|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Ja polecam jubilera tam gdzie my kupowalismy
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- misia20l ja widziałam sukienkę b.ładną która jest na bok tak na 1 ramie z kokarda na ramieniu ...fajna jest bo zasłania wiekszosc pleców,także moze cos takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() ![]() Biedna. W takim razie dużoooo zdrówka dla Ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2254 |
Raczkowanie
|
słyszałyście o zapowiadanej "rewolucji w ślubach kościelnych"?? Mam nadzieje, że to nie wejdzie w życie, a przynajmniej że nas nie obejmie......
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
tu jest coś w tym temacie
![]() http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html
#2257 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
no chyba im się coś pomeliło ...:/ dajcie spokój....
Propo dziewczyn które biorą ślub w Katedrze .... przypadkowa Pani ze sklepu zaczęła mi opowiadać o ślubie swojej córki,która brala ślub również w Katedrze,że warto dać organiscie ok 100-150zl na lewo bo podobno wtedy od razu inaczej gra ... podobno mówi sie do niego Mistrzu ![]() ![]() ![]() ![]() PS.Przeczytałam ten artykuł i brak słów... dziwić się że pary żyją bez ślubu ...myślę że nas to nie obejmie ![]() ![]() Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2011-01-28 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
Wieksze trudności z dostaniem ślubu- a to sie wiąze z wiekszą iloscią par które bedą zyły na tzw kocią łape czy to rozwiąże problem duzej ilosci rozwodów ? wątpie pary będące po 30 lat w malzenstwie decyduja sie na takie kroki i myslicie ze im by to kiedys pomogło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie!
Być może już było gdzieś o tym na wątku, ale nie mogę odnaleźć ![]() Chciałabym zasięgnąć jakiś informacji na temat nauk w Świdniku, które trwają jeden weekend... Czy któraś z Was może tam uczęszczała?? Jeśli tak to jakie wrażenia? Liczę na Waszą pomoc ![]()
#2262 |
Raczkowanie
|
A ja się pochwalę, że dziś zamówiłam suknię!!!
![]() Model Lia 471 Można zobaczyć ją tutaj: http://www.salon-estelle.pl/suknie.php Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale ja jestem w niej zakochana ![]() Mam taką radę dla tych z Was, które jeszcze szukają lub dopiero zaczną szukać sukni - szukajcie, mierzcie do momentu, gdy stojąc przed lustrem powiecie - TO TA!!! ![]() Czuje ogromną radość! Czy Wy też tak to przeżywacie? ![]()
http://www.wyspaperspektyw.pl/ http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813290722.html Edytowane przez Lotta_ Czas edycji: 2011-01-28 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak podaje Dziennik Wschodni: "W ubiegłą sobotę papież zaapelował do księży by udzielali ślubu tylko tym, którzy są dobrze przygotowani i opowiedział się przeciwko ułatwieniom przy unieważnianiu ślubów. (...) To wystarczyło, by kilka dzienników i portali podało, że Episkopat Polski planuje wprowadzić zmiany w zasadach udzielania ślubu. Na ślub kościelny nie miałyby szans kobiety w ciąży, czy narzeczeni, którzy zaręczyli się niecały rok wcześniej. Zainteresowanie wzbudziły zwłaszcza sprawa przyszłych matek.(...) Zmiany miałaby wprowadzić Komisja ds. Duszpasterstwa Rodzin, a całą sprawę przybliża biskup Antoni Długosz z Częstochowy. Episkopat dementuje te doniesienia.(...) Polski Episkopat nie może zmienić zasad udzielania sakramentów. Taką moc ma wyłącznie Watykan. – Zgodnie z prawem kanonicznym, tylko najwyższa władza Kościoła może podejmować takie decyzje – wyjaśnia ks. prof. Leszek Adamowicz, konsultor Rady Prawnej Episkopatu Polski. Zdaniem księdza Adamowicza, słowa papieża nie są niczym nowym. – Przypomina tylko, aby duszpasterze dokładnie analizowali sytuację przyszłych małżonków, zanim zgodzą się na ich ślub kościelny – zaznacza." Cały artykuł dostępny jest tutaj: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/243642129 W ciąży nie jestem, w narzeczeństwie od 2 kwietnia 2010, a nauki i tak będą dość długie, bo u Dominikanów, ale mimo wszystko... ufff ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauki weekendowe można zrobić tylko w Lublinie i trzeba mieć skierowanie od probpszcza swojej parafii. Przejrzyj wątek dziewczyny już chyba o tym pisały, co , gdzie i jak ![]() P.S. Ślubujemy tego samego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Jeśli chodzi o nauki czy słyszałyscie o czyms takim ze ksiądz zezwala na odbycie ślubu bez zaswiadczenia o naukach Czy robią jakies ustępstwa ?? Nie wiem jak to u mnie będzie gdyz naprawde mamy problem z odbyciem ich Nawet i tych weekendowych Ja w Lublinie a mój przyszły pracuje w innym miescie i jak nie praca to słuzba jak nie sluzba to uczelnia Takze w tej chwili nawet weekendów wspolnych nie mamy |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze w najblizszym czasie uda nam sie zrobic nauki Zjazdy to nie problem gorzej jest z pracą służbami no i dojazdem bo tak naprawde jeden dzien musi przeznaczyc na podróz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeśli idą po pieczątkę, wybiorą "najlżejsze, najszybsze nauki," będą one nudne i robione przez księży z takim samym podejściem, "przecież mnie nie słuchają, przyszli tylko po pieczątkę co się będę wysilał, oni i tak wiedzą swoje" przykre ale są tacy księża którym nie zależy na dobrym poprowadzeniu nauk, przygotowaniu do małżeństwa, także wszystko zależy od Waszego podejścia i które nauki wybierzecie. anka24222 piszesz, że TZ ma służbę - czyli na bank jego "formacje"(nei wiem gdzie i przy czym ma służbę) mają swoje duszpasterstwo - idźcie do Duszpasterza swojego i powiedzcie, że przez pracę, służbę i studia nei mozecie znaleźć nauk a bardzo Wam zależy na odbyciu takowych - znajdzie Wam coś, albo zrobi indywidualne. Wszystko się da tylko trzeba chcieć. ![]()
![]() |
#2269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj tak wygladam za okno i jest swietna pogoda by wyjsc gdzies na sklepy A wlasnie na ile wczesniej kupowaliście sobie obrączki ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Wreszcie przekopałam się przez 7 stron które naprodukowałyście przez te 10 dni! Dzieje się dzieje dziewczyny! Witam wszystkie nowe PMki, napiszcie nam coś więcej o sobie! Super Was czytać i razem z Wami przeżywam te stresy, ale dziewczyny apeluje CZYTAJCIE WĄTEK! Jeśli jesteście tu nowe to poświęćcie troszkę czasu i przeczytajcie tą część od początku - zobaczycie na ile pytań od razu znajdziecie odpowiedź, jeżeli już jesteście z nami długo staracie się czytać na bieżąco albo nadrabiać (korzystajcie z przycisku "zobacz ostatnią nieczytaną wiadomość"). Zadajecie pytania na które jest odpowiedź 2 strony wcześniej. To też wymaga cierpliwości, żeby kilka razy odpowiadać na to samo pytanie. Brawo dla tych cierpliwych!
![]() Ja właśnie wróciłam z Teneryfy. Bylo bosko, pogoda fajna, nie za gorąco ale słoneczko cudowne. Jedyny problem był taki, że ja i TŻ chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej więc zwiedzaliśmy zamiast wylegiwać się na plaży! Następnym razem już sobie obiecaliśmy, że kolejność będzie odwrotna. W każdym razie polecam Teneryfę z całego serca na podróż poślubną! Cytat:
Margolka i Anka, mam nadzieję, że Wam zdrowie zacznie wreszcie dopisywać i będziecie miały siłę i chęci do dalszych ślubnych przygotowań. Powodzenia! Co do ślubnego image'u to TŻ podarował mi srebrne kolczyli z perłami, które będą zdobić moje uszy w ten wielki dzień ![]() Wstawiam zdjęcie kolczyków. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2011-01-29 o 16:02 Powód: Błąd ortograficzny ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale odnosnie tych pereł zamierzasz je dipiero nałozyc ? czyli wnioskuje ze wybraliście sie w podróz przed slubem ![]() Uwazam ze tego rodzaju fryzura jak najbardziej pasuje do pereł -chyba juz to gdzies widziałam Naturalnie i subtelnie ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą znam wiele osób, które tam robiły nauki i nie miały zadnych problemów, ale to trzeba wcześniej ze swoim proboszczem uzgodnić ![]() Odnośnie samych nauk, to całkiem w porządku były ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za opinię, nie mogę się już doczekać, kiedy będę miala cały strój i dodatki skompletowane, a jeszcze bardziej kiedy je nałożę w ten Wielki Dzień! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cudnie, że urlop się udał i chociaż na parę dni zapomniałaś o tej paskudnej zimie... Kolczyki cudne i do fryzury którą opisałaś napewno będą pasować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybór sukni zajął 1,5 dnia. Suknia, którą ostatecznie wybrałam była jedną z pierwszych, które mierzyłam. Potem nałożyłam jeszcze kilkanaście innych, ale już żadna nie zachwyciła mnie tak jak moja Lia. Dla potwierdzenia moich myśli, za parę tygodni odwiedziłam jeszcze kilka salonów, ale to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że chcę właśnie tamtą ![]() Widzę, że u Ciebie podobna sytuacja jak u mnie - chodzi o różne miasta i odległość dzielącą Ciebie i Twojego TŻa. Wychodzę z założenia, że jak się bardzo chce to można wszystko tak zorganizować, żeby przygotować się do ślubu i żeby oboje w tym przygotowaniu uczestniczyło. Wszystko to kwestia ustalenia priorytetów. A czy jest coś ważniejszego w życiu niż małżeństwo - i tym samym przygotowania do tego wielkiego wydarzenia? Życzę Ci powodzenia w przygotowaniach!
![]() |
#2276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Często tak miałyscie ze ogladajac na stronach suknie bardzo Wam sie spodobaly ale widzac ją na zywo zmieniłyscie zdanie diametralnie ?? Disiaj zastanawiam sie nad wyborem fotografa Wybieram miedzy Partyką a Fotomachiną W tej chwili musze wybrac fotografa odbyc nauki no i suknię a reszta powinna pojsc juz z górki Bo tak naprawde co najwazniejsze juz będzie Zawsze sie smiałam z kolezanek które brały slub i na rok wczesniej stresowały sie ciagle mowily tylko o przygotowaniach itd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Ashyshqa śliczne kolczyki! Strasznie mi się podobają, widziałam bardzo podobne w Aparcie i sama się zastanawiam nad nimi.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. 6 jest the best ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi ![]()
![]() |
#2280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.