Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 17:00   #1411
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Jak wpisuje tu swoje jadłospisy to jakoś mi lepiej idzie

No dzisiejszy:
I. kubek kakao+4 kromki chleba z soją z masłem+pomidor+2 jajka na miękko

II. jabłko+serek homo+10 nerkowców+10 migdałów+kawa nescafe z mlekiem+kostka gorzkiej czeko

III. 3 miski bardzo gęstej zupy (taki jarzynowy krupnik),
2 naleśniki z fetą i szpinakiem+2 kostki gorzkiej czeko

IV. granat+jabłko+serek wiejski 200g+pomodor+10 nerkowców +10 migdałów+kawa inka z mlekiem

V. smażony dzwonek łososia+3 łychy szpinaku+3 kromki chleba z masłem(1 żytniego z soją i 2 ciężkiego razowca-coś typu pumpernikiel ,ale grubsze)

sporo różnych herbat,trochę wody

Czy nie za dużo??

I ponawiam moje pytanie z wczoraj ,bo nikt mi nie odpowiedział:
Jeżeli chcę by kiedyś moje U wyglądało tak jak np.dzisiejsze jedzenie,to jak dziś ma wyglądać moje P? tj.co dodać ?co zmienić?
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 17:08   #1412
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

No dzisiejszy:

II. jabłko+serek homo+10 nerkowców+10 migdałów+kawa nescafe z mlekiem+kostka gorzkiej czeko

IV. granat+jabłko+serek wiejski 200g+pomodor+10 nerkowców +10 migdałów+kawa inka z mlekiem

V. smażony dzwonek łososia+3 łychy szpinaku+3 kromki chleba z masłem(1 żytniego z soją i 2 ciężkiego razowca-coś typu pumpernikiel ,ale grubsze)

Czy nie za dużo??

Jeżeli chcę by kiedyś moje U wyglądało tak jak np.dzisiejsze jedzenie,to jak dziś ma wyglądać moje P? tj.co dodać ?co zmienić?
po co liczysz orzechy?
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 17:13   #1413
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Nie wiem,chyba taki mały,brzydki nawyk z pozostałości po EDku.
Stary 2011-01-28, 17:13   #1414
Moyraa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moyraa Pokaż wiadomość
Moja eRka na jutro:
Śn: pancakes (z mąki ok 80-100g orkiszowej razowej, mleko, białko, prosze do pieczenia, trochę cukru pudru - góra łyżeczka, łyżeczka oleju rzepakowego)
IIśn: owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, szklanka mleka 2%; duże jabłko
Obiad: zupa pomidorowa, upieczony kotlet z panierką z otrąb i białka, ok. 40g makaronu/ryżu brążowego
Podw: zupa pomidorowa, kilka orzechów włoskich, pstrąg
Kolacja: 150g wieśniaka

Zamienić lepiej I śniadanie z II? Tak apropo zatrzymania wagi jeszcze - w takim momencie zrezygnować lepiej z "grzeszków" (nie wiem, czy te naleśniki tak traktować? ), czy jeść jak się jadło? A może jeść własnie trochę więcej, żeby rozkręcic metabolizm? Mam dzisiaj straszną ochote na pizze, ale nie wiem czy nie lepiej zrezygnować w czasie zastoju wagi . I jeszcze chciałam zapytać o pomidory w puszce - nadają się na redukcję?
Up.
Moyraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 17:25   #1415
fleur94
Zadomowienie

GG do fleur94

Cytat:
Napisane przez fleur94 Pokaż wiadomość
niee, chodzę spać późno, ale jednak nie pozbyłam się wszystkich brzydkich przyzwyczajeń.

dzisiejszy snowboardowy dzień:

1. 2 kromki orkiszowe, masło, 2 plasterki szynki
jazda na desce
2. jedna kromka orkiszowa, masło, szynka
jazda na desce
3. talerz barszczu, 3 łyżki ziemniaków, pół grubej parówki pokrojonej w paseczki i podsmażonej
4. miseczka ryżu preparowanego i kilka krakersów, jabłko
5 jeszcze nie wiem, pewnie kromka z czymś, bo nie mam nic ciekawego w lodówce ;d

jak to dzisiaj wygląda?
podbijam, bo zostało na poprzedniej stronie
fleur94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:29   #1416
Lady1000
Rozeznanie

Utrzymanie

I. Placki owsiane (z kilku łyżek płatków & jajka) polane jogurtem zmiksowanym z bananem i posypane pestkami dynii; pomarańcza; kawa z mlekiem

II.
Jogurt jogobella pieczone jabłko z prażonymi pestkami dynii; jabłko; 2 czekoladki toffifee

III. Filet z dorsza pieczony (posmarowany oliwą), 1/2 woreczka ryżu, surówka z białej kapusty
Deser: mandarynka & pomarańcza

pasek Milki karmelowej

IV. Dwie kromki razowca:
- z masłem, mozzarellą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem
- z masłem, sałatą, szynką drobiową, pomidorem;
Serek wiejski 150g z dżemem niskosłodzonym & pestkami słonecznika
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:35   #1417
zielona_zabcia
Rozeznanie

jestem kompletnie załamana.
Waga podskoczyła znów o kilogram, odpuszczam sobie R, i zacznę rozkręcać metabolizm, bo tyje na ok 1300 kcal
To może dzisiejszego nie podam bo jest tragiczny i napewno nieErkowy... albo nie, podam i mi powiecie czy dobrze sądze...ok?

I.owsianka (3ł,pł,2łyżki otrąb,jabłko,cynamon,ok15 0g jogo nat) i 3-4ł dżemiku truskawkowego sto lat nie jadłam..
kawa i dużo mleka w niej
II.jabłko,garść orzeszków laskowych,kromeczka świeżego chlebka(pszenno-żytni z makiem ) z wędliną drobiową ogórek i paptyka z octu
kawa z mlekiem
III.duzy filet z dorsza opruszony pyszną przytprawą "cytrynową do ryb", vegetą i cytryną, duszony w sosie z dwóch marchwii oliwy z pestek winogron i kilka łyżek przecieru pomidorowego->nigdy nie jadłam tak pysznej ryby polecam (tylko jeszcze jakbym miała pora.... )
znów kawa z mlekiem (łącznie z wystkich kaw, szklanka wyszła napewno)
IV.omleciki z homo naturalnego,białka z jaja i otrąb+cynamon i miód
tutaj byłam głodna jak wilk...3 albo 4kromki świeżego chleba pszenno żytniego z wędliną... nie wiem czy to za dużo, nie jestem dla siebie obiektwna...
V.(niewiem czy powinnam, ale zjadłam)sałtkę-50g kiełków brokuła,czosnek,pomidor,c ebulka i białko jaja+teraz marchew...

I jak? Maskra??

Sama niewiem czy mam jeść dużo żeby rozkręcić metabolizm, czy te swoje 1200kcal i czekać na jakiś cud?

Czy mogę jeść zwykły chleb pszenno-żytni? czy od niego...też utyję?
Winky,Iza, proszę doraźcie mi, u mnie w domu wszyscy są szczupli i jedzą baardzo dużo,( dziś wszyscy mieli pierogi ze skwarami i śmietaną... )
A do lekarza mam wizytę 20 kwietnia i mam nie wydziwiać tylko czekać na kolejkę...eh..
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:35   #1418
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Pokaż wiadomość
Utrzymanie

I. Placki owsiane (z kilku łyżek płatków & jajka) polane jogurtem zmiksowanym z bananem i posypane pestkami dynii; pomarańcza; kawa z mlekiem bardzo ładnie śniadanie, brzmi smacznie

II.
Jogurt jogobella pieczone jabłko z prażonymi pestkami dynii; jabłko; 2 czekoladki toffifee ok

III. Filet z dorsza pieczony (posmarowany oliwą), 1/2 woreczka ryżu, surówka z białej kapusty
Deser: mandarynka & pomarańcza ładnie

pasek Milki karmelowej mmm...

IV. Dwie kromki razowca:
Serek wiejski 150g z dżemem niskosłodzonym & pestkami słonecznika ok
jw.
ładnie, ale szkoda, że nie było podwieczorku
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:53   #1419
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
Winky,Iza, proszę doraźcie mi, u mnie w domu wszyscy są szczupli i jedzą baardzo dużo,( dziś wszyscy mieli pierogi ze skwarami i śmietaną... )
A do lekarza mam wizytę 20 kwietnia i mam nie wydziwiać tylko czekać na kolejkę...eh..
kurczę, to jest chore...
nie mozesz znaleźć pracy, jakiejś bardzo dorywczej i zarobić na prywatną wizytę?
no naprawdę, ja bym nie czekała, tylko zrobiła wszystko, by zdobyć te pieniądze. ze zdrowiem, z tarczycą nie ma żartów. powalcz trochę o siebie.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:06   #1420
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
można wiedzieć ile kosztuje? kupiłam kiedyś w saszetce, takiej w jakiej są przyprawy - w środku była jedna, zapłaciłam 10 zł ;x

sorki za OT
Nie to nie tak źle, ja kupuje 10 sztuk i o ile pamiętam płaciłam chyba 25 zł czy coś koło tego, fakt że wydzielam sobie (po pół ) i na trochę mi starcza
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 19:10   #1421
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
kurczę, to jest chore...
nie mozesz znaleźć pracy, jakiejś bardzo dorywczej i zarobić na prywatną wizytę?
no naprawdę, ja bym nie czekała, tylko zrobiła wszystko, by zdobyć te pieniądze. ze zdrowiem, z tarczycą nie ma żartów. powalcz trochę o siebie.

ale ja mam 17lat, mieszkam w inetrnacie bo jestem w liceum z dala od domu, niemogę iść sama na wizytę, muszę poczekać, A tak jak mówiłam, mam powiedziała że wyniki są w normie niemam się czym martwić, że znów wydziwiam, szukam sobie choroby na siłę, że teraz wyglądam pięknie i warzę idealnie,,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 19:10   #1422
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Utrzymanie

I. Placki owsiane (z kilku łyżek płatków & jajka) polane jogurtem zmiksowanym z bananem i posypane pestkami dynii; pomarańcza; kawa z mlekiem

II. Jogurt jogobella pieczone jabłko z prażonymi pestkami dynii; jabłko; 2 czekoladki toffifee zamiast tego jogurtu proponuję upiec pyszne batoniki/ciasteczka owsiane z bakaliami , bo jogurt już był

Deser: mandarynka & pomarańcza

pasek Milki karmelowej

IV. Dwie kromki razowca:
Serek wiejski 150g z dżemem niskosłodzonym & pestkami słonecznikaa tutal zamiast serka jajko/jajka na miękko
ładnie, ale jak dla mnie za dużo nabiału
Stary 2011-01-28, 19:15   #1423
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
ale ja mam 17lat, mieszkam w inetrnacie bo jestem w liceum z dala od domu, niemogę iść sama na wizytę, muszę poczekać, A tak jak mówiłam, mam powiedziała że wyniki są w normie niemam się czym martwić, że znów wydziwiam, szukam sobie choroby na siłę, że teraz wyglądam pięknie i warzę idealnie,,
może powiedz, że nie kwestionujesz tego, że wyglądasz fajnie i sama też tak uważasz, ale przy tym sądzisz, że dbać o zdrowie i się badać, jeżeli są przesłanki, mogące wskazywać chorobę?
nie poskutkuje?

Stary 2011-01-28, 19:25   #1424
moja imaginacja
Zakorzenienie

prawdopodobnie Utrzymanie.

1. 2 kromki chleba słonecznikowego (po ok.35 g) - 1 z szynką wędzoną z kurczaka, rzodkiewką i ogórkiem, 2 z mielonką drobiową i pomidorem.
2. kajzerka wieloziarnista z szynką wędzoną z kurczaka, rzodkiewką i ogórkiem.
3. miska kapuśniaku z ziemniakami w kostkę, pół kajzerki wieloziarnistej na zagrychę.
4. kostka białej czekolady, garść paluszków solonych, dwa kawałki ciasta maślankowego z truskawkami i kruszonką (jak jeden mega duuuży), pół kubka kawy zmiksowanej z mlekiem i truskawkami (rozłożone w czasie)
5. kajzerka wieloziarnista z wędzonym filetem drobiowym i czerwoną cebulą/mielonką drobiową i pomidorem & ogórek kiszony

śniadanie małe, bo w tygodniu nie mam czasu.
Stary 2011-01-28, 19:28   #1425
pati2404
Zakorzenienie

P :
śniadanie : bułka żytnia : obie połówki z dżemem z czarnej porzeczki, 2 małe kromki chleba żytniego z Nutellą, pomarańcza
II śniadanie ; 180 g serka homo truskawkowego, gruszka, pomarańcza, saszetka (45g) płatków pszennych z czekoladą zalana 100 g jogurtu naturalnego
obiad: solidna porcja ( ok. 230 g ) smażonego i panierowanego morszczuka w sosie ketchupowym z cebulką
podwieczorkek : prawie cała szklanka kisielu jabłkowego, 50 g herbatników Leibniz Minis
kolacja : bułka żytnia : obie połówki z twarogiem z czosnkiem, 2 małe kromki chleba żytniego z pasztetem drobiowym, pomarańcza
po : rogal obsypany makiem (100 g) przekrojony i obie połówki z masłem

Proszę o ocene

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 19:34   #1426
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
może powiedz, że nie kwestionujesz tego, że wyglądasz fajnie i sama też tak uważasz, ale przy tym sądzisz, że dbać o zdrowie i się badać, jeżeli są przesłanki, mogące wskazywać chorobę?
nie poskutkuje?
nie. Mam nie wydziwiać.
Bo to fanaberie, bo ja mam jeszcze zakrzywiony obraz samej siebie, bo miałam anoreksje i teraz jak coś tylko powiem na temat wagi lub jedzenia to mam kłótnie. Ale ja zawsze byłam szczupła jak wszyscy w moim domu
Moja siostra ma 160 i waży 50kg, je jak smok i codziennie frytki i nutelle
Mój brat jest jak patyk ma 187 i waży (w bluzie i dżinsach i trampkach) 75kg!!! a ja... 172 i waga skoczyła dziś do 68,7 (na czczo z bez niczega na sobie ) ale ich to nic nie intresuje.
No dobra nie użalam się nad sobą, idę się uczyć chemii...
Mam karę za 3lata głodowania.
DZIEWCZYNY PROSZĘ WAS WYCHODŹCIE Z TEGO BAGNA BO SKOŃCZYCIE JAK JA tyję już od sera białego.
Stary 2011-01-28, 19:47   #1427
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
prawdopodobnie Utrzymanie.

1. 2 kromki chleba słonecznikowego (po ok.35 g) - 1 z szynką wędzoną z kurczaka, rzodkiewką i ogórkiem, 2 z mielonką drobiową i pomidorem. mało. koniecznie do tego owoc albo jeszcze jedna kanapka
2. kajzerka wieloziarnista z szynką wędzoną z kurczaka, rzodkiewką i ogórkiem. tu też powinien wpaść owoc
3. miska kapuśniaku z ziemniakami w kostkę, pół kajzerki wieloziarnistej na zagrychę. jeżeli kapuśniaka była spora porcja to ostatecznie może być, ale i tak powinno być drugie danie...
4. kostka białej czekolady, garść paluszków solonych, dwa kawałki ciasta maślankowego z truskawkami i kruszonką (jak jeden mega duuuży), pół kubka kawy zmiksowanej z mlekiem i truskawkami (rozłożone w czasie) tu fajnie
5. kajzerka wieloziarnista z wędzonym filetem drobiowym i czerwoną cebulą/mielonką drobiową i pomidorem & ogórek kiszony też trochę mało...

śniadanie małe, bo w tygodniu nie mam czasu.
jw.
mało tego...
rozumiem, że śniadanie małe, bo się spieszyłaś, ale mogłaś np. przekąsić coś w drodze do szkoły, np. takiego banana...

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
P :
śniadanie : bułka żytnia : obie połówki z dżemem z czarnej porzeczki, 2 małe kromki chleba żytniego z Nutellą, pomarańcza ok
II śniadanie ; 180 g serka homo truskawkowego, gruszka, pomarańcza, saszetka (45g) płatków pszennych z czekoladą zalana 100 g jogurtu naturalnego ok
obiad: solidna porcja ( ok. 230 g ) smażonego i panierowanego morszczuka w sosie ketchupowym z cebulką brak węgli
podwieczorkek : prawie cała szklanka kisielu jabłkowego, 50 g herbatników Leibniz Minis tu mało
kolacja : bułka żytnia : obie połówki z twarogiem z czosnkiem, 2 małe kromki chleba żytniego z pasztetem drobiowym, pomarańcza ok
po : rogal obsypany makiem (100 g) przekrojony i obie połówki z masłem na masło coś jeszcze mogło wpaść

Proszę o ocene
jw.
miejscami trochę mało.
poza tym nie licz tak tych gram.
no i jesz monotonnie, a to odbiera apetyt.
Stary 2011-01-28, 19:58   #1428
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
jw.
mało tego...
rozumiem, że śniadanie małe, bo się spieszyłaś, ale mogłaś np. przekąsić coś w drodze do szkoły, np. takiego banana...

jw.
miejscami trochę mało.
no i jesz monotonnie, a to odbiera apetyt.
dzięki za ocenę
Stary 2011-01-28, 20:07   #1429
pati2404
Zakorzenienie

jw.
miejscami trochę mało.
no i jesz monotonnie, a to odbiera apetyt.[/QUOTE]

dziękuje za ocene
Stary 2011-01-28, 20:19   #1430
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
nie. Mam nie wydziwiać.
Bo to fanaberie, bo ja mam jeszcze zakrzywiony obraz samej siebie, bo miałam anoreksje i teraz jak coś tylko powiem na temat wagi lub jedzenia to mam kłótnie. Ale ja zawsze byłam szczupła jak wszyscy w moim domu
Moja siostra ma 160 i waży 50kg, je jak smok i codziennie frytki i nutelle
Mój brat jest jak patyk ma 187 i waży (w bluzie i dżinsach i trampkach) 75kg!!! a ja... 172 i waga skoczyła dziś do 68,7 (na czczo z bez niczega na sobie ) ale ich to nic nie intresuje.
No dobra nie użalam się nad sobą, idę się uczyć chemii...
Mam karę za 3lata głodowania.
DZIEWCZYNY PROSZĘ WAS WYCHODŹCIE Z TEGO BAGNA BO SKOŃCZYCIE JAK JA tyję już od sera białego.
nie uważam, że się użalasz.
masz prawo do leczenia, nie musisz płacić całe życie za to, że byłaś/jesteś chora.
moim zdaniem powinnaś uparcie przekonywać mamę, bo trwanie w takim stanie, w jakim jesteś, doprowadzi Cię jedynie do frustracji, depresji i być może jeszcze większych problemów.

Stary 2011-01-28, 20:25   #1431
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

No dzisiejszy:

Czy nie za dużo??

Podbijam ,bo nikt mnie nie ocenia i chciałam dodać że wpadła jeszcze WIELKA HISZPAŃSKA GRUSZKA NAHINI(czy jakoś tak)
I niech ktoś wreszcie mi opowie na moje pytanie
Stary 2011-01-28, 20:26   #1432
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Utrzymanie:

Śn: porcja owsianko-jaglanki (po 2 łyżki płatków i kaszy) z otrębami, gruszką, migdałami, pestkami dyni, imbirem, cynamonem, suszonymi morelami, konfiturą malinową i łyżeczką masła

Ob: porcja ryżu brązowego, porcja gulaszu z włoszczyzny na oliwie z ciecierzycą, masłem orzechowym i masą przypraw, porcja surówki z białek kapusty ze szczypiorem, musztardą i olejem lnianym

spacerek długi z pieskiem po lesie

Pod: smoote (banan gigant , mrożone maliny, mleczko kokosowe - 3 łychy) + pasek gorzkiej czekolady

Kolacja: 2 kromki chlebka na zakwasie + guacamole (czy jak to się tam pisze) z 1/2 awokado, pomidorka, czerwonej cebulki, czosnku, oliwek z tabasko, bazylią, solą, pieprzem i oliwą

w ciągu dnia kilka herbat (zielone, czerwone, owocowe) i dużo wody

i proszę o ocenkę
Stary 2011-01-28, 20:32   #1433
Moyraa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moyraa Pokaż wiadomość
Moja eRka na jutro:
Śn: pancakes (z mąki ok 80-100g orkiszowej razowej, mleko, białko, prosze do pieczenia, trochę cukru pudru - góra łyżeczka, łyżeczka oleju rzepakowego)
IIśn: owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, szklanka mleka 2%; duże jabłko
Obiad: zupa pomidorowa, upieczony kotlet z panierką z otrąb i białka, ok. 40g makaronu/ryżu brążowego
Podw: zupa pomidorowa, kilka orzechów włoskich, pstrąg
Kolacja: 150g wieśniaka

Zamienić lepiej I śniadanie z II? Tak apropo zatrzymania wagi jeszcze - w takim momencie zrezygnować lepiej z "grzeszków" (nie wiem, czy te naleśniki tak traktować? ), czy jeść jak się jadło? A może jeść własnie trochę więcej, żeby rozkręcic metabolizm? Mam dzisiaj straszną ochote na pizze, ale nie wiem czy nie lepiej zrezygnować w czasie zastoju wagi . I jeszcze chciałam zapytać o pomidory w puszce - nadają się na redukcję?
Znowu Up. Przede wszystkim fajnie by było, gdyby ktoś odpowiedział na pytania .
Stary 2011-01-28, 20:55   #1434
fleur94
Zadomowienie

GG do fleur94

ja też prosiłabym o ocenę mojego postu na górze strony.

moyraa- ja nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że twój jadłospis jest poprawny, a zamiana śniadania chyba nic nie zmieni- w końcu rano i tak metabolizm jest najszybszy. widziałam wiele eRek z pancakesami na śniadanie, więc wydaje mi się, że wszystko jest okej.
fleur94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:00   #1435
Moyraa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fleur94 Pokaż wiadomość
ja też prosiłabym o ocenę mojego postu na górze strony.

moyraa- ja nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że twój jadłospis jest poprawny, a zamiana śniadania chyba nic nie zmieni- w końcu rano i tak metabolizm jest najszybszy. widziałam wiele eRek z pancakesami na śniadanie, więc wydaje mi się, że wszystko jest okej.
Dzięki za ocenę . A powie mi ktoś jak to jest z tymi grzeszkami podczas zatrzymania wagi?
Stary 2011-01-28, 21:12   #1436
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Dzisiejsze R

Śniadanie
Kromka razowca z chudą szynką z kurczaka i ogórkiem
Kromka razowca z tuńczykiem
Zielona herbata
II śniadanie
Zmiksowane kiwi z truskawki i do tego jogurt oraz 2-3 łyżki otrąb oraz kawa z mlekiem
Obiad
Pierś z kuraka pieczona w piekarniku w woreczku, kalafior i brokuł oraz sos jogurtowo-czosnkowy
Podwieczorek
Serek homo i garść orzechów
Kolacja
Tuńczyk
I jak?
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:23   #1437
monikation
Raczkowanie

Moje dzisiejsze P:
ś: kromka chleba z twarogiem półtłustym, pudding serduszko waniliowy z sosem malinowym, pół drożdżówki z dżemem
śII: pokrojone jabłko polane jogobellą light, posypane chrupkimi płatkami
O: 1,5 łyżki ziemniaków, 2 kawałki ryby smażonej, 2 lyżki sałatki warzywnej ze słoika
Pod: big milk, pół tabliczki bąbolady mlecznej (czyli 3 rządki)
Kol: 2 kromki chleba posmarowane serkiem naturalnym i marmoladą jabłkową, szklanka kubusia
2kol: pokrojone jabłko, z serkiem wiejskim lekkim, cynamonem, troche płatków
Po: serek homogenizowany truskawkowy
Czekam na ocene...
Stary 2011-01-28, 21:34   #1438
mlecznaczekolada23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Utrzymanie:
Śn: porcja owsianko-jaglanki (po 2 łyżki płatków i kaszy) z otrębami, gruszką, migdałami, pestkami dyni, imbirem, cynamonem, suszonymi morelami, konfiturą malinową i łyżeczką masła
Ob: porcja ryżu brązowego, porcja gulaszu z włoszczyzny na oliwie z ciecierzycą, masłem orzechowym i masą przypraw, porcja surówki z białek kapusty ze szczypiorem, musztardą i olejem lnianym
spacerek długi z pieskiem po lesie
Pod: smoote (banan gigant , mrożone maliny, mleczko kokosowe - 3 łychy) + pasek gorzkiej czekolady
Kolacja: 2 kromki chlebka na zakwasie + guacamole (czy jak to się tam pisze) z 1/2 awokado, pomidorka, czerwonej cebulki, czosnku, oliwek z tabasko, bazylią, solą, pieprzem i oliwą
w ciągu dnia kilka herbat (zielone, czerwone, owocowe) i dużo wody
i proszę o ocenkę
ślicznie!

Dream, hope, live!

mlecznaczekolada23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:36   #1439
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikation Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P:
ś: kromka chleba z twarogiem półtłustym, pudding serduszko waniliowy z sosem malinowym, pół drożdżówki z dżemem kromek powinno być dwie, a drożdżówka cała.
śII: pokrojone jabłko polane jogobellą light, posypane chrupkimi płatkami od kiedy na P jemy jogurty light? Do tego koniecznie banan, jogobella normalna i oczywiście te płatki, ale sporo
O: 1,5 łyżki ziemniaków, 2 kawałki ryby smażonej, 2 lyżki sałatki warzywnej ze słoika mogłaś dać już ze 2 łyżki tych ziemniaków. I sałatki więcej. Ryba ok, jeśli spore kawały.
Pod: big milk, pół tabliczki bąbolady mlecznej (czyli 3 rządki) ok, ale zamiast big milka zjadłabym puchar lodów: kilka gałek z pudełka + owoce + bakalie + polewa + bita śmietana
Kol: 2 kromki chleba posmarowane serkiem naturalnym i marmoladą jabłkową, szklanka kubusia ujdzie..
2kol: pokrojone jabłko, z serkiem wiejskim lekkim, cynamonem, troche płatków i znowu light.. koniecznie zamień go na zwykły! Dziewczyno, jesteś na P płatków ze 2 garście, a nie "trochę"
Po: serek homogenizowany truskawkowy +orzechy/mieszanka studencka
Czekam na ocene...
ograniczasz się, to widać.
na P nie jemy przede wszystkim lightów...

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-01-28 o 21:38
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:40   #1440
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikation Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P:
ś: kromka chleba z twarogiem półtłustym, pudding serduszko waniliowy z sosem malinowym, pół drożdżówki z dżemem mało. kromka co najmniej x2, na twaróg coś połóż, drożdżówkę zjedz całą. i mógł wpaść owoc.
śII: pokrojone jabłko polane jogobellą light, posypane chrupkimi płatkami jogobella light?! nie żartuj! zamień jogurt na normalny, a to II śniadanie baaardzo skromne. do tego powinny wpaść ze dwie kanapki.
O: 1,5 łyżki ziemniaków, 2 kawałki ryby smażonej, 2 lyżki sałatki warzywnej ze słoika co to jest 1,5 łyżki ziemniaków? nie dość, że mała porcja to jeszcze dokładnie odmierzona, to samo z 2 kawałkami ryby i 2 łyżkami sałatki
Pod: big milk, pół tabliczki bąbolady mlecznej (czyli 3 rządki) tu też coś powinno wpaść.
Kol: 2 kromki chleba posmarowane serkiem naturalnym i marmoladą jabłkową, szklanka kubusia mało.
2kol: pokrojone jabłko, z serkiem wiejskim lekkim, cynamonem, troche płatków serek lekki?...
Po: serek homogenizowany truskawkowy w ostateczności może być, dobrze, że chociaż coś po wpadło...
Czekam na ocene...
jw.
bardzo mało. i aż bije choroba od tego jadłospisu.
nie ma NNKT.

Cytat:
Napisane przez Promyczek Nadziei Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R

Śniadanie
Kromka razowca z chudą szynką z kurczaka i ogórkiem
Kromka razowca z tuńczykiem
Zielona herbata mało. + owoc lub kanapka
II śniadanie
Zmiksowane kiwi z truskawki i do tego jogurt oraz 2-3 łyżki otrąb oraz kawa z mlekiem też mało
Obiad
Pierś z kuraka pieczona w piekarniku w woreczku, kalafior i brokuł oraz sos jogurtowo-czosnkowy brak węgli
Podwieczorek
Serek homo i garść orzechów jeśli spora porcja to ok
Kolacja
Tuńczyk brak warzyw
I jak?
jw.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości