|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cześć Robaczki !
![]() Witam wszystkie nowe mamuśki Myślałam, że wydłubie to lekarstwo z zęba gołymi rękami w środku nocy Ale brzucho i pachwiny przynajmniej nie bolą Mam dla was fajną stronkę , można sobie zobaczyć jak wygląda nasze maleństwo KLIK, z prawej ustawia się datę porodu i klika na czarny obrazek powyżej
|
|
|
|
#452 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A w ogóle to miałam dziś pierwsze USG. Wszystko w porządku, serduszko bije, a maluch ma już całe 5,5 mm. Lekarz tylko zrobił mi straszny mętlik w głowie z tygodniami ciąży. W zeszłym tyg położna policzyła mi 6, czyli dziś powinien być 7, a dziś lekarz powiedział mi, że liczy się skończone tygodnie (??) i, że to 6, choć dziecko jest trochę za duże jak na 6, więc pewnie owulkę miałam wcześniej. Naprawdę zgłupiałam i już sama nie wiem
|
|
|
|
|
#453 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję zdrowego maluszka ja już też nie mogę się doczekać zobaczć serduszko mojej kruszynki Ciekawe który tydz. gin mi przypisze bo wg moich obliczeń jestem teraz w 6tyg...
|
|
#454 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluję zdrowego maluszka
ja już też nie mogę się doczekać zobaczć serduszko mojej kruszynki Ciekawe który tydz. gin mi przypisze bo wg moich obliczeń jestem teraz w 6tyg...[/QUOTE]Dzięki A na kiedy masz zaplanowane USG? Mi termin wskazała położna, choć dziś lekarz trochę kręcił nosem, że za wcześnie. Ale przynajmniej wiem, że wszystko jest ok, serduszko bije i jestem spokojniejsza.
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
jezuu, ale mnie wruszają te bijące serduszka i nie mogę się doczekać mojej wizyty.
Jak byłam na usg to wg usg wyszło,że to 5tyg i 5dni więc może mogłabym już iść skoro u karolaj serduszko biło już w 6-7 jezu no nie wytrwam do 7 nie ma bata
|
|
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
ja tez juz niewiem jak sie to liczy, zwariowac mozna. Bo moim zdaniem skoro masz 5 tydzien i 5 dzien tzn ze jestes w 6 tyg. ja wg moich obliczen mam 5 tyd i 6 dzien. Umowilam sie na pierwsza wizyte na piatek? myslicie ze juz mi gin potwierdzi ciaze? Moj Tz mi mowi zebym jeszcze z tydzien poczekala, ale ja juz nie moge. Musze juz isc bo zwariuje
jeszcze te chormony zaczynaja mi wariowac i az dzisiaj sie poplaklam bo zyje w takiej niewiedzy
Edytowane przez tredulka Czas edycji: 2011-01-26 o 16:53 |
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
tredulka nie możesz się tak stresować
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nowe mamusie
kochane ja też już oglądam rzeczy dla maluszka łóżeczko, pościel, ubranka i inne dziwne rzeczy jeszcze oczywiscie nie kupuję ale łóżeczko jedno mi się tak spodobało ze raczej już innego nie wybiorę później ![]() jeszcze 5 dni do wizyty
|
|
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
No i jestem i ja
![]() Test pozytywny wyszedł w poniedziałek i wczoraj, dziś byłam u lekarza, ale tylko zbadał, powiedział że na usg za wcześnie i następna wizyta dopiero w 9 tyg czyli na początku marca, nie wiem jak wytrzymam. |
|
|
|
#461 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo mi podobają się białe ![]() Cytat:
no niestety te czekanie żadnej z nas nie ominie...A ja jeszcze wizyty nie mam umówionej, 31 stycznia jest rejestracja na luty ale rozmawiałam z moim lekarzem, że 1 lutego będzie, więc mam nadzieję, że uda mi się na ten termin zapisać
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łóżeczek to my dostaniemy od teściów kołyskę zrobioną przez pradziadka mojego męża i jest ona przekazywana z pokolenia na pokolenie - to będzie na początek, a potem będziemy mieć moje łóżeczko Na wiosnę planuję je odpicować, żeby ewentualny zapach lakieru wywietrzał.Macie zachcianki? Bo ja dzisiaj musiałam zrobić koktajl truskawkowy a po nim odcierpiałam godzinę mdłości
|
|
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
Za spodniami ciążowymi też niedługo będę musiała się rozejrzeć bo zanim się obejrze to w swoje nie będę mogła się zmieścić
tJa dzisiaj miałam ochotę na bułkę z masełkiem czosnkowym i aż wybrałam się po nie specjalnie do sklepu ![]() A mój Tż śmieje się, że niedługo będzie musiał łóżko kupować większe bo się nie zmieszczę... żart owniś jeden
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie przytyłam ale bardzo mi wypchnęło brzuch nie wiem czy tam się coś już poprzestawiało i to dlatego, czy o co chodzi
Chociaż jak teraz się zastanowię to...na początku grudnia ważyłam 57, potem zeszło do 54 a teraz jest 55,5 czyli jednak coś się dzieje
|
|
|
|
#465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam was. Ja ciąglę panikuję przed poronieniem tyle się nasłuchałam o tym, że dopiero jak będę pewna ... sporo po 1 trymestrze to wtedy będę chyba myślała o wszystkim tym.
