Mój chomiczek - cz. 4 :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 22:09   #3121
the kamm
Zadomowienie

Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Pewnie zmiana miejsca. Tylko mi się wydaje, że chomiki to samotniki, ale nie wiem czy wszystkie....

Pamiętacie jak mówiłam, że kredka to dama?
Dzisiaj chciałam dac jej kawałeczek parowki. Wsadzam do klatki[ona siedziała na dupce z łapkami do góry]. Myslałam, że weźmie to i ucieknie. A oan nawet nie dotknęła tego. Nie chciała pobrudzić łapek.

I tak stałam nad jej klatką z parówką w ręku a ona sobie gryzła w najlepsze

Jakie pysznie wyglądające miśki<mniam>
Tak , tak , chomiki są samotnikami , ale baardzo bardzo rzadko , i w wyjątkowych przypadkach roborki są razem i się nie zagryzają . Powtarzam , baardzo , baardzo rzadko , więc ogólnie poleca się trzymanie ich oddzielnie , ale nasza koleżanka chciała spróbować ze stadkiem , więc cóż - pozostaje nam tylko trzymać kciuki , żeby chomiczki się dogadały.
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:10   #3122
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Chomiki Roborowskiego a one mogą być razem.
Miejmy nadzieję, żeby nie było z tego małych klusek.

Pewnie też bym je kupiła gdybym zobaczył takie mordki. Ostatnio w zoologu widziałam roborki ale łąciate- jak krówka. Cudne były

Im bliżej oddania pod opieke Kredki tym bardziej nie chce jechać. Dziwne uczucie. Nie wiedziałam, ze się przywiąże do niej aż tak...
Matko! Pomyślałam sobie o tym, że co bym zrobiła po powrocie gdyby jej nie było ;(

Edytowane przez uUuAsissuUu
Czas edycji: 2011-01-26 o 22:12
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:13   #3123
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja tak dzisiaj z brokułem miałam, też sterczałam z ręką w klatce bo Czesio nie chciał się pobrudzić
Ja jak Ryśkowi dawałam coś nowego do jedzenia to też tego nie brał do łapek. Chyba w imię zasady: "Jeśli zatrute, to moich odcisków łapek na tym nie będzie!"
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:14   #3124
hooliganka184
Rozeznanie

Narazie bardzo ładnie się dogadują, te 3 które sie nie boją śpią razem przytulone, a jeden z tych 3 jak widział, że ten jeden jest zestresowany to podszedł do niego i go czyścił, czyli ogólnie one się kochają. Tylko jeden maniutek się zestresował zmianą otoczenia. Walk żadnych nie ma

A ten zestresowany poszedł do domku, więc jest nadzieja, że się prześpi i nie będzie wariował

Edytowane przez hooliganka184
Czas edycji: 2011-01-26 o 22:15
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:19   #3125
the kamm
Zadomowienie

Cytat:
Narazie bardzo ładnie się dogadują, te 3 które sie nie boją śpią razem przytulone, a jeden z tych 3 jak widział, że ten jeden jest zestresowany to podszedł do niego i go czyścił, czyli ogólnie one się kochają. Tylko jeden maniutek się zestresował zmianą otoczenia. Walk żadnych nie ma

A ten zestresowany poszedł do domku, więc jest nadzieja, że się prześpi i nie będzie wariował
Może się tak nazywać - Maniek / Maniutek
Co myślisz ?
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:20   #3126
Klepsydra88
Zakorzenienie

Maniutek Kikutek
Stary 2011-01-26, 22:26   #3127
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kupiłam chomiczki. Cztery bo babka twierdzi, że to dziewczynki. Żal mi było zostawić jednego samotnie. Bardzo jednak mi smutno, bo jeden jest zestresowany i biega pod szybą. A trzy pozostałe brykały po klatce i poszły razem spać w tunelu. A ten jeden sam w akwarium został i nerwowo biega lub w miseczce siedzi i je. Przejdzie mu to? Naprawdę nie wiem co go tak zestresowało. Smutno mi z jego powodu
ja myślę, że będzie ok, a Ty mamusia przeżywasz wszystko Będzie dobrze! :kciuki
Cytat:
Ja tak dzisiaj z brokułem miałam, też sterczałam z ręką w klatce bo Czesio nie chciał się pobrudzić
Cytat:
padłam!!!!!!!! To Ci checa, chyba wszystkie chomiki dziś zastrajkowały, bo ja też chciałam dać Mai i tak trzymałam jej twaróg w okienku, a ona dziobała co chwile.... ale w końcowym efekcie wzięła jak już chciałam jej wrzucać przez okno

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:28   #3128
hooliganka184
Rozeznanie

Eh to są dziewczyny, więc Maniek nie pasuję. W sumie to mam już upatrzone imionka. Ale mogą jeszcze jak najbardziej ulec zmianie. Wstępnie wymyśliłam takie: Misia, Lusia, Tosia i Zuzia

Ojej obudziły się trzy Robaczki i zwiedzania ciąg dalszy. Tylko ten jeden w domku siedzi sam

Czas edycji: 2011-01-26 o 22:30
Stary 2011-01-26, 22:31   #3129
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Eh to są dziewczyny, więc Maniek nie pasuję. W sumie to mam już upatrzone imionka. Ale mogą jeszcze jak najbardziej ulec zmianie. Wstępnie wymyśliłam takie: Misia, Lusia, Tosia i Zuzia

Ojej obudziły się trzy Robaczki i zwiedzania ciąg dalszy. Tylko ten jeden w domku siedzi sam
Zrób zdjęcia klatki i chomiczków błagam!!!!!

Stary 2011-01-26, 22:32   #3130
hooliganka184
Rozeznanie

Narazie wolałabym nie, bo ten jeden jest naprawdę mocno zestresowany.
Stary 2011-01-26, 22:33   #3131
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Ja też
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:35   #3132
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Ja jak Ryśkowi dawałam coś nowego do jedzenia to też tego nie brał do łapek. Chyba w imię zasady: "Jeśli zatrute, to moich odcisków łapek na tym nie będzie!"
Chyba tak Dobra zasada swoją drogą

Cytat:

Na pewno się dogadają. One wszystkie razem w zoologu były nie?

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ja myślę, że będzie ok, a Ty mamusia przeżywasz wszystko Będzie dobrze! :kciuki

padłam!!!!!!!! To Ci checa, chyba wszystkie chomiki dziś zastrajkowały, bo ja też chciałam dać Mai i tak trzymałam jej twaróg w okienku, a ona dziobała co chwile.... ale w końcowym efekcie wzięła jak już chciałam jej wrzucać przez okno
No mój Czesio w końcu też wziął tego brokuła ale chyba faktycznie jakiś dzień strajku

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Narazie wolałabym nie, bo ten jeden jest naprawdę mocno zestresowany.
Wstrzymaj się ze zdjęciami do jutra, nie pstrykaj im już dzisiaj lampą. Chociaż też jestem ciekawa

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 23:37   #3133
*Agatek*
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=lMVdc3AUNfU

Stary 2011-01-27, 07:24   #3134
Klepsydra88
Zakorzenienie

Agata cały Wojtek tylko bardziej puchata jest
Stary 2011-01-27, 08:03   #3135
hooliganka184
Rozeznanie

Dziewczyny jaką akcję miałam o 3 w nocy. Tego jednego zestresowanego chciałam dać, tak żeby spał z innymi, więc jak zobaczyłam, że się kręci po akwa i, że wlazł do toalety, to ja go razem z tym domkiem i co ? Uciekł mi na tapczan a z tapczanu na podłogę i wlazł pod regał, no to odsunęłam wszystko i wywabiam go a on mi czmych pod biurko i tam go złapałam. Akcja trwała około 15 minut, ale zdążyłam już obudzić mamę, która przyszła przerażona czemu o 3 palę światło. Akcja zakończyła się sukcesem, bo tamten chomiczek nie wiedział gdzie są towarzysze, bo jak one poszły zwiedzać to on był zestresowany i dlatego sam spał. I tym sposobem, najadłam się trochę strachu ale w sumie uważam, że dobrze zrobiłam, bo później spały już w 4 w tunelu w połowie drogi między klatką a akwarium. Narazie maluszki wykazują zachowania bardzo społeczne: tulą się do siebie, jak jeden gdzieś idzie i wraca to inne tak jakby mu buziaka dawały, jak się mijają w tunelach to są dla siebie równie serdeczne a często idą gdzieś razem jak dzieci w przedszkolu. Teraz powoli szykuję się na uczelnię, będę jakoś popołudniu

Aha zapomniałabym jeden z nich wykazuje już duże zainteresowanie kołowrotkiem. Narazie biegał dość sporo na Silent Spinnerze ale trochę też na Flying Saucerze. Ale narazie tylko jeden, inne wolą więcej spać

Czas edycji: 2011-01-27 o 08:09
Stary 2011-01-27, 08:17   #3136
Klepsydra88
Zakorzenienie

hooli ale akcja

Cytat:
Narazie maluszki wykazują zachowania bardzo społeczne: tulą się do siebie, jak jeden gdzieś idzie i wraca to inne tak jakby mu buziaka dawały, jak się mijają w tunelach to są dla siebie równie serdeczne a często idą gdzieś razem jak dzieci w przedszkolu
Stary 2011-01-27, 08:34   #3137
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
Agata cały Wojtek tylko bardziej puchata jest
no mój puszko okruszko moje futerko mięciusie

hooliganka184 ale mała dała Ci popalić nie ugryzła Cię jak wzięłaś ją na ręce?? ja tam bym się bała za odwagę ode mnie

Ale jajca... dziś dzwoniłam aby się zarejestrować do poradni alergologiczno-dermatologicznej i jestem zapisana na....... 4 maja!!
Myślałam, że oszaleje, przecież to 'coś' może mi zniknąć i co wtedy??
Mai dziś nie widziałam, biegała w kołowrotku koło 5-6 nad ranem i to dość długo, chyba wie, że mały z niej tłuścioch

Stary 2011-01-27, 08:37   #3138
Klepsydra88
Zakorzenienie

ja miałam się zapisać ogólnie na testy alergo, ale jakoś to pomieszane było i w końcu nie zapisałam się. Od maja znowu będe zdychać :/

rany.. jakbym zobaczyła Wojtka w kołowrotku to bym chyba zrobiła do podlogi ze zdziwienia
Stary 2011-01-27, 08:38   #3139
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego pytam
Zaraz dopiszę do spisu

Cytat:
madzius90 kołowrotek mój ma 14 cm średnicy, a ten co chce zakupić 19 cm A ten w klatce jest przymały bo widzę jak ugina kręgosłup, tak urosła
To zabierz ten kołowrotek, skoro jej się kręgosłup wygina
A ten 19 to też może być za mały, bo Majunia może naprawdę duża urosnąć.
Hmm nie wiem ile mój kołowrotek ma średnicy, ale to jest dla świnki morskiej

Cytat:
jak dajesz tam te czekolade? wsadzasz w pupcie i napełniasz?

czy Wam też lakier najpierw odpryskuje się na wskazujących? dziś pomalowałam i już

Mi też szybko odpryskuje

Cytat:
no nie mogę!

Mi też lakier odpryskuje, nienawidzę tego ale niedawno kupiłam preparat 'akrylowa moc' i maluję nim po kolorowym lakierze i jest trochę lepiej
O widziałam to w drogerii u mnie na dole, chyba kupię

Cytat:
Dziewczyny kupiłam chomiczki. Cztery bo babka twierdzi, że to dziewczynki. Żal mi było zostawić jednego samotnie. Bardzo jednak mi smutno, bo jeden jest zestresowany i biega pod szybą. A trzy pozostałe brykały po klatce i poszły razem spać w tunelu. A ten jeden sam w akwarium został i nerwowo biega lub w miseczce siedzi i je. Przejdzie mu to? Naprawdę nie wiem co go tak zestresowało. Smutno mi z jego powodu
Jakie super stadko, oby tylko nie było żadnych kłótni i tak jak napisała Asia- oby nie było z tego małych klusek
To napewno zmiana otoczenia tak go zestresowała, przyzwyczai się

Cytat:
Ale mnie TŻ wkurzył, kazał pisać pracę a sam pojechał na bilard z kolegami

Cytat:
Dzisiaj chciałam dac jej kawałeczek parowki. Wsadzam do klatki[ona siedziała na dupce z łapkami do góry]. Myslałam, że weźmie to i ucieknie. A oan nawet nie dotknęła tego. Nie chciała pobrudzić łapek.

Cytat:
Im bliżej oddania pod opieke Kredki tym bardziej nie chce jechać. Dziwne uczucie. Nie wiedziałam, ze się przywiąże do niej aż tak...
Matko! Pomyślałam sobie o tym, że co bym zrobiła po powrocie gdyby jej nie było ;(

Kredzia będzie na Ciebie czekać i inaczej myśleć nie możesz

Cytat:
Dziewczyny jaką akcję miałam o 3 w nocy. Tego jednego zestresowanego chciałam dać, tak żeby spał z innymi, więc jak zobaczyłam, że się kręci po akwa i, że wlazł do toalety, to ja go razem z tym domkiem i co ? Uciekł mi na tapczan a z tapczanu na podłogę i wlazł pod regał, no to odsunęłam wszystko i wywabiam go a on mi czmych pod biurko i tam go złapałam. Akcja trwała około 15 minut, ale zdążyłam już obudzić mamę, która przyszła przerażona czemu o 3 palę światło. Akcja zakończyła się sukcesem, bo tamten chomiczek nie wiedział gdzie są towarzysze, bo jak one poszły zwiedzać to on był zestresowany i dlatego sam spał. I tym sposobem, najadłam się trochę strachu ale w sumie uważam, że dobrze zrobiłam, bo później spały już w 4 w tunelu w połowie drogi między klatką a akwarium. Narazie maluszki wykazują zachowania bardzo społeczne: tulą się do siebie, jak jeden gdzieś idzie i wraca to inne tak jakby mu buziaka dawały, jak się mijają w tunelach to są dla siebie równie serdeczne a często idą gdzieś razem jak dzieci w przedszkolu. Teraz powoli szykuję się na uczelnię, będę jakoś popołudniu

Aha zapomniałabym jeden z nich wykazuje już duże zainteresowanie kołowrotkiem. Narazie biegał dość sporo na Silent Spinnerze ale trochę też na Flying Saucerze. Ale narazie tylko jeden, inne wolą więcej spać

Pierwsza noc i już taka akcja

Jakie słodziaki
Już nie mogę się doczekać zdjęć
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:40   #3140
hooliganka184
Rozeznanie

Nie, nie ugryzła. W ogóle jak ją wzięłam na ręce to nie próbowała już zwiać. Aha teraz już chyba znikł jej ten stres, śpi z innymi i nie boi się łazić po klatce. Zobaczymy wieczorem ja będzie
Stary 2011-01-27, 08:44   #3141
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jajca... dziś dzwoniłam aby się zarejestrować do poradni alergologiczno-dermatologicznej i jestem zapisana na....... 4 maja!!
Myślałam, że oszaleje, przecież to 'coś' może mi zniknąć i co wtedy??
Mai dziś nie widziałam, biegała w kołowrotku koło 5-6 nad ranem i to dość długo, chyba wie, że mały z niej tłuścioch

Ja też zapisałam się w wakacje do dermatologa lepszego, do Olsztyna, bo ta moja pano dr nie mogła sobie poradzić z tym, co mnie wysypało.
I musiałam miesiąc czekać na wizytę i jak doszło co do czego, to mi zniknęło
I tym oto sposobem dalej nie wiadomo co mi jest już od 5 lat

Jak możesz tak mówić o Mai

Cytat:
ja miałam się zapisać ogólnie na testy alergo, ale jakoś to pomieszane było i w końcu nie zapisałam się. Od maja znowu będe zdychać :/

rany.. jakbym zobaczyła Wojtka w kołowrotku to bym chyba zrobiła do podlogi ze zdziwienia

czasem Ci zazdroszczę, bo czasem jak Gumiś zaczyna szaleć na kołowrotku to ja spać nie mogę

A w ogóle z Kamusią już dobrze

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Nie, nie ugryzła. W ogóle jak ją wzięłam na ręce to nie próbowała już zwiać. Aha teraz już chyba znikł jej ten stres, śpi z innymi i nie boi się łazić po klatce. Zobaczymy wieczorem ja będzie
No to super

Helołłł przekroczyłam 8 000 postów

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2011-01-27 o 08:45
Stary 2011-01-27, 08:50   #3142
Klepsydra88
Zakorzenienie

Madziuś erko !! uhu

za zdrową Kamę

spoko spoko. Wojtek nadrabia gryząc kraty
Stary 2011-01-27, 09:02   #3143
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuś erko !! uhu

za zdrową Kamę

spoko spoko. Wojtek nadrabia gryząc kraty

Już myślałam, że masz ciszę w nocy
Stary 2011-01-27, 09:05   #3144
Klepsydra88
Zakorzenienie

zauważyłam że gryzie co 3 noc także teraz mam 2 noce spokoju ew tłucze sie i skacze z piętra

Łoś się do mnie przymila bo mam błyszczyk na ustach a on uwielbia mi wyciągać pomadki nivea z torebki znajduje ją szybciej niż Tż
Stary 2011-01-27, 09:09   #3145
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
zauważyłam że gryzie co 3 noc także teraz mam 2 noce spokoju ew tłucze sie i skacze z piętra

Łoś się do mnie przymila bo mam błyszczyk na ustach a on uwielbia mi wyciągać pomadki nivea z torebki znajduje ją szybciej niż Tż

Co za wariat Oby tylko nic sobie nie zrobił tymi skokami

Stary 2011-01-27, 09:21   #3146
Klepsydra88
Zakorzenienie

nie ma wysoko a pozatym jest.dobrze zbudowany

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

uciekam na uczelnie miłego dnia!
Stary 2011-01-27, 09:32   #3147
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma wysoko a pozatym jest.dobrze zbudowany

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

uciekam na uczelnie miłego dnia!
Bardzo dobrze

Miłego dnia
Stary 2011-01-27, 10:42   #3148
tikki85
Zakorzenienie

Ratunku ile nadrabiania

Marta to super, że masz już swoje maluszki . Ja też nie zostawiłabym 1 chomiczka samego i wzięłabym od razu 4 . Na szczęście jak ja kupowałam moje to w takim hiper gigantycznym akwarium było coś z 15 roborków, albo i więcej . Dlatego nawet nie wybierałam który, bo każdy biegał jak świr (byliśmy w sklepie coś po 20.00 więc już się budziły i świrowały). Po 5 biegało w kołowrotku . Kobieta złapała 2 do kubeczka i te dostałam do pudełka
Mała 'Mania' (jak nie Maniek ) powinna się przyzwyczaić do nowego miejsca. Oby tak było i oby chomiczki żyły zawsze w zgodzie

Cytat:
Ale mnie TŻ wkurzył, kazał pisać pracę a sam pojechał na bilard z kolegami :baba
. No ja też bym się wkurzyła w takiej sytuacji
Cytat:

jaka Kredka

Cytat:
. Nie myśl o najgorszym

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Rysiek zwęszył spisek

Cytat:
Jakie fajne imiona

Cytat:
Ale Maja fajnie kręci pupą. Jak miss na wybiegu

...idę nadrabiać dalszą część

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Moje chomiczki na szczęście nie gryzą krat . Staś biega często w kołowrotku a Miecia skrobie jak na załączonym wczoraj filmie

Madziuś cieszę się, że Kamusia doszła do siebie . I za 8000 postów

Dżoana miłego dnia na uczelni

Ja na szczęście nigdy nie musiałam chodzić po dermatologach. Ale w Polsce tak jest jak się trzeba zapisać do specjalisty to szybciej człowiek się przekręci niż doczeka swojej kolejki. A to wszystko za sprawą moherowych beretów, które chodzą do lekarza po to, żeby pogadać i żeby ktoś się nimi zainteresował. Masakra . Tu w Hiszpanii starsze osoby zasiadają na ławkach w parku i rozmawiają ze sobą a nie w poczekalni w przychodni

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

A ogólnie to roborki mają problem z pogryzieniem bo mają gdzie indziej pyszczek niż inne chomiczki . Na prawdę muszą znaleźć dobre miejsce do wgryzienia a i tak wychodzi im tylko szczypanie . Miecia jak wtedy mnie ugryzła to natrafiła na mały paluszek bokiem, ale wtedy była taka wściekła przez wojnę ze Stasiem, więc jej się nie dziwię, że pomyliła mój palec z chomiczym futerkiem
Stary 2011-01-27, 10:44   #3149
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ale Maja fajnie kręci pupą. Jak miss na wybiegu
Ja też chcę obejrzeć filmik

Cytat:
Napisane przez Gosia Pokaż wiadomość
Madziuś cieszę się, że Kamusia doszła do siebie . I za 8000 postów
ziekuje:

Cytat:
Napisane przez Gosia Pokaż wiadomość
A ogólnie to roborki mają problem z pogryzieniem bo mają gdzie indziej pyszczek niż inne chomiczki . Na prawdę muszą znaleźć dobre miejsce do wgryzienia a i tak wychodzi im tylko szczypanie . Miecia jak wtedy mnie ugryzła to natrafiła na mały paluszek bokiem, ale wtedy była taka wściekła przez wojnę ze Stasiem, więc jej się nie dziwię, że pomyliła mój palec z chomiczym futerkiem

Ale mam oblężenie w biurze
Stary 2011-01-27, 10:45   #3150
anlejka
Zakorzenienie

A ja znalazłam swoją lampę życia
I muli mi laptop przez świnkowe forum
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości