|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
No to fajnie byłoby
Męża nie będzie prawdopodobnie na ten okres letni, więc sama będę do tego zmieniamy mieszkanko na większe no to akurat będzie okazja na parapetówkę ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#302 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() na szczęście wyrosłam z tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do prowizorek to święta racja "Tymczasowe" rozwiązania zawsze trzymaja się baardzo długo ![]() Mięso dla małej (duży kawałek) gotuję wczesniej, dziele na małe porcje i zamrazam. Potem tylko na kilka min przed końcem gotowania wrzucam do zupy i gotowe. My nie jemy co dzien zup, a poza tym jej gotuje rano przed wyjściem do pracy
|
|||
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24626819]oczywiście.
Trzymam Cię za słowo ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Integrujcie się jak najbardziej. Warto. U nas dziś w gości zawitała Agatka ze swoją mamą. Super było.
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-01-26 o 14:55 |
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Spacer zaliczony, tylko pół h, bo zaczął mocno śnieg sypać.
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Dziewczyny, skąd wziąć suwaczek " moje ząbki" ? Już mam
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-26 o 16:07 |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś wolne od Blanki
![]() Najpierw byłam z koleżanką na zakupach, w rossmanie głownie po pieluszki i słoiczki ![]() Teraz Tż zabrał ją do kumpla, swojego ![]() Moje dziecko wczoraj niczym z buszu wypuszczone, na wieczór. Zmieniałam jej na łózku pieluszkę, i nie zdąrzyłam założyć a ta poooszłaaa. Rzucala sie jak koń w tą pościel, wirgała nogami. No nie mogłam z niej
|
|
|
|
#306 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24626819] a czemu zmiana kolorów? fronty jasny orzech- lakierowany mdf,- czyli gładkie bez usłojenia w kolorze jasny orzech?? ![]() Da się idealnie dobrać, da.... ![]() [/QUOTE] Z usłojeniem, z usłojeniem. Pewnie się da dobrać - w lepszej firmie na razie nie stać nas na lepszą A jakoś tak ta zmiana Cytat:
Cytat:
myśmy z tyłu jechały, a za nami na holu mąż... A taki marud u nad jest, że szok. Ślina jest wszędzie, gęba jej się nie zamyka i tylko bububububub i dmuchanie, ciągle na czworaka, ryk bo chce stać... Opadam z sił normalnie, teraz wsadziłam do łóżeczka bo tam jest względnie spokojna córa ta moja... |
|||
|
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24634361]
Z usłojeniem, z usłojeniem. Pewnie się da dobrać - w lepszej firmie na razie nie stać nas na lepszą [/QUOTE] Nie może być jednocześnie mdf z usłojeniem i lakierowany. ![]() Lakierowana bezbarwnie może być naturalna okleina drewniana- wtedy są słoje, ale i cena inna, lub sam mdf może być lakierowany na kilka tysięcy kolorów, ale wtedy bez usłojenia. Jeśli jest usłojenie i jednocześnie się błyszczy, to to jest okleina foliowa z połyskiem-i tyle. ![]() W czym różnica? Okleina foliowa z połyskiem jest znacznie cieńsza i znacznie miększa (przez to i tańsza) niż warstwa lakieru bezbarwnego, więc znacznie bardziej podatna na zarysowania, i inne uszkodzenia. I osobiście tego typu frontów klientom nie polecam, najszybciej się niszczą. Lepszy już mdf w okleinie drewnopodobnej lub jakiejś matowej, jednolitej. A po co to piszę? Bo nie lubię jak fachowcy klientowi w głowach mieszają.
Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-01-26 o 17:03 |
|
|
|
#308 |
|
Konto usunięte
|
Lea, ale ja nie wiem czy sama nie namieszałam
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja pewnie Ci się miesza od kolorów
![]() Moja mama jak zamawiała szafkę na wymiar do łazienki, właśnie z tego lakierowanego. To maatko jedyna ile kolorów! Mama chciała beżową i taka czekoladową/kawową. To przyniósł ze 20 różnych takich odcieni A reszta jakie piękne, zielenie, fiolety, róże, czerwienie |
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Byłam z Gabrysią u laryngologa - uszy zdrowe
![]() zresztą ona nie ma żadnych objawów zapalenia ucha tylko to masakrowanie . Lekarka stwierdziła że najpewniej tak reaguje na ząbkowanie - tymbardziej że coś widac ![]() - lewa dolna jedynka jest mała kropeczka , jeszcze sie nie przebiła ale to najpewniej ząbek - poczekamy zobaczymy ..
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajny dzionek ci się trafił.Ja w niedziele sie wybieram na samotne zakupy. marhalczar Amelia fajnie sobie radzi.
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czekamy na zębola.
|
|
|
|
|
#313 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny powiedzcie mi, bo nie wiem co robić. Otóż od zeszłej soboty mieszam nutra z bebiko - przed 3 dni 5 miarek nutra, 1 bebiko, kolejne trzy dni 4/2, potem znów 3/3, dzisiaj trzeci dzień 4 bebiko, 2 nutra. I na twarzy nic, zero problemów, nie ulewała, żadnych odparzeń - no po prostu żadnych fizycznych śladów skazy. Ale... nie wiem, od poniedziałku/.wtorku zeszłego jest młoda cholernie marudna, zgryźliwa, no po prostu wścikła się
i nie wiem = czy np. boli ją brzuszek i tak reaguje? Ale tez żadnych bąków nie ma, kupa normalna. Druga rzecz - a propos kupy, dzisiaj 2 razy mi wodnistą zrobiła, ale... w nocy kichała tez na potęgę (kataru brak, temp. brak - żadne przeziębienie), ślinotok jak cholera, ręce do łokcia prawie w paszczę daje - i teraz nie wiem, czy łączyć to wszystko z mieszaniem tego mleka (schizuję...?), czy młoda ma jakiś skok i zęby?
|
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24638487]Dziewczyny powiedzcie mi, bo nie wiem co robić. Otóż od zeszłej soboty mieszam nutra z bebiko - przed 3 dni 5 miarek nutra, 1 bebiko, kolejne trzy dni 4/2, potem znów 3/3, dzisiaj trzeci dzień 4 bebiko, 2 nutra. I na twarzy nic, zero problemów, nie ulewała, żadnych odparzeń - no po prostu żadnych fizycznych śladów skazy. Ale... nie wiem, od poniedziałku/.wtorku zeszłego jest młoda cholernie marudna, zgryźliwa, no po prostu wścikła się
i nie wiem = czy np. boli ją brzuszek i tak reaguje? Ale tez żadnych bąków nie ma, kupa normalna. Druga rzecz - a propos kupy, dzisiaj 2 razy mi wodnistą zrobiła, ale... w nocy kichała tez na potęgę (kataru brak, temp. brak - żadne przeziębienie), ślinotok jak cholera, ręce do łokcia prawie w paszczę daje - i teraz nie wiem, czy łączyć to wszystko z mieszaniem tego mleka (schizuję...?), czy młoda ma jakiś skok i zęby?[/QUOTE]Ja jak wcześniej próbowałam wyeliminować nutra to za szybko to chyba zrobiłam, bo napewno bolał ją brzuszek, tylko mała miała zatwardzenie bardziej...teraz ponownie próbuję jak wy, ale ja to rozciągam po 5 dni na każdą dodatkową porcję. ![]() Wydaje mi sie ze to moga być zęby
|
|
|
|
#315 |
|
Konto usunięte
|
szaja, na dwoje babka wróżyła...
![]() może być i to i to...
|
|
|
|
#316 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szaja ja obstawiam mleko niestety dziś Olo grzeczny bardzo za to małz się starł z córą, ostatnio cały czas drą koty i za nic nie mogą się dogadać a niby córunie są tatusiowe
|
|||
|
|
|
#317 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a małża do x-factoraaaaaaaaaa ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2462756 7]mmm... laleczka chucky mi się przypomniała... ![]() chyba bym zawały dostała ![]() za pierwszym razem małej nie podeszło. zdziwiona była co to?... ale zaczęłam jej dawać po pół słoiczka, jako ciekawostkę, nie na siłę oczywiście. ile zjadła tyle zjadła, resztę dopajałam mlekiem. a po tygodniu już normalnie szamała cały słój i domagała się więcej. teraz to by matkęsprzedała za takie żarełko ![]() to podobnie jak u nas wczoraj. za to dziśw nocy odmówiła żarcia o 23, obudziła się głodna o 1... a potem zamiast doczekać do 8, rozdarła się o 6... rozregulowała się całkiem... ![]() za to od 20 minut bawi się ślicznie w łóżeczku. sama chociaż tyle...zrobiłam sobie wczoraj parapetowy ogródek ![]() posiałam bazylię, lubczyk i posadziłam cebulkę na szczypiorek. jakąś manię mam ostatnio na punkcie roślin. żeby nie powiedzieć zajoba . baaardzo potrzebuję odskoczni, na razie (póki zimno i nosa z domu nie chce mi się zbytnio wysadzać) musi mi wystarczyć to [/QUOTE]super pomysł-ot taka namiastka wiosny, jak nie zapomnę, też se zrobię ,a co ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24638487]Dziewczyny powiedzcie mi, bo nie wiem co robić. Otóż od zeszłej soboty mieszam nutra z bebiko - przed 3 dni 5 miarek nutra, 1 bebiko, kolejne trzy dni 4/2, potem znów 3/3, dzisiaj trzeci dzień 4 bebiko, 2 nutra. I na twarzy nic, zero problemów, nie ulewała, żadnych odparzeń - no po prostu żadnych fizycznych śladów skazy. Ale... nie wiem, od poniedziałku/.wtorku zeszłego jest młoda cholernie marudna, zgryźliwa, no po prostu wścikła się i nie wiem = czy np. boli ją brzuszek i tak reaguje? Ale tez żadnych bąków nie ma, kupa normalna. Druga rzecz - a propos kupy, dzisiaj 2 razy mi wodnistą zrobiła, ale... w nocy kichała tez na potęgę (kataru brak, temp. brak - żadne przeziębienie), ślinotok jak cholera, ręce do łokcia prawie w paszczę daje - i teraz nie wiem, czy łączyć to wszystko z mieszaniem tego mleka (schizuję...?), czy młoda ma jakiś skok i zęby?[/QUOTE]obstawiam zębole a ja mam wizytację teściów na razie jest ok, teściowa się wprawia w role niani, hehe to tak na przyszłość- jak ruszę do szkoły..
|
|
|
#318 |
|
Konto usunięte
|
No toście mi doradziły, siostry
Zrobię tak - jeśli do piątku nic zębowego się nie pokaże, niestety wracam na nutramigen całkowicie... |
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24634361]
A taki marud u nad jest, że szok. Ślina jest wszędzie, gęba jej się nie zamyka i tylko bububububub i dmuchanie, ciągle na czworaka, ryk bo chce stać... Opadam z sił normalnie, teraz wsadziłam do łóżeczka bo tam jest względnie spokojna córa ta moja...[/QUOTE] Moja była spokojna w łóżeczku zanim nie zaczęła na czworaka dawać. teraz sie wścieka jak ja na chwile zostawię ![]() Cytat:
Czekamy na zębolka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24638487]Dziewczyny powiedzcie mi, bo nie wiem co robić. Otóż od zeszłej soboty mieszam nutra z bebiko - przed 3 dni 5 miarek nutra, 1 bebiko, kolejne trzy dni 4/2, potem znów 3/3, dzisiaj trzeci dzień 4 bebiko, 2 nutra. I na twarzy nic, zero problemów, nie ulewała, żadnych odparzeń - no po prostu żadnych fizycznych śladów skazy. Ale... nie wiem, od poniedziałku/.wtorku zeszłego jest młoda cholernie marudna, zgryźliwa, no po prostu wścikła się i nie wiem = czy np. boli ją brzuszek i tak reaguje? Ale tez żadnych bąków nie ma, kupa normalna. Druga rzecz - a propos kupy, dzisiaj 2 razy mi wodnistą zrobiła, ale... w nocy kichała tez na potęgę (kataru brak, temp. brak - żadne przeziębienie), ślinotok jak cholera, ręce do łokcia prawie w paszczę daje - i teraz nie wiem, czy łączyć to wszystko z mieszaniem tego mleka (schizuję...?), czy młoda ma jakiś skok i zęby?[/QUOTE]Ja myślę, że jakby był brzuszek, to nie był by marud tylko płacz. Obstawiam zęby ![]() djerba, ale masz avatar Luiza padła o 19, zaraz po kąpieli, bo nie drzemała o 17. Dzisiaj bardzo mało mojego mleka zjadła w ciągu dnia. Szkoda jej było czasu na jedzenie, tylko na podłodze chce siedzieć i zwiedza mieszkanie Dobrze, że zupki zjadła dużo, kisielek, chrupki, całego banana i ugotowałam jej makaron. Dałam do miseczki i sama jadła....a zadowolona była, że hoho
|
|
#320 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak jak myślałam...z dźwiękiem jest jeszcze lepsze
Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam
|
||
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
marhalczar, Amelia super się śmieje i fajnie sobie radzi ze wstawaniem
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
rano się nacytowałam, a na koniec mi wszytsko skasowało i mało się ze złości nie poryczałam, bo jakoś mi się dzień nie za dobrze zaczął.
to, co pamiętam: Kropka - nie, żebym wierzyła, ale jakoś nie chcę się przekonywać na własnym dziecku. wiem, że to głupie. Edzia - u nas Euphorbium s, po pół godzinie od zakropienia odciąganie fridą i potem jeszcze nasivin. 3 razy dziennie, a w międzyczasie sól i odciąganie w miarę potrzeby. do tego jeszcze Calcium Sanosvit 3 x dziennie po 5 ml. dziś już mogę powiedzieć, że kataru nie ma. na sam widok fridy wrzeszczy, podobnie jak Ami. ![]() Sparkly - niezły ten patent z michą ![]() Marhalczar - słodką masz śmieszkę Szaja - obstawiam zęby. jutro nie będziemy mieli prądu na ulicy między 8 a 15. Ewcia będzie musiała być tylko na cycu, bo nic nie podgrzeję... obiad dla mnie przywiozą rodzice. mam nadzieję, że jednak szybciej się uwiną z robotą. poradźcie, jak mam przekonać Ewcię do jedzenia tego, co jej w łapkę daję? przygląda się, czasem coś nieśmiało włoży koniuszkiem do buzi, ale nie ciamka, nie gryzie, odkłada, wyrzuca, drapie pazurkami i to wszystko...
|
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Sparkly
|
|
#324 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba musi się sama przekonać. ![]() marhalczar, dla Amelii, świetnie sobie radzi! Czemu te Wasze dzieciaczki takie grzeczne, .... gdzie by Tymek przez 4 minuty na powierzchni takiego małego dywanika wytrzymał... ![]() djerba, Twój avatar jest super!!! |
|
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24638487]Dziewczyny powiedzcie mi, bo nie wiem co robić. Otóż od zeszłej soboty mieszam nutra z bebiko - przed 3 dni 5 miarek nutra, 1 bebiko, kolejne trzy dni 4/2, potem znów 3/3, dzisiaj trzeci dzień 4 bebiko, 2 nutra. I na twarzy nic, zero problemów, nie ulewała, żadnych odparzeń - no po prostu żadnych fizycznych śladów skazy. Ale... nie wiem, od poniedziałku/.wtorku zeszłego jest młoda cholernie marudna, zgryźliwa, no po prostu wścikła się
i nie wiem = czy np. boli ją brzuszek i tak reaguje? Ale tez żadnych bąków nie ma, kupa normalna. Druga rzecz - a propos kupy, dzisiaj 2 razy mi wodnistą zrobiła, ale... w nocy kichała tez na potęgę (kataru brak, temp. brak - żadne przeziębienie), ślinotok jak cholera, ręce do łokcia prawie w paszczę daje - i teraz nie wiem, czy łączyć to wszystko z mieszaniem tego mleka (schizuję...?), czy młoda ma jakiś skok i zęby?[/QUOTE]Podobnie jak Bydgoś myślę, że gdyby ją bolał brzuszek to by płakała mocno. Kupa też może być inna przez zęby. Moim zdaniem zęby. Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Proszę
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_______________ Miało być z górki po 1ym zębolu... a jest masakra. O 12ej mama dzwoniła spanikowana, bo Misio gorący jak ogień. Dała czopek, dziecko zasnęło, pospało godzinkę i odzyskało humor. O 16ej trochę marudził, ciepły był, miał 37,4 - trochę dużo w 2h po czopku, ale stabilnie było, ponosiłam, znowu odzyskał humor i zaczął się bawić... 18ta nagle płacz jakby go opętało, ryk przeraźliwy, nie dał się ukoić mężowi, wzięłam na ręce i aż mi się słabo zrobiło taki gorący. Zmierzyłam temp. - do 38,2 poleciało migiem... Dałam czopek, a te płakał z zamkniętymi oczami jakby wpół przytomny. Jak się czopek przyjął, wzięłam Misia na ręce i odjechał... Pospał 20 minut. Jak kamień. Chałupa by się mogła walić, a on nic... Na razie temp. ok, stan podgorączkowy... ale boję się nocy. Śpi od 20ej. Jedna pobudka z płaczem już zaliczona. Robię kaszę i idę walczyć dalej. Chyba dam Viburcol na noc... i nurofen sobie przygotuję, bo ileż tego paracetamolu można... |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lusia na szczęście nie gorączkuje.
|
|
#328 |
|
Konto usunięte
|
O cholera
Kropko, a jakby temp. rosła to okłady, pamiętaj |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka - spokojnej nocki życzę.
[jak czytam, co się u Was dzieje, to nadziwić się nie mogę, że u nas w sumie tak lekko to poszło...] |
|
|
|
#330 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Męża nie będzie prawdopodobnie na ten okres letni, więc sama będę
do tego zmieniamy mieszkanko na większe no to akurat będzie okazja na parapetówkę 

nie ma gorączki , nie marudzi , totalnie nic a masakruje te uszy - jedziemy dziś po południu do lekarza . może coś tam sie juz tli