Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 12:51   #361
emila28101987
Rozeznanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

u mnie tez w marcu otwieraja Pepco z czego sie bardzo ciesze bo ciuszki sa fajne i tanie
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:52   #362
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku.

Przez kilka dni przeziębienia niewiele jadłam, ale już doszłam do siebie, nie uwierzycie ile już dziś zjadłam
płatki z mlekiem
3 parówki
4 grzanki
kanapke z serem
2 herbaty
pół op. mieszanki wedlowskiej
a teraz kawę sobie robię.

W ogóle remont mamy łazienki na dole, także mam towarzystwo robotników dziś
hmmm patrząc na godzine - bo jest prawie 13 to mi jakoś normalnie wygląda
więc się nie przejmuj
ja na raz nie mogę za duzo zjesc bo zoladeczek maly ale podjadam czesto, sniadanko, drugie, przekaska
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:53   #363
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
u mnie tez w marcu otwieraja Pepco z czego sie bardzo ciesze bo ciuszki sa fajne i tanie
To akurat jak przyjdzie czas na maluszka, chyba specjalnie dla Was otwierają

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:55   #364
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no to super
a to mój faworyt jest,
ale może go jeszcze gdzieś znajdę

wiesiołek ponoć ma dokładnie takie samo działanie jak napar z liści malin,
czyli ma sprzyjać rozwarciu szyjki podczas porodu,

i jak to takie naturalne specyfiki, nie wiadomo czy pomoże ale nie zaszkodzi

poza tym jest polecany kiedy ktoś stara się o dziecko
bo wpływa pozytywnie na śluz

ale ostra jesteś
mi facet powiedzial - osobiscie przy mnie dzwonil do fabryki
ze do czerwca wstrzymuja produkcje espiro vectora
Stary 2011-01-27, 12:56   #365
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

co myślicie o tym wózku http://allegro.pl/wozek-wielofunkyjny-matti-z-fotelikiem-promocja-i1426625825.html

kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:02   #366
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
To akurat jak przyjdzie czas na maluszka, chyba specjalnie dla Was otwierają
hehe chyba taa

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
mi powiedzieli że do kwietnia to juz za pozno i tak..

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

swoja drogą ciekawe dlaczego skoro zainteresowanie jest..
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:11   #367
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
ha, ha,ha
to się witam w nowym w wątku

i od razu wam się pożalę dostałam jakiejś cholernej wysypki. zaczęło się od ud a teraz mam na brzusiu piję wapno i kurcze nie wiem skąd te plamki. zmieniłam krem na rozstępy - myślicie, że to od tego
Ja mam cale stopy wysypane i troche na dloniach i szalu dostaje, bo tak swedzi, ze makabra.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kurczę kurczę to sto lat kochana szczęśliwego rozwiązania i spełnienia wszystkich marzeń

no ja też mam taką nadzieję dawaj znać co i jak

ślicznie

my mamy gryka-pianka-kokos, położna nam powiedziała że gryka na początek a od... roku bodajże (nie wiem dokładnie) kokos.

o dokładnie tak słyszałam

ślinka leci ajć ajć dziękuję

jej jak pięknie. tak - skromnie z gustem
No wlansie juz nie wiem jak to w koncu jest, bo na poprzednim watku byla debata odnosnie tego, ktora strona ma byc na poczatku, a ktora pozniej i ja twierdzilam, ze gryka, a czesc, ze kokos. No i co w koncu?

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Też w 2 tygodnie przytyłam 1,5 kg A z tym brzuszkiem mam podobnie, jak leżę to jestem jakaś bardziej wyczulona na to chyba...

To pewnie tak zrobię

Z tego co wiem to i ta cholestaza ciążowa objawiać się może wysypką, ale to po 30 tygodniu się robi dopiero, tak przynajmniej od położnej słyszałam. Jak nie przejdzie po zmianie kremu to do lekarza idź.

