Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 21:01   #1501
Paulkaaaa
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez skaz Pokaż wiadomość
Powiem Ci że na humanistyczny kierunek jest się trudniej dostać niż na ścisły. Jest ogromna ilość chętnych tak jak koleżanka którą cytowałaś pisała. Nie wiem czy 90% ludzi jest humanistami, ale faktem jest że psychologów, pedagogów i oczywiście ludzi od zarządzania jest w nadmiarze. A to że na kierunkach ścisłych nie ma pustek to prawda, tylko sobie wyobraź ile ludzi je kończy. Idź na kierunek ścisły i zobacz jak jest a potem się wypowiadaj Nawet połowa nie kończy z tych co zaczynają ;]
pisanie tutaj o kierunkach studiów jest nie na miejscu, nie do tego służy ten wątek i cała ta dyskusja nie powinna mieć miejsca. Czytając wypowiedzi o kierunkach ścisłych mam wrażenie, że odbieracie to w ten sposób: "studiuję kierunek ścisły i jestem od was lepsza". Sama studiuję kierunek ścisły ale nigdy nie powiedziałam, że jest on lepszy niż humanistyczny. 90% po kierunkach humanistycznych? to gdzie ludzie po politechnikach? rozumiem, że to tylko 10%? uważam, że trzeba być po prostu dobrym w tym, co się robi a praca będzie.

Cytat:
Napisane przez skaz Pokaż wiadomość
A to że na kierunkach ścisłych nie ma pustek to prawda, tylko sobie wyobraź ile ludzi je kończy. Idź na kierunek ścisły i zobacz jak jest a potem się wypowiadaj Nawet połowa nie kończy z tych co zaczynają ;]
ciekawe gdzie tak jest? nie przesadzajmy, dużo osób wylatuje, ale podejrzewam, że na kierunkach humanistycznych też tak jest. Wylatują osoby, które sobie nie radzą, a to dotyczy obu grup. Poza tym na kierunki humanistyczne jest się trudniej dostać, więc dostają się osoby, które rzeczywiście coś umieją, a na ścisłych to różnie bywa (oczywiście to też kwestia kierunku) ...

Paulkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:02   #1502
sintagma
Wtajemniczenie

Mam 1,70 cm wzrostu, ważę 67 kilogramów mam rozmiar 40. Uprawiam sport, anatomicznie mam grube kości ( na szczęście i mięśnie ( zarys, nie atletyczną budowę). NOSZĘ TYLKO LEGGINSY i nikt jeszcze mi nie powiedział że jestem gruba i że źle wyglądam! jeansy są dla mnie nie wygodne
Przeciwnie- nogi u uda mam szczupłe i proporcjonalne!
Nie, nie chwalę się ale uważam tamtą wypowiedź za conajmniej nie na miejscu.
Głupota jest spostrzeganie człowieka przez pryzmat rozmiaru. gdy idę do sklepu panie zawsze proponuja mi ubrania w mniejszym rozmiarze. bezsens..........
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:22   #1503
thisriveriswild
Rozeznanie

nie tyle rozwala,co denerwuje to,co ktos juz wspomnial... jestem niska i kazde spodnie sa na mnie za dlugie, jedynie w h&m czasami dorwe dlugosc 30 ale i tak to jeszcze nie to, dlatego najlepiej kupuje sie spodnie w USA,ktore do kazdego rodzaju maja 3 modele - short, regular i long.

a poza tym drazni mnie naskakiwanie na rozmiar 40+, jak sie utarlo przekonanie, ze ponad 40 to juz taaaki wielki,to sie nie dziwcie,ze potem ludzie wciskaja sie na sile w mniejsze rozmiary, jak im ktos wmawia,ze to juz koniec swiata prawie

Edytowane przez thisriveriswild
Czas edycji: 2011-01-23 o 21:24
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:55   #1504
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thisriveriswild Pokaż wiadomość
a poza tym drazni mnie naskakiwanie na rozmiar 40+, jak sie utarlo przekonanie, ze ponad 40 to juz taaaki wielki,to sie nie dziwcie,ze potem ludzie wciskaja sie na sile w mniejsze rozmiary, jak im ktos wmawia,ze to juz koniec swiata prawie
Zgadzam się w 100%.
A co do nieestetycznego wyglądu nadprogramowych kilogramów... równie nieestetycznie wyglądają kości na wierzchu i przerwa między nogami na pół kilometra. Tylko niestety to się akceptuje, a pełniejsze, kobiece uda uznawane są za grube, nawet jeśli posiadaczka nie ma tam grama tłuszczu.
Stary 2011-01-23, 22:54   #1505
Daeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
I też rozwala mnie jak ktoś nie umie dopasować ciuchów do swojej figury. I kupuje za małe. Ale nie czepiajcie się już tego rozmiaru 40 bo Wizażanka która to napisała (nie pamiętam nicku, przepraszam) sama pewnie nosi mniejszy rozmiar. Więc dla niej momentalnie 40 jest duża, mimo że pewnie patrząc na kogoś wysokiego o rozmiarze 40 nie określiłaby tej osoby jako grubej. Bo każdy patrzy na rozmiar przez pryzmat siebie.
No właśnie Ja ogólnie mam problem z ustaleniem czyjegoś rozmiaru jak na niego patrzę, co najwyżej porównując go z sobą coś mi tam wyjdzie Gdzieś wcześniej wyjaśniłam o jaki typ mi chodzi, więc chyba można temat rozmiaru 40 zostawić i umówić się, że miałam na myśli dziewczyny z nadwagą i oponką, która wylewa się z za małego ciucha
Daeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 23:41   #1506
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daeva Pokaż wiadomość
No właśnie Ja ogólnie mam problem z ustaleniem czyjegoś rozmiaru jak na niego patrzę, co najwyżej porównując go z sobą coś mi tam wyjdzie Gdzieś wcześniej wyjaśniłam o jaki typ mi chodzi, więc chyba można temat rozmiaru 40 zostawić i umówić się, że miałam na myśli dziewczyny z nadwagą i oponką, która wylewa się z za małego ciucha
no i o to chodzi! mi też się nie podoba noszenie za małych ciuchów, ale rzucanie przez Ciebie rozmiarami było nie na miejscu. Peace
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 21:54   #1507
Nyuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulkaaaa Pokaż wiadomość
pisanie tutaj o kierunkach studiów jest nie na miejscu, nie do tego służy ten wątek i cała ta dyskusja nie powinna mieć miejsca. Czytając wypowiedzi o kierunkach ścisłych mam wrażenie, że odbieracie to w ten sposób: "studiuję kierunek ścisły i jestem od was lepsza". Sama studiuję kierunek ścisły ale nigdy nie powiedziałam, że jest on lepszy niż humanistyczny. 90% po kierunkach humanistycznych? to gdzie ludzie po politechnikach? rozumiem, że to tylko 10%? uważam, że trzeba być po prostu dobrym w tym, co się robi a praca będzie.

ciekawe gdzie tak jest? nie przesadzajmy, dużo osób wylatuje, ale podejrzewam, że na kierunkach humanistycznych też tak jest. Wylatują osoby, które sobie nie radzą, a to dotyczy obu grup. Poza tym na kierunki humanistyczne jest się trudniej dostać, więc dostają się osoby, które rzeczywiście coś umieją, a na ścisłych to różnie bywa (oczywiście to też kwestia kierunku) ...
Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Co do znikania rozmiarów, to pewnie każda z nas będzie twierdzić, że znikają najszybciej takie, jakie sama nosi, bo najczęściej zwraca uwagę na te swoje "zniknięte" Jak szukam L i nie będzie żadnego XS albo S, to pewnie nawet nie zauważę, bo będę już w drodze do kasy z moją L-ką.

A co do spodni, to moim zdaniem to może być pewien problem - ciężko w sieciówkach jest mi znaleźć spodnie, które będą:
- kosztowały do 100 zł (bo dla mnie to też dużo jak za spodnie, zwłaszcza, że nie mam ich na lata a max na pół roku, bo niszczę)

- były bez pitolonych przydupasów w postaci: przetarć, haftów, cieniowań, cyrkonii itp itd
- nie były biodrówkami ale
- nie miały stanu tak wysokiego, że sięga mi pod biust.
O długości już nie wspomnę, bo mało kto wpadł na pomysł, że jak są spodnie większe to nie muszą być dłuższe, bo duży tyłek niekoniecznie idzie w parze z długimi nogami - więc praktycznie 2/3 kupionych spodni muszę podwijać, ale do tego już jestem przyzwyczajona.
I teraz, jak znajdę już jakieś fajne, to zazwyczaj kupuję dwie, albo i nawet 3 pary, bo potem wiem, że będę zmuszona kupić spodnie takie, że pół tyłka będzie na wierzchu, jak na załączonych zdjęciach
Nic dziwnego, że Twoje spodnie się niszczą bo nie oszukujmy się ale jeansy za ok. 100 zł nie będą zbyt trwałe ani nie będę idealnie leżały :/ nie uważam też, że za spodnie trzeba zapłacić 500 zł lub więcej bo to lekka przesada chodź to płacenie jednak za jakość materiału ale też za markę ( niestety). Ja sama cieszę się jak zajdę spodnie za 200-250 zł (chyba już ktoś wspominał o podobnej granicy cenowej).

Cytat:
Napisane przez anonymouse Pokaż wiadomość
Nie ważne jest jaki kto ma rozmiar, tylko jak wygląda. Pulchniejsze kobiety też mogą wyglądać bardzo ładnie (np. ołówkowa spódnica i bluzka z dekoltem), ale nikt mnie nie przekona że dobrze im w mini spódniczkach i dżinsach wbijających się w boczki. Trzeba albo dostosować się do swojej sylwetki albo schudnąć.
Zgadzam się absolutnie z przedmówczynią. Bardziej "puchate" kobiety wcale nie muszą chodzić w workach ani bezkształtnych ciuchach, chodź znalezienie dla nich ubrań (zakładam) jest troszkę trudniejsze niż dla tych, które mają troszkę mniejsze numery. Ja noszę 36-38 i mam wrażenie, że te właśnie znalezienie ciuchów w takich rozmiarach jest trudne bo często nie ma (ale to subiektywne odczucie ). Mimo to popieram, że rozmiar 40+ wcale nie powinien ograniczać!

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
Mi też przeszkadza, że ubrania są robione na 164 cm. I osoba niższa i wyższa mają problem. Znaleźć bluzę z dobrej długości rękawami i w ogóle o dobrej długości mając 173 cm wzrostu to nieraz jest wyczyn. Tak samo mam problem ze znalezieniem bluzki, która nie będzie już za wielka (a oponę to ja mam, przyznam) ale będzie się dopinała w biuście. Producenci zapomnieli chyba, że noszac 40/42 raczej nie będę miała biustu np. 70B. I przy moim 70G zapiąć się w bluzkę to nieraz masakra.
Ja mam 164 cm i praktycznie wszystkie spodnie są dla mnie za długie więc nie wiem o co chodzi :/

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%.
A co do nieestetycznego wyglądu nadprogramowych kilogramów... równie nieestetycznie wyglądają kości na wierzchu i przerwa między nogami na pół kilometra. Tylko niestety to się akceptuje, a pełniejsze, kobiece uda uznawane są za grube, nawet jeśli posiadaczka nie ma tam grama tłuszczu.
Akceptuje się taki wizerunek bardziej niż osób pulchnych i wcale to nie jest dobre. Z jednej strony osoby pulchne (ale nie generalizuje) chciałby by byc troszkę chudsze, bardziej akceptowane przez społeczeństwo i wpadają w apatię a z drugiej strony szczupłe osoby chcą być jeszcze szczuplejsze bo to jest promowane, reklamowane....

A co do emu/ugg-ów to ponad połowa dziewczyn, które chodzą w tych butach nie są orginalne (nawet wspominały o tym dziewczyny na innym wątku na wizzażu) i może to jest jeden z powodów ich wykrzywiania się? kolejnym na pewno jest to,że są źle dobrane pod kątem rozmiaru. I jeszcze coś nie można generalizować, że są tylko emu/ugg nie wiem czy pamiętamy jak wiele dziewczyn nosi "coś" podobnego do tych butów. I moje spostrzeżenie - takie buty może nie są zbyt seksowe ale nie wyobrażam sobie, że w -10, 15 C idę w skórzanych kozakach albo jakiś innych butach - w stopę musi być ciepło i własne ugg-i mi to dają i to jest dla mnie najważniejsze

Strasznie się rozpisałam ale śledzę ten wątek jakiś czas i postanowiłam się odezwać. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam bo nie o to mi chodziło. Ja wyraziłam TYLKO moje zdanie i moje odczucia
Nyuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:03   #1508
Daeva
Raczkowanie

A mnie się przypomniała jeszcze jedna rzecz. Totalnie rozwala mnie, jak ktoś zakłada na siebie coś, tylko dlatego, że jest akurat modne. Nie ważne, czy pasuje do figury, typu urody czy na daną okazję. Jest modne, więc noszę i już.

Miałam taką koleżankę, dziewczyna bardzo ładna ale miała tendencję do zakładania na siebie wszystkiego, co akurat było na topie. Zazwyczaj w takim zestawieniu zupełnie nic do siebie nie pasowało. Każda z tych rzeczy osobno w zupełnie innym zestawieniu wyglądałaby super ale ona musiała zawsze mieć tylko i wyłącznie to, co się akurat pojawiło. Dres do skórzanej kurteczki, sportowa torebka do sukienki wieczorowej i inne cuda wianki.
Daeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:07   #1509
weela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez thisriveriswild Pokaż wiadomość
nie tyle rozwala,co denerwuje to,co ktos juz wspomnial... jestem niska i kazde spodnie sa na mnie za dlugie, jedynie w h&m czasami dorwe dlugosc 30 ale i tak to jeszcze nie to,
Jak byłam ostatnio w Warszawie w złotych tarasach w New Looku to mieli dżinsy na niewysokie osóbki, pierwszy raz widziałam gdzieś spodnie o długości 28!
Swoją drogą to dziwne, że nawet 32 jest ciężko dorwać, przecież mnóstwo Polek nie ma 170.
weela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:11   #1510
sabbatha
Zakorzenienie

Nyuna przecież piszę o bluzkach i bluzach...

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:14   #1511
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyuna Pokaż wiadomość
Nic dziwnego, że Twoje spodnie się niszczą bo nie oszukujmy się ale jeansy za ok. 100 zł nie będą zbyt trwałe ani nie będę idealnie leżały :/ nie uważam też, że za spodnie trzeba zapłacić 500 zł lub więcej bo to lekka przesada chodź to płacenie jednak za jakość materiału ale też za markę ( niestety). Ja sama cieszę się jak zajdę spodnie za 200-250 zł (chyba już ktoś wspominał o podobnej granicy cenowej).
No niestety, to nie o to kompletnie chodzi. A o to, że mam takie nogi, że uda się ze sobą stykają, więc wycieram każde jeansy w kroku. I uwierz, testowałam już najróżniejsze marki i jedyne co wynikło z tych testów to to, że nie marka jest ważna, a skład - im więcej bawełny, tym dłużej w spodniach chodzę, ale i tak średnio pół roku. W jeansach ze strechem nawet krócej. I niestety te firmowe, Lee, Wranglery albo Levisy też wytrzymywały lekko ponad pół roku. I w tym momencie nie opłaca mi się wywalić ponad 200 zł na jeansy, jak mogę kupić za tę cenę dwie pary i i tak pożegnam się z nimi równie szybko. I nie jest prawdą, że nie będą dobrze leżały - trzeba się naszukać, ale ostatnio kupiłam takie, które są idealne: super leżą, mają ładny granatowy kolor i nie mają żadnych przydupasów.
Zgadzam się, że takie jeansy lepszych marek wytrzymałyby dłużej na kimś, kto ma normalne nogi - moja sąsiadka ma Levisy od liceum, a ma ponad 30 lat, więc spodnie są z nią już jakieś kilkanaście lat. Ale to jest 99% przypadków, a ja jestem właśnie ten 1 %.

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2011-01-24 o 22:15
Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:32   #1512
thisriveriswild
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weela Pokaż wiadomość
Jak byłam ostatnio w Warszawie w złotych tarasach w New Looku to mieli dżinsy na niewysokie osóbki, pierwszy raz widziałam gdzieś spodnie o długości 28!
Swoją drogą to dziwne, że nawet 32 jest ciężko dorwać, przecież mnóstwo Polek nie ma 170.
dziekuje za info! mogliby otworzyc NL w Krakowie
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:01   #1513
MaDaLennA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
No niestety, to nie o to kompletnie chodzi. A o to, że mam takie nogi, że uda się ze sobą stykają, więc wycieram każde jeansy w kroku. I uwierz, testowałam już najróżniejsze marki i jedyne co wynikło z tych testów to to, że nie marka jest ważna, a skład - im więcej bawełny, tym dłużej w spodniach chodzę, ale i tak średnio pół roku. W jeansach ze strechem nawet krócej.
Ja mam ten sam problem, dlatego zawsze nowe jeansy oddaje do krawcowej. Ona od wewnętrznej strony spodni na wysokości ud przyszywa łatki z innych jeansów. Kosztuje to mnie całe 5 złotych. Na zewnątrz nie widać poprawek, a w tak wzmocnionych jeansach mogę latać parę lat, przetarcie jest już niemożliwe
MaDaLennA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:51   #1514
LoveMyself
Przyczajenie

A mi sie podobaja trampki na obcasie tak wiem, pewnie zostane zjedzona : DDD jestem inna, sama mam ich 2 pary

Nienawidze butow EMU, w zyciu bym ich nie zalozyla.
I rozwalaja mnie tak jak wczesniej bylo pisane - spodnie podwiniete na kozakach
LoveMyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:49   #1515
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMyself Pokaż wiadomość
A mi sie podobaja trampki na obcasie tak wiem, pewnie zostane zjedzona : DDD jestem inna, sama mam ich 2 pary

Nienawidze butow EMU, w zyciu bym ich nie zalozyla.
I rozwalaja mnie tak jak wczesniej bylo pisane - spodnie podwiniete na kozakach
Ja nie lubię tylko trampek takich mega trampkowatych na obcasie - w sensie z gumowym przodem itd. Tenisówki na obcasie mogą być.
Stary 2011-01-27, 20:00   #1516
CysiaMysia
Raczkowanie

Podwinięte do kozaków spodnie to pestka z rybaczkami do kozaków ;d

Blond <3

luckyblondegirl.blogspot. com

CysiaMysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:07   #1517
anonymouse
Raczkowanie

Ja jednak uważam że podwinięte są gorsze niż rybaczki :P
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:21   #1518
LoveMyself
Przyczajenie

http://img502.imageshack.us/img502/8076/sdc16684.jpg ah, takie mam : D
LoveMyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:28   #1519
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMyself Pokaż wiadomość
No takie mogą być, ogólnie wolę w jednolitych kolorach ale przynjamniej nie masz trampkowatego nosa fuuuj
Stary 2011-01-27, 20:37   #1520
Althea
Raczkowanie

Ja to dopiero straszna jestem bo nie toleruję większości ostatnio modnych rzeczy: tunik, rurek, leginsów, trampek na obcasie, butów na obcasie wraz z krótkimi spodenkami, pump, ani alladynek (mam nadzieję, że niczego nie pominęłam )

Jedyne co z dziwnych rzeczy toleruję to plecak do wszystkiego (nawet eleganckiego stroju, ale to akurat dlatego, że sama mam krzywy kręgosłup, a że gratów tacham zawsze mnóstwo ze sobą to torebki mi szkodzą, a plecak przynajmniej dba o moje plecy
Althea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:02   #1521
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Althea Pokaż wiadomość
Ja to dopiero straszna jestem bo nie toleruję większości ostatnio modnych rzeczy: tunik, rurek, leginsów, trampek na obcasie, butów na obcasie wraz z krótkimi spodenkami, pump, ani alladynek (mam nadzieję, że niczego nie pominęłam )

Jedyne co z dziwnych rzeczy toleruję to plecak do wszystkiego (nawet eleganckiego stroju, ale to akurat dlatego, że sama mam krzywy kręgosłup, a że gratów tacham zawsze mnóstwo ze sobą to torebki mi szkodzą, a plecak przynajmniej dba o moje plecy
Co do plecaków - używam, ale tylko w celach praktycznych np. wzięcie do nich rolek, czy na inną wycieczkę. Nie uznaję go raczej jako elementu ewentualnego outfitu.

Co do alladynek i pumpów to też się zgadzam - naprawdę mało kto w nich dobrze wygląda, a większość jakby miała pełnego pampersa. Do krótkich spodenek uznaję botki lub kozaki - czasem wyglądają całkiem spoko. A tuniki i legginsy lubię bo są straaaasznie wygodne, no i o wiele cieplejsze niż cokolwiek zimą.
Stary 2011-01-27, 21:07   #1522
Althea
Raczkowanie

Cytat:
Co do plecaków - używam, ale tylko w celach praktycznych np. wzięcie do nich rolek, czy na inną wycieczkę. Nie uznaję go raczej jako elementu ewentualnego outfitu.

Co do alladynek i pumpów to też się zgadzam - naprawdę mało kto w nich dobrze wygląda, a większość jakby miała pełnego pampersa. Do krótkich spodenek uznaję botki lub kozaki - czasem wyglądają całkiem spoko. A tuniki i legginsy lubię bo są straaaasznie wygodne, no i o wiele cieplejsze niż cokolwiek zimą.
Plecak akurat noszę ze sobą niemal zawsze, ale to raczej dlatego, że chodzę na uczelnię i mam zawsze sporo książek, a do pracy biegam z własnym laptopem, który waży za dużo dla mnie by go nosić na ramieniu albo w jednej ręce.

Tuniki może i ciepłe, ale osobiście wolę założyć grubszy i krótszy sweterek.
Stary 2011-01-27, 21:11   #1523
Christerine
Zakorzenienie

wszyscy mają manię na legginsy, które nosi się za spodnie - to co dzisiaj zobaczyłam mnie aż odrzuciło
dziewczyna założyła sobie RAJTUZY, takie grube i do tego normalny t-shirt. chyba nic nie pobije tych dwóch pasków na pupie
Stary 2011-01-27, 21:12   #1524
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Plecak akurat noszę ze sobą niemal zawsze, ale to raczej dlatego, że chodzę na uczelnię i mam zawsze sporo książek, a do pracy biegam z własnym laptopem, który waży za dużo dla mnie by go nosić na ramieniu albo w jednej ręce.

Tuniki może i ciepłe, ale osobiście wolę założyć grubszy i krótszy sweterek.
Z laptopem też czasem śmigam i jest ciężko z torbą - ale nie wiem w co mogłabym się ubrać żebym się czuła dobrze i jeszcze pasowało to do plecaka. Na uczelnię noszę jak najmniej się da - najczęściej wystarcza notatnik, książki przestałam nosić w połowie I roku

A w krótszych bluzkach i swetrach zawsze mnie denerwowało podciąganie wszystkiego co jest pod spodem do góry i zawiewanie lędźwi - w tunikach i dłuższych swetrach zupełnie nie mam tego problemu.
Stary 2011-01-27, 21:18   #1525
Althea
Raczkowanie

Cytat:
Z laptopem też czasem śmigam i jest ciężko z torbą - ale nie wiem w co mogłabym się ubrać żebym się czuła dobrze i jeszcze pasowało to do plecaka. Na uczelnię noszę jak najmniej się da - najczęściej wystarcza notatnik, książki przestałam nosić w połowie I roku

A w krótszych bluzkach i swetrach zawsze mnie denerwowało podciąganie wszystkiego co jest pod spodem do góry i zawiewanie lędźwi - w tunikach i dłuższych swetrach zupełnie nie mam tego problemu.
Ty czasem a ja dość często i to chyba różnica Poza tym jak pisałam- mam strasznie krzywy i bolący kręgosłup i wygląd, wyglądem, ale muszę dbać o zdrowie.

W pomieszczeniach nigdy mi lędźwi nie podwiewało, nic mi się ze spodnich warstw nie zawija (chyba dlatego, że są zawsze przylegające), a na dworze chodzę w płaszczach (kurtkę mam jedną i to tylko na narty), które skutecznie chronią przed podwiewaniem lędźwi
Stary 2011-01-27, 21:30   #1526
claymore
Rozeznanie

Ja może jestem jakaś dziwna, ale uważam, że w ubieraniu się wszystkie chwyty dozwolone. Jakoś nic specjalnie nie działa mi na nerwy. Dana rzecz jednak musi pasować konkretnej osobie, do figury, urody itp. Nie lubię noszenia czegoś bezkrytycznie, tylko dlatego, że jest modne.
A tak to uważam ,że każdy powinien nosić to co mu się podoba. Ja np. czegoś nie lubię na sobie, ale na kimś już uważam za okej. Np. ja nie założyłabym niczego raczej w kolorze brązowym ,a u innych mi się podoba. Wszystko ZALEŻY od konkretnego "przypadku":P
claymore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 21:32   #1527
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ty czasem a ja dość często i to chyba różnica Poza tym jak pisałam- mam strasznie krzywy i bolący kręgosłup i wygląd, wyglądem, ale muszę dbać o zdrowie.

W pomieszczeniach nigdy mi lędźwi nie podwiewało, nic mi się ze spodnich warstw nie zawija (chyba dlatego, że są zawsze przylegające), a na dworze chodzę w płaszczach (kurtkę mam jedną i to tylko na narty), które skutecznie chronią przed podwiewaniem lędźwi
Jasne, zdrowie ponad wszystko No właśnie ja mam problem że im bardziej przylegające tym bardziej jadą do góry - a w worki się ubierać nie będe
Stary 2011-01-27, 21:35   #1528
claymore
Rozeznanie

Cytat:
Jasne, zdrowie ponad wszystko No właśnie ja mam problem że im bardziej przylegające tym bardziej jadą do góry - a w worki się ubierać nie będe
Zdrowie... ja się martwię o moje stópki, ale nie mogę się powstrzymać przed noszeniem wysokich obcasów:P
claymore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:13   #1529
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claymore Pokaż wiadomość
Zdrowie... ja się martwię o moje stópki, ale nie mogę się powstrzymać przed noszeniem wysokich obcasów:P
Wiesz, co innego się bać a co innego mieć już objawy, np.ból. Dopóki nic niepokojacego się nie pojawi nie przestaniesz ich nosić Ja zresztą też nie
Stary 2011-01-27, 23:55   #1530
CysiaMysia
Raczkowanie

Alladynki są dla wysokich, szczupłych dziewczyn, chociaż nie podobają mi sie, to na takich sylwetkach wyglądają ok.

Rozbraja mnie połączenie bluzy z kapturem do wysokich kozaczków na obcasie

Blond <3

luckyblondegirl.blogspot. com

CysiaMysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości