Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 22:08   #541
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
przepisy przepisami a reguły danego szpitala swoimi regułami, strasznie mnie to wkurza, u mnie w tym szpitalu tak po prostu jest i koniec, decyduje tylko ordynator i sprawuje władzę absolutną heh szkoda gadać po prostu nie ma takiej opcji i koniec.nie wiem nawet czy jakby dac w łapę pielęgniarce czy by sie zgodziła na wejście męża, bo to jest jedna sala porodów i może sie zdarzyc ze jeszcze ktos będzie rodził.

niestety w moim mieście jest tylko jeden szpital, inny mam 60 km od moejgo miasta a planując naturalny jakoś nie wiem czy bym dała rade jechac tam z bólami w takim stresie, poza tym mój mąż ciągle jest w rozjazdach niemal codziennie i musiałabym na niego czekać + jeszcze dodatkowo droga więc to odpada, z drugiej strony można by sie pewnie umówić w tym drugim mieście zeby przyjechac tak w okolicach 40 tyg tydzien przed ale znowu nie mam pewnosci ze poród nie zacznie sie wczesniej, gdbybym tam siedziała i czekała z dwa tyg tez by mnie szlag trafił, bo mąż pewnie byłby u mnie codziennie ale mama czy siostra już nie- no i takie mam właśnie dylematy nie wiem ciągle co robić

nie wiem czy ja wógóle sie nadaje na naturalny bo mi sie płakać chce jak tylko o tym myśle, ale z drugiej strony cesarka też mnie przeraża nol i to że potem nie dostaje sie dziecka nie ma sie siły zeby wstać...

olsza30 rozumiem cię doskonale,
myślę, że masz podobne odczucia jak ja,

ja osobiście bym się nie zdecydowała na sn bez tż
i wg mnie 60 km to nie jest daleko, w szczególności wiosną,
i przy pierwszym porodzie,
i ja bym pojechała,
a w zamian za to obecność męża,
w mnie w mieście laski jeżdżą do szpitala oddalonego 100km,

ale oczywiście to tylko moje przemyślenia a ty i tak decyzję musisz podjąć sama i wiem że to trudne

natomiast z innej beczki,
to może łapówka dla ordynatora
pogadaj z kimś swoim gin, albo położną czy istnieje możliwość załatwienia żeby tż był
Stary 2011-01-27, 22:26   #542
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Właśnie jem kanapki ze świeżym ogórkiem a mała szaleje w brzuchu

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:27   #543
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Właśnie jem kanapki ze świeżym ogórkiem a mała szaleje w brzuchu
będzie lubiła ogórki
Stary 2011-01-27, 22:31   #544
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ewelqa- 3 maj się dzielnie
mordka, to rzeczywiście drobniutka, moja w 32 tc wazyła 2000g,
kurde jak czytam to Wasze niunie takie male, a moja jakis kolos chyba będzie.....jak ja Ją urodzę......
już się zaczynam bać ehhh....
toż to normalna waga, mój mały w 32 tyg ważył 2040g
wyżej wklejałam siatki centylowe dla wagi dziecka w ciązy - zerknij sobie, Twe dziecię normalne
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:31   #545
aja1
Zakorzenienie

Iza możliwe, jakaś masakra co wyprawia

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 22:33   #546
Montii
Zakorzenienie

aja mój szaleje po makreli ;-) dosłownie jak rybka he ;-)

kurcze dziewczyny pije i pije a w ogóle siku nie robię,
aż tak mi się woda zatrzymuje?
puchne i puchne

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:38   #547
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
olsza30 rozumiem cię doskonale,
myślę, że masz podobne odczucia jak ja,

ja osobiście bym się nie zdecydowała na sn bez tż
i wg mnie 60 km to nie jest daleko, w szczególności wiosną,
i przy pierwszym porodzie,
i ja bym pojechała,
a w zamian za to obecność męża,
w mnie w mieście laski jeżdżą do szpitala oddalonego 100km,

ale oczywiście to tylko moje przemyślenia a ty i tak decyzję musisz podjąć sama i wiem że to trudne

natomiast z innej beczki,
to może łapówka dla ordynatora
pogadaj z kimś swoim gin, albo położną czy istnieje możliwość załatwienia żeby tż był
dzięki, najgrosze, że to właśnie tylko moja decyzja i nikt mi w podjęciu jej nie pomoże
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:38   #548
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
toż to normalna waga, mój mały w 32 tyg ważył 2040g
wyżej wklejałam siatki centylowe dla wagi dziecka w ciązy - zerknij sobie, Twe dziecię normalne
ja jutro idę do gin,
i to będzie idealnie koniec 32 tc,
ciekawe ile będzie ważyć

3 tyg. temu ważyła 1450 i to niby wg usg był termin porodu o tydzień szybszy
Stary 2011-01-27, 22:41   #549
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

puchne i puchne
Ja dzis u poloznej jak bylam to pow.ze zauwazylam ze puchne od ud w dol i kazala obserwowac..kolejna wizyta za 2 tyg....poki co mowi ze ok
Ja mam pytanie co do tego czopa co odchodzi przed porodem..ile od przed porodem odchodzi...niby mowia ze jak z krwia to w ciagu 24h powinien sie odbyc porod a jak bez to w ciagu 2 tyg..... wiecie czy on moze odejsc wczesniej...bylam przed chwila w ubikacji i zauwazylam taki spory kawalek sluzu i sie wystraszylam ale to chyba nie moze byc to nie?????

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
ja jutro idę do gin,
i to będzie idealnie koniec 32 tc,
ciekawe ile będzie ważyć

3 tyg. temu ważyła 1450 i to niby wg usg był termin porodu o tydzień szybszy
Ja to ost.usg mialam chyba w 23 tygi to jeszcze prywatnie 3d....a takie na akse to w 20 robia i tyle ...szkoda bo nie wiem ile mala wazy i wogole achhhhhhhhh
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 22:42   #550
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

puchne i puchne

współczuję Montii,
u mnie w rodzinie bratowa tż-a bardzo spuchła pod koniec ciąży,
biedna była,
od razu się zaczęła 2 razy grubsza wydawać

kurcze czy nie ma czego co by poradziło na opuchliznę w ciąży
Stary 2011-01-27, 22:43   #551
trzyrazyi
Zadomowienie

aja NArobilas mi smaka ta kanapka i ide sobie zrobic hihihih
Stary 2011-01-27, 22:45   #552
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie co do tego czopa co odchodzi przed porodem..ile od przed porodem odchodzi...niby mowia ze jak z krwia to w ciagu 24h powinien sie odbyc porod a jak bez to w ciagu 2 tyg..... wiecie czy on moze odejsc wczesniej...bylam przed chwila w ubikacji i zauwazylam taki spory kawalek sluzu i sie wystraszylam ale to chyba nie moze byc to nie?????

kurcze ja nic nie wiem na temat czopa,
ale na SR w ogóle położna nie zwracała nam uwagi akurat na czop,
więc sobie myślę, ze nie ma on większego znaczenia
Stary 2011-01-27, 22:45   #553
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba 4 tyg przed najwcześniej.
Ja miałam z delikatnymi smużkami krwi, ale wyleciał w całości i nie minęło 24 h jak zaczęłam rodzić.
On jest taki...... inny niż normalny śluz, bardziej galaretowaty

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 22:46   #554
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję Montii,
u mnie w rodzinie bratowa tż-a bardzo spuchła pod koniec ciąży,
biedna była,
od razu się zaczęła 2 razy grubsza wydawać

kurcze czy nie ma czego co by poradziło na opuchliznę w ciąży
No właśnie ja patrząc w lustro od 3-4 dni zaczęłam czuć się zwyczajnie grubo. A jeszcze niedawno Wam pisałam,że czuje się ok. A nagle jakaś napompowana, wahania wagi mam nawet po 3 kg
no i w ogole siku nie robię a piję jak smok
no, wyglądam cudnie...

Cytat:
Ja dzis u poloznej jak bylam to pow.ze zauwazylam ze puchne od ud w dol i kazala obserwowac..kolejna wizyta za 2 tyg....poki co mowi ze ok

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Ja to ost.usg mialam chyba w 23 tygi to jeszcze prywatnie 3d....a takie na akse to w 20 robia i tyle ...szkoda bo nie wiem ile mala wazy i wogole achhhhhhhhh
czop wygląda jak galaretka raczej, a nie śluz.. tzn nigdy tego nie doświadczyłam ale z tego co mi mówiły znajome to był raczej zbity, coś ala budyń podbarwiony lekko krwią. No ale nie wieeeem...

[LEFT]
Stary 2011-01-27, 23:02   #555
megi2015
Zadomowienie

NADROBIŁAM czytam od strony 3 a tu już 19

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Drugie imię będzie miał po Tatusiu - Piotr

No i każdej z Was podoba się inne
Może pogadam z Syneczkiem i będę Mu powtarzała w kółko te imiona, poproszę by dał znak mamusi, które Mu się podoba
my też nadal bez imienia dla dzidziusia może mnie olśni na porodówce - chociaż wolałabym wcześniej...

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

Ja dziś byłam na pierwszych ćwiczeniach na SR, i było ciekawiej niż na teorii. W grupie na moją godzinę były tylko 4 dziewczyny bo mialysmy byc bez panów. W sumie strasznie się zmęczyłam na tych zajęciach, oddychałyśmy jak przy porodzie, Franek się dotlenił że zaczął szaleć, potem była piłka, kręcenie pupą. Tłumaczyłam nam też masowanie krocza oliwą ale zupełnie inaczej niż polozna tam gdzie chodze do ginekolog. Tak na boki i bez wkladania palców do srodka.
Ale ogolnie mowila zeby kupic pilkę bo najbardziej pomaga. Wiec teraz bede szukac pilki
Ogólnie wszystko mnie boli od tej sr w poniedzialek Gin dopiero da mi pozwolenie do cwiczen - jesli da.
Piłki są w rosmannie - pisałam ostatnio - z grubej solidnej gumy - ciężar obciążenia do 250 kg, cena: 23,99 zł średnica 75 cm - fajnie się na niej fika

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny wpadłam tylko na chwilkę napisać że Ewelqa1985 napisała mi eska:

"Hej przyjęli mnie o 13, z usg mała waży 2500g serducho ladnie pracuje leżę pod kroplówką z solą fizjologiczną dbajcie o siebie i trzymajcie za nas kciuki"
Ewelqa trzymaj się !!!!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
diatoma, są 1 i 2 pampków, ja chce kupić 1 sensitive
ale jak sie fachowo nazywaja to nie mam pojęcia....
aaaaaa no właśnie new born - tak jak napisała eirene
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
są 1 - od 2 do 5kg i 2 - od 3 do 6 kg

iweczka te sensitive to premium care ale nie widziałam 1 tylko same 2
położna wczoraj na szkole rodzenia bardzo polecała nam na te pierwsze dni właśnie papmers premium care, bo mają tą siateczkę w środku jako jedyne pieluszki. i są bardzo chłonne - jak dzidziuś zrobi kupkę to dzięki tej siateczce nie przylega ona bezpośrednio do ciała ja zainwestuję i sprawdzę.

Cytat:
melduję się,że sesja zaliczona!
dzięki za kciuki

niestety spojenie dalej boli, ale aż o tym pisać mi się nie chce bo tylko Wam narzekam a w sumie ileż można słuchać tego samego

miałam mieć gina za tydzień ale idę w poniedziałek, bo potrzebuję zaświadczenie na uczelnie,że jestem w ciąży..tak jakby to sprzed 4 tyg nie było nadal aktualne..eh.

chyba muszę odespać stresy
Monti super !!! zdolna mama

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Jok3r a czym zwalczasz to uczulenie i od czego ci się tak zrobiło
mordka_1985 pięknie
ja jestem wkurzona bo moja mama z teściową non stop trują, że za wszcześnie wszystko szykujemyteraz mamy zamiar zamówić łóżeczko i moja mam, że na razie musi stać ono u nich do czasu kiedy mała się urodzi jakaś paranoja a wózek mam sobie wybrać a mąż zamówi jak będziemy z Niunią w szpitalu

z dobrych wiadomości to moja koleżanka własnie się do mnie odezwała i zaoferowała, że pożyczy mi fotelik maxi cosi z adapterem, bo jej synek już niedługo będzie jeździł w większym
moja teściowa też twierdzi że łóżeczka i wózka nie należy mieć w domu wcześniej niż przed porodem

Cytat:
są tu jakieś mamuśki które nie mają skurczów przepowiadających?
bo u mnie nic a nic, zero
Monti ja nie mam i nie wiem czy się tym martwić czy jak...

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość

może zrobimy taki ranking dziewczyn planujących cesarkę i naturalny bo jestem ciekawa, jakby wyglądał ranking hehe, ja sama planuje jak narazie naturalny ale od tygodnia strasznie się boję, że aż chodzę po kątach i sobie popłakuje.

a czy któraś z Was będzie mieć poród rodzinny?ja bardzo chciałam rodzić z mężem ale niestety u mnie w szpitalu jest to niemożliwe bo panują tu czasy króla świeczka

a tą lewatywę przed porodem naturalnym to wiem, że trzeba zrobić w domu ( tak mówili na szkole rodzenia ) tylko nie wiecie czasem czy w każdej sytuacji to jest bezpieczne? tzn. np. jeśli odejdą wody to też robić tą lewatywę czy są jakieś przeciwskazania kiedy się tego nie powinno robić?
może to głupie ale ja nigdy tego nie robiłam i nie wiem nawet jak sie do tego zabrać, w każdym bądź razie w aptece już zakupiłam, nazywa sie to enema i to jest taka plastikowa buteleczka jak gruszka z jakimś płynem w środku.
jestem za rankingiem
co do lewatywy to u nas na szkole rodzenia położna nam uświadomiła że u nas w szpitalu lewatywa i golenie krocz nie są obowiązkowe
jednak ona zachęca do jej zrobienia, jeśli oczywiście po przyjeździe do szpitala jest jeszcze na to czas. bo jak jej się nie zrobi to podczas parcia mamy też parcie na kał i równocześnie i rodzimy dziecko i robimy kupę. a to chyba średnio przyjemne.

Cytat:

co do czopa to od położnej słyszałam że jak odejdzie to do 2 tyg. jest poród
Stary 2011-01-27, 23:03   #556
olsza30
Raczkowanie

Black jeszcze mam prosbe odnośnie tej karuzelki Fisher Price z misiami czy mogłabys opisać jakie tam melodyjki? czy jakies normalne kołysanki czy tylko muzyka klasyczna?
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 23:49   #557
trzyrazyi
Zadomowienie

Wiecie co dziewczyny ...obejrzalam sobie porod na internecie i........to byla najglupsza rzecz jaka moglam zrobic teraz to dopiero sie boje serio............
Stary 2011-01-27, 23:51   #558
Montii
Zakorzenienie

Ja obejrzałam i sn i cc
i ten i ten wzbudził we mnie niezbyt miłe emocje , ale cóż..
...weszło to i wyjść musi

[LEFT]
Stary 2011-01-27, 23:54   #559
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co dziewczyny ...obejrzalam sobie porod na internecie i........to byla najglupsza rzecz jaka moglam zrobic teraz to dopiero sie boje serio............
No to dobrze, że jak człowiek rodzi to nie musi tego oglądać z drugiej strony
Za bardzo będziesz skupiona wypchnięciem dziecka, żeby się zastanawiać nad czym innym, uwierz mi.
Zmykam, do jutra

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-01-27, 23:55   #560
diatoma
Zadomowienie

Montii ale co weszło a co wyjdzie!!! spora różnica hehe.

ja też miałąm takie zapędy, nawet wczoraj szukałam czegos jakiegos filmiku o porodzie, ale jakoś niefortunnie nie na temat mi wskakiwały...chyba celowo

dobranoc i do jutra

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 23:57   #561
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Montii ale co weszło a co wyjdzie!!! spora różnica hehe.

ja też miałąm takie zapędy, nawet wczoraj szukałam czegos jakiegos filmiku o porodzie, ale jakoś niefortunnie nie na temat mi wskakiwały...chyba celowo

dobranoc i do jutra
no różnica jest w wielkości tego co weszło a co wyjdzie... śpij dobrze

[LEFT]
Stary 2011-01-28, 00:17   #562
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
No to dobrze, że jak człowiek rodzi to nie musi tego oglądać z drugiej strony
Za bardzo będziesz skupiona wypchnięciem dziecka, żeby się zastanawiać nad czym innym, uwierz mi.
Zmykam, do jutra
A najgorsze to jak zobaczylam jak te babeczke nacieli SZOK jezeli nadal bede przystawac przy porodzie z mezem bo teraz sie zaczynam zastanawiac to tylko ma byc przy mojej glowie...bo skoro na mnie takie wrazenie wywarlo to na nim juz calkiem
Stary 2011-01-28, 00:28   #563
Szara Myszka
Raczkowanie

Hihi, tylko żeby to "wychodzenie" było tak przyjemne jak "wchodzenie"- to mogłabym rodzić kilka razy.

Aućć...mam wrażenie, że Ola mi zaraz przez skórę wylezie, tak się wierci.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 02:03   #564
kasienkakg
Zadomowienie

Czesc Przyszle Mamuski. Podczytuje Was od dawna.
Teraz zabieram sie za zakupy na allegro u rp77
i mam pare pytan do tych z Was, ktore u niego kupowaly
- pieluszki tetrowe i flanelowe - czy sa faktycznie takie ladne jak na zdjeciach? i czy nie sa cienkie?
- wanienka z termometrem 102cm - czy te kolory sa takie polprzezroczyste jak na zdjeciach i takie mocnonasycone?
- Ręcznik kąpielowy 70x140 baby ono - czy jest taki fajny gruby, chlonny?
Nie lubie kupowac takich rzeczy na necie, bo nie moge ich pomacac

Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 02:08   #565
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
melduję się,że sesja zaliczona!
dzięki za kciuki

niestety spojenie dalej boli, ale aż o tym pisać mi się nie chce bo tylko Wam narzekam a w sumie ileż można słuchać tego samego

miałam mieć gina za tydzień ale idę w poniedziałek, bo potrzebuję zaświadczenie na uczelnie,że jestem w ciąży..tak jakby to sprzed 4 tyg nie było nadal aktualne..eh.

chyba muszę odespać stresy
Lol to nie widac, ze w ciazy jestes?

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Jok3r a czym zwalczasz to uczulenie i od czego ci się tak zrobiło
mordka_1985 pięknie
ja jestem wkurzona bo moja mama z teściową non stop trują, że za wszcześnie wszystko szykujemyteraz mamy zamiar zamówić łóżeczko i moja mam, że na razie musi stać ono u nich do czasu kiedy mała się urodzi jakaś paranoja a wózek mam sobie wybrać a mąż zamówi jak będziemy z Niunią w szpitalu

z dobrych wiadomości to moja koleżanka własnie się do mnie odezwała i zaoferowała, że pożyczy mi fotelik maxi cosi z adapterem, bo jej synek już niedługo będzie jeździł w większym
Wiesz co najpierw pojawilo sie pare krostek na dloniach i na drugi dzien na stopach, ale na palcach. Kolejnego dnia coraz wiecej na stopach i coraz bardziej swedzialo. W koncu chodzic nie moglam, bo tak swedzialo, ze masakra icoraz wiecej. Dzis mam juz skarpetki z krostek i takie swedzenie, ze wytzrymac nie moge czasem. Poszlam do lekarki, bo sie przestrszaszylam, ze to moze byc ta chelioza czy ajk to sie tam zwie, a ona tylko na rece popatrzala i jakas masc dala. W aptece dowiedzialam sie, ze to bardzo sline sterydy i babeczka byla w szoku, ze lekarka nie dala mi skierowania na badanie tej cheliozy. W kazdym razie masc nazywa sie Elocom i mozna smarowac nia raz na dobe. Do tego wapno i zobaczymy. Jak dopn nie przejdzie to ide do niej.

Cytat:
A wlasnie co do skurczy.....czy jest jakas regula ze z krzyza sa mocniejsze nic te z brzucha i na odwrot?????Ktore sa gorsze???Czy nie ma roznicy>??
Z krzyza sa mocniejsze.

Cytat:
ej dziewczyny a po jakim czasie dziala np czopek glicerynowy? czy jak zaczną się skurcze można go sobie samej zaaplikować czy takie cuda w szpitalu ?
U mnie w szpitalu nie wolno samemu aplikowac lewatywy.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 07:50   #566
gosiawolna
Rozeznanie

witam melduje sie w nastepnej czesci mam takie pytanie na glukoze nie wolno nic pic ani jesc przed prawda?? a ja musze wziac tabletki o 7 rano a glukoza jest od 8 wiec jak ja mam to zrobic?? moge wziac je normalnie?? dodam ze musze brac co 8 godzin
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:06   #567
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam melduje sie w nastepnej czesci mam takie pytanie na glukoze nie wolno nic pic ani jesc przed prawda?? a ja musze wziac tabletki o 7 rano a glukoza jest od 8 wiec jak ja mam to zrobic?? moge wziac je normalnie?? dodam ze musze brac co 8 godzin
Można wypić niewielką ilość wody, ale niewielką. Także na popicie tabletki wystarczy.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:14   #568
gosiawolna
Rozeznanie

o no to super dziekuje za odpowiedz
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:19   #569
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

puchne i puchne
Montii, ja akurat mam na odwrót, wypije łyczek, a siusiam jakbym co najmniej litr przechyliła wc to mój drugi dom

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
NADROBIŁAM czytam od strony 3 a tu już 19

my też nadal bez imienia dla dzidziusia może mnie olśni na porodówce - chociaż wolałabym wcześniej...

Piłki są w rosmannie - pisałam ostatnio - z grubej solidnej gumy - ciężar obciążenia do 250 kg, cena: 23,99 zł średnica 75 cm - fajnie się na niej fika

Ewelqa trzymaj się !!!!

położna wczoraj na szkole rodzenia bardzo polecała nam na te pierwsze dni właśnie papmers premium care, bo mają tą siateczkę w środku jako jedyne pieluszki. i są bardzo chłonne - jak dzidziuś zrobi kupkę to dzięki tej siateczce nie przylega ona bezpośrednio do ciała ja zainwestuję i sprawdzę.

Monti super !!! zdolna mama

moja teściowa też twierdzi że łóżeczka i wózka nie należy mieć w domu wcześniej niż przed porodem

Monti ja nie mam i nie wiem czy się tym martwić czy jak...

jestem za rankingiem
co do lewatywy to u nas na szkole rodzenia położna nam uświadomiła że u nas w szpitalu lewatywa i golenie krocz nie są obowiązkowe
jednak ona zachęca do jej zrobienia, jeśli oczywiście po przyjeździe do szpitala jest jeszcze na to czas. bo jak jej się nie zrobi to podczas parcia mamy też parcie na kał i równocześnie i rodzimy dziecko i robimy kupę. a to chyba średnio przyjemne.

co do czopa to od położnej słyszałam że jak odejdzie to do 2 tyg. jest poród
kurcze, co do lewatywy musze i ja się doinformować jak jest w moim szpitalu.......

[QUOTE=diatoma;24672976]Montii ale co weszło a co wyjdzie!!! spora różnica hehe.

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Hihi, tylko żeby to "wychodzenie" było tak przyjemne jak "wchodzenie"- to mogłabym rodzić kilka razy.

Aućć...mam wrażenie, że Ola mi zaraz przez skórę wylezie, tak się wierci.
a się uśmiałam

dziewczyny cierpię na bezsenność
wczoraj (właściwie już dzisiaj :/ )do 1 męczyłam się żeby zasnąć, a dziś już po 6 się obudziłam.
i za chol.... usnąć nie mogę już, no jakaś porażka
zapowiada się cudowny dzień :/
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:31   #570
megi2015
Zadomowienie

Dzień dobry

Iweczka jeszcze co do tej lewatywy to obowiązkowa jest jedynie przy cc - tak samo golenie. tylko że wtedy golą włoski tylko tak od góry, a nie całość.

co do bezsenności - o ty biedna.....

ja ostatnio o dziwo śpię dobrze, ale też jakoś tak sobie organizuję dzień że wieczorem już jestem zmęczona więc padam...

dziewczyny o 12 mam usg. trzymajcie prosze kciuki nie widzialam swojego maleństwa od 20 tyg. ciąży...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości