|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
aja1 ja też mam problemy z kręgosłupem. górny odcinek dyskopatia ze zwężeniem a w dolnym coś mi modeelowało worek opnowo - rdzeniowy. Po sanatorium dół się uspokoił- na szczęście
Montii nie mam zielonego pojęcia. Ale wiem jak dziewczyny w szpitalu w którym leżałam czekały na cesarkę to już rano aplikowali im lewatywkę
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
Nika oby Ci problemy z dołem nie wróciły. Dużo kobiet po porodach zaczyna mieć problemy z kręgosłupem, bo przesuwają się kości miednicy i z reguły nigdy nie wracają na swoje pierwotne miejsce, zaczynają uciskać i zaczynają się problemy. Mnie mój ortopeda kazał przyjść po porodzie jak sie ogarnę, żeby sprawdzić tą moją miednicę i nieszczęsne panewki biodrowe, bo mnie na 95% czeka kiedyś operacja wstawienie obu stawów biodrowych. Moja mama jest po takiej, jednego. A ja mam obciążenie genetyczne i nie wymigam się od tego :/ Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-27 o 21:06 |
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
n.ik.a a lewatywa działa tak szybko jak to sobie wyobrażam?
kwestia 2-3 minut? ee nigdy nie miałam, trzeba się zapoznać z tematem bo nie mam zamiaru się stresować pełnymi jelitami przed
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodziłam chyba z 15 min, w końcu się wkurzyłam i poszłam do WC |
|
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
po za tym magnezem w kroplowce dostaje duphaston 2x1 ( na podtrzymanie ) potas 1x1 zelazo(tarydyferon )1x1 i Euthyrox 1x1 sterydow poki co nie dostaje oni wierza w to ze w poniedzialek wyjde i dotrzymam jeszcze ta ciaze
i tego sie trzymam boje sie bo ja nie czuje sie jeszcze gotowa na porod moze to smiesznie brzmi
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
aja1 zdaję sobie z tego sprawę ale łudzę się, że moje problemy nie wrócą- po tym jak na ostatnim rezonansie wyszło, że wszystko jest ok. lekarz kazał mi ćwiczyć i ćwiczyć. Tak też robiłam, niestety zagrożona ciąża mi to uniemozliwiła. Teraz doskwiera mi ten górny odcinek, bo nie mogę przez to spać i cierpną mi strasznie ręce. W nocy jest totalna masakra - sypiam na siedząco albo łażę po mieszkaniu z opuszczonymi rękoma...jak ból jest silny to wyję do księzyca
Montii wiesz dziewczyny nie leciały od razu...co to niektóre zdążyły się spakować, bo z patologii i po porodzie przenosili je na górę na oddział. Ewelqa1985 będzie dobrze i mów małej żeby jeszcze nie wychodziła bo na dworze brzydko i zimno
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
i jak tu Was nadgonić.
??Pisałam wczoraj posta i teraz nie moge znalezc zniknął czy ja ślepa jestem?U nas zaczął się 30 tydzien i jakoś strasznie poważnie to brzmi. Brzuch mi twardnieje strasznie wczoraj i dzis jest prawie cały dzień tak napięty, że aż boli. Wizytę mam w poniedziałek i mam nadzieję ze dochodzę do niej bez ekscesów. Dzis bylam na morfologii, jutro odbiore wyniki, w sobote mam uczelnie i wpisy a potem juz poniedzialek wiec pewnie szybko zleci. Montii gratuluje zakonczenia sesji Ewelqa trzymam kciuki zebys wrocila szybko do domku jeszcze conajmniej na 3 tygodnie. |
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Nika ja znów drętwienie rąk znoszę, ale gorzej jak mam się przekręcić, tak mnie kręgosłup boli, że mam ochotę krzyczeć jak się przekręcam, a muszę bo drętwieje w jednej pozycji.
