|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Cytat:
dziwne to wszystko i wg mnie wymaga szybkiej interwencji. morphine, ładnie.
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podbijam swoje jadło błagając o oceny i mam ważne pytanie:Jeśli za jakiś czas chcę by taki jadłospis jak dziś był moim U,to jak dziś ma wyglądać moje P .Czytam wiele jadłospisów ze starych części i mnóstwo dziewczyn ma prześliczne,obfite U,czy jest to możliwe tylko po P?Ile trzeba jeść by na max rozkręcić metabolizm?I czy z dnia na dzień jeść mega dużo?czy stopniowo? O odpowiedz proszę mądre kobitki które się na tym znają i już przeszły co nieco.
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie : -bułka maslem i twarogiem z czosnkiem - kawał chałki z Nutellą pomrańcza II śniadanie : 180 g serka homo. czekoladowego z orzechami i rodzynkami, saszetk (50g) płatków pszennych z suszonymi owocami, gruszka, pomarańcza obiad: 4 duże naleśniki z mięsem mielonym podwieczorek: banan pieczony z łyżeczką sosu toffi, szklanka gorącej czekolady kolacja : rogal obsypany makiem z masłem i pasztetem drobiowym ( grubym plastrem), 2 kromki chleba żytniego , jedna z twarogiem, druga z Nutellą, pomarńcza po :ten sam rogal z maslem i dżemem Prosze o ocene
Walczę o realizację marzeń ! Edytowane przez pati2404 Czas edycji: 2011-01-27 o 20:33 |
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
kochana WINKY
sprawdziłam resztę aż zadzwoniłam do mamy żeby się spytać![]() Więc tak TSH 2,02 FT3 3,06 FT4 9,13 I jak?? Bardzo źle?? Nie pójdę prywatnie bo niemam kasy, musze czekać na wizytę... Czy coś mi jeszcze grozi?? Czy przez to jest mi ciągle zimno, mam połamane paznokcie, włosy mi nie rosną i są szorstkie, a dłonie lodowate i sine?? Moje ręce wyglądają jak u trupa!! I mówię serio... I prosze niech ktoś mi wreszcie powie czy ja mam szansę schudnąc..
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Objawowo jednak, tycie, zimno, słabe włosy i paznokcie, zimne dłonie, wszystko wskazuje na niedoczynność. Może to jednak nie to? Strasznie mi cię szkoda. Wyobrażam sobie, co musisz czuć po przytyciu 26kg na skromnym jadłospisie. Nie wiem, co ci poradzić. Endokrynolog pewno by pomógł, ale miesiąc to jaszcze strasznie długo.
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
a bierzesz jakieś leki na niedoczynnosc???
ja też mam niedoczynnośc tarczycy i mimo to nie tyję, biorę leki ( Eutyrox) i jest lepiej chociaż odczuwam pewne objawy, TSH 2,02 to norma nawet bardzo dobra, z tarczycą trzeba ostrożnie, wyniki szybko się zmnieniają, ja np. w cmarcu- kweietniu miałam duża nadczynnosc TSH 0.019, a w czerwcu po kuracji lekowej, która została przedawkowana z powodu niekompetencji lekarzy było już Tsh 56! do tej pory leczę się z niedoczynnosci od 2009r, teraz Tsh 2,24, ale leki biorę nadal. Idż jak najszybciej do lekarza, niech da ci leki jeśli są ci potrxebne i regularnie rób badania, bo to naprawde szybko się zmnienia. |
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale moi rodzice uważają że wyglądam ślicznie i ważę idealnie... i skoro mam okres,jem i jestem uśmiechnięta to wszystko ok.. A niedoczynność tarczycy olali stwierdzili że ja TYLKO TYJĘ... i to nic poważnego. A ja czuję się do dupy.. Bo jak domu jedzą frytki i schabowy w niedziele, to ja jedna jem gotowny drób i 3łyżki kaszy i dalej tyję/ to przykre-ale niemartwi mnie tak jak te ręce i ciągłe uczucie zimna..... Dzięki... |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
cześć, długo czytam wasze posty, jeszcze niedawno moje jadłospisy nadawały się do niczego mam 'resztki' ed, jednak rodzice i przyjaciółki pomogły mi się wygrzebać z czegoś, co zaczęło podejrzanie przypominać an.
Śniadanie: paluch graham z masłem i szynką, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem, II śniadanie: garść paluszków solonych, 2 mandarynki, kawa zbożowa taka jak poprzednio Obiad: talerz zupy ogórkowej z ziemniakami i marchewką Deser: jabłko, mandarynka jakaś marchewka wpadła Kolacja: duży jogurt truskawkowy, kilka krakersów (jakoś nie miałam apetytu, przeważnie jem na kolację 2 kromki chleba żytniego z szynką) W ciągu dnia około litr wody, herbata. co mam zmienić? prawdę mówiąc delikatnie, co jakiś czas tyję kilka dag na tym co jem, bo wcześniej odżywiałam się tragicznie. moja waga jest już w normie. walczę o @. teraz mam ferie, ale gdy chodzę do szkoły mój jadłospis wygląda mniej więcej tak: 7.00 owsianka- szklanka mleka 3,2%, 3 łyżki płatków, łyżeczka cukru 11.00 2 kromki złożone z masłem, szynką i ogórkiem, papryką 15-15.30 obiad (spaghetti/filet z kurczaka z ziemniakami i surówką/kluski/pierogi/żurek/pomidorowa- normalne rzeczy) potem przegryzam marchewkę/mandarynkę/jabłko 18-18.30 2 kromki z masłem i szynką, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem czasami jem trochę orzechów pod wieczór, ale mój żołądek ciężko ogólnie znosi orzechy i boli mnie brzuch po nich. co o tym sądzicie? co jest do zmiany? zaznaczam że nie przepadam za serkiem wiejskim, homogenizowanym, serem żółtym. dziękuję z góry za rady.
|
|
|
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trochę mało tego. Wagą się nie przejmuj - w końcu wszystko się unormuje i przestaniesz tyć. Póki co walcz o okres. Pamiętaj o tłuszczach. Oprócz orzechów ich źródłem są też tłuste ryby, awokado czy oliwa z oliwek/olej rzepakowy. |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1392 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Winky;24664002]
Cytat:
ja tez miałam niedoczynność tarczycy (po ed) ale po pierwszym miesiącu na lekach sie wyregulowało, potem dostałam malutka dawkę na kolejny miesiąc, i od tamtego czasu nie biore leków.mineło kilka lat a ja mam wyniki ok. a wiecie co - jest jeszcze takie cos jak usg tarczycy - może tam cos jest nie tak, moja mam np miała wyniki tsh itp ok, a ma guzka który wyszedl na usg ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R
Śniadanie Kromka razowca z chudą szynką z kurczaka i ogórkiem Kromka razowca z tuńczykiem Zielona herbata II śniadanie Zmiksowane kiwi z truskawki i do tego jogurt oraz 2-3 łyżki otrąb oraz kawa z mlekiem Obiad Pierś z kuraka pieczona w piekarniku w woreczku, kalafior i brokuł oraz sos jogurtowo-czosnkowy Podwieczorek Serek homo i garść orzechów Kolacja Tuńczyk I jak?
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybaczcie wtracenie sie ale zabiłabym za Twoje II sniadanie ! ! !
|
|
#1396 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
Waga dzis 30,9 kg(+1,3 kg w 2 tyg.
)Wczorajsze P: Sn: kasza manna, 2 kromki chleba- 1 z bialkiem jajka(dzis juz cale jajo zjadlam ),2 z serkiem Hochland, warzywa +herbata z cytryna2 sn: salatka owocowa(2/3 bananka,kiwi,mala pomaranczka), serek homogenizowany waniliowy Gratka 120g + 3 Lu Petitki w czekoladzie Obiad: rosol z kluskami, surowka z kapusty czerwonej +miesko z potra ki z kurczaka(taki jakby gulasz) +ziemniaki Podw: jogurt naturalny Danone 180g z wkrojona polowka banana,kiwi i mandarynka, 3 kostki gorzkiej czekolady Kol: 3 kromy chleba lekko z moim maslem-nie szpitalnym:-P(zaczynam smarowac-postep ) + 2plasterki poledwicy i caly twarozek domowy Piatnicy 150g![]() Po kol: ryz na mleku Belriso 180g o smaku czekoladowym- uwielbiam! pyszne i w miare zdrowe bo mam bzika na tym punkcie...Dzis mialam rano dylemat,bo przewaznie jest tu na sniadanie jakas szyna,to ja jem swoje produkty.Dzis sobie jajo naszykowalam,a okazalo sie,ze jest ser zolty +marmolada. Ale zjadlam swoje jajo z zoltkiem! ok?
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
No to moje U a może P (dalej tego nie wiem):
I śniadanie: 4 kromki chleba żytniego z soją z masłem i cammebretem (pół opakowania czyli ok.60g),duży pomidor,mała marchewka trochę potem:jabłko jogurt naturalny,kawa roz.z mlekiem, 8 ciastek owsianych ze śliwką,figą i rodzynkami :P II śniadanie: 6 łyżkowa owsianka z ok.350ml mleka 2%+7 mega rodzynek+banan trochę potem: znowu kawa roz.z mlekiem i 4 ww ciastka Obiad:pierś z kurczaka ok.200g, woreczek kaszy gryczanej,buraczki ok.200g Podwieczorek:marchewka,10 nerkowców,2 big mandaryny,serek homo nat.,10 migdałów,1 bounty dark :P i znowu kawa roz.z mlekiem Kolacja: 3 kromki chleba żytniego z soją z masłem,ok.160g półtłustego twarogu,2 łyżeczki powideł śliwkowych ,przyprawy,pomidorróżne herbaty,trochę wody, i od jutra ograniczam kawy rozpuszczalne.A poza tym z dzisiejszym jedzeniem czuję się super, nie jest za dużo ,nie jest za mało,bardzo bym chciała mieć takie U. Proszę o rady i komentarze. Cytat:
Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2011-01-28 o 10:01 |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Od piątku jadłam tragicznie, posiłki były redukcyjne, ale bardzo nieregularne, więc postanowiłam nawet ich nie nie wpisywać.
Za to dziś, przedstawia się to tak. Redukcja. śniadanie 7.00 Owsianka: -4,5 łyżki płatków owsianych -2 łyżki otrębów żytnich -1 łyżka zarodków pszennych -duże jabłko -ponad szklanka mleka 1,5% -cynamon II śniadanie 10.45 Kanapka złożona z dwóch kromek chleba żytniego z białaym serem i papryką + mandarynka III śniadanie 13.00 serek wiejski z dwiema kromkami chleba razowego z papryką obiad 16.00 ryż brązowy lub ziemniaki, smażona ryba (można to zrobić na teflonie? bo niestety jest już w panierce) sałatka z sałaty, pomidora, papryki, oliwek i awokado kolacja 21.00 sałatka z tuńczyka w sosie własnym z pomidorami i czerwoną cebulką. Wydaje mi się, że w pierwszej części dnia zjadłam zbyt dużo, tym bardziej, że moje zapotrzebowanie kaloryczne to około 1500 kcal. Dodam, że wieczorami ćwiczę godzinę siłowo, lub siło i aerobowo. Więc jak to wygląda? Proszę o ocenę
Edytowane przez Jedwabna Czas edycji: 2011-01-28 o 14:14 |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widziałam ostatnio tylko pakowaną z Kamisa za 10 zł, nigdzie wiecej nie widziałam "przyzwoitej", swiezej, i w miare stojaca cenowo. |
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
Moje R
I- Owsianka- 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyzki kaszy jaglanej, starte jabłko + suszona żurawina, na wodzie , kiwi II- duza kanapka z ciemnym chlebem, sałatą pekińską, szynką drobiową, pomidorem, szczypiorkiem, polane jogurtem naturalnym+ bazylia III- Danio+ duże jabłko IV- ok. 250 g warzyw na patelnię, kawałki kurczaka( robione na patelni teflonowej z przyprawą do gyrosa), makaron razowy V- serek wiejski leeki z rzodkiewką i szczypiorkiem uśmiecham się o ocenkę ![]() na diecie jestem od ok. 23 listopada, do stycznia schudłam 4,5 kg, a od 3 tygodni jakos na wadze nie ubywa. ;/ Dosc czesto jem jogurty(light z jogobelli) i serki Danio, myslicie ze to moze byc przyczyna tego zastoju? Z góry dziekuje
Edytowane przez ma.s Czas edycji: 2011-01-28 o 15:32 |
|
|
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Z tym, że danio i duże jabłko to chyba nie posiłek.A co do zatrzymania wagi - każdy organizm chyba inaczej reaguje, więc spróbuj odstawić tego Danio, a zamiast tego zjedz np. serek homo naturalny + trochę miodu i owoce do tego. A nóż waga drgnie . A z zastojem wagi to sama nie jesteś . Mnie też się zatrzymała, no ale zobacze co będzie dalej. Z tym, że u mnie to trwa około tydzień.Moja eRka na jutro: Śn: pancakes (z mąki ok 80-100g orkiszowej razowej, mleko, białko, prosze do pieczenia, trochę cukru pudru - góra łyżeczka, łyżeczka oleju rzepakowego) IIśn: owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, szklanka mleka 2%; duże jabłko Obiad: zupa pomidorowa, upieczony kotlet z panierką z otrąb i białka, ok. 40g makaronu/ryżu brążowego Podw: zupa pomidorowa, kilka orzechów włoskich, pstrąg Kolacja: 150g wieśniaka Zamienić lepiej I śniadanie z II? Tak apropo zatrzymania wagi jeszcze - w takim momencie zrezygnować lepiej z "grzeszków" (nie wiem, czy te naleśniki tak traktować? ), czy jeść jak się jadło? A może jeść własnie trochę więcej, żeby rozkręcic metabolizm? Mam dzisiaj straszną ochote na pizze, ale nie wiem czy nie lepiej zrezygnować w czasie zastoju wagi
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-01-28 o 17:43 |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� XIII
Cytat:
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Moje na Redukcji
Śniadanie: płatki owsiane, na szklance mleka 2%, do tego kilka rodzynek i trochę orzechów. Czasem jakiś suszony owoc, pół łyżeczki miodu. ( czy powinnam zrezygnować z miodu i owoców suszonych?) II śniadanie: kanapka z serkiem typu almette i szynka, jabłko lub inny owoc Obiad: kotlet z kurczaka z ryżem brązowym, jakaś sałatka domowa typu fasolka szparagowa, ogórki i pomidory wszystko z octu lub pierogi ruskie lub z grzybami i kapusta, gotowane, nie smażone bez tłuszczu i innych dodatków. Czasem ryż z piersią z kurczaka smażoną, do tego sałatki jak wyżej Trening: ok godzina 15 minut na siłowni Po treningu: 2 jaja gotowane, potem jeszcze jakiś serek wiejski wpadnie, jogurt, czasem kanapka z serkiem lub makrela w pomidorach To juz jest ok godziny 19 potem raczej nic już nie jem, chyba że łyżka otrąb. W ciągu dnia pije czerwone herbatki Zero słodyczy Schudłam 4 kg ale od tej pory waga stoi w miejscu:/ Nie ma ktoś linka lub nie pamięta tytułu wątku gdzie ktoś pisał o tym dlaczego mimo ćwiczeń i diety waga stoi? I jakie są etapy zrzucania kg?
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R/U :
Ś: owsianka ( 3 łyżki płatków, 2 łyżki otrąb) na wodzie i mleku 2 % z resztką jogurtu waniliowego O: zupa dyniowa (miseczka 300 ml) z grzanką z chleba ciemnego P: trzy kruche ciastka, łyżka lodów K: wieśniak z warzywami ( pomidor, papryka, ogórek konserwowy) 2 śniadania nie ma, bo wstaje dosyć późno, a mleko muszę rozrabiać z wodą, bo po takim " zwykłym mnie brzuch boli.
|
#1409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzisiejszy snowboardowy dzień: 1. 2 kromki orkiszowe, masło, 2 plasterki szynki jazda na desce 2. jedna kromka orkiszowa, masło, szynka jazda na desce 3. talerz barszczu, 3 łyżki ziemniaków, pół grubej parówki pokrojonej w paseczki i podsmażonej 4. miseczka ryżu preparowanego i kilka krakersów, jabłko 5 jeszcze nie wiem, pewnie kromka z czymś, bo nie mam nic ciekawego w lodówce ;d jak to dzisiaj wygląda? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

,przyprawy,pomidor
i mam ważne pytanie:
.
które się na tym znają i już przeszły co nieco.

! ! !

gdzie kupujesz?
), czy jeść jak się jadło? A może jeść własnie trochę więcej, żeby rozkręcic metabolizm? Mam dzisiaj straszną ochote na pizze, ale nie wiem czy nie lepiej zrezygnować w czasie zastoju wagi