Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 14:05   #451
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cześć Robaczki !
Witam wszystkie nowe mamuśki
Myślałam, że wydłubie to lekarstwo z zęba gołymi rękami w środku nocy To jest tak obrzydliwe, że smak tego obudził mnie o 3 w nocy Nie da się tego zajeść ani nic
Ale brzucho i pachwiny przynajmniej nie bolą

Mam dla was fajną stronkę , można sobie zobaczyć jak wygląda nasze maleństwo KLIK, z prawej ustawia się datę porodu i klika na czarny obrazek powyżej

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:37   #452
karolaj1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agnesss1s2 Pokaż wiadomość
Ja o dziwo też mam dziś dobry humor i jakaś taka energiczna jestem naszła mnie pożyteczna faza ogarniania domu
Czy Wy też nie możecie się oprzeć oglądaniu rzeczy dla maluszka? ja
nie mogę się powstrzymać i co jakiś czas pooglądam sobie aukcje z przedmiotami dla kruszynki na szczęście mogę się powstrzymać przed ich kupnem, na to trzeba poczekać kilka miesięcy
Hihi, no ja też tak mam. Podglądam sobie wózki i takie większe akcesoria (jak np ochraniacze na łóżeczko). Nie chcę się nakręcać, ale i powstrzymać się nie mogę.
A w ogóle to miałam dziś pierwsze USG. Wszystko w porządku, serduszko bije, a maluch ma już całe 5,5 mm.
Lekarz tylko zrobił mi straszny mętlik w głowie z tygodniami ciąży. W zeszłym tyg położna policzyła mi 6, czyli dziś powinien być 7, a dziś lekarz powiedział mi, że liczy się skończone tygodnie (??) i, że to 6, choć dziecko jest trochę za duże jak na 6, więc pewnie owulkę miałam wcześniej. Naprawdę zgłupiałam i już sama nie wiem
karolaj1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 15:58   #453
Agnesss1s2
Raczkowanie

GG do Agnesss1s2

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
korci mnie test, mam w domu:P
kiedy najlepiej zrobic?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

po ostatniej ciazy to zrobilam 2 tygodnie po terminie nawet ponad ale to dlatego ze myslalam ze @ spoznia mi sie po operacji.
Ja zrobiłam dzień po dniu w, którym powinnam dostać @ i kreski były bardzo ciemne, ale to zależy kiedy doszło do zapłodnienia.

Cytat:
Napisane przez karolaj1 Pokaż wiadomość
Hihi, no ja też tak mam. Podglądam sobie wózki i takie większe akcesoria (jak np ochraniacze na łóżeczko). Nie chcę się nakręcać, ale i powstrzymać się nie mogę.
A w ogóle to miałam dziś pierwsze USG. Wszystko w porządku, serduszko bije, a maluch ma już całe 5,5 mm.
Lekarz tylko zrobił mi straszny mętlik w głowie z tygodniami ciąży. W zeszłym tyg położna policzyła mi 6, czyli dziś powinien być 7, a dziś lekarz powiedział mi, że liczy się skończone tygodnie (??) i, że to 6, choć dziecko jest trochę za duże jak na 6, więc pewnie owulkę miałam wcześniej. Naprawdę zgłupiałam i już sama nie wiem

Gratuluję zdrowego maluszka ja już też nie mogę się doczekać zobaczć serduszko mojej kruszynki
Ciekawe który tydz. gin mi przypisze bo wg moich obliczeń jestem teraz w 6tyg...
Agnesss1s2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:06   #454
karolaj1
Przyczajenie

Gratuluję zdrowego maluszka ja już też nie mogę się doczekać zobaczć serduszko mojej kruszynki
Ciekawe który tydz. gin mi przypisze bo wg moich obliczeń jestem teraz w 6tyg...[/QUOTE]

Dzięki A na kiedy masz zaplanowane USG? Mi termin wskazała położna, choć dziś lekarz trochę kręcił nosem, że za wcześnie. Ale przynajmniej wiem, że wszystko jest ok, serduszko bije i jestem spokojniejsza.
karolaj1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:22   #455
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

jezuu, ale mnie wruszają te bijące serduszka i nie mogę się doczekać mojej wizyty.
Jak byłam na usg to wg usg wyszło,że to 5tyg i 5dni więc może mogłabym już iść skoro u karolaj serduszko biło już w 6-7 jezu no nie wytrwam do 7 nie ma bata

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:51   #456
tredulka
Raczkowanie

ja tez juz niewiem jak sie to liczy, zwariowac mozna. Bo moim zdaniem skoro masz 5 tydzien i 5 dzien tzn ze jestes w 6 tyg. ja wg moich obliczen mam 5 tyd i 6 dzien. Umowilam sie na pierwsza wizyte na piatek? myslicie ze juz mi gin potwierdzi ciaze? Moj Tz mi mowi zebym jeszcze z tydzien poczekala, ale ja juz nie moge. Musze juz isc bo zwariuje jeszcze te chormony zaczynaja mi wariowac i az dzisiaj sie poplaklam bo zyje w takiej niewiedzy

Edytowane przez tredulka
Czas edycji: 2011-01-26 o 16:53
tredulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 17:15   #457
19natka88
Zakorzenienie

tredulka nie możesz się tak stresować Ja byłam dokładnie w dzień końca 6 tygodnia (dziwnie brzmi) i potwierdził ciążę, maleństwo już było widać ale serduszka niestety nie dlatego tym bardziej się martwię bo musiałam czekać 3 tygodnie - teraz już tylko do poniedziałku Dużo zależy też od sprzętu USG niestety

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-26, 17:49   #458
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tredulka Pokaż wiadomość
ja tez juz niewiem jak sie to liczy, zwariowac mozna. Bo moim zdaniem skoro masz 5 tydzien i 5 dzien tzn ze jestes w 6 tyg. ja wg moich obliczen mam 5 tyd i 6 dzien. Umowilam sie na pierwsza wizyte na piatek? myslicie ze juz mi gin potwierdzi ciaze? Moj Tz mi mowi zebym jeszcze z tydzien poczekala, ale ja juz nie moge. Musze juz isc bo zwariuje jeszcze te chormony zaczynaja mi wariowac i az dzisiaj sie poplaklam bo zyje w takiej niewiedzy
No właśnie ja u ginekologa na tym usg byłam w poprzedni poniedziałek. teraz to tak jakby 7tydzień licząc od tego wieku podanego na usg. Nie wiem dlaczego w takim razie mam jeszcze czekać te 2 tygodnie

Wymianka.
Stary 2011-01-26, 19:09   #459
acelinka
Zakorzenienie

witam wszystkie nowe mamusie

kochane ja też już oglądam rzeczy dla maluszka łóżeczko, pościel, ubranka i inne dziwne rzeczy jeszcze oczywiscie nie kupuję ale łóżeczko jedno mi się tak spodobało ze raczej już innego nie wybiorę później

jeszcze 5 dni do wizyty
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 19:46   #460
mucka21
Rozeznanie

No i jestem i ja
Test pozytywny wyszedł w poniedziałek i wczoraj, dziś byłam u lekarza, ale tylko zbadał, powiedział że na usg za wcześnie i następna wizyta dopiero w 9 tyg czyli na początku marca, nie wiem jak wytrzymam.
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 19:58   #461
Agnesss1s2
Raczkowanie

GG do Agnesss1s2

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

kochane ja też już oglądam rzeczy dla maluszka łóżeczko, pościel, ubranka i inne dziwne rzeczy jeszcze oczywiscie nie kupuję ale łóżeczko jedno mi się tak spodobało ze raczej już innego nie wybiorę później

jeszcze 5 dni do wizyty
A jakie łóżeczko Ci się podoba? bo mi podobają się białe

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
No i jestem i ja
Test pozytywny wyszedł w poniedziałek i wczoraj, dziś byłam u lekarza, ale tylko zbadał, powiedział że na usg za wcześnie i następna wizyta dopiero w 9 tyg czyli na początku marca, nie wiem jak wytrzymam.
Gratuluję plusika no niestety te czekanie żadnej z nas nie ominie...
A ja jeszcze wizyty nie mam umówionej, 31 stycznia jest rejestracja na luty ale rozmawiałam z moim lekarzem, że 1 lutego będzie, więc mam nadzieję, że uda mi się na ten termin zapisać
Stary 2011-01-26, 20:33   #462
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze 5 dni do wizyty
Ja narazie rozglądam się za spodniami ciążowymi Po wizycie pewnie wpadnę w szaleństwo ciuszkowe Co do łóżeczek to my dostaniemy od teściów kołyskę zrobioną przez pradziadka mojego męża i jest ona przekazywana z pokolenia na pokolenie - to będzie na początek, a potem będziemy mieć moje łóżeczko Na wiosnę planuję je odpicować, żeby ewentualny zapach lakieru wywietrzał.

Macie zachcianki? Bo ja dzisiaj musiałam zrobić koktajl truskawkowy a po nim odcierpiałam godzinę mdłości

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-26, 20:49   #463
Agnesss1s2
Raczkowanie

GG do Agnesss1s2

Za spodniami ciążowymi też niedługo będę musiała się rozejrzeć bo zanim się obejrze to w swoje nie będę mogła się zmieścić t
Ja dzisiaj miałam ochotę na bułkę z masełkiem czosnkowym i aż wybrałam się po nie specjalnie do sklepu
A mój Tż śmieje się, że niedługo będzie musiał łóżko kupować większe bo się nie zmieszczę...żart owniś jeden
Stary 2011-01-26, 21:01   #464
19natka88
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie przytyłam ale bardzo mi wypchnęło brzuch nie wiem czy tam się coś już poprzestawiało i to dlatego, czy o co chodzi dowiemy się w poniedziałek.

Chociaż jak teraz się zastanowię to...na początku grudnia ważyłam 57, potem zeszło do 54 a teraz jest 55,5 czyli jednak coś się dzieje

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-26, 21:01   #465
Mrówaaa
Rozeznanie

Cytat:
Za spodniami ciążowymi też niedługo będę musiała się rozejrzeć bo zanim się obejrze to w swoje nie będę mogła się zmieścić t
Ja dzisiaj miałam ochotę na bułkę z masełkiem czosnkowym i aż wybrałam się po nie specjalnie do sklepu
A mój Tż śmieje się, że niedługo będzie musiał łóżko kupować większe bo się nie zmieszczę...żart owniś jeden
Nic tylko la takiego TŻeta hehe
Stary 2011-01-26, 21:04   #466
Agnesss1s2
Raczkowanie

GG do Agnesss1s2

Cytat:
Napisane przez Mrówaaa Pokaż wiadomość
Nic tylko la takiego TŻeta hehe
Oj tak! dostanie się mu dziś !
Stary 2011-01-26, 21:05   #467
cotynato
Zakorzenienie

Podziwiam was. Ja ciąglę panikuję przed poronieniem tyle się nasłuchałam o tym, że dopiero jak będę pewna ... sporo po 1 trymestrze to wtedy będę chyba myślała o wszystkim tym.

Wymianka.
Stary 2011-01-26, 21:22   #468
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Podziwiam was. Ja ciąglę panikuję przed poronieniem tyle się nasłuchałam o tym, że dopiero jak będę pewna ... sporo po 1 trymestrze to wtedy będę chyba myślała o wszystkim tym.
Dlaczego tak boisz się poronienia?

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-26, 21:27   #469
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dlaczego tak boisz się poronienia?
Ponieważ jest jakiś odsetek kobiet które poraniały w pierwszym trymestrze- lekarz przy badaniu na początku nie potwierdza ciąży tylko potwierdza objawy ( chyba po to aby nie robić niepotrzebnych nadziei w razie gdyby) ... i nie wiem czy np mnie to nie dotknie dlatego kosmicznie panikuję i wolę się nie podniecać na zapas.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-01-26 o 21:28
Stary 2011-01-26, 21:40   #470
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ponieważ jest jakiś odsetek kobiet które poraniały w pierwszym trymestrze- lekarz przy badaniu na początku nie potwierdza ciąży tylko potwierdza objawy ( chyba po to aby nie robić niepotrzebnych nadziei w razie gdyby) ... i nie wiem czy np mnie to nie dotknie dlatego kosmicznie panikuję i wolę się nie podniecać na zapas.
Słońce nie możesz myśleć w ten sposób bo samo myślenie przysparza Ci stresu i niepotrzebnie. Wszystkie się na pewno tego boimy ale trzeba wierzyć , że będzie dobrze. Proszę o bardziej pozytywne nastawienie

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-27, 07:32   #471
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie łóżeczko Ci się podoba? bo mi podobają się białe
jak wróce z pracy to poszukam na all i rzuce linka, bo teraz to muszę wychodzić za 2 minutki

Cytat:
Ja narazie rozglądam się za spodniami ciążowymi Po wizycie pewnie wpadnę w szaleństwo ciuszkowe Co do łóżeczek to my dostaniemy od teściów kołyskę zrobioną przez pradziadka mojego męża i jest ona przekazywana z pokolenia na pokolenie - to będzie na początek, a potem będziemy mieć moje łóżeczko Na wiosnę planuję je odpicować, żeby ewentualny zapach lakieru wywietrzał.

Macie zachcianki? Bo ja dzisiaj musiałam zrobić koktajl truskawkowy a po nim odcierpiałam godzinę mdłości
ciuszki ciążowe tez oglądam pewnie niedługo będe zamawiać właśnie spodnie
ja tez dostanę kołyske którą mój dziadek robił dla swojego pierwszego prawnuka, czyli dla mojego bratanka ale kołyska będzie w jednym pokoju a łóżeczko w sypialni wiadomo kołyska starcza na kilka miesięcy bo jak maleństwo zaczyna wstawac to jest niebezpieczna.
Co do ubranek dla malenstwa i innych rzeczy to ja wszystko będe kupowac wszystko dopiero tak na wiosne blizej lata na spokojnie w sumie ogrom ciuszków dostane to niewiem czy coś własnego bede musiała jeszcze dokupić, ale znając życie to nie będe umiała się oprzeć

nic zmykam do pracy miłego dnia kochane, odpoczywajcie jak możecie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:27   #472
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie to że panikuję , ale poprostu los jest przewrotny, nasłuchałam się w szpitalu że ho ho, leżałam zresztą z babkami po oczyszczaniu
Mam jednak przeczucie że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Słońce nie możesz myśleć w ten sposób bo samo myślenie przysparza Ci stresu i niepotrzebnie. Wszystkie się na pewno tego boimy ale trzeba wierzyć , że będzie dobrze. Proszę o bardziej pozytywne nastawienie
Pozytywne nastawienie musi być dbajcie o siebie dziewczęta a wszsytko będzie dobrze

aaa miałam rozmowę z położną, taka fajna babka że szok i powiedziała mi że mam dobrą grupę krwi do rodzenia B rH+ , mówiła coś o tym że szyjka macicy się szybo otwiera , czy coś takiego może starała się pozytywnie nas nastroić

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:41   #473
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ja nie to że panikuję , ale poprostu los jest przewrotny, nasłuchałam się w szpitalu że ho ho, leżałam zresztą z babkami po oczyszczaniu

Pozytywne nastawienie musi być dbajcie o siebie dziewczęta a wszsytko będzie dobrze

aaa miałam rozmowę z położną, taka fajna babka że szok i powiedziała mi że mam dobrą grupę krwi do rodzenia B rH+ , mówiła coś o tym że szyjka macicy się szybo otwiera , czy coś takiego może starała się pozytywnie nas nastroić
A co mówiły ? WIem, że wiele przypadków to właśnie stres, zmęczenie, grypa... a niektóre jak na złość same. Też staram się myśleć pozytywnie, ale mimo wszystko nie na tyle aby oglądać kołyski niestety.

Wymianka.
Stary 2011-01-27, 09:51   #474
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
jak wróce z pracy to poszukam na all i rzuce linka, bo teraz to muszę wychodzić za 2 minutki

ciuszki ciążowe tez oglądam pewnie niedługo będe zamawiać właśnie spodnie
ja tez dostanę kołyske którą mój dziadek robił dla swojego pierwszego prawnuka, czyli dla mojego bratanka ale kołyska będzie w jednym pokoju a łóżeczko w sypialni wiadomo kołyska starcza na kilka miesięcy bo jak maleństwo zaczyna wstawac to jest niebezpieczna.
Co do ubranek dla malenstwa i innych rzeczy to ja wszystko będe kupowac wszystko dopiero tak na wiosne blizej lata na spokojnie w sumie ogrom ciuszków dostane to niewiem czy coś własnego bede musiała jeszcze dokupić, ale znając życie to nie będe umiała się oprzeć

nic zmykam do pracy miłego dnia kochane, odpoczywajcie jak możecie
Kupować to też będę pewnie na wiosnę

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Daj znać czy się sprawdziło z tą grupą