Wszystkiego najlepszego

ego_ego ślicznie łóżeczko wygląda. Podoba mi się pościel
Kurcze nie mam przybornika, myślicie, że jest niezbędny?
Ja sie wlasnie martwie czy nie mam tej cholestazy, bo wysypka pojawila sie doslownie z nikad, kosmetykow nie zmienialam zadnych, jem caly czas to samo, a wysypke mam taka, ze stopy wygladaja strasznie. Bylam u lekarza, ale pipa dala mi jakas masc za 20zl i tyle. Zeroi slowa, ze to moze byc ta cholestaza. Chcialalam zrobic badanie na wlasna reke, ale kosztuje 205zl Poczytalam, ze ta choroba czy przypadlosc nie jest bezpieczna dla dziecka i, ze robi sie cc i teraz mam zonka, bo nie wiem co robic

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja tez ma 120/60 moze uda sie w koncu dzisiaj kupic

ale mi sie wywaliły na piersiach i pod jakieś czarne wągry - masakra wrrr
Ja mam to samo i nic nie moge z nimi zrobic. Peelinguje nawet wyciskac probowalam, ale dupa blada.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mi się podoba, ja sama zastanawiam się teraz nad tako warrior lub jumper x i dokonać wyboru nie mogę orientujesz się ile waży warrior ??

super

blackrose ja jestem za nr 3

tak mi sie te motylki spodobały że już są w obserwowanych teraz tylko trza męża namówić

kochana mam nadzieję że po nocy przeszło ci

tajka śliczne ubranka a buciki wymiatają

ja pójdę poszukać do zielarskiego

trzymam kciuki za szybkie wyjście

Jok3r co ty tam babo jeszcze kupujesz, wydawało mi się że masz już wszystko

o kurde mam nadzieję że już ci lepiej

pytanie do dziewczyn co biorą fenoterol
Czy wam też dalej twardnieje brzuch mi to się zdarza coraz częściej z ledwością już wytrzymuje do tej godz co mam łyknąć tablete
Hehe teraz to juz takie rzeczy typu karuzela, mata, lezaczek, bo na prezenty nie moge liczyc, a do chrzcin daleko, wiec kupuje teraz to co chce, a rodzinka niech sie pozniej martwi co malemu kupowac

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Na SR położna mówiła nam, że całkiem małym dzieciom nie wolno spać na poduszce ze względu na kręgosłup, a kołderka początkowo jest jeszcze za ciężka, żeby w nocy samo mogło się odkryć i przez pierwsze miesiące wystarczy rożek albo śpiworek.

A widziałaś gdzieś niebieską świnkę?

Co to się dziś w nocy dzieje? Mnie też skurcz łapał, ale zdążyłam w miarę szybko go rozmasować.
Gratuluję i życzę powodzenia
Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Słyszałam dokładnie to samo. Poza tym, że kołderka jest za ciężka, to dzidziuś może ją sobie naciągnąć na buzię, a to jest bardzo niebezpieczne. Nawet na wielu kompletach pościeli jest napisane, że od 12 miesiąca życia. Dzieci moich koleżanek najchętniej śpią w rożku (bo tak czują się pewnie i bezpiecznie) nawet przez pierwsze 4 miesiące. A później śpiworek.
Laski, ale jak takie male dziecko, ktore jeszcze nie potrafi niczego zlapac moze sobie koldre nasunac na glowe? Poza tym nie nakrywamy calego dzieciaczka tylko do pasa, ewentualnie pod pachami i juz. Ja mam tez opinie i to 2 nie zaleznych poloznych i zadna nie wposmniala, ze posciel jest niebezpieczna. Przeciez i tak na poczatku praktycznie caly czas sie to dziecko monitoruje. Jesli chodzi natomiast o poduszke to co jak dziecku sie ulewa? Nie moze spac na plasko, bo sie udusi. Czyli jednak ta poduszka, ktora jest " mega" gruba jest potzrebna, a czasem nawet tzreba jeszcze wyzej dziecko klasc.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:16   #368
laseczkaa
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny wpadłam tylko na chwilkę napisać że Ewelqa1985 napisała mi eska:

"Hej przyjęli mnie o 13, z usg mała waży 2500g serducho ladnie pracuje leżę pod kroplówką z solą fizjologiczną dbajcie o siebie i trzymajcie za nas kciuki"
trzymamy mocno

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
niestety nie jestem w stanie nadrobic Was w czytaniu ponieważ powinnam lezec a nie siedziec przed kompem Ale tak szybciutko w skrocie: zaczelam bardzo zatrzymywac wode (praktycznie w ogole nie siusialam), spuchlam bardzo. Roznica wagowa rano a wieczorem prawie 5 kg . Po dwóch dniach lezenia plackiem odbarczylo, ale jak tylko zaczynam funkcjonowac poza lozkiem, to powoli zaczynam zas puchnac. Tak wiec jutro mam do wykonania caly zestaw badan, aby sprawdzic co sie dzieje. Oprocz tego mlody zastopowal z przyrostem masy (lozysko juz bardzo dojrzale ), za dwa tyg. powtorzenie usg i jesli nadal nie bedzie przybieral na wadze, to cesarka i wyciaganie go wczesniej. Obecnie po kazdym posilku musze liczyc ruchy plodu. Jesli bedzie ponizej 10 to kierunek najblizsza izba i ktg.
Postaram sie tu do Was co jakiś czas zagladac.
oj to trzymam kciuki by wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
A my wczoraj z tż byliśmy na sr i.... położna mówiła nam że dla chłopaka to trzeba zawsze większy rozmiar pampersów kupić żeby im tych klejnotów nie przegrzać... więc jeśli chodzi o rozmiar to starować z 2. O kosmetykach też mówiła że najlepiej jednej firmy... Johnson'a nie poleca dla dzidzi bo podobno uczula... Ale za to wkladki laktacyjne z tej firmy są już rewelacyjne...najlepsze kosmetyki dla maleństwa są podobno z Nivea ( bardzo polecała 3 w 1 , bo jednym płynem umyjemy wszystko) oliwkę z Hipp bo najdłużej natłuszcza tą skórkę... hmmm myślę co tam jeszcze było ciekawego... A! już wiem rożek powinnyśmy kupić sobie bez tego usztywnienia w środku... bo jak zawiniemy maleństwo w taki sztywny i przyłożymy do karmienia to jest to nie wygodne, a tak to mamy go blisko siebie, żadna tektura ani inne paskudztwo nie przeszkadza w swobodnym dostawieniu do piersi. Jak sobie coś przypomnę to jeszcze się podzielę

jeszcze jedno... ok 35 tyg powinno się pić sok z malin, ale taki prawdziwy nie oszukany konserwantami... podobno to pomaga w porodzie później... jakieś magiczne moce w tej kwestii ma malina
super ze tak piszecie co mówili na szkole rodzenia- przynajmniej się czegoś dowiaduję bo ja niestety na nią nie uczęszczam szkoda ale co zrobić jak nie ma na to kasy

a od 35 tygodnia to już pić te herbate z liści malin czy ją od 38 a od 35 sok z malin ?

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
według mnie ładny

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Laski, ale jak takie male dziecko, ktore jeszcze nie potrafi niczego zlapac moze sobie koldre nasunac na glowe? Poza tym nie nakrywamy calego dzieciaczka tylko do pasa, ewentualnie pod pachami i juz. Ja mam tez opinie i to 2 nie zaleznych poloznych i zadna nie wposmniala, ze posciel jest niebezpieczna. Przeciez i tak na poczatku praktycznie caly czas sie to dziecko monitoruje. Jesli chodzi natomiast o poduszke to co jak dziecku sie ulewa? Nie moze spac na plasko, bo sie udusi. Czyli jednak ta poduszka, ktora jest " mega" gruba jest potzrebna, a czasem nawet tzreba jeszcze wyzej dziecko klasc.
ja ostatnio czytałam że tak są 2 sposoby w gazetach dziecięcych jeśli dziecku się np ulewa to można płaską poduszeczkę podłożyć tak pod prześcieradło by główka była wyżej a 2 sposób to taki by podłożyć coś pod nóżki od łóżeczka tam gdzie dziecko ma główkę i wtedy też jest delikatnie wyżej .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:25   #369
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
bardzo zgrabny i ładne kolorki

Cytat:

wiesz co, wczoraj na szkole mi mówili że dziecko powinno raczej przez pierwszy rok całkiem na płasko, ale nigdy na plecach.... tylko nawet jak w rożku to na boczku żeby jak mu się uleje to się nie zadławi... i jak dziecko będzie większe to wtedy kłaść mu nawet jakiś wałeczek z pieluchy pod plecki żeby się na plecki nie obrócił... i co Wy na to??

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dzień dobry

super ze tak piszecie co mówili na szkole rodzenia- przynajmniej się czegoś dowiaduję bo ja niestety na nią nie uczęszczam szkoda ale co zrobić jak nie ma na to kasy

a od 35 tygodnia to już pić te herbate z liści malin czy ją od 38 a od 35 sok z malin ?
ja szkołę rodzenia mam za darmo bo w organizowana jest w szpitalu w którym będę rodzić... super sprawa więc sprawdź czy u Ciebie w mieście nie ma gdzieś takiej zorganizowanej darmowej szkoły a co do malin to wydaje mi się że im więcej tym lepiej dla nas później na porodówce... więc ja mam plan taki żeby od 35 w każdej postaci maliny wpierniczać

Edytowane przez kasia2629
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:26
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:29   #370
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja szkołę rodzenia mam za darmo bo w organizowana jest w szpitalu w którym będę rodzić... super sprawa więc sprawdź czy u Ciebie w mieście nie ma gdzieś takiej zorganizowanej darmowej szkoły a co do malin to wydaje mi się że im więcej tym lepiej dla nas później na porodówce... więc ja mam plan taki żeby od 35 w każdej postaci maliny wpierniczać
niestety u nas w Poznaniu to nie ma ani jednej szkoły za darmo
sprawdzałam najtańsza jest chyba za 300 zł i to akurat przy moim szpitalu . a reszta to w granicach 450-500 zł nawet dochodzi ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:35   #371
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, wczoraj na szkole mi mówili że dziecko powinno raczej przez pierwszy rok całkiem na płasko, ale nigdy na plecach.... tylko nawet jak w rożku to na boczku żeby jak mu się uleje to się nie zadławi... i jak dziecko będzie większe to wtedy kłaść mu nawet jakiś wałeczek z pieluchy pod plecki żeby się na plecki nie obrócił... i co Wy na to??
Zawsze się przewróci a spróbuj dziecko prawie roczne, zeby się nie kręciło i nie spało na plecach - powodzenia.
Młoda miała płaską poduszkę i kołderkę. Żeby się nie przekręcała na bok, kładliśmy za nią taką poduszkę słonia. toto się spina rzepem, żeby stało, bo inaczej nie było szans, buch i już na plecach.
Jak ulewała (i to sporo) to podkładaliśmy klocki drewniane pod nogi łóżka.

O tu zdjęcie - jak zrobić, zeby dziecko nie spało na plecach
A pieluchę pod butelkę to podkładał mój leniwy mąż, któremu się nie chciało trzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (67,1 KB, 74 załadowań)

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:40   #372
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Zawsze się przewróci a spróbuj dziecko prawie roczne, zeby się nie kręciło i nie spało na plecach - powodzenia.
Młoda miała płaską poduszkę i kołderkę. Żeby się nie przekręcała na bok, kładliśmy za nią taką poduszkę słonia. toto się spina rzepem, żeby stało, bo inaczej nie było szans, buch i już na plecach.

A pieluchę pod butelkę to podkładał mój leniwy mąż, któremu się nie chciało trzymać
Haha, patent leniwego męża kapitalny

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:43   #373
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

o kurcze już ta godzina a ja o 15nastj ruszam do lekarza, czas się ogarnąć. trzymajcie kciuki by przez te moje bóle nie trafiła dzisiaj do szpitala.
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:44   #374
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesiołek ponoć ma dokładnie takie samo działanie jak napar z liści malin,
czyli ma sprzyjać rozwarciu szyjki podczas porodu,
i jak to takie naturalne specyfiki, nie wiadomo czy pomoże ale nie zaszkodzi
poza tym jest polecany kiedy ktoś stara się o dziecko
bo wpływa pozytywnie na śluz
no wlasnie kupilam go jak odstwialam tabsy i niegdy nie uzylam bo od razu zaszlam i tak sie zastanawiam czy teraz brac skoro juz go mam ale ciekawe czy on jest tak naturalny ze ie zaszkodiz malemu nie chce przedobrzyc psrawy bo na opoakowaniu to jest wogole napisane ze jest na układ krązenia, stan przedmiesiaczkowy kobiet, oraz dla alergikow... wiec nie wiem czy to na porod cos ma ???

MOnti jak egzam?

Kinia tryzmamy

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:45
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:44   #375
Glodomorek
Zakorzenienie

Ojca jak ojca, ale matkę też powinni porządnie ukarać że bezczynnie przyglądała się jak ten [cenzura] katuje dziecko...
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:45   #376
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
bardzo zgrabny i ładne kolorki

Widzisz co szkola czy polozna to inne poglady. Ja tam jestem raczej mama, ktora nie szaleje, bo ktos cos tam, ze nie wolno. Kiedys nie bylo takiego piprzenia sie z dziecmi i normalnie wszystko sie rozwijaly, a teraz to szal pipy, bo tego nie wolno, tamtego nie wolno. Gdybym miala tak wszystkiego przestrzegac to i kasy 2x wiecej by szlo na kosmetyki na rozne etapy zycia i zamiast zajmowac sie dzieckiem to bym sie zajmowala innymi badziewiami. Ja tma posciel mam i zamierzam ja uzywac, bo np nie kazde dziecko bedzie spalo w spiworku i co wtedy? No i Aja swietnie opisala akcje z ulewaniem.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:51   #377
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
hehe chyba taa

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

mi powiedzieli że do kwietnia to juz za pozno i tak..

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

swoja drogą ciekawe dlaczego skoro zainteresowanie jest..
fakt, masz rację
Stary 2011-01-27, 13:54   #378
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja też kupiłam pościel,
i mam zamiar jej używać

i ani na SR ani w otoczeniu (gdzie pełno małych dzieci jak wiecie) nie słyszałam, żeby to stanowiło niebezpieczeństwo dla dziecka
i wszyscy używają pościeli a nie śpiworków

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

no to pozostaje allegro
Stary 2011-01-27, 13:54   #379
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Ja wlasnie przeczytalam o tych waszych wysypkach i dziwne zeby lekarz nie dal skierowania na badania watrobowe czyli cholestaze ja mialam w 27 tyg tak sucha skore ze myslalam ze sie zadrapie ale o tym pisalam juz wczesniej poszlam do gin od razu dala mi skierowanie bez zbednego gadania bo to roznie w ciazy bywa i lepiej dmuchac na zimne!!!!!U mnie przeszlo to swedzenie bo to nie cholestaza tylko brzuch mi wtedy wywalilo okropnie z mini zrobil sie mega wielki wiem ze nie ktore kobietki od oliwki maja wysypke ale to juz wiadomo kazda z Was wie czego uzywa i czy cos zmieniala ???

Robie obiadzik kurczaczka z rozna bo mnie taka ochota naszla ze juz nie moge sie doczekac jak bede go konsumowac upieklam tez placek "plesniak"i teraz bede myslec co tu robic dalej
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:55   #380
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz co szkola czy polozna to inne poglady. Ja tam jestem raczej mama, ktora nie szaleje, bo ktos cos tam, ze nie wolno. Kiedys nie bylo takiego piprzenia sie z dziecmi i normalnie wszystko sie rozwijaly, a teraz to szal pipy, bo tego nie wolno, tamtego nie wolno. Gdybym miala tak wszystkiego przestrzegac to i kasy 2x wiecej by szlo na kosmetyki na rozne etapy zycia i zamiast zajmowac sie dzieckiem to bym sie zajmowala innymi badziewiami. Ja tma posciel mam i zamierzam ja uzywac, bo np nie kazde dziecko bedzie spalo w spiworku i co wtedy? No i Aja swietnie opisala akcje z ulewaniem.
Stary 2011-01-27, 13:57   #381
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kołderki nie wiem, bo się na tym w ogóle nie znam. A zamiast poduszki to można coś pod materac podłożyć żeby cały był lekko pochylony np. grubą książkę albo są takie specjalne poduszki:
http://allegro.pl/poduszka-klin-dla-...413396991.html
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:59   #382
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Co do poscieli ja tez mam i bede uzywac dziecku nic sie nie dzieje przy pierwszym uzywalam i bylo ok nie popadajmy w paranoje oczywiscie jak jest bardzo cieplo na dworze a co za tym idzie w domku to mozna kocykiem czy rozkiem przykryc i nie ma problemu

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Glodomorek zgadzam sie z TOba co do podlozenia pod materacyk czegos od strony glowki bo poduszka nie wskazana zreszta te nowe podusie sa tak plaskie ze ledwo je widac heheh....ja mam w wozku tez taki podnosnik od strony glowki zeby wnim poduszek nie wozic fajne i praktyczne
Stary 2011-01-27, 14:00   #383
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Dziś po 16 mam wizytę u gina, mam nadzieję że po moim paskudnym choróbsku córcia ma się dobrze

Monti, biedactwo współczuję tych bóli, w życiu takich nie miałam.

Trzyrazyi, a smarowałaś się kremami? Kurcze, że akurat na tyłku wyskoczyły, szybciej obstawiałabym brzuch...

Agaaga, dobrze że wszystko ok, no i powoli się szykuj

Tity, kuruj się, oby już było lepiej

Czarna, Ty też obolała

Ciastko, zdrówka życzę, biedactwo Rozłożyło Cię paskudnie

Ewelqa, trzymaj się

Prunelle,

Zaba, o rany, ale się dzieje Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Jokr, jeśli podejrzewasz cholestazę to skontaktuj się z ginem, lepiej dmuchać na zimne. Wiesz, dzieci są różne, tak się wydaje że samo się nie nakryje czy nie obróci a możesz się zdziwić. My pod materacem mieliśmy trójkąta żeby główka była nieco wyżej, na szczęście synkowi raczej się nie ulewało.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:01   #384
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ja też kupiłam pościel,
i mam zamiar jej używać

i ani na SR ani w otoczeniu (gdzie pełno małych dzieci jak wiecie) nie słyszałam, żeby to stanowiło niebezpieczeństwo dla dziecka
i wszyscy używają pościeli a nie śpiworków

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

no to pozostaje allegro
hehe fakt

kurcze dziewczyny
czy ktoras z was tez ma taka rwe kulszowa, co w posladku tak boli, ze nie mozna topnac na noge, ani chodzic?
bo ja kuleje, ledwo chodze
na poczatku mialam ledwy posladek teraz drugi
tak jakby do gory w posladku,
wiem, ze sie miednica rozciaga, naciskajac na chrzastki i nerwy
gin mi kazal smarowac naproxenem
a wam po pomaga???
ostatnio nawet basen niezbyt
Stary 2011-01-27, 14:02   #385
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
są 1 - od 2 do 5kg i 2 - od 3 do 6 kg

iweczka te sensitive to premium care ale nie widziałam 1 tylko same 2
a ja akurat wczoraj je widziałam w carrefour, taka duża paka za 50 zł była cos koło 80 sztuk (chyba)
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:07   #386
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze już ta godzina a ja o 15nastj ruszam do lekarza, czas się ogarnąć. trzymajcie kciuki by przez te moje bóle nie trafiła dzisiaj do szpitala.
Trzymam kciuki

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:07   #387
blackrose4u
Wtajemniczenie

Eirene właśnie ciesze się że wypuścili wersje ze skrętnymi kołami, no i że nie kupiliśmy jak byliśmy oglądać, bo wtedy były tylko kółka proste. My zamawiamy na początku lutego zaraz.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:07   #388
iweczka
Zakorzenienie

powiesić za ja.... to za mało
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:10   #389
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Tez naleze do mam ktore nie przesadzaja nie kupuje drogich proszkow bo nie raz czesciej uczulaja niz tansze drogich kosmetykow tez nie bo przejechalam sie na J&Jprzy pierwszym dziecku mialo po oliwce mega wysypke uzywalam mydelka Bambino oliwki tez z tej firmy i dziecko zdrowo sie chowa wiadomo ze jak dzidzia ma AZS to trzeba kupic lepsze bo wymaga mega nawilzenia (wiem duzo o tym bo dzieci mojej siostry maja )...to samo jest z wozkami kazdy mysli ze jak drogi to praktyczny i super a nie raz mozna sie przejechac zdrogimi roznie bywa kolezanka kupila za 1900zl po m-cu odpadlo kolko musiala czekac m-c az serwis jej nowe przysle wiec kupila sama bo ile mozna czekac ???w innym drogim gondolka na pol pekla ta plyta od spodu nie pisze firm bo nie bede robic antyreklamy wiec w zyciu roznie bywa nie mowie ze najtansze jest super bez przesady bo go....tez nie warto kupowac ale to juz widac golym okiem z czym mamy do czynienia i czy w ogole warto zainwestowac w cos taniego czy moze lepiej dolozyc i kupic tyci drozsze???Ale to juz od mamusiow i tatusiow zalezy my kupujemy w srednich cenach nie tanio nie drogo a w sam raz zeby nie przesadzic ale i nie "zydzic "wszystko z glowa i dobrze przemyslane
Stary 2011-01-27, 14:13   #390
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

A wiecie mzoe od ktorego tygodnia mozna pic ta herbate z lisci malin i brac wiesiolek?
od 37

[QUOTE=zaba5;24653965]czesc dziewczyny
niestety nie jestem w stanie nadrobic Was w czytaniu ponieważ powinnam lezec a nie siedziec przed kompem Ale tak szybciutko w skrocie: zaczelam bardzo zatrzymywac wode (praktycznie w ogole nie siusialam), spuchlam bardzo. Roznica wagowa rano a wieczorem prawie 5 kg . Po dwóch dniach lezenia plackiem odbarczylo, ale jak tylko zaczynam funkcjonowac poza lozkiem, to powoli zaczynam zas puchnac. Tak wiec jutro mam do wykonania caly zestaw badan, aby sprawdzic co sie dzieje. Oprocz tego mlody zastopowal z przyrostem masy (lozysko juz bardzo dojrzale ), za dwa tyg. powtorzenie usg i jesli nadal nie bedzie przybieral na wadze, to cesarka i wyciaganie go wczesniej. Obecnie po kazdym posilku musze liczyc ruchy plodu. Jesli bedzie ponizej 10 to kierunek najblizsza izba i ktg.
Postaram sie tu do Was co jakiś czas zagladac. /QUOTE]

trzymam kciuki aby było wszystko ok

Cytat:
Helo

Zrobiłam w liście porządki, byłam bezwzględna, tzn wywaliłam osoby które nie udzielały się w poprzednim wątku. Zostawiłam na razie te które napisały parę postów, bo może się odezwą..
bardzo dobrze

wystrzelać to za mało...

Cytat:

No wlansie juz nie wiem jak to w koncu jest, bo na poprzednim watku byla debata odnosnie tego, ktora strona ma byc na poczatku, a ktora pozniej i ja twierdzilam, ze gryka, a czesc, ze kokos. No i co w koncu?
.
mi położna powiedziała że gryka. tego się trzymam.

Cytat:

jak to nie na płasko?? a ja właśnie słyszałąm żeby tak na boku całkiem nie kłaść bo dziecko się na brzuch łatwo przewraca i wtedy nieciekawie. no chyba że właśnie się ulewa czy coś ale to już lekarz decyduje.

Cytat:

haha znalazł sobie cwaniak patent eh ci faceci ale zdjęcie świetne a włąsnie a propo ulewania to położna nam mówiła że wystarczy coś pod materacyk podłożyć żeby cały materac był wyżej z jednej strony albo pod łożeczko właśnie.
no a na poduszce lepiej nie bo dzieci mają krótką szyjkę i nawet płaska podusia powoduje że ta szyjka jest tak ściśnięta

Cytat:
mocno trzymamy

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości