Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 20:43   #3931
martaN23
Zadomowienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

kochane czy jest tu taka mamuśka co wybiera się może na studia?czy tylko ja jestem ze średnim?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:00   #3932
konspiracja
Zakorzenienie

No proszę, tylko Karenina wróciła i już jest co nadrabiać
Poodpoczywać czasem dobrze, ale nie zaniedbuj nas
I do Arzt-a koniecznie

Wikuś, Adruś, Filuś - cud-miod chłopaki:love :

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Czy ja wiem czy zaleta...niektóre dzieci mają po nim bóle brzuszka i ekscesy kupkowe. Co za dużo to też nie zdrowo. To tak jak nutramigen co ma więcej żelaza- moje dziecie po nim kupy nie mogło wykrzesać z siebie
Osobiście staram się dawać mięsko, owoce, jajka i dziecko nie wzbudza w lekarce konieczności wykonywania badania krwi nawet już. A mieliśmy spora anemie- wcześniak plus długa żółtaczka.

Mnie odstarszają te nowe mleka jakoś wogóle szczerze mówiąc... Jakoś najbardziej przekonuje mnie Bebilon(ale cena z kosmosu) i Bebiko tego samego producenta no i do humany mam sentyment ponoć tylko po niej mogłam się wykupciać
Jasne, każdy wybiera. Mnie z kolei jakos Bebiko od początku nie przekonywało, a że uwielbiam suplementywiec dla mnie żelazo dodatkowe jest ok, bo uważam ze czasem trudno dostarczyć nawet w najlepszym pożywieniu. No i inna sprawa że malemu podchodzi i nigdy problemow z kupkami po nim nie mieliśmy.

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
edit: Konspi ja niedawno mialam w domu bestyje- krzyczala, zaciskala piesci, piszczala, kladla sie na podloge.ale zęby wyszly i przeszlo dopiero mamy 7 zębow (jedynki i 3 dwojki), wiec szykuje sie na powtorke;]
To mnie pocieszyłaś, my mamy 6 i dwie czwórki na wylocie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
i u nas ostatnim hitem są soczki jabłkowe i z owoców leśnych.. roźcieńczam jej wodą i wypija 6 butelek dziennie!!
no i mamy bunt na kaszki
6 butelek? Zazdroszczę, ja się znowu muszę prosić o kazdego łyczka.

I bardzo mocno Wam zyczę, zeby z malutką było ok

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:17   #3933
jo@śka
Rozeznanie

lucky - bardzo się cieszę, że z córką to nic poważnego

Pokażę Wam co moja mała kaskaderka wyprawia. Ostatnio gadam sobie na gg z siostrą. Milla plątała się pod nogami. Bawiła się chusteczkami, pudełkiem po czekoladkach itp. Nagle słyszę jakieś stęki, więc obracam się za siebie, bo myślałam, że Millka zrobiła kupę. Oczom swoim nie wierzę! Millka siedzi w wysokim krzesełku do jedzenia i się uśmiecha!!! Zgłupiałam!Czy ona faktycznie stała na podłodze czy ja ją włożyłam do krzesełka w międzyczasie??? No bo niby jak sama??? Wyciągnęłam więc dziecko, postawiłam na podłodze i grzecznie poprosiłam, by ładnie mamie pokazało jak wchodzi do krzesełka. A było to tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krzesło.jpg (30,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krzesło2.jpg (32,7 KB, 61 załadowań)
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:25   #3934
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dziękuję Mamuśki za komplementy, ale Filusiowi nie przekażę, bo mi się jeszcze bardziej rozbisurmani

Kochana, nie wiem, bo sama go mierzyłam ponad miesiąc temu i wyszło mi 82 cm. Dopiero 16 lutego idziemy na szczepienia i wtedy mi go dokładnie zmierzą.

Kachula tu masz link do rozmowy z tą dietetyczką
Kobieta chyba nie za bardzo wie, o co chodzi z tą dietą

http://mks.plejada.pl/43179,dieta-du...ktualnosc.html
Dziekowac dziekowac,glupoty gada i tyle,argumenty..... pożal sie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:36   #3935
zebra666
Zakorzenienie

Brombi fotka jak spi z Twą koszulą to chyba najbardziej znana wizazowa koszula nocna

Konspi jasne jak tylko dziecku pasuje to wszystko gra i buczy

Oszaleje ze spaniem Piotrka..ciągle się przebudza, śpi ze mną echhhhh

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:42   #3936
suonko2
Rozeznanie

Ależ mamy przystojniaków na tym wątku Wszyscy ostatnio pokazani - normalnie gdybym była młodsza heheh

Karenina co tu dużo gadać..., w maju zeszłego roku moja kol. z pracy na gg mi się żaliła, miała te same objawy co ty - kazałam jej zrobić test. W grudniu została mamą

jo@śka oczom nie wierzę na pewno ją tak układałaś, pstrykałaś fotę i pokazujesz nam teraz, że ona tak sama

lucky1910 6 butelek:confuse d: moja jak 120ml dziennie wypije to sukces, a pije na raty - tak z 20 razy Super, że wyniki dobre, no i oczywiście kciuki, żeby szybciutko wracała do zdrowia.

Zaharia dawaj foty bo nie ręczymy za siebie

kachula to widzę, że nasze dzieci się super dogadają Lenka to też taki mały przytulasek, ona nawet do misiów (serce i rozum) z reklamy netii w gazecie się przytula i całuje

Jeśli chodzi o mleczko, to my a Bebilonie. Też jakoś tak się nastawiłam, że niby dobre, ale może to tylko moje widzi mi się... Ostatnio myślałam nad Bebikiem, ale stwierdziłam, że dużo nie zaoszczędzę zważywszy na to, że bebilon ma 800g a bebiko 350g, a idzie nam jakieś 1600g\m=c. Bebilon kupuję zazwyczaj na promocji (biorę od razu z 4 op) więc te pare groszy miesięcznie to dla mnie nie oszczędność - oczywiście gdyby szło nam więcej na m-c to może to miałoby jakiś sens, ale tak...
No i u mnie też rekordów mlekowych nie ma - rano 120ml wody plus 4 miarki mleka i 4 kleiku, to wychodzi jakieś 140 i na noc 5 miarek mleka plus kleik, czyli jakieś 180ml.
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:42   #3937
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość

Pokażę Wam co moja mała kaskaderka wyprawia. Ostatnio gadam sobie na gg z siostrą. Milla plątała się pod nogami. Bawiła się chusteczkami, pudełkiem po czekoladkach itp. Nagle słyszę jakieś stęki, więc obracam się za siebie, bo myślałam, że Millka zrobiła kupę. Oczom swoim nie wierzę! Millka siedzi w wysokim krzesełku do jedzenia i się uśmiecha!!! Zgłupiałam!Czy ona faktycznie stała na podłodze czy ja ją włożyłam do krzesełka w międzyczasie??? No bo niby jak sama??? Wyciągnęłam więc dziecko, postawiłam na podłodze i grzecznie poprosiłam, by ładnie mamie pokazało jak wchodzi do krzesełka. A było to tak:
he he no jakbym widziała moją Olkę! identyczna kaskaderka
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:44   #3938
suonko2
Rozeznanie

Zebra mam to samo ostatnio w nocy, tzn. budzi się co chwila i popłakuje. Zwalam to na zęby - na dzień dzisiejszy 6 wychodzi, ale co dziennie ostatnio nowe wypatruje. W sumie to nawet wolę, że naraz idą, szybciej będziemy mieć z głowy...
Stary 2011-01-26, 21:52   #3939
jo@śka
Rozeznanie

suonko2 - jo@śka oczom nie wierzę na pewno ją tak układałaś, pstrykałaś fotę i pokazujesz nam teraz, że ona tak sama

Taaa... Byłam w takim szoku, że sama w to nie mogłam uwierzyć i robiąc zdjęcia modliłam się, żeby krzesło się nie przechyliło itp... Później jeszcze złaziła z kanapy przez jej bok zamiast normalnie, jak ludzie Teraz strach się bać spuścić ją z oczu na chwilę, bo nie wiadomo co wymyśli.

lucky - no to mamy już dwie kaskaderki. Jak znajdzie się trzecia, to może jakieś "Aniołki Charliego" z tego wyjdą
Stary 2011-01-26, 22:08   #3940
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
suonko2 - jo@śka oczom nie wierzę na pewno ją tak układałaś, pstrykałaś fotę i pokazujesz nam teraz, że ona tak sama

Taaa... Byłam w takim szoku, że sama w to nie mogłam uwierzyć i robiąc zdjęcia modliłam się, żeby krzesło się nie przechyliło itp... Później jeszcze złaziła z kanapy przez jej bok zamiast normalnie, jak ludzie Teraz strach się bać spuścić ją z oczu na chwilę, bo nie wiadomo co wymyśli.

lucky - no to mamy już dwie kaskaderki. Jak znajdzie się trzecia, to może jakieś "Aniołki Charliego" z tego wyjdą
Normalnie szczena opada

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Pozytywnie oczywiście

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dobra spadam spać - ciężka noc mnie czeka. Do jutra
Stary 2011-01-26, 22:09   #3941
zebra666
Zakorzenienie

Joaśka ładna kombinatorka

Suonko Piotruś 3 razy już był po mnie masakra...jak tlyko zoabczy, że mnie nie ma schodzi z łóżka i leci do pokoju. Tak, że dobranoc, bo znowu wyje...

Stary 2011-01-26, 22:11   #3942
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi fotka jak spi z Twą koszulą to chyba najbardziej znana wizazowa koszula nocna
Oj no, właściwie to jego koszula bo ja jej nie używam
Na usprawiedliwienie tych zwierzęcych wzorów, sama bym sobie takiej nie kupiła, moja przyjaciółka mi czasami takie prezenty robi

Jo@śka Twoja Milla jest niesamowita
A jaka ładna z niej dziewczynka, i ten kitek boski

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:36   #3943
zaharia
Rozeznanie

lucky ciesz sie, ze to zadna grozna sprawa, mam nadzieje, ze malenka szybciutko wroci do zdrowia
wow z tym piciem mnie zaskoczylas

joaska- milla niezla akrobatka sliczna dziewczynka.

a oto obiecane fotki, jak jutro bedzie w kapieli to strzele jej jak ma zmoczone, bo tak ma skrecone i zazwyczaj rozczochrane

DSC06974.jpgDSC06976.jpg

i straszyc tez potrafie "roczochraniecDSC06971.jpg

DSC06922.jpg
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:38   #3944
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór!

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, Młody waży 12, 3 i przy ukłuciu nawet nie pisnął, twardziel jeden Zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami, bo babka mówiła, że szczepionka staniała i kosztuje 200 zł Po szczepieniu spał 3 godziny, a ja razem z nim i teraz jakoś mi się nie spieszy do spania to może jakiś film jeszcze obejrzę

Tak poza tym to u nas ok, na weekend byliśmy w Poznaniu. Odwiedziliśmy znajomych i ogólnie było bardzo fajnie. Jak się zrobi cieplej to trzeba będzie się do zoo wybrać

Asioczka moja kumpela kiedyś kamerę wygrała, ale też paragonu nie zostawiła i kamery nie ma...

Lucky ale macie przeżycia... dobrze ze te dotychczasowe badania dobrze wyszły. No i trzymam kcuki za Oleńkę, niech już w końcu zdrowa będzie!

Kate ja już dawno w klubie nie byłam, ale czyżbyś była następna? Jeśli tak to gratuluję i zaraz sprawdzę

Kachula ja też muszę się zmobilizować do jazdy samochodem, bo prawko leży i się kurzy a ja mam coraz większego stresa na myśl o tym, że miałabym gdzieś pojechać...

Karenina mam nadzieję, że nic poważnego ci nie dolega i rzeczywiście może sprawcą tego złego samopoczucia jest fasolka??

Cytat:
Nie wiem czy pisałam... Pampersy w tesco są w kartonach po 99zł, a w lidlu od poniedziałku będzie paczka pampków za niecałe 40zł.
Dzięki za info Te kartony to fajna opcja, bo mi na bardzo długo starczają wtedy

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

Co pampków to powiedzcie czemu moja w nocy przecieka?
Może zmień na większy rozmiar

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
a co do wlosow to miriam ma prawie do pasa.....
Fotki :pro si:

No i fotki naszych przystjniaków i akrobatki Milki pierwsza klasa
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:49   #3945
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

zahario, padłam
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:55   #3946
kamilla123
Rozeznanie

Zaharia woooooow, piękna
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 23:15   #3947
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Hej kochane Mamuski

Juz raz do Was napisałam wiadomość o mnie wywalilo z wizazu;(

Nie pisze z Wami ostatnio mi mi laptop siadl, a dokładnie dysk twardy i korzystam teraz z internetu przez telefon, a strasznie nie lubię w nim pisać.

U nas wszystko dobrze, Bianka to mała gadula, powtarza każde słowo i to bardzo ładnie Juz można sie z nia normalnie dogadać, mówi, ze chce mniam mniam albo pic zaczyna Juz składać zdania np pa pa dzidzius

Co do naruszenia to my mamy takie ciężkie dni od poniedziałku, mała wszystko wymusza!!! To jest straszne!

Poza tym mamy nie maly problem, bo Bianka ma stwierdzono Juz trzeci migdal, a to bardzo szybko w tym wieku i jak narazie nic nie można zrobic ani podawać. Lekarka powiedziała, ze mamy uzbroić sie w cierpliwość, bo bedzie nam teraz lapala wszystkie infekcje;( taka moja mała bidulka!

Co do słodyczy to ja Biance czasami dam spróbować czekoladę czy inne słodkości, które akurat jem. Ona uwielbia gumę rozpuszczalna i lizaki

Zahario zakochana jestem w Twojej Miriam!!! A wy daleko mieszkacie od Wrocławia?

Olcia Blanka wymiata w tych kolczykach i jak jej Juz włoski urosły

Zeberko super, ze niespodzianka sie podobała

Kachula brawa dla Matiego za postępy w rozwoju!!! No i dla zmotoryzowanej mamusi rownież!!!

Wszystkie dzieciaczki boooskie!!!!! Nie wiem kiedy one tak nam urosły!

Joaska Mila to niezła spryciula moja Bianka tez kiedyś nosiła takie kitki;€ teraz Juz włoski lecą, bo ma dłuższe. Ale to słodko wyglada

Kate czy można Juz oficjalnie Tobie gratulowac?

Ok kochane Ide spać, obiecuje, ze jestem i będę na bieżąco, ale dopóki nie będę miała lapka to nie będę sie często odzywala

Trzymajcie sie cieplutko i ucalujcie swoje maluszki

A brombusiu skoro Juz jesteś to Ponawiam prośbę o zaproszenie do Klubu))

Buziaki
Stary 2011-01-27, 08:35   #3948
jo@śka
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa dla Millki akrobatki.

Zaharia - Miriam ma włoski nieziemskie po prostu! Cudne!

Katarina081 - Millce jakoś szybko włosy nie rosną. Myślałam, żeby obciąć jej grzywkę, bo jak spinam jej spinką, to sobie ją wyciąga razem z garścią włosów, ale jakoś bardziej podoba mi się bez grzywki. Dlatego wiążę jej w kitkę, bo z gumką nie wyszarpuje tak bardzo włosów. Kiedy będzie miała włosy jak Miriam??? Już chciałabym jej robić zwykłego kucyka...

U nas mimo kataru Millki noc przeszła dobrze. Tylko raz ją karmiłam w nocy. Więcej nie chciała, więc chyba nasze karmienie zmierza powoli ku końcowi. Trochę mi szkoda, bo to fajne, a dzieci więcej nie planuję

Lecę do niej, bo właśnie kończy wcinać jajecznicę. Miłego dnia!

A! Ja też poproszę o zaproszenie do klubu jeśli można... Bo może nie zasłużyłam jeszcze W każdym razie wolałabym tam wklejać zdjęcia.

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-01-27 o 08:37
Stary 2011-01-27, 09:41   #3949
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kochane czy jest tu taka mamuśka co wybiera się może na studia?czy tylko ja jestem ze średnim?
nie jesteś ja prawie 2 semestry chodziłam ;p potem rzuciłam, bo mi się kierunek nie podobał ;p potem ciąża i teraz miałam iść znów i dupa ;p nawet specjalnie zapisałam się na egzamin maturalny z biologii... także, nie jesteś sama

Cytat:
hahaha no Millka zaszalała!!! jestem pełna podziwu, a myślałam, ze to moja tak się wspina a tu proszę nie

Cytat:
he he no jakbym widziała moją Olkę! identyczna kaskaderka
hehehe U amelki ostatnim hitem jest wchodzenie na krzesełko i stawanie na nim!!! Jak to wczoraj zobaczyłam to aż się we mnie zagotowało! najczęściej wchodziła na nie i siadała, oczywiście nie na takie wysokie!

Cytat:
a oto obiecane fotki, jak jutro bedzie w kapieli to strzele jej jak ma zmoczone, bo tak ma skrecone i zazwyczaj rozczochrane
WOW!!! normalnie Miriam ... no nie brak słów! Włoski cudne zresztą Miriam to mała damulka oho już widzę tych kawalerów wszystkich co się sznureczkiem pod balkonem ustawiają!

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, Młody waży 12, 3 i przy ukłuciu nawet nie pisnął, twardziel jeden Zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami, bo babka mówiła, że szczepionka staniała i kosztuje 200 zł Po szczepieniu spał 3 godziny, a ja razem z nim i teraz jakoś mi się nie spieszy do spania to może jakiś film jeszcze obejrzę

Kate ja już dawno w klubie nie byłam, ale czyżbyś była następna? Jeśli tak to gratuluję i zaraz sprawdzę
No no kawał chłopa No tak, kto słyszał, zeby taki kawaler płakał przy maleńkim ukłuciu!
A no czyżbym była następna chyba taaaak

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
U nas wszystko dobrze, Bianka to mała gadula, powtarza każde słowo i to bardzo ładnie Juz można sie z nia normalnie dogadać, mówi, ze chce mniam mniam albo pic zaczyna Juz składać zdania np pa pa dzidzius

Poza tym mamy nie maly problem, bo Bianka ma stwierdzono Juz trzeci migdal, a to bardzo szybko w tym wieku i jak narazie nic nie można zrobic ani podawać. Lekarka powiedziała, ze mamy uzbroić sie w cierpliwość, bo bedzie nam teraz lapala wszystkie infekcje;( taka moja mała bidulka!

Kate czy można Juz oficjalnie Tobie gratulowac?
hehe z moją już też można się tak dogadać A jaka to ulga, bo nie trzeba się domyślać o co chodzi i co takie brzdące chcą
uuu ale z tym migdałkiem to problem... ale może nie będzie tak źle... a nie mogą już teraz nic zrobić? z tego co wiem, to się ten migdałek usuwa.

A tak oficjalnie to za tydzień, bo idę na USG to się wszystko okaże... ale chyba do tego USG to padnę...chciałabym już, ale wiem, ze to bez sensu...

Hejka dziewczyny!!!
U nas nic ciekawego ;p Amelka pierwszy raz od kilku miesięcy budząc się na mleko ok. 7 nie poszła dalej spać. I od tamtej pory siedzi w łóżeczku, zjadła już prawie całą bułkę i ogląda bajki! jakby dziecka wcale nie było! Oby tak było dalej

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:56   #3950
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Nie lubie narzekac jak nie wiem konkretnie co sie dzieje, ale hmmm...tak sobie jest...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Kurcze Kamila to nie ma żartów,idz do lekarza albo zrob sobie chociaz podstawowe badania,my juz sie przekonalismy ze zdrowie jest najwazniejsze wiec wyganiamy Cie do lekarza ale juz!!!!!!
dokładnie popieram (zrób test tak dla pewności )

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
. a 9 lutego mam egzamin i to taki nudny, postepowanie administracyjne... decyzje, postanowienia, skargi itd pasjonująca sprawa!
można się przyzwyczaic

Cytat:
A
my byliśmy w szpitalu.. mała znowu na świsty w oskrzelach i płucach.. pobrali masę badań i koło 18 mają być wyniki czyli już wiadomo, że to nie (albo nie tylko) ząbki
Cytat:
dziękujemy za życzenia zdrówka i kciuki chyba się przydały bo wyniki wyszły dobre (ta częśc co dziś była do odbioru, bo reszta w piątek) czyli wszytko wskazuje na lekką infekcję wirusową.. i miejmy nadzieję, że w nic gorszego się to nie przeobrazi...
Lucky zdrówka dla małej - bidulka - a moze to ząbki + infekcja = taka gorączka
za wyniki piątkowe

a ja w końcu nadrobiłam co naskrobałyście i
piękne dzieciaczki a Miriam - no z tymi włosami wymiata
Ola - Blanka w tych kolczykach urocza

ja teraz będę namawiac TŻ aby Izie przekuć uszy na piąte urodziny - ale pewnie się nie zgodzi - szkoda bo ona szaleje na tym punkcie

pisałyście o zachowaniu dzieci więc Grześ jak mu czegoś zabronię to sztywnieje drze się i często kładzie się na podłodze - i jest histeria, teraz to trwa do 2 minut, wcześniej potrafił nawet 15 minut - więc jest postęp, ale ja nie zwracam uwagi na niego wówczas, pilnuję tylko aby nie zrobił sobie krzywdy, i czekam aż mu minie i wówczas tłumaczę - nauczyłam się tego z Izą
co do wyłażenia - wyłązi wszędzie gdzie się da - ale na krzesełko próbował jednak mu sie nie udało, generalnie wycwanił sie i jak coś chce wziąść a nie moze dostać to po stłeczku - przynosi z łazienki - i wszystko jego
a jedzenie to my jestesmy na bebilonie pepti generalnie i czasem zwykłe mleko, mały teraz nie chce jeść zup tylko ziemniaki i mięso - no jak to chłop
słodycze - rzadko kinderki i ciasto - swoje, a tak to unikam, babcia wie że ma mu nie dawać i nie daje
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:04   #3951
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Lucky- trzymam kciuki, żeby to były ząbki a nie kolejna choroba!!

Zebra- Co do mleka to ja też daję bebiko. Wg mnie i mojego pediatry, droższe mleka wcale nie odbiegają znacznie od tych tańszych. Więc nie mam zamiaru ulegac marketingowi, że jak kupię coś droższego to tym samym serwuję niby lepsze

Właśnie byłam też w Lidlu i widziałam, że będą tanie pampki Zebra Wy używacie tych 4+? ile ich jest w paczce? bo my nadal 4 ale już chyba kupię większe bo coś mi się wydaje, że zaczynają być małe.

Moje dziecko po spacerze padło przy piciu mleka- oj dawno się to nam nie przytrafiło
my też na bebiko. Bebilonu nigdy nie próbowałam, właśnie ze względu na cenę.
No może w Lidlu kupie tylko problem w tym ze nie mam juz ani jednego Pampka a Huggies na noc to mi WOjtek przelewa :/

Dziewczęta mam jeszcze pytanko, moze sie któraś orientuje. Jak wiecie jestem na wychowawczym, i nie wiem jak to jest z legitymacją ubezpieczeniową, czy mam ją podbijać co miesiąc czy może pracodawca ma mi w ni wpisac że jestem od tego tam dnia na wychowawczym?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:05   #3952
zebra666
Zakorzenienie

Zaharia za karzdym arzem jak wklejasz zdjęcia Miriam to niesamowite, że tak mała dziewczynka ma takie piękne i długie włosy! Jest piękna

Katarina jasne, że się prezent spodobał ale najlepsze w nim było to zaskoczenie, bo przecież o niczym nie miałam pojęciaswoją drogą nie wiem jak Wy to wszystko dograłyście i kto to zainicjował...

Joaśka wiesz mysle, że się nie obrazisz ale krótko się znamy itd. a już miałyśmy klubowe ekscesy, bo się naprzyjmowało i nowych... Katarina jest tu od początku więc to co innego... Myśle, że nas zrozumiesz i poczekasz jeszcze?

Noc masakraaaaaa spał ze mna na mojej podusi Boli mnie szyjaaaa. Jadł o 4 mleko ale spalismy do 8.30 prawie. Ciesze się, bo chyba bym dziś umarła... Nie wezme go dzisiaj na spacer, bo taki coś za ciepły w nocy się wydawał. Teraz nie wiem czy zęby czy przeziębienie, bo ma mokry kaszel taki odrywający... Ale chyba syrop pomaga, bo się po nim nakaszle a potem już rzadko.

Stary 2011-01-27, 10:14   #3953
gucia6
Zakorzenienie

helol mamuski

przede wszystkim witam zguby, Karenine, Magde, Brombusie, Katarine i inne

Filus, Wiki, Milla, Miriam, Andre same slodkosci i cudownosci

A u nas... ja mam chwile dla siebie, bo Sandra w zlobku... i... ktos mowil, ze niby dzieci w zlobku to wszystkie zarazki podlapuja... hehe... u nas jest tak, ze Sandra znosi do domu, po niej splywa jak po kaczce (skonczylo sie wielkim katerem, ktory szybko minal), za to matka wszystko lapie i od 2 tygodni lazi zasmarkana, zachrypiana i pozbyc sie usrojstwa nie moze Ale z drugiej strony to lepiej, ze corcia ma odpornosc po tatusiu

No i coraz wiecej zaczynamy chodzic. Poki co sa to dystanse metrowe, ale pewnie sie nie obejrzymy, a Sandra pobiegnie

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-01-27 o 10:34
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:23   #3954
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Nie ma sie co smiac....ja tu czuwam....

Nie trzeba wyganiac, mialam juz termin na ten tydzien na badania krwi, ale moja lekarka sie rozchorowala wiec czekam az bedzie w gabinecie...

A tu prosze bardzo...z wiadomych wzgledow...
Załącznik 3695579
Nowy przyjaciel André...nie wiem z jakiej bajki wiec nazywamy go Tweetie...tzn. ja tak nazywam, bo André "TiTi!" Załącznik 3695580Załącznik 3695581Walka z butami Załącznik 3695582
Krzeselko i jego rozne zastosowania Załącznik 3695583Załącznik 3695584
Slynna juz mina niewiniatka Załącznik 3695585
świetne
Stary 2011-01-27, 10:24   #3955
carolans
Zadomowienie

moja już chodzi jak stara... nawet biegać próbuje, ale martwiłam się że późno zacznie przez raczkowanie. Chociaż brakuje mi gdy jeszcze nie chodziła, bo teraz to oczy wokół głowy trzeba mieć :-/
a ostatnio nauczyła się rysować a bardziej bazgrać długopisami kredkami wszystkim i mam wszystkie zeszyty, kalendarze i co na wierzchu podpisane przez Laurę-artystkę

Martwi mnie że od świąt ciągle łapie jakieś infekcje :-( nie są jakieś bardzo poważne, ale to męczące dla niej i dla mnie. wczoraj znowu się zaczęło: z nosa leci i odkaszluje to, plus że gorączki nie ma. zwiększyłam dawkę cebion multi, robię inhalacje, smaruję maścią majerankową, ale i tak chcę się przejść do lekarza żeby nie odkładało się nic na oskrzela... lepiej chuchać na zimne...

chyba zmienię cebion na multisanastol jest już od roku więc można podawać.

pozdrawiam was wszystkie i każdą z osobna

nie mam kiedy pisać bo tyle zajęć, plus ciąża plus chodzący brzdąc uff

ZAHARIA !!! włosy małej Miriam są niemożliwe, moja to łysa by była przy niej

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Edytowane przez carolans
Czas edycji: 2011-01-27 o 10:26
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:27   #3956
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ola fajnie wyglada taka zabawa dwoch maluchów
Moj Mati bawi sie z corka siostry i co chwilke podchodzi do niej i ja przytula i probuje ja ukochac ale ona nie lubi przytulancow a moj MAti to taka lepa i tylko by sie przytulal do dziewczyn
cha cha - wczesnie zaczyna

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Nie strasz mnie, bo się Ciebie nie boję

Załącznik 3695783

Załącznik 3695784

Załącznik 3695785

Te dwa ostatnie z dzisiaj , na jednym widać próbę wymuszenia płaczem. Różowa pantera ma 25 lat, dostałam ją jak szłam do zerówki

Załącznik 3695787

Załącznik 3695788
a na tym drugim to co on ma na głowie?
Stary 2011-01-27, 10:37   #3957
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
my też na bebiko. Bebilonu nigdy nie próbowałam, właśnie ze względu na cenę.
No może w Lidlu kupie tylko problem w tym ze nie mam juz ani jednego Pampka a Huggies na noc to mi WOjtek przelewa :/

Dziewczęta mam jeszcze pytanko, moze sie któraś orientuje. Jak wiecie jestem na wychowawczym, i nie wiem jak to jest z legitymacją ubezpieczeniową, czy mam ją podbijać co miesiąc czy może pracodawca ma mi w ni wpisac że jestem od tego tam dnia na wychowawczym?
Filipek świetnie wymusza płaczem - skąd ja to znam
brak mi słów do zachwytu włosami i całą Miriam
A Milla to niezła akrobatka. Nila co najwyżej włazi na sofę

Katarina, a mnei się wydawało, że 3 migdałek się usuwa.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:56   #3958
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

a to spryciula

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
lucky ciesz sie, ze to zadna grozna sprawa, mam nadzieje, ze malenka szybciutko wroci do zdrowia
wow z tym piciem mnie zaskoczylas

joaska- milla niezla akrobatka sliczna dziewczynka.

Załącznik 3697265Załącznik 3697266

i straszyc tez potrafie "roczochraniecZałącznik 3697267

Załącznik 3697268
oj no Boska jest po prostu
Stary 2011-01-27, 11:06   #3959
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Noc masakraaaaaa spał ze mna na mojej podusi Boli mnie szyjaaaa. Jadł o 4 mleko ale spalismy do 8.30 prawie. Ciesze się, bo chyba bym dziś umarła... Nie wezme go dzisiaj na spacer, bo taki coś za ciepły w nocy się wydawał. Teraz nie wiem czy zęby czy przeziębienie, bo ma mokry kaszel taki odrywający... Ale chyba syrop pomaga, bo się po nim nakaszle a potem już rzadko.
Zdrówka dla Piotrusia!!

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
moja już chodzi jak stara... nawet biegać próbuje, ale martwiłam się że późno zacznie przez raczkowanie. Chociaż brakuje mi gdy jeszcze nie chodziła, bo teraz to oczy wokół głowy trzeba mieć :-/
a ostatnio nauczyła się rysować a bardziej bazgrać długopisami kredkami wszystkim i mam wszystkie zeszyty, kalendarze i co na wierzchu podpisane przez Laurę-artystkę
Martwi mnie że od świąt ciągle łapie jakieś infekcje :-( nie są jakieś bardzo poważne, ale to męczące dla niej i dla mnie. wczoraj znowu się zaczęło: z nosa leci i odkaszluje to, plus że gorączki nie ma. zwiększyłam dawkę cebion multi, robię inhalacje, smaruję maścią majerankową, ale i tak chcę się przejść do lekarza żeby nie odkładało się nic na oskrzela... lepiej chuchać na zimne...
nie mam kiedy pisać bo tyle zajęć, plus ciąża plus chodzący brzdąc uff
MOja ostatnio kredką wymalowała sobie całą buzię i język!!!
Zdrówka dużo dla Laury!!!
A jak tam fasolka się trzyma??

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:38   #3960
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:

Olcia dość często kombinuje, żeby przystawić sobie jeździk i po nim wdrapać ię na półkę od tv

Maria a może mała za dużo w nocy pije? może jej mleczko podajesz albo coś innego? moja na cycu tak dużo w nocy siusiała a teraz już nie..

Ola Blanka w kolczykach prześlicznie wygląda ja Oli też myślałam o kolczykach ale z tz-em stwierdziliśmy że jeszcze poczekamy..

Katarinka to oby Was jak najmniej tych infekcji dopadło w kiedy będziecie miały usunięty ten migdałek?

Zaharia Miriam niesamowicie wygląda moja teściowa się napatrzeć nie mogła.. jaka ona piękna.. jakie ma śliczne włoski.. jaki poważny buziak..

Guciu za kolejne kroczki

u nas dziś babcia mieniła dziadka i przyjechała na 2 dni żeby nam pomóc..dziś wieczorem jedziemy do jakiegoś lekarza magika żeby obejrzał Olę..znajom znajomych dali nam namiar że to taki wybitny lekarz więc pojedziemy..Olcia wciąż ma skoki temperatury..

miłego dzionka
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości