![]() |
#1441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
u mnie pod koniec dnia wygląda to tak:
1. 2 kromki orkiszowe, masło, 2 plasterki szynki, herbata z sokiem malinowym jazda na desce 2. jedna kromka orkiszowa, masło, szynka, herbata z sokiem malinowym jazda na desce 3. talerz barszczu, 3 łyżki ziemniaków, pół grubej parówki pokrojonej w paseczki i podsmażonej, 2 szklanki wody z sokiem 4. miseczka ryżu preparowanego i kilka krakersów, jabłko 5 kromka orkisz. z szynką, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem. 7-8 żelków. |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1443 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Raczkowanie
|
Moje R
![]() I owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, 3/4 kubka ciepłego mleka 0.5%, łyżka płatków migdałowych, płatki pełnoziarniste; kawa z mlekiem i słodzikiem II grahamka z serkiem białym, polędwicą sopocką i sałatą; jabłko III mięso z gulaszu [niestety nie miałam czasu sobie nic ugotować, po prostu wyjęłam je bez sosu], ok. 200 g fasolki szparagowej, kasza jęczmienna IV twaróg chudy z odrobiną jogurtu naturalnego [co by go rozrzedzić ![]() V jajecznica z dwóch jajek; marchewka ślicznie proszę o ocenkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możliwe jest, że to zatrzymanie wagi nastąpiło po Capivicie HC? Normalnie brałam ją kilka dni ranem i waga była taka sama. Wczoraj wzięłam na wieczór i dzisiaj waże więcej - może jednak jakimś cudem te tabletki wpływają na to jakoś?
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-01-29 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
R
śniadanie Owsianka na mleku 3,2% z wkrojonym jabłkiem i kiwi zjedzone później II śniadanie 2x kromka chleba razowego z tuńczykiem Obiad Trochę makaronu razowego z sosem zrobionym z przecieru pomidorowego i usmażonym na teflonie bez tłuszczu mięsem mielonym oraz marchewka i groszek Podwieczorek Upieczone jabłko z rodzynkami, garść orzechów i kilka dużych suszonych śliwek Kolacja Twarożek wiejski(200g) z pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem I co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Wtajemniczenie
|
Dam wczorajsze U, bo uważam że się w miarę nadaje wreszcie:
1. Bułka ciemna, pół z rybą po grecku, pół z serkiem topionym, kabanosem i ogórkiem, kubek kakao nat. z cukrem 2 paski czekolady Milki z orzechami 8km biegu 2. Ryba smażona, pół woreczka ryżu, kilka łyżek surówki kawa z CH taka wypasiona z syropem ciasteczkowym i gałką lodów waniliowych 3. 250g Jogobelli light truskawkowej z płatkami owsianymi, garścią orzechów, pomarańcza, pasek czeko jw. 4. Bułka jw. obie połówki z serkiem topionym, kabanosem i ogórkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobry taki smoothie? A kolacja prze-py-szna! B. dawno nie jadłam guacamole, a u wielbiam; chyba dzisiaj sobie zrobię, tylko bazylie dokupie
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Raczkowanie
|
U:
I. Duża żytnia bułka, oblepiona pestkami słonecznika - obydwie połowy z masłem, szynką, jajkiem na twardo i rzodkiewką; kawa z mlekiem, pasek czekolady studenckiej. II. Serek homo waniliowy z wkrojonym bananem, fitellą kokosową i migdałami; soczek marchwiowy jednodniowy. III. Dorsz w panierce kokosowej + brokuły z sosem czosnkowym i trochę surówki z białej kapusty. IV. Serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem; kawa zbożowa pół na pół z mlekiem, jabłko. I jak to wygląda? ![]()
#1452 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-01-29 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zadomowienie
|
REDUKCJA
śniadanie: duża kromka chleba żyt. raz. (80g) obłożona plastrami polędwicy z indyka, pomidorem i papryką; jabłko; inka z mlekiem; II śniadanie: jajecznica z 2 jaj; kromka chleba pszenno-żytniego; jabłko; inka z mlekiem; obiad: pełna miseczka zupy kalafiorowej + mięso z udka kurczaka, na którym się gotowała; herbata; podwieczorek: serek homo. nat.; inka z mlekiem; kolacja: zupa z obiadu; herbata; mam pytanie co do alkoholu na eRce, czy jak idę na imprezę i pozwolę sobie na piwo czy wino to mocno odbije się to na wadze? Edytowane przez Ewelajna140 Czas edycji: 2011-01-29 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o to, co na P zmienić - może wtedy dodaj jeszcze chleb na drugie śniadanie, smaruj grubiej masłem, do sałatek itd. dodawaj ze dwie łyżki oliwy z oliwek? Myślę, że wtedy wyjdzie jakieś 400kcal więcej. Możesz też zjeść gronolę, czy coś, ogólnie dodać więcej orzechów (chociaż nie wiem jak to jest z tymi nnkt na przytyciu), pichcić dużą ilość ciast (no i oczywiście je zjadać ![]() ![]()
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-01-29 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Hej chodzi o to, że to właśnie jest P,a ja pytam co zrobić by kiedyś mieć takie U,tj.jak jeszcze mogę podkręcić metabolizm?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
Na obecną chwilę to ty się nie martw o swoje U tylko o to by P było w porządku
#1458 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-01-29 o 11:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to macie rację tym U będę się martwić potem. Moyraa ja chce przytyć a oceni mi ktoś jadłospis ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsza redukcja (chociaż mam dość, bo od 2 tygodni utrzymuje się ta sama waga :/ )
śniadanie 9.15 owsianka z 4ł płatków owsianych i 1ł zarodków pszennych, 250ml mleka 1,5%, jabłko, łyżka cukru II śniadanie 13.20 2 kromki chleba żytniego: -jedna z białym serem, ziołami i papryką -druga z chudą szynką z kurczaka, białym serem i papryą obiad 15.00 pieczone ziemniaki, dwa paluszki rybne również pieczone, brukselka podwieczorek 18.00 serek homogenizowany naturalny z łyżką kakao, łyżką cukru i orzechami laskowymi kolacja 21.00 serek wiejski z pomidorami Jak to wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Rozeznanie
|
R
![]() I.2omlety ![]() II.homo nat (135g)+jabłko+cynamon i 2tabletki słodziku (no, nareszcie mi wyszło zjadliwe ![]() III.2gołąbki z mięsnym farszem i przecierem pomidorowym (mięsko usmażyłam na dosłownie kilku kroplach oleju z pestek winogron) sałatka ze słoika (od mamy) z ogórków cebuli oliwy i przecieru pomidorowego ![]() garść nerkowców,kawa z mlekiem IV.serek wiejski 200g z pomidorem |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
moje mam nadzieję, że U (pozostałości ed):
10.30 owsianka z 1 szklanki mleka i 3 łyżek płatków 13.00 mandarynka, kilka paluszków 14.30 czysty barszcz- talerz, 2-2,5 pełnych łyżek ziemniaków, pół parówki pokrojonej w plasterki i przysmażonej, zaraz po: mandarynka planuję na kolację 2 kromki orkisz. z szynką i ogórkiem, inka z mlekiem i cukrem. jak dzisiaj? dziękuję z góry za ocenę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie widzę żadnych błędów poza cukrem i małym II śniadaniem Cytat:
Cytat:
źle, nie podoba mi się. bardzo mało. ograniczasz się strasznie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U/P
proszę o ocene............. Sniadanie: owsianka: 3 łyżki płatków, szklanka mleka 2 %, kilka jeżyn kawa z mlekiem 2 Sniadanie: paluch z ziarnami 100g ( kupiony na mieści w piekarni więc nie mogłam bo niczym posmarowac) obiad: kurczak w sosie słodko-kwaśnym. pół woreczkoa ryżu po: ciastko z zarnami Podwieczorek: danio intenso kokosowe, orzeszek z ciasta z masa krówkową( mojej babci ![]() kolacja: 2 kromki razowca z wędlina i serem białym, lub omlet z 2 jj z wędliną, jakieś warzywka po: pewniew wpadną jakies ciasteczka,itp no i może sernik jak mama zrobi ![]() I jak to wygląda????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zadomowienie
|
niee, mleko 3,2%. dziękuję za opinię. a tych ziemniaków były prawie 3 takie duuuże łychy. tata nakładał, nawet nie liczyłam ile ale sporo. a parówka taka gruba, ze sklepu mięsnego, a nie taka z paczki. postaram się dodać coś jeszcze.
Edytowane przez fleur94 Czas edycji: 2011-01-29 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie męczy cię (fizycznie) zjadanie na raz litra gestej zupy i porcji nalesnikow? ja rozumiem, ze P, ale jezeli jesz do bolu brzucha to tez nie jest dobrze
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam,witam wszystkie Panie
![]() Oświadczam tu Wam,iż rozpoczynam od poniedziałku P !!! ![]() Tak,podjęłam decyzję,że nie chcę już niszczyć sobie życia. Podam Wam tu przykładowy jadłospis i chcę abyście go oceniły : Jadłospis na P : Śniadanie-szklanka płatków kukurydzianych+po 2 garście płatków : cini minis,kangus,cheerios multigrain,fitness z orzechami : garść nerkowców,garść pistacji,garść migdałów z bananem na szklance mleka 3,2%+duża grahamka : połowa z pół łyżeczki ramy,szynką drobiową,ogórkiem kiszonym i plasterkiem sera żółtego (zapieczona) i druga połowa z 1 sporą łyżeczką masła orzechowego 2 śniadanie-bułka wieloziarnista "paluch" : 1 część złożona na pół z masłem orzechowym,a druga z szynką drobiową,ramą i ogórkiem konserwowym lub papryką+duży jogurt pitny 0,5l+jabłko Obiad-szklanka kuskusu+ gulasz drobiowy : pierś z kurczaka+ogórek konserwowy+marchew+przeci er pomidorowy i ketchup+surówka z marchwii i jabłka Kolacja-kluski na mleku : 3 łyżki mąki kukurydzianej+3 łyżki zmielonych otrąb owsianych i pszennych (razem 3 łyżki ich)+1 jajko na szklance mleka 3,2%+garść studenckiej+2 mandarynki+puszka makreli w sosie pomidorowym Co o ty myślicie ?? ![]() Proszę o opinie,bo ja się dopiero uczę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Raczkowanie
|
Uuuu
I. grahamka podzielona na 3 części: - z masłem, mielonką, pomidorkiem i ogórkiem - z serkiem topionym i dżemem wiśniowym by mama - z pasztetem pomidorowym i papryką zielona herbata II. deser paradis czy jakoś tak, 3 biszkopty, pasek czeko z miętą III. ziemniaki, sos grzybowy z mięsem z łopatki, surówka z pekinki - kupna IV. kawa z mlekiem, budyń z mini biszkopcikami, orzechami włoskimi, pestkami dyni i dżemem wiśniowym V. paluch pszenny z makiem, masłem i warzywami jak w śniadaniu I jak ? ![]()
![]() |
#1469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to dziś boli mnie brzuch od ogromnych ilości orzechów i pestek dyni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- szczerze to na tym P to często mnie boli brzuch a to dlatego że ja nie jem 5 posiłków co ok.3godz. tylko jem na okrągło i ciągle coś podjadam .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.