|
|
|
|
#519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny czy takie napisane brzucha jest niebezpieczne? trudno mi jest sobie to wyobrazić i nie wiem czy ja to mam czy nie, po prostu wieczorem po całym dniu jedzenia mam taki twardy brzuch, że aż czuję jakby mi brakowało skóry, rano z kolei wielki luz w brzuchu- no i nie wiem - jak wy to czujecie to napinanie? może zrobimy taki ranking dziewczyn planujących cesarkę i naturalny bo jestem ciekawa, jakby wyglądał ranking hehe, ja sama planuje jak narazie naturalny ale od tygodnia strasznie się boję, że aż chodzę po kątach i sobie popłakuje.a czy któraś z Was będzie mieć poród rodzinny?ja bardzo chciałam rodzić z mężem ale niestety u mnie w szpitalu jest to niemożliwe bo panują tu czasy króla świeczka ![]() a tą lewatywę przed porodem naturalnym to wiem, że trzeba zrobić w domu ( tak mówili na szkole rodzenia ) tylko nie wiecie czasem czy w każdej sytuacji to jest bezpieczne? tzn. np. jeśli odejdą wody to też robić tą lewatywę czy są jakieś przeciwskazania kiedy się tego nie powinno robić? może to głupie ale ja nigdy tego nie robiłam i nie wiem nawet jak sie do tego zabrać, w każdym bądź razie w aptece już zakupiłam, nazywa sie to enema i to jest taka plastikowa buteleczka jak gruszka z jakimś płynem w środku. Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2011-01-27 o 21:30 |
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
n.i.k.a masz racje powtarzam jej to czesto
|
|
|
|
#521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorry za pytania ale kogo mam się zapytać jak nie Was nigdy nie miałam lewatywy raz czy dwa senes wypiłam ale to po tym boli bardzo brzuch łe. Cytat:
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie, córcia ma się dobrze i waży już prawie 1200 g( jutro kończę 30tc), wszystkie pomiary w normie, łożysko ok a szyjka jak zwykle długa i zamknięta
Najprawdopodobniej będę rodzić na początku kwietnia ale dopiero na następnej wizycie dopytam o szczegóły. Izunia, zgadzam się z dziewczynami, pewnie faktycznie dopiero teraz zaczyna do niego wszystko docierać i facet wpadł w panikę. Ogarnie się A Ty koniecznie skończ z rozpieszczaniem bo wiesz jacy są faceci, po porodzie nie będziesz miała głowy do obiadków a on nadal będzie na nie czekał Za dobrze mu z Tobą ![]() Mordka, ładny kącik i brzuszek też ![]() Kinga, szkoda że musisz leżeć ale jak mus to mus Ada, nieźle się strachu najadłaś Ewelqa, trzymam kciuki ale nie jest źle, 34 tc to już w miarę bezpieczny okres Monti, ja miałam lewatywę przed pierwszym porodem ale nie było fajnie
|
|
|
|
#523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kurczę nie pamiętam gdzie to było ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super,że z Wiktorią wszystko dobrze, taka drobina a tu mam potwierdzenie bleh może naturalnie mnie przeczyści czy cu bo ze stresu jeść przestanę po 37 tc
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby nie tż to bym się na naturalny poród na pewno nie zdecydowała, tylko przez niego to rozważam ja mam też kiepski szpital, ale niby są porody rodzinne, ale i tak jutro na wizycie się upewnię ![]() może zdecyduj się na inny szpital Cytat:
no a co jeśli szpital ma kilku osobowe sale porodowe, to kobiecie co rodzi łóżko obok raczej może to przeszkadzać, że obcy facet tam siedzi
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nawet nie ma czegoś takiego to powinny postawić parawany. |
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
ewelqa- 3 maj się dzielnie
mordka, to rzeczywiście drobniutka, moja w 32 tc wazyła 2000g, kurde jak czytam to Wasze niunie takie male, a moja jakis kolos chyba będzie.....jak ja Ją urodzę...... ![]() już się zaczynam bać ![]() co do lewatywy, też się boję, wogóle nie wiem co i jak..... ![]() jakaś niezorientowana jestem w tym temacie, ehhh....
|
|
|
|
#528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam mówiła |
|
|
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ktorym jestes tygodniu ??? Cytat:
![]() a u mnie sie zrobil problem z wozkiem wybralismy sobie spiro vector 4 air ale mamy mieszane uczucia chodzi glownie o bagazniczek i torbe bo ten koszyk na dole jest tak maluski, ze jak bee chciala jechac gdzies dalej z dzieckiem toi nic tam juz za bardzo nie wsadze oprocz ilku grzechotem i np kocyka jakiegs wiadomo, ze wtorbie sie 3ma pampersy, chusteczki, wode, mleko itp no i teraz nie wiem kurcze bo z jednej strony nie bede wozic ziemniakow z cukrem, ale z drugiej strony naprawde moge miec problem a torba to nie torba, tylko plecak jedna przegrodka w srodku i wsio ![]() a ze wszystkich innych ozkow co widzialam, to naprawde raczej nic juz nie wynajde' doradzcie cos |
||
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dostaniesz to w aptece, jak nie to zmawiaj u tej babki, bardzo szybko wysyła.
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki idę na Hausa bo ostatnio zaniedbuję mojego ulubionego lekarza
a później siostra Jackie - trzeba powoli przygotowywac się do pobytu w szpitalu![]() miłej nocki alpe bez problemu można kupić u Czechów tak samo jak lesanę ale w aptekach powinna być
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-01-27 o 21:48 |
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem czy ja wógóle sie nadaje na naturalny bo mi sie płakać chce jak tylko o tym myśle, ale z drugiej strony cesarka też mnie przeraża nol i to że potem nie dostaje sie dziecka nie ma sie siły zeby wstać... |
||
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
aguś faktycznie ten wózek ma koszyczek jak na dowód osobisty
mój też nie jest mega duży, ale mnie on nie będzie potrzebny zakupy robię z TŻ raz w tyg takie większe on kupuje wędlinę u swojej sis na sklepie, tzn odbiera po pracy więc cięższe rzeczy mnie nie dotyczą jak coś ja jedynie będę kupować podczas spacerów raczej jakieś pieczywo ewentualnie, to już pod domem także jak dla mnie to nawet nie muszę mieć tam koszyka, bo potrzebne rzeczy dla malucha będę miała w torbie, a tam na dole jakieś pierdółki
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też jestem nieprzygotowana psychicznie na poród, ja to sie go boje jak ognia wiec do konca przygotowana to chyba nigdy nie bede ![]() wypoczywaj kochana, niech ta twoja mała jescze posiedzi w brzuszku troszke ja tez nie mialam lewatywy, ale jak bylam w szpitalu to dziewczynom do cc rano robili i za kilka godzin szły na ciecie. po kilku minutkach do wc leciały ![]() u mnie to ja musze miec swoja. musze wyslac TZ do apteki po nią
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niby jest możliwość porodu rodzinnego ale dopóki były parawany to mówiono, że trakt porodowy nie jest przystosowany do porodów rodzinnych ![]() wiesz, ja się na tym nie znam, tak ogólnie to niby każdy pacjent ma prawo do obecności osoby bliskiej podczas każdego badania to jest w Karcie Praw Pacjenta
|
|
#538 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a od którego tc powinny sie pojawić ? Cytat:
Cytat:
![]() moja ginekolog też przy badaniu mnie zwykłym wyczuła główkę ale to było nie na poprzednim badaniu tylko wcześniej w grudniu jeszcze i mówiła że główka nisko i pytała czy na pewno odpoczywam dużo i leże ... później też w grudniu miałam usg i ginekolog robił usg i też główka była bardzo nisko i aż trudno mu było dokładnie zmierzyć . teraz na szczęście byłam na usg w styczniu i na badaniu u ginekologa w styczniu i wszystko było ok . oczywiście ułożenie główkowe ale ok ciekawa jestem jak będzie na usg które mam 22 lutego . Cytat:
jejku taka zalatana jestem że nie mam czasu na neta. cały dzień pranie robiłam 1 dziecięce i resztę normalne, sprzątanie obiad... tak czas mi zleciał jak nie wiem. teraz idę się położyć obok tż który już ogląda film i pyta kiedy przyjdę do niego ![]() życzę miłego wieczorku
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
koncze na dzis nadawanie bo bedziemy gasic swiatlo
i nie chce dziewczynom przeszkadzac dobrej nocki
|
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Ewelqa dobrze, że sie trzymasz dzielnie Byle jeszcze pare tygodni, w którym szpitalu jestes? Moja córcia chora ma dziś 39 stopni, martwie sie o nia, mam nadzieje, że to nie grypa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

kwestia 2-3 minut? ee nigdy nie miałam, trzeba się zapoznać z tematem bo nie mam zamiaru się stresować pełnymi jelitami przed
i tego sie trzymam boje sie bo ja nie czuje sie jeszcze gotowa na porod moze to smiesznie brzmi
zniknął czy ja ślepa jestem?

a później siostra Jackie - trzeba powoli przygotowywac się do pobytu w szpitalu