto i jak sie wzielam za prasowanie, to sie okazalo, ze ten rozmiar jets juz nieaktualny zalozyl raz kazda z koszulek no, ale wlasciwie to sie sama sobie az tak nie dziwie, duzo rzeczy kupowalam po 50centow albo 1-2 euro, a to niemal tak jakby w Polsce placic 1 zl za ciuch.
Duzo rzeczy wyslalam kolezance, ale te ladniejsze zostawilam w razie chlopca, wiec czekaja a w sklepach sukieneczki kusza

Fakt, zapomnialam o rzeczach do szpitala, no ale tego duzo nie ma.

Stary 2011-01-25, 23:04   #4820
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
dokladnie pustki tuu..

ja tam raczej nie chce poterminowego czekania:P

tzn???????????
Słyszałam o masażu szyjki od koleżanek.
A sama na własnej skórze przeżyłam krwawe badanie z jego ręki w szpitalu...wtedy nie byłam jego pacjentką.

It's not about anger
Stary 2011-01-25, 23:14   #4821
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam o masażu szyjki od koleżanek.
A sama na własnej skórze przeżyłam krwawe badanie z jego ręki w szpitalu...wtedy nie byłam jego pacjentką.

Nikomu nie zycze masazu szyjki choc niektore twierdza, ze nawet nie wiedzialy kiedy, ja sie darlam na caly szpital, tylko, ze przy podaniu zelu tez sie darlam a przy przebijaniu pecherza dali mi gaz bo bym zwiala z lozka, a to podobno nie ma prawa bolec

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Zapomnialam dodac, ze Olek urodzil sie 9 dni po terminie, po wielu daremnych probach wywolania porodu, zaczeli wywolywac w poniedzialek, az w koncu zrobili cesarke w czwartek wieczorem Skurcze juz nawet mialam , ale rozwarcie tkwilo na 2 cm

Stary 2011-01-25, 23:14   #4822
andziot
Zakorzenienie

dobra
cienko dziś nam idzie
więc ja passuje i idę lulu

jutro dobrniecie do końca pewnie beze mnie,
ale pamiętajcie o mnie i dzidzi w okolicach 12godz

trzymajcie kciuki za nas

DOBRANOC

Stary 2011-01-25, 23:20   #4823
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Nikomu nie zycze masazu szyjki choc niektore twierdza, ze nawet nie wiedzialy kiedy, ja sie darlam na caly szpital, tylko, ze przy podaniu zelu tez sie darlam a przy przebijaniu pecherza dali mi gaz bo bym zwiala z lozka, a to podobno nie ma prawa bolec
A może jesteś mało odporna na ból ???
Bo ja faktycznie nie czułam masażu (też miałam w szpitalu), pęcherz też mi przebijali i poczułam tylko jak fajnie ciepło się zrobiło jakbym się zsiurała

Ale ja to hardcorek jestem, dałam sobie porysować połowę pleców na żywca, i to w czasie miesiączki

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
dobra
cienko dziś nam idzie
więc ja passuje i idę lulu

jutro dobrniecie do końca pewnie beze mnie,
ale pamiętajcie o mnie i dzidzi w okolicach 12godz

trzymajcie kciuki za nas

DOBRANOC
Będziemy pamiętać
Dobranoc.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-25 o 23:18
Stary 2011-01-25, 23:22   #4824
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
A może jesteś mało odporna na ból ???
Bo ja faktycznie nie czułam masażu (też miałam w szpitalu), pęcherz też mi przebijali i poczułam tylko jak fajnie ciepło się zrobiło jakbym się zsiurała

Ale ja to hardcorek jestem, dałam sobie porysować połowę pleców na żywca, i to w czasie miesiączki

sama nie wiem skurcze porodowe, ktore mialam byly juz na koncu skali, a ja czulam to jak silne bole okresowe i prawde mowiac nie specjalnie mnie to ruszalo, ale masaz i przebijanie wspominam jako najwieksza torture w zyciu Kiedys czytalam, ze przebijanie pecherza przy braku rozwarcia moze byc bolesne, wiec moze to o to chodzilo - nie wiem naprawde.

Stary 2011-01-25, 23:27   #4825
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
sama nie wiem skurcze porodowe, ktore mialam byly juz na koncu skali, a ja czulam to jak silne bole okresowe i prawde mowiac nie specjalnie mnie to ruszalo, ale masaz i przebijanie wspominam jako najwieksza torture w zyciu Kiedys czytalam, ze przebijanie pecherza przy braku rozwarcia moze byc bolesne, wiec moze to o to chodzilo - nie wiem naprawde.
Każdy niestety jest inny i poród tak samo. Koleżanka mi opowiadała jak łóżko gryzła bo miała takie bóle, bóle pleców, że cały kręgosłup ją przy skurczach "bolał"...

Dobra to ja też już znikam, dobrej nocy Wam życzę

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-25 o 23:32
Stary 2011-01-25, 23:47   #4826
matallewar
Zakorzenienie

Dziewczyny, straszne jesteście! Nie było mnie jeden dzień i LEDWO Was doczytałam...

W nocy albo mi się śniło, że mi brzuch twardnieje, albo rzeczywiście tak było i cholera nie wiem

Zaczęłam też liczyć ruchy maluszka, ale wychodzi mi 10 ruchów na 10 minut, a teoretycznie średnia to 30 minut :P Małe "adhd"? :P

Coś jeszcze miałam Wam napisać, ale nie wiem co... zmęczona jestem, dopiero niedawno wróciliśmy, a trzeba było wstać po 6 zaraz

Uciekam spać, widzę, że i tak już prawie nikogo nie ma, a mnie jutro czeka wycieczka na uczelnię, bo moja pani promotor ma do mnie pretensje w kwestii mojej magisterki przecież się nie roztroję... ciąża, praca i studia (0 tż i domu nie wspominając) to za dużo jak na jedną małą kobietę, a do tego jeszcze mnie gonią i denerwują magisterką

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-26 o 00:01
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 07:50   #4827
andziot
Zakorzenienie

właśnie w radio usłyszałam że chłopcy rodza się częściej tam gdzie jest chłodno
ciekawa koncepcja

no to idę do pracy
i później do lekarza ...
może mężulek do mnie dobije i zobaczy maleństwo

zobaczymy się na nowym wątku,
więc tu już się żegnam

Stary 2011-01-26, 08:00   #4828
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

Eweska, wow Twoje chłopaki to już kawał faceta świetne wieści

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Mi dzis siostra dowalila, ze jej kolezanka w 4 miesiacu ma wiekszy brzuch od mego, teraz naprawde zaczynam sie martwic, wiem,ze jest maly jak na ten czas kazdy to mowi, teraz zaczynam sie martwic czy moj maly wystarczajaco przybiera na wadze.
daj spokój przecież wielkość dziecka nie zależy od wielkości brzucha; jeśli lekarz mówi, że jest dobrze to jest, więc po co się samemu nakręcać Ja tam się w sumie cieszę że mam mały brzuch

Cytat:
już się oporządziłam
meżu nie chciał mi pomóc
to postanowiłam że korzystał nie będzie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 08:13   #4829
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki z rana

Wieczorem przeżyłam "zgagę-gigant" Nie pomagały żadne domowe sposoby: migdały, skórka z chleba, mleko. To ostatnie przyniosło małą ulgę, ale na krótko. Muszę sobie kupić w końcu rennie, bo dłużej tak nie pociągnę
Ja wybieram się na glukozę w pt.
Od paru dni staram się psychicznie nastawić na to badanie.

Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 08:24   #4830
moria44
Wtajemniczenie

Cześć baby

No proszę zdążyłam a bałam się, że znów się rozgadacie a tu większość poszła grzecznie spać przed 22

Wczoraj testowałam internet w moim telefonie i próbowałam się na wizaż wbić, co by ze szpitala posty wysyłać ale coś opornie szło. OVI mi pisało, coś o jakiejś aplikacji do for. Zna któraś z Was coś godnego polecenia?

Eweska zaczynamy III trymestr Wyraźnie poczułam to dziś w nocy gdy budziłam się przy każdym przewalaniu z boku na bok

Cytat:
(...)no to idę do pracy
i później do lekarza ...
za wizytkę

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
(...)
daj spokój przecież wielkość dziecka nie zależy od wielkości brzucha; jeśli lekarz mówi, że jest dobrze to jest(...)
Dokładnie

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Wieczorem przeżyłam "zgagę-gigant" Nie pomagały żadne domowe sposoby: migdały, skórka z chleba, mleko. To ostatnie przyniosło małą ulgę, ale na krótko. Muszę sobie kupić w końcu rennie, bo dłużej tak nie pociągnę
anulinko kup koniecznie "renię" Mój ginek mówił, że można spokojnie brać 2 tabletki dziennie. W poradniku "W oczekiwaniu na dziecko" też piszą, że to lek bezpieczny, w dodatku dostarcza nam wapnia więc nie ma się co bać, tym bardziej gdy mocno męczy

A glukoza wcale nie jest zła, naprawdę Trzeba się tylko mocno skupić aby nie puścić pawką lub nie zemdleć więc od razu poszukaj sobie dobrego punktu na picie, wygodnego krzesła, ławki, weź jakieś gazetki do czytania aby myśli odciągać od wibrowania w żołądku i dasz radę

Do tego, po glukozie dzidzie w brzuszkach szaleją i to jest bardzo motywujące uczucie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości