|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
R
Śniadanie Grahamka, jajecznica z dwóch jajek smażona na teflonie bez tłuszczu z chudą szynką z kurczaka i szczypiorkiem, 1/4 ogórka i zielona herbatka II śniadanie Jogurt naturalny z 3 łyżkami otrąb, wkrojonym kiwi i łyżka rodzynek oraz kawka z mlekiem Obiad Miseczka zupy ogórkowej i ugotowane skrzydełko Podwieczorek Serek homo z garścią orzechów Kolacja Chudy twaróg z warzywami i co myślicie?
Edytowane przez Promyczek Nadziei Czas edycji: 2011-01-27 o 12:23 |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
a to czemu??to jakoś źle wpływa? bo ja sama sobie wszystko gotuję,przyszykowuję
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- lanvin to pytanko do Ciebie
|
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze tu chodzi o to ze jak osoba chora sama gotuje to może się najeść zapachem i nie jeść. Albo zrobi niewartościowy posiłek.
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
nie tylko o to...mi lekarka też nie kazała samej gotować a to dletego żeby tak nie myślec o jedzeniu ciągle, żeby się nie skupiac na tym, bo w życiu są ważniejsze sprawy. chodzi tu o zdrowienie psychiczne,bo myśląc ciągle o jedzeniu nie da się wyzdrowiec...
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego posiłki powinni przygotowywać rodzice a my tylko przychodzimy zjadamy i idziemy do swoich zajęśc.
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
to właśnie o tym mówię przecież...
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie mozna tez wszystkim obarczać rodzicow, jak nie pomagacie w kuchni to pomóżcie w domu. i nie piszcie o tym tutaj tylko na kz!
|
|
|
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
mam niedoczynność tarczycy
![]() ![]() I co ja mam zrobić, jest wogóle sens w mojej redukcji, skoro ciągle i systematycznie mi przybywa... ![]() Czy to da się wyleczyć?? Ja za miesiąc mam wizytę u endokrynologa, czy do tego czasu odpuścić sobie erkę?? ale jeśli odpuszcze..to dojdę do dużo za wysokiej wagi (tutaj nie piszę sie wagi, nie??) Poradzcie mi co mam zrobić... A póki co moje dzisiejsze R ( w rzeczywistości systematyczne p..) I.owsianka z 3ł.pł górskich, 2ł.otrąb,cynmon,jabłko,ok .200g jogo nat kako z 1ł.Dacomoreno i tak na oko 100ml mleka w między czasie duże jabłko,garść mieszanki migdałów/laskowych i nerkowców ) i kilka plastrów polędwicy drobiowejII.kurczak smażony na oliwie z porem i przyprawami, jakaś sałtka i kilkamarchewek godzina basenu III.jajecznica z dwóch jajek+wędlina i pół pomidora IV.może twaróg i marchew..jak będę w stanie coś zjeść ![]() Eh..moja praca jest bez sensu, czy mam jakąkolwiek szansę schudnąć?? CHociaż 4kg ??Błagam, jeśli ktoś się zna niech mi doradzi, ta strona chyba jest odpowiednim miejscem?? Czasem mam wrażenie to bardziej poradnia psyhologiczna i miejsce do wynużeń dla chorych na ed (przepraszam jeśli kogoś uraziłam-nie zamierzałam Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-01-27 o 13:53 |
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie kupujesz?![]() Cytat:
) i zjedzcie podczas seansu popcorn czy nachosy, w kawiarni kawka i ciacho jak prawdziwa dama
|
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnie.
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
jakie masz dokładnie wyniki? TSH, ft3 i ft4? Podaj wagę; tu raczej nie podaje się tych niskich. Ile i w jakim czasie przytyłaś? Nikt nie zlecił ci badań, jak byłaś skrajnie wychudzona?
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za rady |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
R
1. owsianka na mleku 2% z przyprawą do piernika, jabłkiem i płatkami Fitness czekoladowymi, kawa zbożowa z mlekiem i dwiema łyżeczkami cukru (przesłodziłam :/) 2. dwie kromki chleba pełnoziarnistego z dwoma jajkami na twardo i kilkoma plastrami pomidora, jogurt kawowy z guaraną ćwiczenia - aeroby 3. dwa zrazy (małe, z ligawy), makaron pełnoziarnisty, trzy marchewki i trochę kalafiora 4. sałatka - pierś z kurczaka z warzywami (ogórek, pomidor, papryka żółta i kapusta pekińska) z oliwą z oliwek i przyprawami, herbata zielona 5. wieśniak z łuskanym słonecznikiem 1,5l wody mineralnej w ciągu dnia
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Wychodzenie z R/U/Odzyskanie okresu
9.00 - omlet z 2 jajek na łyżeczce oleju z cynamonem i łyżką dżemu domowego, kubek mleka 3,2 12.00 - serek wiejski 150g z pomidorem i ogórkiem, 3 kromki chlebka ryzowego, garstka orzeszków ziemnych 15.00 - sałatka z brązowego ryżu, tuńczyka, kukurydzy, cebuli, fasolki czerwonej 17.00 - to samo 20.00 - kubek mleka 3,2, kromka razowca z masłem i pomidorem, ogórkiem Niestety, tyję na tym tłustym jadłospisie. Już sama nie wiem co robić
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie mama wygania od kuchni i sama chce robić posiłki. Ja ją do niczego nie zmuszam.
|
|
#1367 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładna, luźna dieta, proszę więcej takich ![]() Cytat:
A u lekarza byłaś? Dlaczego nie jesz owoców? Cytat:
trochę mało Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-01-27 o 17:43 |
|||
|
|
|
#1368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo Krokiety robione nie w dniu ich spożycia, ale podgrzewane w piecyku, także bez dodatkowego tłuszczu Co do winogron, zdaję sobie z tego sprawę, ale nie miałam w domu żadnych innych owoców, a miałam na nie wyjątkową ochotę...
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze Utrzymanko:
1. śniadanie: kawa z mlekiem bez cukru. duża bułka z ziarnem i zapieczonym serem na niej, na pół: pół z masłem, sałatą, białym serem i rzodkiewką w plasterkach; drugie pół: z masłem, sałatą, wędliną i wielkim plastrem pomidora. potem wpadł kinder delice (mniam )2. II śniadanie: omlety dwa u teściowej i herbata czerwona. potem dwa kawałki brownie. 3. obiad: wołowinka duszona, 2 spore kawałki. z sosem pieczarkowym domowej roboty, kasza gryczana i 2 ogórki kiszone. 4. podwieczorek: naleśniki aromatyzowane wiśniami z łososiem, sztuk ze 4 duże. herbata zielona. 5. kolacja: naleśniki jak wyżej bo mi zostało :P może później serek wiejski i kanapka jakaś. |
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Winky;24658939]jakie masz dokładnie wyniki? TSH, ft3 i ft4? Podaj wagę; tu raczej nie podaje się tych niskich. Ile i w jakim czasie przytyłaś? Nikt nie zlecił ci badań, jak byłaś skrajnie wychudzona?[COLOR="Silver"]
ważę 67-68 kg mam 172 wzrostu na dzień dzisiejszy, jeszcze w czerwcu było 41kg. Gdy byłam bardzo chuda miałąm tylko badania u ginekolog, wiadomo czemu. TSh nie miałam robione. Przes anoreksją wszystko było ok. Co ja mam robić?? Męczyć się tą erką, czy zaczekać na leki?? To jest do wyleczenia, czy nigdy nie schudnę a wręcz przeciwnie jeszcze przytyję?? |
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=zielona_zabcia;2466 3631]
Cytat:
Szkoda, że nikt nie skierował cię na badania hormonów. Mnie też nikt ich nie polecił, ale zrobiłam je na własną rękę. Wyszła oczywiście niedoczynność; również po anoreksji. ![]() Do wyleczenia nie jest; całe życie trzeba przyjmować leki.
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
emelie, dziękuję
A dlaczego ten wieśniak lepiej przed sałatką? Zjadłam tak, nie ze względu na dietę, tylko na to, że spieszyłam się i musiałam coś wrzucić na szybko, ale ciekawi mnie ta kwestia. Słonecznik to węglowodany?
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie nie zgadzam z tamtą oceną. słonecznik to tłuszcze (chociaz nie najlepsze źródło, lepsze orzechy włoskie). na kolacje najlepiej zjesc wolnowchłanialne białko+tłuszcze, wiec Twoja kolacja była ok.
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Winky;24664002]
Cytat:
TSH 2,02 To bardzo źle?? Tamtych nie pamiętam, niemam tych wyników u siebie, zostały w karcie... Czyli niemam szansy schudnąć tak?? nawet po lekach |
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
No to moje U a może P (dalej tego nie wiem):
I śniadanie: 4 kromki chleba żytniego z soją z masłem i cammebretem (pół opakowania czyli ok.60g),duży pomidor,mała marchewka trochę potem:jabłko jogurt naturalny,kawa roz.z mlekiem, 8 ciastek owsianych ze śliwką,figą i rodzynkami :P II śniadanie: 6 łyżkowa owsianka z ok.350ml mleka 2%+7 mega rodzynek+banan trochę potem: znowu kawa roz.z mlekiem i 4 ww ciastka Obiad:pierś z kurczaka ok.200g, woreczek kaszy gryczanej,buraczki ok.200g Podwieczorek:marchewka,10 nerkowców,2 big mandaryny,serek homo nat.,10 migdałów,1 bounty dark :P i znowu kawa roz.z mlekiem Kolacja: 3 kromki chleba żytniego z soją z masłem,ok.160g półtłustego twarogu,2 łyżeczki powideł śliwkowych ,przyprawy,pomidorróżne herbaty,trochę wody, i od jutra ograniczam kawy rozpuszczalne.A poza tym z dzisiejszym jedzeniem czuję się super, nie jest za dużo ,nie jest za mało,bardzo bym chciała mieć takie U. Proszę o rady i komentarze. |
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
wege P /wychodzenie z ed + przełamywanie się do jedzenia/
1. szklanka mleka 2% z płatkami cookie crisp i corn flakes; kromka chleba żytniego pełnoziarnistego z serkiem mascarpone 2. kanapka: dwie kromki chleba żytniego z plasterkiem serka capri (ostatni był) z papryką zieloną i ogórkiem; jabłko 3. serek homo + 2 duże mandarynki 4. wielka micha kapuśniaku z dużą ilością kapusty i ziemniaków; po: dwie kulki lodów śmietankowych z bakaliami i rodzynkami 5. omlet z 2 jaj z keczupem; kromka chleba graham z sałatą, serem żółtym, pomidorem i ogórkiem konserwowym; 2 ogórki konserwowe + rożnego rodzaju herbaty - czarna, owocowa, waniliowa |
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2011-01-27 o 20:10 |
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Zatajona, Twój jadłospis został przeniesiony na KZ... Na pewno nie miał 1000 kcal to raz, a dwa - ważysz 42 kg i chcesz się odchudzać?
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- a czy w rozpoznaniu niedoczynności nie liczy się też ft3 i ft4 i ich stosunek do tsh? ;>
|
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

) i kilka plastrów polędwicy drobiowej
gdzie kupujesz?

jeżeli tak, to mało
) porcja sałatki jarzynowej z majonezem, do tego mała grahamka zapieczona w tosterze i obłożona grubo plastrami wędliny drobiowej