Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 14:00   #1651
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Wiesz co, z tymi kosmetykami do włosów farbowanych to trochę taki pic na wodę fotomontaż, bo tak naprawdę ma w nich żadnych składników przedłużających "życie" farby. Farba lepiej trzyma się po prostu na zdrowych włosach, a mniej wypłukują ją delikatne szampony, teoretyczne przeznaczenie do włosów farbowanych nic nie zmienia (przynajmniej w kosmetykach, z którymi ja się zetknęłam). Traktuj włosy jak suche i zniszczone (czyli, jak wynika z Twoich postów adekwatnie do ich stanu), to i farba będzie się lepiej trzymać.

Ok, to teraz czekam na cynk, gdzie kupić te kosmetyki

One chyba będą dobre do zniszczonych ?
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 15:02   #1652
Kileczka
Zadomowienie

ostatnio zaczęłam się przyglądać moim wypadającym włosom. i jestem zmartwiona, bo od cebulki włosy są bardzo cienkie, a im dalej tym grubsze. końcówki są najgrubsze w porównaniu do włosa przy cebulce. dlaczego tak jest. Odkąd zaczęłam o nie dbać, wzmacniać to myślałam, że będą grubsze a tu ooo.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-01-27, 16:21   #1653
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Dzięki

Obecnie mam jeszcze nowy szampon jajeczny z Joanny Apteczka Babuni. On ma olej rycynowy,ale to podobno nie zaszkodzi kolorowi. Ten szampon jest do rozjasnianych i farbowanych, ja obecnie mam farbowane,ale nie rozjasnanie, nie wypłucze mi ciemnego blondu?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Idę przekopać wątek dot. szamponów bez silikonów.

Chciałabym znaleźć szampon bez silikonów,ale do włosów farbowanych - może znacie?

Jeśli bez silikonów to i bez polyquaternium szukaj. Ten sam efekt dają.
Nie wiem czy przypadkiem jajecznego tym nie uszczęśliwili.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z was stosowała aloesowy szampon i odżywkę Aloe Pura?

Spójrzcie, jaki piękny mają skład

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
proszę o analizę 2 produktów na bazie aloesu :

Aloesowy szampon przeznaczony do włosów suchych i zniszczonych
Szampon produkowany jest ze stuprocentowo czystego miąższu aloesu. Polecany do włosów suchych i zniszczonych (także farbowaniem i trwałą ondulacją). Unikalne połączenie aloesu, żeń-szenia, dziurawca i czarnej borówki, wzbogacone zaawansowanym kompleksem witamin naturalnie odżywia i rewitalizuje włosy oraz skórę głowy.
SKŁAD:
Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown),Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Hydoxysultaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-Glucoside, Glycerly Oleate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cerimide 3, Cerimide 6 11, Cerimide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauryl Lactylate, Xanthan Gum, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort*),Panax Ginseng (Ginseng*) Salvis Officinalis (Sage*), Urtica Diocia (Common Nettle*), Vaccinium Myrtillus (Bilberry*), Melilotus Officinalis ( Sweet Clover ), Glycyrrhiza Glabra (Liquorice Shrub*), Centraria Islandica (Iceland Moss*) Tilia Vulgaris (linden*), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile*), Symphytum Officinale (Comfrey*), Calendula Officinalis (Marigold*) Allantoin, Panthenol, Lavendula Hybrida (Lavender*), Eugenia Caryphyllus (Clove*), Citrus Aurantifoila (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea, Cubeba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. *składniki pochodzące z upraw organicznych.

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
Odżywka aloesowa przeznaczona dla wszystkich rodzajów włosów
Odżywka do włosów Aloe Vera to unikalna kompozycja stuprocentowo czystego Aloe Vera Gel, masła shea, migdałowca i trawy cytrynowej wzbogacona o zaawansowany kompleks witamin i minerałów. Posiada właściwości łagodzące, odżywcze, modelujące i wzmacniające włosy.
SKŁAD:
Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera Inner Gel*), Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Aqua, Quaternium-82, Cocamidopropyl Dimethylaminohydroxypropy l Hydrolyzed Collagen (Marine Source), Butyrospermum Parkii (Shea Butter*), Theobroma Cacao (Cocoa Butter*), Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil*), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Lecithin, Citric Acid, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Citrus Aurantifolia (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea Cubeba (May Chang*), Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzoic Acid. [Citral, Limonene] *składniki pochodzące z upraw organicznych

A tutaj analiza :

Szampon

Odżywka

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Jennifer85 gdzie kupujesz ten szampon?
Ty masz farbowane włosy,tak?
I nie wypłukuje Ci koloru?
Jakiej odżywki/maski używasz?

sorki za przesłuchanie,ale sama rozumiesz

Ten Twój szampon też wypada super po analizie składu

Ma oblepiacz ta odżywka, więc u mnie natychmiastowa swedzawka. Szampon może byc oki.
Kilka dni temu umyłam raz jedyny odżywką dołączoną do Castinga loreala i miałam następnego dnia swędzawkę i podrażnienie,a jeszcze następnego łupież. Po umyciu babydreamem i glorią przeszło jak ręką odjął.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tosiek o6 Pokaż wiadomość
reklama
A czy P. Ania podobnie traktuje swoje klientki, jak potraktowała wizaż nie płacąc za reklamę?

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2011-01-27 o 18:02 Powód: usunięcie reklamy
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:13   #1654
karmazynka99
Zakorzenienie

pocieszyłyście mnie waszymi wzrostami

a myślałam że jestem jakaś malutka, dlatego lubie ubrac szpilki, od razu lepiej się czuje ;D
ale dobrze, że jest wiele mikrósków

ciekawe te kosmetyki aloesowe, gdzie je mozna dostac, podłacze się do pytania

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:23   #1655
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
ale chyba na wlosach naturalnych bo wlosy tkniete farba czasem i farba inna nie chce rozjasnic
stosowalam rozne cuda jak rumianek i plukanki cytrynowe i zero efektu na moich wlosach...
No ale nie wiem, czy przeczytałaś czemu tak się dzieje, że miód teoretycznie może rozjaśniać A płukanka to co innego, niż maska zostawiona na włosach przez całą noc Ja u siebie i tak nie widzę efektu rozjaśnienia, ale na pewno Narek miała właśnie włosy rozjaśnione przez miód. To nie będzie na pewno zastępowało farby dla osób, które chcą uzyskać jasny blond, ale jak ktoś chce spróbować nieco rozjaśnić kolor i nie przeszkadzają mu cieplejsze odcienie, to czemu nie
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 17:25   #1656
Oana
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Ja aktualnie jestem w trakcie "naturalnej" kuracji pielęgnowania włosów. Jakieś dwa lata temu już to przerabiałam, pomogło, ale problemy teraz znów się pojawiły. Do moich kuracji używam olejku rycynowego i nafty kosmetycznej, a także piję pokrzywę. Zaczęłam rzadziej suszyć włosy, a jeśli muszę, to robię to chłodnym powietrzem. Po masce z olejku i nafty efekty widać od razu. Czytałam również opinie w Internecie na ten temat. Moim zdaniem trzeba się przekonać na sobie samej, bo jak na każdy temat opinie są podzielone.
A mój problem dotyczy nie tyle wyglądu włosów, ile tego, że zaczęły wypadać. Kilkumiesięczna, droga kuracja "Revalidem" NIC nie pomogła, dlatego osobiście preferuję produkty z "niższej półki", które tak naprawdę są dla mnie górą.
Stary 2011-01-27, 17:41   #1657
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oana Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ja aktualnie jestem w trakcie "naturalnej" kuracji pielęgnowania włosów. Jakieś dwa lata temu już to przerabiałam, pomogło, ale problemy teraz znów się pojawiły. Do moich kuracji używam olejku rycynowego i nafty kosmetycznej, a także piję pokrzywę. Zaczęłam rzadziej suszyć włosy, a jeśli muszę, to robię to chłodnym powietrzem. Po masce z olejku i nafty efekty widać od razu. Czytałam również opinie w Internecie na ten temat. Moim zdaniem trzeba się przekonać na sobie samej, bo jak na każdy temat opinie są podzielone.
A mój problem dotyczy nie tyle wyglądu włosów, ile tego, że zaczęły wypadać. Kilkumiesięczna, droga kuracja "Revalidem" NIC nie pomogła, dlatego osobiście preferuję produkty z "niższej półki", które tak naprawdę są dla mnie górą.