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Ponieważ jest jakiś odsetek kobiet które poraniały w pierwszym trymestrze- lekarz przy badaniu na początku nie potwierdza ciąży tylko potwierdza objawy ( chyba po to aby nie robić niepotrzebnych nadziei w razie gdyby) ... i nie wiem czy np mnie to nie dotknie
dlatego kosmicznie panikuję i wolę się nie podniecać na zapas.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-01-26 o 21:28 |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
jak wróce z pracy to poszukam na all i rzuce linka, bo teraz to muszę wychodzić za 2 minutki
![]() Cytat:
pewnie niedługo będe zamawiać właśnie spodnie ![]() ja tez dostanę kołyske którą mój dziadek robił dla swojego pierwszego prawnuka, czyli dla mojego bratanka ale kołyska będzie w jednym pokoju a łóżeczko w sypialni wiadomo kołyska starcza na kilka miesięcy bo jak maleństwo zaczyna wstawac to jest niebezpieczna. Co do ubranek dla malenstwa i innych rzeczy to ja wszystko będe kupowac wszystko dopiero tak na wiosne blizej lata na spokojnie w sumie ogrom ciuszków dostane to niewiem czy coś własnego bede musiała jeszcze dokupić, ale znając życie to nie będe umiała się oprzeć ![]() nic zmykam do pracy miłego dnia kochane, odpoczywajcie jak możecie
|
|
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jednak przeczucie że wszystko będzie dobrze Cytat:
dbajcie o siebie dziewczęta a wszsytko będzie dobrze aaa miałam rozmowę z położną, taka fajna babka że szok i powiedziała mi że mam dobrą grupę krwi do rodzenia B rH+ , mówiła coś o tym że szyjka macicy się szybo otwiera , czy coś takiego
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? WIem, że wiele przypadków to właśnie stres, zmęczenie, grypa... a niektóre jak na złość same. Też staram się myśleć pozytywnie, ale mimo wszystko nie na tyle aby oglądać kołyski niestety.
|
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do różnych historii, to ostatnio o mało nie pokłóciłam się z koleżanką z pracy bo od kiedy wie, że jestem w ciąży ma manie opowiadania o wszystkich jej znajomych które miały coś nie tak, a to jedna poroniła, a druga miała ciążę pozamaciczną itp itd. Zauważyłam, że kobiety, lubią o tym opowiadać (o ile to nie dotyczy ich) i weź tu się ciesz ciążą
|
||
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki, ja też z radością dołączam do wrześniowych mamuś
![]() ![]() Termin mam na około 25 września. Pozdrawiam wszystkie i mam nadzieję że razem fajnie spędzimy następne 9 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- też słyszałam że grupa krwi B jest bardzo dobra do rodzenia. Przy poprzednim porodzie leżała ze mną na sali dziewczyna ktora miała taka grupę i położna tez jej powiedziala ze szybko pójdzie. Rzeczywiście zaczęła mieć skurcze - jeden skurcz na pół godziny - i błyskawicznie doszła do 10 cm!
|
|
|
|
#476 |
|
Przyczajenie
|
a my wczoraj kupiliśmy 3 pierwsze ubranka.
Jakoś nie mogliśmy się powstrzymać - promocja była ![]() w związku z tym, że jeszcze nie wiemy jeszcze czy będzie Ulka czy Maciek kupiliśmy ubranka uniwesalnefajne takie malutkie Edytowane przez __monika Czas edycji: 2011-01-27 o 10:30 |
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się bałam i boje o to czy nie poronie, jak szłam ostatnio na USG to cała się trzęsłam, bo bałam się że serduszko nie będzie bić,a ono biło
.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- a myślałyście o adapterze do pasów??? ja natomiast ciagle mogłabym wózki ogladać
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz mam tez stresa... zazdroszcze Wam zakupów ja mam wszystko po pierwszym dzidziusiu, a że roznica bedzie tylko 1,5 roczku wiec nie ma sensu rozgladac sie za nowym wozkiem ani lozeczkiem :/
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Caly czas was podczytuje.
KObietki przestancie z poronieniami!!!!!! Bedzie dobrze, nie stresujcie sie! wasz stres jeszcze gorzej wplywa na organizm.! Nie wiem czy dolacze czy nie, na razie 2 dzien @ mi sie spoznia. Trzymam za was goraco kciuki! Ja bylam w 6 tygodniu i 4 dniu i serduszko bilo.
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy Cytat:
![]() Myślałam o kupieniu adaptera do pasów bo do lipca będę do szkoły jeździć także czułabym się pewniej niż bez pasów ale ceny mnie załamały - 100 zł i wzwyż na allegro Chociaż z drugiej strony co to 100 zł a bezpieczeństwo dwóch osób.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

bo wg moich obliczeń jestem teraz w 6tyg...
jezu no nie wytrwam do 7 nie ma bata
jeszcze te chormony zaczynaja mi wariowac i az dzisiaj sie poplaklam bo zyje w takiej niewiedzy

jeszcze oczywiscie nie kupuję ale łóżeczko jedno mi się tak spodobało ze raczej już innego nie wybiorę później

? WIem, że wiele przypadków to właśnie stres, zmęczenie, grypa... a niektóre jak na złość same. Też staram się myśleć pozytywnie, ale mimo wszystko nie na tyle aby oglądać kołyski niestety.