Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 11:15   #331
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Monti trzymam kciuki za egzamin
Wanilia ja też tak mam. mimo ze biore fenoterol to brzuch mi sie stawia jak kamien. mowilam wczoraj ginowi, i nic sie nie da z tym zrobic. a jak ty bierzesz? bo to się nazywa ładnie ' tokoliza' i moze być duża lub mała. ja mam pół tabletki co 4 godziny i to jest ta duża tokoliza.
musimy jak najdluzej przetrzymac. chyba ze wezmie cie do szpitala na kroplowki z fenotrenolu jak ci sie tak czesto stawia?
ja mam dni ze z kazdym ruchem czuje ze juz jest twardy, a sa ze dopiero wieczorem w lozku jak sie poloze mnie jeden zlapie i koniec. wiec narazie nie panikuje dopoki sie to nie powtarza za czesto. polozna mi natomiast powiedziała ze macica musi sobie cwiczyc, i jak to nie jest za czesto to z 5-10 w ciagu dnia to nic złego. gorzej jak to jest regularnie. może skontaktuj się z ginem jesli masz tak czesto.

ja postanowilam leżeć i nic nie robic. tylko kuchnia i łazienka -koniec mojej roboty. poświęce się. wczoraj pisalam z kolezanka ktora urodzila 2 lata temu w lutym, i tez miala taka atrakcje z rozwarciem, dostawala kaprogest co kilka dni i stwierdzila ze dzieki temu leżeniu udało jej się dotrwać do 37 tygodnia. a mały i tak się urodził z wagą 3800!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:15   #332
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
prunelle następna zdolniachagratkik laski:

dziewczyny w makro są promocje dla maluchów
http://www.makro.pl/pl/promocje?store=sosnowiec
nie wiecie ile kosztują pampersy, bo w makro są po 41, 99 zł i nie wiem czy się opłaca jechać
wlasnie widzialam ta promocje
po proszek chce jechac i wanienke
no i nie tylko
fajne pudla na zabawki sa

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

A wiecie mzoe od ktorego tygodnia mozna pic ta herbate z lisci malin i brac wiesiolek?
37 ?
Stary 2011-01-27, 11:21   #333
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

nika
od dziś promocja w lidlu pampersy coś za 39 zeta
ja w poniedziałek się do Lidla wybieram,
spodobały mi się w gazetce zasłony i poszewki na podusie
ciekawe jak na żywo będą wyglądać,
ale przeważnie w Lidlu są bardzo fajniej jakości materiały
Stary 2011-01-27, 11:23   #334
diatoma
Zadomowienie

też mi się wydaje że od 37 tyg, bo gin mi wczoraj powiedział że ciąża 37t i 1d uważana jest za donoszoną

mam pytanie, jak nazywają się te najmniejsze pampersy mini? bo pojecia nie mam, te co sie na samym poczatku stosuje. i czy one sa wlasnie w tym lidlu od 31 stycznia? bo tam na zdjeciach w tej gazetce są pampersy oznaczone numerami 3,4,5. i nie wiem czy to 3 jest najmniejsze w pamperach czy moze sa jakieś 1 i2? ale sie juz zamotalam.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:26
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:26   #335
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

Eirene tu masz link to niego. My wybraliśmy akurat tego sprzedawce, bo niby na żywo te wózki niczym lub bardzo mało się różnią, ale oni mieli w sobie to "coś" że kupimy u nich. http://allegro.pl/show_user.php?uid=3148925
o dzięki nie widzieliśmy go co prawda na żywo ale wydaje się fajny i właśnie mąż powiedział że ten jednak lepiej mu się podoba bo ma te koła skrętne. a tamten co chcieliśmy nie miał. no zobaczymy jeszcze tak ze 2 tygodnie i będziemy zamawiać tylko teraz też problem z kolorem

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

nie spałam pół nocy bo.....miałam skurczybyki
jeśli to skurcze w ogóle biegunki z tego wszystkiego dostałam
ale kurdeeee ja jeszcze nie jestem gotowa
jeszcze nie znalazłaś takiej szafy coby się można było schować?
a tak poważnie to bardzo bolesne były te skurcze? i jeszcze ta biegunka... musisz teraz uważać.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
pytanie do dziewczyn co biorą fenoterol
Czy wam też dalej twardnieje brzuch mi to się zdarza coraz częściej z ledwością już wytrzymuje do tej godz co mam łyknąć tablete
mi twardnieje cały czas najbardziej wieczorem jak leżę. ale nie aż tak jak tobie z tego co piszesz może zadzwoń do lekarza... mi po prostu twardnieje na chwilę, jakbym nie brała fenoterolu byłoby źle..

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
zdałam jeden egz. na 4,5! aż nie wierzę, dzisiaj kolejny
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Na SR położna mówiła nam, że całkiem małym dzieciom nie wolno spać na poduszce ze względu na kręgosłup, a kołderka początkowo jest jeszcze za ciężka, żeby w nocy samo mogło się odkryć i przez pierwsze miesiące wystarczy rożek albo śpiworek.
zgadzam się z tym w zupełności ale i tak bez kołderki to jakoś łyso by było w tym łóżeczku.

a ja się pochwalę byliśmy wczoraj na zajęciach sr i najpierw standardowo godzina ćwiczeń potem opowiadała nam (mi i tżtowi) o porodzie i dowiedzieliśmy się ciekawych rzeczy.
- u nas w szpitalu to prawie norma że nacinają rzadko się zdarza żeby nie.
- na szczęście żadnych ciuszków dla dziecka brać nie muszę i koszuli do porodu też nie.
poopowiadała nam ogólnie jak poród wygląda itd.
potem poszliśmy zwiedzić porodówkę, bardzo miłe wrażenie na mnie to wywarło, jest w sali porodowej duża ładna wanna w której jak się dowiedzieliśmy mogę rodzić. kosztuje to 300zł. jeśli nie ma przeciwskazań (np. cukrzyca, grzybica itp) no i z tętnem dziecka wszystko ok to wtedy od 5cm rozwarcia wołają osobną położną która już jest ze mną do końca i rodzę w wodzie. tzn mogę urodzić a mogę tylko poleżeć i urodzić potem na łóżku. i mówiła że generalnie w wodzie rzadko się nacina bo to krocze jest elastyczniejsze. napaliłam się na ten poród w wodzie jak nie wiem co. no, cesarkę jak muszą szybko robić to znieczulenie ogólne bo szybciej wtedy to jest.
i jeszcze nam powiedziała że generalnie u pierworódek I faza porodu trwa średnio do 24 godzin max tak generalnie 12-18 godzin średnio. a Ii faza do 2 godzin. ale średnio też godzinę.
i żeby nie wierzyć że ktoś opowiada że rodził 3 dni bo to nie były bóle porodowe. te porodowe to max 24 godziny.
no najgorszy jest ten kryzys 7cm. że ponoć już nic ci się nie chce rozwarcie mało postępuje a to dlatego że organizm zbiera siły na parcie a kobiety wtedy cuda wyczyniają i że to normalne
ogólnie jakoś się odstresowałam trochę po tych zajęciach chociaż tż się przeraził jak zobaczył to wielkie łózko porodowe

diatoma najmniejsze to chyba new born

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:30
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:33   #336
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
też mi się wydaje że od 37 tyg, bo gin mi wczoraj powiedział że ciąża 37t i 1d uważana jest za donoszoną

mam pytanie, jak nazywają się te najmniejsze pampersy mini? bo pojecia nie mam, te co sie na samym poczatku stosuje. i czy one sa wlasnie w tym lidlu od 31 stycznia? bo tam na zdjeciach w tej gazetce są pampersy oznaczone numerami 3,4,5. i nie wiem czy to 3 jest najmniejsze w pamperach czy moze sa jakieś 1 i2? ale sie juz zamotalam.
diatoma, są 1 i 2 pampków, ja chce kupić 1 sensitive
ale jak sie fachowo nazywaja to nie mam pojęcia....
aaaaaa no właśnie new born - tak jak napisała eirene

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:36
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:39   #337
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
są 1 - od 2 do 5kg i 2 - od 3 do 6 kg

iweczka te sensitive to premium care ale nie widziałam 1 tylko same 2
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:46   #338
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc dziewczynki

Ja dzis mialam okropny sen ze zrobili mi usg i wyszlo ze dzidzia ma cos z nerka i plucami normalnie do teraz nie moge do siebie dojsc .....ciagle o tym mysle wiec moze przez to snia mi sie takie rzeczy ?????

Co do pampersow oryg.to sa 2 takie zolte i w Lidlu tez nie raz bywaja choc rzadziej ja tez w poniedzialek jade kupic 1 paczke 2 i 1 paczke 3 bo 2 bede miala juz dosc

Niedawno zjadlam sniadanko i jakos mi ciezko zawsze po pierwszym posilku mnie mdli pozniej jest juz lepiej ....pachwina ktora bolala mnie od 12 tyg ciazy jakos ostatnio mniej daje znac o sobie moze dzidzia sie ulozyla inaczej i nie ugniata w nie odpowiednie miejsca?????ciekawe co powie chirurg 3.02 ??????

Ostatnio ciagle mi sie chce siusiu ale to chyba normalne na tym etapie ciazy

OLEŃKA 10.04.2011

29tydz i 5 dzien

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Co do tych pamperow w Lidlu z serii niebieskiej najmniejsza sa chyba 2 te zolte newborn a 1 to ja widzialam ale jakies mniejsze paczki ktorych sie nie oplaca a te premium care sa biale i od rozm.1 no ale w lidlu promocja tylko na niebieskie

Doczytalam o pampkach 1 sa od 2-5kg szt 43 i koszt.ok 40zl zalezy od sklepu .....rozm.2 od 3-6kg szt tez roznie bez gratisu 74szt z gratisem 94 szt kolor zolty w niektorych sklepach wieksza ilosc jest drozsza a nie powinna bo to za free powinno byc czyli cena 94 w cenie 74 ale jak widac sklep sklepowi nierowny

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2011-01-27 o 11:53
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:53   #339
Ahtaga
Wtajemniczenie

Witajcie, ja po śniadaniu leżakuje sobię Codziennie śnią mi się wózki! Wczoraj wertowałam all cały wieczór i już raczej zdecydowałam, Espiro Enzo Evo kolor Navy. Całość z fotelikiem i akcesoriami wyjdzie jakies 1700zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg enzo-evo-navy.jpg (28,1 KB, 23 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:54   #340
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

pampers newborn
Stary 2011-01-27, 12:07   #341
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Aaaaa,zapomniałabym! Wczoraj miałam pierwszy raz w zyciu zgagę! Obżarłam się budyniem i do końca wieczoru nie mogłam już nic przełknąc :/ Dzisiaj rano zjadłam płatki na mleku i mała zaczęła tak wariowac,że dostałam wyrzutów sumienia-pewnie głodna była

Hihih trzeba to uczcic

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

[QUOTE=monika267;24652908]Czesc dziewczynki

Ja dzis mialam okropny sen ze zrobili mi usg i wyszlo ze dzidzia ma cos z nerka i plucami normalnie do teraz nie moge do siebie dojsc .....ciagle o tym mysle wiec moze przez to snia mi sie takie rzeczy ?????

monika nie przejmuj sie tymi snami...znam to z autopsji tez miewam podobne koszmary...kiedys jak kolezanka pow.mi o chorym dziecku nawet o tym nie myslalam a w nocy od razu chre dzieci sie snily...wiem ze sie martwisz tak jak pewnie kazda z nas oby bylo wsio ok i tez dlatego te sny...coraz blizej porodu takze pewnie moga sie zdarzac coraz czesciej

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Witajcie, ja po śniadaniu leżakuje sobię Codziennie śnią mi się wózki! Wczoraj wertowałam all cały wieczór i już raczej zdecydowałam, Espiro Enzo Evo kolor Navy. Całość z fotelikiem i akcesoriami wyjdzie jakies 1700zł.
Ladny,ladny ten wozeczek...kolor mi sie podoba
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:12   #342
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi wolałabym,żeby już więcej się nie pojawiała :-P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:13   #343
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
1,2,3,4,5, a tylko chyba z tych sleep&play -pomaranczowcyh nie ma 1,2

dziewczynki ponawiam pytanie na co sie je wiesiolka przed porodem i czy to warto??
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:19   #344
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość

Bardzo ładny
A ja przekonałam się do Espio Vectora a okazuje się że nie będzie bo wstrzymali produkcje do kwietnia
No wiec biore Espiro Atlantic turkusowy - mam nadzieje że będe zadowolona Czy któraś z Was kupowała ten model?
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:20   #345
zaba5
Raczkowanie

czesc dziewczyny
niestety nie jestem w stanie nadrobic Was w czytaniu ponieważ powinnam lezec a nie siedziec przed kompem Ale tak szybciutko w skrocie: zaczelam bardzo zatrzymywac wode (praktycznie w ogole nie siusialam), spuchlam bardzo. Roznica wagowa rano a wieczorem prawie 5 kg . Po dwóch dniach lezenia plackiem odbarczylo, ale jak tylko zaczynam funkcjonowac poza lozkiem, to powoli zaczynam zas puchnac. Tak wiec jutro mam do wykonania caly zestaw badan, aby sprawdzic co sie dzieje. Oprocz tego mlody zastopowal z przyrostem masy (lozysko juz bardzo dojrzale ), za dwa tyg. powtorzenie usg i jesli nadal nie bedzie przybieral na wadze, to cesarka i wyciaganie go wczesniej. Obecnie po kazdym posilku musze liczyc ruchy plodu. Jesli bedzie ponizej 10 to kierunek najblizsza izba i ktg.
Postaram sie tu do Was co jakiś czas zagladac.

Zdającym egzaminy gratuluje zdanych i trzymam kciuki za te przed

Ewelqa1985 - trzymaj sie dzielnie, bedzie ok

Wszystkim pozostalym również duzo zdrówka i spokoju

pozdrawiam i do uslyszonka
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:21   #346
aja1
Zakorzenienie

Helo

Zrobiłam w liście porządki, byłam bezwzględna, tzn wywaliłam osoby które nie udzielały się w poprzednim wątku. Zostawiłam na razie te które napisały parę postów, bo może się odezwą.

No właśnie zaba Ciebie widziałam, ze pisałaś, a nie ma Cię na liście. Jak możesz wyślij mi info na pw. imię, wiek, termin i płeć jak znasz, to Cię dopiszę.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-27 o 12:23
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:24   #347
trzyrazyi
Zadomowienie

[QUOTE=zaba5;24653965]czesc dziewczyny
niestety nie jestem w stanie nadrobic Was w czytaniu ponieważ powinnam lezec a nie siedziec przed kompem Ale tak szybciutko w skrocie: zaczelam bardzo zatrzymywac wode (praktycznie w ogole nie siusialam), spuchlam bardzo. Roznica wagowa rano a wieczorem prawie 5 kg . Po dwóch dniach lezenia plackiem odbarczylo, ale jak tylko zaczynam funkcjonowac poza lozkiem, to powoli zaczynam zas puchnac. Tak wiec jutro mam do wykonania caly zestaw badan, aby sprawdzic co sie dzieje. Oprocz tego mlody zastopowal z przyrostem masy (lozysko juz bardzo dojrzale ), za dwa tyg. powtorzenie usg i jesli nadal nie bedzie przybieral na wadze, to cesarka i wyciaganie go wczesniej. Obecnie po kazdym posilku musze liczyc ruchy plodu. Jesli bedzie ponizej 10 to kierunek najblizsza izba i ktg.

zaba trzymam za ciebie kciuki i malenstwo..mam nadzije ze wsio bedzie dobrze glowa do gory

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Helo

Zrobiłam w liście porządki, byłam bezwzględna, tzn wywaliłam osoby które nie udzielały się w poprzednim wątku. Zostawiłam na razie te które napisały parę postów, bo może się odezwą.

No właśnie zaba Ciebie widziałam, ze pisałaś, a nie ma Cię na liście. Jak możesz wyślij mi info na pw. imię, wiek, termin i płeć jak znasz, to Cię dopiszę.
HI hiihi to musze sprawdzic czy jestesm...aja no wiesz bezwzgledna jestes
Stary 2011-01-27, 12:27   #348
mora103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

Zdającym egzaminy gratuluje zdanych i trzymam kciuki za te przed

Ewelqa1985 - trzymaj sie dzielnie, bedzie ok

Wszystkim pozostalym również duzo zdrówka i spokoju

pozdrawiam i do uslyszonka
Żaba dbaj o siebie ,jesteśmy z Tobą,zobaczysz bedzie dobrze
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:27   #349
aja1
Zakorzenienie

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/k...resztu,1588822

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:31   #350
trzyrazyi
Zadomowienie

SZOK
Stary 2011-01-27, 12:32   #351
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Postaram sie tu do Was co jakiś czas zagladac
bidulka z tym puchnięciem ale wszytsko będzie dobrze

tyle z nas może prędzej urodzić że to aż prezerażające ja mam łozysko juz III stopnia lada chwila i posypią się porody jutro pakuje torbe!! bo oczywiscie zwlekam do tej pory..
Stary 2011-01-27, 12:33   #352
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny
A ja przekonałam się do Espio Vectora a okazuje się że nie będzie bo wstrzymali produkcje do kwietnia
No wiec biore Espiro Atlantic turkusowy - mam nadzieje że będe zadowolona Czy któraś z Was kupowała ten model?
no to super
a to mój faworyt jest,
ale może go jeszcze gdzieś znajdę

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczynki ponawiam pytanie na co sie je wiesiolka przed porodem i czy to warto??
wiesiołek ponoć ma dokładnie takie samo działanie jak napar z liści malin,
czyli ma sprzyjać rozwarciu szyjki podczas porodu,

i jak to takie naturalne specyfiki, nie wiadomo czy pomoże ale nie zaszkodzi

poza tym jest polecany kiedy ktoś stara się o dziecko
bo wpływa pozytywnie na śluz

Cytat:
Helo

ale ostra jesteś
Stary 2011-01-27, 12:35   #353
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Helo

wedle życzenia - info poszlo na priv , a tak na powaznie to dzieki

dziewczyny dziekuję za troske i mam nadzieje ze bedzie ok, narazie nie panikuje , postaram sie zagladac jak tylko bede miala mozliwosc .
buziaczki i do usłyszenia
Stary 2011-01-27, 12:37   #354
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
he ja też melduje się w nowym wątku .

Hmm muszę się pochwalić co zakupiłam na allegro za całe 11zł
super te ciuszki... i do tego jakie tanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
acha zdjęcia wózków. Doradźcie kolor

ktoś pisał że dostał pościel z "baby raj" mam w obserwowanych wypełnienie do wózka od nich. Jak z jakością pościelki?
wózek bym wybrała albo 3 albo 4

A my wczoraj z tż byliśmy na sr i.... położna mówiła nam że dla chłopaka to trzeba zawsze większy rozmiar pampersów kupić żeby im tych klejnotów nie przegrzać... więc jeśli chodzi o rozmiar to starować z 2. O kosmetykach też mówiła że najlepiej jednej firmy... Johnson'a nie poleca dla dzidzi bo podobno uczula... Ale za to wkladki laktacyjne z tej firmy są już rewelacyjne...najlepsze kosmetyki dla maleństwa są podobno z Nivea ( bardzo polecała 3 w 1 , bo jednym płynem umyjemy wszystko) oliwkę z Hipp bo najdłużej natłuszcza tą skórkę... hmmm myślę co tam jeszcze było ciekawego... A! już wiem rożek powinnyśmy kupić sobie bez tego usztywnienia w środku... bo jak zawiniemy maleństwo w taki sztywny i przyłożymy do karmienia to jest to nie wygodne, a tak to mamy go blisko siebie, żadna tektura ani inne paskudztwo nie przeszkadza w swobodnym dostawieniu do piersi. Jak sobie coś przypomnę to jeszcze się podzielę

jeszcze jedno... ok 35 tyg powinno się pić sok z malin, ale taki prawdziwy nie oszukany konserwantami... podobno to pomaga w porodzie później... jakieś magiczne moce w tej kwestii ma malina

Edytowane przez kasia2629
Czas edycji: 2011-01-27 o 12:39
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:39   #355
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
bidulka z tym puchnięciem ale wszytsko będzie dobrze

tyle z nas może prędzej urodzić że to aż prezerażające ja mam łozysko juz III stopnia lada chwila i posypią się porody jutro pakuje torbe!! bo oczywiscie zwlekam do tej pory..
ja tez ma III stopnia a nawet prowadzacy nazwaj je starzejacym , i stad mlody mogl zastopowac w przyroscie wagi, ale potwierdzenie za dwa tygodnie wczesniej jak powiedzial gin nie ma sensu sprawdzac. tak wiec trzymam kciuki za Ciebie i Twojego malucha
Stary 2011-01-27, 12:40   #356
Olusiaa_
Zakorzenienie

Melduję się w nowym wątku.

Przez kilka dni przeziębienia niewiele jadłam, ale już doszłam do siebie, nie uwierzycie ile już dziś zjadłam
płatki z mlekiem
3 parówki
4 grzanki
kanapke z serem
2 herbaty
pół op. mieszanki wedlowskiej
a teraz kawę sobie robię.

W ogóle remont mamy łazienki na dole, także mam towarzystwo robotników dziś
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:42   #357
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no to super
a to mój faworyt jest,
ale może go jeszcze gdzieś znajdę
może Ci się uda bo u mnie sa 2 duze hurtownie i tam nie ma.. ( w jednej jest tylko Vector Lite czerwony ktory nie ma pompowanych kol i dlatego go nie chcem) juz nie mam gdzie szukac niestety.. a z neta nie chciałam zamawiać..
Stary 2011-01-27, 12:46   #358
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
może Ci się uda bo u mnie sa 2 duze hurtownie i tam nie ma.. ( w jednej jest tylko Vector Lite czerwony ktory nie ma pompowanych kol i dlatego go nie chcem) juz nie mam gdzie szukac niestety.. a z neta nie chciałam zamawiać..

a ja jeżeli się na niego faktycznie zdecyduję
to najwyżej zamówię z neta,

ale na razie jeszcze nie wiem czy na pewno go chce, w przyszłym tyg. zobaczę,

wiesz czasami w małym sklepie może natrafić, ze akurat będzie na stanie,
Stary 2011-01-27, 12:48   #359
agaaga89
Zakorzenienie

A ja się skapnęłam wczoraj, że otwierają u mnie w nowym pasażu po drugiej stronie ulicy Pepco tak chwaliłyście, że tanio i dobrze, że aż się tam wybiorę po tym pierwszym tłoku

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:50   #360
mora103
Raczkowanie

Ręce opadaja ,jak sie coś takiego czyta
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości