|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
ja dzisiaj ide na pierwsza wizyte do gin niewiem czy cos bedzie juz widac. nie moge sie doczekac
ale musze isc chociazby dlatego ze mam straszne bole brzucha chce zeby to lekarz skontrolowal. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. strasznie sie denerwuje
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale i tak niewiele było widać, czarną plamke tylko.Mi nic takiego nie mówił zeby nie współżyć czy coś. Ciesze się ze są ferie, bo nie mam zajec w przedszkolach ale od poniedziałku znowu, a dzieciaki chore przychodzą często zobacze co mi lekarz powie w poniedziałek jak będe musiała, to zrezygnuje z pracy.natka, to nieźle z tymi bliźniakami ![]() kapka, ja się chyba zapisze w II trymestrze na zajęcia dla przyszłych mam i na basen chce pochodzić ale nie wiem co z tego wyjdzie ![]() Muszę troche moze wzmocnić mięśnie bo mam problemy z kolanami, biodrami i kręgosłupem i boję się ze jak przybędzie mi kg to będzie nienajlepiej. Witam nowe mamusie |
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie nowe mamy, postaram się Was wieczorem dopisać
![]() Tredulka, trzymam za wizytę.U mnie dzisiaj też sądny dzień
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
agnyska trzymam kciuki najmocniej
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stram się jeść owoce, nie jestem taka "zatkana" w środku. Ja z zachcianek wczoraj zjadłam cały słoiczek marynowanych pieczarek, jak mi się potem cudownie odbiło - wkońcu! Cytat:
trzymam kciuki !
|
|
|
#516 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kolei nie mam żadnych mdłości, nic kompletnie, tylko piersi wrażliwe się zrobiły teraz, bo wcześniej to bolały strasznie
|
#517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj się kłuć, w poniedziałek wyniki, zbankrutuje przez to wszystko![]() Witam nowe mamuśki |
|||
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
u mnie tez na razie apetyt nie dopisuje a nie wspomne juz o jedzonku smazonym albo pieczonym bleee...ale po pierwszym trymestrze bedzie juz oki i napewno nadrobimy kgA wogole to mam pytanie-jak jest z zawszymi nastrojami??Jestescie tez lekko rozdraznione????Bo u mnie jak na razie taki nastroj dopisuje ![]() Pozdrawiam mamuske co ma tez juz coreczke 6 letnia ja mam syna 5 letniego wiec mamy dzieci z najgorszego odchowane ale mysle ze taka roznica wieku miedzy dziecmi jest dobra troszke juz zapomnialysmy jak to bylo z pieluchami heheh ale napewno szybko nam sie przypomni hehe.Moj synek jest bardzo zywiolowy i troszke sie martwie jak to bedzie z dwojeczka ale musimy dac rade )))Rodzenstwo napewno dobrze zrobi naszym jedynakom ![]() Pozdrawiam wszystkie mamuski |
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
ja mam humor jak w kalejdoskopie, jednego dnia jestem pelna pozytywnej energi i usmiechnieta a drugiego niewidomo z czego plakac mi sie chce. Wczoraj to w ciagu godziny rozplalam sie , usmialam i nakrzyczalam na mojego tż a on patrzyl na mnie jak na wariatke. Sama siebie nie poznaje:/
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to zawsze mam zmienne humory i nerwus ze mnie ;D więc trudno powiedzieć czy coś się zmieniło. Rozbraja mnie tylko jak mój tż mówi, że mam się nie gniewać bo będzie miał znerwicowane dziecko
U mnie od wczoraj hitem jest kasza jęczmienna z sałatką z kiszonej kapusty. Mogłabym to jeść i jeść
|
|
|
|
#523 |
|
Przyczajenie
|
To widze,ze nie jestem sama z humorkami
)))![]() ![]()
|
|
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wiem co mam zrobić
![]() Zrobiłam dziś kolejny test i negatyw... Umówiłam się do ginekologa za 2 tyg., ale ja tyle nie wytrzymam ![]() Miesiączki nie mam nadal (jest już tydzień po terminie, a od 2 tyg mam bóle)... brzuch mi chyba zaraz rozsadzi bo boli mnie tak jak na miesiączkę tyle, ze kilka razy mocniej niż zwykle. Zjadłam tyle no-spy forte dziś i nic nie pomaga ![]() Wymiotowałam już kilka razy... I cały czas mnie mdli... TŻ do 21 w pracy, a sama w takim stanie nie chcę wychodzić na miasto. Myślicie, że jeśli pojadę z nim wieczorem na izbę przyjęć lub pogotowie to skierują mnie na ginekologię? Gdzie ja w nocy lekarza dorwę? Najgorsze jest to że jutro mam egzaminy na uczelni do której jadę godzinę pociągiem
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dziwny brak @ Tak czy siak proponuję szpital bo cokolwiek Ci nie dolega masz odpowiedniego lekarza na miejscu.
|
|
|
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
Też uważam Mrówa że powinnaś iść do lekarza albo do szpitala, może nie daj bóg Ci coś dolega, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i się nie stresowała.
Ja co do humorków, to potrafię płakać o byle co i chodzę rozdrażniona. Jeść też bym jadła fast food-y kebab ciągle za mną chodzi a jak idę spać to jestem głodna i ciągle myślę o smażonym mięsku albo o takim z grilla ![]() ![]() i jestem jak dziecko muszę jeść co 3 godziny bo już mi burczy w brzuchu! jak tak dalej pójdzie to będę jak hipopotam, a tz będzie mi śpiewał tą piosenkę z Madagaskaru http://www.youtube.com/watch?v=YGZfi...CEFE131692C46E |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówaa, idź koniecznie do lekarza. Na pogotowie jedźcie albo poszukaj na necie czynnej przychodni u Ciebie w mieście, zawsze ma jakaś nocne i weekendowe dyżury.
|
|
|
|
#528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
straszne to jest
|
||
|
|
|
#529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czuje, ze z lewej strony tam gdzie znajduje się jajnik mam coś powiększone i bolesne ![]() Cytat:
Cała biurokracja Nie wiem ![]() Ale to chyba na teście coś by pokazało? No pojadę z TŻetem wieczorem tam do przychodni autem bo na autobusy nie mam zdrowia ;/
Edytowane przez Mrówaaa Czas edycji: 2011-01-28 o 16:49 |
||
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam Ci dają ewentualne skierowanie do szpitala. Co do pozamacicznej to test raczej byłby pozytywny. Oby wszystko było ok |
|
|
|
|
#531 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już teraz mam problem z kupieniem dobrego a co będzie potem Chyba, że mi się obwód pod biustem zmieni.
|
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
A kupowałaś kiedyś przez internet? Ja się boję
Cytat:
Ja się jeszcze mieszczę (ale rym ) ale są takie ściśnięte i potem bolą, teraz np chodzę po domu bez![]() Tredulka jak tam wizyta?? Daj znać koniecznie!
|
|
|
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie pisze z moja młodsza siostra SMS i nie wiemy czy czasem nie zaliczyła "wpadki" bo od 41 dni nie ma @! Jutro jadę do niej z testami bo jeszcze ich parę mam a mi już nie potrzebny. niektórzy to maja! a moja jedna siostra cioteczna dowiedziałam się właśnie ze pojechała do szpitala bo ma krwawienie (jest w ciąży) mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
pani gin potwierdzila ciaze, powiedziala ze wszystko ladnie sie rozwija w macicy widziala pechcerzych i cialko zolte
czy jak to sie tam nazywa ![]() ![]() powiedziala ze wg usg to 5 tydzien ale sie ciesze![]() juz powiedzielismy rodzicom oni sie tez straaasznie ciesza. A bol brzucha to powiedziala ze normalne bo macica sie rozciaga pierwszy raz w zyciu ![]() jupi jupi fasola rosnie ![]()
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się martwię upławami. Jak mają chociaż trochę inny kolor niż biel to panika roku
![]() Myślicie że jakieś drobne przebarwienia są groźne? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym musiała na kartce sobie zapisać o co mam pytać bo potem będzie jak ostatnio Szłam przede wszystkim po zaświadczenie o ciąży do pracy i w końcu o nim zapomniałam i musiałam czekać znowu |
||
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Tredulka, to ładnie usg wyszło
Dzięki za kciuki U mnie usg wypadło ... zaskakująco Pokazał się zarodek z bijącym sercem (jak gin podkręcił dźwięk to nawet TŻ na korytarzu słyszał) Żeby nie było tak kolorowo - jest za mały o tydzień, pęcherzyk dopiero mały, za to żółtko za wielkie Lekarz powiedział, że tylko czekać i zobaczymy co będzie dalej, ale rokowania są oczywiście lepsze niż były Nie mam karty ciąży, żadnych zleconych badań, jedynie cztery zdjęcia usg. Kolejna wizyta za dwa tygodnie ![]() Cotynato, a inny kolor śluzu to znaczy jaki? Bo ja tam białego nie mam, tylko żółty
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-01-28 o 21:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

ale musze isc chociazby dlatego ze mam straszne bole brzucha
chce zeby to lekarz skontrolowal. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. strasznie sie denerwuje

nie dźwigać, nie męczyć się,nie przebywać z osobami chorymi i unikać okazji do spotkania takich osób. kazał odpoczywać, relaksować się.
no ale i tak niewiele było widać, czarną plamke tylko.
za wizytę.

Pokazał się zarodek z bijącym sercem (jak gin podkręcił dźwięk to nawet TŻ na korytarzu słyszał)