Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 20:39   #1621
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

O kurde to nieźle,to ja ile mam?eh chyba z 10cm..
Mam do brody.
Myslałam,że 45 to krócej.
Jest wizażanka, która ma 100coś i jej sięgają za pupę.
Chociaż wiadomo, że to zależy od wzrostu - u mnie nie ma go zbyt wiele , dlatego napewno nie chcę mieć dłuższych niż do piersi - bo to by mnie moocno w dół pociągnęło.

A taki mały offtop: Właśnie, ile macie wzrostu?
Zgadzacie się z tym,że dla niskich lepiej krótkie fryzury, natomiast długie i proste włosy tylko dla tych od 165 w gore?
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:43   #1622
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
tak bo dzis dzień mycia włosów i miałam mieszankę z olejem kokosowym

a bez mycia wszystko ci schodzi? nie obciąża?
Nie, nie obciąża. Warto spróbować, aczkolwiek raczej nie przed większym wyjściem

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Weegirl! Czy Ty masz takie długaśne blond, falowane włosy i gdzieś niedawno zamieszczałaś fotkę czy mi się coś pomyliło?
Wyobrażałam sobie Ciebie jako chłodno-brązowowłosą z długością do łopatek. Nie wiem skąd się wzięła ta wizja, ale byłam tak święcie przekonana,że takie masz włoski,że przeżyłam szok jak zobaczyłam fotkę z długimi i do tego blond.
No, mam blond falowane. Niestety, farbowane Mój naturalny kolor w ogóle do mnie nie pasuje, nawet w zeszłym roku do niego wróciłam, żeby już nie farbować. Bez makijażu wyglądałam jak ciężko chora

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
o tez bym prosiła o zdjecie twoich wlosków weegirl

widziałam kiedys na blogu chyba?

ale i tak bym prosiła o takie np z dzisiaj
No, jest, jest na blogu. Ale proszę, to takie z dzisiaj, tylko robione telefonem i moje włosy jakoś dziwnie wyglądają

Ale nie patrzcie na końcówki, bo podcinam dopiero na urodziny, więc strasznie mało ich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj..jpg (82,5 KB, 119 załadowań)
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:47   #1623
karmazynka99
Zakorzenienie

ja sie z tym nie zgadzam że długie i proste dla < 165 :P
bo ja mam 160 a choduje sobie długie włoski

chociaz ja tez raczej chce takie ze tak powiem za piersi, troche wiecej niz mam teraz

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:47   #1624
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ale proszę, to takie z dzisiaj, tylko robione telefonem i moje włosy jakoś dziwnie wyglądają

Ale nie patrzcie na końcówki, bo podcinam dopiero na urodziny, więc strasznie mało ich
Stary 2011-01-26, 20:48   #1625
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nie, nie obciąża. Warto spróbować, aczkolwiek raczej nie przed większym wyjściem

No, mam blond falowane. Niestety, farbowane Mój naturalny kolor w ogóle do mnie nie pasuje, nawet w zeszłym roku do niego wróciłam, żeby już nie farbować. Bez makijażu wyglądałam jak ciężko chora

No, jest, jest na blogu. Ale proszę, to takie z dzisiaj, tylko robione telefonem i moje włosy jakoś dziwnie wyglądają

ale swietniaste , fale naprawde super!
i dłuugie

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:50   #1626
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Słuchajcie, bo ja zaczynam schizować - mam pytanko:
Czy dziecięcy szamponmoże się przyczynić do wypłukiwania farby?
Stary 2011-01-26, 20:56   #1627
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

weegirl masz bardzo ładne włosy, naprawdę super
fale są fajnie ukształtowane i nienapuszone i super długość...

ja też nie do końca się zgadzam z tą długością włosów w zależności od wzrostu. Wiadomo, że jak jest bardzo drobna dziewuszka niewysoka np 155 cm i ma włosy do pasa lub dłuższe to może przytłaczać (ale też niekoniecznie), ale też nie znaczy że nie można mieć dłuższych niż np do ramion, ważne co komu pasuje i w czym się dobrze czuje

ja mam 160 cm, nie jestem bardzo drobna (ale też nie jakaś masywna ) i mam już włosy do zapięcia stanika, jak widać w podpisie 52cm i zapuszczam tak jeszcze z 10cm i wcale nie czuję się przytłoczona moimi włosami
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 20:57   #1628
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Zgadzacie się z tym,że dla niskich lepiej krótkie fryzury, natomiast długie i proste włosy tylko dla tych od 165 w gore?
Ja mam 162 i nie wyobrażam sobie żebym miała mieć krótkie włosy mam ok do łopatek. Aż zmierzyłam z ciekawości i od czubka głowy do końca najdłuzszej partii (mam cieniowane) wychodzi mi ok 45cm, zależy pod jakim kątem zmierzę.

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:09   #1629
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 160 i jestem b. drobna. W dodatku prawie zawsze noszę buty na płaskiej podeszwie i ubieram się jak dziecko z podstawówki. I może mnie te włosy skracają, ale wcale mi to nie przeszkadza. Podobają mi się długie włosy i zamierzam takie mieć, nieważne co na ten temat sądzą inni. Nie muszę się nikomu podobać, zresztą i tak najpiękniejsza to ja nie jestem Jak TŻ zacznie narzekać to może przestanę zapuszczać. Może

Ale to też jest tak, że czasami słyszę, że lepiej wyglądają wysokie kobiety. U mnie w rodzinie wszyscy są wysocy, mama i siostra powyżej 1.70 i tylko ze mnie kurdupel. Wcale mi to nie przeszkadza. Nie potrzebuję się optycznie podwyższać.

Cytat:
Słuchajcie, bo ja zaczynam schizować - mam pytanko:
Czy dziecięcy szamponmoże się przyczynić do wypłukiwania farby?
Wydaje mi się, że tak. Moje włosy po myciu np. Babydreamem są b. szorstkie, jakbym Nizoralu użyła

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
weegirl masz bardzo ładne włosy, naprawdę super
fale są fajnie ukształtowane i nienapuszone i super długość...

ja mam 160 cm, nie jestem bardzo drobna (ale też nie jakaś masywna ) i mam już włosy do zapięcia stanika, jak widać w podpisie 52cm i zapuszczam tak jeszcze z 10cm i wcale nie czuję się przytłoczona moimi włosami
Dziękuję, Dziewczyny No i kończąc o tej długości, uważam, że każdy powinien wyglądać tak, jak mu się podoba, przy zachowaniu elementarnych zasad higieny oczywiście
Stary 2011-01-26, 21:31   #1630
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
witaj mala
jak dla mnie to brakuje w twojej pielegnacji odzywki do codziennego stosowania.
czesciej olejki (sesa ponoc jest bardzo dobra na porost - dziewczyny chwalily) ale jak wszystko - zeby dzialala musi byc stosowana systematycznie.

co do wypadania po ubytku krwi - lykasz jakies suplementy? na uzupelnienie poziomu hemoglobiny dobre jest żelazo, kwas foliowy i witamina c. najlepiej w zdrowym jedzeniu (czerwone miesko i podroby, warzywa o intensywnym zabarwieniu zielonym i czerwonym, fasolowate, orzechy) ale moga byc tez suplementy tabletkowe - wazne tylko, zeby nie laczyc zelaza w jednej dawce z magnezem i wapniem.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Witaj;-)
dziękuję za odpowiedź;-) bałam się, że obciążę włosy i tak wypadające za ciężkimi odżywkami, ale będę walczyła;-) a co do szamponu jakieś sugestie? timotei nie jest za cienki...?

o żelazie nie wiedziałam, że nie powinno się łączyć z wapniem i magnezem!!! tak, przyjmuję żelazo wzbogacone kwasem foliowym, do tego w takim razie zacznę łykać wit. C. trzeba trochę czasu, żeby się przyjęło i podniosło mi hemoglobinę. Mam tylko nadzieję, że nie wyłysieję do tego czasu heheh;-)

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:44   #1631
Namietne_Usta
Zakorzenienie

No właśnie, to wszystko zależy. Mam koleżankę, która ma ok. 162cm wzrostu i włosy sięgające do pupy. Jednak chodzi w warkoczu i to absolutnie jej nie skurcza. Chociaz mysle,ze jakby rozpuscila takie to moglyby ją "osaczyć".
Ja w 2007 miałam takie włosy do piersi i zapewne takie będą moim celem. Możliwe, że jednak zostane przy bobie- sama niewiem

Weegirl- kurde to co ja mam zrobić? Niechce,żeby szampon mi wypłukiwał ten kolor, ale chciałabym również stosować jak najmniej silikonów. To co teraz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 21:55   #1632
sylvia_doll
CORELIPS

od niedawna postanowilam tez stawiac nanaturalne nieoblepiacze ale nie sposob sie wyrzec calkowicie sodium lauren sulfae bo jest we wszystkich (no!?) szamponach niemalże...
nie rozumiem tego np... SZAMPON HERBAL CARE SKRZYPOWY - pisze ze bez SLS a w skladzie jak bumcykcyk na drugim miejscu sodium laurent sulfae --.--
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:57   #1633
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Weegirl- kurde to co ja mam zrobić? Niechce,żeby szampon mi wypłukiwał ten kolor, ale chciałabym również stosować jak najmniej silikonów. To co teraz?
Ale wypłukuje Ci kolor? Zauważyłaś to?

To może stosuj jakiś inny szampon, z SLESem ale bez silikonów. Ja lubię np. szampony z serii Joanna Naturia, ale nie każdemu będą one pasowały. Ja akurat do mycia włosów stosuję teraz co mi wpadnie w ręce, czyli np. porzeczkowy żel do mycia ciała Yves Rocher (bo ma sporo hydrolatu oczarowego ).

Tak naprawdę, jest na rynku bardzo dużo szamponów, które nie zawierają silikonów. Ale ja czasami lubię, jak szampon nie kołtuni włosów i jak mam problemy z rozczesywaniem to stosuję szampony Gliss Kur, bo nie chcę męczyć włosów. Z tego co pamiętam, to np. jedwabny nie ma silikonów ale za to zawiera inne podobne substancje.
Stary 2011-01-26, 22:01   #1634
Jennifer85
Zakorzenienie

http://www.boots.com/en/Dead-Sea-Nat...-Shampoo_7621/ Ja uzywam tego szmaponu teraz Wczesniej byl ten: http://www.drorganic.co.uk/aloe-products.asp

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:05   #1635
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
od niedawna postanowilam tez stawiac nanaturalne nieoblepiacze ale nie sposob sie wyrzec calkowicie sodium lauren sulfae bo jest we wszystkich (no!?) szamponach niemalże...
nie rozumiem tego np... SZAMPON HERBAL CARE SKRZYPOWY - pisze ze bez SLS a w skladzie jak bumcykcyk na drugim miejscu sodium laurent sulfae --.--
Jeśli masz na myśli szampon herbal care z farmony to w nim nie ma SLS tylko SLES
zreszta producent wyjaśnia to swojej stronie
http://www.farmona.pl/sklep/sles-skl...artykul/6.html
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:22   #1636
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dzięki

Obecnie mam jeszcze nowy szampon jajeczny z Joanny Apteczka Babuni. On ma olej rycynowy,ale to podobno nie zaszkodzi kolorowi. Ten szampon jest do rozjasnianych i farbowanych, ja obecnie mam farbowane,ale nie rozjasnanie, nie wypłucze mi ciemnego blondu?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Idę przekopać wątek dot. szamponów bez silikonów.

Chciałabym znaleźć szampon bez silikonów,ale do włosów farbowanych - może znacie?

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-01-26 o 22:41
Stary 2011-01-26, 22:24   #1637
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurde to nieźle,to ja ile mam?eh chyba z 10cm..
Mam do brody.
Myslałam,że 45 to krócej.
Jest wizażanka, która ma 100coś i jej sięgają za pupę.
Chociaż wiadomo, że to zależy od wzrostu - u mnie nie ma go zbyt wiele , dlatego napewno nie chcę mieć dłuższych niż do piersi - bo to by mnie moocno w dół pociągnęło.

167 i wiekszosc zycia mialam krotkie wlosy (miedzy uchem a ramieniem)

moze osoba ponizej 150 i ekstremalnie dlugimi wlosami wygladalaby na przytloczona, ale uwazam, ze bez przesady.
z resta - mi zbyt dlugie wlosy sie nie podobaja. do talii max,

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Witaj;-)
dziękuję za odpowiedź;-) bałam się, że obciążę włosy i tak wypadające za ciężkimi odżywkami, ale będę walczyła;-) a co do szamponu jakieś sugestie? timotei nie jest za cienki...?

o żelazie nie wiedziałam, że nie powinno się łączyć z wapniem i magnezem!!! tak, przyjmuję żelazo wzbogacone kwasem foliowym, do tego w takim razie zacznę łykać wit. C. trzeba trochę czasu, żeby się przyjęło i podniosło mi hemoglobinę. Mam tylko nadzieję, że nie wyłysieję do tego czasu heheh;-)
szampon ma myc i nie wysuszac wlosow ani skalpu. od odzywiania sa odzywki, wiec nie ma opcji, ze szampon jest za cienki.

a witamine c zamiast przyjmowac w tabletkach moze dorzuc do posilku przy ktorym przyjmujesz zelazo jakies dobre warzywko bogate w wit c (np. papryka swieza) albo popij sokiem? zawsze to zdrowiej, latwiej sie przyswoi itd
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 00:18   #1638
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z was stosowała aloesowy szampon i odżywkę Aloe Pura?

Spójrzcie, jaki piękny mają skład

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
proszę o analizę 2 produktów na bazie aloesu :

Aloesowy szampon przeznaczony do włosów suchych i zniszczonych
Szampon produkowany jest ze stuprocentowo czystego miąższu aloesu. Polecany do włosów suchych i zniszczonych (także farbowaniem i trwałą ondulacją). Unikalne połączenie aloesu, żeń-szenia, dziurawca i czarnej borówki, wzbogacone zaawansowanym kompleksem witamin naturalnie odżywia i rewitalizuje włosy oraz skórę głowy.
SKŁAD:
Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown),Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Hydoxysultaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-Glucoside, Glycerly Oleate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cerimide 3, Cerimide 6 11, Cerimide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauryl Lactylate, Xanthan Gum, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort*),Panax Ginseng (Ginseng*) Salvis Officinalis (Sage*), Urtica Diocia (Common Nettle*), Vaccinium Myrtillus (Bilberry*), Melilotus Officinalis ( Sweet Clover ), Glycyrrhiza Glabra (Liquorice Shrub*), Centraria Islandica (Iceland Moss*) Tilia Vulgaris (linden*), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile*), Symphytum Officinale (Comfrey*), Calendula Officinalis (Marigold*) Allantoin, Panthenol, Lavendula Hybrida (Lavender*), Eugenia Caryphyllus (Clove*), Citrus Aurantifoila (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea, Cubeba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. *składniki pochodzące z upraw organicznych.

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
Odżywka aloesowa przeznaczona dla wszystkich rodzajów włosów
Odżywka do włosów Aloe Vera to unikalna kompozycja stuprocentowo czystego Aloe Vera Gel, masła shea, migdałowca i trawy cytrynowej wzbogacona o zaawansowany kompleks witamin i minerałów. Posiada właściwości łagodzące, odżywcze, modelujące i wzmacniające włosy.
SKŁAD:
Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera Inner Gel*), Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Aqua, Quaternium-82, Cocamidopropyl Dimethylaminohydroxypropy l Hydrolyzed Collagen (Marine Source), Butyrospermum Parkii (Shea Butter*), Theobroma Cacao (Cocoa Butter*), Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil*), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Lecithin, Citric Acid, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Citrus Aurantifolia (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea Cubeba (May Chang*), Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzoic Acid. [Citral, Limonene] *składniki pochodzące z upraw organicznych

A tutaj analiza :

Szampon
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ooo, widzę tu mega-fajny skład.
Przede wszystkim głównym rozpuszczalnikiem jest żel aloesowy, a dobroczynnych właściwości tej rośliny chyba nikomu opisywać nie trzeba .
Łagodne substancje myjące.
Bogactwo ceramidów, znanych z właściwości regeneracyjnych.
Cała masa odzywczych ekstraktów - nie będę ich opisywać, w nawiasie podane są angielskie nazwy, więc latwo sobie odszukać i poczytać o nich więcej.
Z chęcią sama kiedyś go wypróbuję

Odżywka
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Nie pozostaje mi nic innego, niż powtórzyć za producentem, bo nie rozmija się z prawdą ani o krok.
Odżywka ma faktycznie ładny, bogaty skład o dużym potencjale odżywczym, nawilżającym i natłuszczającym przy minimum użytych składników pozaorganicznych/naturalnych.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Jennifer85 gdzie kupujesz ten szampon?
Ty masz farbowane włosy,tak?
I nie wypłukuje Ci koloru?
Jakiej odżywki/maski używasz?

sorki za przesłuchanie,ale sama rozumiesz

Ten Twój szampon też wypada super po analizie składu

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Olej palmowy, olej z oliwki europejskiej, olej kokosowy, łagodne detergenty pozyskiwane na drodze zmydlania olejów, morski surowiec bogaty w minerały, zapach.

Piękny skład Jednak jest to szampon oleisty, więc niewskazany dla przetłuszczających się włosów.

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-01-27 o 00:19
Stary 2011-01-27, 08:54   #1639
Mini1991
Zakorzenienie

dziewczyny gdzies był podany link na laboratorium urody.. do art o miodzie ktory ma własciwosci rozjasniające..
dodaje czasem miodku do maski i trzymam z godz widze ze staja sie bardziej rude ale minimalnie
ile trzeba trzymac zeby ten miodzik bardziej zadziałał..
i czy do maski czy przed spłukaniem mam troche czasu to posiedziałabym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 09:05   #1640
caskada
Zakorzenienie

miod rozjasnia chyba ktos pomylil pojecia bo miod to moze nadac kolor poglebic ale nie rozjasnic
napewno nie rozjasni a nada zolty pociemni blond
Stary 2011-01-27, 09:31   #1641
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja w UK mieszkam, szmapon Dead Sea kupuje w Bootsie a ten Organisc w Holland and barrett.

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:15   #1642
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzies był podany link na laboratorium urody.. do art o miodzie ktory ma własciwosci rozjasniające..
dodaje czasem miodku do maski i trzymam z godz widze ze staja sie bardziej rude ale minimalnie
ile trzeba trzymac zeby ten miodzik bardziej zadziałał..
i czy do maski czy przed spłukaniem mam troche czasu to posiedziałabym
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
miod rozjasnia chyba ktos pomylil pojecia bo miod to moze nadac kolor poglebic ale nie rozjasnic
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...sow,t1229.html

Caskada, oczywiście, że nie chodzi tu o takie klasyczne rozjaśnianie Jednak także na LHC są osoby, które regularnie stosują tę metodę by delikatnie rozjaśnić włosy. A co do przyciemniania blondu (a właściwie, ocieplania go)- to kwestia indywidualna. Dodam tylko, że ja nie widzę u siebie najmniejszej zmiany odcienia ani na włosach rozjaśnianych ani na odrostach. Więc u mnie ani nie zażółca ani nie rozjaśnia, ale akurat na rozjaśnianie mam mało podatne włosy.
Stary 2011-01-27, 10:41   #1643
sylvia_doll
CORELIPS

a to ja bym poprosiła o poradę, jak rozjaśnić włoski - nie ingerując w nie chemią?

cytryna i rumianek mi są jedynie znane i niewiele efektu z tego jest
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:04   #1644
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Rybiorek kiedyś wspominała o jego właściwościach rozjaśniających
Szczególnie przy miodowej masce trzymanej na głowie co najmniej 4 godziny

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:12   #1645
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z was stosowała aloesowy szampon i odżywkę Aloe Pura?
Aloe Vera mają piękne składy, planuje kupić szampon i odżywkę
Stary 2011-01-27, 13:30   #1646
diana93
Przyczajenie

Cytat:
odzywki oriflame i pantene masa oblepiaczy
Odżywkę z oriflame rzadko kiedy nakładam na całe włosy, gdyż musiałabym wylać pół opakowania daję tę odżywkę tylko na końcówki . Co do odżywki z pantene to używam jej tylko do mojej grzywki i podczas prostowania włosów... wydaje mi się, że ta odżywka dana przed i po prostowaniu wydłuża trwałość prostowanych włosów
Ale nie używam jej od dłuższego czasu, bo prostuję włosy raz na pół roku .
W takim razie olejek kokosowy...A kiedy mam go stosować? codziennie? po każdym myciu włosów? mam spłukiwać ten specyfik po jakimś czasie, czy jest on bez splukiwania?

Jakie proponujecie szampony i odżywki, które nie są "oblepiaczami"?

Edytowane przez diana93
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:34
diana93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:42   #1647
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ja w UK mieszkam, szmapon Dead Sea kupuje w Bootsie a ten Organisc w Holland and barrett.
O kurde.. to ciekawe, gszie w Polsce można dostać ten szampon?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Aloe Vera mają piękne składy, planuje kupić szampon i odżywkę
No właśnie

Shawtty, Ty się znasz na składach - powiedz mi, moja droga, czy tych kosmetyków Aloe Pura można używać w przypadku włosów farbowanych? Czy nie wypłuczą koloru?
Czy to nie jest tak,że jak masz farbowane włosy, to i szampon musi być tylko i wyłącznie do farbowanych?
Stary 2011-01-27, 13:43   #1648
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Rybiorek kiedyś wspominała o jego właściwościach rozjaśniających
Szczególnie przy miodowej masce trzymanej na głowie co najmniej 4 godziny
ale chyba na wlosach naturalnych bo wlosy tkniete farba czasem i farba inna nie chce rozjasnic
stosowalam rozne cuda jak rumianek i plukanki cytrynowe i zero efektu na moich wlosach...

jedynie moge powiedziec ze niektore odzywki oraz oleje sa mi w stanie lekko pozolcic wlosy..

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:46
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:54   #1649
paulaa6

Ja kiedyś pamiętam jak robiłam okład na twarz z rumianku i włosy przy skroniach rozjaśniły się naprawdę do jasnego blondu. Miałam wtedy taki średni brąz a przy skroniach prawie blond. Jak dla mnie rumianek działa.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:57   #1650
Meell
Zadomowienie

Cytat:
ach - powiedz mi, moja droga, czy tych kosmetyków Aloe Pura można używać w przypadku włosów farbowanych? Czy nie wypłuczą koloru?
Czy to nie jest tak,że jak masz farbowane włosy, to i szampon musi być tylko i wyłącznie do farbowanych?
Wiesz co, z tymi kosmetykami do włosów farbowanych to trochę taki pic na wodę fotomontaż, bo tak naprawdę ma w nich żadnych składników przedłużających "życie" farby. Farba lepiej trzyma się po prostu na zdrowych włosach, a mniej wypłukują ją delikatne szampony, teoretyczne przeznaczenie do włosów farbowanych nic nie zmienia (przynajmniej w kosmetykach, z którymi ja się zetknęłam). Traktuj włosy jak suche i zniszczone (czyli, jak wynika z Twoich postów adekwatnie do ich stanu), to i farba będzie się lepiej trzymać.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości