|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Miejmy nadzieję, żeby nie było z tego małych klusek.
![]() Pewnie też bym je kupiła gdybym zobaczył takie mordki. Ostatnio w zoologu widziałam roborki ale łąciate- jak krówka. Cudne były Im bliżej oddania pod opieke Kredki tym bardziej nie chce jechać. Dziwne uczucie. Nie wiedziałam, ze się przywiąże do niej aż tak... Matko! Pomyślałam sobie o tym, że co bym zrobiła po powrocie gdyby jej nie było ;( Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-01-26 o 22:12 |
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak Ryśkowi dawałam coś nowego do jedzenia to też tego nie brał do łapek. Chyba w imię zasady: "Jeśli zatrute, to moich odcisków łapek na tym nie będzie!"
|
|
|
|
#3124 |
|
Rozeznanie
|
Narazie bardzo ładnie się dogadują, te 3 które sie nie boją śpią razem przytulone, a jeden z tych 3 jak widział, że ten jeden jest zestresowany to podszedł do niego i go czyścił, czyli ogólnie one się kochają. Tylko jeden maniutek się zestresował zmianą otoczenia. Walk żadnych nie ma
A ten zestresowany poszedł do domku, więc jest nadzieja, że się prześpi i nie będzie wariował Edytowane przez hooliganka184 Czas edycji: 2011-01-26 o 22:15 |
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co myślisz ?
|
|
|
|
|
#3127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze! :kciuki Cytat:
Cytat:
padłam!!!!!!!!
|
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
Eh to są dziewczyny, więc Maniek nie pasuję. W sumie to mam już upatrzone imionka. Ale mogą jeszcze jak najbardziej ulec zmianie. Wstępnie wymyśliłam takie: Misia, Lusia, Tosia i Zuzia
Ojej obudziły się trzy Robaczki i zwiedzania ciąg dalszy. Tylko ten jeden w domku siedzi sam Edytowane przez hooliganka184 Czas edycji: 2011-01-26 o 22:30 |
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3130 |
|
Rozeznanie
|
Narazie wolałabym nie, bo ten jeden jest naprawdę mocno zestresowany.
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
|
|
|
|
#3132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra zasada swoją drogą ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3135 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jaką akcję miałam o 3 w nocy. Tego jednego zestresowanego chciałam dać, tak żeby spał z innymi, więc jak zobaczyłam, że się kręci po akwa i, że wlazł do toalety, to ja go razem z tym domkiem i co ? Uciekł mi na tapczan a z tapczanu na podłogę i wlazł pod regał, no to odsunęłam wszystko i wywabiam go a on mi czmych pod biurko i tam go złapałam. Akcja trwała około 15 minut, ale zdążyłam już obudzić mamę, która przyszła przerażona czemu o 3 palę światło. Akcja zakończyła się sukcesem, bo tamten chomiczek nie wiedział gdzie są towarzysze, bo jak one poszły zwiedzać to on był zestresowany i dlatego sam spał. I tym sposobem, najadłam się trochę strachu ale w sumie uważam, że dobrze zrobiłam, bo później spały już w 4 w tunelu w połowie drogi między klatką a akwarium. Narazie maluszki wykazują zachowania bardzo społeczne: tulą się do siebie, jak jeden gdzieś idzie i wraca to inne tak jakby mu buziaka dawały, jak się mijają w tunelach to są dla siebie równie serdeczne a często idą gdzieś razem jak dzieci w przedszkolu
. Teraz powoli szykuję się na uczelnię, będę jakoś popołudniuAha zapomniałabym jeden z nich wykazuje już duże zainteresowanie kołowrotkiem. Narazie biegał dość sporo na Silent Spinnerze ale trochę też na Flying Saucerze. Ale narazie tylko jeden, inne wolą więcej spać Edytowane przez hooliganka184 Czas edycji: 2011-01-27 o 08:09 |
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
hooli ale akcja
![]() Cytat:
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
no mój puszko okruszko
hooliganka184 ale mała dała Ci popalić nie ugryzła Cię jak wzięłaś ją na ręce?? ja tam bym się bała za odwagę ode mnie ![]() Ale jajca... dziś dzwoniłam aby się zarejestrować do poradni alergologiczno-dermatologicznej i jestem zapisana na....... 4 maja!! ![]() Myślałam, że oszaleje, przecież to 'coś' może mi zniknąć i co wtedy?? Mai dziś nie widziałam, biegała w kołowrotku koło 5-6 nad ranem i to dość długo, chyba wie, że mały z niej tłuścioch
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam się zapisać ogólnie na testy alergo, ale jakoś to pomieszane było i w końcu nie zapisałam się. Od maja znowu będe zdychać :/
rany.. jakbym zobaczyła Wojtka w kołowrotku to bym chyba
|
#3139 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zaraz dopiszę do spisu
![]() Cytat:
![]() A ten 19 to też może być za mały, bo Majunia może naprawdę duża urosnąć. Hmm nie wiem ile mój kołowrotek ma średnicy, ale to jest dla świnki morskiej Cytat:
![]() Mi też szybko odpryskuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To napewno zmiana otoczenia tak go zestresowała, przyzwyczai się Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kredzia będzie na Ciebie czekać Cytat:
![]() Pierwsza noc i już taka akcja ![]() Jakie słodziaki Już nie mogę się doczekać zdjęć |
||||||||
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie ugryzła. W ogóle jak ją wzięłam na ręce to nie próbowała już zwiać. Aha teraz już chyba znikł jej ten stres, śpi z innymi i nie boi się łazić po klatce. Zobaczymy wieczorem ja będzie
|
|
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zapisałam się w wakacje do dermatologa lepszego, do Olsztyna, bo ta moja pano dr nie mogła sobie poradzić z tym, co mnie wysypało. I musiałam miesiąc czekać na wizytę i jak doszło co do czego, to mi zniknęło I tym oto sposobem dalej nie wiadomo co mi jest już od 5 lat Jak możesz tak mówić o Mai Cytat:
![]() czasem Ci zazdroszczę, bo czasem jak Gumiś zaczyna szaleć na kołowrotku to ja spać nie mogę ![]() A w ogóle z Kamusią już dobrze ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Helołłł przekroczyłam 8 000 postów ![]()
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2011-01-27 o 08:45 |
|||
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam że gryzie co 3 noc
także teraz mam 2 noce spokoju ew tłucze sie i skacze z piętra ![]() Łoś się do mnie przymila bo mam błyszczyk na ustach a on uwielbia mi wyciągać pomadki nivea z torebki znajduje ją szybciej niż Tż
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za wariat Oby tylko nic sobie nie zrobił tymi skokami ![]()
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3148 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ratunku ile nadrabiania
![]() Marta to super, że masz już swoje maluszki . Na szczęście jak ja kupowałam moje to w takim hiper gigantycznym akwarium było coś z 15 roborków, albo i więcej . Dlatego nawet nie wybierałam który, bo każdy biegał jak świr (byliśmy w sklepie coś po 20.00 więc już się budziły i świrowały). Po 5 biegało w kołowrotku . Kobieta złapała 2 do kubeczka i te dostałam do pudełka ![]() Mała 'Mania' (jak nie Maniek ) powinna się przyzwyczaić do nowego miejsca. Oby tak było i oby chomiczki żyły zawsze w zgodzie ![]() Cytat:
. No ja też bym się wkurzyła w takiej sytuacji ![]() Cytat:
jaka Kredka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rysiek zwęszył spisek Cytat:
![]() Cytat:
![]() ...idę nadrabiać dalszą część ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Moje chomiczki na szczęście nie gryzą krat . Staś biega często w kołowrotku a Miecia skrobie jak na załączonym wczoraj filmie ![]() Madziuś cieszę się, że Kamusia doszła do siebie za 8000 postów ![]() Dżoana miłego dnia na uczelni ![]() Ja na szczęście nigdy nie musiałam chodzić po dermatologach. Ale w Polsce tak jest jak się trzeba zapisać do specjalisty to szybciej człowiek się przekręci niż doczeka swojej kolejki. A to wszystko za sprawą moherowych beretów, które chodzą do lekarza po to, żeby pogadać i żeby ktoś się nimi zainteresował. Masakra . Tu w Hiszpanii starsze osoby zasiadają na ławkach w parku i rozmawiają ze sobą a nie w poczekalni w przychodni ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- A ogólnie to roborki mają problem z pogryzieniem bo mają gdzie indziej pyszczek niż inne chomiczki . Na prawdę muszą znaleźć dobre miejsce do wgryzienia a i tak wychodzi im tylko szczypanie . Miecia jak wtedy mnie ugryzła to natrafiła na mały paluszek bokiem, ale wtedy była taka wściekła przez wojnę ze Stasiem, więc jej się nie dziwię, że pomyliła mój palec z chomiczym futerkiem |
||||||
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę obejrzeć filmik
ziekuje: Cytat:
Ale mam oblężenie w biurze
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znalazłam swoją lampę życia
![]() I muli mi laptop przez świnkowe forum
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

. A trzy pozostałe brykały po klatce i poszły razem spać w tunelu. A ten jeden sam w akwarium został i nerwowo biega lub w miseczce siedzi i je. Przejdzie mu to? Naprawdę nie wiem co go tak zestresowało. Smutno mi z jego powodu
:kciuki

ja tam bym się bała
za odwagę ode mnie 

erko