Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 14:34   #2791
szczesciakwiat
Raczkowanie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Cytat:
Napisane przez dzeve Pokaż wiadomość
Ja mialam zdjety gips w sobote, ale mam odlew ktory musze zakladac na noc. Po tych kilku dniach czuje juz,ze jest mi luzniej w nim i latwiej go zalozyc. Takze opuchlizna schodzi napewno stopniowo. Rob sobie zdjecia bo sama za czesto patrzysz w lusto zebys zobaczyla jakas mega roznice z dnia na dzien. A zdjecia nie klamia i pokazuja kazda najmniejsza zmianeJa poki co mam opatrunek uciskowy wiec moze dlatego nie czuje,ze moj nos jest jakis duzo wiekszy.
Masz jakas fotke zeby nam pokazac?

Ja mam pytanie,gdzie dokładnie jest ta klinika w Kielcach ? Jaka ulica ?
i jak nazywa się doktor który robi tą operację ,czy dobrze robi noski ? I czy jest jakaś strona na internecie tej kliniki ?
Bo do pani z Bytomia jednak nie pójdę. Ma zero pozytywnych komentarzy jeśli chodzi o nos.
Stary 2011-01-26, 15:56   #2792
roki3
Raczkowanie

ammmm i dzawe myslę ze mogę liczyć na wasze fotki też jestem ciekaw jak tam wasze noski rokitrzy@poczta.onet .pl
roki3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:10   #2793
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pogodna86 Pokaż wiadomość
skad wy dziewczyny wogole jestescie???

Dzeve fotek nie mam,ale chyba zaczne robic. powiedz mi bo nie rozumiem czemu ty mialas az taka powazna operacje i pobierana chrzastke z ucha(jak dobrze doczytalam)

Amm

operacje mialam 10 dni temu, mam siniaka po lamaniu kosci i jak dotykam to boli :S ale grzbiet jest prosty. nigdy mi garb nie przeszkadzal bo byl maly ale jak teraz patrze to bez garba jest super no a czubek spuchniety :S

doktor nie dal mi specjalnych zalecen :/ a wy jakie macie??

takw ogole czy mam czekac az 6 miesiecy az mi ten nos sie ladnie uksztaltuje? jezuu nie wiedzialam ze opuchlizna tyle mzoe sie trzymac

tak wogole jesli ktos mial mala ingerencje w chrastke , tylko w lamanie ksoci to czas oczekiwania do 3 meisiecy bo kosc goi sie szybciej.

mam wyjazd 4 marca (imprezowy) zastanawiam sie czy do tego czasu moj nos bedzie wygladal w maire ladnie, bo jak na razie to wyglada gorzej niz przed operacja, tzn jest wiekszy a z takim to troche kicha na impreze
Ja musialam miec przeszczep chrzastki dlatego,ze ta ktora mialam w nosie nienadawala sie do modelowania bo byla calkowicie powykrecana. Nie dosc,ze byla w ksztalcie litery S to dodatkowo byla skrecona spiralka, ale to wyszlo dopiero jak juz bylam operowana.
Czesc chrzestna ma to do siebie ,ze po jakims czasie, moze powrocic do pierwotnego ksztaltu. Chirurg wycial czesc ktora byla nie do wykorzystania i zabraklo mu materialu stad przeszczep z ucha.
Mialam rowniez mozliwosc aby pobral przeszczep z zebra w ostatecznosci wybralam ucho. W moim wypadku czesc kostna noska jest w porzadku.
Jestem z Kielce i u siebie w miescie mialam zabieg.

Mysle,ze do wyjazdu imprezowego w Twoim przypadku bedzie juz super efekt Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc
Rob sobie zdjecia i porownuj

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez roki3 Pokaż wiadomość
ammmm i dzawe myslę ze mogę liczyć na wasze fotki też jestem ciekaw jak tam wasze noski rokitrzy@poczta.onet .pl
Napewno zamieszcze tutaj na stronie bo obiecalam dziewczynom. Aktualny stan mojego noska jest na stronie wczesniej (67). Wejdz sobie i zobacz choc jestem jeszcze troszke opuchnieta i w opatrunku.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
z tego co pamietam to mamacita miala naciecie wlasnie na chrzastce i miala ja modelowaną!!!
jesli chodzi o mnie to nie mialam duzego garba...mialam rowniez robioną przegrode nosa z zalecenia laryngologa
Z tego co pamietam to mamacita miala chrzastke rowniez wykrzywiona w ksztalcie literki S plus garbek takze napewno czesc chrzestna

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Ammm.... i jak tam u Ciebie? w nosku juz sie wygoilo?sa jeszcze jakies skrzepy?czy juz nic nie cieknie?jak warga juz odzyskalas czucie?Pamietaj,ze mega trzymam kciuki i nie moge sie doczekac az wyslesz fotke juz bez gipsu
dzeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:48   #2794
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja musialam miec przeszczep chrzastki dlatego,ze ta ktora mialam w nosie nienadawala sie do modelowania bo byla calkowicie powykrecana. Nie dosc,ze byla w ksztalcie litery S to dodatkowo byla skrecona spiralka, ale to wyszlo dopiero jak juz bylam operowana.
Czesc chrzestna ma to do siebie ,ze po jakims czasie, moze powrocic do pierwotnego ksztaltu. Chirurg wycial czesc ktora byla nie do wykorzystania i zabraklo mu materialu stad przeszczep z ucha.
Mialam rowniez mozliwosc aby pobral przeszczep z zebra w ostatecznosci wybralam ucho. W moim wypadku czesc kostna noska jest w porzadku.
Jestem z Kielce i u siebie w miescie mialam zabieg.

Mysle,ze do wyjazdu imprezowego w Twoim przypadku bedzie juz super efekt Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc
Rob sobie zdjecia i porownuj

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Napewno zamieszcze tutaj na stronie bo obiecalam dziewczynom. Aktualny stan mojego noska jest na stronie wczesniej (67). Wejdz sobie i zobacz choc jestem jeszcze troszke opuchnieta i w opatrunku.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Z tego co pamietam to mamacita miala chrzastke rowniez wykrzywiona w ksztalcie literki S plus garbek takze napewno czesc chrzestna

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Ammm.... i jak tam u Ciebie? w nosku juz sie wygoilo?sa jeszcze jakies skrzepy?czy juz nic nie cieknie?jak warga juz odzyskalas czucie?Pamietaj,ze mega trzymam kciuki i nie moge sie doczekac az wyslesz fotke juz bez gipsu
Generalnie prawie z nosa nic nie leci ale jest tak jakby sucho i sa strupki...da sie wytrzymac choc 100% komfortu jeszcze nie ma...jutro sciagne gips...az boje sie tego momentu...napewno nos bedzie jeszcze siny...ale tak po 2 tygodniach pokaze fotki...jak juz bedzie cokolwiek widac ja az sie dziwie ze ty nie mialas osteotomi....
ja sie bede tego noska bala dotykac przez pierwsze dni hihi bo jestem panikara
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez roki3 Pokaż wiadomość
roki wysle Ci jak juz sciagne gips i nosek troszke wydobrzeje

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2011-01-26 o 16:50
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:45   #2795
maria_93
Raczkowanie

18.01 przeszłam operacje nosa - usunięcie garba, zmniejszenie czubka i wyprostowanie przegrody. Zabieg bezbolesny, dopóki człowiek się nie obudzi - później jak dla mnie droga przez piekło. Pierwsze 3-4 dni po operacji to był dla mnie istny koszmar ;/ wczoraj czyli tydzień po zdjęli mi szwy, płytki i opatrunek i po raz pierwszy zoabaczyłam mój nowy nos. Ciągle jest jeszcze opuchnięty i siny ale już widzę że będzie ładny xD
maria_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:54   #2796
miracle85
Raczkowanie

Maria93 a gdzie mialas operacje robiona? mozesz wkleic fotki na forum co sprawialo ze te dni byly koszmarem...
miracle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:55   #2797
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria_93 Pokaż wiadomość
18.01 przeszłam operacje nosa - usunięcie garba, zmniejszenie czubka i wyprostowanie przegrody. Zabieg bezbolesny, dopóki człowiek się nie obudzi - później jak dla mnie droga przez piekło. Pierwsze 3-4 dni po operacji to był dla mnie istny koszmar ;/ wczoraj czyli tydzień po zdjęli mi szwy, płytki i opatrunek i po raz pierwszy zoabaczyłam mój nowy nos. Ciągle jest jeszcze opuchnięty i siny ale już widzę że będzie ładny xD
istny koszmar? to znaczy silny bol czy poczucie dyskomfortu i oslabienie przez narkoze??? ja rowniez 18.01 przeszlam operacje... poki co gips mam jeszcze na nosie ...pierwsze 4 dni rzeczywiscie nie należą do milych ale raczej to nie droga przez mękę a wyczerpanie, poczucie sennosci, oslabienie, brak mozliwosci swobodnego jedzenia i oddychania nosem...wspomagalas sie ketonalem????
Stary 2011-01-26, 21:02   #2798
pogodna86
Przyczajenie

Cytat:
dla mnie tez czas noszenia gipsu to masakra, klelam caly czas. ketonal lykalam przez 5 dni
pogodna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:30   #2799
Mamacita
Raczkowanie

Cytat:
jennifer ma super nos i jej pasuje

ammm a jaki mialas nos przed zabiegiem?ile jestes po operacji? ja wczoraj gips zdjety mialam, nosek byl super przez godzine, teraz jest wiekszy niz przed operacja:S czy opuchlizna schodzi stopniowo czy np przez miesiac bede chodzic z kartoflem i nagle zaczne zauwazac zmiany? jak to jest?
Hej !
To, ze nos jest wiekszy niz przed operacja to normalne, opuchlizna schodzi powoli ale pierwsze rezultaty sa juz po 2 tygodniach. Oczywiscie to, ze jest wiekszy widzisz tylko i wylacznie Ty Ja jestem 2 miesiace po operacji i dopiero teraz widze znaczne efekty, na bierzaco robie fotki zeby porownywac. Opuchlizna nadal jest , szczegolnie na czubku, ktory jest nadal twardy i nie mam w nim czucia, i po bokach nosa. Jak dla mnie najgorsza byla opuchlizna na wysokosci pomiedzy oczami bo wtedy wyglada sie jak Star Trek :-D Na szczescie juz zeszla. Niestety tak to jest , ze po operacji wszystkie nosy wydaja sie jakby duze.. Patrzac na J Lo teraz mi sie wydaje ze ma szeroki nos .. ale przed operacja pamietam, ze myslalam, ze ma malutki.. Mam nadzieje, ze wkrotce pozbede sie tej obsesji nosowej bo dla mnie teraz 80 % ludzi ma nosy do korekty ..

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Anja1987 Pokaż wiadomość
Bardzo zależało mi na zwężeniu tej kulki na końcu, a niestety jest widoczna i z przodu i z profilu i na skróceniu go, oczywiście krótszy też nie jest. Początkowo miał być spiłowany ten garbek, ale ostatecznie się nie zdecydowałam po rozmowie z lekarzem, bo piłowanie niesie ryzyko odnowienia się garbka. Wydając grube tysiące raczej liczyłam na widoczny efekt, a to co widzę nie jest warte żadnych pieniędzy. Decydując się na poprawkę chciałabym usunąć garbka, obniżyć nos i wyraźnie wysmuklić chrząstkę. Niestety przed operacją człowiekowi wydaje się, że chciałby mieć nos choć trochę lepszy (mój nawet nie jest trochę lepszy), tak po operacji widzi najmniejszą niedoskonałość, widzę to ze swojego doświadczenia jak i po postach dziewczyn z innego forum, także nie popełniłabym już tego błędu i chciałabym większych zmian, bo tak jak w moim przypadku często może przyjść rozczarowanie. Wklejam zdjęcia noska o jakim marzę.
Aniu musisz poczekac 6 miesiecy opuchlizna z czubka schodzi bardzo dlugo. Zmiana na pewno bedzie.. moze nie wielkie wow i tak jak to sobie wymarzylas .. bo zmienialas tylko koncowke .. a zazwyczaj najwieksze efekty daje calkowita korekta, gdzie zweza sie caly nos na szerokosci i wtedy jest mozliwosc wiekszej zmiany koncowki. Kazda z nas ma jakis wymarzony nos od kogos innego.. ale to nie znaczy , ze ten wlasnie bedzie nam pasowal i przede wszystkim , ze jest w ogole mozliwy do zrobienia.
Pozdrawiam i wiecej cierpliwosci..
Mamacita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 23:39   #2800
pogodna86
Przyczajenie

hej mamacita, widzialam twoje foty, ty mialas wiecej garba do scinania niz chrzaastki ,ja na odwrot. wogole nie mam startreka, grzbiet nosa wyglada ladnie tylko jest siniak po zlamaniu kosci. natomiast czesc chrzestna jest duza, ale czuc pod palcami ze ejst *zszyta* tzn ze bedzie wezzsza. operacje mialam 11 dni temu. gips sciagneity we wt, wydaje mi sie ze dzis opuchlizna jest mniejsza niz wczoraj wazne ze nos po zdjeciu gipsu byla b.ladny wiec sie nie boje ze nie zmaleje, jakbym tego nie zobaczyla , to bym sie stresowala tak jak Anja. podobal mi sie przez ta krotka chwile i wiem ze taki mi sie zrobi jak zejdzie opuchlizna ))

czy czulas po operacji takie 2mm wybrzuszenie tam cie byl garb sciety? moze 1mm, ja czuje ze jest ciut wyzej niz np jadac palcem 1cm dalej w kierunku czubka...ale pewnie to opuchlizna i sie goi a ja sie zastanawiam czy moze za malo garba scial
pogodna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:38   #2801
szczesciakwiat
Raczkowanie

DZEVE mogę liczyć na odpowiedz i pomoc ?
To bardzo ważne.
Stary 2011-01-27, 11:02   #2802
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Hej dziewczynki w klinice jest siec wiec pisze dzis o 16 bedzie 2 ga doba po operacji.Wygladam jak potwór.Strasznei spuchnieta jestem.czuje sie dobrze gorzej wygladam.Dziś mają mi sączki wyciągnąc juz nie mogę sie doczekac.Chce wreszcie oddychac przez nos.Całą buzie mam spuchnięta łącznie w ustami.Postraszyła bym was pokazując fotę,ale ...sama nie wiem heheh.Zaraz was poczytam bo ledwie weszlam to piszę post.
Stary 2011-01-27, 12:00   #2803
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BunnyZukino333 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki w klinice jest siec wiec pisze dzis o 16 bedzie 2 ga doba po operacji.Wygladam jak potwór.Strasznei spuchnieta jestem.czuje sie dobrze gorzej wygladam.Dziś mają mi sączki wyciągnąc juz nie mogę sie doczekac.Chce wreszcie oddychac przez nos.Całą buzie mam spuchnięta łącznie w ustami.Postraszyła bym was pokazując fotę,ale ...sama nie wiem heheh.Zaraz was poczytam bo ledwie weszlam to piszę post.
Najwazniejsze ze juz po !!!!!! Brawo
A to tak na pocieszenie hihi
Stary 2011-01-27, 12:02   #2804
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Cytat:
Najwazniejsze ze juz po !!!!!! Brawo
A to tak na pocieszenie hihi

Dzięki
W ogóle mam dziś jakiś kiepski dzień,niech wyciagnie mi już te setony bo...Cieszę się,że jestem tutaj,a nie w domu i ,że corka mnie nie widzi.Wyslalam znajomym zdjęcia to...byli wstrząśnieci moim wyglądem
Stary 2011-01-27, 12:04   #2805
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
W ogóle mam dziś jakiś kiepski dzień,niech wyciagnie mi już te setony bo...Cieszę się,że jestem tutaj,a nie w domu i ,że corka mnie nie widzi.Wyslalam znajomym zdjęcia to...byli wstrząśnieci moim wyglądem
Wyslij mi mailem fotke po ja tez Ci wysle zdjecie w opatrunkach
w niedziele wracasz do domu??? ale z gipsem jeszcze czy juz Ci go sciagna???

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2011-01-27 o 12:06
Stary 2011-01-27, 12:23   #2806
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Cytat:
Wyslij mi mailem fotke po ja tez Ci wysle zdjecie w opatrunkach
w niedziele wracasz do domu??? ale z gipsem jeszcze czy juz Ci go sciagna???

W sobotę stad wyjezdzam.mają ten gips sciagnąc i jakiś inny założyc.wejdz na gg to ci foto przesle,wystraszysz sie-gwarantuje.
Stary 2011-01-27, 16:12   #2807
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesciakwiat Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie,gdzie dokładnie jest ta klinika w Kielcach ? Jaka ulica ?
i jak nazywa się doktor który robi tą operację ,czy dobrze robi noski ? I czy jest jakaś strona na internecie tej kliniki ?
Bo do pani z Bytomia jednak nie pójdę. Ma zero pozytywnych komentarzy jeśli chodzi o nos.
To nie jest klinika to osrodek chirurgii "Selmedic".
Moj zabieg przeprowadzal chirurg Bolesław Rylski.
ul. Chęcińska 14 Kielce
Jest strona internetowa taka jak nazwa osrodka.
Czy dobrze robi?Ja jestem zadowolona
Ale nie znajdziesz zdjec na internecie z jego zabiegow jest malo medialny

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
W sobotę stad wyjezdzam.mają ten gips sciagnąc i jakiś inny założyc.wejdz na gg to ci foto przesle,wystraszysz sie-gwarantuje.
Jesli mozesz wyslij mi tez prosze
Masz mojego maila
Nie mow....ze wygladasz gorzej niz ja:P bo to chyba niemozliwe:P
A psychicznie jak sie czujesz?
Stary 2011-01-27, 16:35   #2808
maria_93
Raczkowanie

Cytat:
istny koszmar? to znaczy silny bol czy poczucie dyskomfortu i oslabienie przez narkoze??? ja rowniez 18.01 przeszlam operacje... poki co gips mam jeszcze na nosie ...pierwsze 4 dni rzeczywiscie nie należą do milych ale raczej to nie droga przez mękę a wyczerpanie, poczucie sennosci, oslabienie, brak mozliwosci swobodnego jedzenia i oddychania nosem...wspomagalas sie ketonalem????
Ja leżałam w szpitalu od 17.01 do 25.01 i dostawałam dożylnie przeciwbólowe. Jak dla mnie pierwsze 4 dni to prawdziwy koszmar - nudności, wymioty, opuchnięte i sine oczy - do teraz nie moge założyć soczewek ... W listopadzie przeszłam repozycje nosa i wtedy zniosłam to o niebo lepiej... A operacja miała miejsce w Poznaniu
Stary 2011-01-27, 16:48   #2809
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja leżałam w szpitalu od 17.01 do 25.01 i dostawałam dożylnie przeciwbólowe. Jak dla mnie pierwsze 4 dni to prawdziwy koszmar - nudności, wymioty, opuchnięte i sine oczy - do teraz nie moge założyć soczewek ... W listopadzie przeszłam repozycje nosa i wtedy zniosłam to o niebo lepiej... A operacja miała miejsce w Poznaniu
co to jest repozycja nosa??? moze poprostu za maly odstep od listopada do stycznia???????

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

GIPS zdjety!!!!!!!!!!!!! Nosek opuchniety i siny ale mi sie podoba a to chyba najwazniejsze...mam nadzieje ze nie ulegnie zmianie na gorsze...nie jest ani zadarty ani jakos mega wycieta kosc...jest poprostu taki "moj" hihi
DZIEWCZYNY SPEŁNIAJCIE SWOJE MARZENIA!!!!
za miesiac wizyta kontrolna..teraz uwazac na urazy... nie mam masowac noska ani zakladac gipsu na noc...
jak zejdzie chocby siniak z noska...to dziewczyną z ktorymi wymienialam sie fotkami czyli Anji, Dzeve, Mamacita, Roki, Bunny Zukino wyśle zdjecia

ps. dzieki Mamacita za Twoje cenne wskazowki na priv
Bez wsparcia Wszystkich Wizażanek nigdy nie zdecydowala bym sie na to!!!! ciesze sie ze tu trafilam

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2011-01-27 o 16:50
Stary 2011-01-27, 17:02   #2810
dzeve
Raczkowanie

[QUOTE=Mamacita;24647067]Hej !
To, ze nos jest wiekszy niz przed operacja to normalne, opuchlizna schodzi powoli ale pierwsze rezultaty sa juz po 2 tygodniach. Oczywiscie to, ze jest wiekszy widzisz tylko i wylacznie Ty Ja jestem 2 miesiace po operacji i dopiero teraz widze znaczne efekty, na bierzaco robie fotki zeby porownywac. Opuchlizna nadal jest , szczegolnie na czubku, ktory jest nadal twardy i nie mam w nim czucia, i po bokach nosa. Jak dla mnie najgorsza byla opuchlizna na wysokosci pomiedzy oczami bo wtedy wyglada sie jak Star Trek :-D Na szczescie juz zeszla. Niestety tak to jest , ze po operacji wszystkie nosy wydaja sie jakby duze.. Patrzac na J Lo teraz mi sie wydaje ze ma szeroki nos .. ale przed operacja pamietam, ze myslalam, ze ma malutki.. Mam nadzieje, ze wkrotce pozbede sie tej obsesji nosowej bo dla mnie teraz 80 % ludzi ma nosy do korekty ..

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Mam pytanko Mamacita jak dlugo mialas swojego Star Treka bo ja tez go mam i sie zastanawiam ile czasu minie?to taka czysta ciekawosc? dziekuje z gory za odpowiedz

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
co to jest repozycja nosa??? moze poprostu za maly odstep od listopada do stycznia???????

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

GIPS zdjety!!!!!!!!!!!!! Nosek opuchniety i siny ale mi sie podoba a to chyba najwazniejsze...mam nadzieje ze nie ulegnie zmianie na gorsze...nie jest ani zadarty ani jakos mega wycieta kosc...jest poprostu taki "moj" hihi
za miesiac wizyta kontrolna..teraz uwazac na urazy... nie mam masowac noska ani zakladac gipsu na noc...
jak zejdzie chocby siniak z noska...to dziewczyną z ktorymi wymienialam sie fotkami czyli Anji, Dzeve, Mamacita, Roki, Bunny Zukino wyśle zdjecia

Bez wsparcia Wszystkich Wizażanek nigdy nie zdecydowala bym sie na to!!!! ciesze sie ze tu trafilam
Ja rowniez dziekuje za Twoje wsparcie fajnie pogadac z kims kto dokladnie wie co czujesz a nawet wyglada podobnie jak Ty
Bardzo sie ciesze,ze spelnilas swoje marzenie i gratuluje sprawnej reki chirurga
Trzymam kciuki zeby jak najszybciej zeszla opuchlizna i siniaczki
Stary 2011-01-27, 17:13   #2811
ammmm
Wtajemniczenie

[QUOTE=dzeve;24662321]
Cytat:
Napisane przez Mamacita Pokaż wiadomość
Hej !

Mam pytanko Mamacita jak dlugo mialas swojego Star Treka bo ja tez go mam i sie zastanawiam ile czasu minie?to taka czysta ciekawosc? dziekuje z gory za odpowiedz

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Ja rowniez dziekuje za Twoje wsparcie fajnie pogadac z kims kto dokladnie wie co czujesz a nawet wyglada podobnie jak Ty
Bardzo sie ciesze,ze spelnilas swoje marzenie i gratuluje sprawnej reki chirurga
Trzymam kciuki zeby jak najszybciej zeszla opuchlizna i siniaczki
Dokladnie najwieksze wsparcie w tych chwilach potrafią dać osoby ktore same to przeszly badz przechodzą... w pierwszych dniach mialam male zalamanie...ale teraz myśle ze to byla dobra decyzja...to jest że tak powiem taka ulga psychiczna czlowiek nie musi myslec jakim profilem ma sie ustawic..ale to napawanie sie nowym nosem dopiero przede mną hihi ...
ps. dzis to mi sie nawet moj gips zaczal podobac przed sciągnieciem
Stary 2011-01-27, 17:20   #2812
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Jesli mozesz wyslij mi tez prosze
Masz mojego maila
Nie mow....ze wygladasz gorzej niz ja:P bo to chyba niemozliwe:P
A psychicznie jak sie czujesz?
\

Nie mam maila jak cos napisz do mnie na gg wysle 24204929
Myślę,że wygladam gorzej niż ty.Ja bardzo spuchłam,w tej chwili to juz praktycznie nei mam oczu

Edytowane przez BunnyZukino333
Czas edycji: 2011-01-27 o 17:21
BunnyZukino333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:17   #2813
k1tty
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Od dłuższego już czasu przeglądam ten topik i jestem pozytywnie zaskoczona zarówno poziomem rozmowy, jak i tym, że się wzajemnie wspieracie. Ja miałam op. dokładnie 23 dni temu. Miałam robioną tylko dolną część nosa, bo był szeroki. Chirurg wyciął mi część chrząstki po obu stronach. Codziennie rano mam spuchnięty, duży nos, ale w ciągu dnia opuchlizna schodzi i wygląda bardzo ładnie, a przynajmniej lepiej niż przed op. Oczywiście nadal jest twardy :/ Poza tym przemijającym spuchnięciem, dostrzegłam jeszcze jeden mankament, mianowicie po lewej stronie nosa zrobiły mi się małe zgrubienia, w miejscu, w którym były szwy, wygląda to jakbym miała pryszcza w tym miejscu. Po prawej stronie jest OK. I właśnie nie wiem, czy mi to zejdzie, czy będę musiała dokonać małej poprawki w wakacje (mam nadzieje bezpłatnej). Nie wiem, czy może któraś z was miała podobny problem i wie czy to się spłaszczy z czasem? Ogólnie jestem zadowolona, bo lepiej wyglądam z profilu i z przodu (jest trochę węższy), mam też nos troszkę wyżej.

Edytowane przez k1tty
Czas edycji: 2011-01-27 o 18:26
k1tty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:34   #2814
maria_93
Raczkowanie

Cytat:
Repozycja to nastawianie przemieszczonych po złamaniu kości. Repozycje miałam 16.11.2010 więc była 2 miesięczna przerwa i lekarz powiedział że tyle wystarczy - w sumie operacje miałam mieć tuż przed świętami 21.12.2010 ale niestety załapałam infekcje.

Czy Was też tak boli przy dotykaniu? I czy też jest taki "twardy"?
Stary 2011-01-27, 21:28   #2815
Mamacita
Raczkowanie

Cytat:
hej mamacita, widzialam twoje foty, ty mialas wiecej garba do scinania niz chrzaastki ,ja na odwrot. wogole nie mam startreka, grzbiet nosa wyglada ladnie tylko jest siniak po zlamaniu kosci. natomiast czesc chrzestna jest duza, ale czuc pod palcami ze ejst *zszyta* tzn ze bedzie wezzsza. operacje mialam 11 dni temu. gips sciagneity we wt, wydaje mi sie ze dzis opuchlizna jest mniejsza niz wczoraj wazne ze nos po zdjeciu gipsu byla b.ladny wiec sie nie boje ze nie zmaleje, jakbym tego nie zobaczyla , to bym sie stresowala tak jak Anja. podobal mi sie przez ta krotka chwile i wiem ze taki mi sie zrobi jak zejdzie opuchlizna ))

czy czulas po operacji takie 2mm wybrzuszenie tam cie byl garb sciety? moze 1mm, ja czuje ze jest ciut wyzej niz np jadac palcem 1cm dalej w kierunku czubka...ale pewnie to opuchlizna i sie goi a ja sie zastanawiam czy moze za malo garba scial
Ja tez jak Ty zaraz po sciagnieciu opatrunku mimo, ze nos byl bardzo spuchniety juz widzialam, ze ksztalt ma ladny.. Jesli jestes juz zadowolona to zobaczysz za kilka miesiecy jaka bedzie pozytywna zmiana Badz cierpliwa Co do tego wybrzuszenia to tez je mialam, ale po miesiacu zeszlo, jak przelecisz watek to jest tam zdjecie zlozone z 3 i widac jaka jest roznica po kilku tygodniach. Zaraz po sciagnieciu nakladki doktor przejechal palcem po nosie i powiedzial, ze zrosl sie idealnie , ale przez opuchlizne na poczatku wydawalo sie, ze nie jest calkiem prosty. Takze o to sie kochana nie martw

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

[/COLOR]Mam pytanko Mamacita jak dlugo mialas swojego Star Treka bo ja tez go mam i sie zastanawiam ile czasu minie?to taka czysta ciekawosc? dziekuje z gory za odpowiedz[COLOR="Silver"]
Star Treka mialam ze 3 tygodnie , teraz zostalo minimalne zgrubienie ale przynajmniej oczy wygladaja jak poprzednio, bo wczesniej byly jakby za blisko osadzone
Stary 2011-01-27, 21:35   #2816
miracle85
Raczkowanie

Ammm gratuluje efektu...Mozna wiedziec gdzie i u kogo robilas nosek.
Stary 2011-01-27, 21:48   #2817
Mamacita
Raczkowanie

Cytat:
z tego co pamietam to mamacita miala naciecie wlasnie na chrzastce i miala ja modelowaną!!!
jesli chodzi o mnie to nie mialam duzego garba...mialam rowniez robioną przegrode nosa z zalecenia laryngologa
Tak mialam modelowana i skracana koncowke z nacieciem. Zalaczam fotke przed i po ( 7 tygodni po ) . Przy ostatniej wizycie doktor powiedzial, ze koncowka jeszcze sie zmniejszy i zwezy.. Ale po okolo 6 miesiacach bede widziala ostateczny ksztalt.

Edytowane przez Mamacita
Czas edycji: 2012-09-22 o 16:20
Stary 2011-01-27, 21:52   #2818
Mamacita
Raczkowanie

Cytat:

Ammmm kochana polecam sie na przyszlosc!! I czekam na fotki Sorki, ze teraz sie tu nie udzielam, ale jestem bardzo zabiegana. Jak macie jakies pytania to piszcie tez na priva bo nie zagladam tu codziennie, a tak dostane powiedomienie na maila
Stary 2011-01-27, 21:58   #2819
miracle85
Raczkowanie

Mamacita masz nosek jak gwiazda ale oprocz zmiany koncowki to mialas tez scianego garbka? powiedz mi kochana czy jak chce skrocic nos i zaokraglić koncowke to moge zrobic tylko czesc chrzestna?wiem ze to pytanie jest do lekarza ale szczerze mowiac troszke boje sie ruszac kosciA jeszcze zapomnialam spytac dlaczego u Libora nie robials noska tylko same piersi. Dzieki za odpowiedz
Stary 2011-01-27, 22:25   #2820
k1tty
Raczkowanie

Mamacita, a ty masz już ten nosek miękki, chociaż trochę?

Edytowane przez k1tty
Czas edycji: 2011-01-27 o 22:29
k1tty jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości