|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy nie mroziłam szczypiorku, dobry później jest? Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]Kropka, żyjesz? Jak synek w nocy? Spaliście coś??? Matko polski wy moje kochane, powiedzcie mi takie rzeczy: 1. Jakie rozmiary kupujecie na wiosnę i lato? 2. CO kupujecie w ogóle? 3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE] 1. Pewnie 80, chociaż niektóre rzeczy to 86, bo wiadomo rozmiarówka różna. Nie wiem tylko jaki rozmiar buta? Teraz Lusia ma nóżkę długą 10-11 cm. 2. Ja za duzo rzeczy nie muszę kupić bo mam. Sporo sukienek,bluzeczek, spodni. 3. Od czasu do czasu sukienkę ubiorę na pewno. Cytat:
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]Kropka, żyjesz? Jak synek w nocy? Spaliście coś???
Matko polski wy moje kochane, powiedzcie mi takie rzeczy: 1. Jakie rozmiary kupujecie na wiosnę i lato? 2. CO kupujecie w ogóle? 3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE] 80-86 w tym że jak sie kieruje niemiecką rozmiarówką bo tam kupuje przez neta lub mąż to te 86np młoda dopiero na jesien założy bo tam jest wieksza rozmiarówka . wiec to zależy gdzie kupie , lub kupuje. kupuje spodnie , rajtki juz mam, bluzy , bodziaki bo praktyczne i bluzeczki letnie , sukienki olewam bo nie praktyczne może z czasem sie kupi ![]() teraz mamy 4 sukienki i są rzadko zakładane bo jak pisze nie praktyczne . dla mnie najwygodniejsze spodenki. - też jeszcze nie chrzciliśmy - bedzie chrzest na roczek- pod warunkiem że matke chrzestną znajdziemy ma któraś ochote ![]() - jak Gabi swego czasu miała gorączke to właśnie uwielbiała zimne okłady - przynosiły jej ulge i moment zasypiała . - powiedzcie mi - tą dolną jedynke juz widac - ale jeszcze sie nie przebiła - ile to może trwac za nim przebije sie przez skóre ![]() A tAk wogóle to moje dziecko cofneło sie do tyłu - - usypiała w dzien bez noszenia na rekach - teraz tylko rączki prztuli sie i odpływa - nie chce inaczej - spała ładnie juz w łóżeczku - od tygodnia tylko ze mną bo jest dziki marud ![]() - zaczeła troszke na czworakach sie przemieszczac - teraz załapała pełzanie i tylko w ten sposób.- to rozumie bo jest łatwiej i idzie na łatwizne ![]() a za tym z spaniem to chyba od kąd to pierwsze mama powiedziała ![]() i taka córunia mamuni sie zrobiła . ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- bydgoś ja mroże każdą zielenine i mam zapas na zime ![]() pietruchy mi do lata chyba starczy tyle zamroziłam - z wlasnego ogródka tak samo - por w kawałkach i pociety , seler nac , koper , szczypiorek .
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas też nie. Brakuje nam jednego ojca chrzestnego. Bo my czworo ludzi potrzebujemy
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
nie było mnie kilka dni i widzę,że sporo się tu działo.Współczuję wszystkim chorym i życzę zdrówka Sparkly , marhalczar super filmiki ![]() Margo moja Ala też niebardzo chce jesc z ręki,daję jej chrupki i ciasteczka ale trochę pomemle,pogryzie 1 zębem,obslini i wyrzuca Jak jest głodna to je chętniej.Ostatnio przed obiadem zjadła całego chrupka i chciała nastepnego.Jak jest między posiłkami to nie jest zbytnio zainteresowana przekaskami![]() Cytat:
szalała jakby była 9 rano Ale za to dzisiaj wyjątkowo nie obudziła mnie w nocy ani razu,szok!także się wyspałam pierwszy raz od porodu jadła o 23.30 poszła spac i do 7.15 spała.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-27 o 14:13 |
|
|
|
|
#365 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24656920]a jak wyglądają jej drzemki w ciągu dnia?
[/QUOTE]W dzień spi ok.2,5 godz. w południe po obiadku.Czasem jak jedziemy autem gdzieś wieczorem ok.18.00 zasypia w foteliku sam.i nie mozna jej dobudzić Tak było wczoraj np.spała pół godz.od 18.30 do 19.00 i prawdopodobnie przez to nie chciała isc wieczorem spać.Cały zeszy tydzień udawało mi się kłasc ją o 21.00 ale czasem sie buntuje i dostaje napadu energii i szaleje do 24.00Dałam jej teraz cycka i śpi.Lecę zjeśc obiadek. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-27 o 14:50 |
|
|
|
#367 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odkad Mackowi wychodza zeby nie przespalam ciagiem dluzej nic 2 godziny. A przeciez przesypial juz cale noce![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866] Matko polski wy moje kochane, powiedzcie mi takie rzeczy: 1. Jakie rozmiary kupujecie na wiosnę i lato? 2. CO kupujecie w ogóle? 3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE] Tak jak dziewczyny pisza 80 i 86. Przede wszystkim krotkie spodenki i t-shirty - to na lato. Poza tym jakies ciensze bojowki i dresiki. |
|||
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moja Ala 3 dni temu
|
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te wszystkie inne zielska tez mrożę, ale szczypioru nigdy. Musze spróbować. Cytat:
Luiza zasypia często ok. 20-20.30. Wczoraj padła o 19. Mała artystka ![]() Usypiałam małą godzinę, już cholery dostawałam. Piersi nie chciała, zupki też nie. Nie wiem czy następne zęby nie idą. Ma napuchnięte dolne dwójki.
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Toż ona żadnej zabawki interaktywnej nie potrzebuje już.Taki super sprzęt ma w pokoju.
Grasz jej? |
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
zdrówka chorowitkom!
Kropuś - trzymajta się tam jakoś u nas pierwsza drzemka - 30 minut. o 11.30 jak wstała, dostała cyca, odbekała, walnęła kupę i o 12.30 wyszłyśmy na spacer. jak ją wkładałam do wózka, to się śmiała, cieszyła. ledwo poczuła świeże powietrze na twarzy - ryk. twarda byłam, liczyłam, ze w ten sposób wzbrania się przed zaśnięciem, ża się zmęczy i padnie. nic z tego. ryk coraz większy, charczenie i dławienie. ludzie na mnie dziwnie patrzyli. wyjęłam ją w parku z wózka, uspokoiłam, włożyłam znowu i zaczęło się to samo. uznałam, że wracam do domu. ani na chwilę nie przestała płakać, nie usnęła. płakała też w domu po wyjęciu z wózka i trudno mi ją było uspokoić. wreszcie kilkakrotnie beknęła i od razu cisza. musiało ją coś męczyć. jak zobaczyła swój niekapek po tej akcji, to wołała o niego i wypiła połowę. myślałam, że będzie zmęczona tym płaczem, ale też nie. o 15 zjadła obiadek, wypiła kolejną ćwiartkę soku i zasnęła mojej mamie na rękach o 15.55. jeszcze śpi i zastanawiam się, ile pośpi. wiem na pewno, że to jej ostatnia drzemka na dziś. ![]() znam kolejny szczegół wizyty - wszyscy będą spali u nas niestety (bo w grę wchodziła opcja, że szwagierka z dziećmi śpi u swojej koleżanki). czyli będzie chaos i zniszczenie. |
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj na FB przeczytałam takie oto zdanie : "codziennie rano budzę się piękniejsza, ale dzisiaj to już k-wa przesadziłam "
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]Kropka, żyjesz? Jak synek w nocy? Spaliście coś???
Matko polski wy moje kochane, powiedzcie mi takie rzeczy: 1. Jakie rozmiary kupujecie na wiosnę i lato? 2. CO kupujecie w ogóle? 3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE] 1. Mam 9-12 i 12-18 na wiosnę i lato. 2. Kupiłam duuużo bluzeczek na krótki rękaw, ze 2 pary jeansów, ze 2 pary takich cieńszych spodni, dreski, coś na długi rękaw, i spodenki krótkie. 3. Ja póki co nie mam żadnej sukienki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Matko... zamiast lepiej to gorzej. 39 stopni. Zwariuję chyba...
Dziecko dostało paracetamol i padło. Dobrze, że mam jutro wolne. Będzie ciężki dzień i pewnie jeszcze gorsza noc...
|
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jezu współczuje Daniel chyba najgorzej przechodzi ząbkowanie , bo nie przypominam sobie żeby tu które dziecie tak gorączkowało. Moja dzieki bogu ma tylko manie masakrowania uszu , ale wpienia mnie to - bo jest to bardzo mylące zważywszy na skłonnośc do zapalenia uszu
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866] 1. Jakie rozmiary kupujecie na wiosnę i lato? 2. CO kupujecie w ogóle? 3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE] 1.wiosna 80, lato zdecydowanie 86 2. ja w zasadzie niewiele bede kupować, jakies spodenki na lato i tyle, mam mase ubran od siostry z Irlandii, łącznie ze strojami kąpielowymi A swoją drogą, jak bede mieć chwilę, to wkleje zdjęcia jakie super ciuszki kupiła dla mojej małej za 1-2E 3. Sukienki mam 2 i myślę, że wystarczy. Mam juz kilka, których nawet raz nie założyłam ![]() Ja kupiłam żakiet + spodnie w orsay, do tego elegancka bluzka Kropka - duża zdrowia dla Daniela |
|
|
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |||
|
Konto usunięte
|
Rewelacja
A nie boi się? A jaki piękny sprzęt macie! aż korci, by grać. U nas pianino stareńkie, wygląda klimatycznie, ale trzeba je podrasować że tak powiem, bo dźwięk koszmarny :/ Cytat:
A nie ma innej opcji pobytu ![]() Cytat:
Cytat:
A Agatka jak ostatnie dni żarła na potęgę, tak dzisiaj strajk głodowy prawie nic nie zjadła, od 5 rano może 350ml w sumie. I marudzenie przy usypianiu wielkie...A w nocy śniło mi się, że ma na dole 3 zęby
|
|||
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ja znowu z doskoku. Troszkę mi się chłopaki pochorowały, najpierw Michał, teraz Szymon. Szymon ma zapalenie oskrzeli, dajemy antybiotyk, inhalujemy, wreszcie inhalator kupiliśmy...
Poważnie się zastanawiam nad wizytami mojej koleżanki. Cztery razy była u nas tej zimy i z tego trzy razy Michał załapał od jej dzieci choróbsko. Potem Michał zaraża Szymona. Michała jakoś da się wykurować, ale Szymon zawsze ląduje na antybiotyku:/ Zawsze jak ona przychodzi to jej dzieci zdrowe, potem mijają dwie doby i Michał dostaje gorączki, dzwonię do koleżanki powiedzieć a ona mówi, że jej tez chore... Wiem, ze nie można unikać ludzi z dziećmi, ale już mnie to doluje, Szymon taki mały a już trzy razy na antybiotyku był... Kropka zdrówka dla Danielka ! Bidulek! Lepiej sprawdz u lekarza bo taka wysoka gorączka przy ząbkowaniu nie powinna być. Dzieci łapią różne infekcje zabkując, wtedy organizm osłabiony... Darianna ja miałam sukienkę i żakiet, ale ja chrzciłam w sierpniu...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-27 o 18:53 |
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super. U nas tez goraczka 38,3.Czy to wogóle jest goraczka? Ola śpi już 2h.To chyba cos ją bierze.Dziś zauważyłam bardzo widoczne 2 kreseczki na górze. |
|
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jest cudna |
|
|
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Prosto spod prysznica
![]() Cytat:
Jak tylko zmienię mieszkanko, to dam znać kiedy byśmy mogły opracować plan spotkanka ![]() justin - Dubaj uuuuuuuuu napewno bym poleciała ![]() ![]() ![]() ![]() Aha musimy się pochwalić, wygrałyśmy w konkursie rossmanowym na najpiękniejszy uśmiech dziecka - bon na 50zł |
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy na dyzur do poradni D.
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
djerba gratuluję i zazdroszczę
|
#385 |
|
Konto usunięte
|
O cholerka. Mam nadzieję, że szybko się wyjaśni co to
|
|
|
|
#386 | |||
|
Zadomowienie
|
Słodka dziewuszka
Cytat:
![]() Cytat:
Oj Kropko, trzymaj się oby pomogli synkowi ![]() Cytat:
Gratuluję ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24652866]Matko polski wy moje kochane, powiedzcie mi takie rzeczy: 1. Jakie rozmiary kupujecie na wiosnę i lato? 2. CO kupujecie w ogóle? 3. Czy dla dziewczynek kupujecie jakieś sukienki, czy olew i niech se dziecię biega wygodnie w portkach?[/QUOTE] Tak jak większość kupuję ciuszki w rozmiarze 80 i 86. Ostatnio wygrałam aukcję z 7 koszulkami z krótkim rękawem w w/w rozmiarach i dostałam jeszcze dwie gratis No i muszę zrobić rekonesans co ja w ogóle mam, bo dostałam dużo ciuszków po moim bratanku (z sierpnia 2008 jest)![]() Chrzciny mieliśmy w październiku i ubrana byłam w ołówkową spódnicę z podwyższonym stanem oraz białą wizytową koszulę ![]() Synek w końcu podnosi z leżenia pupę i się kołysze na czworaka Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-01-27 o 20:18 |
|||
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziweuch, nie zabijajcie mnie, nie maiłam weny do pisania, a teraz się wkurzam bo muszę tyyyyle napisać
))) muszę się systematycznie odzywać, ale to nie jest i nigdy nie była moja mocna strona...![]() Zacznę od : SZAJA- dostałaś fotkę od mnie????? ![]() I dalej se zapisałam, bo jak zacznę tyle cytowac to mi się znowu komp zakrzaczy ...Lea - fajne pudełko, ja mam do Ikei 10 km , i byłam tydzień temu, ale pudełka nie widziałam tylko z ikea jest taki problem że jak się jedzie po jedną rzecz za 30 zł to się wychodzi biedniejszym o parę stówek...dlatego staram sie zawsze patrzeć w necie co chcę żeby jechać raz a dobrze Teraz pojechaliśmy po żarówki a wróciliśmy z dywanikiem, narzędziami pluszowymi dla Jasia (polecam dla Maksia super są), pacynką , piłką, ręcznikami, świeczkami i innymi dupsami... Edzia wysłałam ci priv seseseAłła - a skąd Ty? Bo ja spod Ostródy. Marhalczar - fajna młoda, i ten Hiszpański ![]() Sparkly- dzielna dziewucho dziewczyny śliczne , śmiszne takie i fajnie mają we dwa się bawią.... I kuuurde zapisałam same nicki dalej i nie napisałam co napisać ja pierdziuu...Pamiętam ze mała Curly przy tym pianinie wygląda czadowo jescze i dalej nie wiem... i Justin kobito jeeedź do tego Dubaju!!!! a'propos - moja teściowa dostała propozycję wyjazdu nad Bajkał koleją transsyberyjską ( może by została... ) to wiecie co powiedziała? Że ona nie jedzie bo nie zostawi dzieciaka na 2 tygodnie - znaczy Jaśka...![]() a to dopiero....O spaniu: Jasio cały tydzień ryczał w nocy, zęby nie , głodny nie, u nas w łóżku zasypiał w mig, może skok, bo dzisiaj już nie to samo dziecko a on ze środy..., znaczy ja nie wiem czy on się w inne noce budzi bo mam mocny sen a TŻ nie i on wstaje do niego jakby co ja słyszę dopiero grubsze hałasy... hi hi. I pytanie: Młody charczy po tej chorobie swojej jeszcze, nie odkasłuje, daję pectodrill i oklepuję ale jak długo można, boję się do lekarza żeby czegoś nie załapał w przychodni bo teraz to masakra jest. Co mam robić jechać? Któraś pytała o kąpanie... my kąpiemy co drugi dzień, czasami się zdarzy 2 razy w tyg jak nam coś akurat w ten co drugi wypadnie... myślę że jesteśmy najgorszymi rodzicami na wątku i powinno się nas zamknąć![]() AAAA my tez jeszzce nie ochrzczeni, ja nie mam bierzmowania, kościelnego nie mamy, Jaska chcę ochrzcić dla świętego spokoju niestety, kościelny mamy niby w październiku wziąć ale postaram się wykpić, jakos nie czuje potrzeby....jak wezmę to tez dla świętego spokoju, ale o ile przy chrzcinach dam se na luz to ze ślubem będzie awantura. Edytowane przez spradka Czas edycji: 2011-01-27 o 20:29 |
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
Któraś z Was pisała, że kupiła tunel w Ikei..tylko nie pamiętam kto. Justin to Ty?
Możesz mi pokazać jak on wygląda? Bo na stronce nic nie widziałam
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2011-01-27 o 20:27 |
|
|
|
#389 |
|
Konto usunięte
|
Spradka, a jaki mail?
![]() Info od Kropki - mają 2in1, zęby i trzydniówka. A więc mamy pierwszą oficjalną trzydniówkę w wątku
|
|
|
|
#390 | |||||
|
Konto usunięte
|
zazdroszczę zdolności muzycznych. mi słoń na ucho nadepnął. ![]() Cytat:
![]() na dlugo mają przyjechać? ![]() wiesz, mi też się wydaje, że taka temperatura to troszkę za wysoka jak na ząbki... ![]() Mam nadzieję, że już lepiej, i zajrzysz z dobrymi wieściami. Cytat:
przerąbane , że przy dwójce zawsze jeden od drugiego coś złapie... Cytat:
![]() Tylko zapomniałam pogratulować. ![]() ![]() Cytat:
tzn. planujecie? czy jak?bo przecież to nie jest tak z dnia na dzień do załatwienia... Cytat:
wygląda tak. ![]() w przedszkolu też to maja, dzieciaki lubią w tym szaleć. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24667002] Info od Kropki - mają 2in1, zęby i trzydniówka. A więc mamy pierwszą oficjalną trzydniówkę w wątku [/QUOTE]tak podejrzewałam. teraz tylko na wysypkę czekać.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

ale dobrze wiedziec

prawie nic nie zjadła, od 5 rano może 350ml w sumie. I marudzenie przy usypianiu wielkie...
oby pomogli synkowi 
a to dopiero....