|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() Ok, to teraz czekam na cynk, gdzie kupić te kosmetyki ![]() One chyba będą dobre do zniszczonych ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zadomowienie
|
ostatnio zaczęłam się przyglądać moim wypadającym włosom. i jestem zmartwiona, bo od cebulki włosy są bardzo cienkie, a im dalej tym grubsze. końcówki są najgrubsze w porównaniu do włosa przy cebulce. dlaczego tak jest. Odkąd zaczęłam o nie dbać, wzmacniać to myślałam, że będą grubsze a tu ooo.
![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli bez silikonów to i bez polyquaternium szukaj. Ten sam efekt dają. Nie wiem czy przypadkiem jajecznego tym nie uszczęśliwili. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Ma oblepiacz ta odżywka, więc u mnie natychmiastowa swedzawka. ![]() Kilka dni temu umyłam raz jedyny odżywką dołączoną do Castinga loreala i miałam następnego dnia swędzawkę i podrażnienie,a jeszcze następnego łupież. Po umyciu babydreamem i glorią przeszło jak ręką odjął. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- A czy P. Ania podobnie traktuje swoje klientki, jak potraktowała wizaż nie płacąc za reklamę?
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2011-01-27 o 18:02 Powód: usunięcie reklamy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
pocieszyłyście mnie waszymi wzrostami
![]() a myślałam że jestem jakaś malutka, dlatego lubie ubrac szpilki, od razu lepiej się czuje ;D ale dobrze, że jest wiele mikrósków ![]() ciekawe te kosmetyki aloesowe, gdzie je mozna dostac, podłacze się do pytania ![]()
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja aktualnie jestem w trakcie "naturalnej" kuracji pielęgnowania włosów. Jakieś dwa lata temu już to przerabiałam, pomogło, ale problemy teraz znów się pojawiły. Do moich kuracji używam olejku rycynowego i nafty kosmetycznej, a także piję pokrzywę. Zaczęłam rzadziej suszyć włosy, a jeśli muszę, to robię to chłodnym powietrzem. Po masce z olejku i nafty efekty widać od razu. Czytałam również opinie w Internecie na ten temat. Moim zdaniem trzeba się przekonać na sobie samej, bo jak na każdy temat opinie są podzielone. A mój problem dotyczy nie tyle wyglądu włosów, ile tego, że zaczęły wypadać. Kilkumiesięczna, droga kuracja "Revalidem" NIC nie pomogła, dlatego osobiście preferuję produkty z "niższej półki", które tak naprawdę są dla mnie górą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, zgadzam sie w całej rozciągłości ![]()
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
a jak myslcie bo niedawno były rozmowy na temat kosmetyków termoochronnych, więc zastanawiem sie czy jak bede suszyc włosy to wystarczy samo serum na końce czy jednk zdrowiej dla włosów bedzie uzywac termoochrony (kótra oblepia ;/) na całe włosy?
#1659 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o odzywce do włosów z Ziaji z olejkiem rycynowym? Spłukujecie ją?
Kupiłam ostatnio i dopiero w domu zauważyłam, że z tyłu opakowania napisali "BEZ SPŁUKIWANIA".... Myślałam, że ona jest do spłukiwania.... albo skład zmienili.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1661 |
Zadomowienie
|
W jaki sposób schodzicie z cieniowania? Stopniowo obcinacie końcówki włosów na prosto aż pozbędziecie się całości cieniowania? Przez ostatnie dwa lata miałam pocieniowane włosy, ale niedawno powiedziałam dość. Zamierzam w końcu zejść mieć włosy obcięte na prosto. Przede mną dość długa droga bo cieniowanych mam około 14cm, czyli za rok będę miała taką samą długość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym schodziła po kolei np co miesiac 2 cm obcinała, wtedy nie stracisz drastycznie z długości. chyba, ze jestes zdesperowana, to ciachaj wszystko ![]()
![]() |
#1663 |
Raczkowanie
|
ja miałam tą odżywkę z Ziaji, ale ją spłukiwałam, bo wydawało mi się, że zabytnio obciąża mi włosy. ze spłukiwaniem była super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Ja swoje ciachnelam za jednym razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zadomowienie
|
Na pewno nie zetnę od razu całości cieniowania. W chwili obecnej moje włosy są na to za krótkie (lekko opierają się o ramiona). Postanowiłam, że będę ścinała około 4 cm co 3 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
w grudniu jakos sie tu udzielalam, jak scielam wlosy w pazdzierniku tak od tej pory urosly mi 3cm... ehh zalamac sie mozna, jedynie co mi pomoglo to alpecin tonik co Jennifer85 polecala, a tak to wszelkie olejowanie, vitapil, radical ampulki, przyrost miesieczny max 1cm. no zalamac sie mozna, wracam do Was
![]() ide podczytac pare stron wczesniej, moze cos nowego odkrylyscie ![]() Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-27 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wiecie co, jestem dobrej myśli. Zrobiłam sobie ten ciemniejszy kolor i od razu lepiej się czuję. Na dodatek, przy tym kolorze nie widać,że włosy są bardzo zniszczone - w porównaniu do ich wyglądu na tle bardzo jasnego blondu. (rymuję ![]() Tylko niestety on mi się wypłucze za tydzień ![]() ![]() Dzisiaj umyłam włosy serią jajeczną, nałożyłam potem ten olejek L'oreal,rozczesałam na mokro grzebieniem z szerokimi zębami no i podsuszyłam,ale od góry, a nie z głową w dół. I powiem Wam,że włosy całkiem nieźle wyglądały. Wiadomo, są takie bidne i bez życia, no,ale wyglądały napewno lepiej niż jeszcze 2 dni temu, jak miałam spuszone i bardzo jasne. Zrobiłam zdjęcia,żeby pokazać ten kolor. Mi się podoba. Tutaj wyszedł może troszkę zbyt ciepły, w rzeczywistości jest zimniejszy. No i ten blask.. eh to przez to,że zdjęcie jest robione w sztucznym świetle i z fleszem. Drugie zdjęcie dobrze oddaje kolor. No i tutaj już bardziej widać,że są matowe. Eh,a użyłam olejku. Marzę o tym,że kiedyś będą błyszczały w świetle naturalnym ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-28 o 02:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
CORELIPS
|
kolor grzeczny, nie dla mnie, ale włoski baaardzo zdrowe. śliczne wręcz, dbaj o nie! razem z nami of course
![]() Hmm również i Ja podcinam namiętnie co 2miesiące 4cm włoski. przede wszystkim chcę mieć bujne i mocne te nowe... czas na olejek z pestek winogron chyba... tylko tylko, że .. 2 dni temu nakładałam (tylko na 4 godzinki!) też <myśli> czy to nie obciąży mi ich? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Namietne_usta fajne masz włoski
![]() coż to za olejek l'oreal ktory nakłada sie po myciu? i gdzie dorwałas serie jajeczna!?:P (bardzo mam ochote na nia) dziewczyny w obecnej gazetce SuperPharm jest -30% na produkty radical!! lecmy wszytkie po ampułki ![]()
#1671 |
Raczkowanie
|
Witam pewnie mnie kojarzycie,po dosc dlugiej przerwie,ale niestety nie udalo sie mi zapuscic KUDEL.
![]() jakie macie dobre szampony,oodzywki,maseczk i,z czym mieszacie olejowanie na wlosy,jak czesto,.postatnio mi fryzjreka p[owiedziala ze zebym zapuscila ttp musze co 3 miesiace podcinac,i mam sobie kupic PERFECT ENDS z WELII,ze d\to na konce jest,a dzis kumpela mi powiedziala ze wlasnie placynta dziala pobudzajaco na wlosy,i s\ze rosna,blagam was,z szczerego serca przyznaje ze uzywalam prostownicy ![]() ale od 2 tyg juz NIE,!!!i tearz samoistnie mi schna,ale blagam was,pomozcie mi chce te WŁOSY ZAPUSCIC ![]() znacie jakies specyfiki na porost,stosowalam radical ale efektow nie bylo,czy zna ktos cos co rzeczywiscie daje rezultaty ,i prosze bardzo o napisanie GAMY KOSMETYKOW,bo juz mnei to meczy ![]() ![]() i nei mam t\do tego glowy |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Ja odżwyki Ziai spłukuję, ale bez spłukiwania też się sprawdzają
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Przecież są wątki, w których znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania ![]() Widzę, że o serii jajecznej któras pisała ![]() Ja też ją kocham, szampon zwłaszcza, coś cudownego ![]()
![]() |
#1673 |
Raczkowanie
|
oczywiscie inne wizazanki nie zapominajcie o udzielaniu sie,wmienilam wegirl itp,bo z nimi najwiecej pisalam,ale mam nadzieje ze i z innymi dojdziemy do dyskusji,zeby wywalczyc dlugie wlosy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne, widać, że zadbane ![]()
![]() |
#1675 |
Raczkowanie
|
nio tak masz racje,jest tego duzo,ale bardzooo duuzzooo,
![]() a mnie intersuje np z czym robicie te OLEJOWANIE na wlosy, co ile je robicie,czy np za kazym myciem,itp,jakie maseczki uzywacie,... i co ile podcinacie konce,mi feryzjierka powiedziala ze mam co 3 miechy podcinac z cm,bo obecnie to mi sie lamia ![]() i juz nie wiem co mam robic,slyszala ktoras z was o placencie? podobno tez jest dobra,tak wiec nie wiem co mam za przeproszeniem WALIC na m,oje hery POMOZCIE!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Asia to ja ;D chyba strace i kupie ja przez interenet..
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- wybacz izulinka ale troche smiesza mnie te twoje pytanie np "jakie maski uzywacie" przeciez kazdej z nas włosy sa inne.. jednej pasuje to drugiej tamto ... to samo z olejowaniem.. sama musisz to sprawdzic
#1677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Izulinka, kurczę, jak to jest, że ja też byłam zielona, a w jeden wieczór praktycznie dowiedziałam się wszystkiego, co mi było potrzebne do regeneracji włosów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Raczkowanie
|
no tak ale ,sa niektore maski ktore wiekszosc wizażanek uzywa
i sa widoczne rezultaty,tak samo z olejowaniem wlosow,co ile sie je robi czy za kazdym razem,tu mi chodzi o te maski itp ktore przewarznie sa przez was doceniane,z czym te olejowawanie sie robi przewarznie ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- no domyslalm sie ze przeczytalas,i jestes o niebo bardziej doswiadczona ale mnie juz to menczy,juz nie wiem co mam nakladac na wlosy,fryzjierka stwierdzila ze olejowanie i d tegho olekjek rycynowy i zoltko jest za slabe ze potrzebuje czegos profesjonalnego z weeli perfect ends.ii jak tu pozytywnie nastawic wlosy zeby rosly no jak:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
owszem sa.. wystarczy wejsc na KWC;/
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- skoro fryzjerka powiedziała ze olejowanie jest za słabe i potrzebne sa KONIECZNIE profesjonalne odżywki to zaden z niej profesjonalista.. pewnie jeszcze miałas mozliwosc kupienia tej profesjonalnej CUDOWNEJ odżywki u niej? :P dobre profesjonalne odzywki zazwyczaj sa napakowane silikonami tak zebys po nałozeniu w salonie krzykneła "ojej moje włosy sa juz zregenerowane!" do olejowania i odzywek/masek dobrych składowo trzeba czasu p.s oczywiscie nie mowie nie profesjonalnym produktom bo zdarzaja sie perełki
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kalinowskaiza/ Edytowane przez Mini1991 Czas edycji: 2011-01-28 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak powiedziałam fryzjerce o olejowaniu to zrobiła takie oczy jakby z wariatką rozmawiała, a takie sposoby są dobre od dawna, tylko my stosunkowo od niedawna sie o nich dowiadujemy. A wg mnie, jeśli chodzi o regeneracje włosów, oleje to najlepsze co może być ![]() jeszcze musze zdobyć tę keratynę, tylko ta przesyłka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.