Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 09:47   #931
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

wozek fajny, czemu masz opory przed plecakiem zamiast torby? ze niby mniej pojemny? a co do kosza... no coz... idealu nie znajdzeisz zawsze bedze jakies malutkie ale... i to tez kwestia indywidualna rozne mamy roznie korzystaja z takich koszy
tak kochana, ze ten plecak to mniej pakowna sie wydaje jak torba
a koszyk na dole, no coz
malutki

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Wydaje się w porządku Ma wszystko co wózek powinien mieć, kwestia przednich małych kółek - zależy po jakim terenie będziesz jeździć jeśli nie masz bruku i lasów wokół to myślę, że spokojnie dadzą radę.
A może poszukaj jeszcze opinii użytkowniczek tego wózka, chyba że już czytałaś:
http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...-air-p6460.htm
http://www.ceneo.pl/;0152239962-10.htm

dzieki slonce, zaraz bede czytac
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
przyszedł czas i na mnie by chwalić się brzuchem

jedno w piżamce jest z 30 listopada a to drugie z dzisiaj.
sliczny
Stary 2011-01-28, 09:49   #932
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

vipek ale to wyszło lekarzowi na zwykłym usg? No i był pewny czy marudził ze musi to sprawdzić?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:49   #933
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
a ja w zasadzie nie wiem ile moja mała waży... nie wpisała mi gin na tej wizycie i zapomniała chyba powiedzieć...Wiem że w 21 tyg ważyła prawie 380 g... to ok? Jak Wasze dziewczynki ważyły w tym tyg?

spice
, moja Gabi ważyła w 19tc 318g więc waga Twojej Królewny uważam, ze jest jak najbardziej oki

Kiedy wreszcie przybędzie nam dziewuszka ???

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-28 o 09:51
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:51   #934
vipek
Zadomowienie

Cytat:
vipku małym brzuszkiem się nie martw, tutaj każda z nas ma inny brzuch, jedne twierdzą, że za duże, inne że za małe, wielkość brzucha to indywidualna sprawa więc tym się nie stresuj, absolutnie

Piszesz, że na usg wszystko wyszło dobrze więc skąd podejrzenie tego rozszczepu? We wtorek idziesz na usg? Wiesz, rozszczep wargi widać dokładnie na usg 4d.

A w ogóle to się nie nastawiaj, że to jest już przesądzone bo znam mnóstwo przypadków, gdzie lekarze dopatrzyli się przeróżnych wad na usg a później dzidzia rodziła się zupełnie zdrowa czego Ci z całego serca życzę
Wiem, że brzuch brzuchem ale jak prawie nic nie urósł a przed ciążą miałam w pasie z 64 cm oo się zastanawiam, gdzie to wszystko się mieści?

W USG wszystko dobrze poza rozszczepem, tzn tak wynika z opisu- wszystkie narządy o prawidłowej echostrukturzze, kręgosłup symetryczny o zachowanej ciągłości, napięcie mięśni prawidłowe, itp itd ale mam napisane, że prawostronny rozszczep wargi i prawdopodobnie podniebienia (i tu się trzymam tego, ze tylko warga !!!)
Martwi mnie tylko to, ze on taki cały malutkiwszystkie rozmiary miał na 20 t choć był to 21.

Kolejne usg będe miałą razem z echo pod koniec lutego. A we wtorek idę do gin pokazać wynik USG.

No i dziś o 15 wyniki prób wątrobowych- żeby wszystko było w normie a to swędzące ch..... to tylko jakieś uczulenie....
Boje się jak nie iwem...

Naczzytaałam się, że hej o tycch rozszczepach- że geetycznie- u nas odpada- że matka paląca lub pijąca- nigdy papierocha w ustach nie miałam a jak rocznie wyszły 3 kieliszki wina to byłoby wow- że niby brak kwasu foliowego- a ja łykąłam sumiennie prawie rok przed zajsciem w ciążę- żże nadmierny stres albo baardzo zanieczyszczoe powietrze- odpada odpada i jeszcze raz odpada- taaaa... i dlatego nie mogę tego zrozumieć- no ale w tej kwestii, przemyśłałam, popłakałam, wzięłam się w garść i trzymam się myśli, ze to tylko ustka i nie mocno- przejdzie operację i będzie okej.

USG było chyba 2D- był pewny co do wargi- oznajmił to, jakby zobaczył na zywo- co do podniebienia coś tam burczał, że chyba łuk też ale.... tego pewny nie był bo nawet w opisie napisał prawdopodobny (bo twierdzi, że to razem jest zazwyczaj)- ale ja wiem, ze nie zawsze i to mi dodaje wiecej otuchy, że aż tak źle nie będzie.

Edytowane przez vipek
Czas edycji: 2011-01-28 o 09:57 Powód: dopisek
vipek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:52   #935
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

vipek nie ma co się załamywać trzeba żyć i z uśmiechem patrzeć w przyszłość
zobaczysz że ze wszystkiego będziesz się jeszcze śmiać

a co do mojego komleksu na temat wyglądu to widzę że chyba nie zrozumiałaś albo nie doczytałaś tego dlaczego jestem na diecie nie dlatego że przejmuję się moim wyglądem zanadto ale ze względu na to że w ciągu 2 tygodni przytyłam 3 kg a to jest niestety zły objaw
nie ja poprosiłam gin o diete a ona sama mi ją poleciła i nie jest to jakaś radykalna dieta że z dnia na dzień przechodzę na same warzywka ale po prostu ograniczenie słodyczy i ogólnie zbyt dużej dawki jedzenia.
Będąc sama w domu na prawdę nie mam co robić a leżąc w łóżku tylko myślę o jedzeniu i dlatego to wszystko

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:54   #936
bzyczka1
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję że przy takim wysypie chłopców moje dziewczę znajdzie sobie odpowiedniego mężczyznę na towarzysza życia Oby wdało się w mamusię z urodą bo w okół mnie zawsze było pełno adoratorów ach jaka mamusia skromna

Dzięki dziewczyny

Aguś co do wózka to ci nie pomogę, mój ma dość spory kosz ale płytki taki na 10cm może 15. No i mam torbę do niego ale w niej to mi się zmieszczą ewentualnie pieluszki na zmianę, butelka i pieluszka do buzi..no na upartego jeszcze chusteczki i coś cienkiego na przebranie A w ogóle ta torba to jest idealna na mojego netbooka

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:57   #937
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No to teraz po wieściach od vipka i mango mamy 25:38 !
Dziewczyny, no i gdzie te nasze chłopaki żony znajdą?
Jak ich taki wysyp, a dziewczynek malutko...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:58   #938
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez vipek Pokaż wiadomość
Wiem, że brzuch brzuchem ale jak prawie nic nie urósł a przed ciążą miałam w pasie z 64 cm oo się zastanawiam, gdzie to wszystko się mieści?

W USG wszystko dobrze poza rozszczepem, tzn tak wynika z opisu- wszystkie narządy o prawidłowej echostrukturzze, kręgosłup symetryczny o zachowanej ciągłości, napięcie mięśni prawidłowe, itp itd ale mam napisane, że prawostronny rozszczep wargi i prawdopodobnie podniebienia (i tu się trzymam tego, ze tylko warga !!!)
Martwi mnie tylko to, ze on taki cały malutkiwszystkie rozmiary miał na 20 t choć był to 21.

Kolejne usg będe miałą razem z echo pod koniec lutego. A we wtorek idę do gin pokazać wynik USG.

No i dziś o 15 wyniki prób wątrobowych- żeby wszystko było w normie a to swędzące ch..... to tylko jakieś uczulenie....
Boje się jak nie iwem...
Vipek ale opóźnienie 1 tydzień to żadne opoznienie ! Nie martw się ! Zobaczysz, że jak śmignie potem, to wszystkich naszych dzidziusiow przegoni.
Ze mną tak było jako z noworodkiem, urodziłam się ważąc 1900gram więc tyle co dobry kurczak, a moja kuzynka ktora urodziła sie 2 tyg przede mną wazyła ponad 3kg. Potem systematycznie cały czas ją gonilam aż w końcu przegoniłam Tak wiec uszy do góry!!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-28, 10:00   #939
vipek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Znajdą znajdą- zawsze są przecież młodsze/starsze roczniki
Stary 2011-01-28, 10:00   #940
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

Boje się jak nie iwem...

Naczzytaałam się, że hej o tycch rozszczepach- że geetycznie- u nas odpada- że matka paląca lub pijąca- nigdy papierocha w ustach nie miałam a jak rocznie wyszły 3 kieliszki wina to byłoby wow- że niby brak kwasu foliowego- a ja łykąłam sumiennie prawie rok przed zajsciem w ciążę- żże nadmierny stres albo baardzo zanieczyszczoe powietrze- odpada odpada i jeszcze raz odpada- taaaa... i dlatego nie mogę tego zrozumieć- no ale w tej kwestii, przemyśłałam, popłakałam, wzięłam się w garść i trzymam się myśli, ze to tylko ustka i nie mocno- przejdzie operację i będzie okej.

USG było chyba 2D- był pewny co do wargi- oznajmił to, jakby zobaczył na zywo- co do podniebienia coś tam burczał, że chyba łuk też ale.... tego pewny nie był bo nawet w opisie napisał prawdopodobny (bo twierdzi, że to razem jest zazwyczaj)- ale ja wiem, ze nie zawsze i to mi dodaje wiecej otuchy, że aż tak źle nie będzie.
Kochana, masz tylko napisany wynik usg? Osoba która robiła badanie nic do ciebie w związku z tym nie mówiła? Tak cie po prostu zostawili z tym opisem?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:00   #941
spice1985
Zadomowienie

Cytat:

Boje się jak nie iwem...

Rozmiarami to się nie przejmuje! Dziecko może mieć do 3 tyg różnicy między terminem z miesiączki, a tym z USG. Moja ma np. długie nogi, ale ogólnie nie jest długa, bo prawie 2 tyg mniej niż z miesiączki wynika. Dzieci różnie rosną, a ten tydzień różnicy u Ciebie to nic. I jak badała mnie lekarka specjalista ds USG i badania narządów itp u płodu, to powiedziała tylko że wielkością się wszystko zgadza i że jest ok, a potem ja się dziwiłam że na tych tabelkach niektóre wymiary są prawie 2 tyg mniejsze niż ja teraz mam tydzień ciąży,ale to podobno norma, bo na ostatnim USG były wszystkie wymiary perfecto, podejrzewam że na następnym też nadgoni

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-01-28 o 10:03
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 10:05   #942
caffelate05
Rozeznanie

mama optymistka podpisuję się pod tym co napisałaś o wadze, kilogramach i diecie w ciąży, myślimy tak samo

vipek witaj na forum! Dużo na Was spadło w ciąży, stres i niepokój o maleństwo, z całego serca Wam życzę, żeby wszystko się ułożyło i skończyło dobrze. I zaciskam kciuki za wyniki badań krwi.

I gratuluję wszystkim Mamusiom, które ostatnio poznały płeć dzieci. Czy coś przeoczyłam, czy sami chłopcy się ujawnili?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:07   #943
vipek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Vipek ale opóźnienie 1 tydzień to żadne opoznienie ! Nie martw się ! Zobaczysz, że jak śmignie potem, to wszystkich naszych dzidziusiow przegoni.
Ze mną tak było jako z noworodkiem, urodziłam się ważąc 1900gram więc tyle co dobry kurczak, a moja kuzynka ktora urodziła sie 2 tyg przede mną wazyła ponad 3kg. Potem systematycznie cały czas ją gonilam aż w końcu przegoniłam Tak wiec uszy do góry!!
No w zasadzie to nie tydzień tylko 16 dni, ja już podaję ten termin poźniejszy po I USG.

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Kochana, masz tylko napisany wynik usg? Osoba która robiła badanie nic do ciebie w związku z tym nie mówiła? Tak cie po prostu zostawili z tym opisem?
Mowił, najpierw to poiwedział, że ma prawostronny, zaczął demonstrowaać na sobie, śmiać się, ze to chłopak to sobie wącha zapuści i nic nie będzie widać. Jak się spytałam, czy tylko warga to powiedziął, ze podniebienie prawdopodobnie też bo to zazwyczaj razem występuje. Ale wiem, że nie zawsze więc może akurat.
Czytałam, ze zazwyczaj jest lewostronne, mój ma prawostronne, więc i może tylko warga będzie. Bo tak to nie ma większego problemu, a jak podniebienie, to jakieś tam wkładki są specjalne do buźki i kilka operacji, ryzyko wad wymowy i inne problemy. A jak warga to w zasadzie tylko blizna.

QUOTE=spice1985;24676936]Rozmiarami to się nie przejmuje! Dziecko może mieć do 3 tyg różnicy między terminem z miesiączki, a tym z USG. Moja ma np. długie nogi, ale ogólnie nie jest długa, bo prawie 2 tyg mniej niż z miesiączki wynika. Dzieci różnie rosną, a ten tydzień różnicy u Ciebie to nic. I jak badała mnie lekarka specjalista ds USG i badania narządów itp u płodu, to powiedziała tylko że wielkością się wszystko zgadza i że jest ok, a potem ja się dziwiłam że na tych tabelkach niektóre wymiary są prawie 2 tyg mniejsze niż ja teraz mam tydzień ciąży,ale to podobno norma, bo na ostatnim USG były wszystkie wymiary perfecto, podejrzewam że na następnym też nadgoni[/QUOTE]

Mam taką nadzieję, i pewnie bym się tak nie martwiła gdyby nie to, ze już coś znalaeziono u mojego maluszka i skoro nawet szlachetne NFZ nagle refinansuje badanie to skłania do myślenia, ze może być coś nie tak... ech...
Mój ma wszystko proporcjonalne tzn różnica do 2 dni ale wszystko tak samo malutkiei waga też jak większe pióreczko. A ja jem i jem i jem... oby urósł- bo kopnąc to czasem potrafi tak, że aż ręka na brzuchu mi podskakuje.

Edytowane przez vipek
Czas edycji: 2011-01-28 o 10:11 Powód: dziewczyny pędzą jak szalone :)
vipek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:08   #944
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

vipek a nie myślałas żeby pójsc do innego ginekologa na usg???
j abym tak zrobiła na Twoim miejscu. i czekac do konca lutego na wizyte u ginekologa to troszke długo. moze pomysl nad zmiana lekarza albo choc na jedna wizyte kontrolna sie do innego umowic. a chodzisz prywatnie czy na NFZ?

dziewczynki mam taki problem.
od trzech dni mam taki dziwny ból gardła, nie zeby mnie cos tam szczypało piekło czy cokolwiek jak przy anginie, ale po lewej stronie jakby mnie ktos bił po migdałku. jak cos mówie io odwróce głowę to mnie aż zatyka i nie moge słwa powiedziec taki ból jakby mnie własnie ktos uderzył. ropy nie mam ale gardło troche czerwone.
co to? nigdy tak nie mialam
Stary 2011-01-28, 10:11   #945
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Nie pamiętam już kiedy przespałam całą noc bez budzenia Budzę się co chwila a to na siku, a to przewracam się z boku na bok. Strasznie wkurzające to jest ale chyba organizm przyzwyczaja się do nocnego wstawania przy dziecku
Ja też kilkanaście razy w nocy maszeruję do toalety

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

a po za tym wszedzie pisza ze waga przytycia w ciazy jest uwarunkowana od wagi przed plus wzrost, a dziewczyny ktore biora leki to juz calkiem inna bajka.

a co do chudniecia przez karmienie to moim zdaniem tak indywidualna sprawa ze tego nie da sie chyba zaklasyfikowac dla ogolu tak samo,

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ja zawsze miałam 70b ale marzy mi się od zawsze 70C myślałam że w ciąży trochę mi urośnie no ale mam jeszcze 3 miesiące...
Kochana, Ty się ciesz, że biust Ci nie rośnie w ciąży

Cytat:

Śliczny brzusio, chuderlaku
Cytat:
a ja w zasadzie nie wiem ile moja mała waży... nie wpisała mi gin na tej wizycie i zapomniała chyba powiedzieć...Wiem że w 21 tyg ważyła prawie 380 g... to ok? Jak Wasze dziewczynki ważyły w tym tyg?
U mnie w 19 t.c. 5 d malutka ważyła 296g.

Cytat:
No to teraz po wieściach od vipka i mango mamy 25:38 !

Faceci zdominowali płeć piękną
No nic, trzeba czekać na wysyp dziewczynek

Mango08 - gratuluję siusiaka

Aguś - fajniutki ten wózeczek, myślę, że b. dobry wybór

Vipek - czasami lekarze też się mylą, czego Tobie życzę...
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...

Dzień dobry, Mamuśki

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-01-28 o 10:12
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:12   #946
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
mama optymistka podpisuję się pod tym co napisałaś o wadze, kilogramach i diecie w ciąży, myślimy tak samo

vipek witaj na forum! Dużo na Was spadło w ciąży, stres i niepokój o maleństwo, z całego serca Wam życzę, żeby wszystko się ułożyło i skończyło dobrze. I zaciskam kciuki za wyniki badań krwi.

I gratuluję wszystkim Mamusiom, które ostatnio poznały płeć dzieci. Czy coś przeoczyłam, czy sami chłopcy się ujawnili?
Same chłopaki
Ani jednej dziewczyny z wczorajszych doniesień

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:13   #947
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

kurde jak jest duzo [przyczyn rozszczepu wargi;/ masakra
Przyczyny środowiskowe [edytuj]

Do przyczyn środowiskowych zaburzających prawidłowy rozwój płodu i mogących prowadzić do wystąpienia rozszczepu należą:
  • vipek a u Ciebie ktres wystapiło??

nawet po gorączce moze sie takei cos dziecku zrobic???
Stary 2011-01-28, 10:15   #948
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
oj nie miej obsesji

a w ogole wczoraj ogarneły mnie watpliwości. bo bede rodzić chyba w tym szpitytalu co siasiek tylko ja tam jakies 30 min bede dojezdzac. a jak nie ebdzie nikogo kto bedzie mogl mnie zawiźc albo beda korki i zaczen rodzic w samochodzie. jakos mnie to przeraza
nie wiem czy porod tak szybko potrwa bo niekoter nkobiety rodza nawet 24 h,a le nie chciąłbym wpasc w jakas dodatkowa panike ze stoje w korku i mam skurcze co 3 min
porody szybkie zdarzaja sie bardzo rzadko szczegolnie u pierworodek,
kobiety zazwyczaj przyjezdzaja za wczesnie, bo juz skurczy nie wytrzymuja,
ja tez myslalam ze rodze a sie okazalo ze rozwarcie mam na 1cm

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Ja znowu siedzę półprzytomna przy kompie mimo, że się wyspałam Myślicie, że to przez słabszą morfologię?
Myślałam, że to kwestia pogody ale w Dzień Dobry mówią, że dziś ciśnienie wysokie

Zdecydowanie polecam maszynkę

Raczej wymagającą nawilżenia, mieszaną, raczej wrażliwą, ze skłonnościami do wyprysków i naczynkową - o taką mam cerę
Kiedyś stosowałam z TBS takie kapsułki z wit.C i trochę mi przesuszały skórę albo coś mi się wydaje

andziotku ram i pamięć to jedno i to samo pewnie chodzi Ci o pojemność dysku. Ja bym wybrała pojemniejszy dysk pamięć można zawsze dokupić ale sprawdź czy jest taka możliwość dopięcia kostki do karty, bo w laptopach jest mało miejsca i nie zawsze się tak da, wtedy trzeba by sprzedać tą starą, mniejszą i kupić nową większą ale to jest chyba łatwiejsze niż wymiana dysku, przerzucanie wszystkich danych, instalowanie na nowo programów itd.
1. nastroj- to raczej od hemoglobiny
2. maszynka - tez tak myślę
3. o to mi właśnie chodziło z tą pamięcią tylko użyłam lakonicznych okresleń , chyba jednak kupie więcej ramu bo mamy dysk przenosny 500gb wiec chyba nam starczy a kupowanie kostki wiąże się z serwisem, zeby gwarancji nie stracic i wiekszymi kosztami

Cytat:
Mogę i ja się przyłączyć do mamuś majowo-czerwcowych?

Cytat:
Andziot ja bym inwestowała w ramy bardziej niż w dysk ja mam taki komputerek tyle że słabszy bo już go od roku użytkuję ale do internetu mi starcza
też tak myślę, choć poczekam na opinię mojego nieziemsko zapracowanego mężula

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:16   #949
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak kochana, ze ten plecak to mniej pakowna sie wydaje jak torba
a koszyk na dole, no coz
malutki

dzieki slonce, zaraz bede czytac

sliczny
agus kurcze musialabys wizualnie porownac, ale chyba nie zroezygnujesz z wozka ze wgl na plecak? zawsze mozesz dokupic tobre wieksza, chociaz ja bym tak z gory plecaka nie przekreslala, a kosz no coz, czytalam opinie ze mamy narzekaja ale to tak jak mowie, ja akurat bede z calym moim dobytkiej jezdzic jak z cyrkiem na kolkach (czytaj zabwki starszego, cos tam do mlodego, i pewnie jeszcze zakupy) wiec zwrocilam na to uwage, ale wiesz, moze sie okazac ze u ciebie np ten koszyk wcale az taki potrzebny nie bedzie.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 10:19   #950
vipek
Zadomowienie

Cytat:
vipek a nie myślałas żeby pójsc do innego ginekologa na usg???
j abym tak zrobiła na Twoim miejscu. i czekac do konca lutego na wizyte u ginekologa to troszke długo. moze pomysl nad zmiana lekarza albo choc na jedna wizyte kontrolna sie do innego umowic. a chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Do ginekologa chodze prywatnie co 3 tygodnie.
To USG robił specjalista prywatnie- chwalony jest wszędzie więc nie wiem do kogo miałabym iść, do tego jest specem od dziecięcych serduszek i echo więc na pewno jestem w dobrych rękach.
Kolejna wizyta to właśnie przede wszystkim to Echo i USG jak się maluszek rozwija. Mam nadzieję, ze pięknie wciąga substancje odżywcze od mamusi i wapń i będzie dużasty na kolejnym USG

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
kurde jak jest duzo [przyczyn rozszczepu wargi;/ masakra
Przyczyny środowiskowe [edytuj]

Do przyczyn środowiskowych zaburzających prawidłowy rozwój płodu i mogących prowadzić do wystąpienia rozszczepu należą:
  • vipek a u Ciebie ktres wystapiło??

nawet po gorączce moze sie takei cos dziecku zrobic???

No właśnie nic- kompletnie nic!!! Stąd to moje wielkie zdumienie!
Jestem wychuchana odkąd wiem, że jestem w ciązy a ciąża planowana więc na wszystko zwracałam uwagę.
Stary 2011-01-28, 10:22   #951
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Aguś co do wózka to ci nie pomogę, mój ma dość spory kosz ale płytki taki na 10cm może 15. No i mam torbę do niego ale w niej to mi się zmieszczą ewentualnie pieluszki na zmianę, butelka i pieluszka do buzi..no na upartego jeszcze chusteczki i coś cienkiego na przebranie A w ogóle ta torba to jest idealna na mojego netbooka
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Aguś - fajniutki ten wózeczek, myślę, że b. dobry wybór
:
dzieki kochane

moriu poczytalam te opinie
szczerze? to zawsze sie znajda jakies negatywne
ale ze wszystkim tak jest
ogolnie rzecz biorac ludzie mowia, ze mala gondolka
kurczaku ogladalam ja na zywo i nie jest mala
jest porownywalna do innych
a ze ja kupuje wozek na wiosne/lato, bo gondola bedzie jezdzila w niej do pol roku
no to nie bed eubierac w zimowe kombinezony z kocami i pierzynami, bo przeciez we wrzesniu nie jest jeszcze az tak zimno
aco do spacerowki to szwagierka ma ja i jest super
poza tym, kola ma duze a u mnie w okolicy sa dobre drogi/chodniki
wiec nie bede narzekac na dziury
one sa wszedzie!!

no i ten kosz
przeciez ten plecak pomiesci potrzebne rzeczy do maluszka
nie bede chodzic 10 km na spacer z calym ekwipunkiem ubran na zmianie w plecaczku
tylko wtedy jak sie gdzies jedzie to pakuje dziecko i wozek w auto i reszte do torby i jade
takze pojedziemy dzisiaj popatrzec za innymi jeszcze
ale jak nie zdecyduje sie na nic innego to biore tego

bo jeszcze rozwazalam ten
roan 4 runner
cena troche wyzsza bo ze wszytkim wychodzi 1450 zl

gondola jest extra
malutka, piekny stelaz, szybko sie wypina wpina, lekka
ale np wieksza niz espiro
no i do d. dkolory
bo tz sie zielony nie podoba
ja niebieskiego nie chce, ani kremowego ani czarnego
a tylko 4 są

no a spacerowka to jest koszmar
KOMBAJN jezdzacy
ogromne faldy materialu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roan-4runner_157.jpg (43,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roan-4runner_162.jpg (50,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-01-28, 10:23   #952
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

vipek a ktoś w rodzinie Twoje lub TŻ miał taki problem??
Stary 2011-01-28, 10:23   #953
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

listopadowa ale tak jeden rozmiar większe by mnie bardzo ucieszyły myślę że mojego męża też

vipek nie przejmuj się tym że jest mały mój też był taki maleńki że była różnica 3 tygodni a teraz wszystko jest w normie najważniejsze to dużo odpoczywać i cieszyć się tym maleństwem bo ono wszystko czuje

a ja wam się pochwalę bo dziś wstałam do toalety tylko raz i to o 6.30 rano

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 10:24   #954
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nic- kompletnie nic!!! Stąd to moje wielkie zdumienie!
Jestem wychuchana odkąd wiem, że jestem w ciązy a ciąża planowana więc na wszystko zwracałam uwagę.
Ja się zawsze w takich sytuacjach zastanawiam dlaczego tak jest. Że my planujemy, robimy badania, zdrowo się odżywiamy, unikamy używek a problemy się pojawiają i tak. A nie mają ich osoby, które np. robią wszystko by się ciąży "pozbyć" i to one przechodzą ciążę bezproblemowo i rodzą w terminie zdrowe dzieci.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:25   #955
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dziewczyny powiedzcie mi co to moze byc z tym moim gardłem
Stary 2011-01-28, 10:25   #956
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość

Same ogonki caffelate !! Ani pół cipeczki

Cytat:

dziewczynki mam taki problem.
od trzech dni mam taki dziwny ból gardła, nie zeby mnie cos tam szczypało piekło czy cokolwiek jak przy anginie, ale po lewej stronie jakby mnie ktos bił po migdałku. jak cos mówie io odwróce głowę to mnie aż zatyka i nie moge słwa powiedziec taki ból jakby mnie własnie ktos uderzył. ropy nie mam ale gardło troche czerwone.
co to? nigdy tak nie mialam
Grazin, nie chce nic mówic - ale to juz pora na L-4
a na powaznie, idz do lekarza. Na pewno to nic takiego.. w ciazy wiele razy ujawniają się jakies nowe, dotąd nieznane symptomy.
A może spałas krzywo ? Albo Cię zawiało ?

Andziotka, czyli jak pierwsze skurcze sie pojawią to nie jest powód by natychmiast gnac na porodówke? ? Bardzo one bolą ?

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-28 o 10:26
Stary 2011-01-28, 10:28   #957
vipek
Zadomowienie

Cytat:
vipek a ktoś w rodzinie Twoje lub TŻ miał taki problem??
Też nie- gdyby tak było to bym była nastawiona,ze może coś takiego się stać. Dlatego po internecie szukałam jak oszalała innych przyczyn i wszystkie wymieniane jako środowiskowe też odpadają!No cóż jestem żywym przykładem na to, że jak coś ma być to będzie mimo braku jakichkolwiek powodów.

Ale naprawdę- tym przestałam się tak strasznie przejmować- marzę o tym by się dowiedzieć, że jest tylko odrobina usteczek.

Byleby tylko zaczął przybierać na wadze i rosnać i by z serduszkiem było w porzo i niczego nowego nie odkryli.
No i żeby wyniki prób wątrobowych które odbieram za 3,5 godziny pokazały że to tylko głupie uczulenie.
Stary 2011-01-28, 10:28   #958
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
listopadowa ale tak jeden rozmiar większe by mnie bardzo ucieszyły myślę że mojego męża też
W ciąży pewnie tak, ale po ciąży (i karmieniu) już nie

Im mniej zmienią się piersi w czasie ciąży i karmienia tym lepiej. Do tego trzeba odpowiednio je pielęgnować + nosić dobrze dobrane staniki.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:29   #959
anula_81
Zakorzenienie

Ja zapracowana jak zwykle, ale slonce wyszlo, wiec od razu jakos lepiej, staram sie was podgladac, zeby potem nie odpasc w pzredbiegach przy nadrabianiu

Spice! odpisalam na forum, ze ci moge pomoc wieczorkiem jak bede w domu, ale nic mi nie wyslalas, moglam tez na pruva ci napisac, bo pewnie przeoczylas moja odpowiedz na forum w natloku innych postow

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja teraz mam o wiele wygodniej bo wszedzie samochodem jade, a wtedy to komunikacja miejska sie pruszałam, no ale wtedy tez blizej centrum mieszkalismy ....

ja nie jezdze autem bo nie mam gdzie parkowac pod praca totalnie, metro jest ok, ale trzeba do niego sie dobic jakos autobusy odpadaja totalnie bo w nich mdleje z braku powietrza
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
ja mam jakas obsesje, ze moj jest za maly brucholek, wszyscy robia oczy, gdziez to niby 7 miesiac: mur:
eee tam piekny! ja w pasie 92 cm
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anulka, ja to Ci bardzo współczuję tego przebijania się przez skandynawskie śniegi szkoda że lekarz nie chce Ci wystawić tego zwolnienia, aby chociaż zmniejszyć wymiar godzin.

Nie pamiętam już kiedy przespałam całą noc bez budzenia Budzę się co chwila a to na siku, a to przewracam się z boku na bok. Strasznie wkurzające to jest ale chyba organizm przyzwyczaja się do nocnego wstawania przy dziecku
ja tez sie budze co chwile, ale chyba takie uroki ciazy
niestety u nas ze zwolnieniami krucho ale dostalam ostatnio 20% wiec godzine dziennie krocej
hihi
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
niezle beda sie chlopaki bic o te nasze dziewczyny
Cytat:
anula_81 a dostałaś wczoraj moje PW?;> bo mi nie odp ani nic. Tzn już mi pomogła mary_poziomkowa,ale jakoś tak ani na forum mi nie odp,ani na PW...jakoś tak dziwnie się poczułam;]
pisalam juz na gorze, przepraszam, ale odpisalam tylko na ogolnym forum, nie zauwazylas widocznie, szkoda, ale jakby co sluze zawsze pomocaja ogolnie zabiegana dosc jestem wiec jak ejstem w pracy duzo mi umyka z waszego pisania niestety
Cytat:

noooo!!!!! miodzio!! malutki jeszcze!
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Cześć,

w końcu Was nadrobiłam i informuję, że wczoraj byliśmy na usg połówkowym i będziemy mieli synka i to całkiem dużego, bo waży już 420g w 20t4d, wymiarami wyprzedza o ponad tydzień.

anula Twoje zakupy są zawsze takie śliczne, rozpływam się przy wszystkich sukienusiach, które wklejasz Co do codziennych przepraw prze śniegi to szczerze współczuje, no i brak słonka. Jednak bardzo chciałabym kiedyś odwiedzić Skandynawię, sądzę, że jest piękna

.
kochana GRATULUJEEEE SYNECZKAAAAAAAAAAA!!!
dziekuje za zakupowy komplementa skandynawia piekna szczegolnie zima..ale czemu ta zima taka dluuga musi byyyyc

moria dobrze ze nie mam TVN bo jakbym posluchala tego pana co o 12 kilo mowi i jedzeniu za dwoch to rzucilabym czyms w TV na pewno i juz bysmy w ogole nie mieli co ogladac

Wracam do pracy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:29   #960
kruczaa
Rozeznanie

Ale gonicie, w życiu was nie nadrobie, ja jeszcze ze 20 stron mam do nadrobienia w starym wątku
Vipek podziwiam Cię, jesteś bardzo dzielna. I dobrze bo taka właśnie musisz być. Mojemu koledze urodzil sie syn z rozszczepem podniebienia, najgorsze to to ze byli na specjalistycznym badaniu - zapłacili za to usg 300zł- i radiolog tego nie wykryła. nie mogli się przygotować na to co ich czeka. A czekało ich dużo. Maly przeszedł troche operacji, ale teraz ma już 4 lata i jest zdrowy, nic nie widać, żadnych blizn na twarzy. Ale to wszytsko dzięki wytrwalosci jego rodziców. Z tego co wiem to operacje miał w Warszawie, u nas w Kielcach lekarze chcieli czekać zbyt długo. A dzięki temu ze operacja była szybko to mały normalnie sie rozwijał, przede wszytskim chodzi o jedzenie i mowe.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości