|
|
#1681 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Kraków - część 8. i na pewno nie ostatnia :)
ecrulo - a jaki masz w domu? bo tutaj tylko drogie, malusie są oleje
Enzymatyczne najbardziej się opłaca kupować profesjonalne, niestety jest to duży wydatek jednorazowy, bo pojemność wielka. Ja mam aktualnie Norela. W sumie jak chcesz mogę przeliczyć i Ci odsprzedać 50ml. |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro promocja jest do piątku, to problem rozwiązany
![]() A ja akurat blending brush mam, nie mam za to innych do cieni
|
#1683 | |
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
Przelicz |
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#1685 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje ![]() Hula pewnie że chcę! byłam wczoraj w naturze i nie było, ale dzisiaj miała być dostawa Ax tam idzie?Cytat:
Cytat:
![]() niestety na kartę tyle trzeba wyłożyć a szkoda bo jako pracownik jest 3/4 tańszawiem, ale wypisałam wszystkie superlatywy żeby Was zachęcić ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() co z lodowiskiem? ufff całe szczęście że masz zapas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() do mamy próbowałam zadzownić, ale nie odbierała ale ona jest ze mnie dumna, czasem tylko jej się włącza takie "ciągnięcie w dół" ale to chyba bardziej wynika z tego że jakoś tak patrzy na świat pesymistycznie. W ogóle odkąd zaczęłam studiować i zgarniać co roku naukowe i pracować i w ogóle sobie radzić to przestała mi dawać lepsze przykładydziękuję mój szef, tak jeden jak i teraz drugi są bardzo ok, tylko że wiem, że mimo cała robota spadnie na mnie, a zyski są dzielone na 3, bo nie mam w tej drugiej pracy stałej pensji tylko umówiliśmy się, że zarobiona kasa jest dzielona na 3, więc mimo dumnego stanowiska i tak jestem szarym pracownikiem na którego spada wszystko---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cholerka- i tak jesteś niesamowita ![]() ale ja myślałam że robisz to ręcznie a nie na kompie, ale to nieważne ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- używała któraś dermacolu???? jak wrażenia i jak z odcieniami? bo nie mogę się zdecydować, który będzie najlepszy
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||||
|
|
|
#1686 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
I mam taką propozycję: Ja Ci dam 15ml oleju słonecznikowego eko a Ty kupisz 10 ml skwalanu http://naturaliskosmetyki.pl/skwalan...iwek-p-52.html i dasz mi za to połowę? Będziesz miała +/-20ml olejów+0,4gr kwasu+ 2/3krople wit. E z kapsułek(tokovit z apteki)=serum gotowe Nie używałam skwalanu, ale jest zachwalany i z opisu Naturalis wynika, że i na trądzik i na starzenie się słonecznikowy jest bazą większości olejków do twarzy (ja mam aktualnie macerat na słonecznikowym).---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Naturalis jedynie podaje, że max 3% stężenia (widocznie bardziej skoncentrowane są te liposomy), więc trzeba zmodyfikować tylko. |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Gg ja dla siebie nic nie biorę, myślałam, że promocja jest tylko dziś, więc zaproponowałam, że kogoś awaryjnie poratuję kartą. Ale wysyłka za free jest do piątku i Hula zamawia poprzez Ax, więc możecie się pod nie podpiąć
![]() EDIT: Ej w ogóle byłam dziś na tym całym Czarnym Łabędziu i poza grą Portmanki faktycznie nie powala. Ale aż się przykro patrzy na nią taką zabidzoną. Myślę, że w domu bym tego nie obejrzała do końca, ale w kinie całkiem spoko.
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2011-01-26 o 21:26 |
|
|
|
#1688 |
|
Matka Smoka
|
gg - czy ja mam w piątek dać Twój róż ecrulo? lepiej Ci będzie od niej odebrać?
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
No to gg masz to samo co ja. Ja z koleżanką robię za dyrektora, a potem on zbiera laury, a my nic z tego nie mamy.
A Dermacolu nie polecam jako podkładu na całą buzię, raczej jako korektor (ja osobiście używam pod oczy i na zaczerwienienia). Jako bladzioch używam odcienia 211 (mam bardziej brzoskwiniową, niż różaną cerę )Ok, wracam do rozwiązywania zadań z mikro
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to może też spróbuję oleju i kwasu, skoro filtr też już zamówiłam idę przeglądać ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Ola_gie, jutro będę o 14 z domu wyjeżdżać i myślę, że od tego momentu możemy się spotkać.. gdzie Ty studiujesz? może masz jakąś przerwę w tych okolicach ?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Matka Smoka
|
gg - ups, ja też Ci gratuluję
Zlinkowałaś dwa razy aloes w Klubie ![]() |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Melka - na AGH
Kończę o 16.30 i dopiero wtedy mogłabym się spotkać. I powiedz, ile chcesz tych plastrów
|
#1693 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#1694 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Ale z wydzielaniem nie mam problemu, tylko ze złodziejami, którzy chowają się w kanałach wychwytu i zgarniają wszystko dla siebie
Cytat:
Miałam tylko hialuronian w żelu o niższym stężeniu, więc się nie wypowiem, ale uważaj na niego, bo on musi być do czegoś dodany, inaczej ściągnie skórę i wysuszy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.eyeslipsface.com/dynamicI...03_deptimg.jpg
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
i działa najlepiej GG - gratulacje !!
|
||
|
|
|
#1696 | |
|
|
Cytat:
![]() A czy potrzebuję magicznych naczynek do mieszania, innych akcesoriów? Bo nic nie mam
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Matka Smoka
|
Melka - nie dopadłaś jak rozumiem ecrulo z moimi betami? Kiedy będziesz w Kr jeszcze?
Ecrulo - właśnie pojemniczek 50ml będę miała wolny, więc wolę Ci tyle dać. Jak mi się skończy, to następny możemy na pół kupić i jakiś inny do pzretestowania, np. Ziaja Pro. I butelkę na olej też mam. Przywiozę w piątek, pod warunkiem, że jutro zdążę odważyć wszystko A propos cen w sklepie Ziaji - niestety zazwyczaj są ciut wyższe niż w sklepach (też tego nie rozumiem), jednak niewątpliwym plusem jest to, że mają tam pełny asortyment a to się nigdzie indziej nie zdarza. Jak będę pewna wyjazdu, to założę wątek w Klubie. edit: kwas rozpuszcza się przez potrząsanie. Jedynie odmierzenie 0,4 g (1,15ml) może być ciężkie... |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
o 14.30 nie mogę
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brać cały ten kwas salicylowy czy może z ecrulo na pół ? tego jest chyba 20 gr, a jednorazowo o,4 tak ? edit : te oleje mogę pomieszać, tak?
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2011-01-26 o 21:47 |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Malla
Z tego co pamiętam, też masz mieszaną cerę, więc powiedz - czy warto tłuściochom używać olejów ? Chcę kupić coś w naturalis, ale nie wiem za czym się oglądać - lepiej oleje, hydrolaty, jakieś nawilżające cuda czy coś jeszcze innego? Chciałabym coś zrobić na swój trądzik/przebarwienia/wągry w liczbie nieskończonej... Nie znam się na tym W OGÓLE. Najbardziej zależy mi na wągrach, bo z resztą mam nadzieję, że uda mi się powalczyć przy pomocy toniku cytrynowego (plus moich maści, ale zimą chyba mają urlop, bąbel na nosie od 5 dni jest taki sam, maści nic nie dają :/ w ogóle stwierdzam, że chyba clindacne, która myślałam, ze nic nie daje - robiła wiele. W połączeniu ze skinorenem moja cera lepiej wyglądała, nawet wągry znikały, a to nowe coś nie daje prawie nic, choć skinoren mam ciągle... ale może to i wina pory roku? )Pomóż o wielka (choć prawie równa) kobieto!
|
|
#1701 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mju - warto stosować oleje, bo w końcu też wymagamy nawilżenia i ochrony. Jojoba i śliwka są ok, nie zapychają. Malina i słonecznik mnie zapychają.
|
|
#1702 | |
|
|
Cytat:
![]() Ok, mam nadzieję, ze zdążysz odmierzyć W piątek będę wyskakiwać na poprawkę kolosa rano, potem na siłownię i jak przyjdą kolczyki i/lub kosmetyki to wpadnę na spotkanie rzeczy zostawić i uciekam, a tak to cały dzień w domu siedzę.
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
Jojoby i śliwki nie mają :< tylko takie.
A gdzie mogę znaleźć jakieś przepisy, by sobie coś ukręcić?
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso, dziękuję za przelew
|
#1705 |
|
Matka Smoka
|
Ja miałam kilka podejść do oleji (nawet do próbki jojoby od Malli
Teraz chyba obecność tego kwasu sprawia, że się i lepiej wchłaniają i mam mniej prycholi (a jeszcze jest tu wit. E też potencjalny zapychacz). ecrulo - ale kwas jest w proszku nie musisz nigdzie gmerać, dolejesz i dosypiesz do butelki, którą Ci dam.Melka - można mieszać oleje oczywiście. Ja robię na wzór przepisu http://mazidla.com/receptariusz/85/3...rzy-2-bha.html ale podobnie ma również Lemon z BU http://biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html Hmmm czy mi się wydaje czy zmienili znów Lemona? Ja używam aktualnie tych samych olejów. Acha i przypomniało mi się, ze do olejku można jeszcze dodać 2-3 krople olejku herbacianego. Ale jesteś w Rynku od 16 do? Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2011-01-26 o 22:22 Powód: oleji?????iiide spać |
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tam Hula będzie malowana. Kiedy wizażanki razem będą malowane? Jeszcze to dziwne, że nie ma rysunku Krakowianek! Ja kiedyś będę chciała ogarnąć ZSK czy BU, ale to gdy będę mieć dużo czasu i świeży, wypoczęty umysł. To zdecydowanie nie ten czas
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nic mnie nie zapacha. Nigdy nic mnie nie zapchało.
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() http://mazidla.com/index.php?option=...=279&Itemid=73 W Naturalisie jest olej z czarnej porzeczki i kwas salicylowy. Glukonolakton jest też przyjemny w stosowaniu, nie ma najważniejszych wad kwasów.
|
|
|
#1709 |
|
Matka Smoka
|
Malla, a już mi się udało zwalczyć chęć na zrobienie jeszcze zamówienia z mazideł
Idę spać może mi do jutra przejdzie... |
|
|
|
#1710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę prosić o dane + kwotę na PW? Też od razu zrobię ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Ciekawe czy byśmy się poznały nawzajem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

kiedys bylo o tym glosno bo eksponaty prawdziwe (a wsrod nich np byla przekrojona macica z plodem...)
a wypłata dopiero w piątek... Ja naprawdę zbankrutuję 

W piątek będę wyskakiwać na poprawkę kolosa rano, potem na siłownię i jak przyjdą kolczyki i/lub kosmetyki to wpadnę na spotkanie rzeczy zostawić i uciekam, a tak to cały dzień w domu siedzę.