Co do różnych historii, to ostatnio o mało nie pokłóciłam się z koleżanką z pracy bo od kiedy wie, że jestem w ciąży ma manie opowiadania o wszystkich jej znajomych które miały coś nie tak, a to jedna poroniła, a druga miała ciążę pozamaciczną itp itd. Zauważyłam, że kobiety, lubią o tym opowiadać (o ile to nie dotyczy ich) i weź tu się ciesz ciążą

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-27, 10:22   #475
lausanne
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki, ja też z radością dołączam do wrześniowych mamuś Termin mam na około 25 września. Pozdrawiam wszystkie i mam nadzieję że razem fajnie spędzimy następne 9 miesięcy

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

też słyszałam że grupa krwi B jest bardzo dobra do rodzenia. Przy poprzednim porodzie leżała ze mną na sali dziewczyna ktora miała taka grupę i położna tez jej powiedziala ze szybko pójdzie. Rzeczywiście zaczęła mieć skurcze - jeden skurcz na pół godziny - i błyskawicznie doszła do 10 cm!
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:27   #476
__monika
Przyczajenie

a my wczoraj kupiliśmy 3 pierwsze ubranka.
Jakoś nie mogliśmy się powstrzymać - promocja była

w związku z tym, że jeszcze nie wiemy jeszcze czy będzie Ulka czy Maciek kupiliśmy ubranka uniwesalne

fajne takie malutkie

Edytowane przez __monika
Czas edycji: 2011-01-27 o 10:30
__monika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:46   #477
AgnesD
Rozeznanie

Ja też się bałam i boje o to czy nie poronie, jak szłam ostatnio na USG to cała się trzęsłam, bo bałam się że serduszko nie będzie bić,a ono biło i teraz jestem spokojniejsza, mój TŻ mówi że co ma być to bedzie i wsumie od nas malo co zalezy.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a myślałyście o adapterze do pasów??? ja natomiast ciagle mogłabym wózki ogladać
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:59   #478
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Ja też się bałam i boje o to czy nie poronie, jak szłam ostatnio na USG to cała się trzęsłam, bo bałam się że serduszko nie będzie bić,a ono biło i teraz jestem spokojniejsza, mój TŻ mówi że co ma być to bedzie i wsumie od nas malo co zalezy.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a myślałyście o adapterze do pasów??? ja natomiast ciagle mogłabym wózki ogladać
to w którym tygodniu można pojsc zeby juz serduszko uslyszec? jakos w poprzedniej ciazy bylam sto razy bardziej wyluzowana, pierwszego usg nawet nie robilam a teraz mam tez stresa... zazdroszcze Wam zakupów ja mam wszystko po pierwszym dzidziusiu, a że roznica bedzie tylko 1,5 roczku wiec nie ma sensu rozgladac sie za nowym wozkiem ani lozeczkiem :/
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:12   #479
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Caly czas was podczytuje.
KObietki przestancie z poronieniami!!!!!!
Bedzie dobrze, nie stresujcie sie! wasz stres jeszcze gorzej wplywa na organizm.!

Nie wiem czy dolacze czy nie, na razie 2 dzien @ mi sie spoznia.
Trzymam za was goraco kciuki!
Ja bylam w 6 tygodniu i 4 dniu i serduszko bilo.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:18   #480
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, ja też z radością dołączam do wrześniowych mamuś Termin mam na około 25 września. Pozdrawiam wszystkie i mam nadzieję że razem fajnie spędzimy następne 9 miesięcy

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

też słyszałam że grupa krwi B jest bardzo dobra do rodzenia. Przy poprzednim porodzie leżała ze mną na sali dziewczyna ktora miała taka grupę i położna tez jej powiedziala ze szybko pójdzie. Rzeczywiście zaczęła mieć skurcze - jeden skurcz na pół godziny - i błyskawicznie doszła do 10 cm!

Witamy

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

Ja jeszcze 4 dni muszę czekać na serduszko - albo dwa - bo gin ostatnio nie mógł stwierdzić czy jest jedno maleństwo czy dwa

Myślałam o kupieniu adaptera do pasów bo do lipca będę do szkoły jeździć także czułabym się pewniej niż bez pasów ale ceny mnie załamały - 100 zł i wzwyż na allegro Chociaż z drugiej strony co to 100 zł a bezpieczeństwo dwóch osób.

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości