Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 13:19   #361
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
a to nie ja pytała o makaron ale dobrze wiedziec
i tak młodej nie dam bo sie zaraz ksztusi , przyzwyczaiłam juz do wiekszych grudek w jedzonku , ale coś wiekszego - odpada.
A to mi się cos porypało

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,

cierpie bardzo. Od poniedzialku mam zapalenie gardla. Gorsze od anginy. Nie moge jesc, spac, polykac lekow. Gardlo masakroza, napuchniete, czerwone jak galareta wyglada. Lewy wezel chlonny wiekszy od glowy chyba. Jak jakas swinka wygladam.
Nie wiem co robic, antybiotyk jakos nie dziala. Wroce jak dotrwam.
Fatalnie Oby Ci szybko przeszło.

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość

Bydgosiu ja mam szczypiorek zamrożony. Kocham go

Nigdy nie mroziłam szczypiorku, dobry później jest?

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
U nas nocka fajna. Nadusia się obudził około 3. ale dostała smoczek i poszła spać dalej. Czy wszystkie Wasze dzieciaczki jeszcze jedzą w nocy? Moje jak zasną po kąpaniu ok. 20 to nie jedzą aż do rana, do około 8.
No tak, ale Twoje panny są starsze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]Kropka, żyjesz? Jak synek w nocy? Spaliście coś???

Matko polski wy moje kochane, powiedzcie mi takie rzeczy:

1. Jakie rozmiary kupujecie na wiosnę i lato?
2. CO kupujecie w ogóle?
3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE]

1. Pewnie 80, chociaż niektóre rzeczy to 86, bo wiadomo rozmiarówka różna. Nie wiem tylko jaki rozmiar buta? Teraz Lusia ma nóżkę długą 10-11 cm.

2. Ja za duzo rzeczy nie muszę kupić bo mam. Sporo sukienek,bluzeczek, spodni.

3. Od czasu do czasu sukienkę ubiorę na pewno.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Obecnie poszukuję ubioru na chrzciny i nie tylko dla Oli ale też dla mnie i meza.Chociaż mąż gang kupi+koszula i ubrany a ze mną jest wiekszy problem bo nie wiem w co się ubarć.
Dziewczyny w co sie ubierałyscie na chrzciny?
U nas jeszcze chrzcin nie było

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:40   #362
Silpe
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]Kropka, żyjesz? Jak synek w nocy? Spaliście coś???

2. CO kupujecie w ogóle?
3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE]

80-86 w tym że jak sie kieruje niemiecką rozmiarówką bo tam kupuje przez neta lub mąż to te 86np młoda dopiero na jesien założy bo tam jest wieksza rozmiarówka .
wiec to zależy gdzie kupie , lub kupuje.

kupuje spodnie , rajtki juz mam, bluzy , bodziaki bo praktyczne i bluzeczki letnie , sukienki olewam bo nie praktyczne może z czasem sie kupi
teraz mamy 4 sukienki i są rzadko zakładane bo jak pisze nie praktyczne .
dla mnie najwygodniejsze spodenki.

- też jeszcze nie chrzciliśmy - bedzie chrzest na roczek- pod warunkiem że matke chrzestną znajdziemy
ma któraś ochote

- jak Gabi swego czasu miała gorączke to właśnie uwielbiała zimne okłady - przynosiły jej ulge i moment zasypiała .

- powiedzcie mi - tą dolną jedynke juz widac - ale jeszcze sie nie przebiła - ile to może trwac za nim przebije sie przez skóre

A tAk wogóle to moje dziecko cofneło sie do tyłu -
- usypiała w dzien bez noszenia na rekach - teraz tylko rączki prztuli sie i odpływa - nie chce inaczej
- spała ładnie juz w łóżeczku - od tygodnia tylko ze mną bo jest dziki marud
- zaczeła troszke na czworakach sie przemieszczac - teraz załapała pełzanie i tylko w ten sposób.- to rozumie bo jest łatwiej i idzie na łatwizne
a za tym z spaniem to chyba od kąd to pierwsze mama powiedziała
i taka córunia mamuni sie zrobiła .

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

bydgoś ja mroże każdą zielenine i mam zapas na zime
pietruchy mi do lata chyba starczy tyle zamroziłam - z wlasnego ogródka tak samo - por w kawałkach i pociety , seler nac , koper , szczypiorek .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:46   #363
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
No tak, ale Twoje panny są starsze

U nas jeszcze chrzcin nie było
Tylko one tak mają odkąd skończyły 3 m-ce.

U nas też nie. Brakuje nam jednego ojca chrzestnego. Bo my czworo ludzi potrzebujemy
I radość do łez
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:04   #364
Curly81
Wtajemniczenie

Dzień Dobrynie było mnie kilka dni i widzę,że sporo się tu działo.

Współczuję wszystkim chorym i życzę zdrówka
Sparkly , marhalczar super filmiki
Margo moja Ala też niebardzo chce jesc z ręki,daję jej chrupki i ciasteczka ale trochę pomemle,pogryzie 1 zębem,obslini i wyrzucaJak jest głodna to je chętniej.Ostatnio przed obiadem zjadła całego chrupka i chciała nastepnego.Jak jest między posiłkami to nie jest zbytnio zainteresowana przekaskami

Cytat:
hej
jak te wasze dzieci wytrzymują do 21- 22 ej moja pada juz o 18 i tak od zawsze - przetrzymuje ją jeszcze do tej 19tej i to jest maksimum. i w sumie zawsze ładnie spała a ostatnio kąpie sie w biegu bo nie wiem kiedy sie wybudzi
Moja Ala potrafi nie spać do 24.00! nawet czasem bywało,ze do 1 w nocy buszowała po naszym łóżkuWczoraj np.poszła spać o 23.30.Próbowałam ją uśpić do 22.00 a potem się poddałam i zaczęłam kręcić filmik kamerąszalała jakby była 9 ranoAle za to dzisiaj wyjątkowo nie obudziła mnie w nocy ani razu,szok!także się wyspałam pierwszy raz od poroduCo noc budziła mnie min.4 razy a max.7.Obudziłam sie dzisiaj rano o 7.15 i patrze czy ona żyjejadła o 23.30 poszła spac i do 7.15 spała.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-27 o 14:13
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:13   #365
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Moja Ala potrafi nie spać do 24.00!
a jak wyglądają jej drzemki w ciągu dnia?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:30   #366
Curly81
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24656920]a jak wyglądają jej drzemki w ciągu dnia? [/QUOTE]
W dzień spi ok.2,5 godz. w południe po obiadku.Czasem jak jedziemy autem gdzieś wieczorem ok.18.00 zasypia w foteliku sam.i nie mozna jej dobudzićTak było wczoraj np.spała pół godz.od 18.30 do 19.00 i prawdopodobnie przez to nie chciała isc wieczorem spać.Cały zeszy tydzień udawało mi się kłasc ją o 21.00 ale czasem sie buntuje i dostaje napadu energii i szaleje do 24.00do tego buczy i chce bym przy niej była,jak jestem to sie smieje i szaleje a jak odejde i zostanie z małżem to buczy dokąd nie przyjdęStaram się by juz nie spała po 17.00 bo potem sa takie kwiatki ale czesto spi od 12.30 do 15.00np i potem buszuje do 23.00a my z małżem wymiękamy bo ani odpocząć ani zrobic cos w domu nie mozna.Dodam,ze jak śpi od 21.00 to rano budzi się ok.7mej.Wczoraj poszła spać o 23.30 i spała do 7.15 rano,dzisiaj zasnęła na pół godz.jak ją chciałam nakarmic o 12.00 i sie obudziła po pół godz.Teraz chyba jeszcze spóbuję ją uśpić bo potem jak zasnie to znowu będę miała ciężki wieczór...;(
Dałam jej teraz cycka i śpi.Lecę zjeśc obiadek.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-27 o 14:50
Stary 2011-01-27, 15:19   #367
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

ałła, a to nie ma jakieś ochronki jak się jest "chwilę" przed emeryturą?? Mnie się wydaje, że mój tata ma jakąś....
Obawiam sie ze jak jest redukcja etatow to zadne okresy ochrony nie obowiazuje. U jakiegos prawnika juz byl i wszystko zgodnie z prawem niestety. Dzis kolejny okropny dzien, atmosfera w urzedzie jest straszna. Wszyscy chodza jakby zastraszeni. Nie wiem jak jutro bedzie wygladala ta choinka dla dzieciakow

Cytat:
U nas nocka dosyć fajna, pobudki co 2 h. Pospałyśmy do 8.40. Czuję się wyspana.
O rany, a coz to za uczucie Odkad Mackowi wychodza zeby nie przespalam ciagiem dluzej nic 2 godziny. A przeciez przesypial juz cale noce

Cytat:
Czesc dziewczyny,

cierpie bardzo. Od poniedzialku mam zapalenie gardla. Gorsze od anginy. Nie moge jesc, spac, polykac lekow. Gardlo masakroza, napuchniete, czerwone jak galareta wyglada. Lewy wezel chlonny wiekszy od glowy chyba. Jak jakas swinka wygladam.
To na pewno zapalenie gardla?? Bo z opisu wyglada na cos powazniejszego!! Wracaj do zdrowia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]

2. CO kupujecie w ogóle?

Tak jak dziewczyny pisza 80 i 86.

Przede wszystkim krotkie spodenki i t-shirty - to na lato. Poza tym jakies ciensze bojowki i dresiki.
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 15:34   #368
Curly81
Wtajemniczenie

A to moja Ala 3 dni temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030177a.jpg (83,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030180a.jpg (93,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030185a.jpg (81,2 KB, 44 załadowań)

Stary 2011-01-27, 15:59   #369
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

- powiedzcie mi - tą dolną jedynke juz widac - ale jeszcze sie nie przebiła - ile to może trwac za nim przebije sie przez skóre

bydgoś ja mroże każdą zielenine i mam zapas na zime
pietruchy mi do lata chyba starczy tyle zamroziłam - z wlasnego ogródka tak samo - por w kawałkach i pociety , seler nac , koper , szczypiorek .
U nas to trwało jakies 3 dni.

Te wszystkie inne zielska tez mrożę, ale szczypioru nigdy. Musze spróbować.

Cytat:
Dzień Dobrynie było mnie kilka dni i widzę,że sporo się tu działo.

Współczuję wszystkim chorym i życzę zdrówka
Sparkly , marhalczar super filmiki
Margo moja Ala też niebardzo chce jesc z ręki,daję jej chrupki i ciasteczka ale trochę pomemle,pogryzie 1 zębem,obslini i wyrzucaJak jest głodna to je chętniej.Ostatnio przed obiadem zjadła całego chrupka i chciała nastepnego.Jak jest między posiłkami to nie jest zbytnio zainteresowana przekaskami

Moja Ala potrafi nie spać do 24.00! nawet czasem bywało,ze do 1 w nocy buszowała po naszym łóżkuWczoraj np.poszła spać o 23.30.Próbowałam ją uśpić do 22.00 a potem się poddałam i zaczęłam kręcić filmik kamerąszalała jakby była 9 ranoAle za to dzisiaj wyjątkowo nie obudziła mnie w nocy ani razu,szok!także się wyspałam pierwszy raz od poroduCo noc budziła mnie min.4 razy a max.7.Obudziłam sie dzisiaj rano o 7.15 i patrze czy ona żyjejadła o 23.30 poszła spac i do 7.15 spała.
Wymęczyła się.

Luiza zasypia często ok. 20-20.30. Wczoraj padła o 19.

Cytat:
A to moja Ala 3 dni temu
Mała artystka

Usypiałam małą godzinę, już cholery dostawałam. Piersi nie chciała, zupki też nie. Nie wiem czy następne zęby nie idą. Ma napuchnięte dolne dwójki.

Luiza

Stary 2011-01-27, 16:22   #370
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja Ala 3 dni temu
Toż ona żadnej zabawki interaktywnej nie potrzebuje już.Taki super sprzęt ma w pokoju.
Grasz jej?

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:30   #371
margo80
Zakorzenienie

zdrówka chorowitkom!

Kropuś - trzymajta się tam jakoś

u nas pierwsza drzemka - 30 minut. o 11.30 jak wstała, dostała cyca, odbekała, walnęła kupę i o 12.30 wyszłyśmy na spacer. jak ją wkładałam do wózka, to się śmiała, cieszyła. ledwo poczuła świeże powietrze na twarzy - ryk. twarda byłam, liczyłam, ze w ten sposób wzbrania się przed zaśnięciem, ża się zmęczy i padnie. nic z tego. ryk coraz większy, charczenie i dławienie. ludzie na mnie dziwnie patrzyli. wyjęłam ją w parku z wózka, uspokoiłam, włożyłam znowu i zaczęło się to samo. uznałam, że wracam do domu. ani na chwilę nie przestała płakać, nie usnęła. płakała też w domu po wyjęciu z wózka i trudno mi ją było uspokoić. wreszcie kilkakrotnie beknęła i od razu cisza. musiało ją coś męczyć.
jak zobaczyła swój niekapek po tej akcji, to wołała o niego i wypiła połowę. myślałam, że będzie zmęczona tym płaczem, ale też nie. o 15 zjadła obiadek, wypiła kolejną ćwiartkę soku i zasnęła mojej mamie na rękach o 15.55. jeszcze śpi i zastanawiam się, ile pośpi. wiem na pewno, że to jej ostatnia drzemka na dziś.

znam kolejny szczegół wizyty - wszyscy będą spali u nas niestety (bo w grę wchodziła opcja, że szwagierka z dziećmi śpi u swojej koleżanki). czyli będzie chaos i zniszczenie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:40   #372
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

znam kolejny szczegół wizyty - wszyscy będą spali u nas niestety (bo w grę wchodziła opcja, że szwagierka z dziećmi śpi u swojej koleżanki). czyli będzie chaos i zniszczenie.
Jak ja lubię takie imprezy

Dzisiaj na FB przeczytałam takie oto zdanie : "codziennie rano budzę się piękniejsza, ale dzisiaj to już k-wa przesadziłam "

Luiza

Stary 2011-01-27, 16:52   #373
kardashi
Zakorzenienie

2. CO kupujecie w ogóle?

1. Mam 9-12 i 12-18 na wiosnę i lato.
2. Kupiłam duuużo bluzeczek na krótki rękaw, ze 2 pary jeansów, ze 2 pary takich cieńszych spodni, dreski, coś na długi rękaw, i spodenki krótkie.
3. Ja póki co nie mam żadnej sukienki Mam tylko jedną spódniczkę. i ze 3 pary spodenek. Na letnich wyprzedażach myślę coś jeszcze dokupić, jakieś spodenki, spódniczki no i może sukienkę

Cytat:
N
Obecnie poszukuję ubioru na chrzciny i nie tylko dla Oli ale też dla mnie i meza.Chociaż mąż gang kupi+koszula i ubrany a ze mną jest wiekszy problem bo nie wiem w co się ubarć.
ja miałam szaro-turkusową sukienkę i szarą marynareczkę

Cytat:

Ile? U nas od prawie 5 miesiecy nie moze się przebić

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:45   #374
kropka75
Zakorzenienie

Matko... zamiast lepiej to gorzej. 39 stopni. Zwariuję chyba...

Dziecko dostało paracetamol i padło. Dobrze, że mam jutro wolne. Będzie ciężki dzień i pewnie jeszcze gorsza noc...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:57   #375
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Dziecko dostało paracetamol i padło. Dobrze, że mam jutro wolne. Będzie ciężki dzień i pewnie jeszcze gorsza noc...

jezu współczuje Daniel chyba najgorzej przechodzi ząbkowanie , bo nie przypominam sobie żeby tu które dziecie tak gorączkowało.
Moja dzieki bogu ma tylko manie masakrowania uszu , ale wpienia mnie to - bo jest to bardzo mylące zważywszy na skłonnośc do zapalenia uszu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:06   #376
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny,

duzo zdrówka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]
2. CO kupujecie w ogóle?
1.wiosna 80, lato zdecydowanie 86
2. ja w zasadzie niewiele bede kupować, jakies spodenki na lato i tyle, mam mase ubran od siostry z Irlandii, łącznie ze strojami kąpielowymi A swoją drogą, jak bede mieć chwilę, to wkleje zdjęcia jakie super ciuszki kupiła dla mojej małej za 1-2E Kiedy u nas będą takie wyprzedaze?
3. Sukienki mam 2 i myślę, że wystarczy. Mam juz kilka, których nawet raz nie założyłam
Cytat:
Ja kupiłam żakiet + spodnie w orsay, do tego elegancka bluzka

Kropka - duża zdrowia dla Daniela
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:07   #377
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Toż ona żadnej zabawki interaktywnej nie potrzebuje już.Taki super sprzęt ma w pokoju.
Grasz jej?
GramMała podchodzi i wdrapuje się na pianino,też chce brzdąkać sobie

Stary 2011-01-27, 18:31   #378
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
A to moja Ala 3 dni temu
Rewelacja A nie boi się? A jaki piękny sprzęt macie! aż korci, by grać. U nas pianino stareńkie, wygląda klimatycznie, ale trzeba je podrasować że tak powiem, bo dźwięk koszmarny :/

Cytat:
zdrówka chorowitkom!

Kropuś - trzymajta się tam jakoś

u nas pierwsza drzemka - 30 minut. o 11.30 jak wstała, dostała cyca, odbekała, walnęła kupę i o 12.30 wyszłyśmy na spacer. jak ją wkładałam do wózka, to się śmiała, cieszyła. ledwo poczuła świeże powietrze na twarzy - ryk. twarda byłam, liczyłam, ze w ten sposób wzbrania się przed zaśnięciem, ża się zmęczy i padnie. nic z tego. ryk coraz większy, charczenie i dławienie. ludzie na mnie dziwnie patrzyli. wyjęłam ją w parku z wózka, uspokoiłam, włożyłam znowu i zaczęło się to samo. uznałam, że wracam do domu. ani na chwilę nie przestała płakać, nie usnęła. płakała też w domu po wyjęciu z wózka i trudno mi ją było uspokoić. wreszcie kilkakrotnie beknęła i od razu cisza. musiało ją coś męczyć.
jak zobaczyła swój niekapek po tej akcji, to wołała o niego i wypiła połowę. myślałam, że będzie zmęczona tym płaczem, ale też nie. o 15 zjadła obiadek, wypiła kolejną ćwiartkę soku i zasnęła mojej mamie na rękach o 15.55. jeszcze śpi i zastanawiam się, ile pośpi. wiem na pewno, że to jej ostatnia drzemka na dziś.

O rany, znam to, mała mi taki koncert 2 razy zrobiła gdy ją zatwardziło...

A nie ma innej opcji pobytu

Cytat:

Dzisiaj na FB przeczytałam takie oto zdanie : "codziennie rano budzę się piękniejsza, ale dzisiaj to już k-wa przesadziłam "
Boskie

Cytat:

Kropuś, trzymajcie się jakoś A może jednak lekarz? Innych objawów nie ma?

A Agatka jak ostatnie dni żarła na potęgę, tak dzisiaj strajk głodowy prawie nic nie zjadła, od 5 rano może 350ml w sumie. I marudzenie przy usypianiu wielkie...

A w nocy śniło mi się, że ma na dole 3 zęby
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:51   #379
ona1981
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Ja znowu z doskoku. Troszkę mi się chłopaki pochorowały, najpierw Michał, teraz Szymon. Szymon ma zapalenie oskrzeli, dajemy antybiotyk, inhalujemy, wreszcie inhalator kupiliśmy...
Poważnie się zastanawiam nad wizytami mojej koleżanki. Cztery razy była u nas tej zimy i z tego trzy razy Michał załapał od jej dzieci choróbsko. Potem Michał zaraża Szymona. Michała jakoś da się wykurować, ale Szymon zawsze ląduje na antybiotyku:/ Zawsze jak ona przychodzi to jej dzieci zdrowe, potem mijają dwie doby i Michał dostaje gorączki, dzwonię do koleżanki powiedzieć a ona mówi, że jej tez chore... Wiem, ze nie można unikać ludzi z dziećmi, ale już mnie to doluje, Szymon taki mały a już trzy razy na antybiotyku był...

Kropka zdrówka dla Danielka ! Bidulek! Lepiej sprawdz u lekarza bo taka wysoka gorączka przy ząbkowaniu nie powinna być. Dzieci łapią różne infekcje zabkując, wtedy organizm osłabiony...
Darianna ja miałam sukienkę i żakiet, ale ja chrzciłam w sierpniu...

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2011-01-27 o 18:53
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:19   #380
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre.

Cytat:
GramMała podchodzi i wdrapuje się na pianino,też chce brzdąkać sobie
Super.

U nas tez goraczka 38,3.Czy to wogóle jest goraczka?
Ola śpi już 2h.To chyba cos ją bierze.Dziś zauważyłam bardzo widoczne 2 kreseczki na górze.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:38   #381
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Mieszkam 50 km od Olsztyna, w takiej malej miejscowosci wiec nawet nie bede pisac. Ale moze mi podpowiesz gdzie jest jakis fajny sklep z wozkami dzieciecymi w Olsztynie. Znam tylko Maluszka i Bobasa, kolo Gracji. W tym drugim jest wozek jakiego szukamy ale moze dasz jeszcze jakies namiary

w Ol mało jest takich sklepów w GRACJI jest bobas a za kościołem jeszcze jeden i tam jest największy wybór i jeszcze koło reala re kids i z wózkami to by było na tyle ja kupowałam przez net
Cytat:
A to moja Ala 3 dni temu
jest cudna

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:48   #382
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

djerba, ale masz avatar
Prosto spod prysznica

Cytat:
djerba to ja się też wpraszam na spotkanie, mogę
No pewnie, że tak Jak tylko zmienię mieszkanko, to dam znać kiedy byśmy mogły opracować plan spotkanka

justin - Dubaj uuuuuuuuu napewno bym poleciała

Aha musimy się pochwalić, wygrałyśmy w konkursie rossmanowym na najpiękniejszy uśmiech dziecka - bon na 50zł
Stary 2011-01-27, 19:54   #383
kropka75
Zakorzenienie

Jedziemy na dyzur do poradni D.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:10   #384
ona1981
Zakorzenienie

djerba gratuluję i zazdroszczę
Stary 2011-01-27, 20:13   #385
Konto usunięte

O cholerka. Mam nadzieję, że szybko się wyjaśni co to
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:17   #386
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
A to moja Ala 3 dni temu
Słodka dziewuszka
Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Dzis kolejny okropny dzien, atmosfera w urzedzie jest straszna. Wszyscy chodza jakby zastraszeni. Nie wiem jak jutro bedzie wygladala ta choinka dla dzieciakow
Na pewno będzie miło...mimo wszystko...w końcu to choinka
Cytat:

świetne!
Cytat:
Cytat:
Oj Kropko, trzymaj się oby pomogli synkowi
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aha musimy się pochwalić, wygrałyśmy w konkursie rossmanowym na najpiękniejszy uśmiech dziecka - bon na 50zł
Wcale mnie to nie dziwi Gratuluję

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]Matko polski wy moje kochane, powiedzcie mi takie rzeczy:

2. CO kupujecie w ogóle?
Tak jak większość kupuję ciuszki w rozmiarze 80 i 86. Ostatnio wygrałam aukcję z 7 koszulkami z krótkim rękawem w w/w rozmiarach i dostałam jeszcze dwie gratis No i muszę zrobić rekonesans co ja w ogóle mam, bo dostałam dużo ciuszków po moim bratanku (z sierpnia 2008 jest)
Cytat:
Chrzciny mieliśmy w październiku i ubrana byłam w ołówkową spódnicę z podwyższonym stanem oraz białą wizytową koszulę

Synek w końcu podnosi z leżenia pupę i się kołysze na czworaka

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:18
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:18   #387
spradka
Raczkowanie

Hej dziweuch, nie zabijajcie mnie, nie maiłam weny do pisania, a teraz się wkurzam bo muszę tyyyyle napisać))) muszę się systematycznie odzywać, ale to nie jest i nigdy nie była moja mocna strona...

Zacznę od :
SZAJA- dostałaś fotkę od mnie?????
I dalej se zapisałam, bo jak zacznę tyle cytowac to mi się znowu komp zakrzaczy ...

Lea - fajne pudełko, ja mam do Ikei 10 km , i byłam tydzień temu, ale pudełka nie widziałam a szkoda bo fajne, będę musiała pojechać znowu tylko z ikea jest taki problem że jak się jedzie po jedną rzecz za 30 zł to się wychodzi biedniejszym o parę stówek...dlatego staram sie zawsze patrzeć w necie co chcę żeby jechać raz a dobrze
Teraz pojechaliśmy po żarówki a wróciliśmy z dywanikiem, narzędziami pluszowymi dla Jasia (polecam dla Maksia super są), pacynką , piłką, ręcznikami, świeczkami i innymi dupsami...

Edzia wysłałam ci priv sesese
Ałła - a skąd Ty? Bo ja spod Ostródy.
Marhalczar - fajna młoda, i ten Hiszpański uwielbiam
Sparkly- dzielna dziewucho ja sobie z jednym dzieciem i teściową non stop do pomocy ledwo radzę. Naprawdę pokłony biję dziewczyny śliczne , śmiszne takie i fajnie mają we dwa się bawią.
...
I kuuurde zapisałam same nicki dalej i nie napisałam co napisać ja pierdziuu...
Pamiętam ze mała Curly przy tym pianinie wygląda czadowo jescze i dalej nie wiem...
i Justin kobito jeeedź do tego Dubaju!!!!
a'propos - moja teściowa dostała propozycję wyjazdu nad Bajkał koleją transsyberyjską ( może by została...) to wiecie co powiedziała? Że ona nie jedzie bo nie zostawi dzieciaka na 2 tygodnie - znaczy Jaśka... a to dopiero....

O spaniu:
Jasio cały tydzień ryczał w nocy, zęby nie , głodny nie, u nas w łóżku zasypiał w mig, może skok, bo dzisiaj już nie to samo dziecko a on ze środy..., znaczy ja nie wiem czy on się w inne noce budzi bo mam mocny sen a TŻ nie i on wstaje do niego jakby co ja słyszę dopiero grubsze hałasy... hi hi.
I pytanie:
Młody charczy po tej chorobie swojej jeszcze, nie odkasłuje, daję pectodrill i oklepuję ale jak długo można, boję się do lekarza żeby czegoś nie załapał w przychodni bo teraz to masakra jest. Co mam robić jechać?

Któraś pytała o kąpanie... my kąpiemy co drugi dzień, czasami się zdarzy 2 razy w tyg jak nam coś akurat w ten co drugi wypadnie... myślę że jesteśmy najgorszymi rodzicami na wątku i powinno się nas zamknąć

AAAA my tez jeszzce nie ochrzczeni, ja nie mam bierzmowania, kościelnego nie mamy, Jaska chcę ochrzcić dla świętego spokoju niestety, kościelny mamy niby w październiku wziąć ale postaram się wykpić, jakos nie czuje potrzeby....jak wezmę to tez dla świętego spokoju, ale o ile przy chrzcinach dam se na luz to ze ślubem będzie awantura.

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:29
spradka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:25   #388
djerba
Wtajemniczenie

Któraś z Was pisała, że kupiła tunel w Ikei..tylko nie pamiętam kto. Justin to Ty?
Możesz mi pokazać jak on wygląda? Bo na stronce nic nie widziałam

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:27
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:31   #389
Konto usunięte

Spradka, a jaki mail?

Info od Kropki - mają 2in1, zęby i trzydniówka. A więc mamy pierwszą oficjalną trzydniówkę w wątku
Stary 2011-01-27, 20:45   #390
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
A to moja Ala 3 dni temu

zazdroszczę zdolności muzycznych.
mi słoń na ucho nadepnął.

Cytat:
no to chyba będziesz musiała to jakoś przeżyć.
na dlugo mają przyjechać?

Cytat:
Cytat:

wiesz, mi też się wydaje, że taka temperatura to troszkę za wysoka jak na ząbki...
Mam nadzieję, że już lepiej, i zajrzysz z dobrymi wieściami.
dla Dania.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja znowu z doskoku. Troszkę mi się chłopaki pochorowały, najpierw Michał, teraz Szymon. Szymon ma zapalenie oskrzeli, dajemy antybiotyk, inhalujemy, wreszcie inhalator kupiliśmy...
dla Twoich chorowitków.
przerąbane , że przy dwójce zawsze jeden od drugiego coś złapie...

Cytat:

wiem, wiem, już przeglądalam fotki i liczyłam, czy się załapałyście.
Tylko zapomniałam pogratulować.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Synek w końcu podnosi z leżenia pupę i się kołysze na czworaka

Cytat:
Napisane przez spradka Pokaż wiadomość
Lea - fajne pudełko, ja mam do Ikei 10 km , i byłam tydzień temu, ale pudełka nie widziałam a szkoda bo fajne, będę musiała pojechać znowu tylko z ikea jest taki problem że jak się jedzie po jedną rzecz za 30 zł to się wychodzi biedniejszym o parę stówek...dlatego staram sie zawsze patrzeć w necie co chcę żeby jechać raz a dobrze
Teraz pojechaliśmy po żarówki a wróciliśmy z dywanikiem, narzędziami pluszowymi dla Jasia (polecam dla Maksia super są), pacynką , piłką, ręcznikami, świeczkami i innymi dupsami...
też tak masz...?
ja ostatnio liste wydrukowałam i według listy kupowałam.
narzędzia pluszowe? nie widziałam....

AAAA my tez jeszzce nie ochrzczeni, ja nie mam bierzmowania, kościelnego nie mamy, Jaska chcę ochrzcić dla świętego spokoju niestety, kościelny mamy niby w październiku wziąć ale postaram się wykpić, jakos nie czuje potrzeby....jak wezmę to tez dla świętego spokoju, ale o ile przy chrzcinach dam se na luz to ze ślubem będzie awantura.
jak to niby? tzn. planujecie? czy jak?
bo przecież to nie jest tak z dnia na dzień do załatwienia...

Cytat:
Któraś z Was pisała, że kupiła tunel w Ikei..tylko nie pamiętam kto. Justin to Ty?
Możesz mi pokazać jak on wygląda? Bo na stronce nic nie widziałam
http://allegro.pl/ikea-tunel-do-czol...417676182.html
wygląda tak. w ikei pewnie tańszy.
w przedszkolu też to maja, dzieciaki lubią w tym szaleć.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24667002]

Info od Kropki - mają 2in1, zęby i trzydniówka. A więc mamy pierwszą oficjalną trzydniówkę w wątku [/QUOTE]
tak podejrzewałam. teraz tylko na wysypkę czekać.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości