Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 13:45   #2251
moniczkar_
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Ja polecam jubilera tam gdzie my kupowalismy b.duży wybór.Nie wiem dokladnie jaka to ulica chyba lubartowska .... jest to mala uliczka laczaca lubartowską ze świetoduska.Jubiler jest na dole a na górze jakies suknie slubne, w tym budynku co sklep z bielizna body shop.My za swoje zapłaciliśmy 1450zl (białe i żółte złoto)

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

misia20l ja widziałam sukienkę b.ładną która jest na bok tak na 1 ramie z kokarda na ramieniu ...fajna jest bo zasłania wiekszosc pleców,także moze cos takiego?
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:58   #2252
malgosia_23
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez anka24222 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Na poczatku muszę Wam powiedziec ze ten bloog i osoby które go tworzą czyli tak naprawde Wy jestescie świetne Taka wymiana doświadczen pogladów jest naprawde pomocna

Zanim sie tu zadomowię - mam nadzieje ze mnie przyjmiecie mam takie pytanie odnośnie zespołu Vector Dziewczyny czy znacie ten zespól ?? Umowe mam juz spisaną natomiast wybór byl mozna powiedziec w ciemno Jedynie ich stronka byla pomocną
Witaj Im nas więcej tym lepiej
Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
jeśli mi tylko zdrowie i inne okoliczności pozwolą to ja się wybieram na te targi

miałam w planach poszukanie sukni w styczniu ale cały choruje teraz po ponad tyg wyszłam ze szpitala i mam nadzieję ze w lutym w koncu ruszę na podbój salonów bo czasu coraz mniej...
Biedna. W takim razie dużoooo zdrówka dla Ciebie!
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:08   #2253
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chiichii Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ja dopiero zaczynam swoją "przygodę" na tym forum, ale mam pytanie Bardziej mojej koleżanki niż moje, ale może pomożecie Wiecie może gdzie w Lublinie można kupić ładne obrączki i w rozsądnych cenach? Może znacie jakiś mniejszy salon jubilerski, który warto polecić?
z góry dziękuję za odpowiedź
ze swojego doświadczenia mogę polecić jubilera SYMBOL na narutowicza. ceny nie są wygórowane ( my zapłaciliśmy 560zł), wybór spory, obsługa miła. warto tam zajrzeć po pół roku obrączki nadal wyglądają dobrze
Stary 2011-01-28, 18:36   #2254
asioks
Raczkowanie

słyszałyście o zapowiadanej "rewolucji w ślubach kościelnych"?? Mam nadzieje, że to nie wejdzie w życie, a przynajmniej że nas nie obejmie......
asioks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 18:49   #2255
moniczkar_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
słyszałyście o zapowiadanej "rewolucji w ślubach kościelnych"?? Mam nadzieje, że to nie wejdzie w życie, a przynajmniej że nas nie obejmie......
tzn?
Stary 2011-01-28, 18:54   #2256
miamore999
Zakorzenienie

tu jest coś w tym temacie

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html
Stary 2011-01-28, 18:55   #2257
asioks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
tzn?
tzn. półroczne nauki, min rok narzeczeństwa, badania psychiatryczne... itp.... co prawda źródło tej informacji to pewna gazetka o niezbyt dobrej reputacji, ale słyszałam te informacje również w jednych z popołudniowych wiadomości.... ciekawe co z tego wyniknie
asioks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:18   #2258
moniczkar_
Raczkowanie

no chyba im się coś pomeliło ...:/ dajcie spokój....
Propo dziewczyn które biorą ślub w Katedrze .... przypadkowa Pani ze sklepu zaczęła mi opowiadać o ślubie swojej córki,która brala ślub również w Katedrze,że warto dać organiscie ok 100-150zl na lewo bo podobno wtedy od razu inaczej gra ... podobno mówi sie do niego Mistrzu ale czlowiek wykształcony .... pochodzi z Krakowa i byl akompaniamentem Ewy Dymarczyk także może warto?Podobno dech zapiera w piersiach

PS.Przeczytałam ten artykuł i brak słów... dziwić się że pary żyją bez ślubu ...myślę że nas to nie obejmietzn mam taka nadzieje

Edytowane przez moniczkar_
Czas edycji: 2011-01-28 o 20:23
Stary 2011-01-28, 20:39   #2259
chiichii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
ze swojego doświadczenia mogę polecić jubilera SYMBOL na narutowicza. ceny nie są wygórowane ( my zapłaciliśmy 560zł), wybór spory, obsługa miła. warto tam zajrzeć po pół roku obrączki nadal wyglądają dobrze
dzięki wielkie za info
chiichii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 20:52   #2260
anka24222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
tzn?
Wieksze trudności z dostaniem ślubu- a to sie wiąze z wiekszą iloscią par które bedą zyły na tzw kocią łape czy to rozwiąże problem duzej ilosci rozwodów ? wątpie pary będące po 30 lat w malzenstwie decyduja sie na takie kroki i myslicie ze im by to kiedys pomogło?

http://s4.suwaczek.com/20110730310520.png

anka24222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:03   #2261
Niunia2011
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do Was pytanie!
Być może już było gdzieś o tym na wątku, ale nie mogę odnaleźć
Chciałabym zasięgnąć jakiś informacji na temat nauk w Świdniku, które trwają jeden weekend... Czy któraś z Was może tam uczęszczała?? Jeśli tak to jakie wrażenia?
Liczę na Waszą pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 21:40   #2262
Lotta_
Raczkowanie

A ja się pochwalę, że dziś zamówiłam suknię!!! Rybka, koronkowa! Cudo!!!
Model Lia 471 Można zobaczyć ją tutaj: http://www.salon-estelle.pl/suknie.php
Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale ja jestem w niej zakochana Jedynie ten pasek, który na zdjęciu jest żółty będzie albo biały albo fioletowy. Myślicie że do fioletowo-wrzosowych dodatków będzie pasował?
Mam taką radę dla tych z Was, które jeszcze szukają lub dopiero zaczną szukać sukni - szukajcie, mierzcie do momentu, gdy stojąc przed lustrem powiecie - TO TA!!!
Czuje ogromną radość! Czy Wy też tak to przeżywacie?

Edytowane przez Lotta_
Czas edycji: 2011-01-28 o 21:44
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:06   #2263
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
Sprawę rozdmuchał super express, większość portali tylko go cytuje... Episkopat zdementował już te "rewelacje" Nie ma powodu do stresu!

Jak podaje Dziennik Wschodni: "W ubiegłą sobotę papież zaapelował do księży by udzielali ślubu tylko tym, którzy są dobrze przygotowani i opowiedział się przeciwko ułatwieniom przy unieważnianiu ślubów. (...)
To wystarczyło, by kilka dzienników i portali podało, że Episkopat Polski planuje wprowadzić zmiany w zasadach udzielania ślubu. Na ślub kościelny nie miałyby szans kobiety w ciąży, czy narzeczeni, którzy zaręczyli się niecały rok wcześniej. Zainteresowanie wzbudziły zwłaszcza sprawa przyszłych matek.(...)
Zmiany miałaby wprowadzić Komisja ds. Duszpasterstwa Rodzin, a całą sprawę przybliża biskup Antoni Długosz z Częstochowy. Episkopat dementuje te doniesienia.(...)
Polski Episkopat nie może zmienić zasad udzielania sakramentów. Taką moc ma wyłącznie Watykan. – Zgodnie z prawem kanonicznym, tylko najwyższa władza Kościoła może podejmować takie decyzje – wyjaśnia ks. prof. Leszek Adamowicz, konsultor Rady Prawnej Episkopatu Polski.
Zdaniem księdza Adamowicza, słowa papieża nie są niczym nowym. – Przypomina tylko, aby duszpasterze dokładnie analizowali sytuację przyszłych małżonków, zanim zgodzą się na ich ślub kościelny – zaznacza."

Cały artykuł dostępny jest tutaj: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/243642129

W ciąży nie jestem, w narzeczeństwie od 2 kwietnia 2010, a nauki i tak będą dość długie, bo u Dominikanów, ale mimo wszystko... ufff
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 06:50   #2264
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
Chciałabym zasięgnąć jakiś informacji na temat nauk w Świdniku, które trwają jeden weekend... Czy któraś z Was może tam uczęszczała?? Jeśli tak to jakie wrażenia?
Liczę na Waszą pomoc
Te nauki nie są uznawane przez Kościół. Chodzi Ci o nauki prowadzone przez osoby świeckie, tak?
Nauki weekendowe można zrobić tylko w Lublinie i trzeba mieć skierowanie od probpszcza swojej parafii. Przejrzyj wątek dziewczyny już chyba o tym pisały, co , gdzie i jak

P.S. Ślubujemy tego samego dnia

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 07:47   #2265
anka24222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lotta_ Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że dziś zamówiłam suknię!!! Rybka, koronkowa! Cudo!!!
Model Lia 471 Można zobaczyć ją tutaj: http://www.salon-estelle.pl/suknie.php
Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale ja jestem w niej zakochana Jedynie ten pasek, który na zdjęciu jest żółty będzie albo biały albo fioletowy. Myślicie że do fioletowo-wrzosowych dodatków będzie pasował?
Mam taką radę dla tych z Was, które jeszcze szukają lub dopiero zaczną szukać sukni - szukajcie, mierzcie do momentu, gdy stojąc przed lustrem powiecie - TO TA!!!
Czuje ogromną radość! Czy Wy też tak to przeżywacie?
Ja napewno wezmę sobie tą Rade do serca Nie chciała bym wybrac jakiejs sukienki dla swietego spokoju do konca nie będac pewną ze naprawde mi sie podoba A powiedz dużo chodzilas po sklepach ??

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Jeśli chodzi o nauki czy słyszałyscie o czyms takim ze ksiądz zezwala na odbycie ślubu bez zaswiadczenia o naukach Czy robią jakies ustępstwa ?? Nie wiem jak to u mnie będzie gdyz naprawde mamy problem z odbyciem ich Nawet i tych weekendowych Ja w Lublinie a mój przyszły pracuje w innym miescie i jak nie praca to słuzba jak nie sluzba to uczelnia Takze w tej chwili nawet weekendów wspolnych nie mamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 08:51   #2266
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o nauki czy słyszałyscie o czyms takim ze ksiądz zezwala na odbycie ślubu bez zaswiadczenia o naukach Czy robią jakies ustępstwa ?? Nie wiem jak to u mnie będzie gdyz naprawde mamy problem z odbyciem ich Nawet i tych weekendowych Ja w Lublinie a mój przyszły pracuje w innym miescie i jak nie praca to słuzba jak nie sluzba to uczelnia Takze w tej chwili nawet weekendów wspolnych nie mamy
Mhm...decydując się na ślub kościelny zgadzasz się na warunki formalne, które trzeba spełnić, by taki ślub mógł się odbyć. Nam bardzo zależało na ślubie kościelnym i zrobiliśmy wszystko, by spełnić takie warunki. Akurat w weekend w który robiliśmy nauki mój TŻ musiał zrezygnować z jednego zjazdu. Jakoś sobie poradził. A zrobienie 10 spotkań i poradni nie jest wcale wymogiem którego nie można spełnić. Poza tym nie traktuj tego jak zło konieczne. Dzięki naukom możecie całkiem inaczej na siebie spojrzeć, czegoś nowego się dowiedzieć o sobie, zadać sobie pytania o których wcześniej nie pomyśleliście.
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:25   #2267
anka24222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Mhm...decydując się na ślub kościelny zgadzasz się na warunki formalne, które trzeba spełnić, by taki ślub mógł się odbyć. Nam bardzo zależało na ślubie kościelnym i zrobiliśmy wszystko, by spełnić takie warunki. Akurat w weekend w który robiliśmy nauki mój TŻ musiał zrezygnować z jednego zjazdu. Jakoś sobie poradził. A zrobienie 10 spotkań i poradni nie jest wcale wymogiem którego nie można spełnić. Poza tym nie traktuj tego jak zło konieczne. Dzięki naukom możecie całkiem inaczej na siebie spojrzeć, czegoś nowego się dowiedzieć o sobie, zadać sobie pytania o których wcześniej nie pomyśleliście.
Rozmawiając z parami które są w trakcie albo tez maja juz za sobą tego rodzaju spotkania wiele słyszałam iz są one w niektórych miejscach naprawde ciekawie prowadzone Kącząc je stwierdzaja ze faktycznie cos z nich wyniesli i nie byl to zmarnowany czas Ale slyszalam rowniez opinie iz wchodzi sie jedynie po to by postawili pieczątkę Wszystko zalezy od teo w jaki sposób przekazywana jest nam ta nauka
Mam nadzieje ze w najblizszym czasie uda nam sie zrobic nauki
Zjazdy to nie problem gorzej jest z pracą służbami no i dojazdem bo tak naprawde jeden dzien musi przeznaczyc na podróz

Stary 2011-01-29, 10:49   #2268
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
Liczę na Waszą pomoc
zapytaj proboszcza gdzie bierzecie ślub czy te nauki Wam "zaliczy" - a nie sądzę

Cytat:
Rozmawiając z parami które są w trakcie albo tez maja juz za sobą tego rodzaju spotkania wiele słyszałam iz są one w niektórych miejscach naprawde ciekawie prowadzone Kącząc je stwierdzaja ze faktycznie cos z nich wyniesli i nie byl to zmarnowany czas Ale slyszalam rowniez opinie iz wchodzi sie jedynie po to by postawili pieczątkę Wszystko zalezy od teo w jaki sposób przekazywana jest nam ta nauka
Mam nadzieje ze w najblizszym czasie uda nam sie zrobic nauki
Zjazdy to nie problem gorzej jest z pracą służbami no i dojazdem bo tak naprawde jeden dzien musi przeznaczyc na podróz
mi się wydaje, że wszystko zależy od podejścia par,
jeśli idą po pieczątkę, wybiorą "najlżejsze, najszybsze nauki,"
będą one nudne i robione przez księży z takim samym podejściem,
"przecież mnie nie słuchają, przyszli tylko po pieczątkę co się będę wysilał, oni i tak wiedzą swoje" przykre ale są tacy księża którym nie zależy na dobrym poprowadzeniu nauk, przygotowaniu do małżeństwa,
także wszystko zależy od Waszego podejścia i które nauki wybierzecie.

anka24222 piszesz, że TZ ma służbę - czyli na bank jego "formacje"(nei wiem gdzie i przy czym ma służbę) mają swoje duszpasterstwo - idźcie do Duszpasterza swojego i powiedzcie, że przez pracę, służbę i studia nei mozecie znaleźć nauk a bardzo Wam zależy na odbyciu takowych - znajdzie Wam coś, albo zrobi indywidualne. Wszystko się da tylko trzeba chcieć.

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:50   #2269
anka24222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
zapytaj proboszcza gdzie bierzecie ślub czy te nauki Wam "zaliczy" - a nie sądzę

mi się wydaje, że wszystko zależy od podejścia par,
jeśli idą po pieczątkę, wybiorą "najlżejsze, najszybsze nauki,"
będą one nudne i robione przez księży z takim samym podejściem,
"przecież mnie nie słuchają, przyszli tylko po pieczątkę co się będę wysilał, oni i tak wiedzą swoje" przykre ale są tacy księża którym nie zależy na dobrym poprowadzeniu nauk, przygotowaniu do małżeństwa,
także wszystko zależy od Waszego podejścia i które nauki wybierzecie.

anka24222 piszesz, że TZ ma służbę - czyli na bank jego "formacje"(nei wiem gdzie i przy czym ma służbę) mają swoje duszpasterstwo - idźcie do Duszpasterza swojego i powiedzcie, że przez pracę, służbę i studia nei mozecie znaleźć nauk a bardzo Wam zależy na odbyciu takowych - znajdzie Wam coś, albo zrobi indywidualne. Wszystko się da tylko trzeba chcieć.
Tak edytko ta formacja ma swojego kapelana Ma rozmowe juz jest zapisany
Dzisiaj tak wygladam za okno i jest swietna pogoda by wyjsc gdzies na sklepy A wlasnie na ile wczesniej kupowaliście sobie obrączki ??

Stary 2011-01-29, 13:58   #2270
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wreszcie przekopałam się przez 7 stron które naprodukowałyście przez te 10 dni! Dzieje się dzieje dziewczyny! Witam wszystkie nowe PMki, napiszcie nam coś więcej o sobie! Super Was czytać i razem z Wami przeżywam te stresy, ale dziewczyny apeluje CZYTAJCIE WĄTEK! Jeśli jesteście tu nowe to poświęćcie troszkę czasu i przeczytajcie tą część od początku - zobaczycie na ile pytań od razu znajdziecie odpowiedź, jeżeli już jesteście z nami długo staracie się czytać na bieżąco albo nadrabiać (korzystajcie z przycisku "zobacz ostatnią nieczytaną wiadomość"). Zadajecie pytania na które jest odpowiedź 2 strony wcześniej. To też wymaga cierpliwości, żeby kilka razy odpowiadać na to samo pytanie. Brawo dla tych cierpliwych!

Ja właśnie wróciłam z Teneryfy. Bylo bosko, pogoda fajna, nie za gorąco ale słoneczko cudowne. Jedyny problem był taki, że ja i TŻ chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej więc zwiedzaliśmy zamiast wylegiwać się na plaży! Następnym razem już sobie obiecaliśmy, że kolejność będzie odwrotna. W każdym razie polecam Teneryfę z całego serca na podróż poślubną!

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość

Wracając jeszcze do tematu przedślubnego upiększania to muszę się pochwalić, że też zmobilizowałam się w końcu do ćwiczeń Jeśli jeszcze nie znacie, to na brzuch polecam te ćwiczonka (kliknij) - spokojnie można robić tylko poziom A, a potem poziom 1 - efekt jest błyskawiczny! Tylko trzeba pamiętać żeby robić sobie co najmniej dzień przerwy między ćwiczeniami, żeby mięśnie mogły się zregenerować (wszystkie szczegóły są napisane w "Harmonogramie ćwiczeń" na dole strony)

Ashyshqa szczęściaro! Teneryfa w styczniu - ZAZDROSZCZĘ!!! Mam nadzieję, że wypoczęliście i wygrzaliście się za wszystkie czasy... Niech się kończy ta zima, bo słońce mi się marzy!
Hehe, ja tez już chcę,żeby się zima skończyła! Ale już bliżej niż dalej. Co do kawy - wypróbowałam - rewelacja! Będę na pewno robić sobie taki peeling ok 2 razy w tygodniu.

Margolka i Anka, mam nadzieję, że Wam zdrowie zacznie wreszcie dopisywać i będziecie miały siłę i chęci do dalszych ślubnych przygotowań. Powodzenia!

Co do ślubnego image'u to TŻ podarował mi srebrne kolczyli z perłami, które będą zdobić moje uszy w ten wielki dzień Nie będę miała naszyjnika ani branzoletki, bo będę miala tiarę, a suknia sama w sobie jest dość strojna, więc tylko takie drobne kolczyki. Włosy będę miała w połowie rozpuszczone (loki, ale takie nie za mocne, "naturalne"), a na górze dwa warkocze dobierane - od środka czoła, w nie wpleciona tiara, połączone z tyłu głowy. Jedyne zdjęcie tej fryzury mam z wizażu, jednej z dziewczyn więc nie mogę go rozpowszechniać, ale wygłada to ślicznie.
Wstawiam zdjęcie kolczyków.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg earrings.jpg (59,8 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2011-01-29 o 16:02 Powód: Błąd ortograficzny ;)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 14:50   #2271
anka24222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wreszcie przekopałam się przez 7 stron które naprodukowałyście przez te 10 dni! Dzieje się dzieje dziewczyny! Witam wszystkie nowe PMki, napiszcie nam coś więcej o sobie! Super Was czytać i razem z Wami przeżywam te stresy, ale dziewczyny apeluje CZYTAJCIE WĄTEK! Jesli jesteście tu nowe to poświęćcie troszkę czasu i przeczytajcie tą część od początku - zobaczycie na ile pytań od razu znajdziecie odpowiedź, jeżeli już jesteście z nami długo staracie się czytać na bierząco albo nadrabiać (korzystajcie z przycisku "zobacz ostatnią nieczytaną wiadomość"). Zadajecie pytania na które jest odpowiedź 2 strony wcześniej. To też wymaga cierpliwości, żeby kilka razy odpowiadać na to samo pytanie. Brawo dla tych cierpliwych!

Ja właśnie wróciłam z Teneryfy. Bylo bosko, pogoda fajna, nie za gorąco ale słoneczko cudowne. Jedyny problem był taki, że ja i TŻ chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej więc zwiedzaliśmy zamiast wylegiwać się na plaży! Następnym razem już sobie obiecaliśmy, że kolejność będzie odwrotna. W każdym razie polecam Teneryfę z całego serca na podróż poślubną!

Hehe, ja tez już chcę,żeby się zima skończyła! Ale już bliżej niż dalej. Co do kawy - wypróbowałam - rewelacja! Będę na pewno robić sobie taki peeling ok 2 razy w tygodniu.

Margolka i Anka, mam nadzieję, że Wam zdrowie zacznie wreszcie dopisywać i będziecie miały siłę i chęci do dalszych ślubnych przygotowań. Powodzenia!

Co do ślubnego image'u to TŻ podarował mi srebrne kolczyli z perłami, które będą zdobić moje uszy w ten wielki dzień Nie będę miała naszyjnika ani branzoletki, bo będę miala tiarę, a suknia sama w sobie jest dość strojna, więc tylko takie drobne kolczyki. Włosy będę miała w połowie rozpuszczone (loki, ale takie nie za mocne, "naturalne"), a na górze dwa warkocze dobierane - od środka czoła, w nie wpleciona tiara, połączone z tyłu głowy. Jedyne zdjęcie tej fryzury mam z wizażu, jednej z dziewczyn więc nie mogę go rozpowszechniać, ale wygłada to ślicznie.
Ashyshqa Chyba sie pogubiłam Wiem ze jestes juz po podrózy poslubnej ech ...pozazdrościc Magiczne miejsce chce sie wracac
Ale odnosnie tych pereł zamierzasz je dipiero nałozyc ? czyli wnioskuje ze wybraliście sie w podróz przed slubem wspaniale Pewnei narobiliscie mnóstwo zdjęc Kilka mozna uzyc np do materiału filmowego Waszej płytki
Uwazam ze tego rodzaju fryzura jak najbardziej pasuje do pereł -chyba juz to gdzies widziałam Naturalnie i subtelnie ...

Stary 2011-01-29, 15:33   #2272
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Te nauki nie są uznawane przez Kościół. Chodzi Ci o nauki prowadzone przez osoby świeckie, tak?
Nauki weekendowe można zrobić tylko w Lublinie i trzeba mieć skierowanie od probpszcza swojej parafii. Przejrzyj wątek dziewczyny już chyba o tym pisały, co , gdzie i jak

Ja robiłam te nauki w Świdniku, ale mój proboszcz wyraził na nie zgodę.
Zresztą znam wiele osób, które tam robiły nauki i nie miały zadnych problemów, ale to trzeba wcześniej ze swoim proboszczem uzgodnić
Odnośnie samych nauk, to całkiem w porządku były
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 16:06   #2273
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ashyshqa Chyba sie pogubiłam Wiem ze jestes juz po podrózy poslubnej ech ...pozazdrościc Magiczne miejsce chce sie wracac
Ale odnosnie tych pereł zamierzasz je dipiero nałozyc ? czyli wnioskuje ze wybraliście sie w podróz przed slubem wspaniale Pewnei narobiliscie mnóstwo zdjęc Kilka mozna uzyc np do materiału filmowego Waszej płytki
Uwazam ze tego rodzaju fryzura jak najbardziej pasuje do pereł -chyba juz to gdzies widziałam Naturalnie i subtelnie ...
Oj trochę namieszałam To nie była podróż poślubna, tylko taka zimowa terapia słoneczna Ale polecam to miejsce również na podróż poślubną Ślub bierzemy w lipcu.
Dziękuję za opinię, nie mogę się już doczekać, kiedy będę miala cały strój i dodatki skompletowane, a jeszcze bardziej kiedy je nałożę w ten Wielki Dzień!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 21:29   #2274
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wreszcie przekopałam się przez 7 stron które naprodukowałyście przez te 10 dni! Dzieje się dzieje dziewczyny! Witam wszystkie nowe PMki, napiszcie nam coś więcej o sobie! Super Was czytać i razem z Wami przeżywam te stresy, ale dziewczyny apeluje CZYTAJCIE WĄTEK! Jeśli jesteście tu nowe to poświęćcie troszkę czasu i przeczytajcie tą część od początku - zobaczycie na ile pytań od razu znajdziecie odpowiedź, jeżeli już jesteście z nami długo staracie się czytać na bieżąco albo nadrabiać (korzystajcie z przycisku "zobacz ostatnią nieczytaną wiadomość"). Zadajecie pytania na które jest odpowiedź 2 strony wcześniej. To też wymaga cierpliwości, żeby kilka razy odpowiadać na to samo pytanie. Brawo dla tych cierpliwych!

Witaj
Cudnie, że urlop się udał i chociaż na parę dni zapomniałaś o tej paskudnej zimie...
Kolczyki cudne i do fryzury którą opisałaś napewno będą pasować
Stary 2011-01-29, 22:00   #2275
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Ja napewno wezmę sobie tą Rade do serca Nie chciała bym wybrac jakiejs sukienki dla swietego spokoju do konca nie będac pewną ze naprawde mi sie podoba A powiedz dużo chodzilas po sklepach ??

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Wybór sukni zajął 1,5 dnia. Suknia, którą ostatecznie wybrałam była jedną z pierwszych, które mierzyłam. Potem nałożyłam jeszcze kilkanaście innych, ale już żadna nie zachwyciła mnie tak jak moja Lia. Dla potwierdzenia moich myśli, za parę tygodni odwiedziłam jeszcze kilka salonów, ale to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że chcę właśnie tamtą I decyzja została podjęta.

Widzę, że u Ciebie podobna sytuacja jak u mnie - chodzi o różne miasta i odległość dzielącą Ciebie i Twojego TŻa. Wychodzę z założenia, że jak się bardzo chce to można wszystko tak zorganizować, żeby przygotować się do ślubu i żeby oboje w tym przygotowaniu uczestniczyło. Wszystko to kwestia ustalenia priorytetów. A czy jest coś ważniejszego w życiu niż małżeństwo - i tym samym przygotowania do tego wielkiego wydarzenia? Życzę Ci powodzenia w przygotowaniach!
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:01   #2276
anka24222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lotta_ Pokaż wiadomość
Wybór sukni zajął 1,5 dnia. Suknia, którą ostatecznie wybrałam była jedną z pierwszych, które mierzyłam. Potem nałożyłam jeszcze kilkanaście innych, ale już żadna nie zachwyciła mnie tak jak moja Lia. Dla potwierdzenia moich myśli, za parę tygodni odwiedziłam jeszcze kilka salonów, ale to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że chcę właśnie tamtą I decyzja została podjęta.

Widzę, że u Ciebie podobna sytuacja jak u mnie - chodzi o różne miasta i odległość dzielącą Ciebie i Twojego TŻa. Wychodzę z założenia, że jak się bardzo chce to można wszystko tak zorganizować, żeby przygotować się do ślubu i żeby oboje w tym przygotowaniu uczestniczyło. Wszystko to kwestia ustalenia priorytetów. A czy jest coś ważniejszego w życiu niż małżeństwo - i tym samym przygotowania do tego wielkiego wydarzenia? Życzę Ci powodzenia w przygotowaniach!
Mam nadzieje że i mnie uda sie w miarę szybko podjąc decyzje odnosnie sukni Zamierzam do konca lutego podjąc decyzje jaka suknie i gdzie ale zaznaczam jeszcze w tym temacie sie nie rozgladałam jedynie co to ogladajac po stronach internetowych mam kilka ktore mi sie spodobały alezobaczymy co dalej
Często tak miałyscie ze ogladajac na stronach suknie bardzo Wam sie spodobaly ale widzac ją na zywo zmieniłyscie zdanie diametralnie ??
Disiaj zastanawiam sie nad wyborem fotografa Wybieram miedzy Partyką a Fotomachiną
W tej chwili musze wybrac fotografa odbyc nauki no i suknię a reszta powinna pojsc juz z górki Bo tak naprawde co najwazniejsze juz będzie
Zawsze sie smiałam z kolezanek które brały slub i na rok wczesniej stresowały sie ciagle mowily tylko o przygotowaniach itd ale teraz dokladnie je rozumiem Dobrze ze my tu mamy swoje grono gdzie kazda kazdą czyta -nie z powodu ze musi lecz chce

Stary 2011-01-30, 10:20   #2277
Kinga_20
Zakorzenienie

Ashyshqa śliczne kolczyki! Strasznie mi się podobają, widziałam bardzo podobne w Aparcie i sama się zastanawiam nad nimi.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:38   #2278
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Disiaj zastanawiam sie nad wyborem fotografa Wybieram miedzy Partyką a Fotomachiną
W tej chwili musze wybrac fotografa odbyc nauki no i suknię a reszta powinna pojsc juz z górki Bo tak naprawde co najwazniejsze juz będzie
Zawsze sie smiałam z kolezanek które brały slub i na rok wczesniej stresowały sie ciagle mowily tylko o przygotowaniach itd ale teraz dokladnie je rozumiem Dobrze ze my tu mamy swoje grono gdzie kazda kazdą czyta -nie z powodu ze musi lecz chce
widziałam Partykę (bo chodzi pewnie o Jakuba ) w akcji a potem jego dzieło ze ślubu, wesela i pleneru i muszę powiedzieć że bardzo ładne zdjęcia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 10:58   #2279
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Wiem o tych na staszica tylko, że one trwają dwa weekendy a my nie bardzo mamy mozliwość uczestnictwa w dwóch po kolei... (Kto wymyślił taką pracę...).
Ps. 6 jest the best

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
Stary 2011-01-30, 11:32   #2280
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Często tak miałyscie ze ogladajac na stronach suknie bardzo Wam sie spodobaly ale widzac ją na zywo zmieniłyscie zdanie diametralnie ??
Niestety ale w większości przypadków tak jest. Okazuje się, że materiał jest inny niż się wydawało, że brzydko uszyta itd... A jak się mierzy to też zupełnie inaczej. Coś się podoba a później okazuje się, że okropnie w tym wyglądamy. Dlatego trzeba szukać aż znajdziemy tą jedyną
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości