|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
O kurde to nieźle,to ja ile mam?eh chyba z 10cm..
Mam do brody. Myslałam,że 45 to krócej. Jest wizażanka, która ma 100coś i jej sięgają za pupę. Chociaż wiadomo, że to zależy od wzrostu - u mnie nie ma go zbyt wiele ![]() A taki mały offtop: Właśnie, ile macie wzrostu? Zgadzacie się z tym,że dla niskich lepiej krótkie fryzury, natomiast długie i proste włosy tylko dla tych od 165 w gore? |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale nie patrzcie na końcówki, bo podcinam dopiero na urodziny, więc strasznie mało ich ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
ja sie z tym nie zgadzam że długie i proste dla < 165 :P
bo ja mam 160 a choduje sobie długie włoski ![]() chociaz ja tez raczej chce takie ze tak powiem za piersi, troche wiecej niz mam teraz ![]()
#1624 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dłuugie ![]()
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, bo ja zaczynam schizować
![]() Czy dziecięcy szamponmoże się przyczynić do wypłukiwania farby? |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
weegirl masz bardzo ładne włosy, naprawdę super
![]() fale są fajnie ukształtowane i nienapuszone ![]() ja też nie do końca się zgadzam z tą długością włosów w zależności od wzrostu. Wiadomo, że jak jest bardzo drobna dziewuszka niewysoka np 155 cm i ma włosy do pasa lub dłuższe to może przytłaczać (ale też niekoniecznie), ale też nie znaczy że nie można mieć dłuższych niż np do ramion, ważne co komu pasuje i w czym się dobrze czuje ja mam 160 cm, nie jestem bardzo drobna (ale też nie jakaś masywna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1629 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to też jest tak, że czasami słyszę, że lepiej wyglądają wysokie kobiety. U mnie w rodzinie wszyscy są wysocy, mama i siostra powyżej 1.70 i tylko ze mnie kurdupel. Wcale mi to nie przeszkadza. Nie potrzebuję się optycznie podwyższać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za odpowiedź;-) bałam się, że obciążę włosy i tak wypadające za ciężkimi odżywkami, ale będę walczyła;-) a co do szamponu jakieś sugestie? timotei nie jest za cienki...? o żelazie nie wiedziałam, że nie powinno się łączyć z wapniem i magnezem!!! tak, przyjmuję żelazo wzbogacone kwasem foliowym, do tego w takim razie zacznę łykać wit. C. trzeba trochę czasu, żeby się przyjęło i podniosło mi hemoglobinę. Mam tylko nadzieję, że nie wyłysieję do tego czasu heheh;-)
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, to wszystko zależy. Mam koleżankę, która ma ok. 162cm wzrostu i włosy sięgające do pupy. Jednak chodzi w warkoczu i to absolutnie jej nie skurcza. Chociaz mysle,ze jakby rozpuscila takie to moglyby ją "osaczyć".
Ja w 2007 miałam takie włosy do piersi i zapewne takie będą moim celem. Możliwe, że jednak zostane przy bobie- sama niewiem ![]() Weegirl- kurde to co ja mam zrobić? Niechce,żeby szampon mi wypłukiwał ten kolor, ale chciałabym również stosować jak najmniej silikonów. To co teraz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
CORELIPS
|
od niedawna postanowilam tez stawiac nanaturalne nieoblepiacze ale nie sposob sie wyrzec calkowicie sodium lauren sulfae bo jest we wszystkich (no!?) szamponach niemalże...
nie rozumiem tego np... SZAMPON HERBAL CARE SKRZYPOWY - pisze ze bez SLS a w skladzie jak bumcykcyk na drugim miejscu sodium laurent sulfae --.-- |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może stosuj jakiś inny szampon, z SLESem ale bez silikonów. Ja lubię np. szampony z serii Joanna Naturia, ale nie każdemu będą one pasowały. Ja akurat do mycia włosów stosuję teraz co mi wpadnie w ręce, czyli np. porzeczkowy żel do mycia ciała Yves Rocher (bo ma sporo hydrolatu oczarowego ![]() Tak naprawdę, jest na rynku bardzo dużo szamponów, które nie zawierają silikonów. Ale ja czasami lubię, jak szampon nie kołtuni włosów i jak mam problemy z rozczesywaniem to stosuję szampony Gliss Kur, bo nie chcę męczyć włosów. Z tego co pamiętam, to np. jedwabny nie ma silikonów ale za to zawiera inne podobne substancje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
http://www.boots.com/en/Dead-Sea-Nat...-Shampoo_7621/ Ja uzywam tego szmaponu teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta producent wyjaśnia to swojej stronie http://www.farmona.pl/sklep/sles-skl...artykul/6.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Obecnie mam jeszcze nowy szampon jajeczny z Joanny Apteczka Babuni. On ma olej rycynowy,ale to podobno nie zaszkodzi kolorowi. Ten szampon jest do rozjasnianych i farbowanych, ja obecnie mam farbowane,ale nie rozjasnanie, nie wypłucze mi ciemnego blondu? ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Idę przekopać wątek dot. szamponów bez silikonów. Chciałabym znaleźć szampon bez silikonów,ale do włosów farbowanych - może znacie? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-26 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze osoba ponizej 150 i ekstremalnie dlugimi wlosami wygladalaby na przytloczona, ale uwazam, ze bez przesady. z resta - mi zbyt dlugie wlosy sie nie podobaja. do talii max, ![]() Cytat:
a witamine c zamiast przyjmowac w tabletkach moze dorzuc do posilku przy ktorym przyjmujesz zelazo jakies dobre warzywko bogate w wit c (np. papryka swieza) albo popij sokiem? zawsze to zdrowiej, latwiej sie przyswoi itd |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was stosowała aloesowy szampon i odżywkę Aloe Pura?
Spójrzcie, jaki piękny mają skład ![]() Cytat: Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość proszę o analizę 2 produktów na bazie aloesu : Aloesowy szampon przeznaczony do włosów suchych i zniszczonych Szampon produkowany jest ze stuprocentowo czystego miąższu aloesu. Polecany do włosów suchych i zniszczonych (także farbowaniem i trwałą ondulacją). Unikalne połączenie aloesu, żeń-szenia, dziurawca i czarnej borówki, wzbogacone zaawansowanym kompleksem witamin naturalnie odżywia i rewitalizuje włosy oraz skórę głowy. SKŁAD: Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown),Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Hydoxysultaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-Glucoside, Glycerly Oleate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cerimide 3, Cerimide 6 11, Cerimide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauryl Lactylate, Xanthan Gum, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort*),Panax Ginseng (Ginseng*) Salvis Officinalis (Sage*), Urtica Diocia (Common Nettle*), Vaccinium Myrtillus (Bilberry*), Melilotus Officinalis ( Sweet Clover ), Glycyrrhiza Glabra (Liquorice Shrub*), Centraria Islandica (Iceland Moss*) Tilia Vulgaris (linden*), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile*), Symphytum Officinale (Comfrey*), Calendula Officinalis (Marigold*) Allantoin, Panthenol, Lavendula Hybrida (Lavender*), Eugenia Caryphyllus (Clove*), Citrus Aurantifoila (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea, Cubeba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. *składniki pochodzące z upraw organicznych. Cytat: Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość Odżywka aloesowa przeznaczona dla wszystkich rodzajów włosów Odżywka do włosów Aloe Vera to unikalna kompozycja stuprocentowo czystego Aloe Vera Gel, masła shea, migdałowca i trawy cytrynowej wzbogacona o zaawansowany kompleks witamin i minerałów. Posiada właściwości łagodzące, odżywcze, modelujące i wzmacniające włosy. SKŁAD: Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera Inner Gel*), Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Aqua, Quaternium-82, Cocamidopropyl Dimethylaminohydroxypropy l Hydrolyzed Collagen (Marine Source), Butyrospermum Parkii (Shea Butter*), Theobroma Cacao (Cocoa Butter*), Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil*), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Lecithin, Citric Acid, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Citrus Aurantifolia (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea Cubeba (May Chang*), Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzoic Acid. [Citral, Limonene] *składniki pochodzące z upraw organicznych A tutaj analiza ![]() Szampon Cytat:
Odżywka Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
Ty masz farbowane włosy,tak? I nie wypłukuje Ci koloru? Jakiej odżywki/maski używasz? ![]() ![]() Ten Twój szampon też wypada super po analizie składu ![]() Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-27 o 00:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzies był podany link na laboratorium urody.. do art o miodzie ktory ma własciwosci rozjasniające..
dodaje czasem miodku do maski i trzymam z godz widze ze staja sie bardziej rude ![]() ile trzeba trzymac zeby ten miodzik bardziej zadziałał.. i czy do maski czy przed spłukaniem mam troche czasu to posiedziałabym ![]()
#1640 |
Zakorzenienie
|
miod rozjasnia
![]() ![]() napewno nie rozjasni a nada zolty pociemni blond ![]()
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Ja w UK mieszkam, szmapon Dead Sea kupuje w Bootsie a ten Organisc w Holland and barrett.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Caskada, oczywiście, że nie chodzi tu o takie klasyczne rozjaśnianie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
CORELIPS
|
a to ja bym poprosiła o poradę, jak rozjaśnić włoski - nie ingerując w nie chemią?
cytryna i rumianek mi są jedynie znane i niewiele efektu z tego jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie przy miodowej masce trzymanej na głowie co najmniej 4 godziny ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1646 |
Przyczajenie
|
Odżywkę z oriflame rzadko kiedy nakładam na całe włosy, gdyż musiałabym wylać pół opakowania
![]() ![]() ![]() Ale nie używam jej od dłuższego czasu, bo prostuję włosy raz na pół roku ![]() W takim razie olejek kokosowy...A kiedy mam go stosować? codziennie? po każdym myciu włosów? mam spłukiwać ten specyfik po jakimś czasie, czy jest on bez splukiwania? ![]() Jakie proponujecie szampony i odżywki, które nie są "oblepiaczami"? ![]() Edytowane przez diana93 Czas edycji: 2011-01-27 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- No właśnie ![]() Shawtty, Ty się znasz na składach - powiedz mi, moja droga, czy tych kosmetyków Aloe Pura można używać w przypadku włosów farbowanych? Czy nie wypłuczą koloru? Czy to nie jest tak,że jak masz farbowane włosy, to i szampon musi być tylko i wyłącznie do farbowanych? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() stosowalam rozne cuda jak rumianek i plukanki cytrynowe i zero efektu na moich wlosach... jedynie moge powiedziec ze niektore odzywki oraz oleje sa mi w stanie lekko pozolcic wlosy..
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-01-27 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
✌
|
Ja kiedyś pamiętam jak robiłam okład na twarz z rumianku i włosy przy skroniach rozjaśniły się naprawdę do jasnego blondu. Miałam wtedy taki średni brąz a przy skroniach prawie blond.
![]() ![]()
#1650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.