Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 08:39   #511
tredulka
Raczkowanie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

ja dzisiaj ide na pierwsza wizyte do gin niewiem czy cos bedzie juz widac. nie moge sie doczekac ale musze isc chociazby dlatego ze mam straszne bole brzucha chce zeby to lekarz skontrolowal. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. strasznie sie denerwuje
tredulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 08:48   #512
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
u was tż był na usg jak biło serduszko? ja będę miała usg na następnej wizycie ale lekarz powiedział że bez tż bo to jest krępujące, ale na następnych usg takich normalnych przez brzuszek to może tż przyjść tylko żeby go uprzedzić więcej czasu nam zarezerwuje.

a co mówił wam lekarz? Mi mówił żeby się nie stresować, nie denerwować,NIE WSPÓŁŻYĆ!!! wam też tak mówił? jak teraz mi się bardziej chce niż wcześniej nie dźwigać, nie męczyć się,nie przebywać z osobami chorymi i unikać okazji do spotkania takich osób. kazał odpoczywać, relaksować się.
ostatnio miałam usg dopochwowe i własnie też bez tż bo lekarz stwierdził ze to kepujące dla facetów i często są w szoku no ale i tak niewiele było widać, czarną plamke tylko.

Mi nic takiego nie mówił zeby nie współżyć czy coś. Ciesze się ze są ferie, bo nie mam zajec w przedszkolach ale od poniedziałku znowu, a dzieciaki chore przychodzą często zobacze co mi lekarz powie w poniedziałek jak będe musiała, to zrezygnuje z pracy.

natka, to nieźle z tymi bliźniakami

kapka, ja się chyba zapisze w II trymestrze na zajęcia dla przyszłych mam i na basen chce pochodzić ale nie wiem co z tego wyjdzie
Muszę troche moze wzmocnić mięśnie bo mam problemy z kolanami, biodrami i kręgosłupem i boję się ze jak przybędzie mi kg to będzie nienajlepiej.

Witam nowe mamusie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:02   #513
agnyska81
Zakorzenienie

Witajcie nowe mamy, postaram się Was wieczorem dopisać

Tredulka, trzymam za wizytę.

U mnie dzisiaj też sądny dzień

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 09:20   #514
acelinka
Zakorzenienie

agnyska trzymam kciuki najmocniej
Stary 2011-01-28, 10:03   #515
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamuśki

Ja mam podobnie, jak pomyślę o zwykłym obiedzie to brrr... Za to fast foody to bez problemu mogę wcinać Staram się nadrabiać owocami, sokami typu Kubuś i jogurtami bo to mi na szczęście wchodzi.
Gdybyś całą ciążę tak jadła to mogło by zaszkodzić ale na początku chyba nie. Ja czekam do końca I trymestru bo chcę wreszcie normalnie jeść
Też czekam do końca 1 trymestru może ciut się poprawi i będę mogła jeść
Stram się jeść owoce, nie jestem taka "zatkana" w środku.
Ja z zachcianek wczoraj zjadłam cały słoiczek marynowanych pieczarek, jak mi się potem cudownie odbiło - wkońcu!

Cytat:
Napisane przez buliczek26 Pokaż wiadomość
Witam kochane dziewczyny, jesli moge to dolaczam do waszej grupy, test pokazal dwie kreski a wedlug moich obliczen termin przypada na 26 wrzesnia, strasznie sie ciesze i jestem bardzo podekscytowana, niestety na wizyte u lekarza musze troche jeszcze poczekac, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, pozdrawiam wszystkie przyszle (wrzesniowe i pazdziernikowe mamy)
Pytalas o imie i o wiek wiec nazywam sie Anna i mam 29 lat

pozdrawiam
Anulka
O masz datę przypadającą na moje urodziny trzymam kciuki !

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
agnyska trzymam kciuki najmocniej

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 10:26   #516
AgnesD
Rozeznanie

Ja z kolei nie mam żadnych mdłości, nic kompletnie, tylko piersi wrażliwe się zrobiły teraz, bo wcześniej to bolały strasznie zachcianek też nie mam (przynajmniej tak mi się wydaje) no może raz na żelki kwaśne.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:25   #517
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
myślałyście dziewczyny nad jakimiś ćwiczeniami w czasie ciąży?Ćwiczenia na ręce, nogi?
Ja mam zamiar chodzić na basen raz w tygodniu - mam bardzo blisko to może się zmobilizuję

Cytat:
Napisane przez tredulka Pokaż wiadomość
ja dzisiaj ide na pierwsza wizyte do gin niewiem czy cos bedzie juz widac. nie moge sie doczekac ale musze isc chociazby dlatego ze mam straszne bole brzucha chce zeby to lekarz skontrolowal. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. strasznie sie denerwuje
Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Też czekam do końca 1 trymestru może ciut się poprawi i będę mogła jeść
Stram się jeść owoce, nie jestem taka "zatkana" w środku.
Ja z zachcianek wczoraj zjadłam cały słoiczek marynowanych pieczarek, jak mi się potem cudownie odbiło - wkońcu!

O masz datę przypadającą na moje urodziny trzymam kciuki !

Ja z odbijaniem nie mam problemu , aż mi głupio przy TŻ bo non stop bekam Byłam dzisiaj się kłuć, w poniedziałek wyniki, zbankrutuje przez to wszystko

Witam nowe mamuśki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 12:19   #518
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z odbijaniem nie mam problemu , aż mi głupio przy TŻ bo non stop bekam Byłam dzisiaj się kłuć, w poniedziałek wyniki, zbankrutuje przez to wszystko

Witam nowe mamuśki
No mnie pokuli w szpitalu i zrobili wszyściutkie badania, ale cos kosztem czegoś, chyba jednak wolałabym zapłacić a nie spędzić prawie tygodnia w szpitalu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 12:41   #519
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
No mnie pokuli w szpitalu i zrobili wszyściutkie badania, ale cos kosztem czegoś, chyba jednak wolałabym zapłacić a nie spędzić prawie tygodnia w szpitalu
Oj jakbym miała wybierać to też bym wolała zapłacić Teraz tylko ważne żeby wyniki były ok

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-28, 12:57   #520
aniula29
Przyczajenie

Czesc dziewczyny u mnie tez na razie apetyt nie dopisuje a nie wspomne juz o jedzonku smazonym albo pieczonym bleee...ale po pierwszym trymestrze bedzie juz oki i napewno nadrobimy kg
A wogole to mam pytanie-jak jest z zawszymi nastrojami??Jestescie tez lekko rozdraznione????Bo u mnie jak na razie taki nastroj dopisuje
Pozdrawiam mamuske co ma tez juz coreczke 6 letnia ja mam syna 5 letniego wiec mamy dzieci z najgorszego odchowane ale mysle ze taka roznica wieku miedzy dziecmi jest dobratroszke juz zapomnialysmy jak to bylo z pieluchami heheh ale napewno szybko nam sie przypomni hehe.Moj synek jest bardzo zywiolowy i troszke sie martwie jak to bedzie z dwojeczka ale musimy dac rade)))
Rodzenstwo napewno dobrze zrobi naszym jedynakom

Pozdrawiam wszystkie mamuski
aniula29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:37   #521
tredulka
Raczkowanie

ja mam humor jak w kalejdoskopie, jednego dnia jestem pelna pozytywnej energi i usmiechnieta a drugiego niewidomo z czego plakac mi sie chce. Wczoraj to w ciagu godziny rozplalam sie , usmialam i nakrzyczalam na mojego tż a on patrzyl na mnie jak na wariatke. Sama siebie nie poznaje:/
Stary 2011-01-28, 13:43   #522
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja to zawsze mam zmienne humory i nerwus ze mnie ;D więc trudno powiedzieć czy coś się zmieniło. Rozbraja mnie tylko jak mój tż mówi, że mam się nie gniewać bo będzie miał znerwicowane dziecko U mnie od wczoraj hitem jest kasza jęczmienna z sałatką z kiszonej kapusty. Mogłabym to jeść i jeść

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:49   #523
aniula29
Przyczajenie

To widze,ze nie jestem sama z humorkami)))
aniula29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 16:05   #524
Mrówaaa
Rozeznanie

Dziewczyny nie wiem co mam zrobić
Zrobiłam dziś kolejny test i negatyw... Umówiłam się do ginekologa za 2 tyg., ale ja tyle nie wytrzymam
Miesiączki nie mam nadal (jest już tydzień po terminie, a od 2 tyg mam bóle)... brzuch mi chyba zaraz rozsadzi bo boli mnie tak jak na miesiączkę tyle, ze kilka razy mocniej niż zwykle.
Zjadłam tyle no-spy forte dziś i nic nie pomaga
Wymiotowałam już kilka razy... I cały czas mnie mdli...
TŻ do 21 w pracy, a sama w takim stanie nie chcę wychodzić na miasto. Myślicie, że jeśli pojadę z nim wieczorem na izbę przyjęć lub pogotowie to skierują mnie na ginekologię?

Gdzie ja w nocy lekarza dorwę?

Najgorsze jest to że jutro mam egzaminy na uczelni do której jadę godzinę pociągiem
Stary 2011-01-28, 16:09   #525
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrówaaa Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś kolejny test i negatyw... Umówiłam się do ginekologa za 2 tyg., ale ja tyle nie wytrzymam
Miesiączki nie mam nadal (jest już tydzień po terminie, a od 2 tyg mam bóle)... brzuch mi chyba zaraz rozsadzi bo boli mnie tak jak na miesiączkę tyle, ze kilka razy mocniej niż zwykle.
TŻ do 21 w pracy, a sama w takim stanie nie chcę wychodzić na miasto. Myślicie, że jeśli pojadę z nim wieczorem na izbę przyjęć lub pogotowie to skierują mnie na ginekologię?

Najgorsze jest to że jutro mam egzaminy na uczelni do której jadę godzinę pociągiem
A masz temperaturę? Bo może to wyrostek? Objawy by pasowały Tylko dziwny brak @ Tak czy siak proponuję szpital bo cokolwiek Ci nie dolega masz odpowiedniego lekarza na miejscu.

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-28, 16:24   #526
mucka21
Rozeznanie

Też uważam Mrówa że powinnaś iść do lekarza albo do szpitala, może nie daj bóg Ci coś dolega, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i się nie stresowała.
Ja co do humorków, to potrafię płakać o byle co i chodzę rozdrażniona.
Jeść też bym jadła fast food-y kebab ciągle za mną chodzi a jak idę spać to jestem głodna i ciągle myślę o smażonym mięsku albo o takim z grilla i jestem jak dziecko muszę jeść co 3 godziny bo już mi burczy w brzuchu! jak tak dalej pójdzie to będę jak hipopotam, a tz będzie mi śpiewał tą piosenkę z Madagaskaru http://www.youtube.com/watch?v=YGZfi...CEFE131692C46E
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 16:27   #527
acelinka
Zakorzenienie

Mrówaa, idź koniecznie do lekarza. Na pogotowie jedźcie albo poszukaj na necie czynnej przychodni u Ciebie w mieście, zawsze ma jakaś nocne i weekendowe dyżury.
Stary 2011-01-28, 16:46   #528
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Jezu a może to pozamaciczna?

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Też uważam Mrówa że powinnaś iść do lekarza albo do szpitala, może nie daj bóg Ci coś dolega, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i się nie stresowała.
Ja co do humorków, to potrafię płakać o byle co i chodzę rozdrażniona.
Jeść też bym jadła fast food-y kebab ciągle za mną chodzi a jak idę spać to jestem głodna i ciągle myślę o smażonym mięsku albo o takim z grilla i jestem jak dziecko muszę jeść co 3 godziny bo już mi burczy w brzuchu! jak tak dalej pójdzie to będę jak hipopotam, a tz będzie mi śpiewał tą piosenkę z Madagaskaru http://www.youtube.com/watch?v=YGZfi...CEFE131692C46E
Mnie od mięsa odrzuca, ale nie tego właśnie z mcdonalda czy też kebaba straszne to jest

Wymianka.
Stary 2011-01-28, 16:48   #529
Mrówaaa
Rozeznanie

Cytat:
A masz temperaturę? Bo może to wyrostek? Objawy by pasowały Tylko dziwny brak @ Tak czy siak proponuję szpital bo cokolwiek Ci nie dolega masz odpowiedniego lekarza na miejscu.
Nie mam temperatury... Jedynie w pochwie utrzymuje się nadal ok 37,4'C-37,8'C

Czuje, ze z lewej strony tam gdzie znajduje się jajnik mam coś powiększone i bolesne

Cytat:
Mrówaa, idź koniecznie do lekarza. Na pogotowie jedźcie albo poszukaj na necie czynnej przychodni u Ciebie w mieście, zawsze ma jakaś nocne i weekendowe dyżury.
Przychodnia do której nalezę ma codziennie nocne dyżury. Tylko chyba najpierw tam muszę jechać po skierowanie jakieś do szpitala???
Cała biurokracja

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jezu a może to pozamaciczna?
Nie wiem
Ale to chyba na teście coś by pokazało?

No pojadę z TŻetem wieczorem tam do przychodni autem bo na autobusy nie mam zdrowia ;/

Edytowane przez Mrówaaa
Czas edycji: 2011-01-28 o 16:49
Mrówaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 16:58   #530
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam temperatury... Jedynie w pochwie utrzymuje się nadal ok 37,4'C-37,8'C

Czuje, ze z lewej strony tam gdzie znajduje się jajnik mam coś powiększone i bolesne

Przychodnia do której nalezę ma codziennie nocne dyżury. Tylko chyba najpierw tam muszę jechać po skierowanie jakieś do szpitala???
Cała biurokracja

Nie wiem
Ale to chyba na teście coś by pokazało?

No pojadę z TŻetem wieczorem tam do przychodni autem bo na autobusy nie mam zdrowia ;/
Najpierw do przychodni jedź bo w szpitalu mogą Cię nie przyjąć jeśli przychodnia ma nocne dyżury tam Ci dają ewentualne skierowanie do szpitala. Co do pozamacicznej to test raczej byłby pozytywny. Oby wszystko było ok

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-28, 19:01   #531
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Ja z kolei nie mam żadnych mdłości, nic kompletnie, tylko piersi wrażliwe się zrobiły teraz, bo wcześniej to bolały strasznie zachcianek też nie mam (przynajmniej tak mi się wydaje) no może raz na żelki kwaśne.
Cytat:
Napisane przez aniula29 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny u mnie tez na razie apetyt nie dopisuje a nie wspomne juz o jedzonku smazonym albo pieczonym bleee...ale po pierwszym trymestrze bedzie juz oki i napewno nadrobimy kg
A wogole to mam pytanie-jak jest z zawszymi nastrojami??Jestescie tez lekko rozdraznione????Bo u mnie jak na razie taki nastroj dopisuje
a u mnie nic - żadnych zachcianek, żadnych mdłości, żadnych zmian nastrojów... tylko piersi mi urosły, zamówiłam staniki 2 tygodnie temu (rozmiar większe niż zwykle) i będę musiała odesłać - TŻ się cieszy
lewaloff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:13   #532
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
a u mnie nic - żadnych zachcianek, żadnych mdłości, żadnych zmian nastrojów... tylko piersi mi urosły, zamówiłam staniki 2 tygodnie temu (rozmiar większe niż zwykle) i będę musiała odesłać - TŻ się cieszy
Mi też biust poszedł "do przodu" nawet mama dzisiaj zauważyła, że mam już przyciasny biustonosz Już teraz mam problem z kupieniem dobrego a co będzie potem Chyba, że mi się obwód pod biustem zmieni.

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-28, 19:21   #533
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też biust poszedł "do przodu" nawet mama dzisiaj zauważyła, że mam już przyciasny biustonosz Już teraz mam problem z kupieniem dobrego a co będzie potem Chyba, że mi się obwód pod biustem zmieni.
mam ten sam problem
Stary 2011-01-28, 19:36   #534
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
No co wy a mój może lekko urósł ale bez problemu mieszczę się w stare staniki, nie podoba mi się to

Wymianka.
Stary 2011-01-28, 20:06   #535
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
mam ten sam problem
A kupowałaś kiedyś przez internet? Ja się boję

Cytat:
No co wy a mój może lekko urósł ale bez problemu mieszczę się w stare staniki, nie podoba mi się to
Jeden wydatek masz mniej Ja się jeszcze mieszczę (ale rym) ale są takie ściśnięte i potem bolą, teraz np chodzę po domu bez

Tredulka jak tam wizyta?? Daj znać koniecznie!

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-28, 20:06   #536
mucka21
Rozeznanie

a ja właśnie pisze z moja młodsza siostra SMS i nie wiemy czy czasem nie zaliczyła "wpadki" bo od 41 dni nie ma @! Jutro jadę do niej z testami bo jeszcze ich parę mam a mi już nie potrzebny. niektórzy to maja! a moja jedna siostra cioteczna dowiedziałam się właśnie ze pojechała do szpitala bo ma krwawienie (jest w ciąży) mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:29   #537
tredulka
Raczkowanie

pani gin potwierdzila ciaze, powiedziala ze wszystko ladnie sie rozwija w macicy widziala pechcerzych i cialko zolte czy jak to sie tam nazywa powiedziala ze wg usg to 5 tydzien ale sie ciesze juz powiedzielismy rodzicom oni sie tez straaasznie ciesza. A bol brzucha to powiedziala ze normalne bo macica sie rozciaga pierwszy raz w zyciu jupi jupi fasola rosnie
Stary 2011-01-28, 20:35   #538
cotynato
Zakorzenienie

Ja się martwię upławami. Jak mają chociaż trochę inny kolor niż biel to panika roku
Myślicie że jakieś drobne przebarwienia są groźne?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
pani gin potwierdzila ciaze, powiedziala ze wszystko ladnie sie rozwija w macicy widziala pechcerzych i cialko zolte czy jak to sie tam nazywa powiedziala ze wg usg to 5 tydzien ale sie ciesze juz powiedzielismy rodzicom oni sie tez straaasznie ciesza. A bol brzucha to powiedziala ze normalne bo macica sie rozciaga pierwszy raz w zyciu jupi jupi fasola rosnie
super

Wymianka.
Stary 2011-01-28, 21:00   #539
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne wieści

Cytat:
Ja się martwię upławami. Jak mają chociaż trochę inny kolor niż biel to panika roku
Myślicie że jakieś drobne przebarwienia są groźne?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

super
Jeśli to nie jest krew ani nic podobnego to myślę, że nie ma się czym martwić. A najlepiej jak zapytasz o to swojego gina.
Ja bym musiała na kartce sobie zapisać o co mam pytać bo potem będzie jak ostatnio Szłam przede wszystkim po zaświadczenie o ciąży do pracy i w końcu o nim zapomniałam i musiałam czekać znowu

Dominik

Martynka
Stary 2011-01-28, 21:01   #540
agnyska81
Zakorzenienie

Tredulka, to ładnie usg wyszło

Dzięki za kciuki U mnie usg wypadło ... zaskakująco Pokazał się zarodek z bijącym sercem (jak gin podkręcił dźwięk to nawet TŻ na korytarzu słyszał) Żeby nie było tak kolorowo - jest za mały o tydzień, pęcherzyk dopiero mały, za to żółtko za wielkie Lekarz powiedział, że tylko czekać i zobaczymy co będzie dalej, ale rokowania są oczywiście lepsze niż były Nie mam karty ciąży, żadnych zleconych badań, jedynie cztery zdjęcia usg. Kolejna wizyta za dwa tygodnie

Cotynato, a inny kolor śluzu to znaczy jaki? Bo ja tam białego nie mam, tylko żółty

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-01-28 o 21:03
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości