![]() |
#1081 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
![]() ![]() A cena ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na ból głowy Apap weź i może jakis zimny kompres i troszkę owoców pojedz, powinno pomóc ![]() Cytat:
![]() Ja za wizytę w klinice płaciłam 200zł, nie zależnie czy usg było czy nie-wszyscy się śmieją, że płacimy za przekroczenie progu jego gabinetu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No jak już coś lecieć zaczyna to trzeba stanik i wkładki. Ja też myślałam o spotrowym, ale mam jeden i jest obcisły, a wszędzie piszą żeby nie odciskać bo się kanaliki zapchają. Musiałabym poszukać takiego luźnego. A z jakiej firmy masz, może model gdzieś w necie znajdziesz i linka podeślesz, będę wdzięczna ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
nadiazlot mnie na takie wizyty za takie kwoty nawet by stac nie bylo szczerze mowiac.
![]() |
#1083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem że po ciąży nie będe ich nosiła więc nie chciałam przepłacać. Tzn po skończonym karmieniu, do karmienia tez mam dwa kupione
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sie przejdzie taką drogę to i na wizyty kasa się znajdzie, choćby innym kosztem. Jakbym nie musiała to też bym nie płaciła, zresztą to ze względu na koszta znalazłam sobie nowego dr na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
ja po meczarniach odnosnie karmienia i z calym bagazem horroru z tym sie wiazacym nie wiem czy zdecyduje sie na karmienie 2 dziecka, na razie jestem na nie i nastawiona na modyfikowane.Mala tez pila od malucha modyfikowane.
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- nadia oczywiste ze jak trzeba to trzeba i nie jest wtedy nic wazne.
![]() |
#1086 | |||
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny - ja jeszcze w łóżku
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, żed ładnie się staraliście rano ![]() Wizyty strasznie drogie... Ja tu płacę za wizytę 60 euro a jak z usg to drugie tyle ![]() Cytat:
![]() Życzę udanej imprezki ![]() Cytat:
![]() ![]() a to Cię suwaczek zrobił w konia z odliczaniem ![]() Darusia trzymam kciuki, żeby nie przylazła ![]() Lecę się ogarnąc i w domku trochę posprzątać...odezwę się popołudniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1088 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze byłam na nie dla karmienia naturalnego, a teraz w ciąży mi się odmieniło, ale nie zakładam wyłącznie piersi i mleka matki, raczej chcę żeby maluchy dostały przeciwciaa z mleka, więc mogę je podawać w butelce po ściągnięciu i dokarmiać mlekiem modyfikowanym, albo wręcz na odwrót dokarmiać mlekiem matki a podstawowym mlekiem będzie modyfikowane. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Moja koleżanka zaszła w ciążę po 12 latach, a moja ciocia po 30 latach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
naduś to masz meczarnie z nogą, mój mąż urodził sie z zwichnietym biodrem i nikt tego nie zauwazył, dopiero zaczeli sie zastanawiac jak dziwnie zaczął chodzic i wtedy zaczely sie operacje, lekarze nie dawali mu szans na chodzenie i normalne funkcjonowanie, ale na szczescie pokazał ze się da i chodzi, tez nie moze zbyt długo w jednej pozycji siedziec czy lezec, najgorsze jest to ze nie moze wykonywac prac fizycznych i zbyt długo siedziec za biurkiem i trzeba kombinowac z praca, ale jakos sie udaje i oby tak dalej...
![]() darusia gratuleuje czesci przeprowadzki, ale najgorsze jest potem układanie, tego wspolczuje. ![]() u mnie powinna dzisiaj zawitać @ ale jak narazie nie ma, teraz już mnie prawie nic nie boli, lekko piersi i czasami kucie jajnika prawego...... mezaga zostaniesz mamą, to jest kwestia czasu i musisz w to wierzyć, różne niespodzianki nam los szykuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przez to że zbliża się sesja egzaminacyjna nie mam ostatnio czasu nawet czytać wszystkiego co piszecie na bieżąco że już nie wspomnę o udzielaniu się ![]() ![]() U mnie nic nowego - odliczam dni od transferu a okres nadal się nie pojawił więc nadal mam nadzieję. Na betę nie pójdę w tym tygodniu bo w weekend mam ważne zajęcia, zaliczenia itd więc muszę być w formie i nie mogę sobie pozwolić na luksus ewenetualnego rozklejenia się... Pewnie wybiorę się w poniedziałek jeżeli oczywiście wcześniej nie zawita do mnie @
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/2pak-za19-99-biust...419662943.html egwene bardzo trzymam kciuki za sesje i za spełnione marzenie ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-27 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
tak czytam o tym karmieniu i w sumie większość dziewczyn (nawet u nas na mamusiowym) ma podobne podejście - albo tylko butla albo butla+czasami cyc a dla mni podanie butli byłoby chyba największą katastrofą na świecie - nie wiem może jakaś nienormalna jestem ale nie wyobrażam sobie karmić dziecka butelką
![]() ![]() Ale najważniejsze to podjąć decyzję o takim czy innym karmieniu w zgodzie ze sobą - bo wiadomo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko a czy na piersi czy na butli to już mniej istotne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Kotku nie wyobrazasz sobie podac butli bo Tobie karmienie sprawia przyjemnosc wiec nie masz takiej potrzeby.
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Egwene cały czas mocno trzymam kciuki ![]() ![]() Nadia, Paulinka melduję, że poranne przytulanko zaliczone ![]() ![]() Nadia no bardzo dużo to wszystko kosztuje, jeśli chodzi o in vitro i kliniki zajmujące się niepłodnością ![]() ![]() Enia trzymam kciuki, żeby Malutka zrobiła fikołka i przygotowała się do wyjścia ![]()
![]() |
#1096 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę dodać do obserwowanych i obcykać te koszulki do karmienia ![]() Cytat:
![]() Dopiero co oglądałam załamkę psychiczną koleżanki przy karmieniu, jak pomyślę o dwójce dzieci i cyckach to trochę to przerażające, choć znam dziewczynę, która bliźniaki karmi tylko cycem i radzi sobie. Ja się specjalnie nie nastawiam, bo przy wcześniakach zawsze jest problem z karmieniem, a to kanaliki jeszcze nie ruszą a już poród, a to dziecka nie przystawiasz przez tydzień bo w inkubatorze leży i wszystko siada. Ja chcę pobudzać laktację, ale tak jak piszę nie mam parcia na cyca, może być butelka ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Ale jak już trzeba to kasa się znajduje, wszystkiego sobie odmówisz, żeby odłożyć. Nawet kredyt nie wydaje się taki straszny, a trzeba pamiętać, że jak masz ubezpieczenie na życie rozszeżone, to za urodzenie dziecka dostajesz pieniążki z polisy i można oddać to co pożyczone ![]() Ale i tak życzę Tobie naturalnego cudu ![]() ![]() ![]() ![]() Dla Darusi też ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
nie dziekuje.
Zgadza sie na porod sa pieniazki, my mielismy po 1000 zl a teraz z tego co wiem mielibysmy po 2000.
![]() |
#1098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Darusia i Magdulec trzymam kciuki za brak @ przez najbliższe 9 m-cy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego zamówiłam,bo wygląda w miarę normalnie jak sportowy stanik.Ciekawa jestem czy to nie badziewie jakieś,ale okaże się juz wieczorkiem.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
coralady generalnie po porodzie nie wyksztalcily mi sie sutki, w ciazy nie urosly mi za duzo piersi , nosilam staniki te same caly czas no i okazalo sie ze ilosc pokarmu to u mnie 0.
Polozne robily ogromne problemy z przyniesieniem butrlki, mala byla glodna non stop w szpitalu plakala, dziecko nie dojedzone bo niby co mialo by jesc? No i tz dopiero awanture zrobil, ja jak sie na nie darlam to sie obrazaly i wcale nie przychodzily. Generalnie stan pierdi byl okrutny, nawet stanika nie moglam zalozyc nie wspominam tego okresu paru dob fajnie, potem tez laktacja nie wzrosla.
![]() |
#1102 |
Wtajemniczenie
|
Darusia to rzeczywiście problem miałaś
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu tez nie chcą dawac butli - co dla mnie jest nie do zrozumienia. Ja wiem teraz jest meega parcie na karmienie piersią - nam na okrągło gadali jakie to jest super, jakie wygodne, jakie dobre dla dziecka itd. (aż mnie mdliło czasami jak ich słuchałam pomimo, że zgadzam się z tym co nam mówili) jednak matka powinna mieć wybór i jeśli chce aby podali dziecku butelke to powinni podać i uszanowac decyzję matki a nie wymyślać... Ech kiedyś wciskali dziecku butelkę na siłę bez mała teraz znowu nie chcą podawać - paranoja normalnie
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() U mnie w sumie największy problem był z sutkami - jak patrzyłam na inne babki na sali to w szoku byłam - wielkie brodawki, cały czas sterczące, a moje jakieś takie malutkie i wklęsłe ale dałam radę i z jednym głodomorem i z drugim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
kotek dokladnie, ja mam jezyk dosc ciety, wiec srednio tam bylo, tz spal z nami w szpitalu to jak sie w koncu wkurzylismy ja zrabalam tz zrabal to potem jak zegarki chodzily.
Ja jestem zdania, że kazdy powinien wykonywac swoja prace przyzwoicie, jesli ja na przykladpracuje w sklepie przychodzi klient po chleb to musze mu go dac. Tam to powinno dzialac podobnie, z tym ze framugą tylka sie ruszyc nie chce.
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Polska służba zdrowia nie ma umiaru! Dla nich wszystko jest białe albo czarne, nie ma nic po środku i w zależności od obecnej propagandy upierają się przy jednym tylko.
A ostatnio brytyjscy i amerykańscy naukowcy-lekarze pediatrzy po długich badaniach stwierdzili że karmienie dziecka do 6 miesiąca życia tylko mlekiem matki jest nie zdrowe ![]() Jeśli będę miała cc w szpitalu o którym myślę, a który nastawiony jest heretycznie na poród sn, więc i pewnie na karmienie piersią, to i tak zabiorę butelki, laktator i mleko modyfikowane i będę robiła to co ja uznam za dobre dla dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cena jak dla mnie spora - ja do grudnia płaciłam 100zł za wizytę (obojętne czy z usg czy bez), teraz niestety moja ginka podniosła do 120zł. A w tej chwili się nie zastanawiam, czy mnie stać czy nie - na wizytę po prostu muszę mieć kasę i tyle ![]() Ja coś od wczoraj załapałam jakiegoś lekkiego doła. Niby nic się nie dzieje, czuję się normalnie, a jakaś taka ciężka jestem, humor zerowy, nic mi się nie chce. Najchętniej bym poszła do domu i się położyła... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A humorek to od hormonów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do humorów to też mówię sobie, że to od hormonów. A jeszcze w pracy miałam dziś jedną trudną rozmowę, która mi nie poprawiła nastroju... Zastanawiam się też, czy to nie stres przed kolejną wizytą mnie łapie - czyli byle do wtorku ![]() Ok, wracam do pracy, bo nie skończę.... Miłego popołudnia i wieczorku! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oby poniedzialek okazał się najszczęścliwszym dniem dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dania mam nadzieję, że humorek trochę lepszy już ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Dania po ciąży wszystko zejdzie w oka mgnieniu
![]() Przeglądając produkty użytkownika od którego Cora kupił staniki znalazłam tanie spodnie ciążowe, wyglądają na wygodne http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-z-...422842151.html gdybyś chciała cos zakupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.