|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
a my chcielismy sie przerzucic z cyfrowego polsatu na n ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() a mnie dodatkowo boli zoladek, chyba zjadlam za duzo migdalow ![]() niestety odpoczywac zbyt duzo nie moge b musze chodzic do pracy codziennie. nie ma to tamto ![]() dziewczonka najwazniejsze, ze z dzidzia dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() andziot 80km to daleko, dla mnie bo nie mam prawka ( a Tż od rana do wieczora pracuje) a dla babci to juz w ogole ![]() ![]() mysle ze bedzie spokojna, jak jest prawdziwa dziewczynka to sie da obciac-zobaczysz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Zaraz wypiję chyba już całą butelkę Żywca (woda), masakra z moim jedzeniem. Po wszystkim czuje się pełna i nie dobrze mi. Co ja mam jeść???
Jestem głodna, zjem nawet nie dużo a potem zdycham
#785 |
Raczkowanie
|
anula_81 o mamba to Ty jeszcze pracujesz???podziwiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Wtajemniczenie
|
spadam posiedziec z mężem trochę
![]() ![]() poza tym coś mi łydki puchną. trzeba nogi rozprostowac trochę dobranoc ![]()
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A no nie ma polsatu ![]() ![]() Dziewczonka jakie dobre wieści nam przynosisz ![]() ![]() I właśnie, co z Matall?? ..może zaczniemy zakład robić, co u niej, czy chłopak, czy dziewczynka.. ja stawiam na różowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczonka ale sobie dziewczynke wychodowalas 800gram no no ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my mamy dylemat z wozkiem ![]() ten ktory m isie tak strasznie podoba ma malusko miejsca na dole, bagazniczek jest taki mini mini, ze jak bede chciala dziecko gdzies na dluzej zabrac to malo co tam wloze a torba to nie torba tylkoplecak ![]() kurcze no nie wiem nie bede przeciez jezdzic z dzieckiem do sklepupo ziemniaki i cukier ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ciuszki piekne
siasiek karuzela ekstra, strasznie mi sie podoba ![]() ja dzisiaj w samochodzie prawie ![]() ![]() nie mam pojecia skad mu sie takie myslenie wlaczylo albo gdzie to slyszal |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kurcze ! Aga.... faktycznie grubo pojechał tekstem... może jakies inne dziecko mu takich bzdur nagadało ![]() ![]() Wyobrazam sobie Twoj szok ! Lolka, ja tez jakos czuje ze to dziewuszka! Bo przeciez dzis same chłopaki ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-27 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
ja od razu na l4 wylądowałam bo miałam od początku problemy z ciążą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
|
Lolka1212
dziwne ze nie masz polsatu ![]() jak na razie nic nie tracisz ![]()
![]() |
#794 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obracał się wokoło, podnosił różne sprzęty doczepiane na dole, świecił i grał nawet, koszt to coś 170-180zł. Dźwig był większy od dziecka a posłużył zabawie tydzień może dwa, po czym części z niego były wszędzie ![]() To jeszcze o zabawkach Moi rodzice też mieli hallo na takie zabawki. Kupili bratu samochód z pilotem ale na przewodzie bo kiedyś było to strasznie drogie, wszyscy się jarali nim a brat wziął nożyczki i ciach ten przewód bo on nie chciał go mieć z tyłu autka tylko z przodu, po to by go móc ciągnąć.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-27 o 20:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ufff niechcialam nic pisac ale moje malenstwo od dwoch dni ruszalo sie tak malo ze szczerze mowiac wystraszylam sie troszke, na szczescie wlasnie zaczyna szalec... kamien z serca, ale poprzekrecal sie niezle, nie umiem zlokalizowac jak lezy bo czuje go i z prawej i z lewej strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzyma mnie tylko umowa.
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Wtajemniczenie
|
W końcu nadrobiłam... zabójcze dziś tempo
![]() Yes ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak czytam, że niektóre z Was bałyby się w nim dzidzię myć to sobie myślę, kurcze a ja mam na odwrót, bałabym się sama kąpać córcię w standardowej wanience ![]() Może chodzi o to, że ja się więcej dzieci naoglądałam mytych w wiadrze ![]() Dziewczynki, TBS-omaniaczki Może polecicie mi jakiś sprawdzony kremik do buzi? ![]() Aliczka – ja dzień przed glukozą najadłam się ciastek i czekolady po 22 ![]() ![]() anula – ja też mam wrażenie, że mój brzuch nisko. No i zakupy jak zwykle genialne ![]() ![]() Paulizia – dzięki za pomysł na aktywację dzidzi ![]() mama optymistka – super, że Piotrulek potwierdzony ![]() ![]() antropia – gratuluję synusia ![]() the_sania kolorystykę naszej listy mam zawdzięczamy asiak ja po prostu kontynuuję to co ona zaczęła ![]() Herta_h witamy kolejną mamusię łodziankę ![]() Dziewczonka – gratuluję udanej wizytki no i potwierdzonego skurczu, czytałam że po 20 tyg. są wręcz pożądane bo przygotowują macicę do porodu ![]()
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga_pe ale poważna rozmowa z synusiem już była, co nie?? Ale mi się przykro zrobiło, biedny mały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
a ja uciekam spac bo nadmiar informacji mnie dobija
takk ja neistety popracuje jeszcze spokojnie ze 3 miesiace, chyba padne w ta zime skandynawska z wielkim bebnem, nie wiem jak te norwezki to robia ![]() caluje mocno i do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
film sie rozkreca
![]() ![]()
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
ja też nie wrócę na pewno do swojej poprzedniej pracy
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powazne rozmowy to my mamy czesto, pisalam calkiem niedawno jak zaproponowal ze moze bysmy kupili nowego tate dzidziusiowi(zeby nie musial sie dzielic),a wczesniej byl placz jak mu powiedzialam ze jego tata bedzie tata tez jego braciszka, wiem wiem dla nas to oczywiste ale jak widac dla takich malych dzieci to szok ![]() takze problemy chyba beda, chociaz stwerdzil ze mama to sie moze podzielic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe a oglądał synek "Mikołajka"? Bo tam jest właśnie taki motyw, że ma się pojawić nowa dzidzia w rodzinie i Mikołajek bardzo się boi bo mu koledzy naopowiadali jak to wtedy jest strasznie, i że rodzice go oddadzą bo będą mieli nowe dziecko. Puenta jest jednak taka, że Mikołajek bardzo chce rodzeństwa, bo będzie przecież starszym bratem a to zaszczytna funkcja i gdy dowiaduje się, że jednak mama nie oczekuje dzidziusia to był wielki płacz bo on już bardzo chciał no i rodzice "dorobili" potomka i wszystko się dobrze skoczyło
![]() Tylko nie wiem czy synuś nie za mały i czy wysiedzi na filmie do końca bo większość filmu jest o tym, jak Mikołajek nie chce rodzeństwa ![]() Jeśli nie widziałaś filmu, to może najpierw obejrzyj sama i oceń ![]() ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-27 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
niestety nie moge ogladac filmu bo znow maz na xboxie grac musi
![]() dlatego takze sie z Wami zegnam i caluje! A matallewar zarty sobie robi, nie ma jej i nie ma ![]() dp juterka ![]()
#806 |
Raczkowanie
|
agnieszka_pe25 ale masz pomysłowego synusia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też właśnie gra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Położna mi opowiadała, żeby dziecko przyzwyczajać do nowego członka rodziny już teraz. Żeby znajomi czy rodzina przy odwiedzinach najpierw od dziecka podeszli zagadali a później do tego mniejszego. Wtedy mniejszą złością dziecko reaguje. Na szczęście mój młody z niecierpliwością każdego dnia pyta: "kiedy wyjdzie ten mój braciszek" ![]() ![]() Kiedyś Wam filmik wrzucę jakie to całuśne dziecko jest Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#809 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole to dziś odkryłam ze z Zosia od 7 miesiąca już byłam na zwolnieniu, a teraz jeszcze twarda jestem ![]() Cytat:
![]() niestety dzieciom takie mysli przychodza do głowy ... ale mądra mamusia pewnie wszystko pieknie wytłumaczyła i pewnie jeszcze bedzie musiała nie raz tłumaczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() pamiętam jak mojemu bratu rodzice kupili samochod też na kabel i brachol (3lata mlodszy) bawil sie nim na balkonie i rodzice ostregali ze ma nie bawic sie nim tam bo mu spadnie i bedzie plakal, no i oczywiscie mu zlecial z 4 piętra, a moj braciszek kochany wychodzi z balkonu z taka poważną miną (twardziel) ale z wielkimi łzami w oczach i mówi "ja wcale nie płacze" ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo, nie nieogladalam. ja wlasnie tlumacze mu to tak ze bedzie kims wyjatkowym-starszym bratem i przytaczam przyklady rodzenstw ktore zna i tlumacze mu na tym przykladzie kim bedzie. po za tym wypozyczam albo kupuje mu ksiazeczki z tych edukacyjnych co sa typu o siusianiu-jak go oduczalismy, o jedzeniu, i mial wypozyczona jedna o nowym rodzenstwie i dowalil mi kiedys ze bedzie braciszkowi sprawdzac pieluche czy nie smierdzi bo dzieci zalatwiaja sie w pieluche i trzeba czesto sprawdzac zeby w niej nie lezaly, no wiec ja ![]() ![]() (uswiadamia mnie 4 latek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.