Oj, zgadzam sie w całej rozciągłości. One stoją naprawdę na najniższej półce, ale warto się po nie schylić.
Stary 2011-01-27, 17:50   #1658
karmazynka99
Zakorzenienie

a jak myslcie bo niedawno były rozmowy na temat kosmetyków termoochronnych, więc zastanawiem sie czy jak bede suszyc włosy to wystarczy samo serum na końce czy jednk zdrowiej dla włosów bedzie uzywac termoochrony (kótra oblepia ;/) na całe włosy?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-01-27, 18:08   #1659
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

A co sądzicie o odzywce do włosów z Ziaji z olejkiem rycynowym? Spłukujecie ją?
Kupiłam ostatnio i dopiero w domu zauważyłam, że z tyłu opakowania napisali "BEZ SPŁUKIWANIA".... Myślałam, że ona jest do spłukiwania.... albo skład zmienili....

magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 18:45   #1660
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
A co sądzicie o odzywce do włosów z Ziaji z olejkiem rycynowym? Spłukujecie ją?
Kupiłam ostatnio i dopiero w domu zauważyłam, że z tyłu opakowania napisali "BEZ SPŁUKIWANIA".... Myślałam, że ona jest do spłukiwania.... albo skład zmienili....

Zawsze była bez spłukiwania, ale ja osobiście jeśli stosuje odżywki Ziaji, które sobie chwalę, to spłukuję po 15 minutach
Stary 2011-01-27, 19:18   #1661
aniaamelia
Zadomowienie

W jaki sposób schodzicie z cieniowania? Stopniowo obcinacie końcówki włosów na prosto aż pozbędziecie się całości cieniowania? Przez ostatnie dwa lata miałam pocieniowane włosy, ale niedawno powiedziałam dość. Zamierzam w końcu zejść mieć włosy obcięte na prosto. Przede mną dość długa droga bo cieniowanych mam około 14cm, czyli za rok będę miała taką samą długość
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 19:25   #1662
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
W jaki sposób schodzicie z cieniowania? Stopniowo obcinacie końcówki włosów na prosto aż pozbędziecie się całości cieniowania? Przez ostatnie dwa lata miałam pocieniowane włosy, ale niedawno powiedziałam dość. Zamierzam w końcu zejść mieć włosy obcięte na prosto. Przede mną dość długa droga bo cieniowanych mam około 14cm, czyli za rok będę miała taką samą długość

ja bym schodziła po kolei np co miesiac 2 cm obcinała, wtedy nie stracisz drastycznie z długości. chyba, ze jestes zdesperowana, to ciachaj wszystko

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-01-27, 19:33   #1663
wkapeluszu
Raczkowanie

ja miałam tą odżywkę z Ziaji, ale ją spłukiwałam, bo wydawało mi się, że zabytnio obciąża mi włosy. ze spłukiwaniem była super
wkapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:35   #1664
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja swoje ciachnelam za jednym razem 15cm

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:41   #1665
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja bym schodziła po kolei np co miesiac 2 cm obcinała, wtedy nie stracisz drastycznie z długości. chyba, ze jestes zdesperowana, to ciachaj wszystko
Na pewno nie zetnę od razu całości cieniowania. W chwili obecnej moje włosy są na to za krótkie (lekko opierają się o ramiona). Postanowiłam, że będę ścinała około 4 cm co 3 miesiące.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:04   #1666
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ścinałam co jakiś czas. Ostatnio ścięłam z 45cm na 40cm.

Stary 2011-01-27, 20:37   #1667
caate
Zakorzenienie

GG do caate

w grudniu jakos sie tu udzielalam, jak scielam wlosy w pazdzierniku tak od tej pory urosly mi 3cm... ehh zalamac sie mozna, jedynie co mi pomoglo to alpecin tonik co Jennifer85 polecala, a tak to wszelkie olejowanie, vitapil, radical ampulki, przyrost miesieczny max 1cm. no zalamac sie mozna, wracam do Was
ide podczytac pare stron wczesniej, moze cos nowego odkrylyscie

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:40
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:51   #1668
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Wiecie co, jestem dobrej myśli.
Zrobiłam sobie ten ciemniejszy kolor i od razu lepiej się czuję. Na dodatek, przy tym kolorze nie widać,że włosy są bardzo zniszczone - w porównaniu do ich wyglądu na tle bardzo jasnego blondu. (rymuję )
Tylko niestety on mi się wypłucze za tydzień Nawet najlepsza farba nie utrzyma się łatwo na przetrawionych rozjaśnianiem włosach. No,ale mam nadzieję,że w końcu uda się dojść do momentu, w którym ten kolor w pełni się zaadoptuje

Dzisiaj umyłam włosy serią jajeczną, nałożyłam potem ten olejek L'oreal,rozczesałam na mokro grzebieniem z szerokimi zębami no i podsuszyłam,ale od góry, a nie z głową w dół.
I powiem Wam,że włosy całkiem nieźle wyglądały. Wiadomo, są takie bidne i bez życia, no,ale wyglądały napewno lepiej niż jeszcze 2 dni temu, jak miałam spuszone i bardzo jasne.
Zrobiłam zdjęcia,żeby pokazać ten kolor. Mi się podoba. Tutaj wyszedł może troszkę zbyt ciepły, w rzeczywistości jest zimniejszy. No i ten blask.. eh to przez to,że zdjęcie jest robione w sztucznym świetle i z fleszem.
Drugie zdjęcie dobrze oddaje kolor. No i tutaj już bardziej widać,że są matowe. Eh,a użyłam olejku.
Marzę o tym,że kiedyś będą błyszczały w świetle naturalnym Bardzo bym chciała.

Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01425.jpg (64,2 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01426.jpg (36,7 KB, 81 załadowań)

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-01-28 o 02:14
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 23:30   #1669
sylvia_doll
CORELIPS

kolor grzeczny, nie dla mnie, ale włoski baaardzo zdrowe. śliczne wręcz, dbaj o nie! razem z nami of course

Hmm również i Ja podcinam namiętnie co 2miesiące 4cm włoski. przede wszystkim chcę mieć bujne i mocne te nowe... czas na olejek z pestek winogron chyba... tylko tylko, że .. 2 dni temu nakładałam (tylko na 4 godzinki!) też <myśli> czy to nie obciąży mi ich? w sumie... rano i tak szamponem szuruburuburu
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 07:59   #1670
Mini1991
Zakorzenienie

Namietne_usta fajne masz włoski BARDZO ŁADNIE WYGLADAJA
coż to za olejek l'oreal ktory nakłada sie po myciu?
i gdzie dorwałas serie jajeczna!?:P (bardzo mam ochote na nia)

dziewczyny w obecnej gazetce SuperPharm jest -30% na produkty radical!!
lecmy wszytkie po ampułki D
Stary 2011-01-28, 08:56   #1671
Izulinka21
Raczkowanie

Witam pewnie mnie kojarzycie,po dosc dlugiej przerwie,ale niestety nie udalo sie mi zapuscic KUDEL.a bardzoi nadal tego pragne,ii tu teraz mam pytanie a co najwazniejsze,(WEEGIRL,MO NTI,CANELE,itp)
jakie macie dobre szampony,oodzywki,maseczk i,z czym mieszacie olejowanie na wlosy,jak czesto,.postatnio mi fryzjreka p[owiedziala ze zebym zapuscila ttp musze co 3 miesiace podcinac,i mam sobie kupic PERFECT ENDS z WELII,ze d\to na konce jest,a dzis kumpela mi powiedziala ze wlasnie placynta dziala pobudzajaco na wlosy,i s\ze rosna,blagam was,z szczerego serca przyznaje ze uzywalam prostownicy(
ale od 2 tyg juz NIE,!!!i tearz samoistnie mi schna,ale blagam was,pomozcie mi chce te WŁOSY ZAPUSCIC<beczy>
znacie jakies specyfiki na porost,stosowalam radical ale efektow nie bylo,czy zna ktos cos co rzeczywiscie daje rezultaty ,i prosze bardzo o napisanie GAMY KOSMETYKOW,bo juz mnei to meczytakze Laseczki Bardzo was prosze p[omozcie,wiem ze sama powinam myslec cos jakie szampony itp,ale tak sie sklada ze mama sie rozchorowala powarznie
i nei mam t\do tego glowy
Izulinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:07   #1672
Asia19x
Zakorzenienie

Ja odżwyki Ziai spłukuję, ale bez spłukiwania też się sprawdzają Zazwyczj trzymam około 30min i pod wodę. Tej akurat nie miałam, ale mam Pszenicę oraz Ceramidy A! I tą z najnowszej serii, miodową

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Izulinka21 Pokaż wiadomość
Witam pewnie mnie kojarzycie,po dosc dlugiej przerwie,ale niestety nie udalo sie mi zapuscic KUDEL.a bardzoi nadal tego pragne,ii tu teraz mam pytanie a co najwazniejsze,(WEEGIRL,MO NTI,CANELE,itp)
jakie macie dobre szampony,oodzywki,maseczk i,z czym mieszacie olejowanie na wlosy,jak czesto,.postatnio mi fryzjreka p[owiedziala ze zebym zapuscila ttp musze co 3 miesiace podcinac,i mam sobie kupic PERFECT ENDS z WELII,ze d\to na konce jest,a dzis kumpela mi powiedziala ze wlasnie placynta dziala pobudzajaco na wlosy,i s\ze rosna,blagam was,z szczerego serca przyznaje ze uzywalam prostownicy(
ale od 2 tyg juz NIE,!!!i tearz samoistnie mi schna,ale blagam was,pomozcie mi chce te WŁOSY ZAPUSCIC<beczy>
znacie jakies specyfiki na porost,stosowalam radical ale efektow nie bylo,czy zna ktos cos co rzeczywiscie daje rezultaty ,i prosze bardzo o napisanie GAMY KOSMETYKOW,bo juz mnei to meczytakze Laseczki Bardzo was prosze p[omozcie,wiem ze sama powinam myslec cos jakie szampony itp,ale tak sie sklada ze mama sie rozchorowala powarznie
i nei mam t\do tego glowy

Przecież są wątki, w których znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania Rozumiem, czasu brak, wiele osób tak ma, ale ludzie, no...

Widzę, że o serii jajecznej któras pisała
Ja też ją kocham, szampon zwłaszcza, coś cudownego

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:08   #1673
Izulinka21
Raczkowanie

oczywiscie inne wizazanki nie zapominajcie o udzielaniu sie,wmienilam wegirl itp,bo z nimi najwiecej pisalam,ale mam nadzieje ze i z innymi dojdziemy do dyskusji,zeby wywalczyc dlugie wlosy
Stary 2011-01-28, 09:09   #1674
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Drugie zdjęcie dobrze oddaje kolor. No i tutaj już bardziej widać,że są matowe. Eh,a użyłam olejku.
Marzę o tym,że kiedyś będą błyszczały w świetle naturalnym Bardzo bym chciała.

Pozdrawiam!

Bardzo ładne, widać, że zadbane

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:11   #1675
Izulinka21
Raczkowanie

nio tak masz racje,jest tego duzo,ale bardzooo duuzzooo,
a mnie intersuje np z czym robicie te OLEJOWANIE na wlosy, co ile je robicie,czy np za kazym myciem,itp,jakie maseczki uzywacie,...
i co ile podcinacie konce,mi feryzjierka powiedziala ze mam co 3 miechy podcinac z cm,bo obecnie to mi sie lamia(
i juz nie wiem co mam robic,slyszala ktoras z was o placencie?
podobno tez jest dobra,tak wiec nie wiem co mam za przeproszeniem WALIC na m,oje hery
POMOZCIE!!!!
Stary 2011-01-28, 09:13   #1676
Mini1991
Zakorzenienie

Asia to ja ;D chyba strace i kupie ja przez interenet..

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

wybacz izulinka ale troche smiesza mnie te twoje pytanie np "jakie maski uzywacie"
przeciez kazdej z nas włosy sa inne..
jednej pasuje to drugiej tamto ...
to samo z olejowaniem.. sama musisz to sprawdzic
Stary 2011-01-28, 09:20   #1677
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Ja podcinam co 3-4 miesiące ok. 2 centymetry.

Izulinka, kurczę, jak to jest, że ja też byłam zielona, a w jeden wieczór praktycznie dowiedziałam się wszystkiego, co mi było potrzebne do regeneracji włosów? I to nie pytając o nic - przeczytałam parę stron kilku wątków. Trochę wysiłku, wystarczy przejrzeć czy przeszukać automatyczną wyszukiwarką jakieś trzy wątki i masz wszystko, czego potrzebujesz...
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:27   #1678
Izulinka21
Raczkowanie

no tak ale ,sa niektore maski ktore wiekszosc wizażanek uzywa
i sa widoczne rezultaty,tak samo z olejowaniem wlosow,co ile sie je robi czy za kazdym razem,tu mi chodzi o te maski itp ktore przewarznie sa przez was doceniane,z czym te olejowawanie sie robi przewarznie

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

no domyslalm sie ze przeczytalas,i jestes o niebo bardziej doswiadczona
ale mnie juz to menczy,juz nie wiem co mam nakladac na wlosy,fryzjierka stwierdzila ze olejowanie i d tegho olekjek rycynowy i zoltko jest za slabe
ze potrzebuje czegos profesjonalnego
z weeli perfect ends.ii jak tu pozytywnie nastawic wlosy zeby rosly no jak:/
Stary 2011-01-28, 09:35   #1679
Mini1991
Zakorzenienie

owszem sa.. wystarczy wejsc na KWC;/

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

skoro fryzjerka powiedziała ze olejowanie jest za słabe i potrzebne sa KONIECZNIE profesjonalne odżywki to zaden z niej profesjonalista.. pewnie jeszcze miałas mozliwosc kupienia tej profesjonalnej CUDOWNEJ odżywki u niej? :P dobre
profesjonalne odzywki zazwyczaj sa napakowane silikonami tak zebys po nałozeniu w salonie krzykneła "ojej moje włosy sa juz zregenerowane!"

do olejowania i odzywek/masek dobrych składowo trzeba czasu

p.s oczywiscie nie mowie nie profesjonalnym produktom bo zdarzaja sie perełki

Edytowane przez Mini1991
Czas edycji: 2011-01-28 o 09:37
Mini1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:42   #1680
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
owszem sa.. wystarczy wejsc na KWC;/

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

skoro fryzjerka powiedziała ze olejowanie jest za słabe i potrzebne sa KONIECZNIE profesjonalne odżywki to zaden z niej profesjonalista.. pewnie jeszcze miałas mozliwosc kupienia tej profesjonalnej CUDOWNEJ odżywki u niej? :P dobre
profesjonalne odzywki zazwyczaj sa napakowane silikonami tak zebys po nałozeniu w salonie krzykneła "ojej moje włosy sa juz zregenerowane!"

do olejowania i odzywek/masek dobrych składowo trzeba czasu

p.s oczywiscie nie mowie nie profesjonalnym produktom bo zdarzaja sie perełki
w 100% się zgadzam...

Ja jak powiedziałam fryzjerce o olejowaniu to zrobiła takie oczy jakby z wariatką rozmawiała, a takie sposoby są dobre od dawna, tylko my stosunkowo od niedawna sie o nich dowiadujemy. A wg mnie, jeśli chodzi o regeneracje włosów, oleje to najlepsze co może być

jeszcze musze zdobyć tę keratynę, tylko ta przesyłka a chciałabym wypróbować...
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości