Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-01-27, 00:36   #4051
Zilka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 564
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV

Ja te¿ mia³am siê uczyæ i skoñczy³o siê jak widaæ
Zilka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:07   #4052
Sarrai
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 030

Cze¶æ dziewczynki
Mia³am przedwczoraj pierwsz± jazdê Chocia¿ "jazda" to za du¿o powiedziane hehe, nie naje¼dzi³am siê...
Generalnie spotka³am sie z I. w ¶rodku miasta i zabra³ mnie na placyk. Tam mi zacz±³ gadaæ na temat ¶wiate³, jak kierunkowskazy wrzucaæ, co dana kontrolka oznacza, jak lusterka sobie ustawiæ itd.
Potem zacz±³ mi opowiadaæ na czym polega robienie ³uku no i kaza³ mi poæwiczyæ.. Tzn. on wciska³ sprzêg³o a ja mia³am za zadanie krêciæ kierownic± tak, by siê w ten ³uk zmie¶ciæ.... Nie powiem, zeby mi posz³o dobrze .... Jako¶ tak ta kierownica siê krêci i krêci - ja w ogóle nie "czu³am" skrêtu samochodu... Linii nie widzia³am, bo by³ plac zasypany ¶niegiem, ale na pewno na nia najecha³am... Ale jak to powiedzia³ I. - i tak sukces, ze nie potr±ci³am pacho³ka....
Ale nie wydaje sie wam, ze to za wczesnie - pierwsza jazda i juz cwiczenie ³uku??? Ale nie wiem... moze w sumie to i dobrze, ze od razu to æwiczymy???
Teraz mam jazdy dopiero w niedzielê, bo I. stwierdzil, ze musimy pojechaæ na plac jak bêdzie widno, a ja w tygodniu pracujê, wiêc o 16stej juz ciemno... Powiedzia³ mi, ze juz w niedziele wiêcej sie najezd¿ê po tym placyku... To dobrze, bo jak on mi t³umaczy³ to juz sobie tak my¶la³am "dobra, skoncz juz to gadanie, daj mi prowadziæ".... hehe uzale¿nia trochê
A na 3cim spotkaniu b±d¼ na 4tym (czyli na 6stej b±d¼ 8 godzinie jazd) juz sama wyruszê z Placu Bankowego.. hehe........ juz to widze.... Okropny tam ruch jest, w koncu to samo centrum wawy..

Chcia³am siê was zapytaæ te¿, od której godizny zaczêly¶cie juz tak je¼dziæ w miare p³ynnie??? I kiedy ten ³uk zaczê³yscie æwiczyc??
Sarrai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:53   #4053
gkruk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 376

Sarrai
Ka¿dy I indywidualnie podchodzi do kolejno¶ci tego czego uczy i chyba te¿ indywidualnie do kursanta- takie s± moje spostrze¿enia. Ja na pierwszej lekcji zapozna³am siê ze ¶wiat³ami i wszystkim pod mask±, kilka minut jazdy po placu w kó³ko, ruszanie, hamowanie itp i w trasê- za miasto. Od drugiej lekcji ci±gle w ruchu miejskim. Pó¼niej placyk (³uk- po po³owie wyje¿d¿onych godzin, a górka prawie na sam koniec- dos³ownie 2 razy- nie by³o potrzeby wiêcej). Ten Twój ³uk mnie zastanawia... bo to by³ taki ³uk z jazd± do ty³u??? bo je¶li tak, to jak dla mnie stanowczo za wcze¶nie na 1-szej je¼dzie. Na pocz±tek powinno siê w miarê wyczuæ auto, pouczyæ siê p³ynnej jazdy itd. Ale to moje zdanie. I chyba wie co robi

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

Jonathan Carroll
gkruk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:27   #4054
Martolek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 777

3mw trzymam kciuki

Sarrai, brawo!
czy ja wiem czy to za wcze¶nie? nigdy nie jest za wcze¶nie chocia¿ wydaje mi siê, ¿e na pierwszej jezdzie to raczej powinna¶ siê oswoiæ z samochodem. I nie wiem czy dobrze zrozumia³am, ¿e na miasto dopiero oko³o 6-8 godziny? to moim zdaniem jest pó¼no. No bo co, te 4 godziny to bêdziesz t³uc tylko na placu?
Ja na plac pojecha³am na 3 godzinie i zrobi³am tylko parê razy ³uk i górkê i lecia³am od razu na miasto. A ju¿ na pierwszym spotkaniu I. wzi±³ mnie na miasto, na krótko, ale wzi±³.

gkruk, witaj

lecê na ko³o

Martolek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:42   #4055
gkruk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 376

Ciekawe ja tam 3mw?

Martolek powodzenia

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

Jonathan Carroll
gkruk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:11   #4056
Sarrai
Wtajemniczenie

Dziêki za odzew
Tak.. ten ³uk to te¿ taki do ty³u by³
Hmmmm..... w³asnie sie tez tak zastanawiam cholera.. czy to nie za pó¼no na to miasto wyje¿d¿am.. Zobaczymy jak to w niedzielê bêdzie.. .nastêpn± jazde, czyli trzeci± mam w ¶rodê - wtedy mam nadzieje, ze juz na bank wyjedziemy..... Najwy¿ej, jak co¶, bêdê rozwa¿aæ zmianê instruktora, ale dam mu szansê i spróbuje mu zaufaæ.. Chyba wie co robi cholerka
Sprobowalam wyszukaæ go w necie, ale znalaz³am tylko jedn± opiniê i b±d¼ co b±d¼ dobra by³a.. Tak w ogóle to mój I. ma na oko 50-parê lat i co chwile wcina cukierki!!!!
Jednym s³owem.. sama nie wiem co mam o tym wszystkim mysleæ, ale nie bêdê siê stresowaæ zawczasu
Ale mam straszn± chicê zeby poje¼dziæ sobie trochê
Stary 2011-01-27, 10:18   #4057
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 360

Hej

w koñcu skoñczy³am czytaæ co¶cie natworzy³y

Gkruk i Areti wielkie gratulacje ale siê cieszê, ¿e siê Wam uda³o

Sarrai witaj a I powiedzia³ Ci, co bêdziesz przez ten czas robiæ na placyku? Moim zdaniem nie ma sensu spêdzaæ pocz±tkowych godzin tylko na placu, bo co tam mo¿na æwiczyæ Ja na drugiej godzinie pojecha³am na miasto, a ³uk robi³am przed rozpoczêciem ka¿dej jazdy. A co do tego, czy za wcze¶nie zaczynasz ³uk, to chyba ka¿dy I ma swój sposób uczenia i wg tego przygotowuje kursantów, choæ ja sama na pierwszej je¼dzie nie bardzo wiedzia³am jak mam ruszyæ a co dopiero je¼dziæ po ³uku i krêciæ kierownic± odpowiednio

3mw trzymam

a ja wczoraj je¼dzi³am, nie by³o ¼le ale rewelacyjnie te¿ nie mia³am jazdy wieczorem pó¼nym a nie lubiê je¼dziæ po ciemku, do tego pada³ ¶nieg, ulice mokre, linii nie widaæ, nie za fajnie mi siê je¼dzi³o. Tyle, ¿e chocia¿ uda³o mi siê poæwiczyæ parkowanie
Mam nadziejê, ze moja 7.30 jutro te¿ bêdzie szczê¶liwa

Martolek powodzenia

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:54   #4058
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 271

3mw ciekawe jak tam sobie radzi

Cytat:
Napisane przez Martolek Poka¿ wiadomo¶æ
i Mini Cooper
S±siadka takim je¼dzi³a. Niebiesko bia³ym. Ile siê z mam± na niego napatrzy³y¶my i nawzdycha³y¶my do taty: "Kup nam takiego"

Cytat:
wczoraj specjalnie sprawdza³am, to 300 postów natrzepa³y¶my
ale to by³o takie mega OT, wiêc wiesz
ju¿ siê ba³am, ¿e kto¶ przyjdzie i Nas... okrzyczy
A kto¶ to moderuje w ogóle i czuwa nam nami?

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny zamordujcie mnie. Mia³am siê uczyæ i jak zwykle na planach siê skoñczy³o!
Mia³am Ciê mobilizowaæ. Dzisiaj idziesz siê uczyæ. Ja te¿. Muszê w koñcu te zwi±zki chemiczne w komórce skoñczyæ.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczynki
Mia³am przedwczoraj pierwsz± jazdê Chocia¿ "jazda" to za du¿o powiedziane hehe, nie naje¼dzi³am siê...
Generalnie spotka³am sie z I. w ¶rodku miasta i zabra³ mnie na placyk. Tam mi zacz±³ gadaæ na temat ¶wiate³, jak kierunkowskazy wrzucaæ, co dana kontrolka oznacza, jak lusterka sobie ustawiæ itd.
Potem zacz±³ mi opowiadaæ na czym polega robienie ³uku no i kaza³ mi poæwiczyæ.. Tzn. on wciska³ sprzêg³o a ja mia³am za zadanie krêciæ kierownic± tak, by siê w ten ³uk zmie¶ciæ.... Nie powiem, zeby mi posz³o dobrze .... Jako¶ tak ta kierownica siê krêci i krêci - ja w ogóle nie "czu³am" skrêtu samochodu... Linii nie widzia³am, bo by³ plac zasypany ¶niegiem, ale na pewno na nia najecha³am... Ale jak to powiedzia³ I. - i tak sukces, ze nie potr±ci³am pacho³ka....
Ale nie wydaje sie wam, ze to za wczesnie - pierwsza jazda i juz cwiczenie ³uku??? Ale nie wiem... moze w sumie to i dobrze, ze od razu to æwiczymy???
Teraz mam jazdy dopiero w niedzielê, bo I. stwierdzil, ze musimy pojechaæ na plac jak bêdzie widno, a ja w tygodniu pracujê, wiêc o 16stej juz ciemno... Powiedzia³ mi, ze juz w niedziele wiêcej sie najezd¿ê po tym placyku... To dobrze, bo jak on mi t³umaczy³ to juz sobie tak my¶la³am "dobra, skoncz juz to gadanie, daj mi prowadziæ".... hehe uzale¿nia trochê
A na 3cim spotkaniu b±d¼ na 4tym (czyli na 6stej b±d¼ 8 godzinie jazd) juz sama wyruszê z Placu Bankowego.. hehe........ juz to widze.... Okropny tam ruch jest, w koncu to samo centrum wawy..

Chcia³am siê was zapytaæ te¿, od której godizny zaczêly¶cie juz tak je¼dziæ w miare p³ynnie??? I kiedy ten ³uk zaczê³yscie æwiczyc??
Cze¶æ!
Co do pogrubionego. To sobie zrób ³uk samochodem bez wspomagania. Gwarantujê, ¿e poczujesz. Wiecie dziewczyny co to za mêka? Ja krêcê, krêcê, a tata zawiedziony moimi zdolno¶ciami prowadzenia auta: "dlaczego ty robisz takie wielkie ³uki?!". Ale do wszystkiego siê da przyzwyczaiæ.
Wiesz co, ka¿dy instruktor ma swoje metody. Niektórzy najpierw zapoznaj± autkiem, inni od razu wyje¿d¿aj± na miasto.
P³ynnie zaczê³am je¼dziæ od razu Haha, ¿artujê. Nie mam pojêcia kiedy. Tak normalnie, tak jak chcia³am, oczekiwa³am, bez ¿adnych problemów zaczê³am je¼dziæ jako¶ pod koniec kursów. A ³uk po raz pierwszy jaka¶ 8 godzinka, a po raz drugi 25h.
Raz jak robi³am prywatnie ³uk na placu widzia³am eLkê jakiej¶ szko³y, a w niej instruktora i kursantkê. Chyba ca³± godzinê przesiedzieli w ¶rodku z wy³±czonym silnikiem. Ciekawe czy to jaka¶ nowa metoda nauki
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 10:55   #4059
sylwiszon757
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 487
GG do sylwiszon757

hej, hej! dopiero wsta³am...g³owa mnie boli aj...mama ma urlop i mnie denerwuje

Martolek: no co?! mnie siê nie uda³o, to niech inni zdaj±
Stary 2011-01-27, 11:23   #4060
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ!
Co do pogrubionego. To sobie zrób ³uk samochodem bez wspomagania. Gwarantujê, ¿e poczujesz. Wiecie dziewczyny co to za mêka? Ja krêcê, krêcê, a tata zawiedziony moimi zdolno¶ciami prowadzenia auta: "dlaczego ty robisz takie wielkie ³uki?!". Ale do wszystkiego siê da przyzwyczaiæ.
Wiesz co, ka¿dy instruktor ma swoje metody. Niektórzy najpierw zapoznaj± autkiem, inni od razu wyje¿d¿aj± na miasto.
P³ynnie zaczê³am je¼dziæ od razu Haha, ¿artujê. Nie mam pojêcia kiedy. Tak normalnie, tak jak chcia³am, oczekiwa³am, bez ¿adnych problemów zaczê³am je¼dziæ jako¶ pod koniec kursów. A ³uk po raz pierwszy jaka¶ 8 godzinka, a po raz drugi 25h.
Raz jak robi³am prywatnie ³uk na placu widzia³am eLkê jakiej¶ szko³y, a w niej instruktora i kursantkê. Chyba ca³± godzinê przesiedzieli w ¶rodku z wy³±czonym silnikiem. Ciekawe czy to jaka¶ nowa metoda nauki
Hehe, dobra dziewczyny... trochê mnie pocieszy³y¶cie... zobaczymy jak to bêdzie, bo jak na razie sama nie wiem co mam o tym my¶leæ. Ufam swojemu I.. przynajmniej na pocz±tku
A mini cooper to tez moje marzenie
Stary 2011-01-27, 11:31   #4061
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, dobra dziewczyny... trochê mnie pocieszy³y¶cie... zobaczymy jak to bêdzie, bo jak na razie sama nie wiem co mam o tym my¶leæ. Ufam swojemu I.. przynajmniej na pocz±tku
A mini cooper to tez moje marzenie
Ufaj, nie masz nic do stracenia. Nawet je¶li oka¿e siê, ¿e instruktor nie jest taki dobry, zawsze mo¿na go zmieniæ. Nie masz siê czym przejmowaæ A instruktora Ci kto¶ poleca³? Czy szko³a jazdy Ci go przydzieli³a?

Sylwia,
nie k³óæ siê z mam±
Stary 2011-01-27, 11:32   #4062
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 400

Cytat:
masz na ty³ek
jutro siê bierzesz do nauki, zrozumiano?
Tak jest! Tzn. postaram siê...

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Poka¿ wiadomo¶æ
¦wietnie Ciê rozumiem, czêsto mam tak samo
Cytat:
Napisane przez catttt Poka¿ wiadomo¶æ
Sk±d ja to znam...'Wejdê na wiza¿ na 5 min. i ju¿ siê biorê za naukê'
Cytat:
Napisane przez Zilka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ mia³am siê uczyæ i skoñczy³o siê jak widaæ
To my tu tak licznie lenie do nauki?

Cytat:
Cze¶æ dziewczynki

Pierwsza godzina i ³uk? Ja pierwszy raz zobaczy³am plac na 17 godzinie chyba. My¶lê, ¿e robienie ³uku nie maj±c kompletnie obycia z samochodem to niezbyt dobry pomys³... I na miasto dopiero na 6, lub 8 godzinie? Strasznie du¿o czasu zmarnujesz... A na placu przez 2 godziny te¿ ciê¿ko je¼dziæ...
Mo¿e poszukaj kogo¶ kto uczy³ siê u tego instruktora?

Ca³± noc zdawa³am egzaminy jakimi¶ dziwnymi samochodami .
A potem pobieg³am na paintball

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:33   #4063
liwiusz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 521

Cytat:
Cze¶æ dziewczynki

Witaj
Jeeeej kobieto, jak ja Ci zazdroszczê, ¿e dopiero zaczynasz eLkow± przygodê
Tak jak ju¿ dziewczyny pisa³y, sprawa ³uku i wyjazdu na miasto to indywidualna sprawa ka¿dego kursanta. Sama niejednokrotnie ¿ali³am siê swojemu instr., ¿e po rozmowach z innymi jego kursantami wychodzi na to, ¿e "my wszystko robimy na opak", bo oni æwiczyli ³uk przez wiêkszo¶æ kursu, a ja pojecha³am pierwszy raz na niego ok. 22h
Za to na miasto wyruszy³am po 15 minutach. I my¶lê, ¿e nie ma sensu na samym pocz±tku mêczyæ siê na tym placu przez kilka godzin, sk³ania³abym siê do opcji podanej przez dziewczyny - czyli ³uczek na pocz±tku ka¿dej jazdy.

Zale¿y co rozumiesz przez "w miarê p³ynn±" jazdê. Ja w sumie by³am oswojona z autkiem ju¿ wcze¶niej, tak¿e nie musieli¶my siê zajmowaæ kwesti± np. zmiany biegów i wyczuwania, kiedy nale¿y wrzuciæ kolejny bieg (ale za to np. musia³am nauczyæ siê krêciæ kierownic± ) tak¿e zawsze jako¶ tam do przodu jechali¶my, ju¿ na pierwszej piratuj±c zabójcze 70km/h . A je¼dziæ tak, ¿e sama by³am z siebie momentami naprawdê zadowolona to zaczê³am pod koniec kursu, tak po 20 godzinie i pó¼niej na wykupionych dodatkowych jazdach - wtedy poczu³am, ¿e to jednak ja, jako kierowca mam w³adzê

mini cooper

Edytowane przez liwiusz
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:36
liwiusz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:33   #4064
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Mia³am Ciê mobilizowaæ. Dzisiaj idziesz siê uczyæ. Ja te¿. Muszê w koñcu te zwi±zki chemiczne w komórce skoñczyæ.
Dzisiaj ju¿ na pewno pójdê!

Stary 2011-01-27, 11:35   #4065
princeseczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 733

Cytat:
na razie to ¶nieg pada

branoc
ale wiosna i tak do nas idzie

Pobrali¶my siê
princeseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:35   #4066
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

Monia, ale ja siê przecie¿ z ni± nie k³ócê a jedziemy dzisiaj do dziadków i bêdê dzisiaj mog³a poje¼dziæ tym wielkim autem-tata siê zgodzi³
Stary 2011-01-27, 11:37   #4067
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liwiusz Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj
Jeeeej kobieto, jak ja Ci zazdroszczê, ¿e dopiero zaczynasz eLkow± przygodê

Zale¿y co rozumiesz przez "w miarê p³ynn±" jazdê. Ja w sumie by³am oswojona z autkiem ju¿ wcze¶niej, tak¿e nie musieli¶my siê zajmowaæ kwesti± np. zmiany biegów i wyczuwania, kiedy nale¿y wrzuciæ kolejny bieg (ale za to np. musia³am nauczyæ siê krêciæ kierownic± ) tak¿e zawsze jako¶ tam do przodu jechali¶my, ju¿ na pierwszej piratuj±c zabójcze 70km/h . A je¼dziæ tak, ¿e sama by³am z siebie momentami naprawdê zadowolona to zaczê³am pod koniec kursu, tak po 20 godzinie i pó¼niej na wykupionych dodatkowych jazdach.
I ja...

Ja siê nie potrafiê okre¶liæ z p³ynn± jazd±. 2 pierwsze godziny mia³am z kobiet± po bocznych drogach, stwierdzi³a, ¿e bardzo dobrze wchodzê w zakrêty. A od 3 godziny ju¿ mia³am z moim I. Jak ruszy³am na ¶wiat³ach to zrobi³ wielkie oczy i spyta³: "je¼dzi³a¶ ju¿ du¿o? Mo¿e Ty kursu nie potrzebujesz?". I na ka¿dych nastêpnych z tej okazji mi gas³ . Potem wiedzia³, ¿e jak mnie pochwali to spapram

Stary 2011-01-27, 11:38   #4068
princeseczka
Zakorzenienie

3mw

Martolek

Pobrali¶my siê
Stary 2011-01-27, 11:39   #4069
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

ale to tak zawsze jest, jak mój I. mnie pochwali³, to od razu mi cos nie wychodzi³o, dlatego potem nauczy³ siê ¿eby mnie chwalic na koniec, jak ju¿ z auta wychodzê
Stary 2011-01-27, 11:41   #4070
liwiusz
Rozeznanie

Cytat:
I ja...

Ja siê nie potrafiê okre¶liæ z p³ynn± jazd±. 2 pierwsze godziny mia³am z kobiet± po bocznych drogach, stwierdzi³a, ¿e bardzo dobrze wchodzê w zakrêty. A od 3 godziny ju¿ mia³am z moim I. Jak ruszy³am na ¶wiat³ach to zrobi³ wielkie oczy i spyta³: "je¼dzi³a¶ ju¿ du¿o? Mo¿e Ty kursu nie potrzebujesz?". I na ka¿dych nastêpnych z tej okazji mi gas³ . Potem wiedzia³, ¿e jak mnie pochwali to spapram
Haha to chyba przypad³o¶æ wiêkszo¶ci kursantek/kursantów. Ja te¿ mia³am tak, ¿e kiedy ju¿ zosta³am pochwalona to w przeci±gu nastêpnych piêciu minut odwali³am co¶ takiego, ¿e g³owa ma³a Wiêc mój instr. obra³ taktykê, ¿e nie bêdzie mnie chwali³ i dzielnie siê tego trzyma³, dlatego jak mu siê przez przypadek wyrwa³o pe³ne uznania "dobrze" to mia³am wra¿enie, ¿e w tej euforii to wyskoczê z tego samochodu przez dach

Stary 2011-01-27, 11:42   #4071
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
zadowolona to zaczê³am pod koniec kursu, tak po 20 godzinie i pó¼niej na wykupionych dodatkowych jazdach - wtedy poczu³am, ¿e to jednak ja, jako kierowca mam w³adzê
u mnie by³o podobnie
ale ju¿ na pierwszej godzinie "je¼dzi³am" () po mie¶cie...na placu to by³am jako¶ na 6 chyba- wtedy robi³am ³uk, a górka to ju¿ ca³kowicie daleko- 17 o ile dobrze pamiêtam

Pobrali¶my siê
Stary 2011-01-27, 11:44   #4072
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Poka¿ wiadomo¶æ
Monia, ale ja siê przecie¿ z ni± nie k³ócê a jedziemy dzisiaj do dziadków i bêdê dzisiaj mog³a poje¼dziæ tym wielkim autem-tata siê zgodzi³
Ale Ci zazdroszczê! Ja ju¿ "mam" prawko, a i tak nie mogê je¼dziæ

Mi auto prawie do koñca kursu gas³o. Ale za to po 25h je¼dzi³am p³ynnie. Nie gas³ mi w ogóle. Jedynie wtedy gdy chcia³am ruszyæ z 3, co na ostatniej je¼dzie przed egzaminem zdarza³o mi siê ca³y czas. Na dodatek je¼dzi³am z nowych instruktorem i mi by³o przed nim g³upio Ale jak dzwoni³am do biura, to pani powiedzia³a mi, ¿e pan I. by³ u nich na kawie i bardzo o mnie wypytywa³, czy zda³am czy nie. Zarzuci³am mu, ¿e we mnie nie wierzy, to siê zmiesza³, poprawi³ i zacz±³ wierzyæ i trzyma³ kciuki
Stary 2011-01-27, 11:44   #4073
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
ale to tak zawsze jest, jak mój I. mnie pochwali³, to od razu mi cos nie wychodzi³o, dlatego potem nauczy³ siê ¿eby mnie chwalic na koniec, jak ju¿ z auta wychodzê
Mnie te¿ chwali³ na koniec

Cytat:
Haha to chyba przypad³o¶æ wiêkszo¶ci kursantek/kursantów. Ja te¿ mia³am tak, ¿e kiedy ju¿ zosta³am pochwalona to w przeci±gu nastêpnych piêciu minut odwali³am co¶ takiego, ¿e g³owa ma³a Wiêc mój instr. obra³ taktykê, ¿e nie bêdzie mnie chwali³ i dzielnie siê tego trzyma³, dlatego jak mu siê przez przypadek wyrwa³o pe³ne uznania "dobrze" to mia³am wra¿enie, ¿e w tej euforii to wyskoczê z tego samochodu przez dach
Mia³a¶ podwójn± rado¶æ z pochwa³y .
Ja przed egzaminem dowiedzia³am siê od instruktorki, ¿e mój I. powiedzia³ jej, ¿e by³am jego najlepsz± kursantk± od kiedy tam pracuje. Ciekawe co pomy¶la³ jak obla³am na górce 1-szy egzamin

Stary 2011-01-27, 11:46   #4074
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

moi wrêcz mi ka¿±, ¿ebym przez przypadek nie zapomnia³a jak siê je¼dzi
Stary 2011-01-27, 11:51   #4075
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

I bardzo dobrze!

Stary 2011-01-27, 11:55   #4076
Eroll
Wtajemniczenie

Wziê³am siê za planowanie swojej przysz³o¶ci Szukam uczelni, na które mog³abym siê wybraæ. I jakbym chcia³a z³o¿yæ papiery na wszystko co mi siê podoba, chyba wyda³abym na to wiêcej ni¿ kosztowa³ mój kurs na prawko.
Stary 2011-01-27, 11:55   #4077
liwiusz
Rozeznanie

Cytat:
Mia³a¶ podwójn± rado¶æ z pochwa³y .
Oj, tak, tak. Chocia¿ pó¼niej, jak na 28h przysz³o zw±tpienie, ¿e ja nie dam rady, nie nadajê siê i w ogóle nawet nie mam zamiaru zapisaæ siê na ten cholerny egzamin to zaczê³am siê buntowaæ, ¿e wszystkich chwali, a mnie nie. I siê poprawi³
- S³ysza³a¶? Pochwali³em Ciê!
- A¿ do tej pory nie mogê wyj¶æ z szoku, muszê sobie to gdzie¶ zapisaæ.
- Cyknij sobie pami±tkow± fotkê.
- Mam lepszy pomys³, nagram na telefon i bêdê przes³uchiwaæ w chwilach zw±tpienia. Powtórzysz to dla mnie?
- Nie, to by³aby ju¿ druga pochwa³a. Nie ma tak dobrze. Nastêpnym razem Ciê uprzedzê, ¿eby¶ nastawi³a siê psychicznie.
- Obiecujesz?
- Tak, bêdê krzycza³ "Uwaga, chwalê!"

Cytat:
Super . Ja liczê, ¿e mo¿e w sobotê rodzice zaufaj± mi na tyle, bym w drodze do dziadków mog³a ich po wiosce przewie¶æ. Nawet teraz to brzmi tak nierealnie.

Edytowane przez liwiusz
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:56
Stary 2011-01-27, 12:32   #4078
catttt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 649

Cytat:
Cze¶æ dziewczynki

Witaj
Ja na pierwszej je¼dzie zapozna³am siê z samochodem, je¼dzi³am w kó³ko po placu, obok by³ parking dla TIRów wiêc naoko³o nich te¿ trochê kr±¿y³am, potem wyjechali¶my na miasto.
£uk zaczê³am æwiczyæ na drugiej je¼dzie.
P³ynnie zaczê³am je¼dziæ do¶æ szybko, bo wcze¶niej ju¿ mia³am do czynienia z samochodem, podczas ca³ego kursu zgas³ mi jedynie uwaga uwaga! 2 razy! Powiedzia³ ¿e jeszcze taki kursant mu siê nie trafi³
Ale ja to taki wybryk natury

Ka¿dy instruktor ma swoje sposoby i swoj± kolejno¶æ Mi na przyk³ad na pierwszym ³uku krêci³ kierownic±, a ja wyczuwa³am sprzêg³o

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Wziê³am siê za planowanie swojej przysz³o¶ci Szukam uczelni, na które mog³abym siê wybraæ. I jakbym chcia³a z³o¿yæ papiery na wszystko co mi siê podoba, chyba wyda³abym na to wiêcej ni¿ kosztowa³ mój kurs na prawko.
A gdzie chcia³aby¶ i¶æ?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Ca³± noc zdawa³am egzaminy jakimi¶ dziwnymi samochodami .
A potem pobieg³am na paintball
Mi siê dzisiaj ¶ni³o, ¿e pierwszy raz wyjecha³am na miasto, samochodem taty
I zaparkowa³am równolegle, taka dumna z siebie ¿e równiutko wysz³o, i posz³am gdzie¶ w teren Jak przysz³am to by³am z ka¿dej strony zastawiona i nie mog³am wyjechaæ...Dzwoni³am do T¯ta co mam zrobiæ bo nie wiem No i nie mam pojêcia jak skoñczy³ siê ten sen
catttt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:50   #4079
Eroll
Wtajemniczenie

Dziewczyny, muszê siê pochwaliæ!

(1/27/11) Prawo Jazdy:: Przyjêto wniosek - trwa postêpowanie administracyjne.

W koñcu
Stary 2011-01-27, 12:53   #4080
catttt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 649

Cytat:
Dziewczyny, muszê siê pochwaliæ!

(1/27/11) Prawo Jazdy:: Przyjêto wniosek - trwa postêpowanie administracyjne.

W koñcu
Idzie do przodu
U mnie postêpowanie adm. trwa³o 5 dni, wiêc nied³ugo bêdziesz mia³a plasticzek
A mój niech czeka cierpliwie bo nadal mam ten kaszel straszny i gor±czkê
catttt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.