|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
a koszyk na dole, no coz malutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
vipek ale to wyszło lekarzowi na zwykłym usg? No i był pewny czy marudził ze musi to sprawdzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spice, moja Gabi ważyła w 19tc 318g więc waga Twojej Królewny uważam, ze jest jak najbardziej oki ![]() Kiedy wreszcie przybędzie nam dziewuszka ![]() ![]() ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-28 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W USG wszystko dobrze poza rozszczepem, tzn tak wynika z opisu- wszystkie narządy o prawidłowej echostrukturzze, kręgosłup symetryczny o zachowanej ciągłości, napięcie mięśni prawidłowe, itp itd ale mam napisane, że prawostronny rozszczep wargi i prawdopodobnie podniebienia (i tu się trzymam tego, ze tylko warga ![]() Martwi mnie tylko to, ze on taki cały malutkiwszystkie rozmiary miał na 20 t choć był to 21. Kolejne usg będe miałą razem z echo pod koniec lutego. A we wtorek idę do gin pokazać wynik USG. No i dziś o 15 wyniki prób wątrobowych- żeby wszystko było w normie a to swędzące ch..... to tylko jakieś uczulenie.... Boje się jak nie iwem... Naczzytaałam się, że hej o tycch rozszczepach- że geetycznie- u nas odpada- że matka paląca lub pijąca- nigdy papierocha w ustach nie miałam a jak rocznie wyszły 3 kieliszki wina to byłoby wow- że niby brak kwasu foliowego- a ja łykąłam sumiennie prawie rok przed zajsciem w ciążę- żże nadmierny stres albo baardzo zanieczyszczoe powietrze- odpada odpada i jeszcze raz odpada- taaaa... i dlatego nie mogę tego zrozumieć- no ale w tej kwestii, przemyśłałam, popłakałam, wzięłam się w garść i trzymam się myśli, ze to tylko ustka i nie mocno- przejdzie operację i będzie okej. USG było chyba 2D- był pewny co do wargi- oznajmił to, jakby zobaczył na zywo- co do podniebienia coś tam burczał, że chyba łuk też ale.... tego pewny nie był bo nawet w opisie napisał prawdopodobny (bo twierdzi, że to razem jest zazwyczaj)- ale ja wiem, ze nie zawsze i to mi dodaje wiecej otuchy, że aż tak źle nie będzie.
Brzuszek rośnie ale coś powoli.... Edytowane przez vipek Czas edycji: 2011-01-28 o 09:57 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
vipek nie ma co się załamywać trzeba żyć i z uśmiechem patrzeć w przyszłość
![]() zobaczysz że ze wszystkiego będziesz się jeszcze śmiać ![]() a co do mojego komleksu na temat wyglądu to widzę że chyba nie zrozumiałaś albo nie doczytałaś tego dlaczego jestem na diecie nie dlatego że przejmuję się moim wyglądem zanadto ale ze względu na to że w ciągu 2 tygodni przytyłam 3 kg a to jest niestety zły objaw nie ja poprosiłam gin o diete a ona sama mi ją poleciła i nie jest to jakaś radykalna dieta że z dnia na dzień przechodzę na same warzywka ale po prostu ograniczenie słodyczy i ogólnie zbyt dużej dawki jedzenia. Będąc sama w domu na prawdę nie mam co robić a leżąc w łóżku tylko myślę o jedzeniu i dlatego to wszystko ![]()
#936 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję że przy takim wysypie chłopców moje dziewczę znajdzie sobie odpowiedniego mężczyznę na towarzysza życia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() Aguś co do wózka to ci nie pomogę, mój ma dość spory kosz ale płytki taki na 10cm może 15. No i mam torbę do niego ale w niej to mi się zmieszczą ewentualnie pieluszki na zmianę, butelka i pieluszka do buzi..no na upartego jeszcze chusteczki i coś cienkiego na przebranie ![]() ![]()
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, no i gdzie te nasze chłopaki żony znajdą?
![]() Jak ich taki wysyp, a dziewczynek malutko...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mną tak było jako z noworodkiem, urodziłam się ważąc 1900gram więc tyle co dobry kurczak, a moja kuzynka ktora urodziła sie 2 tyg przede mną wazyła ponad 3kg. Potem systematycznie cały czas ją gonilam aż w końcu przegoniłam ![]()
![]() |
#939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-01-28 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
mama optymistka podpisuję się pod tym co napisałaś o wadze, kilogramach i diecie w ciąży, myślimy tak samo
![]() vipek witaj na forum! Dużo na Was spadło w ciąży, stres i niepokój o maleństwo, z całego serca Wam życzę, żeby wszystko się ułożyło i skończyło dobrze. I zaciskam kciuki za wyniki badań krwi. I gratuluję wszystkim Mamusiom, które ostatnio poznały płeć dzieci. Czy coś przeoczyłam, czy sami chłopcy się ujawnili? ![]()
![]() |
#943 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czytałam, ze zazwyczaj jest lewostronne, mój ma prawostronne, więc i może tylko warga będzie. Bo tak to nie ma większego problemu, a jak podniebienie, to jakieś tam wkładki są specjalne do buźki i kilka operacji, ryzyko wad wymowy i inne problemy. A jak warga to w zasadzie tylko blizna. QUOTE=spice1985;24676936]Rozmiarami to się nie przejmuje! Dziecko może mieć do 3 tyg różnicy między terminem z miesiączki, a tym z USG. Moja ma np. długie nogi, ale ogólnie nie jest długa, bo prawie 2 tyg mniej niż z miesiączki wynika. Dzieci różnie rosną, a ten tydzień różnicy u Ciebie to nic. I jak badała mnie lekarka specjalista ds USG i badania narządów itp u płodu, to powiedziała tylko że wielkością się wszystko zgadza i że jest ok, a potem ja się dziwiłam że na tych tabelkach niektóre wymiary są prawie 2 tyg mniejsze niż ja teraz mam tydzień ciąży,ale to podobno norma, bo na ostatnim USG były wszystkie wymiary perfecto, podejrzewam że na następnym też nadgoni ![]() Mam taką nadzieję, i pewnie bym się tak nie martwiła gdyby nie to, ze już coś znalaeziono u mojego maluszka i skoro nawet szlachetne NFZ nagle refinansuje badanie to skłania do myślenia, ze może być coś nie tak... ech... Mój ma wszystko proporcjonalne tzn różnica do 2 dni ale wszystko tak samo malutkiei waga też jak większe pióreczko. A ja jem i jem i jem... oby urósł- bo kopnąc to czasem potrafi tak, że aż ręka na brzuchu mi podskakuje.
Brzuszek rośnie ale coś powoli.... Edytowane przez vipek Czas edycji: 2011-01-28 o 10:11 Powód: dziewczyny pędzą jak szalone :) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
vipek a nie myślałas żeby pójsc do innego ginekologa na usg???
j abym tak zrobiła na Twoim miejscu. i czekac do konca lutego na wizyte u ginekologa to troszke długo. moze pomysl nad zmiana lekarza albo choc na jedna wizyte kontrolna sie do innego umowic. a chodzisz prywatnie czy na NFZ? ![]() ![]() dziewczynki mam taki problem. od trzech dni mam taki dziwny ból gardła, nie zeby mnie cos tam szczypało piekło czy cokolwiek jak przy anginie, ale po lewej stronie jakby mnie ktos bił po migdałku. jak cos mówie io odwróce głowę to mnie aż zatyka i nie moge słwa powiedziec taki ból jakby mnie własnie ktos uderzył. ropy nie mam ale gardło troche czerwone. co to? nigdy tak nie mialam ![]()
#945 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faceci zdominowali płeć piękną ![]() No nic, trzeba czekać na wysyp dziewczynek ![]() Mango08 - gratuluję siusiaka ![]() Aguś - fajniutki ten wózeczek, myślę, że b. dobry wybór ![]() Vipek - czasami lekarze też się mylą, czego Tobie życzę... ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ... Dzień dobry, Mamuśki ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-28 o 10:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani jednej dziewczyny z wczorajszych doniesień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
kurde jak jest duzo [przyczyn rozszczepu wargi;/ masakra
Przyczyny środowiskowe [edytuj] Do przyczyn środowiskowych zaburzających prawidłowy rozwój płodu i mogących prowadzić do wystąpienia rozszczepu należą:
nawet po gorączce moze sie takei cos dziecku zrobic??? ![]()
#948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobiety zazwyczaj przyjezdzaja za wczesnie, bo juz skurczy nie wytrzymuja, ja tez myslalam ze rodze a sie okazalo ze rozwarcie mam na 1cm ![]() Cytat:
![]() 2. maszynka - ![]() 3. o to mi właśnie chodziło z tą pamięcią tylko użyłam lakonicznych okresleń ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Wtajemniczenie
|
agus kurcze musialabys wizualnie porownac, ale chyba nie zroezygnujesz z wozka ze wgl na plecak? zawsze mozesz dokupic tobre wieksza, chociaz ja bym tak z gory plecaka nie przekreslala, a kosz no coz, czytalam opinie ze mamy narzekaja ale to tak jak mowie, ja akurat bede z calym moim dobytkiej jezdzic jak z cyrkiem na kolkach (czytaj zabwki starszego, cos tam do mlodego, i pewnie jeszcze zakupy) wiec zwrocilam na to uwage, ale wiesz, moze sie okazac ze u ciebie np ten koszyk wcale az taki potrzebny nie bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To USG robił specjalista prywatnie- chwalony jest wszędzie więc nie wiem do kogo miałabym iść, do tego jest specem od dziecięcych serduszek i echo więc na pewno jestem w dobrych rękach. Kolejna wizyta to właśnie przede wszystkim to Echo i USG jak się maluszek rozwija. Mam nadzieję, ze pięknie wciąga substancje odżywcze od mamusi i wapń i będzie dużasty na kolejnym USG ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
No właśnie nic- kompletnie nic!!! Stąd to moje wielkie zdumienie! Jestem wychuchana odkąd wiem, że jestem w ciązy a ciąża planowana więc na wszystko zwracałam uwagę.
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moriu poczytalam te opinie szczerze? to zawsze sie znajda jakies negatywne ale ze wszystkim tak jest ogolnie rzecz biorac ludzie mowia, ze mala gondolka kurczaku ogladalam ja na zywo i nie jest mala jest porownywalna do innych a ze ja kupuje wozek na wiosne/lato, bo gondola bedzie jezdzila w niej do pol roku no to nie bed eubierac w zimowe kombinezony z kocami i pierzynami, bo przeciez we wrzesniu nie jest jeszcze az tak zimno aco do spacerowki to szwagierka ma ja i jest super poza tym, kola ma duze a u mnie w okolicy sa dobre drogi/chodniki wiec nie bede narzekac na dziury one sa wszedzie!! no i ten kosz przeciez ten plecak pomiesci potrzebne rzeczy do maluszka nie bede chodzic 10 km na spacer z calym ekwipunkiem ubran na zmianie w plecaczku tylko wtedy jak sie gdzies jedzie to pakuje dziecko i wozek w auto i reszte do torby i jade takze pojedziemy dzisiaj popatrzec za innymi jeszcze ale jak nie zdecyduje sie na nic innego to biore tego ![]() bo jeszcze rozwazalam ten roan 4 runner cena troche wyzsza bo ze wszytkim wychodzi 1450 zl gondola jest extra malutka, piekny stelaz, szybko sie wypina wpina, lekka ale np wieksza niz espiro no i do d. dkolory bo tz sie zielony nie podoba ja niebieskiego nie chce, ani kremowego ani czarnego ![]() a tylko 4 są ![]() no a spacerowka to jest koszmar KOMBAJN jezdzacy ogromne faldy materialu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
vipek a ktoś w rodzinie Twoje lub TŻ miał taki problem??
#953 |
Wtajemniczenie
|
listopadowa ale tak jeden rozmiar większe by mnie bardzo ucieszyły
![]() vipek nie przejmuj się tym że jest mały mój też był taki maleńki że była różnica 3 tygodni a teraz wszystko jest w normie najważniejsze to dużo odpoczywać i cieszyć się tym maleństwem bo ono wszystko czuje a ja wam się pochwalę bo dziś wstałam do toalety tylko raz i to o 6.30 rano ![]()
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
Ja się zawsze w takich sytuacjach zastanawiam dlaczego tak jest. Że my planujemy, robimy badania, zdrowo się odżywiamy, unikamy używek a problemy się pojawiają i tak. A nie mają ich osoby, które np. robią wszystko by się ciąży "pozbyć" i to one przechodzą ciążę bezproblemowo i rodzą w terminie zdrowe dzieci.
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi co to moze byc z tym moim gardłem
![]()
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na powaznie, idz do lekarza. Na pewno to nic takiego.. w ciazy wiele razy ujawniają się jakies nowe, dotąd nieznane symptomy. A może spałas krzywo ? Albo Cię zawiało ? Andziotka, czyli jak pierwsze skurcze sie pojawią to nie jest powód by natychmiast gnac na porodówke? ![]() ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-28 o 10:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Też nie- gdyby tak było to bym była nastawiona,ze może coś takiego się stać. Dlatego po internecie szukałam jak oszalała innych przyczyn i wszystkie wymieniane jako środowiskowe też odpadają!No cóż jestem żywym przykładem na to, że jak coś ma być to będzie mimo braku jakichkolwiek powodów.
Ale naprawdę- tym przestałam się tak strasznie przejmować- marzę o tym by się dowiedzieć, że jest tylko odrobina usteczek. Byleby tylko zaczął przybierać na wadze i rosnać i by z serduszkiem było w porzo i niczego nowego nie odkryli. No i żeby wyniki prób wątrobowych które odbieram za 3,5 godziny pokazały że to tylko głupie uczulenie.
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Im mniej zmienią się piersi w czasie ciąży i karmienia tym lepiej. Do tego trzeba odpowiednio je pielęgnować + nosić dobrze dobrane staniki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ja zapracowana jak zwykle, ale slonce wyszlo, wiec od razu jakos lepiej, staram sie was podgladac, zeby potem nie odpasc w pzredbiegach przy nadrabianiu
![]() Spice! odpisalam na forum, ze ci moge pomoc wieczorkiem jak bede w domu, ale nic mi nie wyslalas, moglam tez na pruva ci napisac, bo pewnie przeoczylas moja odpowiedz na forum w natloku innych postow ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety u nas ze zwolnieniami krucho ![]() ![]() hihi Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dziekuje za zakupowy komplement ![]() ![]() moria dobrze ze nie mam TVN bo jakbym posluchala tego pana co o 12 kilo mowi i jedzeniu za dwoch to rzucilabym czyms w TV na pewno i juz bysmy w ogole nie mieli co ogladac ![]() Wracam do pracy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Ale gonicie, w życiu was nie nadrobie, ja jeszcze ze 20 stron mam do nadrobienia w starym wątku
![]() Vipek podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna. I dobrze bo taka właśnie musisz być. Mojemu koledze urodzil sie syn z rozszczepem podniebienia, najgorsze to to ze byli na specjalistycznym badaniu - zapłacili za to usg 300zł- i radiolog tego nie wykryła. nie mogli się przygotować na to co ich czeka. A czekało ich dużo. Maly przeszedł troche operacji, ale teraz ma już 4 lata i jest zdrowy, nic nie widać, żadnych blizn na twarzy. Ale to wszytsko dzięki wytrwalosci jego rodziców. Z tego co wiem to operacje miał w Warszawie, u nas w Kielcach lekarze chcieli czekać zbyt długo. A dzięki temu ze operacja była szybko to mały normalnie sie rozwijał, przede wszytskim chodzi o jedzenie i mowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.