|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
to są tereny po byłej hucie Forum istnieje juz od kilku lat
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
hmm przygotuj się ogólnie żeby móc coś powiedzieć jaka jest twoja grupa plus problemy jakie były i jak je rozwiązałaś no i jesli ktoś się wybija to też go omów no i dzieci nie radząc sobie a ze stażem to tak jak napisałaś co robiłaś po kolei wg planu staż co już za tobą co zrobiłaś z czym się zapoznałaś no i co zostało Cytat:
nie doczytałam
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dzięki
To sobie w weekend posiedzę teraz się zabrałam za uzupełnianie planu rocznego bo tam kilka dat nie miałam wstawionych itp. oraz za % wyniki diagnozy wstępnej. Czyli rozumiem, że skoro zebranie jest na 14,40 to za chiny na księdza nie zdążę zaczyna o 15 (a u nas są 3 klatki tylko czyli 60 mieszkań )
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć pisareczki
![]() Normalnie raptem 1 dzien ma ten watek a tu juz 11 stron... masakra ![]() U mnie dzisiaj zapowiadal sie super dzien bo nasza "ulubiona" kolezanka miala urlop... ale niestety od rana wszystko sie walilo... tysiac problemow i bieganina straszna... chyba zawsze tak musi byc na koniec miesiaca bo inaczej to nie wiem co by sie stalo jestem wykonczona....Wiecie co mam dylemata... jestescie ubezpieczone "na zycie" w pracy?? bo wlasnie sie zastanawiam czy sie ubezpieczyc czy nie... w mojej poprzedniej pracy nie bylo czegos takiego bo pracowalo nas raptem kilka osob i nie bylo ubezpieczen grupowych, tutaj tez jak przyszlam to nikt od razu mnie nie zapytal czy chce czy nie chce...chociaz powinni, ale temat ubezpieczen byl do tej pory traktowany po macoszemu teraz mamy nowa kolezanke i ona wprowadzila wreszcie lad w tej kwestii i sie zastanawiam... tylko teraz jak sie ubezpiecze to mam polroczna karencje... no i z jednej strony moze warto by bylo, a z drugiej strasznie mi szkoda tych 120 zl (bo ubezpieczalabym tez meza)... taki to sep ze mnie...no bo prawda jest taka ze to sie placi i placi, a rzadko sie potem "korzysta" z tych pieniedzy... no ale potem jak juz cos sie stanie (odpukac) to sie zaluje... no i mam trudny orzech do zgryzienia... pomyslalam sobie zeby nas ubezpieczyc bo zaczynamy ta budowe... no ale zanim minie te 6 miesiecy to juz i tak budowa dawno ruszy... maz stwierdzil ze lepiej zebym za te 120 zl miesiecznie sobie cos ladnego kupila hahaA w ogole to mialam ostatnio akcje podobna do tej z kluczykami od samochodu Martuchy.... tyle ze Martuchy akcja mogla sie skonczyc tragicznie a moja to tylko byla smieszna i swiadczyla o mojej glupocie otoz mam w samochodzie zamontowany centralny zamek, ale poniewaz cos sie uszkodzilo to moj tz go wymontowal i odeslal do naprawy, no i w niedziele bylismy w paru miejscach ale caly czas tz prowadzil i otwieral i zamykal drzwi samochodu, wieczor bylismy u znajomych i chlopaki wypily po piwku wiec ja powiedzialam ze bede prowadzic... no i zajezdzamy z tz pod dom, zgaszam samochod, wysiadam i mowie do tz "no a masz kluczyki? bo trzeba samochod zamknac" Tz na mnie patrzy jak na glupia a ja mowie ze przeciez ja nie mam.... a kluczyki w stacyjce ![]() ![]() ![]() podkreslam ze jeszcze nie rodzilam
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Magda nie mam pojęcia czy zdążysz wszystko zależy od tego jak to u was wygląda u nas dokładnie omawialiśmy wszystkie grupy dzieci plus mnóstwo bieżących spraw...
ale licz że do 17 na pewno
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Marta czuję, że dłużej
zobaczymy akurat tego dnia dostaję @ aby nie był zbyt bolesny wrrrSamba ja jestem ubezpieczona w PZU za 47 zł, a mój mąż za 52 zł Myslę, ze warto.
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
u nas skladka 56, albo nawet 57 za osobe ;/ tez w pzu ;/
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
samba wysokosc skladki zalezna jest od jakiej wkoty jest to ubepizceznie, my teaz placimy po ponad 50zl
I tak Ci powiem ze sie niby nie korzysta, ale nie zna czlowiek dnia ani hodziny tragedii [odpukac], do tego za urodzenie dziecka, za glupi pobyt w szpitalu [3 doby] dostaje sie pieniazki. Ja tam uwazam ze te 100zl miesiecznie to nie majatek. Jesli nie chcesz sie ubezpieczyc to chociaz wplacaj sobie te 120zl na jakies subkonto czy cos, zeby miec na czarna godzine. |
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie przed ciaza to bym sie chciala ubezpieczyc bo sie kase dostaje a tak to przez cala szkole placilo sie jakies ubezpieczenie i nigdy nic z tego nie mialam tzn z jednej strony to bardzo dobrze... no ale z drugiej troche zmarnowane pieniadze jak dla mnie sknery
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko czego Ty ode mnie wymagasz
Ja raz, ze mam juz zaawansowaną ciążową sklerozę to ogromny kłopot ze sformuowaniem myśli.![]() Martuś ząbki się psują raczej standardowo, choć u mnie jest inny problem, ogromnie boję się dentysty, fobia, omdlenia itp. więc chodzę tylko jak już naprawdę boli (wiem, ze źle, no ale nie umiem opanować strachu) |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Samba ja tez jestem ubezpieczona w ubezp. gupowym w pracy w PZU -cos koło 40 zł mam składkę a TZ tez mniej więcej tyle. Mysle ze warto bo nigdy w zyciu nic nie wiadomo. Chociazby jakis głupi pobyt w szpitalu to cos tam wypłacaja powyzej 3 czy 4 dni. laseczki moja łazienka jest prawie w połowie zrobiona jeszcze troche i bedzie finisz ;D No i koles od zabudowy w sypialni zadzwonil ze prawdopodobnie w nastepna sobote przyjedzie na montaz co nas bardzo cieszy bo mial sie wyrobic dopiero za 3 tyg
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Scio no miałam nadzieję że jeżeli jesteś krócej ode mnie w ciąży to i mniejsze zbudynienie u Ciebie występuje jeszcze i może coś więcej zrozumiesz z tego co napisałam
|
|
#343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zostały Ci jeszcze 4 miesiące na rekonwalescencję także myślę, że zdążysz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Byliśmy dzisiaj z moim M. zobaczyć kozaki, bo tak mnie zachęciłyście tymi wyprzedażami i powiem Wam, że jestem rozczarowana... już wchodzą same buty letnie, półbuty itp. po kozaku prawie śladu nie ma, pojedyncze jakieś a do tego wyprzedaże baaardzo marne... a myslałam, że coś znajdę, bo nie tak dawno jak byłam to widziałam fajne kozaczki przecenione z ponad 200zł na 80 zł także atrakcyjnie, ale za wysokie mi były ![]() W sumie dzisiaj tez fajne widziałam, jedne za 170zł (bez wyprzedaży), a drugie za 209zł (kosztowały 260zł) no, ale wydaje mi się, że to i tak dość drogie. Zaznaczam, że mowa była o kozakach ze skóry
|
|||
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() Przyszłam zakomunikować, że wyszłam z anemii
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak reszta spraw?
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
fajny artykuł
http://www.styl.pl/uczucia/singielki...sci,nId,320524 a zwłaszcza zdanie: "Znowu typowo polskie zachowanie. Celujemy w wytykaniu słabości innym. Ludzie poukładani, szczęśliwi, nieproszeni nie zajmują się sprawami innych, nie oceniają, nie udzielają tzw. dobrych rad." Amen
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() która to Ania L. Zaprosiła mnie na FB?? |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-27 o 18:39 |
|
|
|
#350 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na fotki sama nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super, a jak ogolnie nastrój?
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Ania L. odezwać się
uffff uporałam się z planem rocznym i % wynikami diagnozy wstępnej. Dobrze, że byłam kiedyś solidna i wszystko sobie ładnie zestawiłam w tabeli to teraz tylko podliczyłam i wyliczyłam % . Tylko tego raportu z realizacji stażu sie obawiam. Jutro dostanę jakiś wzór (jakieś 8 punktów). Podobno masa pracy z tym jest, koleżanka mi mówiła, że to 3 dni pisała
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.Dodaję kilka fotek,kiepsko widać,ale coś tam widać
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
super!!!!!!!!!!!! pieknie się prezentują
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka oryginalny kolor tych schodow jak sie nazywa ten kolor?
![]() juz sie nie moge doczekaz az sie urzadzisz i Cie odwiedze
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziś zamontowali światełka w schodach,bo facet zapomniał.... A kolor hmm nie wiem był dobierany do paneli ,a panele to dąb szary mocca Kliwia zaproszenie oczywiście aktualne Ale myślę ,że na wiosnę jak ogródek będzie zrobiony ,wtedy będzie przyjemnie sobie posiedzieć na zewnątrz a propos ogródka to teraz mamy coś takiego: ![]() india na pewno się doczekacie schodów .My nie mieliśmy wyjścia ,inaczej musiałabym śmigać po drabinie jak na razie schody są najdroższą częścią mieszkania Tato mi mówił,że wszyscy którzy przychodzą to mówią ,że bardzo stylowo się urządzamy
|
||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ladne , orginalne nie widzialam jeszcze takich
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojjj może jesteś przemęczona? gorąca kąpiel z pianą? małe spa w domu? jakaś maseczka? może miły wieczór z mężem, choćby wypad do kina?
![]() Cytat:
![]() Schody fajne, takie nietuzinkowe Cytat:
ale pociesze Cię, u nas na działce w miejscu fundamentów zrobił się staw mam nadzieję, że wsiąknie, a jak nie to pompa w ruch...Idę czytać dobranoc!
|
||
|
|
|
#358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i wiadomo, ze po urodzeniu dziecka też jest kasa. Moja znajoma kiedyś tłumaczyła, ze dla niej ubezpieczenia grupowe to głupota, bo co miesiąc się wydaje kasę, a rzadko się z niej korzysta i że lepiej odłożyć to sobie. No zgadza się, tylko pokażcie mi osobę, która faktycznie tak skrupulatnie będzie sobie odkładać te pieniądze Aha, no i jak braliśmy kredyt hipoteczny na remont domu, to też musieliśmy mieć ubezpieczenie na życie, wiec to się akurat przydało. Grupówka ma to do siebie, że składki sa stosunkowo niewielkie, a duży zakres ochrony, bo za taką samą ochronę w ubezpieczeniu indywidualnym trzeba by zapłacić majątek.Cytat:
A co u Ciebie w ogóle? Bardzo mi się podobają te schody Cytat:
Cieszyłam się dopóki był śnieg, bo nie było tego aż tak widać
|
||||
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
schody od spodu będą zabudowane ![]() Cytat:
o macie staw ,to może rybki? hehe U nas mają to jeszcze wyrównać,ale to na wiosnę
|
|
|
|
|
#360 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mojej mamy jest tak, że nauczyciele dostają jakieś karty do uzupełnienia wcześniej. Później v-ce dyr je wszystkie razem zestawia i na konferencji razem z moją mamą prezentują wyniki. I tyle. Przy okazji omawiaja też mnóstwo innych spraw - ale jak to mówi moja mama - nic specjalnego, konferencja jak konferencja ![]() Martucha Cytat:
Cytat:
Ale mam to szczeście, że ząbki mi się nie psują. Pfu Pfu Pfu odpukać w niemalowane! Cytat:
![]() wow! Takich schodów to ja jeszcze nie widziałam! Już się nie mogę doczekać efektu końcowego! Schody - genialne!!!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

teraz się zabrałam za uzupełnianie planu rocznego bo tam kilka dat nie miałam wstawionych itp. oraz za % wyniki diagnozy wstępnej. Czyli rozumiem, że skoro zebranie jest na 14,40 to za chiny na księdza nie zdążę
Ja raz, ze mam juz zaawansowaną ciążową sklerozę to ogromny kłopot ze sformuowaniem myśli.
a do tego wyprzedaże baaardzo marne... a myslałam, że coś znajdę, bo nie tak dawno jak byłam to widziałam fajne kozaczki przecenione z ponad 200zł na 80 zł także atrakcyjnie, ale za wysokie mi były

mam nadzieję, że wsiąknie, a jak nie to pompa w ruch...